پرونده اعتبارنامه تاجگردون بسته شد / توصیه آیتالله جنتی به دولت / اعتراف روحانی / آیا آخوندی محاکمه میشود؟
هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنانکه اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار میکند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
آخرین آمار کرونا در ایران
دکتر سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس گفت: از دیروز تا امروز 18 تیر 1399 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و 691 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که یک هزار و 625 مورد بستری شدند.
وی افزود: به این ترتیب مجموع بیماران کووید19 در کشور به 248 هزار و 379 نفر رسید.
لاری همچنین گفت: متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 153 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 12 هزار و 84 نفر رسید.
وی گفت: استانهای خوزستان، هرمزگان، بوشهر، کرمانشاه، کردستان، ایلام، آذربایجانهای غربی و شرقی و خراسان رضوی در وضعیت قرمز قرار دارند.
بیشتر بخوانید:
شناسایی 2691 بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور / شمار جانباختگان از 12 هزار تن گذشت
روند تعطیلی مشاغل و محدودیتهای کرونایی در مناطق قرمز
***
پایان پرونده تاجگردون
امروز اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون منتخب مردم گچساران در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز خانه ملت بررسی شد. وکلای ملت نهایتا با 102 رای موافق، 128 رای مخالف و 21 رای ممتنع از مجموع 251 رای ماخوذه با گزارش کمیسیون تحقیق که اعتبارنامه وی را تایید کرده بود، مخالفت کردند؛ براین اساس اعتبارنامه تاجگردون رد شد و وی به مجلس یازدهم راه نیافت.
علیرضا زاکانی نماینده مجلس در توییتر نوشت: هزاران درود و سلام بر ملت ایران بویژه مردم گچساران و باشت. گرچه مجلس در اصلاح خود امروز گامی مهم برداشت ولی تازه در آغاز راهیم. ان شاء الله گام اصلی، حرکت در رفع مشکلات اقتصادی مردم خواهد بودکه بی شک خدمت به همگان علی الخصوص عزیزان گچساران و باشت اولویت نمایندگان مجلس می باشد.
علیاکبر کریمی، نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به مباحثی که در نشست غیرعلنی درباره آقای تاجگردون از سوی نمایندگان معترض به اعتبارنامه وی مطرح شد و همچنین دفاعیات ایشان در نهایت نمایندگان به این نتیجه رسیدند که اعتبارنامه وی را رد کنند و اجازه حضور تاجگردون در مجلس داده نشود.
وی افزود: با توجه به اینکه این موضوع برخی از حاشیهها را ایجاد کرده اولا ما و تمامی نمایندگان معترض به اعتبارنامه آقای تاجگردون ارادت خود را به تمامی استان کهگیلویه و بویراحمد به خصوص حوزه انتخابیه گچساران و باشت اعلام میکنیم و در ثانی این عزیزان باید بدانند که ما مشکلات آنها را پیگیری خواهیم کرد
روح الله نجابت، نماینده مردم شیراز در توییتر نوشت: بهفضل الهی مجلس یازدهم از اولین آزمون خود سربلند بیرون آمد. انقلابیگری در عمل رخ نمایاند. عمل به وصیت امام گویای آن است که مکتب امام زنده است. افزون بر مطالبات مردم استان فارس، تا انتخابات میاندورهای بهطور ویژه پیگیر مطالبات مردم عزیز گچساران و باشت خواهم بود.
مالک شریعتی، نماینده تهران در حاشیه جلسه علنی مجلس شورای اسلامی گفت: تصمیم هیئت رئیسه جهت برگزاری جلسه غیرعلنی صبح امروز برای این موضوع عاقلانه و مدبرانه بود و جلوی التهابات احتمالی را گرفت.
وی بیان کرد: علیرغم آنکه در آئین نامه داخلی مجلس تصریح نشده بود که در مواردی که کمیسیون تحقیق، اعتبارنامه کسی را تأیید کرده، وی اجازه صحبت داشته باشد اما برای آنکه انصاف در حد اعلا رعایت شود هیئت رئیسه تصمیم گرفت فرصت کافی داده شود تا تاجگردون با نمایندگان صحبت کند.
بیشتر بخوانید:
مجلس به تهدیدهای تاجگردون چه پاسخی میدهد؟
دفاع پزشکیان از تاجگردون در جلسه غیرعلنی
توئیت زاکانی خطاب به مردم گچساران
مالک شریعتی: تصمیم هیات رئیسه درباره نحوه بررسی اعتبارنامه تاجگردون مدبرانه بود
***
حاشیههای سوال از روحانی
ناصر موسوی لارگانی، نماینده مردم فلاورجان طی نطق میان دستور خود در صحن علنی مجلس با بیان اینکه وقایعی که طی چند ماه اخیر و مخصوصا روزها و هفته های گذشته در بازارهای مختلف رخ داده عادی نیست، تصریح کرد: قیمت دلار در بازار آزاد از مرز 20 هزار تومان عبور کرده است. سکه بیش از 10 میلیون تومان و قیمت مسکن و خودرو نجومی شده است. موجی از تورم دامنگیر اقتصاد کشور شده که تبعات آن بیش از همه بر جیب طبقات متوسط و اقشار کم درآمدتر جامعه فشار وارد میکند. انگار آقای روحانی کمر همت را بسته که اقتصاد ایران را ویران کند...
عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: آقای روحانی فضاسازی رسانهای و دروغ بس است. باید در خانه ملت حاضر شوید و پاسخهایی قانع کننده برای ملت و نمایندگان داشته باشید.
اما حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی، در جلسه امروز هیات دولت با بیان این که هدف دشمن ابتدا جدایی بین ملت و نظام و بعد ایجاد اختلاف میان مسئولان است، خاطرنشان کرد: آنها میخواهند مردم را از نظام مایوس کنند ولی ما نباید چنین اجازه ای به آمریکا و اسرائیل بدهیم. دولت خواهان روابط صمیمانه و در چارچوب قانون اساسی با سایر قوا است. ما این مسیر را ادامه می دهیم خواست ملت هم این است که سه قوا دست به دست هم دهند و مشکلات حل و فصل شود. الان با وجود دشمنی ها و تحریم ها شرایط تنش و بگو مگو نیست.
بیشتر بخوانید:
***
بهتر بود سکوت میکردید
عباس عبدی در اعتماد نوشت: سخنان آقای ظریف در مجلس به دلیل حواشی آن بازتابهای فراوانی داشت. اگرچه این نشست در واقع به نفع دولت و ظریف شد، چون نحوه واکنش نمایندگان و فریادهای عجیب و غریب و حتی توهینهای آنان چنان بود که صدای اصولگرایان را هم درآورد... مجلسی که در همین یک ماه گذشته رفتارهایی داشته که شایسته نقد... است، ولی اینبار چنان رفتار کردند که دیگر جای سکوت را برای دوستان خودشان نیز باقی نگذاشتند و اصولگرایان نیز مجبور به انتقاد شدند. نکته مهم ماجرا این است که اتفاقا استدلالهای آقای ظریف به نسبت ضعیف بود و اگر افراد قدرتمندی که درک خوبی از مسائل داشتند، جلوی او قرار میگرفتند، میتوانستند به خوبی از پس ماجرا برآیند و منطق آقای ظریف را به چالش بکشند...
***
گزینههای ریاست کمیسیون اصل90، دیوان محاسبات و مرکز پژوهشها به روایت روزنامه اصلاحطلب
اعتماد نوشت: مجلس یازدهم حالا و با معرفی 5 گزینه مدعی تنها چند روز تا معرفی رییس کمیسیون اصل 90 به عنوان یکی از ابزارهای نظارتی خود فاصله دارد و حالا این نمایندگان هستند که باید میان قطبها و فرماندهان خردهجریانهای اصولگرای حاضر در پارلمان، یکی را به عنوان رییس این کمیسیون انتخاب کنند.
آنطور که محمدحسین فرهنگی، سخنگوی هیات رییسه مجلس گفته، «سیدمصطفی میرسلیم»، «سیدمحمود نبویان»، «نصرالله پژمانفر»، «سیدنظامالدین موسوی» کنار «حسن شجاعی علیآبادی» که در قیاس با سایر گزینههای ریاست کمیسیون اصل 90، چهرهای گمنامتر محسوب میشود، در صحن علنی برای تصاحب کرسی ریاست این کمیسیون رقابت خواهند کرد تا نواصولگرایان، سنتیها و پایداریها دوباره مجبور به رقابت با یکدیگر شوند.
در این میان غیبت علیرضا زاکانی بین مدعیان کرسی ریاست کمیسیون اصل 90 بار دیگر احتمالات برای حضور او در مرکز پژوهشهای مجلس را افزایش داده... الیاس نادران نیز... رایزنیهای جدی خود را با قالیباف برای تصاحب مرکز پژوهشها ترتیب داده است.
این میان دیوان محاسبات قوه مقننه نیز همچنان شاهد تلاش {مدعیان} ریاست است. لطفالله فروزنده و عادل آذر از یکسو و اسدالله عباسی و البته مهرداد بذرپاش، ازسوی دیگر مشغول برگزاری جلسات با نمایندگان و تشریح برنامههای خود برای دیوان محاسبات هستند. تلاشها و دیدارهایی که عباسی و بذرپاش بهشکلی جدیتر به آن نگاه میکنند و همین مساله باعث افزایش شانسها برای ریاست دیوان شده {است}.
***
آیا آخوندی محاکمه میشود؟
فرارو نوشت: نظامالدین موسوی، نماینده مجلس یازدهم در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشته است: «خبر خوش اینکه آیتالله ریسی امروز مجددا تأکید کرد که "ترک فعل" مسئولان قبلی باید پیگیری شود. خبر خوش بعدی اینکه رئیس سازمان بازرسی اعلام کرد: پیگرد ترک فعلهایی، چون بیتوجهی به ساخت مسکن ارزان قیمت و راه اندازی سامانههای قانونی در دستور کار است. آقای آخوندی آماده باشند.»
اشاره موسوی به اظهارات روز دوشنبه ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای عالی قوه قضاییه بود. در این جلسه رئیسی در واکنش به گزارش رئیس سازمان بازررسی کل کشور درباره وضعیت بازار مسکن و گزارش برخی اعضا درباره حوادث اخیر کشور گفت: مدیری که مسئولیت داشت باید پاسخگو باشد و مورد مواخذه قرار بگیرد...
حالا موسوی بر اساس این اظهارات نام عباس آخوندی وزیر مسکن مستعفی دولت روحانی را وسط کشیده است که طرح مسکن مهر را در مهر 92 متوقف کرد. طرحی که در سالهای پایانی دهه 80 استوار بر سه اصل اعلامی حذف هزینه زمین، انتقال سود حاصل از ساخت به مصرف کنندگان مسکن و اعطای وام ساخت شروع به کار کرد و از دستاوردهای دولت احمدینژاد بود.
امروز حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی نیز گفت: نسبت به مسکن به عنوان رئیس جمهور اعتراف میکنم که یک عقبماندگی در دولت یازدهم داشتیم به دلیل اینکه برخی از طرحهای مسکن ما متأسفانه اجرایی و عملیاتی نشد البته طرحهایی که در زمینه هوایی، ریلی، جادهای و بنادر داشتیم اجرا و عملیاتی شد و خوب هم اجرا شد اما در بحث مسکن چون گرفتار آن بودیم که مسکنهای ناتمام و بدون خدمات را به جایی برسانیم، به طور طبیعی دچار یک عقبماندگی شدیم و در دولت دوازدهم با تلاش فراوان باید این عقبماندگی را جبران بکنیم.
بیشتر بخوانید:
روحانی: اعتراف میکنم دولت یازدهم در موضوع مسکن عقبماندگی داشت
***
جلسه سران قوا به زودی برگزار خواهد شد
محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: هدف دشمنان در خارج از کشور این بوده است که بین مردم و نظام و مسئولان عالی رتبه نظام فاصله بیاندازند؛ لذا رئیس جمهور امروز به صورت جدی تاکید داشتند که ما روابط صمیمانه خود را با قوای دیگر حفظ کنیم.
او افزود: منتظر بودیم که موضوع هیئت رئیسه و کمیسیونهای مجلس هم نهایی شود تا جلسه سران سه قوه دوباره برگزار شود.
واعظی ادامه داد: جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه در آن حضور دارند در آیندهای نزدیک تشکیل خواهد شد؛ این گونه جلسات باعث میشود که دیدگاهها به هم نزدیک شود و همکاریهای بیشتری صورت بگیرد.
واعظی تصریح کرد: هیچ کار پنهانی نیست، اما یک خطی را اول رسانههای خارجی به عنوان اینکه تخریب روابط ایران و چین را شروع کردند و متاسفانه در داخل کشور هم برخی از افرادی که دنبال فرصت میگردند تا نام خود را مطرح کردند.
رئیس دفتر رئیس جمهور بیان داشت: در فضای مجازی یک شبهه به وجود آوردند برای مردم؛ یک روز میگویند دولت میخواهد کیش را بدهد و یکبار هم میگویند قشم را میخواهد بدهد.
سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه نیز گفت: بر اساس توافق سال 1394 روسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین که در بند ششم بیانیه سفر رییس جمهور چین به تهران منعکس شده است، دو کشور صراحتا اراده سیاسی خود را برای توسعه و تعمیق راهبردی روابط بیان داشته و تصمیم گرفتند یک نقشه راه جامع 25 ساله بین دو کشور تدوین شود تا مبنای توسعه منسجم و همه جانبه روابط سیاسی و اقتصادی ایران و چین در سالهای آتی قرار گیرد.
موسوی ادعاهایی همچون اجاره جزایر ایرانی در خلیج فارس، انحصار فروش نفت با قیمتهای پایین، استقرار نیروهای مسلح و... را مضحک دانست که حتی ارزش تکذیب کردن هم ندارد.
بیشتر بخوانید:
واعظی: جلسه سران سه قوه بزودی تشکیل خواهد شد ***
مسئولان برای حل مشکلات معیشتی مردم اقدامات جدیتری داشته باشند
آیت الله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان امروز گفت: شورای نگهبان تا جایی که توانسته وظایف شرعی، قانونی، اخلاقی و حتی پاسخگویی به مردم را به درستی انجام داده و تلاش میکنیم این وظایف مان را بهتر انجام دهیم.
وی یکی از تبعات ویروس کرونا را در سطح جهان و ایران را متاثر کردن مسائل اقتصادی و معیشتی مردم بیان کرد و گفت: در کنار همه عوارض مخرب ویروس کرونا بر مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، معیشت مردم نیز دچار آسیب جدی شده است که مسئولان امر باید توجه ویژه به اقشار مستضعف جامعه داشته باشند.
آیت الله جنتی با اشاره به سالگرد فتنه 78 تصریح کرد: باید صمیمانه از مردم بابت خنثی سازی تمامی فتنهها از جمله فتنههای 78 و 88 تشکر کرد که با وجود همه مشکلات با دیانت، شجاعت و علاقه وافر به رهبری از نظام دفاع کردند؛ باید قدردان این مردم بود و مسئولان تمام تلاش خود را برای ادای وظایف خود انجام دهند.
بیشتر بخوانید:
آیتالله جنتی: شورای نگهبان به وظایف خود عمل کرده و پاسخگویی به مردم را به درستی انجام داده است
***
چرا اصلاحطلبان روحانی را از قطار اصلاحات پیاده کردند؟
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: معمولا در انتخابات روال اینگونه است که هر حزبی هوادار یکی از کاندیداها شده و در حمایت از او گام بر میدارد؛ از همین رو این توقع میرود که بعد از انتخابات هم عملکرد او را مد نظر قرار دهند؛ حال اگر عده ای در حمایت از یک شخص قدم برداشته و او را به موفقیت رسانده اما سپس در قبال عملکردهای او یا موضعی نگیرند و یا صرفا سری به نشانه تاسف تکان دهند تکلیف چیست؟؟...
جریان اصلاح طلب باید پاسخگو باشد که در برابر کاستیهای دولت خود که به آنها نیز معترفند چه اقدامی را مد نظر دارد؟ آیا اینکه ببینند و سری به نشانه تاسف تکان دهند کافیست؟ راستی رویکردشان برای انتخابات بعدی هم دولتی است که در پایانش فقط بگویند متاسفیم؟
بیشتر بخوانید:
- برچسبها:
- آمریکا
- احمد جنتی
- اراک
- استان فارس
- استان کهگیلویه و بویراحمد
- اصولگرایان
- اقتصاد کشور
- ایلام
- تهران
- جمهوری اسلامی
- چین
- خراسان رضوی
- خلیج فارس
- رژیم صهیونیستی
- سازمان بازرسی
- سید عباس موسوی
- شورای نگهبان
- شیراز
- قوه قضائیه
- کرمانشاه
- محمود واعظی
- وزارت بهداشت
- بازار مسکن
- حسن روحانی
- قیمت دلار
- مجلس شورای اسلامی
- ویروس کرونا