پربازدیدهای حقوقی در هفتهای که گذشت
برگزاری دومین جلسه دادگاه روح الله زم، بازدید رییس دستگاه قضا از ندامتگاه شهرری، اخبار انتخاباتی شورای نگهبان و تعیین روز مرحله دوم انتخابات مجلس و... از پر بازدیدترین اخبار حقوقی در هفته گذشته بود.
به گزارش ایسنا، اخبار پربازدید حقوقی و قضایی هفته گذشته را مرور می کنیم:
با عمل به قانون از سختگیری های بلا وجه در مورد اعطای مرخصی و پذیرش وثایق خودداری شود
در آستانه سالروز ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن در هفته گذشته، آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیس دستگاه قضا از ندامتگاه شهرری (زنان) بازدید کرد و در این بازدید تاکید کرد: با عمل به قانون از سختگیری های بلا وجه در مورد اعطای مرخصی و پذیرش وثایق خودداری شود.
رئیس قوه قضاییه گفت: مسئولان شهری متخلفی که در پرونده زمینخواریهای لواسانات نقش داشتند، تحت پیگرد قرار گرفتهاند.
رییسی در سفر به کرمان در هفته گذشته گفت: مسئولان قضایی در جمهوری اسلامی ایران و در تماسهایی با مسئولان کشور عراق پیگیری موضوع شهادت سردار سلیمانی را در دستور کار دارند ضمن آنکه پروندهای نیز در دادسرای تهران تشکیل و قضاتی مامور شدهاند تا کار را با همکاری معاونت بینالمللی قوه قضاییه و وزارت امور خارجه در کشور پیگیری کنند.
رییسی در نشست هم اندیشی شورای عالی قوه قضاییه با نهادهای مردمی با موضوع "آیین رونمایی و ابلاغ دستورالعمل نحوه مشارکت و تعامل نهادهای مردمی قوه قضاییه" اظهار کرد: از روح امام (ره) و شهدا استمداد میطلبیم که نسبت به انجام وظایف ما را مدد کنند. همچنین از سازمانهای مردم نهاد تشکر می کنم که جلسه عالی شورای قوه قضاییه امروز مزین به حضور این عزیزان شده است.
مرحله دوم انتخابات مجلس 29 فروردین برگزار میشود
از پربازدیدترین اخبار حقوقی هفته گذشته، اخبار مربوط به انتخابات و سخنان عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در این زمینه بود.
عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان گفت: با پیشنهاد وزارت کشور در تعیین روز 29 فروردین 1399 برای مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی موافقت شد.
کدخدایی از پیگرد «بدون معطلی» مدعیان ارتباط با اعضای شورای نگهبان خبر داد و اعلام کرد: گزارشهای مردمی از تخلفات انتخاباتی به شورای نگهبان را دریافت کرده ایم.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: بعد از انتخابات هم نظارت داریم و تبلیغات ناروا میتواند باعث اعلام عدم صحت انتخابات شود.
کدخدایی یادآور شد: در برخی از کشورها افراد وقتی پای صندوقها نروند، مجازات میشوند ولی در جمهوری اسلامی ایران این طور نیست؛ حال یک نفر آمریکایی میگوید در ایران انتخابات اعتبار ندارد.
سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه تا کنون مشارکت زیر 50 درصد در انتخابات نداشتهایم، گفت: مشارکت زیر 50 درصد هم اشکالی در دموکراسی ایجاد نمیکند.
دومین جلسه دادگاه روح الله زم برگزار شد
یکی از اخبار پربازدید هفته گذشته مربوط به پرونده روح الله زم، یکی از پروندههای جنجالی سال 98 است. 22 مهرماه سال 98 سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیه ای از گرفتار شدن «روح الله زم» سرشبکه سایت معاند و ضدانقلاب «آمدنیوز» در یک عملیات اطلاعاتی هوشمندانه توسط سازمان اطلاعات سپاه و دستگیری وی خبر داد و اعلام کرد: عملیات دستگیری «روح الله زم» سرشبکه سایت ضد انقلاب موسوم به «آمد نیوز» طی عملیات پیچیده و حرفهای سازمان اطلاعات سپاه، بر شکست و جا ماندن سرویس های اطلاعاتی دشمن از قدرت اطلاعاتی سپاه تاکید شده است.
اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه در 30 مهرماه سال 98 درباره اینکه در فضای مجازی ادعاهایی مطرح شده که افرادی از ریاست جمهوری و قوه قضاییه با روح الله زم و آمدنیوز در ارتباط بودند و دستگیر شدند، آیا این موضوع صحت دارد؟ گفت: لازم است بار دیگر از این اقدام هوشمندانه، دقیق، اطلاعاتی و عملیات فریبی که سربازان گمنان امام زمان در سازمان اطلاعات سپاه انجام دادند، تشکر کنم. تا امروز غیر از خود روح الله زم فرد دیگری از بخش های مختلف چه در دولت و چه در قوه و چه در نیروهای مسلح بازداشت نشده است و بی جهت گمانه زنی نشود. توصیهام این است که انگشت اتهام به سمت یکدیگر روانه نکنید. اجازه بدهید دستگاه های امنیتی و قضایی بررسی دقیق خود را انجام دهند؛ البته ما اطلاعات ذی قیمتی در این حوزه بدست آوردیم، اما بعد از دستگیری زم هیچ دستگیری جدیدی انجام نشده است.
وی در 14 آبان ماه 98 نیز اعلام کرد: در این پرونده در گام اول تحقیقات مفصلی انجام شده و مستندات فراوانی بدست آمده است. براساس مستندات حاصله ارتباط مستمر و وابستگی این فرد به سرویس های بیگانه محرز و نحوه ارتباط مشخص شده است. همچنین وجوهی که او از سرویسهای کشورهای مختلف اخذ کرده، احصا شده است. همانگونه که ادعا می شد که این فرد سرشبکه و محوریت برای شبکه های ماهوارهای خارج از کشور و پایگاه های خبری برون مرزی است، مشخص شد و این ارتباطات و مرجعیت شخص بدست آمده است. اینکه حلقه ارتباط این شبکه ها با سرویس های بیگانه بوده، بدست آمد و مشخص شد، هم در سرویسهای اطلاعاتی بیگانه که برخی از عناصر خود فروخته داخلی آن را به خدمت گرفته اند و هم زنجیره آنها.
14 بهمن ماه سال 98 علی القاصی دادستان اعلام کرد که کیفرخواست پرونده زم صادر شده است.
اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری در سال 98 اعلام کرد: غیر از زم، 5 نفر دیگر دستگیر شده اند.
نهایتا 21 بهمن ماه سال 98 اولین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده «روح الله زم» در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران و به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
عناوین کیفرخواست پرونده زم شامل 17 بند اتهامی به این شرح است:
1- افساد فی الارض 2- تشکیل و اداره کانال معاند آمدنیوز و صدای مردم با هدف برهم زدن امنیت کشور 3- جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی اسرائیل به واسطه سرویس اطلاعاتی یکی از کشورهای منطقه 4- جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی کشور فرانسه 5- همکاری با دولت متخاصم امریکا علیه جمهوری اسلامی ایران 6- اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور 7- مشارکت در فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و به نفع گروهها و سازمانهای مخالف نظام به طور گسترده 8- عضویت و مدیریت پایگاه خبری معاند سحام نیوز با هدف برهم زدن امنیت کشور 9- مشارکت در اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار به قصد برهم زدن امنیت کشور 10- مشارکت در جمع آوری اطلاعات طبقه بندی شده به قصد ارائه به دیگران با هدف برهم زدن امنیت کشور 11- مشارکت در نشر اکاذیب به طور گسترده 12 - تحریک موثر نیروهای رزمنده و اشخاصی که به نحوی در خدمت نیروهای مسلح هستند به عصیان، فرار، تسلیم یا عدم اجرای وظایف نظامی 13- توهین به مقدسات اسلام 14- توهین به امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران (رضوان الله علیه) و مقام معظم رهبری (حفظه الله) 15- توهین به مقامات و مامورین در حال انجام وظیفه یا به سبب آن 16- تحصیل ما از طریق نامشروع جمعا به میزان نود و هفت هزار و پانصد و پنجاه یورو 17- و شکایت برخی اشخاص حقوقی و حقیقی.
دومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده زم نیز در شعبه 15 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی در 27 بهمن ماه سال 98 برگزار شد و شکات از جمله نماینده حقوقی معاونت حقوقی نهاد ریاست جمهوری، نماینده حقوقی وزارت ورزش و جوانان، نماینده حقوقی بانک تجارت، وکیل ابراهیم اسلامی، حمید شیر محمدی از جانبازان مدافع حرم به ارایه شکایت خود پرداختند.
سپس زم در دفاع از خود اتهام افساد فی الارض را قبول نکرد.
پس از این سخنان متهم، رییس دادگاه خطاب به او گفت: عناوین اتهامات 17 گانه خود را به خوبی مطالعه کن و من دستور میدهم تا به قدر کافی با وکیلت ملاقات داشته باشی و کتاب قانون برای نوشتن دفاعیهات به صورت مکتوب در اختیارت قرار دهند.
یکی دیگر از اخبار پربازدید هفته گذشته، برگزاری دادگاه های اقتصادی بود. در دور پنجم رسیدگی به پرونده بانک سرمایه، در اولین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده "داریوش امان کی " و 4 متهم دیگر به اتهام اخلال عمده در نظام اقتصادی در شعبه سوم دادگاه های ویژه مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی مقام، ضمن قرائت کیفرخواست از سوی رسول قهرمانی نماینده دادستان، داریوش امان کی متهم ردیف اول پرونده به ارایه دفاعیاتش پرداخت.
در دومین جلسه دادگاه، متهمان داریوش امان کی و مرتضی فتحی و وکیل مدافع آنها به ارائه دفاعیات پرداختند.
در سومین جلسه دادگاه، قهرمانی نماینده دادستان و علی محمدی نماینده بانک سرمایه توضیحاتی را ارایه دادند و متهم کفیلی به دفاع از خود پرداخت.
متهم متواری (احسان خادم) خود را به دادگاه رساند
نخستین جلسه دادگاه متهمین جدید بانک سرمایه (مجید عادلیان و احسان خادم) در دور ششم، در هفته گذشته در شعبه سوم دادگاههای ویژه مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی مقام برگزار شد و بعد از اعلام قاضی جلسه مبنی بر متواری بودن متهم احسان خادم، مشخص شد که او خود را به این جلسه دادگاه رسانده و در جلسه حضور دارد.
در جلسه دادگاه کیفرخواست متهمان احسان خادم و عادلیان قرائت شد و مورد اتهامی این افراد در حدود 60 میلیارد تومان اعلام شد که در حوزه تسهیلات ریالی است.
جلسه بعدی دادگاه متعاقبا اعلام می شود.
وزیر کشور میتواند آمار حوادث آبان ماه را اعلام کند
یکی دیگر از پربازدیدهای اخبار قضایی هفته گذشته مربوط به اعلام آمار حوادث آبان ماه بود که در این راستا عباس مسجدی آرانی رییس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: اعلام آمار حوادث آبان ماه، برعهده شورای امنیت کشور است.
حجتالاسلام روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه 27 بهمن در پاسخ به پرسش خبرنگار نیویورکر مبنی بر تعداد کشتههای آبان ماه گفت: در این حادثه رسانههای خارجی مبالغه عجیب و غریبی کردند. صد نفر صد نفر بالا بردند تا هزار نفر را رد کردند. از ابتدا هم گفته بودم مشخص شوند کسانی که از نیروهای خودی، بسیج، انتظامی، مردم عادی و عابر مشخص شوند و آنهایی که جزو معترضین بودند، به مرکز نظامی تهاجم کردند مشخص شوند. این آمار در اختیار پزشکی قانونی کشور است. آنها میتوانند اعلام کنند و مشکلی نیست. آمار واقعی با آمار در رسانهها فاصله زیادی دارد.
پایان تحقیقات پرونده طبری محاکمه در انتظار دو فرانسوی اعلام احکام محیط زیستیها
یکی دیگر از پربازدیدهای هفته گذشته نشست خبری غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه بود که درباره آخرین وضعیت پرونده های قضایی اطلاع رسانی کرد و از پایان تحقیقات پرونده طبری، محاکمه دو فرانسوی به زودی اعلام احکام محیط زیستیها و... خبر داد.
پیام احمد جنتی خطاب به ناظران شورای نگهبان در سراسر کشور
به گزارش ایسنا، آیتالله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان در آستانه برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و اولین میاندورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری خطاب به ناظران شورای نگهبان در سراسر کشور پیامی صادر کرد و در بخشی از پیام خود اظهار امیدواری کرده است که ملت بزرگ ایران اسلامی با عزمی راسخ و همتی بلند، در این انتخابات نیز حماسهای رقم زنند و مکر و کید دشمنان این ملت را در نا امید کردن آنان از صندوق رأی و آینده روشن ایران باطل سازند.
انتهای پیام
- برچسبها:
- احمد جنتی
- افساد فی الارض
- امام زمان
- تهران
- جمهوری اسلامی
- رژیم صهیونیستی
- شورای نگهبان
- عراق
- فرانسه
- قوه قضائیه
- کرمان
- مجلس خبرگان
- ورزش و جوانان
- وزارت ورزش
- وزارت ورزش و جوانان
- سپاه پاسداران
- سید روح الله خمینی
- شورای امنیت سازمان ملل
- قاسم سلیمانی
- مقام معظم رهبری
- وزارت کشور
- اطلاعات سپاه
- انتخابات مجلس
- مجلس شورای اسلامی