از روستاهایی که با نعمت انقلاب جان گرفتند تا ارتقا شاخصهای بهداشتی و زیرساختی کشور / خدمت انقلاب به مردم متوقف نمیشود
بررسی اقدامات انجام شده در شهرها و روستاهای سراسر کشور نشان میدهد انقلاب اسلامی در طول 41 سال گذشته با شعار محرومیتزدایی برکات فراوانی را برای ملت به ارمغان آورده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قرار داریم؛ انقلابی که باید آن را سرآغاز تحولات بزرگ و بنیادین در ایران، منطقه جهان دانست و شاید توصیف حضرت امام خمینی (ره) از انقلاب با عناوینی چون «معجزه قرن» و «انفجار نور» زیبا ترین تعبیر برای آن باشد اما مهم ترین پرسشی که ممکن است پس از گذشت این سال ها در اذهان عمومی ایران و جهان ایجاد می شود این است که این انقلاب چه دستاوردهایی به ارمغان داشته است و آیا توانسته است به اهدافی که مد نظر بوده است دست پیدا کند؟
بنابراین تبیین صحیح و دقیق دستاوردهای انقلاب در عصر حاضر از اهمیت و ضرورت ویژهای برخوردار است چرا که اگر نسل جوان ما نسبت به این دستاورها آگاهی نداشته باشند ممکن است این تلقی در ذهن آن ها ایجاد شود که این انقلاب هیچ ثمره ای نداشته و باید کنار گذاشته شود.
بررسی اقدامات انجام شده در شهرها و روستاهای سراسر کشور نشان میدهد انقلاب اسلامی در طول 41 سال گذشته با شعار محرومیتزدایی برکات فراوانی را برای ملت به ارمغان آورده است.
اردبیل
بررسی وضعیت گردشگری قبل و بعد انقلاب؛
انقلاب صنعت گردشگری ایران پس از انقلاب / دهکورههای دیروز؛ شهرهای توریستی جهانی امروز شدند
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سبلانما، صنعت گردشگری و جهانگردی به عنوان یکی از مهمترین عوامل در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در هر جامعه به شمار می رود و در واقع یکی از مهمترین کالاهای اقتصادی است که در افزایش در آمد سرانه کشورها نقش بسیار مهم و بسزایی ایفا می کند.
صنعتی که علیرغم انتقادات متعدد بر میزان پیشرفت آن نسبت به کشورهای منطقه، تفاوت های چشمگیری نسبت به قبل از انقلاب داشته است.
قبل از انقلاب اکثر جمعیت ایران از سفر محروم بودند اما با رشد 500 برابری راههای روستایی و 32 برابری راههای بین شهری پس از انقلاب اسلامی، سفر و گردشگری در سبد زندگی خانوار ایرانی قرار گرفت.
در شرایطی کنونی که کشور در تحریم های گوناگون قرار گرفته و پیش از انقلاب چنین شرایط احساس نیز نمی شود وضعیت صنعت گردشگری ایران طبق آمار ارائه شده پیشرفت بسزایی داشته است.
نتیجه تحقیق نشان می دهد که تفاوت در ارزشها و ایدئولوژی در دوره قبل و بعد از انقلاب اسلامی روی سیاست گذاری های گردشگری تاثیر داشته است. از سوی دیگر تاسیسات مربوط به گردشگری و مشاغل مرتبط به آنها در دوره دوم روند افزایشی را نشان می دهد.
افزایش 8 برابری درآمد گردشگری بعد از انقلاب
وزیر میراث فرهنگی در این باره می گوید: مجموع درآمد گردشگری کشور از یک میلیارد دلار در قبل از انقلاب به 8 میلیارد دلار رسیده است.
علی اصغر مونسان می افزاید: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، 450 هزار گردشگر ورودی به کشور داشتیم و در حال حاضر شاهد افزایش ورود گردشگران هستیم و تا بیش از 6 میلیون گردشگر خارجی وارد می شوند، در حوزه هتلداری قبل از انقلاب تنها 263 هتل و 28 هتل آپارتمان داشتیم که در حال حاضر شاهد فعالیت 1200 هتل در کشور هستیم.
سی ان ان در گزارشی با توصیف 19 اثر تاریخی ایران، تعداد توریست های کشور را روبه افزایش قلمداد کرده و نوشته مسئولان این کشور پیش بینی می کنند تا سال 2025 تعداد توریست ها به 20 میلیون نفر نیز برسد.
البته در بحث ورود گردشگران خارجی به کشور با توجه به نوسانات ارزی که در کشور تجربه شد باید شاهد حضور گردشگران افزون بر این تعداد می بودیم که دولت کنونی در این زمینه ضعف های مختلف تبلیغاتی نشان داده است.
رونق گردشگری سلامت پس از انقلاب
گردشگری سلامت از سال 82 در ایران خودی نشان داد و این گردشگران بیشتر از کشورهای جمهوری آذربایجان، عراق، ترکمنستان، افغانستان، کویت، سوریه، لبنان، بحرین و ترکیه هستند بر آن اساس، ایران باید به مرکز رفع نیازهای سلامت و درمانی منطقه تبدیل شده و تا سال 1404 به تعداد 20 میلیون گردشگر بین المللی ورودی و به تبع آن، 15 میلیارد درآمد ارزی دست یابد.
استاندار اردبیل هم در این باره گفت: توسعه گردشگری سلامت در استان اردبیل در اولویت برنامه قرار گرفته است بطوریکه برای تحقق آن ایجاد دانشکده طب سنتی و دانشکده پزشکی درمانی مد نظر قرار گرفته است.
اغلب گردشگران سلامت استان را از کشور آذربایجان تشکیل می دهند که با ورود به این استان در صادرات چمدانی کالا نیز نقش مهمی ایفا می کنند.
رونق گردشگری مذهبی در ایران
رونق جهانگردی مذهبی میان کشورها و جوامع اسلامی و گشت و گذار مسلمانان جهانگرد در سایر کشورهای اسلامی موجب نزدیکی و آشنایی ملل مسلمان با یکدیگر شده و شناخت مشکلات و ویژگیهای فرهنگی جوامع مسلمان و یافتن نقاط اشتراک و اختلاف میان فرهنگها را در پی خواهد داشت که این امر کمک شایانی در جهت رسیدن به فرهنگ مشترک اسلامی است.
در این حوزه آمار ها نشان می دهد گردشگران مذهبی علیر غم نبود نرم افرار ها برای تفکیک نوع گردشگران، اما تکیه بر ورودی گردشگران به شهر های مذهبی آمار نشان می دهد که بیش از 1.5 میلیون نفر در سال 97، ایران گردشگر مذهبی داشته است.
تحول صنعت گردشگری در استان اردبیل
با گذر از این مسائل، استان اردبیل به عنوان یکی از قطب های مهم گردشگری و جهانگردی در ایران با دارا بودن جاذبه های ارزشمند تاریخی و جغرافیایی، استانی مستعد برای جذب و ورود گردشگران داخلی و خارجی است.
بطوری با داشتن جاذبه های طبیعی و ایجاد جاذبه های مصنوع از جمله پل های معلق توانسته در زمینه گردشگری داخلی و خارجی خودی نشان دهد و به گفته نادر فلاحی مدیر کل میراث فرهنگی استان اردبیل در سال 1400 این استان بر قله گردشگری کشور خواهد ایستاد.
شهری که بعد از انقلاب آوازه جهانی پیدا کرد
شهر توریستی سرعین یکی از شهر هایی است که در داخل و خارج از کشور بواسطه وجود آبگرم ها شفا بخش معدنی اش زبانزد شده است.
شهری که به گفته حسن پور فرماندار سرعین با داشتن تنها 5 هزار نفر جمعیت توانسته سالانه میزبان 8 میلیون مسافر و گردشگر داخلی و خارجی باشد.
مسعود موسی زاده بعنوان اولین سرمایه گذار این شهرستان در مورد وضعیت سرعین قبل و بعد از انقلاب می گوید: آبهای گرم این شهر که در حدود 10 مورد است، پیش از انقلاب بصورت سنتی و با دیواره های گلی و با مسافر پذیری بسیار اندک و تنها یک ماه می توانستیم از نعمت مسافران استفاده کنیم اما هم اکنون شاهد هستیم که به برکت انقلاب اسلامی مسافران از خارج از کشور که حتی به صورت هفتگی در این شهر حضور می یابند.
سرعین به لحاظ وجود مراکز اقامتی از اغلب شهرهای گردشگری کشور سبقت گرفته و امروز به گفته جعفر بذری مدیرعامل جامعه اقامتی استان اردبیل سومین شهری است که با داشتن بیش 15 هزار تخت در جذب گردشگران استان در جایگاه اول قرار گرفته است.
امروز می بینیم که به لطف انقلاب اسلامی ده کوره هایی که اثری از گردشگری در آن نبوده، اکنون به شهر های با آوازه جهانی ارتقا پیدا کرده اند و گردشگران اروپایی را نیز مجذوب خود کرده است.
ایلام
نگاهی به دستاوردهای انقلاب اسلامی در ملکشاهی / توسعه همه جانبه مناطق محروم پس از انقلاب
به نقل از ایلام بیدار، انقلاب اسلامی را باید سرآغاز تحولات بزرگ و بنیادین در ایران، منطقه، جهان اسلام و جهان غیراسلام دانست.
رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) از انقلاب اسلامی با عناوینی چون «معجزه قرن» و «انفجار نور» یاد کرده و همین کلمات برای توصیف عظمت و بزرگی انقلاب اسلامی کفایت میکند.
دهه فجر و فرا رسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، فرصت مغتنمی برای بازخوانی انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن در حوزههای گوناگون میباشد.
هرچه از زمان پیروزی انقلاب اسلامی فاصله گرفته شود، اهمیت پرداختن به موضوع دستاوردهای انقلاب اسلامی و اهمیت تبیین دستاوردها و پیشرفتهای جمهوری اسلامی بیشتر میشود.
یکی از اهداف راهبردی دشمنان در جنگ نرم علیه انقلاب و جمهوری اسلامی، ایجاد یأس و ناامیدی در جامعه و بهویژه در نسل جوان نسبت به آینده از طریق سیاهنمایی، بزرگ کردن مشکلات، زیر سؤال بردن و یا کمارزش جلوه دادن دستاوردهای انقلاب و ناکارآمد نشان دادن نظام دینی است.
دشمنان تلاش میکنند تا از طریق قدرت رسانهای خود، جلوی درک واقعیات انقلاب اسلامی و دستاوردهای ارزشمند جمهوری اسلامی از سوی جوانان ایرانی را گرفته و با نوع واقعیتپنداری برای آنان، در پشتوانههای مردمی انقلاب و نظام جمهوری اسلامی خلل وارد سازند.
در چنین شرایطی، اهمیت تبیین دستاوردهای انقلاب و جمهوری اسلامی بهعنوان یک وظیفه آشکار میگردد.
انقلاب اسلامی دستاوردهای فراوانی در عرصه های مختلف داشته که از مهمترین این دستاوردها رشد، توسعه و آبادانی مناطق محروم است.
ارتقاء ملکشاهی از بخش به شهرستان از دستاوردهای انقلاب اسلامی
یکی از برکات انقلاب اسلامی توسعه شهرها و روستاهای دور دست و ارتقاء وضعیت آنها بوده است.
یکی از این مناطق، شهرستان ملکشاهی است که به برکت انقلاب اسلامی از بخش به شهرستان ارتقاء یافت و موجب رشد و شکوفایی این منطقه گردید.
شهرستان ملکشاهی روزگاری منطقه ای با جمعیتی اندک و محروم از امکانات اولیه زیرساختی بود، اما پس از انقلاب اسلامی، به شهری آباد با زیرساخت های مناسب به بخش و پس از آن به شهرستان تبدیل شد.
ارتقاء بخش ملکشاهی به شهرستان، خدمتی ارزنده از انقلاب اسلامی به مردم این منطقه بوده که قدر و قیمت آن را تک تک ساکنان این دیار با دل و جان می دانند.
سالها پیش، ملکشاهی بخشی از شهرستان مرزی مهران بود که مردم ملکشاهی برای انجام امورات اداری مجبور بودند مسیر 75 کیلومتری ملکشاهی به مهران را حتی برای یک امضاء طی نمایند.
با ارتقاء ملکشاهی از بخش به شهرستان، دغدغه مردم این دیار از بابت امورات اداری برطرف گردید و ادارات، سازمانها و نهادهای دولتی و بانک های متعدد در شهرستان ملکشاهی دایر و ایجاد گردید.
رونق و آبادانی شهرستان ملکشاهی با استقرار نهادهای اجرایی به برکت جمهوری اسلامی روز به ر روز بیشتر و بیشتر شده است.
با استقرار ادارات و نهادهای دولتی و تکمیل چارت ادارات این شهرستان، سهمیه استخدام بیشتری به این منطقه اختصاص یافت و جمع کثیری از جوانان تحصیلکرده این دیار استخدام شدند.
کاستی ها و نواقص شهرستان تازه تاسیس طی چندین سال به تدریج برطرف شده یا در حال برطرف شدن هستند.
بن بست بودن منطقه ملکشاهی به برکت انقلاب اسلامی با توسعه راهها و امکانات زیرساختی از بین رفته و ساکنان مناطق شهری و روستایی از مهاجرت از ملکشاهی منصرف شده و با توسعه این شهرستان شاهد رشد جمعیت نیز هستیم.
پیشرفت و آبادانی و توسعه مناطق مختلف این شهرستان و عمران شهری و روستایی در ملکشاهی در حال رشد و قابل لمس است.
ساکنان شهرستان ملکشاهی با سرافرازی و غرور قدردان نگاه ویژه انقلاب اسلامی و خدمات انجام گرفته پس از سال 57 در این خطه شهیدپرور هستند.
زیرساخت های شهری و روستایی و عمران و آبادانی در ملکشاهی در حد قابل توجهی در حال گسترش می باشند.
از همه مهمتر در نقشه جغرافیایی پرافتخار جمهوری اسلامی ایران، شهرستانی جدید بنام ملکشاهی اضافه شده است که از ثمره خون شهیدان و از برکات انقلاب اسلامی و نشان از شکوفایی این مرز و بوم است.
با ارتقاء بخش ملکشاهی به شهرستان، روستای مهر از توابع ملکشاهی به شهر و مرکز بخش گچی تبدیل شد و مهر و مهرورزی جمهوری اسلامی بر آبادانی آن افزوده است.
همچنین با ارتقاء ملکشاهی از بخش به شهرستان، شهرک دلگشا به شهر ارتقاء یافت و در حد چشمگیری پیشرفت و توسعه داشته و شاخصه های شهرنشینی آن چشم نواز است.
پیشرفت همه جانبه شهرستان ملکشاهی پس از انقلاب اسلامی
به برکت انقلاب اسلامی با ارتقاء ملکشاهی از بخش به شهرستان، این منطقه در تمام زمینه های علمی، آموزشی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، کشاورزی، صنعتی و.... پیشرفت های چشمگیری داشته است.
از پیشرفت های قابل توجه ملکشاهی پس از ارتقاء به شهرستان می توان به توسعه صنعت و، ایجاد شهرک صنعتی و راه اندازی واحد های صنعتی کوچک و زود بازده اشاره کرد.
پس از تبدیل ملکشاهی به شهرستان، بودجه این منطقه در حوزه های مختلف افزایش چشمگیری داشته که موجبات رشد و توسعه این شهرستان را پی داشته و در پی خواهد داشت.
در حوزه بهداشت و درمان پس از انقلاب اسلامی و ارتقاء ملکشاهی به شهرستان، درمانگاهها، اورژانس، فوریتهای پزشکی، پایگاههای امداد جاده ای و مراکز درمانی مجهز مختلفی احداث شده و بیمارستان بزرگ این شهرستان در 5 طبقه در حال ساخت است.
با ارتقاء ملکشاهی به شهرستان، توسعه راههای ارتباطی در دستور کار قرار گرفت و امروز شاهد توسعه و بهبود وضعیت راههای ارتباطی ملکشاهی هستیم.
عمران شهری در ملکشاهی توسعه یافته، آسفالت معابر، واگذاری، مبلمان شهری و زیباسازی شهرهای ملکشاهی پس از ارتقاء به شهرستان با توجه به اختصاص بودجه عمرانی مناسب پیشرفت های بسیار خوبی داشته است.
با عنایت جمهوری اسلامی ایران به مناطق روستایی، عمران روستایی در این شهرستان رونق یافته و روستاهای این منطقه از نعمت گاز، برق، آب لوله کشی، آسفالت جاده ها، اینترنت پرسرعت و سایر زیرساخت های لازم برخوردار هستند.
به برکت انقلاب اسلامی؛ کشاورزی، دامپروری، باغداری و صنعت مرغداری در ملکشاهی شکوفا شده و این شهرستان به قطب تولید عسل، تولید مرغ، گوشت قرمز و محصولات دامی تبدیل شده است.
آنچه که بیان شد گوشه ای از پیشرفت های شهرستان ملکشاهی پس از انقلاب اسلامی و ارتقاء این منطقه به شهرستان و عنایت جمهوری اسلامی به مردم این منطقه بوده وگرنه خدمات ارزنده انقلاب اسلامی به مناطق محروم چنان زیاد است که در مجال این گزارش نمی گنجد بلکه کتابها باید در وصف آن نوشت.
آنچه که مهم است پیشرفت های قابل توجه این منطقه پس از ارتقاء به شهرستان در سایه عنایت انقلاب اسلامی است.
راهسازی یکی از خدمات ارزنده انقلاب اسلامی در ملکشاهی / احداث 100 کیلومتر راه روستایی و 80 کیلومتر راه اصلی بین شهری
در شهرستان ملکشاهی از توابع استان ایلام، عمران و آبادانی صورت گرفته پس از انقلاب بی شمار و غیر قابل توصیف است، یکی از مهمترین دستاورد های انقلاب اسلامی در شهرستان ملکشاهی در حوزه راهسازی است.
راه های مواصلاتی یکی از تاثیر گذارترین زیر ساخت های توسعه صنعتی و اقتصادی است و تاثیری که سرعت حمل و نقل می تواند در جابه جایی کالا ها و مسافران داشته باشد، چشمگیر است.
قبل از انقلاب اسلامی، شهرستان ملکشاهی در بن بست ارتباطی دور از ارتباطات بین شهری و استانی واقع شده بود و راههای این شهرستان جاده های خاکی بیش نبودند.
به برکت انقلاب اسلامی و با شروع نهضت سازندگی و عمران و آبادانی در مملکت اسلامی، جاده ها ساخته شدند، توسعه یافتند و آسفالت شدند.
امروز روستا به روستای این منطقه صاحب راه و محور امن مواصلاتی هستند، جاده های ایمن و وسیع به همه روستاها وصل شدند و بن بستی در شهرستان باقی نمانده است.
شهرستان ملکشاهی از تمام جهات جغرافیایی با سایر شهرستانها اتصال جاده ای دارد، محورهای ارتباطی ملکشاهی با ایلام، مهران، دهلران و سایر نقاط گسترش یافتند.
اکنون محور ملکشاهی به مهران از مسیرهای عمده و استراتژیک در تردد زائرین اربعین به کشور عراق است.
اگر قبل از انقلاب اسلامی، عبور از گردنه ها و رودخانه ها ممکن نبود و به سختی صورت می گرفت، اکنون جای جای محورهای مواصلاتی به پلهای مستحکم تقویت شده و عبور و مرور مردم به آسانی و در تمام ایام سال حتی در دل شبهای برفی زمستان صورت می گیرد.
پیچهای خطرناک جاده ها به تدریج حذف شدند و همه محورهای ارتباطی شهری و روستایی آسفالت گردیده اند و دارای تابلوهای راهنمایی و رانندگی و علائم هشداردهنده هستند و از ایمنی لازم برخوردار می باشند.
امروزه راههای ارتباطی شهرستان ملکشاهی به مناطق عشایری جهت سهولت در تردد عشایر و جاده های بین مزارع جهت استفاده مناسب از اراضی خ توسعه داده شده است.
به برکت انقلاب اسلامی، راههای روستایی شهرستان به طور کامل آسفالت گردیده و حتی در مواقع بارندگی شدید و در صورت ریزش کوه یا قطعی جاده، بلافاصله راههای ارتباطی بازگشایی می شوند.
شهرستان ملکشاهی که قبل از انقلاب اسلامی از هیچگونه راه مواصلاتی استاندارد برخوردار نبوده امروز به برکت انقلاب اسلامی دارای 100 کیلومتر راه روستایی و 80 کیلومتر راه اصلی بین شهری بوده که از استاندرادهای لازم برخوردار هستند و کلیه راههای این شهرستان آسفالت و از زیرساخت مناسب برخوردار می باشند.
عملیات اجرایی چهار خطه کردن ورودی شهر ارکواز از سمت ایلام به طول 5 کیلومتر با هدف اصلاح مسیر در دست اجرا می باشد.
خدمات انقلاب اسلامی به مردم ملکشاهی در حوزه سلامت
یکی از عرصه های خدمات رسانی به مردم پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون در حوزه سلامت و بهداشت و درمان بوده است.
مردم شهرستان ملکشاهی در دوران رژیم ستم شاهی برای مداوا باید سراغ طبیبی در دل شهرها و استانهای همجوار می رفتند و روزها طی طریق می کردند تا به نزد طبیبی برسند.
اما پس از انقلاب اسلامی با توسعه حوزه سلامت، اکنون جای جای شهرستان و روستاهای دوردست دارای مرکز بهداشت، خانه بهداشت روستایی، مرکز سلامت، پزشک عمومی و متخصص، اکیپ های سیار پزشکی، مراکز اورژانس و فوریت های پزشکی و امداد جاده ای وجود دارد و به مردم خدمات رسانی می کنند.
خدمات بهداشتی درمانی و زیرساخت های حوزه سلامت در حال توسعه هستند، پیشگیری، درمان و توسعه بیمه در خور شان مردم انقلابی است و با دوران قبل از انقلاب قابل مقایسه نخواهد بود.
دسترسی به داروخانه ها بصورت شبانه روزی و تهیه دارو برای تمام بیماریها فراهم است و شاهد شکوفایی هرچه بیشتر خدمات درمانی در سطح شهرستان هستیم.
پزشکان عمومی و متخصص و پیراپزشکان به مردم کلیه مناطق شهری و روستایی و دورافتاده ترین مناطق شهرستان خدمات رسانی می کنند.
آزمایشگاه، دندانسازی، رادیولوژی، سونوگرافی و سایر تجهیزات پزشکی که قبل از انقلاب اسلامی در مرکز استان هم یافت نمی شد امروزه در کلیه مراکز درمانی شهرستان وجود دارد.
زایشگاه مجهز با تمام امکانات با کادر مامایی مجرب در شهرستان فعال است، مرکز فوریتهای پزشکی در تمام نقاط جاده ای و محورهای ارتباطی فعال و در حال خدمت رسانی به مردم است.
از احداث تونل و فرودگاه تا برقرسانی به همه روستاها؛
"توسعه و آبادانی" ارمغان 41 ساله انقلاب در استان ایلام + تصاویر و سند
به نقل از ایلام بیدار، با فروپاشی رژیم طاغوت خون انقلاب اسلامی در رگ ها تقویت شد و از همان زمان تاکنون علی رغم فراز و نشیب ها انقلاب راه خود را محکم و استوار تر از گذشته طی کرده است.
خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی در طی این مدت از عمر با برکت خود آن گونه است که بنا بر شواهد و آمار موجود قابل قیاس با قبل از انقلاب نیست و در برخی کاراکترهای پیشرفت مقایسه میان بودن و نبودن است.
یکی از استان هایی که با شکل گیری انقلاب اسلامی از روند توسعه ای برخوردار بوده استان ایلام که در غربی ترین نقطه کشور قرار دارد؛ استانی که دستاوردهای آن در بعد از انقلاب هنوز که هنوز مورد توجه رسانه ها است.
یکی از دلایل جلب توجه به استان ایلام این است که این استان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و با شروع جنگ تحمیلی یکی از استان های درگیر با جنگ در طول هشت سال بود که به گفته برخی تحلیلگران در استان ایلام با در نظرگرفتن اینکه ایلام تا یک الی دو سال بعد از جنگ نیز درگیر حوادث پس از آن نیز بوده و با احتساب هشت سال جنگ 10 سال از توسعه بازمانده است.
به نوعی با همه هر آنچه از جنگ برای این استان به جا ماند بلافاصله ساز و کارهای لازم برای توسعه استان ایلام ترسیم و سال به سال این میزان با پیشرفت هایی در حوزه های مختلف به خصوص بعد از سفر مقام معظم رهبری به استان ایلام رو به رو شد.
به همین علت و علیرغم این وقفه 10 ساله اما باز امروز این استان در سطح کشور در بسیاری از پارامترها حرفی برای گفتن دارد؛ علیرغم همه مشکلات و جنگ هشت ساله و یا بعد از آن به موفقیت هایی نیز دست پیدا کرده است که یکی از این حوزه ها شهرستان ایلام است.
رشد 119 درصدی توسعه راه های استان بعد از انقلاب + جدول مقایسه ای
"علی اصغر کاظمی"، مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام در این خصوص به خبرنگار ایلام بیدار گفت: با توجه به اینکه استان ایلام از سال 1352 از استان کرمانشاه جدا شده و رسما به عنوان استان ایلام شناخته شده است تا قبل از انقلاب اسلامی عملا برنامه مسکن به شکل مدون در استان اجرا نشده و صرفا ساخت تعداد محدودی منازل روستایی بهسازی شده و تعدادی منزل سازمانی که طی برنامه های عمرانی سوم و چهارم قبل از انقلاب در شهر ایلام ساخته شده نمود داشته است.
وی اظهار کرد: بعد از انقلاب اسلامی در راستای اجرای برنامه های توسعه ای کشور اقداماتی نظیر، نوسازی و بهسازی واحدهای مسکونی روستایی در برنامه های اول و دوم توسعه، ایجاد منازل سازمانی در شهرهای مختلف استان، ایجاد و احداث واحدهای اجاره به شرط تملیک تحت عنوان مسکن پاک (پس انداز، کوچک سازی و انبوه سازی)، اعطای تسهیلات در سنوات مختلف جهت خرید و ساخت مسکن و ساخت 18133 واحد مسکن مهر در استان ایلام که تاکنون 15031 واحد افتتاح و تحویل داده شده اشاره کرد.
کاظمی افزود: در حوزه شهرسازی نیز قبل از انقلاب هیچ گونه طرح توسعه و عمران شهری در ایلام مصوب نشده بود اما بعد از انقلاب و از سال 1373 که اولین طرح جامع شهر ایلام تصویب شده 25 طرح جامع، تفصیلی و جامع تفصیلی به تصویب رسیده که 12 طرح جامع هزینه شده مبلغ 60 میلیارد ریال، 6 طرح تفصیلی هزینه شده مبلغ 30میلیارد ریال و 7 طرح جامع تفصیلی هزینه شده مبلغ 35میلیارد ریال بوده است.
در حوزه حمل و نقل جاده ای و راه نیز اتفاقات بسیار خوبی در بعد از انقلاب اسلامی انجام گرفته است، ما در برخی پارامترها در قبل از انقلاب در حوزه استان ایلام صفر بوده ایم که از جمله آنها میتوان به بزرگراه اشاره کرد اما اکنون و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی 143 کیلومتر بزرگراه احداث شده است.
در حوزه راه اصلی نیز قبل از انقلاب ما 189 کیلومتر راه اصلی داشتیم اما این میزان بعد از انقلاب و تاکنون به 560 کیلومتر افزایش یافته است و با رشد 196 درصدی همراه بوده است.
در حوزه راه روستایی نیز قبل از انقلاب 353 کیلومتر راه روستایی انجام شده بود اما اکنون این میزان به 1800 کیلومتر به بعد از انقلاب رسیده است.
در حوزه تونل قبل از انقلاب 0.352 درصد و بعد از انقلاب 11.5 درصد تونل ایجاد شده که 3167 درصد تغییرات ایجاد شده است در مجموع در قبل از انقلاب 1521 کیلومتر راه ایجاد شده اما بعد از انقلاب این میزان به3338.5 درصد رسیده است که با رشد 119 درصدی همراه بوده است در واقع میزان طول کل راههای استان ایلام به بیش از دو برابر افزایش یافته است.
مقایسه دستاوردهای علمی در استان ایلام قبل و بعد از انقلاب
"محمد علی اکبری"، رئیس دانشگاه ایلام در مصاحبه تفصیلی با خبرنگار ایلام بیدار در خصوص دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه های علمی و دانشگاهی اظهار کرد: توسعه آموزش و علم و در آن زمان در استان ایلام توسعه قابل توجهی نبود بطوریکه در استان ایلام تنها یک دانشکده دامپروری وجود داشت که آن هم وابسته به دانشگاه راضی کرمانشاه فعالیت می کرد، علاوه بر این تعداد رشته ها نیز سه رشته و حدود 100 دانشجو بود. امروز در استان ایلام از 37 دانشگاه برخوردار هستیم یعنی یک دانشکده به 37 دانشگاه تبدیل شده است که مثلا یکی دانشگاه ایلام تنها هفت داشکده دارد و اگر بخواهیم مقایسه کنیم تفاوت ها بسیار است.امروز جمعیت دانشجویی ما بالغ بر 30 هزار نفر است تازه در چند سال گذشته تعداد دانشجوها کم شده و با این وجود ما در سال 92 رکورد 40 هزار دانشجو را در بعد از انقلاب داشتیم و این میزان ظرفیت پذیرش دانشجو از دستاوردهای انقلاب در استان ایلام حکایت دارد. حال با ارائه آمار فارغ التحصیلان در 40 سال به رقم بزرگی می رسد.
بنابراین از نظر تنوع آموزش عالی تنوعی همانند سطح ملی داریم و ظرفیتی در سطح ملی نیست که در استان ایلام نداشته باشیم و بنا داشته باشیم دایر کنیم و نباید فراموش کرد که در برخی بخش ها آموزش عالی هستند اما دانشگاه نیستند از جمله پارک علم و فناوری که یک فعالیت دیگری در حوزه وزارت علوم است و در استان ایلام دایر و فعالیت خود را انجام می دهد.
نمی توان این دستاوردها را با قبل از انقلاب قیاس کرد چرا که جایی برای مقایسه کردن در این حوزه ها وجود ندارد، 100 دانشجو کجا 30 هزار دانشجو کجا و یک دانشکده کجا و 37 دانشکده کجا؟ بنابراین حیف است قیاسی صورت گیرد.
در حال حاضر 553 عضو هیئت علمی در استان ایلام داریم که در این دانشگاه ها مشغول به تحصیل هستند، تعداد رشته ها قریب به 700 رشته در استان دایر است و در همچنین میزان دانشجوها در تمام مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا داریم و حتی در سال گذشته شروع کردیم به دوره های پسادکترا در دانشگاه ایلام که ادامه خواهد داشت.
مقایسه حوزه کشاورزی قبل و بعد از انقلاب در استان ایلام
"سیدتراب میری"، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام در این خصوص به خبرنگار ایلام بیدار گفت: پیش از انقلاب اولویت های رژیم پهلوی در حوزه کشاورزی نبود و بیشتر حول صنایع وابسته و شاید بخشی از صنایع نظامی و سایر موارد دیگر بود لذا حوزه کشاورزی معطوف به واردات بود. حوزه کشاورزی قبل از انقلاب جزو واردکنندگان عمده مواد غذایی بود و شاید بسیاری از مواد غذایی استراتژیک وارد می شد. اما پس از انقلاب اسلامی با توجه به نگاه انقلاب بحث خودکفایی بخش کشاورزی متحول شد و حجم تولیدات کشاورزی که پیش از انقلاب بین 18 تا 20 میلیون تن بود به بیش از 120 میلیون تن تولیدات کشاورزی رسیده است. واردات کشاورزی ما زیر 10 درصد است اما در گذشته بالای 50 درصد بوده است، سهم کشاورزی در تولید ناخالص ملی کمتر از 9 درصد بوده اما اکنون این رقم به بالای 15 درصد رسیده است.
در بسیاری از زمینه های فنی و مدرن حرفی برای گفتن در حوزه اقتصاد ارزی در زمان قبل از انقلاب نداشتیم و در بحث سد سازی، سیلو، شبکه های مدرن آبیاری، صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی اگر حرکتی هم میشد پیمانکاران خارجی ورود میکردند اما اکنون در سد سازی، شبکه های مدرن آبیاری، صنایع پایین دست و صنعت سیلو توسط مهندسین و مدیران داخل کشور در حال انجام است. در استان ایلام پیش از انقلاب چیزی به نام کشاورزی مدرن نداشتیم حداکثر کاری که انجام می شد در حوزه دامپروری بود به طوری که مردم حوزه کشاورزی را به صورت سنتی انجام می دادند البته با تولید بسیار کم و محدود. در زراعت مهمترین تولید استان تولید مقداری گندم و جو و برنج به صورت محدود بود و چیزی برای گفتن غیر از این موارد نداشتیم، حجم تولیدات زراعی و باغی ما در قبل از انقلاب حدود 160 هزار تن بوده اما اکنون این میزان به 250 هزار تن فقط در حوزه گندم رسیده است.
در بخش باغبانی در استان ایلام در قبل از انقلاب باغات عمده ای نداشتیم اما اکنون انواع و اقسام باغات اقتصادی و کم آب بر را در استان ایلام مشاهده می کینم علاوه بر این در قبل از انقلاب سازه زیربنایی ما تنها بند کنجانچم بود اما اکنون بیش از چندین سد، شبکه های مدرن و کانال های انتقال آب و ایستگاه های پمپاژ و نیز در اقصی نقاط استان ایستگاه های تامین آب داریم از جمله زرین آباد مورموری ماژین هلیلان و طرحهای بزرگ زیربنایی در استان که در حال اتمام است از جمله طرح احیای دشت های ایلام و خوزستان که فاز اول آن تقریبا انجام شده و همچنین 50 هزار از اراضی عین خوش فتح دشت عباس به شبکه های مدرن آبیاری مجهز و فاز دوم آن در حال شروع است؛ سامانه مرزی آبهای گرمسیری بیش از 30 هزار هکتار در حال اتمام است و در چند ماه آینده شبکه فرعی آن نیز به اتمام می رسد.
حجم کاری که انجام شده از نظر ریالی حجمی و تاثیر گذاری در اقتصاد استان قابل مقایسه نیست در چند سال اخیر تنها بیش از 3 هزار میلیارد تومان فقط در بخش کشاورزی هزینه شده است که در تاریخ استان ایلام بی سابقه است. در حوزه باغات در گذشته چیزی به نام باغ مدرن نداشتیم اما اکنون در حال توسعه باغات با نگاه اقتصادی هستیم.
مقایسه برق رسانی به مناطق استان ایلام قبل و بعد از انقلاب
"هادی شیرخانی"، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام در این خصوص به خبرنگار ایلام بیدار گفت: وضعیت فعلی برق در استان ایلام به نسبت 40 سال گذشته قابل مقایسه نیست و در حقیقت مقایسه بین بودن و نبودن است.
این مهم به هیچ وجه نه در ادعا بلکه در عمل و مطابق شاخص ها و اعدادی که موجود است قابل مقایسه نیست؛ در 40 سال گذشته ظرفیت موجود ما در ایلام در حوزه برق 10 مگابایت بوده و نیاز اولیه برای برق تنها در بحث روشنایی قابل مطرح کردن بود اما به مرور و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این نیاز به طور جدی ارتقا پیدا کرده است.
در استان ایلام و بعد از انقلاب و بعد از روشنایی، بحث صنعت برق به میان آمد تا جایی که یکی از نیازهای اساسی برای زندگی در استان ایلام به شمار می رفت، در حقیقت صنعت برق زیرساختی است که تمام نیاز بشری به آن وابسته است به طوری که میتوان گفت حکم اکسیژن را دارد چرا که در مقطع تابستان و ایام گرم در جنوب استان در دمای بالای 50 درجه تحمل شرایط گرما به این آسانی نیست.
هم اکنون در تابستان پیک مصرف ما 400 مگابایت است، امروز و به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی تمامی روستاهای استان ایلام برق دار شده و تا پایان سال 93 روستاهای استان ایلام از نعمت برق برخوردار شدند.
احداث فرودگاه ایلام بعد از انقلاب
قبل از انقلاب اسلامی در استان ایلام فرودگاهی وجود نداشت و بعد از انقلاب در دهه 70 فرودگاه شهدای ایلام احداث شد و پروازها به تدریج بیشتر گردید، زیرساخت ها بهتر و تجهیزات بیشتری وارد شد و اکنون مدیریت فرودگاه به دنبال راه اندازی پرواز شب در فرودگاه ایلام است. در حوزه بهداشت و درمان، قبل از انقلاب در استان ایلام فقط یک بیمارستان وجود داشت اما بعد از انقلاب چندین بیمارستان مجهز به تجهیزات و کادر پزشکی متخصص احداث شد و اکنون در دورافتاده ترین نقاط روستایی مراکز بهداشتی و درمانی وجود دارد، در مرکز شهرستانها و بخشها، درمانگاهها وجود دارد، همه شهرستانها بیمارستان مجهز دارند که در حوزه بهداشت و درمان پیشرفتهای محسوسی نسبت به قبل از انقلاب صورت گرفته است.اینها تنها بخشی از مواردی است که در خصوص توسعه و آبادانی انقلاب بعد از 41 سال در استان ایلام به ان اشاره شده است در بسیاری از موضعات دیگر نظیر نفت، گاز، سامانه های گرمسیری و توسعه صنعت ها از دیگر موضعاتی است که مجال پرداختن هب انها در قالب یک گزارش نیست.
آنچه مشخص است اینکه راه توسعه و پیشرفت غربی ترین استان کشور همچنان ادامه خواهد داشت.
تهران
اتصال 99 درصد روستاهای کشور به شبکه برق سراسری پس از انقلاب
به گزارش شبکه خبری تهران نیوز، انقلاب اسلامی ثمرات و برکات بسیاری در پی داشته که موجب شگفتی تمام کشورهای جهان شده و هیچ کشوری باور نمیکرد که انقلاب 57 ایران موجب تحول و شکوفایی کشورمان شود. این تحول و پیشرفت در تمامی حوزهها ملموس و محسوس است که بنا داریم تنها به بخشی از آنها اشاره کنیم که در ادامه مشاهده میکنید، البته این آمارها با در نظر داشتن اینکه جمعیت ایران قبل از انقلاب 30 میلیون نفر بوده و اکنون بیش از 80 میلیون نفر است تدوین و استخراج شده است.
*س_ بعد از انقلاب اسلامی 99 درصد از روستاها به شبکه برق سراسری متصل شدند_س*در حوزه برق روستایی قبل از انقلاب تنها 3 هزار روستا از سیمکشی برق برخوردار برودند، اما بعد از انقلاب حدود 58 هزار (99 درصد روستاها) از خدمات سیمکشی برق برخوردارند. همچنین در خصوص تلفن روستایی، قبل از انقلاب تنها 312 روستا تلفن داشتند، اما امروز بیش از 53 هزار روستا از تلفن برخوردارند.
پیش از انقلاب اسلامی 11/7 درصد از روستاهای کشور از نعمت آب لولهکشی برخوردار نبودند، اما بعد از انقلاب بیش از 90 درصد روستاها از نعمت آب لولهکشی بهرهمند هستند و این مهم در خصوص لولهکشی گاز روستایی هم صدق میکند؛ چون قبل از انقلاب هیچکدام از روستاها از نعمت گاز لولهکشی برخوردار نبودند، اما امروز به برکت انقلاب اسلامی بیش از 6 هزار روستا از لولهکشی گاز بهرهمند هستند و لولهکشی خطوط گاز روستایی در مابقی روستاها هم در دست احداث است.
این پیشرفتها تنها محدود به این موارد نمیشود؛ زیرا پیش از انقلاب اسلامی تنها 25 درصد از روستاهای کشور از راه مناسب روستایی برخوردار بودند، اما امروز بیش از 90 روستاها از راه مناسب برخوردار هستند و همچنین در بخش تولیدات کشاورزی اگر نگاهی کوتاه بیندازیم، به این حقیقت پی خواهیم برد که قبل از انقلاب تنها 20 میلیون تن در سال تولید محصولات کشاورزی داشتیم، اما بعد از انقلاب این آمار به 120 میلیون تن در سال رسید.
*س_ انقلاب اسلامی و گام بلند ایران در حوزه هستهای و دفاعی_س*شاید یکی از بخشهایی که کمتر کسی فکرش را میکرد با وجود شدیدترین تحریمها به پیشرفت و توسعه در آن بخش دست یابیم، حوزه فناوری هستهای است؛ چون پیش از انقلاب اسلامی هیچ دستاوردی در این حوزه نداشتیم، اما بعد از انقلاب به هشتمین کشور دنیا در دستیابی به چرخه کامل سوخت هسته ای و ساخت موتور بومی سانتریفیوژ با توان 120 هزار rpm مورد استفاده در سانتریفیوژهای بسیار پیشرفته IR8 با قابلیت 24 سو (در حالیکه تولید اورانیوم غنی شده 3/67 درصد توسط IR1 تنها یک سو در سال است) تبدیل شدیم.
همچنین در حوزه فناوری هوا و فضا، قبل از انقلاب اسلامی حتی یک درصد هم در این حوزه صاحب دانش و فناوری نبودیم، اما بعد از انقلاب پیشرفتهای خیرهکنندهای در این حوزه با وجود تحریمها داشتیم؛ به گونهای که جمهوری اسلامی ایران جزء 12 کشور دنیا در ساخت ماهواره است و نیز ماهوارههای دوستی شریف و ظفر علم و صنعت در نوبت پرتاب به مدار 500 کیلومتری قرار دارند. همچنین هفتمین کشور دنیا در سامانه موشکی پرتاب ماهواره هستیم و ایران جزء چهار کشور جهان در دارا بودن چرخه کامل این فناوری است.
یکی از حوزههای مهم که همیشه جزء شاخصهای قدرت ملی محسوب میشود، حوزه ساخت تجهیزات نظامی است. در بخش نظامی هم پیش از انقلاب اسلامی، تمامی تجهیزات نظامی وارد میشدند و هیچکدام از آنها تولید بومی و متکی بر دانش داخلی نبودند، اما بعد از انقلاب اسلامی، پیشرفتهای چشمگیری در این حوزه داشتیم؛ بهگونهای که بعد از انقلاب به خودکفایی کامل در ساخت تجهیزات و ادوات نظامی همچون: - ساخت ناوهای جنگی جماران1، جماران2، دماوند و سهند؛ - ساخت انواع موشکهای بالستیک نقطهزن با برد 3 هزار کیلومتر؛ - ساخت انواع زیر دریایی در کلاسهای متفاوت، همچون ساخت 21 زیردریایی غدیر با وزن هر یک برابر با 120 تن و ساخت زیردریایی فاتح با وزن 600 تن؛ - ساخت هواپیماهای جنگنده صاعقه 1 و 2 و ساخت اولین هواپیمای جنگنده بمبافکن تمام بومی کوثر با موتور ساخت ایران؛ - ساخت سریعترین اژدر دریایی در جهان به نام حوت؛ - ساخت تانکهای بومی ذوالفقار 3، 2، 1 و ساخت تانک تمامبومی و پیشرفته کرار؛ - جزو چهار کشور اول جهان در ساخت پهپادهای رزمی پیشرفته؛ - ساخت صدها گونه دیگر از تجهیزات نظامی که ایران را به خودکفایی کامل رسانده است، دست یافتهایم.
در حوزه صنعت نفت هم که پیش از انقلاب تنها چهار درصد خودکفایی داشتیم، امروز بعد از 41 سال که از عمر انقلاب اسلامی میگذرد در آستانه خودکفایی 100 درصدی قرار داریم و به تبع آن، پیش از انقلاب در حوزه صنعت پتروشیمی چهار میلیون تن تولید در سال داشتیم، اما جمهوری اسلامی ایران این رقم را به 38 میلیون تن در سال رساند.
رشد هشت برابری تولید فولاد بعد از انقلاب اسلامی
انقلاب اسلامی موجب انقلاب در تولید صنعت فولاد کشور شد؛ چون قبل از انقلاب 0.5 میلیون تن فولاد در کشور به طور سالیانه تولید میشد، اما بعد از انقلاب 15 میلیون تن در سال تولید میشود و نیز در حوزه صنعت سیمان هم قبل از انقلاب، 6.3 میلیون تن در سال سیمان تولید میشد، اما بعد از انقلاب با رشد هشت برابری این رقم به 48 میلیون تن در سال افزایش یافت.
در حوزه تولیدات معدنی، آمارها نشاندهنده این است که قبل از انقلاب حدود 20 میلیون تن در سال تولیدات معدنی وجود داشت، اما بعد از انقلاب این رقم با رشد چشمگیری به 220 میلیون تن در سال رسید.
همچنین قبل از انقلاب اسلامی، تنها پنج شهر و 50 هزار انشعاب گاز طبیعی وجود داشت، اما بعد از پیروزی انقلاب 57، حدود 700 شهر و حدود 14 میلیون انشعاب در کشور وجود دارد و نیز در خصوص تولید برق هم باید تأکید کرد که قبل از انقلاب تنها 17 میلیارد کیلووات ساعت در سال تولید برق انجام میشد، اما بعد از انقلاب 192 میلیار کیلووات ساعت در سال برق تولید میشود و مهمتر اینکه 100 درصد توربین و ژنراتورهای نیروگاههای گازی و بخار در داخل کشور تولید میشود.
تعداد مشترکین برق در کشور، قبل از انقلاب 3.3 میلیون نفر بود، اما بعد از انقلاب 21 میلیون نفر مشترک برق در کشور وجود دارد و نیز قبل از انقلاب تنها چهار هزار کیلومتر ریل راهآهن ساخته شده بود که این امروز به 11 هزار کیلومتر رسیده و علاوه بر آن حدود 9 هزار کیلومتر ریل راهآهن هم در دست ساخت است.
با بررسی تعداد فرودگاههای کشور، تعداد فرودگاههای ساختهشده پیش از انقلاب با بعد از انقلاب اصلا قابل قیاس نیست؛ چون قبل از انقلاب 22 فرودگاه ساخته شده بود، اما بعد از انقلاب 82 فرودگاه ساخته شده است و اینکه تعداد کل دانشجویان کشور تا سال 57، حداکثر 157 هزار نفر بود، اما بعد از انقلاب چهار میلیون و 320 هزار نفر دانشجو در حال تحصیل هستند که از این تعداد، 25 درصد دانشجویان ارشد و دکتری هستند.
امید به زندگی در قبل از انقلاب در زنان 54 سال و در مردان 52 سال بود که بعد از انقلاب امید به زندگی در زنان به 78 سال و در مردان به 75 سال رسیده است و نیز سازمان ملل میانگین امید به زندگی مردان و زنان ایرانی را برای سال 2017 برابر با 76/6 اعلام کرده است.
خراسان رضوی
41 سال شکوه و بالندگی در تربت حیدریه؛
از احداث 3 بیمارستان تا بهرهمندی 100 درصدی مردم از نعمت گاز
به نقل از صبح توس؛ با پایان گرفتن تشیع پیکر شهید رضا عسکری، نخستین شهید انقلاب اسلامی در تربت حیدریه، مبارزه مستقیم مردم با رژیم طاغوت، ساز و شکل واقعی به خود گرفت و مردم با تجمع در میدان مرکزی و مسجد جامع و هدایت علمای خود زمینه نابودی نمادهای طاغوت و سقوط شهربانی را در شهر فراهم کردند.
شهرستان 250 هزار نفری تربت حیدریه در جنوب خراسان رضوی واقع شده و به زعفرانی ترین شهر جهان و پایتخت ابریشم ایران معروف است.
تحصیل 38 هزار دانش آموز در 300 آموزشگاه
اکنون در این شهرستان 38 هزار دانش آموز در 300 آموزشگاه و توسط 2 هزار و 450 همکار فرهنگی تحت آموزش قرار دارند.
محمدرضا قرایی تربتی، معاون اداره کل و رئیس آموزش و پرورش تربت حیدریه گفت: در حالی که در مقطع ابتدایی شهری قبل از انقلاب پنجاه و شش کلاس داشتیم، بعد از انقلاب 320 کلاس افزایش یافت و مقطع ابتدایی روستایی قبل از انقلاب 40 کلاس داشتیم که بعد از انقلاب به 324 کلاس افزایش یافت.
وی همچنین خاطر نشان کرد: تعداد مدارس متوسطه اول قبل از انقلاب 16 کلاس داشتیم که این رقم بعد انقلاب به 196 کلاس افزایش یافت و متوسطه دوم قبل از انقلاب 60 کلاس بود که بعد از انقلاب به 360 کلاس افزایش یافت.
قرایی افزود: در مجموع قبل از انقلاب 172 کلاس داشتیم اما الان 1150 کلاس داریم و 13 مدرسه شبانه روزی در طول انقلاب ساخته شده و همچنین برای دانش آموزان روستایی هشت سالن ورزشی نیز ساخته شده که قبل از انقلاب سالن ورزشی نداشتیم.
وی بیان کرد: همچنین بعد انقلاب 59 نمازخانه ساخته شده که این رقم به جز نمازخانه هایی است که همزمان با ساخت مدرسه ایجاد شده است.
بهره مندی 100 درصدی مردم از نعمت گاز
صداقت معاون شرکت گاز تربت حیدریه نیز با بیان اینکه مشعل گاز این شهرستان از سال 76 روشن شده، گفت: شهرهای زیرمجموعه شرکت گاز تربت حیدریه شامل زاوه، مهولات و رشتخوار 145 هزار مشترک است و تقریبا صدرصد چهار بخش شهری دارای انشعاب گاز هستند.
وی گفت: در حال حاضر به جز چند روستا در دامنه کوه 100 درصد مردم منطقه از نعمت گاز برخوردار هستند.
بیش از 5 هزار معلول تحت پوشش بهزیستی تربت حیدریه
علی قربانی معاون بهزیستی تربت حیدریه نیز گفت: در حوزه اجتماعی فعالیت های ما شامل توانمندسازی خانواده، شبه خانواده، امور کودکان و دفتر آسیب های اجتماعی است و اکنون 415 زن سرپرست خانوار رو تحت حمایت داریم.
وی با بیان اینکه حمایت از 70 کودک امدادبگیر نزد خانواده های جایگزین را داریم، افزود: 19 مهدکودک شهری، 34 مهد کودک روستایی، چهار مرکز نگهداری کودکان بی سرپرست و بدسرپرست برای افراد 3 تا 18 سال و یک پایگاه اورژانس اجتماعی سطح دو داریم.
وی همچنین اظهار کرد: در حوزه توانبخشی نیز پنج هزار نفر معلول جسمی حرکتی تحت پوشش داریم و به 1960 نفر مددجو کمک هزینه پرداخت می کنید.
احداث 3 بیمارستان در تربت حیدریه
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه نیز گفت: در حالی که قبل انقلاب ما فقط یک زایشگاه داشتیم، اما اکنون سه بیمارستان در تربت حیدریه داریم و 2 بیمارستان نیز در حال احداث داریم.
سعید رضا قنبری زاده با بیان اینکه پایگاه اورژانس قبل از انقلاب نداشتیم و بعد از انقلاب پنج پایگاه شهری و 9 پایگاه جاده ای داریم، افزود: ناوگان آمبولانسی این مرکز درمانی این شهرستان به 47 دستگاه می رسد.
وی همچنین گفت: دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با زیرپوشش داشتن سه شهرستان تربت حیدریه، مه ولات و زاوه به 350 هزار نفر جمعیت سه شهرستان در جنوب استان خراسان رضوی خدمات می دهد.
قنبری زاده افزود: این دانشگاه 190 تخت در بیمارستان نهم دی تربت حیدریه و 20 تخت در مه ولات دارد، دارای 59 نفر عضو هیات علمی و 619 نفر دانشجو است که دانشجویان در 10 رشته مامایی، اتاق عمل، هوشبری، پرستاری، فناوری اطلاعات سلامت، علوم آزمایشگاهی، بهداشت محیط، بهداشت عمومی، فوریت پزشکی، تکنسین سلامت دهان و دندان و در سه مقطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ناپیوسته تحصیل می کنند.
10 روستای هدف گردشگری در تربت حیدریه
مدیر میراث فرهنگی تربت حیدریه و زاوه نیز گفت: تاکنون از مجموع 250 اثر تاریخی و گردشگری شناسایی شده در منطقه تربت حیدریه، 48 بنا و محوطه تاریخی و 2 اثر معنوی و ناملموس در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
علی محمدی افزود: در شهرستان تربت حیدریه 10 روستای هدف گردشگری، اقامتگاه بوم گردی در پنج روستا، پنج رستوران بین راهی زیر نظر میراث فرهنگی، پنج دفتر خدمات مسافرتی و زیارتی، وجود دارد.
وی با بیان اینکه در حوزه صنایع دستی هزار و 300 هنرمند در قالب 530 کارگاه و در 11 رشته اکنون مشغول تولید هستند، گفت: در زاوه نیز حدود 50 جاذبه تاریخی و گردشگری وجود دارد که تاکنون 17 مورد از آثار تاریخی آن در فهرست آثار ملی رسیده است. روستای سهل آباد به عنوان روستای نمدمالی استان خراسان رضوی معروفیت ویژه ای دارد.
وی تصریح کرد: در مرداد 97 روستای 342 نفری (117 خانوار) بسک از توابع بخش بایگ تربت حیدریه به عنوان تنها روستای ملی صنایع دستی خراسان رضوی معرفی شد.
20 هزار هکتار آبیاری نوین و تحت فشار
مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه نیز گفت: از مجموع 40 هزار هکتار اراضی کشاورزی تربت، 20 هزار هکتار تحت آبیاری تحت فشار است که برای اجرای آن 300 میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است.
محمد رضا عباسپور افزود: همچنین 1500 کیلومتر لوله گذاری نهرهای سنتی انجام شده و 970 هزار متر مکعب استخر ذخیره آب داریم.
سهم خراسان رضوی در تولیدات محصولات کشاورزی 125 میلیون تن
رئیس سازمان جهاد کشاوری خراسان رضوی مجموع تولیدات محصولات کشاورزی کشور تا قبل از پیروزی انقلاب 25 میلیون تن و سهم خراسان رضوی از این میزان یک و نیم میلیون تن بود که به برکت انقلاب این میزان اکنون در کشور به 125 میلیون تن و در این استان به هشت میلیون تن افزایش یافته است.
اورانی گفت: با استقرار نظام جمهوری اسلامی در 22 بهمن سال 57 نخستین تحریم استکبار با ممنوعیت واردات گندم از سوی دولت آمریکا به ایران آغاز شد، اما به برکت تلاش کشاورزان، امروز در زمینه تولید این محصول مهم به خودکفایی رسیدهایم بطوریکه ایران در بخش تولیدات محصولات کشاورزی رتبه 18 جهان و در تولید غلات رتبه 31 جهان را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: امسال بیش از 502 هزار تن گندم از کشاورزان در کشور خریداری شد که نسبت به پارسال 51 درصد افزایش داشت.
اورانی ادامه داد: در سال 57 میزان تولید تخم مرغ در کشور 160 هزار تن بود که این رقم اکنون به بیش از 900 هزار تن رسیده و سهم خراسان رضوی بالغ بر 140 هزار تن و سهم صادرات این محصول در استان نیز بالغ بر 12 هزار تن است.
وی گفت: در زمینه تولید گوشت مرغ نیز سال 57 میزان تولید کشور 260 هزار تن بود که این رقم اکنون به بالغ بر 2 میلیون و 300 هزار تن رسیده و سهم خراسان رضوی در این زمینه بیش از 150 هزار تن است.
اورانی میزان تولید گوشت قرمز کشور در سال 57 را 355 هزار تن اعلام کرد و افزود: به برکت انقلاب اسلامی این میزان اکنون به بیش از 820 هزار تن افزایش یافته است.
وی سهم این استان در تولید گوشت قرمز را بیش از 76 هزار تن اعلام کرد.
- برچسبها:
- آسیب های اجتماعی
- آمریکا
- آموزش و پرورش
- اردبیل
- استان اردبیل
- استان ایلام
- استان خراسان رضوی
- استان کرمانشاه
- اورانیوم غنی شده
- اورژانس
- ایلام
- ترکیه
- تولیدات کشاورزی
- تهران
- جمهوری آذربایجان
- جمهوری اسلامی
- جنگ تحمیلی
- جهاد کشاورزی
- حمل و نقل جاده ای
- خراسان رضوی
- دانشگاه علوم پزشکی
- راه و شهرسازی
- راهنمایی و رانندگی
- رهبر کبیر انقلاب اسلامی
- سازمان بهزیستی
- سازمان ملل متحد
- سوریه
- صنایع دستی
- طب سنتی
- عراق
- فناوری هستهای
- کرمانشاه
- گردشگری
- لبنان
- سید روح الله خمینی
- مقام معظم رهبری