یک‌شنبه 30 دی 1403

ترامپ زنگ بیداری مسلمانان را به صدا درآورد؟/ قدس فروشی نیست؛ معامله قرن یک طرح انتخاباتی است + مفاد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
ترامپ زنگ بیداری مسلمانان را به صدا درآورد؟/ قدس فروشی نیست؛ معامله قرن یک طرح انتخاباتی است + مفاد

بر اساس نقشه‌ای که رئیس‌جمهور آمریکا منتشر کرده دولت آینده فلسطین به شکل مجمع‌الجزایری است که پل‌ها و تونل‌ها آن را به هم وصل می‌کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا ظهر روز سه‌شنبه به وقت محلی طی مراسمی با حضور «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به طور رسمی از طرح آمریکایی - صهیونیستی موسوم به «معامله قرن» رونمایی کرد.

ترامپ در ابتدای صحبت‌های خود مدعی شد که امروز گام بزرگی به سوی صلح [در خاورمیانه] برداشته خواهد شد. وی همچنین ادعا کرد که رژیم صهیونیستی به دنبال صلح است.

رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص طرح صلح آمریکایی - صهیونیستی موسوم به معامله قرن گفت: «از زمان ریاست جمهوری لیندون جانسون تا امروز برای ایجاد صلح بین اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها تلاش شده اما موفقیتی به دست نیامده است. اما طرحی که ما آماده کرده‌ایم مفصل‌ترین طرح صلح است که در 80 صفحه تدوین شده و جزئیات زیادی را شامل می‌شود.»

دونالد ترامپ در ادامه تأکید کرد که بر اساس طرح صلح آمریکایی - صهیونیستی، آمریکا تمامی بیت‌المقدس را به عنوان قلمرو اسرائیل محسوب خواهد کرد و حاکمیت ادعایی این رژیم بر جولان اشغالی را نیز به رسمیت می‌شناسد. وی همچنین خاطرنشان کرد که دولتش پیش از این نیاز همین امتیازات را برای رژیم صهیونیستی قائل شده است.

نگاهی به مفاد اصلی معامله قرن بر اساس نقشه‌ای که رئیس‌جمهور آمریکا منتشر کرده دولت آینده فلسطین به شکل مجمع‌الجزایری است که پل‌ها و تونل‌ها آن را به هم وصل می‌کند. «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا سرانجام از طرح خود موسوم به «معامله قرن» رونمایی کرد تا هم هدیه‌ای به «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای شانس بیشتر در انتخابات داده باشد و هم از این موضوع برای انتخابات آینده آمریکا به نفع خود استفاده کند. روزنامه «القدس العربی» در گزارشی به مفاد بارز این طرح پرداخت و آنها را اینگونه برشمرد: ابودیس با مساحتی حداکثر چهار کیلومتر مربع به عنوان پایتخت دولت آینده فلسطین حاکمیت فوری اسرائیل بر سی درصد کرانه باختری از جمله دره اردن خلح سلاح حماس در نوار غزه و اعلام این منطقه به عنوان منطقه عاری از سلاح الزام فلسطینی‌ها به شناسایی اسرائیل به عنوان دولتی یهودی عدم اخراج هیچ اسرائیلی از هیچ شهرکی قدس پایتخت بلامنازع اسرائیل است هر آنچه خارج از دیوار حائل در قدس قرار دارد اراضی فلسطینی است حل مسأله آوارگان خارج از مرزهای اسرائیل در آینده بازگشت آوارگان فلسطینی به اراضی دولت فلسطین ممکن خواهد بود ایجاد صندوق پرداخت غرامت به آوارگان الزام فلسطینی‌ها به کار برای مقابله با «تروریسم و توقف تحریک» ساخت جاده‌ها و تونل‌ها میان کرانه باختری و نوار غزه برای دولت فلسطینی توقف شهرک‌سازی‌ها برای دوره انتقالی چهار ساله تا با فلسطینی‌ها برای ایجاد دولت فلسطینی مذاکره شود ایجاد پروژه‌هایی در دولت فلسطین به ارزش پنجاه میلیادر دلار با حمایت مالی (کشورهای حاشیه) خلیج (فارس) محافظت از وضعیت کنونی در مناطق مقدس قدس شرقی دادن مناطقی در صحرای نقب به فلسطینی‌ها تا به دولت فلسطین الحاق شود. چه چیزهایی نصیب اسرائیل شده است: لغو مدیریت نظامی در قبال شهرک‌نشینان لغو تمام قید وبندها در شهرک‌های در آینده حاکمیت اسرائیل بر سی درصد کرانه باختری موافقت با حاکمیت اسرائیل بر شهرک‌ها وتوی احتمالی هر قطعنامه‌ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شناسایی قدس به عنوان پایتخت بلامنازع اسرائیل لغو حق بازگشت آوارگان شروط ایجاد دولت فلسطین لغو سلاح حماس اعلام غزه به عنوان منطقه عاری از سلاح عقب‌نشینی از حق بازگشت آوارگان شناسایی اسرائیل به عنوان دولت یهودی شناسایی مرزهای جدید اسرائیل شناسایی قدس به عنوان پایتخت بلامنازع اسرائیل توقف مستمری خانواده‌های شهدا و اسرا توقف تحریک در متون آموزشی فلسطینی دولت مجمع الجزایر فلسطین در ادامه این گزارش آمده، بر اساس نقشه‌ای که ترامپ ارائه داد دولت آینده فلسطین به شکل «مجمع الجزایر» است که مرزهای غیر مرتبطی دارد و تونل‌ها و پل‌ها آن را به هم وصل می‌کند. در این نقشه، شهر قدس، دره اردن و شمال بحری المیت ضمن مرزهای دولت اسرائیل قرار داده شده و کرانه باختری و نوار غزه با تونل به هم وصل می‌شوند. همچنین اراضی جدیدی به نوار غزه اضافه شده که به داخل منطقه نقب کشیده شده است و در آنجا یک منطقه صنعتی و مسکونی و زراعی قرار دارد. در داخل شهرهای فلسطینی کرانه باختری نقطه‌های سیاهی گذاشته شده که نشان دهنده شهرک‌های اسرائیلی است. شهرک‌های صهیونیستی در داخل کرانه باختری با مسیرهای ارتباطی به اسرائیل وصل می‌شوند. دو مسیر دولت فلسطین و مرزهای اردن را به هم وصل می‌کند یکی پل «الامیر محمد» و دیگری پل «ملک حسین» که هر دوی آنها از داخل اسرائیل عبور می‌کنند. واکنش ها به طرح انتخاباتی ترامپ 

کارشناسان مختلف ماجرای معامله قرن را یک طرح انتخاباتی توسط رئیس جمهور آمریکا خواندند. وی سعی می کند با به دست آوردن حمایت لابی صهیونیستی در انتخابات آینده آمریکا با گامی محکم تر به این کارزار قدم بگذارد.

در ادامه به ترتیب آخرین رویدادها و واکنش‌ها مربوط به این طرح ضد فلسطینی آمریکا اشاره می‌شود.

آنکارا: اجاره نمی‌دهیم به اشغالگری اسرائیل مشروعیت داده شود.

وزارت خارجه مصر گفت این طرح آمریکا همه حقوق مشروع و قانونی مردم فلسطین را محقق خواهد کرد و از آمریکا بابت این طرح تقدیر کرد

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران: امیداورام این اقدام واشنگتن زنگ بیدارباشی برای مسلمانان باشد.

دومونیک راب، وزیر امور خارجه بریتانیا در واکنش به این سازش تحمیل گفت که طرح جدی و منصفانه‌ای است و طرفین را توصیه کرد که آن را بررسی کنند.

«محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در اولین سخنرانی پس از رونمایی از طرح سازش تحمیلی آمریکا موسوم به معامله قرن، مخالفت کامل خود با این طرح را ابراز داشت و گفت که قدس فروشی نیست.

«کریس مورفی» سناتور دموکرات اهل ایالت «کنتیکت» آمریکا: «معامله قرن» خطر بی‌ثباتی گسترده در منطقه را به همراه دارد.

حزب الله لبنان: «اگر هم‌دستی و خیانت برخی از رژیم‌های عربی که به صورت علنی و مخفیانه در این توطئه دست دارند، وجود نداشت، این معامله شکل نمی‌گرد».

«ایلهان عمر» نماینده مجلس نمایندگان آمریکا: معامله قرن یک دزدی و محو کردن است.

صدها نفر از مردم فلسطین در اعتراض به طرح سازش تحمیلی «معامله قرن» توسط «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به خیابان‌ها آمدند و تصاویر ترامپ و «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی را به آتش کشیدند.

وزارت خارجه ایران معامله قرن را خیانت قرن در حق مردم فلسطین و امت اسلامی خواند و خواستار مقابله دولت ها و ملت های آزاده منطقه و جهان با این طرح ننگین شد.

«محمد عبدالسلام»، سخنگوی رسمی جنبش انصار الله یمن: «طرح ترامپ هجوم آشکار آمریکا بر فلسطین و امت اسلامی است. این طرحی است که عربستان، امارات برای افزایش اشغالگری اسرائیل و ریشه‌کن کردن آرمان فلسطین، از آن حمایت مالی کرده‌اند».

«خلیل الحیه» از رهبران جنبش حماس فلسطین: اتحاد فلسطین عامل نابودی معامله قرن است. او گفت که «بیمی از اظهارات ترامپ نداریم و ما را تضعیف نمی‌کند. اتحاد ملت ما نخستین گام برای پایان دادن به معامله قرن است».

عضو شورای انقلابی جنبش فتح فلسطین در واکنش به اعلام طرح سازش تحمیلی «معامله قرن» توسط رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر رژیم صهیونیستی، آن را تبلیغات انتخاباتی مشترک برای این دو فرد عنوان کرد.

کوشنر، داماد و مشاور ترامپ: معامله قرن امنیت اسرائیل را در منطقه افزایش می‌دهد.

وزیر امور خارجه اردن در واکنش به طرح تحمیلی آمریکا در سرزمین‌های اشغالی گفت که تنها راهکار دو دولتی، راهکار عادلانه و فراگیر است.

جبهه ملی آزادسازی فلسطین: معامله قرن اعلام جنگ است.

سفارت آمریکا در فلسطین اشغالی به اتباع خود درباره خشم فلسطینی‌ها به دنبال واکنش به معامله قرن هشدار داد.

وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که معامله قرن را بررسی می‌کند اما موضع فلسطینیان و کشورهای عربی درباره این طرح مهمتر است.

مردم فلسطین در اعتراض به طرح معامله قرن در شهر رام‌الله، مقر دولت تشکیلات خودگردان فلسطین دست به تظاهرات ضد آمریکایی زدند و قصد حرکت به سمت شهرک صهیونیست نشین «بیت ایل» را دارند. در شهرهای نابلس و الخلیل نیز تظاهرات مشابهی آغاز شده است.

سخنگوی نخست‌وزیر انگلیس از تماس تلفنی بوریس جانسون با دونالد ترامپ خبر داد و گفت که به گفته نخست‌وزیر انگلیس، این طرح می‌تواند گام مثبتی رو به جلو باشد.

«محفوظ منور» از فرماندهان جنبش جهاد اسلامی فلسطین: باید به راهبردی ملی برای مقابله با معامله قرن روی بیاوریم.

خلیل الحیه، از رهبران حماس در گفت‌وگو با شبکه المیادین گفت که از امروز دست مقاومت برای مقابله با اشغالگران باز است. او گفت که فلسطینی‌ها از اظهارات و تصمیمات ترامپ نمی‌ترسند.

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اولین واکنش به این طرح تحمیلی آمریکا را نشان داد؛ مسئولی در این جنبش در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز انگلیس گفت که این طرح «خصمانه» و مفاد آن «مزخرف» است.

مقتدی صدر با توئیت به اعلام معامله قرن واکنش نشان داد: قدس برای ادیان (نه فقط برای یهود) و فلسطین برای احرار (آزادگان) است.

وزیر صهیونیست: «تحت هیچ شرایطی» اجازه نمی‌دهیم کشور فلسطین تشکیل شود.

«یوسف العتیبه» سفیر امارات عربی متحده در ایالات متحده آمریکا ضمن قدردانی از طرح موسوم به معامله قرن، مدعی شد که این طرح، نقطه آغاز مهمی برای بازگشت به مذااکرات تحت نظارت آمریکا و جامعه بین‌الملل است.

عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای بامداد چهارشنبه (به وقت تهران) از طرح سازش آمریکا، موسوم به «معامله قرن» انتقاد کرده است. در بیانیه عفو بین‌المللی آمده است طرح «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا شامل مفادی است که نقض قوانین بین‌المللی است و غصب حقوق فلسطینی‌ها توسط اسرائیل را ترغیب می‌کند.

بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: اتحادیه اروپا طرح پیشنهادی (معامله قرن) را بررسی و ارزیابی خواهد کرد. سید عمار حکیم، رییس جریان حکمت عراق: قدس مسئله انسانی، اسلامی و عربی ما بوده، هست و خواهد ماند و مصادره یا احتکار یا فروش آن در چانه‌زنی‌ها یا زدوبندها یا مزایده‌های انتخاباتی با هر دستاویزی ممکن نیست. ولید جنبلاط، رییس حزب سوسیالیست ترقی خواه لبنان: "معامله قرن" بازگشت به سخنان «تئودور هرتزل» موسس جنبش سیاسی صهیونیسم است که گفته بود «فلسطین سرزمینی بدون ملت و یهودیان ملتی بدون سرزمین هستند». محمد علی الحوثی، رئیس کمیته عالی انقلابی یمن: کشورهای عربی و اسلامی خواست با طرح صلح ترامپ مخالفت کنند. مردم یمن روز جمعه با برگزاری تظاهرات بزرگی با طرح ترامپ مخالفت کنند./ ایرنا سازمان ملل متحد: موضع سازمان ملل در قبال راه‌حل تشکیل دو دولت مستقل از سال‌ها پیش با قطعنامه‌های شورای امنیت و مجمع عمومی این نهاد به‌وضوح اعلام شده است./ آناتولی

انتهای پیام /

ترامپ زنگ بیداری مسلمانان را به صدا درآورد؟/ قدس فروشی نیست؛ معامله قرن یک طرح انتخاباتی است + مفاد 2
ترامپ زنگ بیداری مسلمانان را به صدا درآورد؟/ قدس فروشی نیست؛ معامله قرن یک طرح انتخاباتی است + مفاد 3
ترامپ زنگ بیداری مسلمانان را به صدا درآورد؟/ قدس فروشی نیست؛ معامله قرن یک طرح انتخاباتی است + مفاد 4
ترامپ زنگ بیداری مسلمانان را به صدا درآورد؟/ قدس فروشی نیست؛ معامله قرن یک طرح انتخاباتی است + مفاد 5
ترامپ زنگ بیداری مسلمانان را به صدا درآورد؟/ قدس فروشی نیست؛ معامله قرن یک طرح انتخاباتی است + مفاد 6