شنبه 3 آذر 1403

طرح مجدد مذاکره، نافرمانی مدنی در کشور را رقم می‌زند / مذاکره با آمریکا فرصت‌سازی برای پیروزی ترامپ در انتخابات است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
طرح مجدد مذاکره، نافرمانی مدنی در کشور را رقم می‌زند / مذاکره با آمریکا فرصت‌سازی برای پیروزی ترامپ در انتخابات است

این روزها به دنبال تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا، و سیگنال‌های ترامپ به مقامات ایرانی برای از سرگیری مذاکرات، برخی تحرکات در داخل کشور احتمال شروع مذاکره از سوی ایران را متبادر می‌کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در روزهای اخیر زندانیانی میان ایران و آمریکا تبادل شدند، پس از آن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از ایران تشکر کرده و اعلام کرد تبادل زندانیان میان دو کشور نشان می‌دهد که رسیدن به توافق امری شدنی است. ماجرا به اینجا ختم نشد، و خبر دیدار ظریف با یک مقام رده چندم دولت آمریکا تائید شد. با توجه به تجربه تلخ برجام کنارهم گذاشتن این موارد احتمال شروع مذاکره از سوی ایران را متبادر می‌کند.

در ادامه کارشناسان سیاسی و بین‌الملل نظرات صریح خود را در رابطه با تمایل مذاکره با آمریکا را بیان کردند.

سیدجعفر قنادباشی، کارشناس سیاسی:

تمایل به مذاکره حرکتی ابلهانه و در چهار چوب خواست واشنگتن است

سیدجعفر قنادباشی در گفتگو با راه آرمان؛ با بیان اینکه دولت آمریکا در شرایط حاضر دچار سلسله بحران هایی شده که حل و فصل آن بسیار دشوار است، گفت: آمریکا به راحتی نمی تواند از پس پیامدها و ناکارآمدی در قضیه کرونا و برخورد ناصحیح با اعتراضات سیاه پوستان رهایی پیدا کند.

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: طبیعی است که هئیت حاکمه آمریکا به دلیل این اقدامات و نزدیک شدن زمان مبارزات انتخاباتی در صدد یافتن برگ برنده ای به منظور رسیدن به مقاصد خود هستند.

وی با اشاره به اینکه آمریکایی ها به دنبال دو هدف هستند، تصریح کرد: جمهوری خواهان در تلاش هستند که مجددا انتخاب شوند و طبیعتا آنان دنبال برگ برنده ای است و همان گونه که برخی از مقامات مسول نیز اشاره کردند، آناندر تلاش هستند تا شاید بتوانند عکس یادگاری فقط با مقامات ایرانی حتی افراد دون پایه بگیرند.

قنادباشی با تأکید بر اینکه جمهوری خواهان از این مسائل به منظور پیشبرد مقاصدشان استفاده می کنند، عنوان کرد: مسئله دیگر، هئیت حاکمه و نظام سیاسی آمریکا است؛ چرا که این نظام، به نظامی نژاد پرست تبدیل شده است که امروزه در این مقطع زمانی شاهد بیشترین اعتراضات علیه نژاد پرستی در آمریکا هستیم.

این کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: ترامپ اجرا کننده نژاد پرستی در آمریکا است و دولت آمریکا را به این سمت حرکت داده و نظام این کشور را با آن رو به رو کرده است.

وی ادامه داد: سیاه پوستان تنها در آفریقا ساکن نیستند، بلکه جوامع بزرگ سیاه پوستان در آمریکا لاتین حضور دارند و این امر سبب شده است که حرکت جهانی علیه نژاد پرستی به یک حرکت ضد آمریکایی تبدیل شود و بنابراین آمریکا در صدد است تا برگ برنده ای را به منظور تثبت نظام خود به دست آورد تا موضوع رابطه با ایران را به رخ جهانیان بکشد و از این مسئله به عنوان دستمایه ای به منظور تثبت موقعیت خود در داخل کشور و جهان تبدیل کند.

قنادباشی افزود: در چنین شرایطی که ما بیشترین ضربات اقتصادی را از آمریکایی ها دریافت کرده ایم و تحت فشار تحریم ها هستیم؛ هر گونه نشانه ای مبنی بر تمایل به مذاکره با آمریکا می تواند نه تنها نشانه هم سویی با این دولت است بلکه بیانگر تسلیم و منفعل شدن ما دارد.

این کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه تمایل به مذاکره حرکت بسیار ابلهانه و در چهار چوب خواست واشنگتن است، ابراز کرد: امروز آمریکایی ها خواستار این مسئله هستند که از ایران نشانه های مثبتی به منظور تمایل به مذاکره دریافت کنند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: کسانی که سخن از مذاکره بیان می کنند و نشانه هایی از خود در این راستا نشان می دهند در واقع خواست واشنگتن را عنوان می کنند و این مسئله چیزی جز خیانت و هم سویی با قدرت های بزرگ نیست و شاید بتوان گفت در این مقطع زمانی شدت این خیانت بیش از هر زمان دیگر است.

محمد امیدی، کارشناس سیاسی:

برجام تجربه عینی اعتماد به آمریکا است / مذاکره با قاتل شهید سردار سلیمانی هیچ توجیهی ندارد

محمد امیدی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی صبح قزوین، با اشاره به موج جدیدی از زمزمه‌های مذاکره امریکا و ایران اظهار کرد: تبادل زندانی یک امر طبیعی در فضای دیپلماتیک است و در بین همه کشورهای دنیا مرسوم است و دلیلی بر مطرح کردن مسئله مذاکره نیست.

وی افزود: ترامپ به دنبال یک برگ برنده‌ای است چراکه طبق نظرسنجی‌ها، محبوبیت او برای انتخابات رو به افول است؛ بحث عملکرد ضعیف در ماجرای کرونا و مسائل تبعیض نژادی و خروج مردم امریکا نیز پرونده سنگینی را برای ترامپ ایجاد کرده که رای او را کاهش می‌دهد.

کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه احتمال باخت ترامپ در انتخابات وجود دارد، گفت: رئیس جمهور امریکا به دنبال روزنه‌ای است تا تبلیغات کند و برای همین یک دوره مسائل کره شمالی را پیش گرفته بود، اما اکنون کره شمالی هم به امریکایی‌ها باج نمی‌دهد چراکه امریکا بر هیچکدام از تعهداتش پایبند نمی‌ماند.

امیدی ادامه داد: اکنون هم تبلیغاتی را در مورد مذاکره با ایران به راه انداخته و اذعان می‌کنند که ایران را بدون جنگ به تسلیم وادار کردیم، درحالی که اینگونه نیست و شاهد هستیم که ایران به راحتی از حیاط خلوت امریکا عبور می‌کند و پنج کشتی حامل فرآورده‌های نفتی را به ونزوئلا تحویل می‌دهد که این اقتدار به برکت جبهه مقاومت است.

تحریم‌ها با مقاومت و جهش تولید لغو خواهد شد

وی تصریح کرد: متاسفانه در داخل هم جریانی داریم که نه تنها غرب‌گرا بلکه غرب‌پرست است و این مسئله از نهضت مشروطه با ظهور تقی‌زاده‌ها تاکنون وجود داشته و این جریان نه به صراحت اما تلویحا در رسانه‌های خود، بحث مذاکره و اعتماد به امریکا را مطرح می‌کند، اما چنین چیزی وجود ندارد و راه به جایی نخواهند برد.

این کارشناس سیاسی اضافه کرد: تجربه‌ای که ایران در برجام به دست آورد و امتیازاتی به امریکا داد و آن‌ها در مقابل، امتیازی به ما ندادند؛ عدم اعتماد و دست ندادن با امریکا را بر همه ثابت کرد.

امیدی بیان کرد: امریکای رو به افول مانند اسب باخته‌ای است که روی آن شرط بندی نمی‌کنند و هرگز مذاکره نخواهد شد؛ البته همیشه تعدادی نفوذی در دولت وجود دارد که رهبر انقلاب فرمودند باید برای مبارزه با نفوذ، جهاد کبیر را در پیش گرفت.

وی تاکید کرد: ما هیچگاه با قاتل سردار شهید حاج قاسم سلیمانی مذاکره نمی‌کنیم و دولتمردان بدانند که تحریم‌ها با مقاومت و جهش تولید لغو خواهد شد؛ هرچه مذاکره و عقب نشینی کنیم دشمن جلوتر می‌آید و ماهیت و فلسفه امریکا هم اینگونه است.

محمدحسن قدیری ابیانه، کارشناس روابط بین‌الملل:

پیشنهاد دهندگان مذاکره با آمریکا اصول اولیه دیپلماسی را نمی‌دانند / این افراد باید از سیاست خداحافظی کنند

محمدحسن قدیری ابیانه در گفتگو با راه آرمان؛ با بیان اینکه کسانی که دم از مذاکره با آمریکا می زنند، اصول اولیه دیپلماسی و روابط بین الملل را نمی شناسند، گفت: مطرح کنندگان مذاکره حاضر نیستند از تجربیات گذشته درس بگیرند.

این کارشناس مسائل بین الملل با تأکید بر اینکه مذاکره با آمریکا با دموکرات ها و جمهوری خواهان هیچ فایده ای ندارد، عنوان کرد: اگر برجام هم توسط ترامپ لغو نمی شد؛ برای ما خسارت محض بود؛ چرا که در مقابل تعهدات سنگین ما این توافق نامه هیچ عایده ای جز زیان برای جمهوری اسلامی ایران نداشت.

وی ادامه داد: مهمترین دستاورد این نرمش قهرمانانه این بود که برای مردم آشکار شد که مذاکره با آمریکا هیچ فایده ای ندارد و حتی در دوران اوباما، جان کری بیان کرده بود که آنان نیز قصد زیر پا گذاشتن تعهدات را داشتند.

قدیری ابیانه بیان کرد: یک اصل اساسی و مسجل در روابط بین الملل وجود دارد که اگر کشوری تحت فشار، خواسته های دشمن را بپذیرد نه تنها آن فشارها کم نخواهد شد بلکه افزایش پیدا خواهد کرد؛ چرا که این اهرم فشار کارایی خود را نشان داده است.

این کارشناس مسائل بین الملل تأکید کرد: مذاکره با آمریکا و ترامپ که تمام تعهدات خود را زیر پا گذاشته و دستور ترور سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را داده است؛ نشانه بی کفایتی و نداشتن عقل سلیم پیشنهاد دهندگان مذاکره است.

وی افزود: آمریکا نشان داده است که به هیچ یک از تعهدات بین المللی، مصوبات شورای امنیت پایبند نیست؛ بنابراین با چنین دولت و مقاماتی چگونه می توان مذاکره کرد؛ آمریکایی ها از قبل هم گفته اند که از مذاکرات چه می خواهند؛ معتقدم کسانی که دم از مذاکره با آمریکا می زنند، باید برای همیشه از سیاست خداحافظی کنند.

قدیری ابیانه با بیان اینکه دولت آمریکا با مردم کشور خود نیز با زبان زور صحبت می کند و کسانی که پیشنهاد مذاکره با این دولت را بیان می کنند یا مأمور و یا غافل هستند، خاطر نشان کرد: در مجلس یازدهم اجازه تکرار اشتباه مذاکره با آمریکا داده نمی شود و در برابر این دولت فقط باید رویکرد مقاومت، تهدید، ضربه در مقابل ضربه اتخاذ شود.

حسین مطیع، استاد دانشگاه:

ترامپ و آمریکا نیازمند مذاکره با ایران هستند / محکومیت آمریکا در 5 قاره

حسین مطیع در گفت و گو با خبرنگار صاحب نیوز در خصوص بحث های مطرح شده راجع به مذاکره بین ایران و آمریکا، اظهار کرد: ترامپ برای انتخابات پیش رو نیازمند مذاکره با ایران است؛ ترامپ با مذاکره مجدد با ایران به این بحث خواهد رسید که علی رغم عدم تعهدات برجامی خود، تحریم های متعدد و ترور سپهبد سلیمانی، ایرانی ها را به میز مذاکره آوردم.

این استاد دانشگاه گفت: بیشترین فرد و کشوری که به این مذاکره نیاز دارد ترامپ و امریکا است، وضعیت امریکا در مبارزه با کرونا و بحث تبعیض نژادی فجیع است و 5 قاره تبعض نژادی امریکا را محکوم می کند.

وی افزود: افکار عمومی در جهان بر ضد امریکا و ترامپ است؛ ترامپ در این شرایط به ایران پیشنهاد مذاکره می دهند و اعلام می کند که من رئیس جمهوری بعدی امریکا هستم و بعد از انتخابات به این راحتی نمی توانید با ما مذاکره کنید.

مطیع با بیان اینکه ای حرف ترامپ یک نوع تله گذاری است که ایران را به سمت میز مذاکره بکشاند، تصریح کرد: ترامپ زیر تعهدات برجامی خود زد و برای اینکه آبروی رفته خود را بازگرداند، رو به مذاکره مجدد با ایرن آورده است.

وی خاطرنشان کرد: ایران با توجه به تجربه های 40 ساله و برجام، اعتقاد دارد که هر کسی رئیس جمهوری بعدی امریکا باشد، همین سیاست ترامپ را در پیش می گیرد و تعهدات خود را زیر پا می گذارد.

محمود معلمی، کارشناس سیاسی:

مذاکره در شرایط کنونی به نفع آمریکا و ترامپ است / آمریکایی‌ها به دنبال دائمی‌کردن تحریم تسلیحاتی و محدودیت‌های هسته‌ای ایران هستند

محمود معلمی در گفت و گو با خبرنگار صاحب نیوز با بیان اینکه هر انسان سیاست مداری این روزهای امریکا را می بییند می داند که امریکا در حال فروپاشی است، اظهار کرد: فروپاشی امریکا پس از ریاست جمهوری ترامپ سرعت گرفت؛ مذاکره در این شرایط به نفع امریکا و ترامپ است.

کارشناس مسائل سیاسی گفت: هر کسی الفبای سیاست را بداند و باتوجه به شرایط کنونی می داند که مذاکره با امریکا به نفع ترامپ و امریکا و به ضرر جمهوری اسلامی ایران است؛ نباید برای نجات ترامپ مذاکره کنیم.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران اقتدار نظامی و سیاسی دارد و با پرچم رسمی جمهوری اسلامی ایران 5 کشتی به ونزوئلا اعزام می شود و امریکا هم نمی تواند کاری کند، چه موقع طرح مذاکره است.

معلمی با بیان اینکه دستور و موضوع مذاکره را امریکایی ها می خواهند انتخاب کنند، تصریح کرد: اگر موضوع مذاکره را ما می خواستیم انتخاب کنیم بحث دیگری بود اما دستور این مذاکرات را امریکا مشخص می کند و به دنبال دائمی کردن تحریم تسلیحاتی و محدودیت های هسته ای ایران هستند.

وی اضافه کرد: کدام فرد عاقلی است که چنین مذاکره ای را بپذیرد؛ افرادی داخل کشور نزدیک انتخابات و برای به دست گرفتن فلان مسئولیت، بحث مذاکره را مطرح می کنند.

مرتضی امیری‌نژاد، کارشناس سیاسی:

دولتمردانی که از مذاکره دم می‌زنند، بدانند آمریکا به مردمش هم رحم نمی‌کند

مرتضی امیری‌نژاد در گفت وگو با خبرنگار سیاسی صبح قزوین؛ با اشاره به افول امریکا اظهار کرد: درواقع ما در بحث کرونا، هویت اصلی امریکا را مشاهده کردیم که انسانیت برای آن‌ها هیچ اهمیتی ندارد و بیشتر لیبرالیسم اقتصادی را دنبال می‌کنند.

وی افزود: به گونه‌ای که یکی از نمایندگانشان اذعان کرده بود که برای ما اقتصاد مهمتر از جان انسان‌هاست؛ از طرفی یکی از مصادیق هم بحث تبعیض نژادی است که چهره حقیقی‌تر امریکا را نشان داد.

کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: تظاهرات و آشوب‌هایی که امروز امریکا را فراگرفته نیز نشان می‌دهد که این قدرت پوشالی از درون پوسیده شده است.

امیری نژاد ادامه داد: فریادهایی که امروز در امریکا سر داده می‌شود، درواقع فریادهای عدالت‌خواهی و مبارزه با لیبرالیسم اقتصادی است. از طرفی باید گفت که ایران از مدت‌ها پیش در حیاط خلوت فکری امریکا ورود پیدا کرده بود.

وی یادآور شد: ایران در بحث ورود کشتی‌ها به ونزوئلا، به امریکا فهماند که افول این ببر کاغذی بسیار آشکارتر از آن است که آن‌ها فکرش را می‌کنند.

کارشناس مسائل سیاسی اضافه کرد: ایران با ورود کشتی‌ها به ونزوئلا ثابت کرد که حتی در حیاط خلوت امریکا هم حرفی برای گفتن دارد و آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند، کند.

دولتمردانی که از مذاکره دم می‌زنند، بدانند آمریکا به مردمش هم رحم نمی‌کند

امیری نژاد تاکید کرد: امریکا امروز بسیاری از کشورها را به خون و آتش کشیده است و این آه مظلومان است که گریبان‌گیر آن‌ها شده است.

وی بیان کرد: باتوجه به افول امریکا، باید به پیاده نظام‌های داخلی که دل به مذاکره با غرب بسته‌اند، گفت که اکنون باید به حقیقت پوشالی بودن قدرت امریکا پی ببرند که این گفتمان امام خمینی (ره) در سال 57 بود و امروز به حقیقت پیوسته است.

کارشناس مسائل سیاسی گفت: شرایط امروز امریکا باید درس عبرتی برای دلبستگان به غرب باشد، برخی دولتمردان که دم از مذاکره می‌زنند باید ببینند که امریکا حتی به مردم خودش هم رحم نمی‌کند.

امیری نژاد در پایان تاکید کرد: بنابراین مسئولین ما به جای امید واهی به غرب و دست دادن با امریکا، در داخل کشور دست به دست هم دهند و در جهت کمک به ملت ایران گام بردارند.

جواد جوادی شریف، کارشناس سیاسی:

تنفس دادن به غربی‌ها با مذاکره قابل قبول نیست / به آینده‌ای بیندیشیم که در آن، آمریکا ابرقدرت نباشد

جواد جوادی شریف در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی صبح قزوین؛ درباره مذاکره ایران با امریکا در پی تبادل زندانیان بین دو کشور اظهار کرد: مسلما امریکا در شرایط کنونی درپی مذاکره با ایران است و از آن در راستای جلب افکار عمومی در داخل و بهبود وضعیتش در عرصه بین المللی بهره می‌برد.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات ترامپ در عرصه بین المللی استفاده از نظریه هرج و مرج سازنده و خارج شدن از برخی معاهدات بود، در این راستا به دنبال اثبات توانایی خود در سازماندهی هرج و مرج‌ها و تعریف نظم جدید است، به همین دلیل مذاکره با او نفی می‌شود.

این کارشناس سیاسی ابراز کرد: به طور قطع در این شرایط مذاکره به نفع ما نیست؛ زیرا ترامپ درحال شکست بوده و نفس‌های آخر را می‌کشد، در مقابل جریان مقاومت در جهان درحال موفقیت است به طوری که شاهد ورود نفت کش‌های ایرانی به ونزوئلا و اقتدار کشور بودیم.

وی ادامه داد: ما در حوزه روابط بین الملل واردبرهه‌ای شده‌ایم که در آن باید کشورهای جریان مقاومت با یکدیگر متحد شده و به جریانی تبدیل شوند که مقابل جریان استکبار جهانی ایستادگی کنند، درواقع ما باید به آینده‌ای بیندیشیم که در آن نظام، امریکا ابرقدرت نباشد.

این تحلیلگر سیاسی با نفی وجود ابرقدرت‌های غربی و امریکا در نظام جهانی‌ای که کشورهای جریان مقاومت با یکدیگر متحد شده‌اند، اذعان کرد: پس از اتحاد کشورهای محور مقاومت در عرصه مقاومت نه تنها امریکا نباید ابرقدرت باشد، بلکه باید از تز و آنتی تزی که بلوک غرب برای شرق ارائه می‌دهد نیز دوری کرده و نگذاریم به جای امریکا کشورهای غربی که مطرح هستند خود را سردمدار اعلام کنند.

نباید به آمریکا و کشورهای غربی اجازه سردمداری داده شود

وی ادامه داد: امروز باید جریان مقاومت و کشورهای شرق به این نکته برسند که لازم است در جهان اثرگذار باشند و بتوانیم اسلام بر مبنای مهدویت را به جهان معرفی کنیم.

جوادی شریف عنوان کرد: با شرایط موجود مذاکره با امریکا عقب نشینی از اهدافمان است، زیرا در پی اتفاقات اخیر و البته موضوعاتی که ریشه در گذشته امریکا دارد این نظام در مرحله افول خود قرار دارد و نظریه پردازانی که پیش از این پایان تاریخ را بر مبنای نظام سیاسی غرب و امریکا مطرح می‌کردند با چالش مواجه شده‌اند.

وی ادامه داد: در جریان کرونا شاهد این بودیم که در غرب و امریکا مردم برای تهیه مایحتاج خود با مشکل مواجه شده و در امریکا 41 میلیون گرسنه وجود دارد که 12 میلیون آن کودکان هستند، در مقابل کشور ما با فرهنگ اسلامی خود در مبارزه با کرونا و با کمک مومنانه و همراهی مردمی موفق عمل کرد.

این تحلیلگر سیاسی در پایان گفت: اکنون مدل غرب درحال از بین رفتن است و در این شرایط تنفس دادن به آن‌ها با مذاکره قابل قبول نیست و باید طبق فرمایشات رهبری با نرمش قهرمانانه این پیچ تاریخی مهم را مدیریت کنیم.

جواد یاری، کارشناس سیاسی:

آمریکا به‌دنبال متوقف کردن استراتژی مقاومت فعال در ایران و جهان است / مذاکره مجدد، حماقت محض است

جواد یاری از کارشناسان مسائل سیاسی در گفتگو با ندای تفرش، مذاکره با آمریکا به بهانه تبادل زندانیان در ایران و آمریکا را حرکات سهل انگارانه و ساده اندیشانه دانست و گفت: متاسفانه ولع خاصی از سوی جریان لیبرال داخلی کشور با آمریکا وجود دارد که حتی مذاکره با یک آشپز غرب یا فرماندار سابق دسته چندم آمریکایی را برای خود افتخار می دانند.

یاری اظهار کرد: این حرکات سهل انگارانه ناشی از ضعف فرهنگی و روحیه خود کمتر بینی است که در بین جریان لیبرالی وجود دارد؛ آنها همواره به دنبال بزک کردن غرب و توجیه آنها هستند و در شرایط فعلی به بهانه تبادل زندانی‌ها، فضای مذاکره را مجددا فعال کرده‌اند.

وی با تأکید بر این مطلب که مذاکره با کسانی که عامل جنایت و ترور سردار سلیمانی هستند، خیانت به ملت و آرمان‌ها است، افزود: در شرایط فعلی که آمریکا با بحران‌های درهم پیچیده مواجه است هم در بحث فروپاشی تفکر لیبرالی و ایده حکمرانی مطلوب لیبرالی و هم انجام اقدامات وحشیانه که هویت و حیثیت لیبرال دمکراسی را دچار فروپاشی کرده است.

قیام مردمی در آمریکا پایه های اقتدار و قدرت این کشور را متزلزل کرده است

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان این مطلب که قیام مردمی در آمریکا پایه های اقتدار و قدرت این کشور را متزلزل کرده است، ادامه داد: در چنین شرایطی که غرب در حال تزلزل است، اما ایران اسلامی در اوج اقتدار در مسائل مختلف مدیریت کرونا، پرتاب ماهواره نور، اعزام کشتی‌های نفت کش و... است مذاکره معنایی ندارد.

یاری یادآور شد: در چنین شرایطی جریانات غربگرا به دنبال انجام مذاکره هستند که هیچ عقل سلیمی هم آن را تائید نمی کند. چراکه دشمن عهدشکنی خود را بارها اثبات عملی کرده که آخرین بار آن مسئله برجام است.

وی اضافه کرد: افرادی که دم از مذاکره می زنند مگر عهدشکنی طرف مقابل و صحبت‌های خودشان مبنی بر «دیوانه بودن کسی که با آمریکا مذاکره کند» را فراموش کرده اند. غرب پرستی، سازش، عدم اعتقاد به حرکت بزرگ انقلاب، امام (ره) و امدادهای غیبی سبب شده تنها به منافع نامشروع خود می‌اندیشند و به فکر خدمت به دشمن باشند.

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: برخی‌ها به دنبال این هستند که شکست بزرگ در مسئله برجام را با باج دادن جدید رفع و روزنه های دیگری را ایجاد کنند.

یاری با بیان این مطلب که هر گونه مذاکره مجدد، حماقت محض است، گفت: ملت ایران، هر گونه مذاکره با کسانی که در ترور قهرمان ملی سهیم بودند را نمی پذیرد. بنابراین کسانی که دم از مذاکره می زنند از ملت ایران و محور مقاومت خجالت بکشند.

وی ادامه داد: هرگونه مذاکره مجدد تنها در چارچوب بی هویتی و پیگیری اهداف انتخاباتی تعریف می شود.

آمریکا به‌دنبال متوقف کردن استراتژی مقاومت فعال در ایران و جهان است

این کارشناس مسائل سیاسی یادآور شد: در شرایط فعلی جمهوری اسلامی ایران در محور مقاومت در منطقه دستاوردهای عظیمی را پیدا کرده لذا آمریکا به دنبال متوقف کردن استراتژی مقاومت فعال در ایران و جهان است؛ نمونه ای از دستاوردهای عظیم در سایه مقاومت در اعزام کشتی های نفت کش به ونزوئلا مشاهده شد.

یاری اجبار ایران به مذاکره مجدد را در جهت تحقق هدف براندازی ایران دانست و اضافه کرد: پس از شهادت سردار سلیمانی، جریان مقاومت به دنبال اجرایی کردن گزینه اخراج آمریکا از منطقه است. دولت آمریکا با دادن پیشنهاد مذاکره به دنبال انفعال این گزینه است تا این تصمیم تاریخ ساز جبهه مقاومت را متوقف کند.

وی با بیان این مطلب که عملیات ضدآمریکایی در منطقه شروع شده و ادامه هم پیدا خواهد کرد، خاطر نشان کرد: آمریکا درصدد سست کردن مسئله انتقام خون سردار سلیمانی است. دادن پیشنهاد مذاکره به نوعی ایجاد توقف در اقدام جریان مقاومت و متولیان انتقام خون سردار سلیمانی است.

ادریس محمدی، کارشناس سیاسی:

قدرت تحریم‌ها رو به زوال است / پرونده مذاکره با آمریکا ارزش بازگشایی ندارد

ادریس محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی صبح قزوین؛ با اشاره به دست‌مایه قراردادن تبادل زندانیان بین ایران و امریکا برای طرح مسئله مذاکره، اظهار کرد: یک گمانه براین مبناست که این تبادلات بهانه‌ای از سوی امریکا برای مذاکره مجدد است، در حالی که این کشور با یک افول قدرتی مواجه شده و درگیر مسائل داخلی خود است.

وی با بیان اینکه هیچ تضمینی نسبت به مذاکره با امریکا نیست، افزود: هر دولتی با یکسری افول، نزول و صعودهایی همراه است؛ ما عملا در موضوع هسته‌ای توانسته‌ایم محدودیت‌های موجود را از بین ببریم اما فضای موجود برای مذاکره با امریکا، برد برد نخواهد بود.

کارشناس مسائل سیاسی گفت: موضوع تبادل زندانی یک پروسه دو ساله است که جمهوری اسلامی ایران آن را پیگیری کرده و البته به دلیل اینکه ایران یک جاسوس آمریکایی را دستگیر کرده بود، امریکا هم پاسپورت یکی از دانشمندان ایرانی را غیرقانونی اعلام کرده و او را دستگیر کرد که این موضوع باعث شد تبادل بین زندانیان اتفاق بیفتد.

ایران در مسائل داخلی و بین‌المللی امریکا نقش ویژه‌ای دارد

محمدی ادامه داد: پس از این اتفاق، برخی در درون کشور موجی از مذاکره مجدد را به راه انداختند که هیچ ربطی هم به تبادل زندانیان ندارد؛ چراکه این یک امر طبیعی در هر کشوری است.

وی بیان کرد: در اینکه امریکا نیاز به مذاکره دارد، هیچ شکی نیست چراکه به هر حال انتخابات ریاست جمهوری امریکا در آینده نزدیک اتفاق خواهد افتاد؛ جمهوری اسلامی ایران در مسائل داخلی و بین‌المللی امریکا نقش ویژه‌ای دارد و مردم امریکا نگاهشان به ایران است.

کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: ترامپ اگر بتواند خودش را به ایران نزدیک کند قطعا اقبال مناسبی در درون کشور خود خواهد داشت و اگر نتواند، قطعا به ضرر او خواهد بود.

محمدی عنوان کرد: اکنون بحث اعتراضات داخلی در امریکا را می‌بینیم که در وضعیت مناسبی نیست و تقریبا می‌توان گفت در 50 ایالت و 584 شهر شاهد تظاهرات مردمی هستیم که بیش از 30 هزار نیروی گارد ملی در 27 ایالت قصد دارند که این اعتراضات را سرکوب کنند، اما نتوانستند کاری را از پیش ببرند و لذا یک نوع تزلزل در ساختار قدرتی امریکا به وجود آورده است.

هزینه‌های مذاکره بیش از مقاومت است

کارشناس مسائل سیاسی افزود: ما باید خود را محاسبه و تحلیل کنیم که آیا در دوره مقاومت سود کردیم یا در دوره مذاکره؟ قطعا در دوره مقاومت بود که سانتریفیوژهای ما از سه عدد به چندین هزار عدد رسید و در دوره مذاکره بود که از چندین سانتریفیوژ به رقم محدود 10 الی 15 هزار صرفا برای پژوهش و نه غنی سازی رسیدیم.

وی با اشاره به اینکه هزینه‌های مذاکره بیش از مقاومت است، ابراز کرد: برخی در درون کشور به طبل مذاکره می‌نوازند اما راه به جایی نخواهند برد.

محمدی با بیان اینکه کشور ما هیچ نیازی به مذاکره ندارد، گفت: قدرت تحریم‌های امریکا رو به زوال است؛ چراکه جامعه ما به این شرایط عادت کرده و امریکایی‌ها جز تحریم ابزاری ندارند که با آن به جمهوری اسلامی ایران فشار وارد کنند.

کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: ممکن است امریکا به بهانه مذاکره بعضی تحریم‌ها را کاهش دهد و برخی موانع اقتصادی را بردارد؛ اما ما حتی با شرایط تحریم اکنون به یکسری دستاوردهای داخلی رسیده‌ایم که قابل مقایسه با گذشته نیست چراکه بسیاری از نیازهای کشور توسط دانشمندان داخلی رفع شده است.

حنیف غفاری، کارشناس مسائل بین‌الملل:

استراتژی مقاومت فعال به جای مذاکره با آمریکا باید دنبال شود

حنیف غفاری در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی مرصاد با اشاره به درخواست آمریکایی‌ها برای مذاکره با ایران بعد از تبادل زندانیان اظهار داشت: ترامپ در مدت زمانی کمتر از یک روز دو بار از ایران جهت آزاد کردن جاسوس آمریکایی تشکر و بحث مذاکره را مطرح می‌کند و می‌گوید ایران نباید منتظر انتخابات آمریکا بماند و به توافق برسد. وی افزود: این مسائل نشان می‌دهد ترامپ عطش مذاکره با ایران و توافق جدید را دارد، اما اینکه چرا این نیاز را احساس می کند ناشی از عملکرد ضعیف آمریکا در مواجهه با بیماری کرونا، افزایش بیکاری بالای 40 میلیون نفری و تعطیلی هزاران بنگاه و شرکت کوچک و متوسط است که سبب کاهش محبوبیت ترامپ در سطح ملی و ایالتی در نظرسنجی ها شده است. این کارشناس مسائل بین الملل گفت: در این شرایط ترامپ در صحنه انتخابات به دنبال دستاوردهای دیگری است که بیشتر به سیاست خارجی این کشور معطوف می شود. غفاری عنوان کرد: انگیزه ترامپ از بحث مذاکره و توافق با ایران ایده توافق جامع است که از سوی دموکراتها و جمهوری‌خواهان مطرح می شود و منظور از توافق جامع این است که نه تنها محدودیت های هسته‌ای ایران دائم شود، بلکه این محدودیتها در ابعاد موشکی، منطقه ای، دفاعی توان ما را محدود کند و استراتژی مهار حداکثری ایران را دنبال کند. وی ادامه داد: برخورد و مواجهه ایران با این درخواست ها چه از سوی حزب دموکرات و چه جمهوری خواه کاملا مشخص است و باید اعلام شود نه تنها زیربار هیچگونه مذاکره جدیدی با آنها نخواهیم رفت بلکه در سایه استراتژی مقاومت فعال که از زمان خروج آمریکا از برجام آن را در پیش گرفتیم به هرگونه اقدام آمریکا در تقابل با کشور ایران پاسخ خواهیم داد. این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: نه تنها آمریکا بلکه شرکای اروپایی آن نیز پروژه مهار حداکثری ایران را دنبال می کنند و می‌خواهند قدرت مانور کشور ما را در نظام بین الملل محدود کنند در چنین شرایطی پاسخ به درخواست آمریکا برای مذاکره چیزی جز خطایی راهبردی پرهزینه و آشکار چه در عرصه سیاست خارجی و چه در دیگر عرصه ها نیست. غفاری گفت: انتظار می‌رود دستگاه دیپلماسی هرگونه مذاکره با آمریکا را قاطعانه رد و تاکید کند که با آمریکا توافق نخواهیم داشت.

محمد کرمی‌راد، کارشناس سیاسی:

مذاکره با آمریکا فرصت‌سازی برای پیروزی ترامپ در انتخابات است

محمد کرمی‌راد در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی مرصاد با اشاره به تبادل زندانیان و طرح موضوع مذاکره با آمریکا اظهار داشت: مذاکره با آمریکا خطای بزرگی است؛ چون ترامپ قبلا هم یک‌طرفه برجام را لغو کرد و از توافقنامه خارج شد، البته این مسئله قابل پیش‌بینی بود و مقام معظم رهبری فرموده بودند اعتمادی به آمریکا نیست و باید از آنها ضمانت اجرایی گرفته شود.

وی افزود: انجام مذاکره با آمریکا یک خطای استراتژیک است زیرا دولت برای راهیابی ترامپ به دور دوم انتخابات ظرفیت‌سازی خواهد کرد در شرایطی که آمریکا هم از داخل و هم از خارج تحت فشار است.

کرمی راد گفت: باید رهنمودهای مقام معظم رهبری در این رابطه و سیاست‌گذاری‌هایی که نسبت به دشمنان دارند را با دقت دنبال کنیم تا رئیس جمهور آمریکا برای دومین بار نتواند در دور دوم ریاست جمهوری انتخاب شود.

این کارشناس مسائل سیاسی بیان داشت: هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات آمریکا اگرچه اختلاف روش دارند، اما استراتژی واحدی را دنبال می‌کنند در واقع یکی از آنها معتقد است که باید با پنبه سر ببرد و دیگری معتقد به برخوردهای تند و خشن و نظامی است.

وی با بیان اینکه آنها به یک جنگ علنی علیه جمهوری اسلامی ایران ورود کردند، گفت: آمریکایی‌ها با به شهادت رساندن سردار سلیمانی که نقش بی‌بدیلی در خنثی سازی نقشه‌های آنها مبنی بر حمایت از مثلث عبری - عربی - غربی، موضوع از نیل تا فرات، وارد کردن داعش و... داشته به دنبال کاری بزرگ بودند.

کرمی‌راد عنوان کرد: در واقع آنها با وارد کردن داعش تنها به دنبال هدف قرار دادن جمهوری اسلامی ایران و عربستان نبودند بلکه به پاکستان و افغانستان هم چشم طمع داشتند تا دولت بزرگی را پایه‌گذاری کنند.

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: شهید قاسم سلیمانی و همرزمان وی توانستند آن نقشه‌ها را خنثی کنند و این جز با درایت فرماندهی کل قوا که بر مسائل جهان اسلام و منطقه اشراف کامل دارد میسر نبود.

وی افزود: مقام معظم رهبری سربازان دیگری نظیر سردار سلیمانی دارد که گوش به فرمان معظم له هستند و نمی‌گذارند بار دیگر یک خطای استراتژیک از سوی این دولت سر بزند که کمتر از یک سال از عمر آن باقی مانده است.

کرمی‌راد همچنین تاکید کرد: دولت با پوشش یک موضوع انسانی مبنی بر حمایت از آزادی همه زندانیان جهان از جمله زندانیان ایرانی در آمریکا و بالعکس اقدامی به ظاهر خوب را دنبال می‌کند، اما تبعات ناشی از این مذاکرات با آمریکا با توجه به چالش‌ها و بحران هایی که آمریکا با آن مواجه است دستاوردی جز حماقت به دنبال ندارد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: فرماندار ایالات نیومکزیکو که حامی منافقین بود و در سالهای 2003 تا 2011 در تلاش برای آزاد کردن سرباز نیروی دریایی آمریکا به نام مایکل وایت بوده جهت انجام مذاکرات با ظریف و تخت روانچی دیدار کرده و اخیرا نیز عکس دیدار آنها را در فضای مجازی شاهد بودیم در حالی که شأن جمهوری اسلامی ایران و وزیر امور خارجه و معاون وی دیدار با فرماندار یکی از ایالات های آمریکا و مذاکره با آنها نبوده است.

وی ادامه داد: از مجلس در آن مقطع که البته با توجه به اینکه ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی آن بر عهده افرادی بوده که خلاف مبانی رهبر انقلاب، مصوبات شورای عالی امنیت ملی و خط مشی جمهوری اسلامی ایران عمل می کردند، چیزی جز این انتظار نمی رفت، اما مجلس یازدهم با این تغییرات مثبت نباید اجازه مذاکره را اکنون که شرایط از نظر برتری موازنه سیاسی به نفع جمهوری اسلامی است و افکار عمومی دنیا پس از کشته شدن سیاه‌پوست آمریکایی معطوف به محکوم کردن آمریکا است را بدهند.

خواجی، کارشناس روابط بین الملل:

طرح مذاکره در داخل کشور، حرکت در راستای منافع آمریکاست

خواجی استاد مسائل بین الملل در گفتگو با دیار آفتاب، در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا مذاکره با آمریکا در شرایط فعلی کار درستی است یا خیر، گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها فرمودند مذاکره با آمریکا اشتباه است. ایشان این سخن را بر اساس تجاربی که بدست آورده ایم بیان می‌کنند و باید با توجه به همین تجارب، مذاکره را کنار گذاشت.

وی با بیان اینکه آمریکا نیاز شدیدی به مذاکره با ایران دارد، تشریح کرد: این موضوع را می توان از درخواست‌های مکرر آن‌ها متوجه شد. به همین خاطر نباید مذاکره ای صورت بگیرد چرا که تجارب قبلی ما این را اثبات کرده که مذاکره جز ضرر چیزی عاید کشور نمی‌کند.

خواجی به میان کشیدن موضوع مذاکره از سوی آمریکا را طرحی سیاسی دانست و افزود: مقامات آمریکایی به دلایل مختلف نیاز به مذاکره دارند که یکی از آن دلایل جنبه تبلیغاتی مسئله و تلاش برای پیروز شدن ترامپ در دور بعدی انتخابات است.

این استاد روابط بین الملل ادامه داد: متاسفانه عده ای در فضای داخلی کشور منتظرند تا یک نفر در آمریکا صحبتی از مذاکره کند؛ آنگاه در رسانه ها و نشریات خود، آن را بهترین فرصت برای حل و فصل مشکلات ایران و آمریکا می دانند. این در حالی است که ایران اسلامی چندبار شرایط مذاکره را تجربه کرده ولی هر بار به دلیل بد عهدی طرف آمریکایی، به جایی نرسیده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اهداف ایران و آمریکا از مذاکره کاملا مغایر یکدیگر است و به همین دلیل هیچگاه مذاکرات ما با آمریکا به نتیجه نخواهد رسید. شرط های آمریکا برای مذاکره، پذیرش اسرائیل، منع استفاده از موشک های بالستیک، اجرای قوانین به اصطلاح حقوق بشر توسط ایران، عدم کمک به محور مقاومت و... است که این مسائل در تضاد کامل با اهداف و آرمان های جمهوری اسلامی ایران است. لذا مذاکره با آمریکا در هر شرایطی اشتباه و بازی آمریکا برای پیشبرد اهداف خودش است و هر کسی در داخل کشور، بحث مذاکره را پیش بکشد دقیقا در راستای منافع آمریکا حرکت کرده است.

محمود قاسمی، کارشناس سیاسی:

برجام بزرگترین سند بدعهدی آمریکاست / طرح مجدد مذاکره، نافرمانی مدنی را در کشور رقم می‌زند

به گزارش عصر همدان؛ در شرایط امروز جهان که ناتوانی و افول آمریکا در همه ابعاد مشهود است و در ریشه کنترل بیماری کرونا ویروس به نحوی شکست خورده اند و حتی از کشورهای جهان سوم نیز عقب مانده اند طرح مذاکره مجدد ایران با آمریکا را از منظر کارشناس روابط بین الملل و سیاسی می خوانیم.

در این رابطه محمود قاسمی، کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار عصر همدان؛ با اشاره به اینکه از همان اوایل تشکیل انقلاب برخی به فکر مذاکره با آمریکا بودند گفت: در 41 سال گذشته از دولت موقت و بنی صدر و به صورت جدی از 2 خردادماه سال 1376 در دولت خاتمی موضوع مذاکره مطرح شد و بعد از آن نیز دولت هاشمی هم به صورت میانه رو روی مذاکره اتفاق نظر داشت.

وی ادامه داد: در زمان روحانی و هیات همراه وی تفکری بینا بین خاتمی و هاشمی شکل گرفت با این تفاوت که برنامه خاصی برای مذاکره داریم، هر چند چندین بار با رهبری مشورت شد و ایشان مخالفت کردند اما در نهایت با پادشاه عمان صحبت شد و در خصوص پرونده هسته ای به این نتیجه رسیدیم که مذاکره کنیم و کلید واژه مذاکره رفع تحریم ها بود.

قاسمی با اشاره به تلاش 30 ماهه تیم مذاکره کننده ایرانی افزود: آمریکا بعد از 30 ماه تلاش به راحتی بد عهدی کرد و در اصل یکی از مهم ترین عدم موفقیت در مذاکرات هسته ای بد عهدی آمریکا بود.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه برجام بزرگترین سند بر بی اعتباری آمریکا است بیان کرد: برجام به عنوان یک مذاکره بین المللی و توسط 5 قدرت اتمی دنیا بسته شده بود و در بالاترین سطح بین المللی قرار داشت که در نهایت اردیبهشت ماه سال 97 کنار گذاشته شد و بزرگترین سند بر بی اعتباری آمریکا است.

مذاکره مجدد با آمریکا نشانه حماقت است

وی با اشاره به اینکه مذاکره مجدد با آمریکا نشانه حماقت است و طرح آن، نافرمانی مدنی را در کشور رقم می زند تاکید کرد: همه ملت ها باید بخاطر داشته باشند که آمریکا فقط به دنبال منافع خودش است و کسی که بدنبال مذاکره باشد به سرنوشت کشورهایی چون لیبی، عراق افغانستان سودان و مصر دچار می شود.

قاسمی با اشاره به تولید یک سوم گازهای گلخانه ای دنیا توسط آمریکا گفت: بیش از از یک سوم گازهای گلخانه ای که در محیط زیست و لایه اوزون دخیل است توسط آمریکا تولید می شود اما می بینیم که به راحتی قوانین را زیر پا می گذارد و در ده سال اخیر بیش از 10 پیمان بین المللی را لغو کرده است.

این کارشناس مسائل سیاسی _نظامی در پایان تاکید کرد: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری هزینه سازش چندین برابر مقاومت است و عاقلانه ترین راه مقاومت و ایستادگی است.

انتهای پیام /