از «رفتن آرتور میلسپو مستشار مالی آمریکا از ایران» تا «فتح قله 2 میلیون واحدی توسط شاخص کل»
موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی دوازدهمین روز مرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی دوازدهمین روز مرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
12 مرداد 1306، آرتور میلسپو مستشار مالی آمریکا تحت فشار انگلیس و روسیه، ایران را ترک کرد. وی در آبان 1301 وارد ایران شده بود.
12 مرداد 1327، طبق تصویب نامه هیات وزیران فروش و عرضه انواع مشروبات الکلی در شهرهای مشهد، قم و شهرری ممنوع شد.
12 مرداد 1330، یک هیأت انگلیسی به ریاست «استوکس» فرستاده ویژه دربار لندن جهت مذاکره راجع به ملی شدن صنعت نفت وارد تهران شد.
12 مرداد 1336، مجلس شورای ملی قرارداد تشکیل شرکت نفتی مختلط ایرانی ایتالیایی را با نام «سیریپ» تصویب کرد. طبق این مصوبه، شرکت مزبور مسئولیت استخراج نفت در سه منطقه بلوچستان، بخش شرقی کوه های زاگرس و مناطق زیرآبی خلیج فارس را در وسعت 23 هزار کیلومتر مربع عهده دار شد.
12 مرداد 1349، نمایندگان اقتصادی اکافه (کمیسیون اقتصادی کشورهای اقتصادی و خاوردور وابسته به سازمان ملل متحد) وارد تهران شدند.
12 مرداد 1355، محمدرضا پهلوی در پیامی به مناسبت فرارسیدن سالگرد انقلاب مشروطه گفت: مبارزه با گرانفروشی موقتی نیست. زیرا گرانفروشی نوعی استثمار فرد از فرد است. همچنین در این روز، بازار کفاش های تهران آتش گرفت. در این آتش سوزی 170 مغازه و یک انبار بزرگ به طور کلی سوختند و سه نفر نیز کشته شدند.
12 مرداد 1358، انتخابات مجلس خبرگان برای تدوین قانون اساسی برگزار شد.
12 مرداد 1365، در پی صدور پیام مهم امام خمینی (ره) به حجاج بیت الله الحرام و تأکید ایشان بر نفی خرید کالاهای آمریکایی، شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد هیچگونه کالای ساخت آمریکا را از مقصد عربستان به ایران حمل نخواهد کرد.
12 مرداد 1371، معاون وزارت اقتصاد آلمان اعلام کرد امکان تکمیل پروژه نیروگاه اتمی بوشهر از سوی شرکتهای آلمانی وجود ندارد. در همین روز شرکت آلمانی زیمنس نیز تصریح کرد بدون موافقت مقامات دولتی آلمان قادر به انجام تعهدات قبلی خود راجع به تکمیل نیروگاه بوشهر نمی باشد.
12 مرداد 1389، عادل آذر رییس مرکز آمار ایران گفت: قرار است بر اساس مصوبه شورای عالی آمار، مرکز آمار و بانک مرکزی آمارهای تورم را یکپارچه کنند و یک رقم از طریق مرکز آمار ایران به عنوان مرجع نهایی اعلام شود.
12 مرداد 1390، در روزی که محمود احمدی نژاد تنها 10 دقیقه برای دفاع از وزرای پیشنهادی اش در مجلس نطق کرد، هر چهار فرد پیشنهادی او موفق شدند رای اعتماد نمایندگان مجلس را به دست آورند. مهدی غضنفری با 218 رای، رستم قاسمی با 216 رای، عبدالرضا شیخ الاسلامی با 204 رای و محمد عباسی با 165 رای به ترتیب برای وزارتخانه های «صنعت، معدن و تجارت»، «نفت»، «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» و «ورزش و امور جوانان» از مجلس رای اعتماد گرفتند تا کابینه دهم با 18 وزیر تکمیل شود.
12 مرداد 1392، مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری هفتمین رییس جمهوری اسلامی ایران، با شکوه و معنویت فراوان در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد و رهبر معظم انقلاب با تنفیذ رای ملت، حجت الاسلام والمسلمین آقای دکتر حسن روحانی را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند.
12 مرداد 1395، رئیسجمهوری در دو حکم جداگانه «جمشید انصاری» را بهعنوان «معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور» و «محمدباقر نوبخت» را بهعنوان «معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور» منصوب کرد. با این حکم، ساختار سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور تغییر یافته و به دو نهاد «سازمان برنامه و بودجه» و «سازمان اداری و استخدامی» تفکیک شد.
12 مرداد 1396، دوره جدید مدیریت اجرایی کشور با تنفیذ حکم ریاستجمهوری حسن روحانی از سوی مقاممعظمرهبری شروع شد.
12 مرداد 1398، سیدمحمد حسینی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از موافقت شورای هماهنگی سران قوا با تشکیل سازمان بازرگانی در زیرمجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد. او با اشاره به اینکه لایحه تشکیل وزارت بازرگانی چند بار از سوی دولت به مجلس ارائه شد، اما نمایندگان مجلس در شرایط فعلی تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صنعت، معدن وتجارت را به صلاح ندانستند، گفت: دولت اخیرا طرحی را مبنیبر انتزاع بخش بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی از این وزارتخانه و ادغام آن در وزارت صنعت، معدن و تجارت در جلسه سران سه قوه مطرح کرد. بر این اساس بخش بازرگانی از وزارت جهاد منقطع و در وزارت صنعت ادغام میشود که این پیشنهاد در جلسه سران قوا تصویب شد. حسینی افزود: براساس مصوبه شورای هماهنگی سران قوا مقرر شد سازمان بازرگانی بهصورت خاص تحت عنوان قائم مقام حوزه بازرگانی در وزارت صنعت تشکیل شود و تمام امور مربوط به بازرگانی در این بخش ساماندهی شود.
12 مرداد 1399، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران پس از گذشت دو ماه دومین سوپرکانال را نیز فتح کرد و به ارتفاع بیسابقه 2 میلیون واحد رسید.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد
- برچسبها:
- آتش سوزی
- آلمان
- آمریکا
- انگلیس
- اوراق بهادار
- تهران
- جمهوری اسلامی
- جهاد کشاورزی
- خلیج فارس
- روسیه
- سازمان برنامه و بودجه
- سازمان ملل متحد
- شاخص کل بورس
- صنعت، معدن و تجارت
- عربستان سعودی
- قم
- مجلس خبرگان
- محمدباقر نوبخت
- محمدرضا پهلوی
- محمود احمدی نژاد
- مرکز آمار
- مشهد
- نیروگاه بوشهر
- وزارت اقتصاد
- وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
- وزارت صنعت
- بانک مرکزی
- سید روح الله خمینی
- مجلس شورای ملی
- انتخابات مجلس
- حسن روحانی