یک‌شنبه 4 آذر 1403

ابلاغ رسمی برخی مصوبات کرونایی با تاخیر 50 روزه!/ هشدار نظارتی درباره افزایش اختیارات مالی هیئت وزیران / مشاور خاتمی: دوره ظریف جهانگیری و عارف گذشته است

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
ابلاغ رسمی برخی مصوبات کرونایی با تاخیر 50 روزه!/ هشدار نظارتی درباره افزایش اختیارات مالی هیئت وزیران / مشاور خاتمی: دوره ظریف جهانگیری و عارف گذشته است

سخنگوی وزارت امور خارجه، خبر ملاقات بیل ریچاردسون، فرماندار سابق آمریکا با وزیر خارجه ایران برای آزادی دو زندانی دو کشور (مایکل وایت و دکتر مجید طاهری) را تایید کرد.

سرویس سیاست مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

**********

*س_کیهان_س*

ابهامات ملاقات با فرماندار سابق و درس‌های بی‌اعتنایی به بازی مذاکره

سخنگوی وزارت امور خارجه، خبر ملاقات بیل ریچاردسون، فرماندار سابق آمریکا با وزیر خارجه ایران برای آزادی دو زندانی دو کشور (مایکل وایت و دکتر مجید طاهری) را تایید کرد.

سید عباس موسوی اعلام کرد «بیل ریچاردسون» چند ماه پیش درباره آزادی «مایکل وایت» تبعه آمریکایی زندانی در ایران با محمدجواد ظریف دیدار و گفت‌وگو کرده است.

سخنگوی وزارت خارجه توضیح نداده که چرا شان وزارت خارجه در این قبیل تعامل و تبادل‌ها رعایت نشده؟ در دنیای دیپلماسی هرگز فرماندار سابق، هم طراز وزیر امور خارجه قلمداد نمی‌شود و اگر بنا بوده فرماندار سابق آمریکایی طرف مبادله باشد، منطقا باید یک مقام رده پنجم یا سابق وزارت خارجه - در صورت ضرورت - به چنان ملاقاتی فرستاده می‌شد. جالب این که در عرف دیپلماتیک «فرماندار سابق»، از کمترین صلاحیت حقوقی و سیاسی نیز برخوردار نیست.

«بیل ریچاردسون» که در سال‌های 2003 تا 2011 فرماندار ایالت «نیو مکزیکو» بوده، از محمدجواد ظریف و مجید تخت روانچی نماینده ایران در سازمان ملل به عنوان دو نفر از مقام‌های ارشدی نام برده که با آنها در خصوص آزادی «وایت» مذاکره کرده است.

نکته قابل تامل دیگر، عدم انتشار خبر چنین ملاقات‌ها و قول و قرارهایی از سوی طرف ایرانی است. و صرفا هنگامی که خبر از سوی طرف غربی منتشر شد، خبر توسط طرف ایرانی تایید می‌شود! چرا؟ از سوی دیگر در دیدار ظریف با ریچاردسون، طرف سومی هم حضور داشته و آن، میکی برگمن افسر سابق ارتش رژیم صهیونیستی است! این ملاقات غیرشفاف، چند هفته قبل از ترور سردار سلیمانی و در قطر انجام شده است. ریچاردسون از حامیان گروهک تروریستی منافقین است.

نکته مهم دیگری که باید توجه داشت، درباره دو نوع متفاوت واکنش آمریکا در قبال درخواست مذاکره یا بی‌اعتنایی ایران است. اوایل بهمن 98 در حالی که بیش از سه هفته از جنایت ترور سردار سلیمانی نمی‌گذشت، آقای ظریف در اظهاراتی

نا به جا و درباره احتمال مذاکره با آمریکا در پی ترور سردار سلیمانی، به مجله اشپیگل گفت: «خیر، من هرگز این احتمال را رد نمی‌کنم که افراد، رویکردهای خود را تغییر دهند و حقایق را درک کنند. برای ما مهم نیست که چه کسی در کاخ سفید نشسته باشد.

آنچه مهم است، نوع رفتار آنها است. دولت ترامپ می‌تواند، گذشته خود را اصلاح کند، تحریم‌ها را لغو کند و به میز مذاکره بازگردد. ما همچنان در میز مذاکره هستیم». این اظهارات که در دنیا به عنوان بها ندادن به جنایت بزرگ آمریکا تعبیر شد، با دهن‌کجی ترامپ مواجه گردید. ترامپ آن روز در پاسخ پیشنهاد ظریف، از موضعی تحقیرآمیز در توییتر به فارسی نوشت «نه مرسی!».

اما در ماجرای اخیر صرف نظر از رفتار غلط عدم رعایت شأن وزیر خارجه کشورمان در ملاقات با فرماندار سابق آمریکایی - و بدتر از آن، ملاقات با افسر سابق صهیونیست - ترامپ مجبور شده به خاطر بی‌اعتنایی ایران به نمایش مضحک و بی‌سرانجام مذاکره، دو بار از ایران تشکر کند که تبعه آمریکایی را آزاد کند.

ترامپ پس از تبادل دو زندانی و آزادی زندانی آمریکایی، ابتدا در توییتی نوشت: «از زمانی که من سر کار آمده‌ام، ما بیش از 40 گروگان و زندانی آمریکایی را به خانه آورده‌ایم. از ایران ممنونم؛ این نشان داد که توافق ممکن است!» ترامپ چند ساعت بعد در توییتی دیگر نوشت: «خیلی خوب و هیجان‌انگیز است که ما مایکل را در خانه‌مان داریم. از ایران تشکر می‌کنم. برای توافق جدید تا انتخابات آمریکا صبر نکنید! من برنده خواهم شد. اکنون می‌توانید توافق بهتری داشته باشید!

یادآور می‌شود اتباع ایرانی بازداشتی طی سال‌های اخیر، برخلاف اتباع مجرم آمریکایی که در ایران محکوم شده‌اند، کمترین تخلف و محکومیتی در دادگاه‌های آمریکا نداشته‌اند.

این نکته هم گفتنی است که دولت آمریکا اکنون در اثر بدعهدی‌های پاپی با دولت‌های مختلف، به عنوان دولتی غیرقابل اعتماد برای توافق و قول و قرار شناخته می شود.

این نکته نیز شایان ذکر است که همزمان با دعوت ترامپ به مذاکره و توافق، برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران خواستار حمایت کشورها از تنظیم قطعنامه جدید برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران در شورای امنیت سازمان ملل شد.

او گفته اگر تحریم‌های تسلیحاتی ایران تمدید نشود، با استفاده از «مکانیسم ماشه» برجام، تحریم‌های سازمان ملل را بر می‌گردانیم.

مشاور خاتمی: دوره ظریف جهانگیری و عارف گذشته است

عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان می‌گوید: دوره ظریف و جهانگیری و عارف و لاریجانی برای نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری تمام شده است.

به گزارش نامه‌نیوز اصلاح‌طلبان بعد از شکست در انتخابات مجلس، دو سناریو را دنبال می‌کنند؛ گروهی معتقدند که باید برگشت و به احیای پایگاه اجتماعی جریان اصلاحات پرداخت و مشارکت در آوردگاه‌های سیاسی را در اولویت دوم قرار داد اما گروه دوم اصرار به کنشگری فعال دارد و از هم اکنون گزینه‌های مستعد را برانداز و سبک سنگین می‌کند.

البته در میان همین گروه نیز اختلاف‌نظر وجود دارد عده‌ای می‌گویند باید نامزد اختصاصی به میدان آورد و گروه دیگر به گرفتن یار قرضی از اردوگاه رقیب بی‌میل نیستند.

عبدالله ناصری درباره سناریوی اصلاح‌طلبان برای انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 گفت: اینکه تصمیم سازمانی جریان سیاسی اصلاحات چیست، خبر ندارم و نمی‌دانم چه سناریوها و برنامه‌هایی را برای رقابت سیاسی آینده دنبال می‌کنند چراکه عملا با تعلیق شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان روبه‌رو هستیم.

مشاور خاتمی افزود: از نظر شخصی معتقدم اصلاح‌طلبان فارغ از آنکه چه سناریویی را برای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری برمی‌گزینند، باید نخست بتوانند مردم را برای شرکت در انتحابات سال 1400 متقاعد کنند چون اگر همین روند فعلی تا آن زمان باقی بماند و اتفاق خاصی رخ ندهد، هرگز نمی‌توان پایگاه اجتماعی اصلاح‌طلبان را متقاعد به مشارکت کرد.

وی که در گذشته دولت روحانی را رحم اجاره‌ای اصلاح‌طلبان توصیف کرده بود، درباره تکرار سناریوی سال 92 و انتخاب یار قرضی تأکید کرد: اگر فضای اجتماعی مناسب باشد، معتقدم اصلاح‌طلبان باید با نامزد اصلی خود بیایند.

وی درباره احتمال حمایت اصلاح‌طلبان از ظریف، جهانگیری، عارف و محسن هاشمی یا حمایت از لاریجانی و ناطق نوری ادامه داد: باز هم یادآور می‌شوم تا نتوان جامعه را برای ضرورت رای‌دهی و مشارکت در انتخابات قانع کرد، به نظرم هیچ فرقی بین حمایت از میان ظریف، جهانگیری، عارف، محسن هاشمی، لاریجانی و ناطق نوری وجود ندارد.

ناصری گفت: من موکدا معتقدم دوره همه این آقایان گذشته است. هر دو جریان بعد از بررسی زمینه رای باید با چهره نو و اصلی به میدان بیایند. مثلا اصلاح‌طلبان اگر قرار باشد بیایند، باید با چهره‌هایی مثل آقایان معین و صفایی فراهانی که کاملا بر سر پیمان خود می‌مانند باید در میدان انتخابات ریاست‌جمهوری سال 1400 حضور پیدا کنند.

اشاره ناصری به مصطفی معین در حالی است که معین در سال 84 به‌عنوان نامزد حزب مشارکت وارد عرصه انتخابات شد اما جایگاه پنجم را کسب کرد!

کارنامه بدهید، نه شعار / فراکسیون امید به بایگانی تاریخ رفته

نامه رئیس فراکسیون امید به مردم درباره گزارش عملکرد این طیف در مجلس دهم، به جای پاسخگویی، از موضع کسی است که در خارج از کشور بوده است.

وبسایت الف در یادداشتی نوشت: آنچه بیش از همه چیز در نامه جناب عارف، مخاطب را آزار می‌دهد رویکرد کلی ایشان است. لحن نامه و محتوای این نامه متناسب با فردی است که سال‌هاست بیرون از گود قدرت نشسته و نظاره‌گر امور است؛ نه فردی که چهار سال ردای نمایندگی مردم با رایی بالا بر تن او بوده و رئیس یکی از سه فراکسیون اصلی مجلس بوده است.

رویکرد عارف در این نامه می‌بایست در مقام پاسخگویی و معطوف به کارنامه چهارساله ایشان می‌بود. مثلا ایشان در بخشی از این نامه به ضرورت شایسته‌سالاری در به‌کارگیری متخصصین به‌خصوص در انتخاب مدیران ارشد و وزرا تاکید کرده‌اند. خوب بود ایشان پاسخ می‌دادند آیا خودشان این دستورالعمل را در هنگام رای اعتماد به وزرا در سال 96 و بعد از آن رعایت کرده‌اند؟

ایشان و فراکسیون متبوعشان حداقل می‌توانستند مانع ورود افراد بی‌کفایت به دولت شوند. آیا ایشان این کار را انجام دادند؟ این پرسش کلی از نقش ایشان تقریبا به تمامی بندهای این نامه قابل تسریاست.

البته رویکرد عارف در این نامه که به جای پاسخگویی، از بایدها و نبایدها سخن بگوید رویکردی عمومی در برخی مدیران ماست. در این سال‌ها به‌خصوص در یکی دو سال اخیر به‌کرات شاهد فهرست‌کردن بایدها و نبایدها از جانب رئیس‌جمهور و معاون اول ایشان بوده‌ایم. مشخص نیست تا چه زمانی روحیه طلبکاری مسئولین کشور ما جایش را به روحیه پاسخگویی خواهد داد.

مضاف بر اینکه روحیه پاسخگویی در این نامه رعایت نشده، راه‌حل‌هایی که عارف ارائه داده، چیزی جز کلی‌گویی بی‌حاصل نیست.

مشکل بزرگتری که در یک‌سال اخیر نه‌فقط گریبان عارف بلکه گریبان اصلاح‌طلبان را گرفته است مشکل کارنامه و دستاورد است. مردم و هواداران اصلاح‌طلبان پس از تجربه این 7 سال گذشته به‌شدت از عملکرد اصلاح‌طلبان ناراضی هستند و این نارضایتی منجر به سرخوردگی و یأس شده است.

چه اصلاح‌طلبان بخواهند و چه نخواهند کارنامه دولت روحانی به حساب ایشان نوشته شده است؟

از آنجایی‌که عملکرد دولت به‌خصوص در زمینه اقتصاد بسیار ضعیف بوده، مردم از اصلاح‌طلبان ناراضی هستند.

عملکرد فراکسیون امید مجلس دهم نیز چنگی به دل مردم و هواداران نمی‌زند. یک نمونه بسیار کوچک از ضعف عملکرد عارف عدم اخراج محمدباسط درازهی از فراکسیون امید بود.

انتظاری که از عارف می‌رفت این بود که درازهی را بعد از آن افتضاح تاریخی از فراکسیون امید اخراج کند و بیانیه‌ای در برائت از او صادر کند. اما عارف نه‌تنها چنین نکرد بلکه مدتی بعد او را در جمع فراکسیون امید به دیدار خاتمی برد.

بدین‌گونه سرمایه اجتماعی عارف پس از آن رای بالا در انتخابات مجلس بدین میزان افت کرد که امروز اصلاح‌طلبان هیچ استقبالی از همین نامه اخیر نکرده‌اند و سوت‌زنان از کنار آن رد شده‌اند.

نیوزمکس: ایران در پیشرفت موشکی به روسیه و چین نزدیک شده است

یک نشریه آمریکایی تأکید کرد برخلاف ادعای مقامات واشنگتن، ماهواره و موشک ماهواره‌بر ایران بسیار پیشرفته است.

نیوزمکس نوشت: ژنرال جی ریموند، رئیس فرماندهی فضایی ایالات متحده می‌گوید: «ماهواره ایرانی یک دوربین دستی چرخان در فضاست و بعید است که بتواند اطلاعات مورد نیاز را فراهم کند. بنابراین اولین پرتاب ماهواره‌ای ایران توسط سپاه پاسداران تهدیدی محسوب نمی‌شود.»

اگر فرماندهی فضایی ایالات متحده این مسئله را جدی نمی‌گیرد که ایرانی‌ها حالا می‌توانند یک ماهواره نظامی را بر فراز ایالات متحده به حرکت در آورند و سپاه در حال توسعه سلاح‌های فضایی است، پس کدام نهاد باید این مسئله را جدی بگیرد؟ هشدار پیرامون تهدیدات مربوط به سلاح‌های فضایی باید اولویت اول فرماندهی فضایی ایالات متحده باشد.

ماهواره نور یک ماهواره کوچک است، حجم آن تنها به چند لیتر می‌رسد و تخمین زده شده که وزن آن بین 5 تا 14 کیلوگرم است. ماهواره‌ای بسیار کوچک برای اهداف جاسوسی در آسمان.

ماهواره نور به کمک ماهواره‌بر قاصد در مدار قرار گرفت، مرحله سوم این ماهواره‌بر، یک راکت با سوخت جامد است. آرش -24 احتمالا بیش از 100 کیلوگرم و سلمان نیز احتمالا بیش از 300 کیلوگرم وزن دارد.

با احتساب ماهواره نور -1 و مرحله سوم، می‌بینیم که سپاه پاسداران توانایی به مدار فرستادن وزن خالصی در حدود 105-334 کیلوگرم بر فراز ایالات متحده را دارد.

به نظر می‌رسد سپاه پاسداران عامدانه تلاش می‌کند تا توانایی تسلیحاتی فضایی‌اش را با جداسازی نور -1 از مرحله سوم، کمتر از حد نشان دهد. به این امید که اهمیت ماهواره کوچکی مانند نور -1 نادیده گرفته شود. یعنی همان اشتباهی که فرماندهی فضایی مرتکب شد.

با این حال، فرماندهی فضایی ایالات متحده و دیگران به درستی نگران موارد زیر هستند.

- استفاده موشک قاصد از موتورهای با سوخت جامد در مراحل دوم و سوم یک جهش بزرگ در فناوری موشکی ایران محسوب می‌شود.

- موتورهای سوخت جامد به موشک‌ها امکان پرتاب سریع، با کمترین آماده‌سازی و افزایش توانایی برای حملات غافلگیرانه را می‌دهند.

- پرتاب‌کننده قاصد به سپاه این امکان را می‌دهد تا از هر جایی پرتاب را انجام دهد و توانایی حملات غافلگیرکننده را افزایش می‌دهد.

- سپاه، نور -1 را بدون اطلاع قبلی پرتاب کرد و تصمیم داشت تا همه را غافلگیر کند.

اگر سپاه بتواند موشک‌های بالستیک با سوخت جامد و پرتابگرهای متحرک را توسعه دهد، به روسیه، چین و کره شمالی می‌پیوندد که تنها کشورهای جهان با موشک‌های بالستیک متحرک هستند. حتی ایالات متحده نیز فاقد موشک‌های متحرک است که به حملات غافلگیرکننده اختصاص دارند.

به نظر می‌رسد فرماندهی فضایی آمریکا نه تنها از تهدیدات بالقوه ماهواره‌های سپاه در حال حاضر نگران است بلکه از تهدیدات موشک‌های بالستیک ایرانی در آینده دور نیز نگرانی دارد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در آرزوی پیروزی جهانی اسلام در پایان تاریخ است. آنها برای این هدف هر کاری لازم باشد انجام می‌دهند. از راهبردهای ناامیدکننده تا فرصت‌های فناورانه. راهبرد سپاه بیش از آنکه بر کارایی نظامی استوار باشد بر تاثیرات روانی متمرکز است.

این دست از موشک‌های سپاه، قابلیت حمل کلاهک‌های فوق‌العاده کوچک با وزن کمتر از 90 کیلوگرم را دارند. تهدید راهبردی ماهواره‌های اسپوتنیک (Sputnik) روسی بلافاصله پس از جنگ جهانی دوم و جنگ سرد مشخص شد.

ژنرال امیر حاجی‌زاده از پاسخ منفعل ایالات متحده به پرتاب نور -1 خوشحال است و در نشست مطبوعاتی گفت سپاه قصد دارد در ماه ژوئن نور -2 را وارد مدار کند. ایالات متحده باید از همین حالا شبکه الکترونیکی ملی‌اش را سخت‌تر و سامانه‌های دفاع فضایی را مستقر کند.

*س_ایران_س*

توقف رسیدگی به اتهامات یک ایرانی در امریکا

خبر اول اینکه، دادستان‌های امریکایی از قاضی دادگاه فدرال در منطقه منهتن نیویورک که مسئولیت رسیدگی به نقض تحریم‌های بانکی را برعهده دارد، خواسته‌اند به دلیل نبود مدرک کافی در اثبات اتهامات نقض تحریم‌های بانکی ایران توسط آقای علی صدر هاشمی‌نژاد 40 ساله، رسیدگی به این پرونده را متوقف کند. به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، وی متهم شده بود با استفاده از نظام مالی امریکا وجوهی به ارزش مجموع 115 میلیون دلار را بابت حق پیمانکاری شرکت‌های ساختمانی ایران در ونزوئلا به ایران منتقل کرده است. پدر آقای صدر هاشمی شرکت «استراتوس» را تأسیس کرده که دارای فعالیت‌های خارجی زیادی است. علی صدر هاشمی پیش‌تر مدیرعامل یک بانک بین‌المللی در کشور مالت بوده است. صدر که ساکن واشنگتن است، در پنج مورد از جمله تقلب بانکی و پولشویی توسط مقامات قضایی امریکا متهم شده بود. با این حال وی در دفاع از خود گفته است که شرکت‌های جدید را با هدف توسعه کسب و کار پدرش در خارج از ایران بنا کرده است.

پرونده جهانبانی متهم جدید ندارد

خبر دیگر اینکه، خبرگزاری فارس به نقل از مقامات قضایی نوشته که پرونده فساد معروف به جهانبانی متهم جدیدی ندارد. اتهام محمدرضا جهانبانی سردسته باند معروف جهانبانی، اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق تحصیل مال نامشروع به مبلغ 604 میلیارد تومان است. جهانبانی از نیمه دوم سال 95 براساس اطلاعات به دست آمده بازداشت شده است. حالا پس از آنکه در اسفند سال گذشته حکم دادگاه برای پرونده جهانبانی صادر شده است، اخیرا ادعاهایی در این خصوص مطرح شده مبنی بر اینکه افراد دیگری نیز وابسته به برخی از مسئولین در این پرونده حضور داشته و به اتهامات آنها رسیدگی نشده است. برای مشخص شدن صحت و سقم این ادعا خبرنگار فارس، موضوع را از یکی از مسئولین قضایی پیگیری کرده که مشخص شد این موضوع صحت ندارد. این فرد مسئول گفت: هرچند که مطابق بررسی‌های صورت گرفته، در شرکت «اقامت» متعلق به آقای محمدرضا جهانبانی، آقای عمار صالحی و برخی افراد دیگر دارای عضویت یا سمت بوده‌اند؛ اما پرونده اتهامی آقایان جهانبانی و عمار صالحی هیچ ارتباطی به شرکت اقامت نداشته است. وی گفت: دلیل این امر این است که نه آن شرکت از بانک تسهیلات گرفته و نه هیچ کدام از افراد مورد ادعا در فرآیند تسهیلات دخالتی داشته‌اند.

ترامپ به دنبال فروپاشی برجام تا قبل از انتخابات 2020 است

دست آخر اینکه، المانیتور در گزارشی به تنش میان ایران و امریکا پرداخت و نوشت: به نظر می‌رسد که هدف اصلی دولت ترامپ از بهانه‌جویی‌ها و اقدامات اخیر، فروپاشی برجام تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری 2020 است تا از آن به عنوان یک دستاورد سیاست خارجی در تبلیغات انتخاباتی استفاده کند. به گزارش ایلنا، لغو تحریم تسلیحاتی ایران، تهدید جدی علیه منافع امریکا محسوب نمی‌شود؛ چراکه استراتژی نظامی ایران حمایت از گروه‌های مقاومت در غرب آسیا است و دلیلی ندارد این استراتژی را کنار بگذارد. همچنین آسیب‌های ناشی از تحریم‌ها و شیوع کرونا، بودجه زیادی برای خریدهای تسلیحاتی در اختیار ایران قرار نمی‌دهد. از سویی دیگر راهبرد دفاعی ایران، تمرکز بر خودکفایی در برنامه موشکی و پدافندی علیه نیروهای متجاوز است و با توجه به پیشرفت قابل ملاحظه آن، دلیلی ندارد که به خریدهای تسلیحاتی سنگین روی بیاورد. از طرفی قدرت‌های غربی به جای تمدید تحریم‌ها، می‌توانند با مذاکره با روسیه و چین، آنها را از فروش برخی تسلیحات خطرناک مانند موشک‌های کروز ضدکشتی روسی، منصرف کنند.

*س_خراسان_س*

ابلاغ رسمی برخی مصوبات کرونایی با تاخیر 50 روزه!

اگرچه نهادهای اصلی درگیر موضوع کرونا همچون وزارت بهداشت، مصوبات و ابلاغیه های خود را در اسرع وقت به دستگاهای مربوط ارسال می کردند، اما گزارش یک مقام مسئول نشان می دهد برخی مجموعه های دولتی در این زمینه سرعت عمل کافی را نداشته و به عنوان مثال، یکی از صورت جلساتی که برای رعایت پروتکل های بهداشتی در برخی اصناف و سازمان های دولتی در فروردین ماه تهیه شده بود، در خردادماه به صورت رسمی ابلاغ شده است!

هشدار نظارتی درباره افزایش اختیارات مالی هیئت وزیران

در حالی که هیئت وزیران در مصوبه اواخر فروردین ماه امسال خود، مقرر کرده بود اعتبارات مربوط به اداره و نگهداری مجموعه از جمله اعتبارات مربوط به حفاظت‌، مرمت‌، پژوهش و سامان دهی برخی مجموعه های متعلق به وزارت میراث فرهنگی و گردشگری که در قوانین بودجه سنواتی منظور می شود، به صورت کمک در اختیار هیئت امنای آن مجموعه ها قرار خواهد گرفت‌، یک نهاد نظارتی در نامه روزهای اخیر خود به مدیران ارشد دولتی، این مجوز را بر خلاف الزامات قانون محاسبات عمومی دانسته و تاکید کرده تنها نهادی که اجازه چنین مجوزی را دارد، مجلس است.

*س_آرمان_س*

سرقت فیلم‌های ایرانی

به دنبال نمایش برخط برخی فیلم‌های سینمایی ایرانی، شبکه‌های معاند به سرقت این فیلم‌ها پرداخته‌اند! کیهان در این باره نوشت: طی روزهای اخیر برخی از شبکه‌های معاند و به طور مشخص سلطنت‌طلب، فیلم‌های ایرانی را از فضای نمایش اینترنتی سرقت کرده‌اند و نمایش می‌دهند. گفتنی است سرقت سریال‌های رسانه ملی و فیلم‌های سینمای ایران امری رایج در شبکه‌های معاند است و به‌رغم اعتراض سینماگران، همچنان اما حالا با شدت بیشتری، ادامه دارد.

هدیه 200 هزار دلاری آنجلینا جولی

آنجلینا جولی، بازیگر سرشناس هالیوودی 45 ساله شد. او در روز تولدش مبلغ زیادی را به سازمان حقوق مدنی حمایت از رنگین پوستان اهدا کرده است تا حمایت خود را از جنبش Black Lives Matter و کسانی که معترض به مرگ جورج فلوید هستند، نشان دهد. جورج فلوید در جریان دستگیری توسط پلیس ایالات متحده جان باخته است. آنجلینا جولی در این باره اظهارداشت: «حقوق انسانی متعلق به گروه مشخصی نیست که گروه دیگری آن را تصاحب کنند. امیدوارم که بتوانیم به عنوان آمریکایی‌ها در کنار یکدیگر جمع شویم تا به نادرست بودن ساختار اجتماعی خود رسیدگی کنیم. من در کنار صندوق دفاع حقوقی NAACP در تلاش برای برابری نژادی، عدالت اجتماعی و اصلاح فوری قانونگذاری ایستاده‌ام».

ستاره بی‌سرپناه، آواره خانه دوستان!

یکی از ستاره‌های سرشناس استقلال که بازیکن بسیار محبوبی هم بوده است همچنان به دلیل مشکلات مالی زیادی که دارد در خانه دوستانش زندگی می‌کند. در این رابطه گفته می‌شود طی دو سه ماه گذشته تلاش‌هایی صورت گرفته تا حداقل خانه کوچکی به صورت اجاره‌ای به این ستاره سابق باشگاه استقلال تحویل داده شود، اما این اتفاق رخ نداده است و این ستاره سابق همچنان در منزل یکی از دوستان خود و در یک اتاق کوچک روزگار خود را سپری می‌کند.

تأیید مهاجرت دو خبرنگار صداوسیما

مرتضی غرقی خبرنگار شبکه خبر و مجری برنامه «بدون مرز» در حساب کاربری خود در توئیتر با انتشار تصویری از احمد صمدی، خبرنگار سابق صداوسیما در شبکه فارسی زبان ایران اینترنشنال، از پدیده مهاجرت مجریان و خبرنگاران صداوسیما به شبکه‌های فارسی زبان خارجی ابراز تأسف کرده است. او در این باره نوشت: «دو خبرنگار ایرانی احمد صمدی و نیلوفر پورابراهیم را در تلویزیون اینترنشنال دیدم، فلاح و دو خبرنگار قبلی صداوسیما هم به لندن مهاجرت کرده‌اند، تأسف خوردم که چرا نیروهایی که از جیب ملت تربیت شده‌اند، اکنون در خدمت دشمنان ملت هستند، چرا؟» گفتنی است پیش از این مزدک میرزایی، از مجریان ورزشی صداوسیما هم به شبکه اینترنشنال پیوسته بود.

رونالدو علاءالدین شد!

کریستیانو رونالدو در جشن تولد دوقلوهایش لباس شخصیت کارتونی علاءالدین را برتن کرد. این در حالی است که کریستیانو رونالدو و جورجینا رودریگز جشن تولد سه سالگی دوقلوهایشان ایوا و ماتئو را برگزار کرده‌اند. گفتنی است آنها برای این مراسم تصمیم گرفته‌اند که جشنی با لباس‌های کارتونی برای اعضای خانواده برگزار کنند.

ادعای گوگل علیه هکرهای ایران و چین

شرکت گوگل مدعی شده است که گروهی از هکرهای وابسته به دولت‌های ایران و چین، کمپین‌های انتخاباتی جو بایدن و دونالد ترامپ را هدف قرار داده‌اند. این ادعای جنجالی با جزئیات مطرح شده است. در این راستا شین هانتلی مدیر گروه تجزیه و تحلیل تهدیدات گوگل در توئیتر اعلام کرده است که تلاش‌های گروه‌های هکری دولت ایران و چین برای حمله به مبارزات انتخاباتی ترامپ و بایدن را مشاهده کرده است. براساس این ادعا، این گروه ایرانی موسوم به A PT35 کمپین ترامپ را هدف قرار داده بود، در حالی که گروه چینی معروف به A PT31 کارمندان بایدن را هدف قرار داده است. بر این اساس حملات به تفکیک و مجزا، اما هدفدار بوده‌اند. گوگل در ادامه اعلام کرد که کاربران از این حملات آسیب دیده‌اند، اما هیچ مدرکی مبنی بر موفقیت مهاجمان وجود ندارد.

صداوسیما نرفتم

محمدرضا حیاتی، گوینده اخبار صداوسیما در مورد دلیل نرفتنش به صداوسیما گفت: به نظر شما به زبان آوردن اسم یک خواننده چه اشکالی دارد؟ حتی خواننده‌ای که مورد تایید نظام نیست، بالاخره اسمی دارد و چرا نباید آن را به‌کار برد؟ بالاخره ممکن است شخص آقای علی عسگری، مدیر خبر، معاون سیاسی و دیگر دوستان از حرف من ناراحت شده باشند، ولی هر حرفی زدم فقط از روی صداقت و حرف دلم و مردم بوده است. از آن روز به بعد تلویزیون نرفته‌ام. تماس گرفتند گفتند فعلا نیایید. من هم گفتم چشم.

کشف سوخت از یک دامداری

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در مورد کشف سوخت از یک دامداری اظهارکرد: ماموران پلیس آگاهی سقز در بازرسی از یک واحد مرغداری که در حال حاضر تبدیل به دامداری شده بود، مقدار 54 هزار و 500 لیتر نفت سفید را از سه عدد تانکر کشف و ضبط کرده‌اند. یاسر رایگانی با اشاره به استعلام از شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی شهرستان سقز و تعیین ارزش 3 میلیارد و 49 میلیون ریالی این محموله، تصریح کرد: با احضار صاحب دامداری و بیان اینکه نفت‌ها متعلق به فرد دیگری است و شناسایی مالک محموله، شعبه رسیدگی‌کننده حکم به ضبط محموله صادر شده و متهم پرونده به پرداخت 7 میلیارد و 927 میلیون ریال جزای نقدی محکوم شده است.

تیراندازی به رئیس اداره محیط‌زیست

فرمانده یگان سازمان حفاظت محیط‌زیست در خصوص تیراندازی به رئیس اداره محیط‌زیست گفت: شکارچیان در درگیری مسلحانه رئیس اداره محیط‌زیست شهرستان سروستان استان فارس را مورد اصابت گلوله قرار داده‌اند. جمشید محبت‌خانی در ادامه سخنانش اظهارکرد: علی اشرف‌خانه‌ای رئیس اداره محیط‌زیست سروستان استان فارس، طی سرکشی‌های میدانی در ارتفاعات کوهنجان شهرستان سروستان چند شکارچی را رویت می‌کند که قصد شکار داشته‌اند. او به آنها هشدار می‌دهد، اما شکارچیان نه‌تنها به هشدار وی توجه نکرده‌اند، بلکه به او تیراندازی کرده‌اند. وی افزود: این مامور وظیفه‌شناس از ناحیه شکم و لگن مجروح شده است.

انتقاد از تخریب خانه مشکاتیان

تخریب خانه پدری پرویز مشکاتیان، آهنگساز و نوازنده فقید کشورمان در نیشابور، صدای اعتراض علاقه‌مندان به میراث فرهنگی، اهالی موسیقی و دیگر هنرمندان را برانگیخته است. در همین ارتباط، حامد بهداد، بازیگر سینما و تلویزیون، با انتشار پستی اینستاگرامی، ابراز تاسف کرد و نوشت: «به‌خاطر این اتفاق با مردم اصیل و هنرپرور نیشابور احساس مشترک دارم و متاسفم. همین‌طور برای شهر نیشابور، شهر فیروزه و موسیقی و خط و شعر و هزاران لعل دیگر متاسفم. برای آن دسته از مسئولان ذی‌ربط و افراد غیرفرهنگی آن شهر که قدر پیشینه تاریخی - فرهنگی گرانبهای آن شهر و مردمش را نه می‌دانند و نه اگر حتی بگوییم می‌فهمند، بیشتر متاسفم.

ابلاغ رسمی برخی مصوبات کرونایی با تاخیر 50 روزه!/ هشدار نظارتی درباره افزایش اختیارات مالی هیئت وزیران / مشاور خاتمی: دوره ظریف جهانگیری و عارف گذشته است 2
ابلاغ رسمی برخی مصوبات کرونایی با تاخیر 50 روزه!/ هشدار نظارتی درباره افزایش اختیارات مالی هیئت وزیران / مشاور خاتمی: دوره ظریف جهانگیری و عارف گذشته است 3
ابلاغ رسمی برخی مصوبات کرونایی با تاخیر 50 روزه!/ هشدار نظارتی درباره افزایش اختیارات مالی هیئت وزیران / مشاور خاتمی: دوره ظریف جهانگیری و عارف گذشته است 4
ابلاغ رسمی برخی مصوبات کرونایی با تاخیر 50 روزه!/ هشدار نظارتی درباره افزایش اختیارات مالی هیئت وزیران / مشاور خاتمی: دوره ظریف جهانگیری و عارف گذشته است 5