توضیحات خاندوزی درباره حمایت دولت از بورس / خط و نشان امیرعبداللهیان برای آمریکا / پرسشهای انتقادی ذوالنوری از رئیسی
هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار میکند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
آمار کرونا در ایران
بنابر اعلام وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز 11 مردادماه 1401 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 9350 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی و 1431 نفر از آنها بستری شدند.
متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 74 بیمار مبتلا به کووید19 در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری، به 142 هزار و 134 نفر رسید.
در حال حاضر 120 شهرستان در وضعیت قرمز، 112 شهرستان در وضعیت نارنجی، 166 شهرستان در وضعیت زرد و 50 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
آمار واکسیناسیون در ایران
بنابر اعلام وزارت بهداشت، تاکنون 64 میلیون و 807 هزار و 818 نفر دُز اول، 58 میلیون و 180 هزار و 501 نفر دُز دوم و 30 میلیون و 295 هزار و 46 نفر نیز دُز سوم و بالاتر واکسن کرونا را در کشور تزریق کردهاند.
بنابراین مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به 153 میلیون و 283 هزار و 365 دُز رسید.
در شبانه روز گذشته 19 هزار و 571 دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
***
توضیحات خاندوزی درباره حمایت دولت از بورس
به گزارش تسنیم، احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد در حاشیه نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در جمع خبرنگاران گفت: انتشار مطالبی در مورد تغییر سیاستهای دولت در قبال بازار سرمایه، عدم اطمینانی را ایجاد کرده که باید اعلام کنم تا امروز بر اساس جلساتی که در ستاد اقتصادی دولت برگزار شده، همان چارچوب تعیین شده در بهمن 1400 دستور کار دولت است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: وضعیت بازار سرمایه بهگونهای است که باید با همه متغیریهای داخلی و خارجی موثر بر کل اقتصاد ایران تحلیل شود و موضع ستاد اقتصادی دولت نسبت به تقویت بنیادی و اصولی آن قرار دارد.
ویزر اقتصاد با تاکید بر اینکه دولت تسلیم التهابات بازار نمیشود، تاکید کرد: ابلاغ بسته 10گانه بورس موثر بود و روندها ماههای بعد نشان داد شرایط مطلوب حاکم شده است، اما اتفاقاتی در عرصه بینالمللی و سیاستهای داخلی رخ داد که مجموع آن تا حدی نااطمینانی در بازار سرمایه را ایجاد کرد. ضمن این که مصوبات دولت در مورد بورس با جدیت دنبال میشود و مجوزی برای خروج از آن وجود ندارد.
***
خط و نشان امیرعبداللهیان برای آمریکا
به گزارش ایسنا، حسین امیر عبداللهیان، وزر امور خارجه در حاشیه مراسم هفتمین دوره اعطای جایزه حقوق بشر اسلامی در جمع خبرنگاران، گفت: مایلم در جمع شما و در رابطه با آنچه بین ما و آقای بوررل و طرف آمریکایی در موضوع مذاکرات جهت لغو تحریمها رخ داد اشاره کنم. به یاد دارید که در هفته های گذشته در حالی که ما برای مرحله جدیدی از مذاکرات آماده میشدیم، به یکباره طرف آمریکایی با هدف امتیاز گرفتن در میز مذاکره طرح قطعنامه ای را در آژانس بین المللی انرژی اتمی مطرح کرد و قطعنامهای را روی میز گذاشت و ما متعجب شدیم از اینکه در حالیکه در همان زمان و به کرات در این ایام از طرف بایدن دائما پیامهایی با واسطه دریافت می کنیم که آمریکا حسن نیت دارد و در بازگشت به توافق جدی است. ما پاسخ قاطع خود را به طرف آمریکایی دادیم.
وی افزود: اخیرا نیز جوزپ بوررل هماهنگ کننده اتحادیه اروپا ابتکاری را ارائه داد و متنی را برای همه طرفها، ایران و 4 به اضافه یک و آمریکا ارسال کرد و ما در پایتختها درحال بررسی این متن و توافق برای جمع شدن دور میز مذاکره هستیم اما روز گذشته شاهد صدور قطعنامه جدیدی از سوی آمریکا بودیم. این اقدامات غیر منطقی و این جنون تحریمهای بیاثر که بایدن، بلینکن و راب مالی هم به آن اشاره کردند و حتی خود بوررل در متن اخیر به آن اشاره داشته، هیچ تاثیری ندارد.
امیرعبداللهیان ادامه داد: من مایلم اشاره کنم که در پاسخ به این اقدام آمریکا نسبت به گازدهی صدها سانتریفیوژ نسل جدید از شب گذشته بر اساس تصمیمی که گرفته شد اقدام کردیم. آمریکایی ها تصور نکنند با این اقدامات در میز مذاکره میتوانند امتیاز بگیرند و زیاده خواهی را کنار بگذارد، ما اهل منطق و مذاکره هستیم و برای رسیدن به توافق قوی، جدی هستیم اما اگر طرف آمریکایی بخواهد این مسیر را ادامه بدهد هرگز دست بسته نخواهیم بود.
خبرگزاری دولت درباره راهاندازی و تزریق گاز به سانتریفیوژهای جدید یا پیشرفته که شب گذشته اعلام شد نوشت: «به نظر میرسد یک هماهنگی مناسب در دولت جه در حوره سیاسی و چه در حوزه فنی وجود دارد که برآیند تصمیمات و اقدامات مقوم جایگاه و موضع مذاکراتی کشور است. از طرفی برعکس و در نقطه مقابل، به ویژه آمریکا همچنان افتراق و اختلاف شدیدی حتی در درون هیات حاکمه این کشور وجود دارد که باعث شده است که دولت بایدن نتواند تصمیم به بازگشت به توافق بگیرد و کاهش محبوبیت بایدن در نظرسنجیها مزید بر علت شده است و او را در نقطه ضعف قرار داده است.
از طرفی ورود جدی اروپا برای مذاکرات لغو تحریمها، با تحریمهای جدید آمریکا با ابهامات جدی روبرو شد و به نظر میرسد اروپا علیرغم میانجیگیریهای خود اما نتوانسته است آمریکا را برای اجرای تعهدات برجامیاش قانع کند.
مهمترین نکته این است که غرب باید بداند در صورت ادامه تحریمها و عدم بازگشت به تعهدات باید هزینه آن را نیز بپردازد، ضمن آنکه تمام اقداماتی ایران به عنوان طرفی است که هنوز عضو برجام است و همه اقدامات هستهای را اطلاع رسانی آژانس بینالمللی انرژی اتمی انجام میدهد اما طرف دیگر همواره با نقض مفاد توافق قطعنامه 2231 رفتار غیرقانونی انجام میدهد.»
***
پرسشهای انتقادی ذوالنوری از رئیسی
به گزارش خانه ملت؛ مجتبی ذوالنوری، نماینده قم در نطق میان دستور خود گفت: امروز می بینیم طرح رتبه بندی معلمان نیمه کاره است و با وجود گذشت 5 ماه از سال هنوز هم تکلیف حقوق بازنشستگان مشخص نیست؛ جراحی اقتصادی و حذف ارز 4200 تومانی در نهاده های دامی جای تشکر دارد و امری ضروری است اما مجلس نقش خودش را در کنترل دولت برای اینکه به کمرهای خمیده مردم فشار وارد نشود ایفا نکرد؛ مجلس چه نقشی در این رابطه ایفا کرده است؟
وی یادآور شد: گناه تک تک نمایندگان چیست؟ آیا شرکت رئیس مجلس در شورای عالی هماهنگی اموراقتصادی به معنای تعامل مجلس و دولت است؛ امروز کدام برنامه ای که در این شورا مطرح می شود با نمایندگان ملت به اشتراک گذاشته و در مورد آنها همفکری و هماهنگی می شود و گزارش کدام موضوع از آنجا به مجلس می رسد؟
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: ما چه نقشی در حل مشکلات مردم داریم؟ آیا این مشکلات راه برون رفت دارد یا خیر و اگر دارد چه همفکری و هماهنگی بین مجلس و دولت وجود دارد؟ چه کسی باید این زمینه را فراهم کند.
ذالنوری خطاب به رئیس جمهور، تصریح کرد: تحرک، روحیه انقلابی و منش شما موجب تشکر است اما امروز حرکت دولت مانند حرکت کسی است که روی تردمیل می دود و مسافتی طی نمی شود؛ امروز نقطه (الف) و (ب) شما کجاست که ارزیابی کنیم پیشرفتی در امور اتفاق افتاده یا خیر؟ آقای رئیس جمهور! یک چهارم فرصت خدمت شما گذشت آیا یک چهارم اهدافی که باید طی کنید وصول شده است و به آن رسیده اید؟ فرصت ها مانند ابر می گذرد.
نماینده مردم قم در مجلس یازدهم تصریح کرد: امروز کیست که نداند فساد سیستمی بانکی و قاچاق کمر اقتصاد کشور را شکسته است؛ کدام قرارگاه شما برای رفع این مشکلات فعال هستند؟ آقای رئیس جمهور؛ تولید را فعال و جوان افسرده را مشغول کار کنید؛ جوان درآمد مکفی داشته باشد مشکل ازدواج و فرزندآوری و جمعیت حل می شود.
وی تمرکز بر ابرمشکلات کشور را از ضروریات کار دولت دانست که باید به آن توجه کند.
***
رئیسی به نیویورک میرود
به گزارش ایسنا، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در نشست خبری خود در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا رییس جمهوری در نشست عمومی سازمان ملل متحد حضور خواهد یافت یا خیر، اظهار کرد: برنامهریزیهای مقدماتی برای این امر صورت گرفته است.
سخنگوی دولت همچنین با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای بهبود وضعیت معیشتی بازنشستگان اظهار کرد: پیرو دستور رئیسجمهوری برای پیگیری بهبود وضعیت معیشتی بازنشستگان و پس از برگزاری نشستهای مکرر معاون اول با نمایندگان بازنشستگان، هیات دولت برای تعیین تکلیف افزایش حقوق بازنشستگان، اختیارات خود را به وزرای عضو هیات امنای سازمان بازنشستگی تامین اجتماعی تفویض کرد.
سخنگوی دولت درباره اقدامات دولت برای نظارت و کنترل قیمتها گفت: دولت مدیریت بازار و کنترل نرخ تورم را با جدیت دنبال می کند و شیب تورم هم در پی اصلاح نظام اقتصادی سیر نزولی یافته است.
بهادری جهرمی افزود: دولت هیچ افزایش قیمتی را بدون دلایل روشن و موجه نمی پذیرد؛ بلکه معتقدیم در برخی اقلام اصلی باید کاهش قیمت هم صورت بگیرد که این ابلاغ شده و هیچ افزایش قیمتی هم در دستور کار نیست.
***
مجلس مصوبه شفافیت قوای سهگانه را اصلاح کرد
نمایندگان مجلس به منظور تامین نظر شورای نگهبان طرح دوفوریتی شفافیت قوای سه گانه و دستگاههای اجرایی و سایر نهادها را اصلاح کردند.
کارت زرد مجلس به وزیر ورزش
در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی طرح سوال احمد راستینه و تعداد دیگری از نمایندگان از وزیر ورزش و جوانان درباره علت عدم تصویب آئین نامه اجرایی قانون شرح وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان در دستور کار قرار گرفت.
احمد راستینه پس از استماع توضیحات وزیر ورزش و جوانان اعلام کرد که پاسخهای سجادی را قانع کننده ندانسته و خواستار آن شد که پاسخهای وزیر ورزش و جوانان درباره سوال مذکور به رأی نمایندگان مجلس گذاشته شود.
وکلای ملت نیز با 112 رأی موافق، 120 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 243 نماینده حاضر در جلسه علنی مجلس، پاسخهای حمید سجادی را قانع کننده ندانستند و به وی کارت زرد دادند.
***
تکذیب رفع فیلتر تلگرام
به گزارش تسنیم، مرکز ملی فضای مجازی امروز با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد: با توجه به انتشار خبری با عنوان «تلگرام رفع فیلتر میشود» در رسانههای کشور، صراحتا به اطلاع میرساند؛ این خبر صحت نداشته و تکذیب میشود.
در این اطلاعیه تأکید شده: در صورتی که تصمیم جدیدی درخصوص فعالیت پیامرسانها در کشور اتخاذ شود، از طریق سایت رسمی مرکز ملی فضای مجازی در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت.
گفتنی است روز گذشته یک سایت خبری گفتگویی از ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی منتشر کرده بود که طی آن فیروزآبادی گفته بود: تمامی اعضا با رفع فیلتر تلگرام موافق هستند، اما چون فیلترینگ با دستور قوه قضاییه صورت گرفته الزاما دستور رفع فیلتر نیز باید از سوی قوه قضاییه صادر شود.
***
توضیحات سازمان تنظیم مقررات درباره قطعی اینترنت
به گزارش ایرنا، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عنوان رگولاتور و ناظر اپراتورها، در اطلاعیهای اعلام کرد از بعدازظهر دوشنبه 10مردادماه و در پی آتشسوزی در یکی از حوضچههای فیبرنوری مخابرات استان تهران در اثر اتصال کابلهای برق عبوری از کنار این حوضچه، ارتباطات بخش ثابت شرکت مخابرات ایران در برخی از نقاط کشور و همچنین ارتباطات شرکت ایرانسل در بخشهایی از استان تهران دچار اختلال شد.
بر اساس اعلام شرکت مخابرات ایران علت دقیق آتش سوزی از سوی این شرکت در حال بررسی است و از ساعات اولیه بروز مشکل و جهت کاهش آثار اختلال در ارتباطات، تا حد امکان مسیرهای ارتباطی جایگزین برقرار شده و با تعویض تمامی کابلهای آسیب دیده به تدریج مابقی این اختلالات برطرف خواهد شد.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ضمن عذرخواهی از مشترکین بابت مشکلات پیش آمده، به اطلاع میرساند از زمان ایجاد این مشکل، ضمن بازدید میدانی و گردآوری اطلاعات، اقدامات ضروری جهت آسیبشناسی موضوع و اعمال مقررات مربوطه در دستورکار قرار گرفته است و اقدامات لازم برای پیشگیری از بروز مشکلات مشابه را از اپراتورهای ارتباطی پیگیری خواهد کرد.
***
چمران: خبر تفکیک اتوبوس بانوان و آقایان درست نیست
به گزارش ایسنا مهدی چمران در ابتدای هشتادوسومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به انتشار خبری در خصوص تفکیک اتوبوس بانوان و آقایان در فضای مجازی اظهار کرد: در حال حاضر این موضوع نه در شورا و نه در جای دیگری مطرح نشده و تصمیمی در این زمینه اتخاذ نشده است.
همچنین روابط عمومی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با صدور اطلاعیهای در این زمینه اعلام کرد: موضوع تفکیک فضای در اختیار آقایان و بانوان در اتوبوسها به عنوان موضوعی پذیرفته شده، چند دهه است که در ناوگان اتوبوسرانی تهران و سایر شهرها و کلانشهرهای کشور و حتی در بعضی از شهرهای جهان اجرا میشود اما در تهران، موضوعی تحت عنوان اتوبوس اختصاصی بانوان یا آقایان وجود ندارد.
تفکیک فیزیکی موجود که سالهاست در ناوگان اتوبوسرانی تهران اعمال میشود، بر اساس میزان نیاز و میزان تقاضای آقایان و بانوان سهمبندی شده و لزوماً به نسبت مساوی نیست و در برخی اتوبوسها و خطوط و در بعضی ایام و ساعات، ممکن است این سهم نسبت به فضای ثابت پیشبینی شده متغیر باشد.
نیروهای بهرهبرداری شرکت واحد که از طریق نظارت به صورت هوشمند و همچنین کنترل میدانی، ایستگاهها و خطوط را رصد میکنند، بر اساس تراکم مسافر و تقاضای سفر در برخی ساعات، تعدادی از اتوبوسها را به صورت کامل به آقایان و در بعضی ساعات به طور کامل به بانوان اختصاص میدهند تا با توجه به تعداد مسافران در ایستگاهها، نسبت به برداشت بخشی از مسافران و ایجاد تعادل و توازن در خطوط اقدام کنند.
***
عارف دوباره در جبهه اصلاحات نقشآفرینی خواهد کرد؟
به گزارش ایسنا، محمدرضا عارف، نمایده سابق مجلس و فعال سیاسی اصلاح طلب در دیدار جمعی از نمایندگان مجلس دهم وظیفه نیروی های اصیل انقلاب را حضور در صحنه و دوری از عافیت طلبی دانست و گفت: جریان اصلاحات همیشه با محدودیت های فراوان رو به رو بوده است و هیچگاه برای این جریان فرش قرمز پهن نکرده اند ولی نمی توان به دلیل محدویت ها و اعمال فشارها کنار کشید و نظاره گر وخیم تر شدن اوضاع کشور بود.
رئیس بنیاد امید ایرانیان با اشاره به برخی اظهار نظرها مبنی بر تشتت و عدم هماهنگی در جریان اصلاحات و با بیان اینکه نافی برخی اشکالات در بدنه جریان اصلاحات نیستم ولی جریان مقابل به مراتب دچار تفرقه و چنددستگی است، تصریح کرد:«هیچ راهی جز انسجام و یکپارچگی در جریان اصلاحات به مانند شرایطی که در دهه 90 حاکم بود نداریم برای موضوعات مهم پیش رو کشور هم نباید دقیقه نود عمل کرد ما ضمن همراهی و هماهنگی با جریان اصلاحات منتظر تصمیمات دقیقه نودی هم نخواهیم بود.»
به نظر می رسد این سخنان عارف را می توان به علاقه او برای نقش آفرینی دوباره در عرضه سیاست تعبیر کرد. در زمانی که برخی از اصلاح طلبان از انسداد فعالیت سیاسی این جناح سخن می گویند این سخنان عارف حاوی پیام دیگری است. شاید این سخنان مقدمه فعالیت بخشی از اصلاح طلبان برای انتخابات مجلس باشد. باید منتظر بمانیم.
***
ماجرای زیلو های جلسه رییس جمهور چه بود؟ روز گذشته انتشار تصویر جلسهای با حضور رییس جمهوری در یکی از سالن های نهاد ریاست جمهوری که برخلاف گذشته به جای فرش از "زیلو" برای پوشش کف آن استفاده شده بود، واکنش هایی را خصوصا در فضای مجازی به همراه داشت، که توضیحاتی از سوی یک منبع مطلع ارایه شد.
به گزارش ایسنا، بر اساس توضیحات ارایه شده گفته میشود که جلسات هیات دولت از ابتدای کرونا (در دولت دوازدهم) در محل تصویر یاد شده برگزار نشده است و حتی روز دوشنبه که تصویر یاد شده مربوط به آن روز است قبل و بعد از مراسم امضای "تفاهمنامه مشارکت تامین مالی برای احداث پتروپالایشگاه شهید سلیمانی" در این سالن دو برنامه کاری دیگر رییس جمهور که مربوط به دیدار با جمعی از نمایندگان مجلس و همچنین دیدار با اعضای ستاد اربعین حسینی میشد، در سالن شهید بهشتی ریاست جمهوری (محل برگزاری جلسات رییس جمهور) برگزار شد.
لذا از آنجاکه جلسه اول طولانی شد و مهمانان جلسه سوم هم رسیده بودند، اجبارا و براساس شرایط جلسه امضاء اسناد که جلسه کوتاهی بود به سالنی که فعلا "زیلو" دارد منتقل شد.
بر اساس توضیحات ارایه شده، این سالن در حال تعمیر است، و کلیه وسایل آن از جمله فرش ها فعلا به محل دیگری منتقل شده است.
***
- برچسبها:
- آتش سوزی
- آمریکا
- اتحادیه اروپا
- استان تهران
- اقتصاد کشور
- امور اقتصادی و دارایی
- تلگرام
- تهران
- حقوق بازنشستگان
- حقوق بشر
- سازمان ملل متحد
- سیاست خارجی
- شورای نگهبان
- قم
- قوه قضائیه
- واکسیناسیون
- ورزش و جوانان
- وزارت بهداشت
- وزارت ورزش
- وزارت ورزش و جوانان
- وزیر اقتصاد
- آژانس بینالمللی انرژی اتمی
- اصلاح طلبان
- امنیت ملی و سیاست خارجی
- برجام
- طرح دوفوریتی
- فیلترینگ
- قطعنامه ۲۲۳۱
- انتخابات مجلس
- کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی
- مجلس شورای اسلامی
- ویروس کرونا