یک‌شنبه 4 آذر 1403

پیدا و پنهان ابعاد عادی سازی روابط با اسرائیل در رسانه های داخلی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
پیدا و پنهان ابعاد عادی سازی روابط با اسرائیل در رسانه های داخلی

تهران - ایرنا - عادی سازی رابطه با اسراییل بدون شک از اهداف دونالد ترامپ برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به شمار می‌رود. ترامپ به دنبال این است در فاصله باقی مانده تا انتخابات حداقل یک کشور عربی دیگر را هم به جمع متحدانش اضافه کند. با توجه به شرایط بحرین و موقعیت رژیم صهیونیستی، این توافق در مقطع کنونی بیشتر از آنچه جنبه عملیاتی داشته باشد، جنبه نمایشی دارد و ابزاری برای پیشبرد منافع...

دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در توییتی که 21 شهریور منتشر کرد اعلام کرد به دنبال امارات متحده عربی، بحرین نیز با رژیم صهیونیستی صلح می کند. بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم نیز اعلام کرد، تصمیم بحرین به ایجاد روابط دیپلماتیک با اسرائیل «دوران جدیدی از صلح» را رقم می زند. ساعاتی بعد از اعلام توافق عادی سازی روابط میان اسرائیل، برخی کشورها از جمله مصر، امارات و انگلیس از این اقدام استقبال کردند.

در مقابل ایران، تشکیلات خودگران فلسطین، جنبش حماس و ترکیه این توافق را محکوم کردند. وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با صدور بیانیه‌ای ضمن محکومیت شدید اعلام برقراری روابط دیپلماتیک میان بحرین و رژیم صهیونیستی، آن را اقدامی ننگین و خفت بار از سوی بحرین دانست که آرمان فلسطین و چندین دهه مبارزات و تحمل رنج و مصیبت مردم فلسطین را در قربان گاه انتخابات آمریکا ذبح می کند. وزارت امور خارجه ترکیه هم تصمیم بحرین برای برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل را به شدت محکوم و آن را ضربه تازه‌ای به تلاش ها برای دفاع از مساله فلسطین قلمداد کرد. تشکیلات خودگردان فلسطینی به تصمیم بحرین برای عادی سازی روابط با اسرائیل واکنش نشان داده و این اقدام را «خیانت» به آرمان مردم فلسطین دانست. وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین هم اعلام کرد، به دستور محمود عباس سفیر فلسطین در بحرین برای مشورت فراخوانده شد.

پیش بینی سرنوشت کشورهایی که وارد روند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی می‌شوند، مشخص و قابل پیش بینی است؛ نخست اینکه از لحاظ اقتصادی آنها بعد از گذشت چند دهه به شدت وابسته می‌شوند و زیرساخت‌های اقتصادی آنها به گونه ای طراحی و جابجا می‌شود که این کشورها دیگر از لحاظ اقتصادی نمی توانند روی پای خود بایستند. نمونه‌های این مساله را می‌توان در مصر و اردن و همچنین تشکیلات خودگردان فلسطین مشاهده کرد. نکته دومی که در ارتباط با این کشورها رخ می‌دهد، این است که امنیت آنها دیگر امنیت گذشته نخواهد بود.

سومین مساله‌ای که باید به آن اشاره کرد، این است که طرف هایی که با رژیم صهیونیستی ارتباط برقرار می کنند به طور کلی استقلال خود را از دست می دهند و تبدیل به زیر مجموعه ای از اسرائیل و آمریکا در منطقه می شوند.

بررسی روزنامه‌ها، تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی نشان می‌دهد که رسانه‌های داخلی علاوه بر توجه به ابعاد مختلف روند عادی سازی ارتباط با رژیم صهیونیستی، اهداف و نافع آن برای آمریکا و همدستانش را نیز بررسی کرده است.

رسانه‌های اصلاح‌طلب

عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی با هدف ایجاد نظم منطقه‌ای جدید

در بخشی از گزارش شورای راهبردی روابط خارجی که بطور مجازی و آنلاین برگزار شد، می‌خوانیم: دکتر رفیق عبدالسلام، وزیر خارجه اسبق تونس و رئیس مرکز مطالعات راهبردی و دیپلماتیک درباره توافق عادی‌سازی روابط امارات و رژیم صهیونیستی اظهار داشت: آنچه به‌عنوان مسئله مهم درباره عادی‌سازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی وجود دارد این است که اماراتی‌ها تصور می‌کردند امتیازاتی خاص مانند توقف طرح انضمام کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی را به دست آورده‌اند، اما نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اجازه نداد، دوستانش از این موضوع لذت ببرند و این موضوع را رد کرد، به‌نحوی‌که امروز شهرک‌سازی‌های رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد و هیچ‌چیزی عوض نشده است و باید به شکل راهبردی به موضوعات نگاه کنیم.

رفیق عبدالسلام همچنین با اشاره به همکاری کشورهای اسلامی از جمله میان ایران و تونس گفت: دیدگاه دو کشور در مسائل راهبردی مانند قدس یکی است و اشتراک نظر وجود دارد. اختلافات را باید کنار گذاشت و به شکل راهبردی به حل مسائل بپردازیم و مقابل استکبار ایستادگی کنیم.

استاد لاوانت باشترک، استاد دانشگاه ترکیه: توافق امارات و رژیم صهیونیستی نه توافق صلح است نه عادی‌سازی، چراکه برای ایجاد توافق باید دو طرف درگیر وجود داشته باشند، اما ما هیچ‌گاه شاهد درگیری میان امارات و رژیم صهیونیستی نبوده‌ایم؛ بنابراین استفاده از این اصطلاحات یک نوع بازی سیاسی برای فریب افکار عمومی است.

استاد باشترک در خصوص اهداف این توافق نیز گفت: این توافق فراتر از موضوع عادی‌سازی روابط و درواقع، یک نوع اعلان تشکیل ائتلاف علیه ایران و گامی مهم برای ایجاد نوعی نظم منطقه‌ای جدید است که تا چند سال آینده شاهد آن خواهیم بود و کشورهای دیگر همچون عربستان هم بازیگر آن خواهند بود.

استاد دانشگاه اسکیشهیر ترکیه دلایل ایجاد توافق عادی‌سازی روابط بین کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس و رژیم صهیونیستی را نفوذ انقلاب اسلامی ایران در منطقه، ترس از تکرار سقوط صدام و ظهور جنبش‌های اسلام‌گرا ازجمله اخوان‌المسلمین پس از تحولات بیداری اسلامی 2010 در خاورمیانه و شمال آفریقا عنوان کرد.

لاوانت باشترک بازیگران اصلی این توافق را نیز ترامپ، نتانیاهو و شیخ زاید معرفی کرد که هرکدام به دنبال کسب منافع موردنظر خود از این توافق هستند. ترامپ برای بهره‌گیری سیاسی جهت پیروزی در انتخابات، نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی رژیم صهیونیستی از مشکلات داخلی این رژیم و شیخ محمد بن زاید برای جلب حمایت یک پشتیبان قدرتمند برای پیشبرد اهداف خود در منطقه از این توافق حمایت کرده‌اند. اگرچه بن سلمان هم در پشت پرده از این توافق حمایت کرده است، اما در ظاهر به دلیل نگرانی از واکنش‌های افکار عمومی ملت‌های مسلمان به این توافق ملحق نشده است.

امارات هدف اصلی توافق با اسرائیل را اعلام کرد

به گزارش ایسنا: عبدالله بن زاید آل نهیان، وزیر خارجه امارات در مصاحبه با روزنامه وال استریت ژورنال ادعا کرد: عادی‌سازی روابط نشان می‌دهد ملت‌ها از نزاع و درگیری خسته شده و به دنبال صلح و ثبات هستند. توافق با اسرائیل به مثابه فرصتی برای تعامل با مسائل مهم منطقه است. امارات و اسرائیل و تمام کشورهای منطقه از درگیری‌ها خسته شده‌اند و اکنون برقراری روابط خوب میان اسرائیل و کشورهای عربی ضروری شده است!

وی مدعی شد: روند عادی‌سازی روابط تلاش‌ها برای تشکیل کشور فلسطین و احقاق حقوق فلسطینی‌ها را از بین نمی‌برد. فلسطینی‌ها همواره از حمایت کامل امارات برخوردارند. ما از رهبری فلسطین می‌خواهیم در رویکردهای خود بازنگری کرده و برای ازسرگیری مذاکرات با اسرائیل تلاش کند.

عبدالله بن زاید ادامه داد: باید مذاکره را در پیش بگیریم؛ مذاکره‌ای که از تنش‌ها در منطقه بکاهد و تسامح دینی را محقق کند و زمینه را برای همکاری اقتصادی از خلیج (فارس) تا دریای سرخ فراهم کند. ما سال میلادی آتی گروه‌های دائمی برای تبادل هیئت‌های پژوهشی و پروژه‌های کوچکی که پیام صلح را به جهان برساند با اسرائیل تشکیل خواهیم داد.

رسانه‌های اصولگرا

اهداف عادی‌سازی روابط عرب‌ها با رژیم صهیونیستی

 به گزارش خبرگزاری فارس، سید علی آقازاده عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به عادی‌سازی رابطه برخی کشورهای عربی با رژیم منحوس صهیونیستی گفت: تأمین منافع نظام سلطه، ضربه زدن به جبهه مقاومت، سرکوب نیروهای فلسطینی و مشروعیت بخشی به اشغالگری رژیم منحوس صهیونیستی از اهداف عادی‌سازی‌های کشورهای عربی با این رژیم جعلی است.

با اشاره به عادی‌سازی رابطه برخی کشورهای عربی با رژیم منحوس صهیونیستی اظهار کرد: ارتباط رژیم منحوس صهیونیستی و اقدام رابطه دیپلماتیک و اقتصادی آن‌ها اگرچه آشکارشده اما تازگی ندارد.

وی با بیان اینکه عادی‌سازی رابطه اعراب و رژیم منحوس صهیونیستی از زمان انور سادات کلید خورد و برخی از کشورهای عرب رابطه پنهانی با رژیم صهیونیستی با فراز و نشیب و در مقاطع مختلف را آغاز کردند، گفت: این کشورها تنها روابط پنهانی خود با رژیم منحوس صهیونیستی را آشکار کردند اما گستاخی این رژیم جعلی در سرکوب نیروهای فلسطینی و جبهه مقاومت مشهود و آشکار است.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه رابطه اعراب با رژیم منحوس صهیونیستی تازگی ندارد و با دستور آمریکا صورت گرفته است، افزود: حضور نامشروع آمریکا در منطقه و تنفر افکار عمومی از جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی در قدس، برای آزادی‌خواهان جهان مشهود و ملموس است و این قبیل اقدامات در راستای امیدواری برای حیات این رژیم نامشروع و جعلی صورت می‌گیرد.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بحرین ازنظر جغرافیایی به‌اندازه کافی کوچک است که به‌حساب نمی‌آید، گفت: تأمین منافع نظام سلطه، ضربه زدن به جبهه مقاومت، سرکوب نیروهای فلسطینی و مشروعیت بخشی به اشغالگری رژیم منحوس صهیونیستی از اهداف عادی‌سازی‌های کشورهای عربی با این رژیم جعلی است.

وی با اشاره به عادی‌سازی رابطه امارات و بحرین با رژیم منحوس صهیونیستی گفت: این کشور کوچک و نامرئی در جغرافیای منطقه تأثیری در تحولات منطقه نه‌تنها نداشته بلکه کاملا تحت اشغال است.

وضعیت حاکمیت‌های کوچک عربی و شرایط بحرانی اسرائیل عادی سازی روابط را وارد فاز علنی کرد

«سید جعفر رضوی» کارشناس مسائل فلسطین در گفت‌وگو با خبرگزاری قدس، در پاسخ به این سوال که روند آشکار سازی رابطه با رژیم صهیونیستی توسط رژیم های مرتجع عربی با چه هدفی فعال شده است باید تاکید کنم که روند آشکار سازی روابط رژیم های عربی با رژیم صهیونیستی با اهداف مختلفی فعال شده است. صهیونیست‌ها هم اکنون در سیاست خارجی خود در مرحله چهارم رابطه با کشورهای عربی و اسلامی قرار دارند. اگر از سال 1948 تا الان بخواهیم محاسبه کنیم دوره اول دوره تخاصم بوده که در آن جنگ و درگیری میان اعراب و رژیم صهیونیستی رخ داد. مرحله دوم مرحله صلح با کشورهای عربی بود که به منظور ایجاد امنیت برای رژیم صهیونیستی رخ داد، مرحله ای که تحت عنوان زمین در برابر صلح شناخته می شود. مرحله سوم روابط پنهان و غیر علنی بود که تقریبا از سال 1994 به بعد شکل گرفت و در قرن بیست و یکم به اوج خود رسید. اما مرحله چهارم که هم اکنون در آن قرار داریم مرحله آشکار سازی روابط عربی با رژیم صهیونیستی است. صهیونیستها همواره هدف رسیدن به مرحله عادی سازی روابط با کشورهای عربی را دنبال می‌کردند، اینکه در مدتی طولانی روابط پنهانی برقرار کرده بودند را به این معنا می توان تعبیر کرد که روابط پنهانی گذشته مقدمه‌ای بر روابط علنی کنونی است و به همین دلیل هم این روابط به صورت مخفیانه جریان داشته است. اما در شرایط کنونی که این روابط وارد فاز آشکارسازی شده است به دلیل شرایط منطقه ای، وضعیت رژیم صهیونیستی و همچنین اوضاع رژیم‌های عربی در منطقه است. باید توجه داشته باشیم آن کشورهای عربی که هم اکنون وارد روند آشکار سازی روابط خود با رژیم صهیونیستی شده‌اند، کشورهایی هستند که از حیث حمایت و امنیت کاملا محتاج به کشورهای بزرگ هستند و تحت عنوان کشورهای میکروسکوپی شناخته می‌شوند. این حاکمیت ها به دلیل نداشتن مولفه های قدرت و همچنین مولفه های یک کشور یا state دچار ضعف سیاسی و ساختاری هستند، همچنین به این دلیل که این حاکمیت ها مشروعیت مردمی ندارند، نیاز دارند که خود را در شرایط مختلف منطقه حفظ کنند. علتی که ما در برهه کنونی شاهد علنی سازی این روابط هستیم هم به این دلیل است که حاکمیت های کوچک عربی در شرایط کنونی به توافقاتی این چنینی نیاز دارند. از طرفی این توافقات به وضعیتی که رژیم صهیونیستی با آن دست و پنجه نرم می کند نیز مرتبط است. رژیم صهیونیستی توسط محور مقاومت در منطقه تحت الشعاع قرار گرفته است. محور مقاومت در سال‌های اخیر توانسته داعش را شکست دهد و منطقه غرب آسیا تقریبا به طور کامل تحت نفوذ محور مقاومت قرار گرفته است، به همین دلیل برای این که با روند پیشرفت محور مقاومت هماوردی داشته باشند به این نتیجه رسیده‌اند که در شرایط کنونی نیاز به آشکار سازی روابط با رژیم های عربی کوچک دارد، در واقع هر دو طرف این توافقات برای آشکار سازی روابط خود انگیزه های متعددی داشته و دارند.

روسیه: مساله فلسطین با وجود عادی شدن روابط برخی کشورهای عربی با اسرائیل همچنان حساس است

خبرگزاری تقریب در گزارش اختصاصی حوزه بین الملل خود آورده است:وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه ای اعلام کرد: مساله فلسطین به رغم عادی شدن روابط بین اسرائیل و برخی کشورهای عربی همچنان حساس است. در بیانیه گفته شده است: باتوجه به پیشرفت هایی که در روند عادی شدن روابط بین اسرائیل و برخی کشورهای عربی رخ می دهد، مساله فلسطین اهمیت خود را حفظ کرده است و این تفکر که بدون حل مساله فلسطین می توان به ثبات مطمئن و پایدار منطقه خاورمیانه دست یافت، اشتباه است. امارات و بحرین با وساطت ترامپ با رژیم صهیونیستی در واشنگتن توافقنامه ای را برای عادی سازی روابط دوجانبه امضا کردند. وزارت خارجه روسیه در ادامه بیانیه خود ازجامعه جهانی دعوت کرده است تلاش های هماهنگ خود در این عرصه (عادی سازی روابط کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی) را افزایش دهند. در بیانیه در این مورد گفته شده است: در این پیوند از شرکای منطقه ای و بین المللی دعوت به افزایش اقدامات هماهنگ در این عرصه مهم می کنیم. «روسیه برای چنین کار مشترکی ازجمله در چارچوب گروه چهار میانجی گران بین المللی خاورمیانه که از سوی شورای امنیت به عنوان ساز و کار برای همراهی مذاکرات برای حل مسائل خاورمیانه به رسمیت شناخته شده و نیز همکاری با اتحادیه عرب آمادگی دارد.» نماینده رئیس جمهوری روسیه نیز اعلام کرد که روسیه از توافق به دست آمده میان امارات و بحرین و رژیم صهیونیستی برای عادی سازی روابط دوجانبه استقبال می کند. بوگدانوف روز گذشته ابراز امیدواری کرد که توافق امارات و بحرین با اسرائیل منجر به صلح شود و آسیبی به عملیات سازش فلسطین و اسرائیل وارد نکند.

چرایی عادی سازی روابط اعراب و رژیم صهیونیستی در آستانه انتخابات آمریکا؛ بازی انتخاباتی ترامپ و خیانت به آرمان فلسطین

خبرگزاری میزان نیز درباره روند عادی سازی و اهداف این رویداد به نقل از شبکه الجزیره پرداخت و نوشت: «دونالد ترامپ»، رییس جمهور «آمریکا» با ایجاد توافق‌های موسوم به عادی سازی روابط میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی به دنبال کسب پیروزی‌های سیاسی برای خود در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست.

به گزارش الجزیره، زمانی که توجهات به «دونالد ترامپ» در نظرسنجی‌های سال گذشته شروع به کاهش کرد، وی متوجه شد که برای بالا بردن میزان رای‌ها به خود، نیازمند دستاوردی‌های سیاسی است. وی که با بحران‌های سیاسی داخلی روبرو بود، به دنبال کسب دستاوردی در زمینه سیاست خارجی بود تا بتواند میزان رای‌ها به خود را افزایش بدهد. یکی از اقدامات ترامپ، ارسال مشاورانش به طور مخفیانه به سرتاسر جهان برای کسب توافق‌هایی پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 آمریکا بود. خشنودی رژیم صهیونیستی در راس تصمیم گیری رییس جمهور آمریکا برای جمع آوری معاملات خارجی به عنوان دستاورد سیاسی قرار دارد.

ترامپ چندین هفته به طور گسترده در حال تلاش برای رسیدن به این هدف بود. روز 15 سپتامبر (25 شهریور) بحرین و امارات به همراه آمریکا و رژیم صهیونیستی در واشنگتن کنار هم قرار گرفتند تا توافقنامه عادی سازی روابط را امضا کنند. در چارچوب روند عادی سازی روابط، همگرایی آشکاری بین ترامپ و کسانی که در مراسم کاخ سفید شرکت کردند، وجود دارد.

الجزیره در پایان نوشت «تأثیر واقعی عادی سازی اعراب و رژیم صهیونیستی تا حد زیادی به پیروزی ترامپ در انتخابات و تحولات سیاسی رژیم صهیونیستی بستگی دارد.»

در همین حال پایگاه «میدل ایست مانیتور» در مطلبی نوشت «هرگونه عادی سازی با رژیم صهیونیستی، خیانت به آرمان به حساب می‌آید.» این پایگاه می‌افزاید «امارات مدعی است که صلح با رژیم صهیونیستی هیچ تغییری در مواضع این کشور نسبت به موضوع فلسطین ایجاد نمی‌کند؛ چگونه می‌تواند اینگونه باشد وقتی به رژیمی اشغالگر که در حال اشغال مناطق فلسطینی است مشروعیت داده می‌شود؟»

عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی یعنی مشروعیت دادن به اشغالگری‌ها و پوشش گذاشتن بر جنایات این رژیم از جمله محاصره نوار غزه، یهودی سازی اماکن مقدس مسلمانان، کشتار غیر نظامیان و تاسیس شهرک‌ها در اراضی اشغالی. یکی از تازه‌ترین جنایات این رژیم، تخریب چاه‌های کرانه باختری در جهت ویرانی کشاورزی و دامداری این منطقه و فراری دادن فلسطینیان از این منطقه است تا طرح رژیم صهیونیستی موسوم به «طرح الحاق» انجام بپذیرد.

«میدل ایست مانیتور» در پایان می‌نویسد «اگر کشورهای عربی قصد داشته باشند در مقابل مردم فلسطین بایستند توافق اسلو، ابتکار عمل صلح عربی در سال 2002، کشورهای عربی سازشگر و اتحادیه عرب همگی به زباله دانی تاریخ خواهند پیوست؛ این عادی سازی چه بر سر پول انجام بشود یا نه، خیانتی بزرگ در حق فلسطین است و فقط یک عاقبت برای خائنان در نظر گرفته می‌شود.»

آشکارسازی خیانت

روزنامه وطن امروز در گزارشی در این باره نوشت:هر چند در بیانیه مشترک آمریکا، بحرین و رژیم صهیونیستی هدف از این توافق برقراری صلح در منطقه و توسعه اقتصادی رژیم صهیونیستی و بحرین اعلام شده است اما واقعیت ماجرا این است که ابعاد داخلی، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای این توافق فراتر از موارد اعلام شده است. در بعد داخلی رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو بشدت در موضع ضعف قرار دارند و نیازمند توافقی برای کسب وجهه هستند. از طرفی این توافق از حیث مسائل اقتصادی نیز به نفع رژیم صهیونیستی خواهد بود. در بعد منطقه‌ای این توافق به منزله همراهی پنهان عربستان با این توافق و انفعال کامل اتحادیه عرب در قبال توسعه‌طلبی‌های رژیم صهیونیستی است. سومین بعد این آشکارسازی نیز معطوف به منافع رئیس‌جمهور آمریکا از آشکارسازی توافق بین بحرین و رژیم صهیونیستی است که در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری با انتقادات جدی در حوزه سیاست خارجی مواجه است و بدون شک هیچ برگ برنده‌ای برای مانور دادن در مناظره‌های انتخاباتی در این بخش ندارد. از این جهت پس از امارات، ترامپ با اعمال فشار بر کشورهای عربی، بحرین را به عنوان دومین کشور عربی که در یک ماه گذشته روابط خود را با رژیم صهیونیستی آشکار می‌کند، معرفی کرد.

عادی سازی روابط با اسرائیل، بر روند مبارزه با این رژیم تأثیری نخواهد داشت

خبرگزاری رسمی حوزه در مطلب ویژه ای آورد: آیت الله عفیف نابلسی از علمای لبنان گفت: عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی هیچ تأثیری بر روند مبارزه با این رژیم نخواهد گذاشت.

ایشان در بیانیه ای گفت: هر کس که برای مردان مقاومت مانع تراشی کند، علیه آنان تحریک نماید و آنان را از سلاح منع کند، هرگز نخواهد توانست موضع مقاومت را تغییر دهد. هر کس از ملت و مقاومت فلسطین حمایت و پشتیبانی کند، موضع اش هرگز تغییر نخواهد کرد، بلکه بر تجربه و آمادگی آن برای جنگ پیروزمندانه می افزاید.

آیت الله نابلسی ادامه داد: از اقدام امارات و بحرین در عادی سازی روابط با اسرائیل متعجب نشدیم و از آنچه عربستان سعودی، مراکش و کشور های دیگر عربی که در صف تسلیم، ذلت و خواری ایستاده اند، انجام خواهند داد، هرگز تعجب نخواهیم کرد.

این عالم لبنانی تصریح کرد: چیزی در محور سر سپردگی و ذلت تغییر نکرده، بلکه تنها روابط اعضای این محور با رژیم نژاد پرست آشکار شده و خفت و خواری آنان در برابر ملت های عربی نمایان شده است. همچنین در محور مقاومت چیز عوض نشده است، تنها بر ایمان اعضای آن به گزینه مقاومت و تمسک بیشتر آنها به سلاح افزوده شده است.

ایشان با بیان اینکه عادی سازان روابط با اسرائیل امروز برای دستاورد های خود جشن می گیرند و به خاطر اقدامات خود خوشحال هستند، افزود: به آنها می گوییم کمی منتظر بمانید که آنچه را به دست آوردید را از شما می رباییم؛ چراکه مقاومت بیش از آنچه عقل اینها تصور کند، گسترش خواهد یافت و ضربات آن تمامی جهان عربی را فرا خواهد گرفت و این تحولات بزرگ تنها با نابودی کامل اسرائیل به پایان خواهد رسید.

*س_برچسب‌ها_س*