پنج‌شنبه 8 آذر 1403

29 آبان و آخرین اخبار کرونایی استان ها

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
29 آبان و آخرین اخبار کرونایی استان ها

استان ها - ایرنا - آخرین تغییرات در نقشه رنگ بندی کرونایی شهرستان‌های کشور نشان می دهد شهرهای قرمز به عدد تک رقمی هشت رسیده است و از سویی اکثر مناطق نیز از خیز پنجم کرونا خارج شده اند.

به گزارش ایرنا، طبق آخرین رنگ‌بندی در اپلیکیشن ماسک، اکنون شهرستان‌های اشنویه، پیرانشهر (آذربایجان غربی)، طبس، فردوس (خراسان جنوبی)، زابل (سیستان و بلوچستان)، زرند، شهربابک (کرمان) و خاتم (یزد) در وضعیت قرمز هستند. همچنین 58 شهرستان نارنجی، 236 شهرستان زرد و 146 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

آخرین اطلاعات درباره وضعیت کرونایی کشور / فوت 118 نفر دیگر از هموطنان

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گزارش روز شنبه اعلام کرد: طی 24 ساعت گذشته 118 نفر دیگر از هموطنان بر اثر کرونا جان باختند و مجموع فوتی‌های این ویروس در کشور به 128 هزار و 852 نفر رسید.

از دیروز (جمعه) تا امروز شنبه 29 آبان 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، سه هزار و 539 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که 616 نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید -19 در کشور به 6 میلیون و 73 هزار و 98 نفر رسیده است.

تا کنون 5 میلیون 771 هزار و 363 نفر از بیماران نیز بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.

سه هزار و 416 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.

همزمان با کاهش شهرهای قرمز، تلفات کرونا نیز روند کاهشی داشته و روز گذشته (جمعه) به 100 نفر رسید که کمترین تعداد تلفات پس از عبور خیز پنجم است.

وضعیت رنگبندی کرونایی در شهرهای مختلف 

اگر چه رنگ کرونایی آبی در مازندران با رسیدن 10 شهرستان به محدوده کم خطر گسترش یافته، ولی بدتر شدن وضعیت بابل به عنوان پرجمعیت‌ترین و بابلسر توریستی‌ترین شهرستان استان نگرانی‌ها را نسبت به ثبات اندک رنگ‌بندی کرونایی افزایش داده است.

سامانه ماسک متعلق به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تازه ترین ارزیابی خود از وضعیت کرونایی کشور، رنگ 16 شهرستان مازندران را آبی اعلام کرده که نسبت به یک هفته پیش دو برابر شده است. 6 شهرستان مازندران هم در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

هفته پیش 10 شهرستان مازندران در وضعیت زرد قرار داشتند.

با اینکه استان مازندران طی یک ماه اخیر در وضعیت تقریبا با ثباتی قرار داشته، ولی آمارهای مجموع بستری‌شدگان کرونایی در بیمارستان‌های استان بین 350 تا 400 نفر در نوسان بوده است که نشانگر شکننده بودن وضعیت است.

خبر مهم دیگر از مرکز مشهد اینکه که وضعیت قرمز کرونایی از خراسان رضوی رخت بر بست و هم‌اکنون هیچ شهرستانی در استان خراسان رضوی در وضعیت قرمز کرونایی قرار ندارد اما تعداد شهرستانهای با وضعیت زرد افزایش یافته است. این در حالی است که پیش از این چهار شهرستان بردسکن، کوهسرخ، خلیل‌آباد و کاشمر در وضعیت قرمز کرونایی قرار داشتند که هم اکنون این مناطق به وضعیت نارنجی تغییر رنگ داده اند و به همراه گناباد پنج شهرستان نارنجی رنگ خراسان رضوی را تشکیل می دهند.

در حال حاضر از 33 شهرستان خراسان رضوی پنج شهرستان در شرایط نارنجی، 21 شهرستان در وضعیت زرد و هفت شهرستان در شرایط آبی کرونایی قرار دارند.

خبر دیگر اینکه وضعیت کرونایی سردشت پس از 2 ماه از قرمز بودن خارج شد و در همین رابطه داود آتشی مدیر شبکه بهداشت و درمان سردشت اظهار داشت: با مشارکت شهروندان در رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی در کنار تاثیرگذاری واکسیناسیون، روند ابتلا به بیماری کووید 19 کاهش یافته و هم اکنون این شهرستان در وضعیت نارنجی مقابله با کرونا است.

وی ادامه داد: آمار مبتلایان روزانه کرونا در سردشت از 20 نفر هم اکنون به نصف کاهش یافته و موجب شده وضعیت این شهرستان در آخرین رنگ بندی نارنجی اعلام شود.

خبر دیگر اینکه معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی اعلام کرد: در حال حاضر، 2 شهرستان استان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد که چهار مورد کمتر از هفته گذشته است.

علی مصطفوی افزود: طبق آخرین بررسی ها، شهرستان های اشنویه و پیرانشهر در جنوب آذربایجان غربی وضعیت قرمز کرونایی دارند. همچنین شهرستان های ارومیه، خوی، چایپاره، شوط، پلدشت و ماکو در شمال آذربایجان غربی و بوکان و سردشت در جنوب استان وضعیت نارنجی کرونایی دارند.

در خراسان شمالی هم اتفاق خوبی از نظر مهار کرونا رخ داده و تمامی شهرستان‌های خراسان شمالی از وضعیت کرونایی قرمز خارج شدند و اکنون منطقه ای با رنگ‌بندی قرمز در نقشه کرونایی استان دیده نمی شود.

هم اینک از هشت شهرستان استان، 6 شهرستان در وضعیت زرد، 2 شهرستان در وضعیت نارنجی و یک شهرستان نیز در وضعیت آبی کرونایی قرار دارد.

از سویی دیگر با آبی شدن وضعیت کرونایی 9 شهرستان گیلان شمار مناطق استان با این رنگ بندی کم خطر به 12 شهرستان رسیده است.

تعداد شهرستان های آبی کرونایی گیلان از سه شهرستان به عدد 12 رسیده است و هم اکنون علاوه بر املش، سیاهکل و شفت که پیش از این آبی بودند، لنگرود، لاهیجان، آستانه اشرفیه، رشت، خمام، بندرانزلی، فومن، رضوانشهر و تالش نیز در نفشه جدید کرونایی گیلان به رنگ آبی درآمدند.

رنگ نارنجی نیز در نقشه کرونایی گیلان حذف شد و رودبار تنها شهرستان نارنجی استان به زرد تبدیل گردید، بنابراین در نقشه جدید کرونایی رودبار، رودسر، صومعه سرا، ماسال و آستارا زرد هستند.

در استان مرکزی شرایط 2 شهرستان زرندیه و خنداب از توابع استان مرکزی از وضعیت زرد (خطر متوسط) به آبی (کم خطر) تغییر کرده است و در آخرین گزارش رنگ‌بندی کرونا هیچ کدام از شهرستان‌های استان مرکزی در وضعیت قرمز و نارنجی قرار ندارند.

از سمنان گزارش شده که وضعیت کرونایی 2 شهرستان در استان سمنان تغییر رنگ داده که نشان از بهبود شرایط در استان دارد. طبق جدیدترین رنگ بندی سامانه ماسک، شهرستان های دامغان، شاهرود، سمنان و گرمسار در وضعیت نارنجی، شهرستان‌های مهدیشهر، آرادان و سرخه زرد و شهرستان میامی در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند.

خبر خوب دیگر اینکه مطابق جدیدترین رنگ بندی کرونایی در خوزستان، 2 شهرستان در وضعیت زرد و 25 شهرستان در وضعیت آبی قرار گرفتند.

شهرستانهای رامهرمز و دزفول در وضعیت زرد کرونایی و مابقی شهرستان های استان در وضعیت آبی قرار گرفتند و هیچ یک از مناطق خوزستان در وضعیت نارنجی و قرمز قرار ندارند.

بر اساس اعلام رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هم‌اکنون 329 بیمار کووید -19 در مراکز درمانی این استان بستری هستند که نسبت به روز گذشته 16 نفر کمتر شده است.

مهدی محمدی با اشاره به اینکه در شبانه روز گذشته 2 نفر بر اثر کرونا فوت کردند، گفت: مجموع جان باختگان استان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به 2 هزار و 858 نفر روز گذشته است.

اما در استان هرمزگان نیز سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اعلام کرد: در حال حاضر 25 نفر مبتلا به کرونا در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های استان بستری هستند که از این شمار حال 5 نفر وخیم گزارش شده است.

دکتر فاطمه نوروزیان افزود: مجموع بستری های کرونا در هرمزگان هم اکنون 115 نفر هستند که از این شمار 28 نفر در یک روز اخیر بستری شدند.

در استان زنجان هم از امروز 2 شهرستان این استان در وضعیت آبی، یک شهرستان نارنجی و پنج شهرستان دیگر زرد شده اند. شهرستان طارم که پیش از این، زرد کرونایی بود، از امروز رنگ نارنجی به خود گرفته است.

بر این اساس سلطانیه و ایجرود در وضعیت آبی کرونایی، شهرهای ابهر، خرمدره، خدابنده، ماهنشان و زنجان نیز در وضعیت زرد قرار گرفته اند.

خبر دیگر اینکه تمام مناطق استان اردبیل در وضعیت زرد و آبی کرونایی قرار گرفتند و دکتر شهرام حبیب‌زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: هم‌اکنون شهرستان اردبیل، مشگین‌شهر و پارس‌آباد، بیله‌سوار، خلخال، اصلاندوز، کوثر و سرعین در وضعیت زرد و شهرستان‌های نیر، نمین و گرمی در وضعیت آبی شیوع کرونا قرار دارند.

روز گذشته شهرستان‌های مشگین‌شهر و پارس‌آباد در وضعیت نارنجی، شهرستان‌های گرمی، اردبیل، نیر، کوثر، نمین و سرعین در وضعیت آبی و شهرستان بیله‌سوار، خلخال، اصلاندوز در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار داشتند.

در لرستان هم رنگ‌بندی وضعیت شیوع کرونا در شهرهای چگنی، الیگودرز و سلسله استان لرستان تغییر کرد و اکنون شهرستان چگنی از زرد به نارنجی تغییر وضعیت داده است.

همچنین شهرستان های الیگودرز و سلسله از نارنجی به زرد تغییر یافته اند و مابقی شهرستان های 11 گانه نیز در شرایط قبلی هستند.

در خبری دیگر به نقل از رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام آمده است: 2 شهرستان دهلران و آبدانان از نارنجی به زرد تغییر کردند و مجموع شهرستان های زرد به 6 شهر افزایش یافت.

دکتر محمد کریمیان افزود: هم اکنون شهرستان های آبدانان، دره شهر، دهلران، چوار، سیروان، ملکشاهی و مهران در وضعیت زرد قرار دارند. همچنین شهرستان های ایلام، ایوان و چرداول نیز در وضعیت نارنجی قرار دارند.

در همین حال، رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان اعلام کرده که گستره رنگ آبی کرونایی در گلستان افزایش یافته و تعداد مناطق زرد کرونایی این استان کاهش یافت و وضعیت شیوع این ویروس در 12 شهرستان آبی شد.

عبدالرضا فاضل اظهار داشت: شهرستان‌های کردکوی، بندرگز، ترکمن، گمیشان، آق‌قلا، آزادشهر، مینودشت، کلاله، رامیان، گالیکش، گنبدکاووس و مراوه‌تپه در وضعیت آبی و گرگان و علی آبادکتول در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند.

در خبر دیگری سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در این استان، گفت: 164 بیمار کرونایی در مراکز درمانی قم تحت معالجه و درمان قرار دارند که وضعیت جسمی 42 تن از آن‌ها وخیم است.

محمدرضا قدیر افزود: در شبانه‌روز منتهی به بیست‌وهشت آبان‌ماه، 32 بیمار مشکوک و یا با علائم قطعی ابتلا به کرونا توسط اورژانس مراکز درمانی قم مورد پذیرش قرار گرفتند.

از چهار محال و بختیاری خبر رسیده که میزان موارد ابتلای بستری و سرپایی کرونا در استان طی یک هفته اخیر بین 10 تا 15 درصد کاهش داشته است.

مجید شیرانی رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری، روند شیوع کرونا در این استان را کاهشی با ثبات نسبی اعلام کرد و افزود: هنوز علائمی از شکل‌گیری موج ششم در استان گزارش نشده است و امید می‌رود با رعایت بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی و روند واکسیناسیون، در صورت شکل‌گیری موج بعدی کرونا با شدت کمتری همراه باشد.

همچنین وضعیت کرونا در استان قزوین کاهشی است و در 24 ساعت گذشته 42 بیمار کرونایی بستری و 2 بیمار نیز براثر کرونا فوت کردند.

خبر دیگر از کرمان اینکه طی سه هفته گذشته وضعیت شیوع کرونا در استان کرمان تقریبا ثابت مانده و به طور متوسط روزانه 650 بیمار کرونایی در بیمارستان های این استان بستری می شوند.

سه شهر سیرجان، رفسنجان و کرمان در وضعیت نارنجی، چهار شهرستان وضعیت آبی و 15 شهرستان در وضعیت قرمز کرونا بسر می برند که نشان از شکننده بودن و حفظ آمادگی در برابر این بیماری دارد.

تداوم واکسیناسیون در استان ها 

تا کنون 56 میلیون و 473 هزار و 162 نفر دز اول، 44 میلیون و 294 هزار و 652 نفر دز دوم و 724 هزار و 721 نفر، دز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به 101 میلیون و 492 هزار و 535 دز رسیده است.

در همین حال معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز اعلام کرد: 88 درصد جمعیت بالای 12سال آذربایجان‌شرقی دز اول واکسن کرونا را دریافت کردند.

عباسعلی درستی اظهار کرد: 73درصد جمعیت بالای 12 سال آذربایجان شرقی نیز تاکنون دز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند که باید این مقدار به حدود 85 درصد برسد تا مصونیت جمعی در استان ایجاد شود.

در البرز هم مدیر ندامتگاه قزلحصار کرج اعلام کرد که تمام مددجویان این ندامتگاه برای پیشگیری از ابتلا به کووید -19 سومین مرحله واکسن کرونا را دریافت کردند.

اشکان کمالی اظهار داشت که با حضور گروه جهادی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز و مرکز بهداشت غرب کرج، طرح بوستر واکسیناسیون کرونا زندانیان در ندامتگاه قزلحصار انجام شد.

خبر دیگر اینکه رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از تزریق بیش از پنج میلیون دز واکسن کرونا در خوزستان خبر داد و گفت: وضعیت استان خوزستان از نظر شیوع کرونا در شرایط مساعدی است و واکسن به تعداد کافی و در برندهای مختلف در استان وجود دارد.

فرهاد ابول نژادیان افزود: در حال حاضر میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در خوزستان 52 درصد بوده در حالی که حد مطلوب آن 95 درصد است.

از سویی دیگر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفته که به دلیل کاهش مراجعه افراد جمعیت گروه هدف به مراکز واکسیناسیون خودرویی و تعطیلی این مرکز، واکسیناسیون سیار در شهرستان راه‌اندازی شد.

دکتر مصطفی جوانیان افزود که مرکز واکسیناسیون خودرویی و سایت شهید سردار سلیمانی در سالن سپاه به علت کاهش مراجعه تعطیل و اکیپ سیار از امروز فعال شده است.

به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان همدان تاکنون 51.6 درصد جمعیت این استان هر 2 دز واکسن کرونا را تزریق کرده اند.

دکتر محمدمهدی مجذوبی با بیان اینکه همدان رتبه نهم تزریق واکسن کرونا را در سطح کشور دارد افزود: 2 میلیون و 174 هزار دز واکسن تاکنون در این استان تزریق شده که یک میلیون و 238 هزار مربوط به دز نخست است.

در دزفول هم سرهنگ محمدرضا لیلی زاده فرمانده ناحیه مقاومت بسیج دزفول با اشاره به خدمات بسیج پس از پیدایش ویروس منحوس کرونا گفت: نیروهای بسیج دزفول تاکنون بیش از 49 هزار نفر از مردم این شهرستان را علیه کرونا واکسینه کرده‌اند که سندی افتخارآمیز برای بسیج است.

همچنین مدیر شبکه بهداشت و درمان شاهین‌دژ گفت: از ابتدای آغاز طرح واکسیناسیون سراسری کرونا، تاکنون 85 درصد از جمعیت بالای 12 سال این شهرستان علیه کرونا حداقل یک دز از واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

امین قلندرزاده افزود: تاکنون حدود 120 هزار دز واکسن در این شهرستان به افراد واجد شرایط تزریق شده است که از این تعداد حدود 70 هزار نفر دز اول و بیش از 50 هزار نفر نیز هر 2 دز را دریافت کرده اند.

با تداوم اجرای طرح واکسیناسیون کرونا رییس کارگروه اطلاع‌رسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجان‌غربی اعلام کرد: در حالی که اول آبان ماه جاری، آمار واکسیناسیون در استان از سه میلیون دز گذشته بود، طی چهار هفته اخیر، بیش از یک میلیون دز دیگر در استان تزریق شد و این رقم از چهار میلیون دز فراتر رفت.

علی‌احمد آقاپور افزود: طی 24 ساعت گذشته حدود 25 هزار دز واکسن در آذربایجان غربی تزریق شد و با انجام این تعداد تزریق، کل واکسن های تزریق شده در استان به چهار میلیون و 28 هزار دز رسید.

خبر خوب دیگر از فرماندار اردکان اینکه تاکنون 96 درصد از جمعیت بالای 12 سال شهرستان دز مرحله نخست و 80 درصد دز دوم واکسن کرونا علیه بیماری کووید - 19 تزریق کردند.

در قم از ابتدای اجرای طرح واکسیناسیون کرونا در استان، یک‌میلیون و 274 هزار و 510 دز واکسن به جامعه هدف تزریق شده است.

در همین ارتباط، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر و غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفته که از زمان شروع واکسیناسیون گروه‌های هدف تاکنون 62 درصد افراد بالای 12 سال هر 2 دز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

دکتر سعید فرزین‌فر افزود: تا این لحظه در گروه سنی بالای 12 سال، 85 درصد دز اول و 62 درصد دز دوم و در گروه سنی بالای 18 سال 85 درصد دز اول و 65 درصد دز دوم را دریافت کردند.

قزوین از نظر واکسیناسیون کرونا جزو هفت استان برتر کشور است و 90 درصد جمعیت بالای 18 سال استان قزوین یک دز واکسن و 75 درصد جمعیت استان نیز دو دز واکسن را دریافت کرده اند.

گزارش های کرونایی استان ها 

واکسن کرونا مانند واکسن سایر بیماری‌ها اثربخش است

شوق فراگیری دانش درسایه دیدار دوباره هم کلاسی‌ها

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*
29 آبان و آخرین اخبار کرونایی استان ها 2
29 آبان و آخرین اخبار کرونایی استان ها 3
29 آبان و آخرین اخبار کرونایی استان ها 4