دوشنبه 5 آذر 1403

آیت‌الله اعرافی: در اصلاح قانون انتخابات تجربه‌های دنیا را لحاظ کنیم / توضیحات عبدالملکی درباره اشتغالزایی با یک میلیون تومان / توصیه سردار سلیمانی به تیم مذاکره‌کننده

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
آیت‌الله اعرافی: در اصلاح قانون انتخابات تجربه‌های دنیا را لحاظ کنیم / توضیحات عبدالملکی درباره اشتغالزایی با یک میلیون تومان / توصیه سردار سلیمانی به تیم مذاکره‌کننده

هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار می‌کند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه می‌کند.

آمار کرونا در ایران

بنابر اعلام وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز 13 دی ماه 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یک هزار و 677 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که 334 نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید19 در کشور به 6 میلیون و 198 هزار و 590 نفر رسید.

متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 22 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 131 هزار و 702 نفر رسید.

آمار واکسیناسیون در ایران

بنابر اعلام وزارت بهداشت، تا کنون 59 میلیون و 909 هزار و 150 نفر دز اول، 52 میلیون و 140 هزار و 405 نفر دز دوم و 8 میلیون و 373 هزار و 467 نفر، دز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند.

مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به 120 میلیون و 423 هزار و 22 دز رسید.

در شبانه روز گذشته 419 هزار و 585 دز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

***

آیت‌الله اعرافی: در اصلاح قانون انتخابات تجربه‌های دنیا را لحاظ کنیم

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان آیت الله اعرافی عضو فقهای شورای نگهبان در دیدار جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: دنبال این هستیم که پژوهشکده شورای نگهبان تقویت شود تا این بخش علمی - پژوهشی روی موضوع‌شناسی‌هایی که موثر است، به شورای نگهبان کمک کند. از منظر کسی که 40 سال با خارج از کشور ارتباط داشته و به 100 کشور دنیا رفت و آمد داشته‌ام عرض می‌کنم که مباحث علمی ما در دنیا خریدار زیادی دارد ولی باید عملکرد منسجم تری داشته باشیم.

وی خاطر نشان کرد: باید در اصلاح قانون انتخابات تجربه‌های دنیا را ملاحظه کنیم و باید معایب کنونی را به حداقل رساند و محاسن قانون انتخابات را در قالب قانون جدید انتخابات، به حداکثر رساند.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه ما این را وظیفه خود می‌دانیم که در حوزه اقتصاد باید حوزه علمیه به صورت قاعده‌مند و علمی ورود پیدا کند، اظهار داشت: مثلا می‌توان با یک تدبیر دقیق، اوقاف را پشتوانه فرهنگ قرار داد و باید با یک طرح نو، اوقاف حیات نویی پیدا کرده و منابع پایداری که فرهنگ کشور را تقویت کند، ایجاد شود؛ در واقع باید وقف حیات جدیدی پیدا کند تا پشتوانه علم و فرهنگ شود.

***

تکذیب تعیین ضرب‌الاجل برای مذاکرات وین

به گزارش نورنیوز یک منبع نزدیک به تیم مذاکره‌کننده ایران در وین در واکنش به برخی خبرسازی‌های رسانه‌های غربی در خصوص تعیین شدن ضرب‌الاجل در مذاکرات پیش رو گفت: هیچ ضرب‌الاجلی برای به نتیجه رسیدن مذاکرات تعیین نشده و موضوع اصلی برای هیئت مذاکره‌کننده ایرانی احقاق حقوق ملت ایران در چارچوب توافقات قبلی است.

او افزود: خبرسازی‌هایی از این دست که مبنای واقعی ندارد و صرفا با هدف تحمیل تشنج به فضای مذاکرات انجام می‌شود تغییری در راهبرد هیئت مذاکره‌کننده ایرانی برای رسیدن به «توافق خوب» نخواهد داشت.

امروز همزمان با ورود هیئت‌ها به وین برای حضور مذاکرات، برخی رسانه‌ها به نقل از دیپلمات‌های آمریکایی مدعی تعیین ضرب‌الاجل برای جلوگیری از طولانی شدن مذاکرات شده بودند.

بیشتر بخوانید:

خطیب‌زاده: متن مشترک مذاکرات حاصل واقع نگری طرف‌های غربی است / گفت و گوهای وین وارد مباحث محتوایی می‌شود

***

دفاع روزنامه ایران از نقش روسیه در مذاکرات وین

روزنامه دولتی ایران درباره پیشرفت مذاکرات وین نوشت: «گفت‌وگوهای دوجانبه و چندجانبه با نماینده اتحادیه اروپا، سه کشور اروپایی و بخصوص چین و روسیه نقش جدی در این پیشرفت داشته است. تیم مذاکره‌کننده ایران با استفاده هوشمندانه از چالش‌ها و رویارویی‌های چین و روسیه با کشورهای اروپایی و امریکا وزن‌کشی مذاکرات را به نفع ایران تغییر داده است.

البته همسویی این دو کشور و ایران صرفا بر این مبنا نیست بلکه از سالیان قبل ایران و این دو کشور همکاری‌های جامع و راهبردی با یکدیگر داشته‌اند و در مباحث گوناگون آن را نشان داده‌اند. این مهم البته از چشم دولتمردان سابق کشورمان دور مانده بود. به‌طوری که وزیر سابق امور خارجه در آخرین نامه خود به کمیسیون امنیت ملی به این اشتباه راهبردی اذعان کرده است. محمدجواد ظریف در این نامه بی‌توجهی به کشورهای شرقی را که از آن با عنوان «دوستان دوران سختی» یاد می‌کند باعث فاصله گرفتن آنها از ایران و ضربه خوردن به منافع ایران پس از خروج امریکا از برجام عنوان می‌کند.

اکنون دولت سیزدهم بخوبی توانسته است مسیر اشتباه گذشته را تا حد قابل توجهی اصلاح کند و از ظرفیت منافع مشترک ایران و کشورهای شرقی در تقابل با چالش‌ها و رویارویی‌های غرب با قدرت‌های آسیایی استفاده کند.

دولت جدید اثبات کرده است که «نگاه به شرق» همچون دولت سابق در سیاست خارجی کشور جایگزینی برای باج‌گیری از غرب نیست، بلکه خود بالذات دارای ارزش است.

اکنون بسیاری از تحلیلگران نزدیک به دولت سابق و رسانه‌های وابسته به دشمن به روایت‌سازی وارونه از وضعیت کنونی دست زده‌اند. آخرین مورد از این حاشیه‌سازی به بهانه گفت‌وگوی رودرروی «میخائیل اولیانوف» و «رابرت مالی» صورت گرفته است. دیدار نمایندگان امریکا و روسیه در حاشیه مذاکرات وین به این صورت روایت‌سازی شد که گویا اولیانوف از جانب ایران در حال گفت‌و‌گو بوده است. جدا از اینکه هیچ شاهدی در خصوص این تحلیل دیده نشده، در تمام طول مذاکرات گفت‌وگوهای سه کشور اروپایی با رابرت مالی، گفت‌وگوی چین و روسیه و حتی نماینده اتحادیه اروپا با نماینده کشور خارج شده از برجام یعنی امریکا امری «مرسوم» بوده که اکنون بی‌جهت به آن جایگاه «استثنایی» بخشیده شده است.

این رویکرد رسانه‌ای تنها به همین موضوع ختم نمی‌شود. در یک ماه گذشته اخبار جعلی بسیاری در همین راستا منتشر شده است. تحریف سخنان اولیانوف توسط رسانه سعودی در زمان دور هفتم مذاکرات و انتشار اخبار ضد چینی در موضوع سموم کشاورزی و ده‌ها نوع از این اقدامات همه به‌عنوان میزان عصبانیت کشورهای معاند قابل ارزیابی است.»

***

توضیحات عبدالملکی درباره اشتغالزایی با یک میلیون تومان

به گزارش ایرنا، حجت الله عبدالملکی وزیر کار و رفاه در اختتامیه نمایشگاه فرصت‌های شغلی مهارت‌های کم‌سرمایه‌محور، با اشاره به ایجاد مشاغل کم سرمایه‌بر، خاطرنشان‌کرد: در 2 سال گذشته مساله ای را مطرح کردیم که با سرمایه یک میلیون تومان هم می‌شود کسب و کاری را شروع کرد، امروز هم در این نمایشگاه کارهای تولیدی را دیدیم با اینکه از چند سال گذشته شروع شده و اجناس گران‌تر شده است اما با یک میلیون تومان نیز می شود اشتغال ایجاد کرد.

وی گفت: با سرمایه بیشتر کارهای بهتری می شود انجام داد، همچنین مشاغل نوین رو به رشد و پیشرفت هستند از این رو کشورمان از جهت ایجاد اشتغال برای جوانان در حوزه کسب و کارهای خرد، مشاغل خانگی و کم سرمایه آینده خوبی دارد.

وزیر کار از اینکه در گذشته تاکید بر روی مشاغل صنعتی بسیار سرمایه‌بر بوده است، ابراز تاسف کرد و افزود: اکنون در دوره جدید ما می خواهیم از ظرفیت مشاغل مهارت محور و کم سرمایه استفاده کنیم که امیدواریم بخش قابل توجهی از بار اشتغال برداشته شود.

***

روایت امیرعبداللهیان از توصیه سردار سلیمانی به تیم مذاکره‌کننده

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه در گفتگو با صدا وسیما در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه کدام اقدام میدانی سردار سلیمانی، کارت برنده ما در میز مذاکرات هسته‌ای شد؟ تصریح کرد: سردار سلیمانی در ایفای ماموریتش برای کمک به امنیت منطقه‌ای هیچ گاه در پی این نبود که از حساب دیگر ملت‌ها برای مذاکرات، هزینه کند.

امیرعبداللهیان افزود: آن شهید والامقام امنیت منطقه‌ای را مقوله بسیار مهمی می‌دانست و همواره به حاکمان کشور‌ها و افرادی که در مبارزه با تروریسم در کنارش بودند، نگاه بسیار ویژه‌ای داشت.

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: زمانی یکی از همکارانم در وزارت خارجه که جانباز جنگ تحمیلی است به سوریه رفته بود، او در دیدار با آقای بشار اسد به علت جانبازی اش به شکلی روی صندلی نشسته بود که انتشار تصاویرش این استنباط غلط را ایجاد می‌کرد که این مقام ایرانی احترام رئیس جمهور سوریه را رعایت نکرده است.

وی افزود: این در حالی بود که این همکار دیپلمات ما به علت آثار ناشی از جانبازی در بدنش، مشکل نشستن داشت، اما سردار سلیمانی از این موضوع اطلاع نداشت.

امیرعبداللهیان گفت: وقتی سردار سلیمانی تصویر این دیدار را در بخش خبری 21 تلویزیون دید بلافاصله با من تماس گرفت و با ناراحتی گفت " درست است که ما به این‌ها کمک می‌کنیم و در کنارشان هستیم، اما هیچ منتی به آنان نداریم و نباید رفتاری کنیم که مردم و حاکمان این کشور‌ها از رفتار ما و ماموران ما احساس خوبی نداشته باشند".

وزیر امور خارجه افزود: اینکه سردار سلیمانی بطور مشخص در ماموریت‌های منطقه‌ای کاری کرده باشد که آورده‌ای برای مذاکرات هسته‌ای محسوب شود چنین نبود، اما آنچه در منطقه رخ داد و ماحصل آن علاوه بر اینکه صلح و امنیت را برای کشور‌های منطقه به ویژه عراق و سوریه به ارمغان آورد، عقبه‌ای برای ما در میز مذاکرات بین المللی بود.

وی گفت: این که سردار چه نسبتی با مذاکرات یا توان هسته‌ای کشورمان داشت باید بگویم ایشان در جلساتی که همواره حضور داشتند بر این موضوع تاکید می‌کرد که "همان طور که در میدان، دست برتر را داریم در عرصه هسته‌ای نیز باید از این دستاورد به بهترین وجه استفاده و نقد شود به نحوی که مردم این قدرت برتر علمی و فناوری را حس کنند و اثر دانش صلح آمیز هسته‌ای در زندگی آنان دیده شود".

رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: در حوزه مذاکرات هسته‌ای، سردار بیش از هر چیز به ما توجه می‌داد که "مراقب باشید با چه طرف‌هایی مذاکره می‌کنید".

آقای امیرعبداللهیان گفت: به ویژه وقتی که در مقطعی از مذاکرات قرار شد با آمریکایی‌ها به طور مستقیم گفتگو شود سردار همواره با استناد به خاطرات و تجاربش از رفتار شناسی امریکایی‌ها در سال‌های تجاوز به عراق و افغانستان به ما یادآوری می‌کرد که "به دشمن اعتماد نکنید؛ در میز مذاکره قوی، منطقی و منسجم باشید و سعی تان این باشد که دستاورد‌های میدانی را در میز مذاکره به نفع ملت نقد کنید".

***

قالیباف: هیچ پیش‌شرطی در مذاکره با عربستان نداریم

به گزارش خانه ملت، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در گفتگو با شبکه عربی «المنار» گفت: «این موضوع را صهیونیست ها مدیریت می کنند؛ ما با کشورهای مسلمان و کشورهای همسایه خود چه عربی و چه غیرعربی هیچ محدودیتی در تماس و مذاکره نداشته و نداریم و حتی با عربستان نیز هیچ پیش شرطی برای مذاکره نگذاشته ایم و همه کشورهای مسلمان باید بدانند. چرا ما باید تحت تأثیر رژیم صهیونیستی و آمریکا باشیم؟

بارها گفته ایم که جمهوری اسلامی ایران همه آرزویش این است که همه جهان اسلام با هم متحد باشد و برای پیشرفت کشورها و جهان اسلام و برای یک وحدت در منطقه و امنیت در منطقه دست به دست هم دهیم و با همه کشورهای منطقه نگاهمان همین است و پیشگام هستیم.

ما ممکن است گله مندی هایی داشته باشیم اما از آنجایی که وحدت جهان اسلام و همکاری میان کشورهای اسلامی را به نفع جهان اسلام می دانیم از این جهت می گوییم اگر نامهربانی هایی هم بوده مطرح نمی کنیم. هیچ پیش شرطی نمی گذاریم.

البته الان 4 دور مذاکره با عربستان برگزار شده و ادامه خواهد داشت. ما معتقدیم امروز بیش از هر زمان دیگر باید همدلی و همکاری را بین کشورهای اسلامی بالا ببریم. جمهوری اسلامی همواره این آمادگی را دارد. کشورهای همسایه و مسلمان بدانند هیچ خطری از سوی جمهوری اسلامی آنها را تهدید نمی کند و ما کنار آنها هستیم و خطر اصلی زیاده خواهی رژیم صهیونیستی است.»

***

پیشنهاد عجیب ریاست روحانی بر مجمع تشخیص

مشرق نوشت: محمد اشرفی اصفهانی، فعال اصلاح‌طلب و از چهره‌های نزدیک به شیخ حسن روحانی اخیرا در بخشی از یک مصاحبه با سایت جماران اظهار کرده است:

"با توجه به تجربیات و سوابقی که آقای روحانی دارد از نظر بنده، مناسب‌ترین گزینه برای ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام است چون اصلا قابل مقایسه با فرد دیگری نیست. آقای روحانی از هر جهت شایستگی دارد. در واقع آقای روحانی و آقای ناطق نوری که چهره‌ای با سابقه و دارای سوابق درخشان و خدمات بالایی است بهترین گزینه‌ها برای ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند! "

*این اظهارات در حالی است که آقای روحانی در دوران ریاست‌جمهوری غیبت‌های متعدد و حاشیه‌سازی در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام داشت و اساسا ایشان سازوکار مجمع را قبول نداشت.

جالب آنکه ماجرای امتناع روحانی از حضور در جلسات مجمع تشخیص حتی به رسانه‌های بیگانه هم کشیده شده بود.

اکنون نیز جدای از کارنامه ضعیف آقای روحانی در اجرائیات، بدیهی است که ایشان صلاحیت ریاست مجمعی که گویا به کار آن معتقد نبوده را هم ندارد.

***

کم‌کاری در پیگیری بین‌المللی پرونده ترور سردار سلیمانی

به گزارش فارس، سردار سهراب‌علی شمخانی معان حقوقی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در همایش ابعاد بین‌المللی و حقوقی ترور شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، اظهار کرد: در حال حاضر پرونده‌ای در مجتمع قضائی کارکنان دولت در حال رسیدگی است و بیش از 2500 نفر دادخواست داده‌اند و فردا هم جلسه دادگاه برگزار می‌شود و بیشتر خانواده شهدای مدافع حرم هستند و صرفا دلیل تألمات روحی را ذکر کرده‌اند.

شمخانی ادامه داد: در ارتباط با حوزه بین‌الملل پرونده هم متأسفانه کوتاهی کرده‌ایم؛ می‌توانستیم در محاکم بسیاری طرح دعوا کنیم و نکردیم. نامه‌نگاری‌هایی انجام شده، اما درخواست رسیدگی از دبیرکل سازمان ملل برای تشکیل دادگاه رخ نداده است.

معاون حقوقی سپاه ادامه داد: می‌دانیم از طریق قوانین بین‌المللی نمی‌توانیم به نتیجه برسیم، اما می‌توانیم از آن به نحو دیگری استفاده کنیم؛ اینها در تاریخ می‌ماند. وقتی مقامات تروریست آمریکا اعتراف و اقرار می‌کنند که ما این ترور را انجام داده‌ایم، اینها موضوعی است که باید پیگیری شود. دشمن کاری کرده که جای ظالم و مظلوم و قاتل و شهید در حال عوض شدن است. آمریکا سالانه ایران را به بهانه‌های مختلف جریمه‌های سنگین مالی می‌کند و پرونده 11 سپتامبر که هیچ ایرانی در آن دخیل نبود را بهانه این جرایم می‌کند.