نظر مصباحیمقدم درباره اولین مشکل دولت رئیسی / واکنش آیتالله جنتی به مشکلات مردم خوزستان / کارت زرد مجلس به آذریجهرمی / وقتی روحانی به مردم حق میدهد ناراحت باشند
هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار میکند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
آخرین آمار کرونا در ایران
بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، تا کنون 6 میلیون و 529 هزار و 313 نفر دز اول واکسن کرونا و دو میلیون و 289 هزار و 59 نفر نیز دز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به 8 میلیون و 818 هزار و 372 دز رسید.
از دیروز تا امروز 28 تیرماه 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 25 هزار و 441 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که دو هزار و 740 نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید19 در کشور به سه میلیون و 548 هزار و 704 نفر رسید.
متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 213 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 87 هزار و 374 نفر رسید.
تهران و البرز 6 روز تعطیل شد
قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا در اطلاعیهای اعلام کرد: «نظر به درخواست وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی، مبنی بر"تعطیلی همزمان دواستان تهران والبرز" با توجه به تعطیلات پایان هفته جاری و بررسی این پیشنهاد در نشست فوق العاده مشترک قرارگاه عملیاتی وکمیته امنیتی، اجتماعی وانتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا و با عنایت به موافقت رییس جمهور محترم با پیشنهاد ارائه شده، جزئیات تعطیلی یکپارچه تمامی دستگاههای دولتی، بانکها و گروه های پر خطر اصناف و مشاغل به شرح ذیل به استحضار عموم مردم در استان های تهران و البرز و سایر استان های کشور می رسد؛
- اعمال محدودیت ها از ساعت 18:00 روز دوشنبه مورخ 28-4-1400 شروع و تا ساعت هفت صبح روز دوشنبه 4 - 5 - 1400 ادامه خواهد داشت.
- خروج خودروهای شخصی، با پلاک استان های تهران و البرز و ورود خودروهای شخصی با پلاک های دیگرشهرها به تهران و البرزممنوع می باشد.
- سفر از / به کلیه شهرهای دارای وضعیت قرمز کرونایی سراسرکشور، مطلقا ممنوع است.»
افزایش چشمگیر بار مراجعات سرپایی به بیمارستانها
سید علی دهقان منشادی، معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) ضمن ابراز نگرانی از افزایش چشمگیر مراجعان سرپایی کرونا در روزهای اخیر، گفت: 98 بیمار کووید ظرف 24 ساعت در بخشهای کرونایی بستری شدند که این آمار از ابتدای پاندمی تاکنون بیسابقه بود.
دهقان گفت: تقریبا تا یک سوم بیمارانی که مراجعه میکنند بستری میشوند و درصد بالایی از بیمارانی که بستری نمیشوند هم بر اساس پروتکل درمان سرپایی در بحران، تحت درمان با استروئیدها، داروهای ضدویروس و...، در قالب بستری موقت تحت درمان و به جای اقامت کامل در بیمارستان با مراجعه و ویزیت روزانه مورد بررسی قرار میگیرند. با این روش توانستیم تعداد بستریها را کاهش داده و تختها را بیشتر برای بیماران بدحالتر نگهداریم.
معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، اجرای پروتکل درمان سرپایی در بحران را مهمترین نکته برای کمک به بیمارستانهای دانشگاه در مواجهه با فشار وحشتناک پیک پنجم کووید 19 خواند و افزود: استفاده از این راهکار سبب شد تا بیمارستانها در این پیک تا همین حالا دچار چالش جدی نشوند؛ اما با آنچه در هفته اخیر شاهدش بودیم شاید حتی این تمهید هم نتواند بیمارستانها را از بحران جدی پیش رو خارج کند.
بیشتر بخوانید: اطلاعیه قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا در خصوص جزئیات تعطیلی ها و اعمال محدودیت ها در پایان هفته جاری
***
دولت رئیسی باید توقعات عمومی را متعادل کند
حسین مرعشی، فعال سیاسی اصلاحطلب به روزنامه ایران گفت: «اینکه دولت بعدی باید شعارها و توقعات عمومی را متعادل کند، حرف درستی است. به هر حال امکانات کشور مشخص است و اگر دولت سیزدهم با همان مسیر برخی شعارهای بزرگ بخواهد جلو برود، خیلی زود زمینگیر میشود. اما درباره انتقادات باید ببینیم هدف از انتقاد چیست. اگر تخطئه و مچگیری باشد خب قطعا باید تمام شود. اما انتقادات سازنده و منطقی نباید تعطیل شوند...
اینجا دو اتفاق به نظر من باید بیفتد. این حرف درستی است که اگر دولت خواست از برخی شعارهای بزرگ با هدف متناسب کردن شعارهایش با واقعیت عقب بنشیند، این مجال برایش فراهم شود و منتقدان و رقبا، فضایی نسازند که دولت را در یک دوگانگی قرار دهند. در آن طرف هم به نظرم باید توقع را از دولت داشت که فضای بیان نظر و انتقاد را باز بگذارد. اگر از کارکردها سؤال و انتقاد نشود که انگیزهها برای پیشبرد امور کشور کاهش پیدا میکند. مردم با تمام وجود درست بودن یا غلط بودن سیاستها را درک میکنند.
ما وقتی میگوییم آماده کمک به دولت آقای رئیسی هستیم، معنایش این نیست که پست و سمت میخواهیم. رقبای ایشان نیازمند این فضا هستند و قطعا در تصمیمات منطقی پشت ایشان خواهند بود. ایشان به ظرفیت منتقدان در این دولت بسیار نیاز دارد. به هر حال واقعیتهای کشور خودش را به شعارهای بلندپروازانه تحمیل خواهد کرد و دولت نیازمند تعدیل جدی این شعارها خواهد بود. در آنجا ظرفیت منتقدانی که از مدتها قبل معتقد بودند کشور امکانات فوری تحقق این شعارها را ندارد، کمک دولت خواهد بود.»
***
چه چیزی مذاکرات وین را به بنبست کشاند؟
رحمن قهرمانپور، کارشناس مسائل بینالمللی در گفتوگو با «صبحنو»، با اشاره به بنبست در مذاکرات وین، گفت: آن چیزی که مذاکرات را به بنبست کشانده، اختلاف بنیادین بین ایران و آمریکا درباره مسیر آتی مذاکرات است. آمریکاییها میخواهند این مذاکرات را پیوند بزنند به مذاکرات موشکی و منطقهای؛ در مقابل ایران میخواهد مذاکرات را به موضوع برجام محدود کند و منتظر اقدامات بعدی آمریکا باشد تا بعدها تصمیم بگیرد که درباره موضوعات دیگر مذاکره کند یا نه. همین موضوع است که مذاکرات را به بنبست کشانده چراکه هر دو طرف برای اینکه به افکار عمومی داخلی و مخالفان سیاسی خودشان بگویند که این توافق بهترین توافق بود باید روی سیاست خود پافشاری کنند. باید منتظر دولت آقای رئیسی باشیم که ببینیم این بنبست مذاکراتی چگونه شکسته خواهد شد.
***
نظر مصباحیمقدم درباره اولین مشکل دولت رئیسی
غلامرضا مصباحیمقدم، فعال سیاسی اصولگرا و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره نخستین مخاطره پیشروی دولت سیزدهم به ایران گفت: «فوریترین مخاطره پیش روی دولت پرداخت حقوق کارکنان است؛ خصوصا با افزایش حقوقی که دولت فعلی نسبت به حقوق بازنشستگان در راستای اجرای مصوبه همسانسازی حقوق بازنشستگان و شاغلان انجام داده است.
این در حالی است که ممکن بود این کار ظرف 10 سال گذشته بتدریج اعمال شود، اما درست در سال پایانی دولت انجام شده و هنوز هم بخشی اجرا شده و بخشی اجرا نشده است. این کار یک بار سنگین مالی در مقابل دولت جدید میگذارد که اگر بنا باشد احکام صادر شده را اجرایی کند با مسأله کمبود منابع روبهرو است.
راه حل فوری و روشن هم ندارد. مگر اینکه دولت جدید مسأله را با مردم در میان بگذارد از کسانی که این احکام به نفع آنها صادر شده تقاضا کند قدری صبر کنند، تا دولت بتواند سوار کار شود و این بدهی را بپردازد؛ یا اینکه برخلاف اقدام دولت فعلی که از بانک مرکزی استقراض کرد دولت آینده این استقراض را از خود مردم انجام دهد تا در حد امکان از کاهش ارزش پول ملی جلوگیری کند.
به دنبال این، مسأله خطیر دیگری که پیش روی دولت آینده قرار دارد، مسأله اصلاح بودجه است. اگر دولت آقای رئیسی بتواند در بودجه سال جاری برای شش ماهه دوم تغییری بدهد به نحوی که از هزینهها بکاهد و درآمدهایش را افزایش دهد، ای بسا بتواند با این تدبیر مشکلات فوری را که در برابر دارد، کاهش دهد.»
***
واکنش آیتالله جنتی به مشکلات خوزستان
آیت الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان صبح امروز در جلسه این شورا، به معضل آب در خوزستان اشاره و تاکید کرد: با برادران و خواهران ایمانی خود در استان خوزستان ابراز همدردی میکنیم و از مسئولان میخواهیم با فوریت مشکلات آنان به ویژه مسئله آب را حل کنند و نباید از هیچ کمکی در حل این مسئله دریغ شود؛ بنده و اعضای شورای نگهبان نیز در کنار مردم شریف و عزیز خوزستان هستیم و به اندازه توان و مسئولیت خود برای رفع مشکلات آنان تلاش میکنیم.
بیشتر بخوانید:
آیتالله جنتی: با برادران و خواهران خود در خوزستان ابراز همدردی میکنیم
***
کارت زرد مجلس به آذریجهرمی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز سوال عباس مقتدایی نماینده اصفهان درباره علت عدم تشریح و شفاف سازی در خصوص مفاد قرارداد با تلگرام و چرایی محاسبه ترافیک بین الملل برای کاربران این شبکه اجتماعی (قبل از فیلتر شدن این پیام رسان) با وجود استقرار cdn های تلگرام در کشور را مورد بررسی قرار دادند.
محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات در نشست علنی امروز (دوشنبه) پارلمان در جریان سوال عباس مقتدایی نماینده اصفهان اظهار داشت هزینه اضافی در این زمینه از مردم دریافت نشده است.
وی افزود: در مواردی مثل ارزش افزوده و ستاره مربع ما محکم ایستادیم و تا آنجا که به ما مربوط بود تا ریال آخر پولش را به مردم بازگرداندیم.
وزیر ارتباطات بیان کرد: اصل سوال این است که سرورهای تلگرام به ایران آمده و مستقر شده پس چرا ترافیک را برای مردم نیم بها حساب نکردید؟ من میخواهم یک روند قانونی را به مجلس شورای اسلامی یادآوری کنم. 20 مردادماه 95 در دولت یازدهم سند تدوین الزامات شبکه ملی اطلاعات در شورای عالی مجازی به تصویب رسید.
آذری جهرمی بیان کرد: در مورد تعریف مدل اقتصادی شبکه ملی آمده که تعرفهگذاری به گونهای باشد که خدمات داخلی شبکه ملی اطلاعات بر خدمات خارجی مزیت رقابتی داشته باشد.
آذری جهرمی در ادامه عنوان کرد: در تبصره 18 بودجه 1400 هم مجلس شورای اسلامی مزیت رقابتی برای پیامرسانهای داخلی را مورد تاکید قرار داد. در اولین جلسهای که من در مجلس برای هماهنگی خدمت نمایندگان آمدیم رئیس مجلس هم نکاتی را گفت (آذری جهرمی در ادامه بخشی از صحبتهای محمدباقر قالیباف را از تریبون مجلس شورای اسلامی پخش کرد).
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین تصریح کرد: جمعبندی مجلس انقلابی این بود که با تعرفهگذاری از پیامرسان داخلی حمایت شود در طرح جدید نمایندگان برای مدیریت فضای مجازی هم خدمات داخلی به تفصیل تعریف شده و حمایت از خدمات داخلی مورد تاکید قرار گرفته است. بنابر همه این قوانین و مقررات اگر حتی سرورهای خارجی هم در کشور مستقر شوند شامل ترافیک نیم بها نخواهند شد.
نهایتا وکلای ملت با استماع سخنان وزیر ارتباطات و عباس مقتدایی، با 63 رای موافق و 135 رای مخالف از مجموع 228 نماینده حاضر در جلسه، توضیحات وزیر ارتباطات را قانع کننده ندانستند و به وی کارت زرد دادند.
***
وقتی روحانی به مردم حق میدهد ناراحت باشند
حسن روحانی روز دوشنبه در مراسم افتتاح طرحهای ملی وزارت جهاد کشاورزی در هشتاد و دومین برنامه پویش تدبیر و امید برای جهش تولید گفت: متاسفانه امسال شرایط بسیار سختی را میگذرانیم. در 50 سال گذشته چنین خشکسالی تقریبا کمنظیر است به طوری که امسال نسبت به سال گذشته بیش از 52 درصد کاهش بارندگی داریم. به همین دلیل هم در مسئله آب و هم در مسئله برق دچار مشکل شدیم و مردم عزیز ما در خوزستان و در بسیاری از استانهای جنوبی در دام و کشاورزی در شرایط کمآبی دچار مشکل شدند.
روحانی عنوان کرد: مردم هرچقدر ناراحت باشند، حق دارند. تا وقتی که انسان دامپروی و کشاورزی نکرده باشد، معنای آن را نمیداند. وقتی مسئول دامپروری میبیند دام پیش چشمش غذای کافی یا حتی گاهی آب به اندازه کافی در اختیار ندارد، یا باغ و محصولات کشاورزی وی خشک میشود و از بین میرود، فقط بحث مالی نیست که پول و اموال وی از دست میرود بلکه مانند این است که جان وی از دست میرود یعنی بهقدری برای کشاورز مهم است و همه محصولات کشاورزی، نخلستانها و باغها که شبیه فرزندانش است و به لحاظ عاطفی هم در فشار قرار میگیرند.
وی ادامه داد: دولت لحظهای نیست که به فکر مردم نباشد و اگر جایی خشکسالی مردم را آزار میدهد، جایی اگر زلزله یا سیل است، ما همه توانمان را بهکار میگیریم. حالا گاهی وقتها توان ما به اندازه خسارتهای مردم نیست و گاهی با تأخیر مواجه میشود من خدمت مردم عزیز عرض میکنم که دولت با همه توان در خدمت مردم است.
رییس جمهوری تصریح کرد: برای من و همه وزیران و همه مسئولین هیچ تفاوتی نمیکند که هفتههای آخر دولت یا هفته اول است. ما تا ساعت آخر مسئولیم و بار مسئولیت بر دوش ما است و باید تلاش کنیم، ساعتی هم که تحویل دولت بعدی دادیم، دولت بعدی مسئولیت میپذیرد و همه باید دولت بعدی را یاری کنیم زیرا بدون یاری و کمک مردم کار پیش نمیرود.
***
توضیحات معاون استانداری خوزستان درباره اعتراضات در این استان
ولی اله حیاتی معاون امنیتی انتظامی استانداری خوزستان در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در هفته گذشته چند اعتراض محدود در مناطقی از استان خوزستان به کمبود آب از سوی مردم داشتیم که به صورت کاملا مسالمت آمیز بود و بدون درگیری ماموران انتظامی با آنان پایان یافت اما موج سواران معاند نظام در تلاش هستند که خبرسازی کنند و به نوعی آرامش جامعه را بر هم زنند.
وی اظهار داشت: در جدید ترین خبری که منتشر شده تصویری از یک جوان سوسنگردی که چند سال پیش در یک نزاع محلی کشته شده را منتشر کرده و آن را به نیروی انتظامی منتسب کرده اند که به هیچ عنوان درگیری در سوسنگرد یا دیگر مناطق استان با نیروی انتظامی انجام نشده که کسی کشته شده باشد و این نشان می دهد که دشمنان نظام مستاصل شده و به اخبار دروغین روی آورده اند.
معاون امنیتی انتظامی استانداری خوزستان گفت: متاسفانه برخی افراد هم نادانسته این اخبار را در فضای مجازی بازنشر می دهند و در واقع آرامش مردم را با اینگونه اخبار بر هم می زنند که امروز به پلیس فتای نیروی انتظامی تکلیف شد تا این افراد را در بستر فضای مجازی شناسایی و تحویل دستگاه قضایی دهند تا برخورد قانونی با آنان صورت گیرد.
حیاتی گفت: همانگونه که پیشتر هم اعلام شد تنها یک جوان بیگناه در شادگان در هفته گذشته کشته شد و آن هم به دست اغتشاشگرانی که به سمت یک ترانس برق شلیک کردند و بعد از اصابت تیر به ترانس و برگشت آن این جوان بیگناه کشته شد و قطعا به زودی عوامل آن هم شناسایی ودستگیر خواهند شد.
به گفته معاون امنیتی استانداری خوزستان اکنون آرامش در همه شهرهای استان برقرار است و مردم به زندگی روزمره خود مشغول هستند و مسئولان هم در تلاش برای رفع مشکلات تنش آبی استان هستند در حالیکه رسانه ها ی معاند وعوامل آنها در داخل کشور نشسته و اخبار دروغین تهیه و در بستر فضای مجازی پخش می کنند.
***
انصراف یکی از 12 گزینه نهایی انتخاب شهردار تهران
پرویز سروری منتخب شورای ششم در گفتوگو با فارس، درباره روند انتخاب شهردار در پایتخت، اظهار داشت: سیدصولت مرتضوی یکی از 12 گزینه پیشنهادی انتخاب شهردار در پایتخت از قبول مسؤولیت در شهرداری تهران انصراف داد و یکی از دلایلی که ما تعداد گزینههای نهایی را 12 نفر اعلام کردیم همین احتمال انصراف برخی از افراد بود.
***
دستگیری 41 نفر توسط مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه در تهران و سایر شهرستانهای کشور
به گزارش ایلنا، حجتالاسلام والمسلمین عبداللهی، رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه در جلسه امروز شورای عالی قوه قضاییه، از دستگیری 41 نفر از تاریخ 19 تیرماه سال جاری شامل 17 وکیل، 13 کارمند و تعدادی کارچاق کن در تهران و سایر شهرستانهای کشور خبر داد.