شکست «#روحانی_متشکریم» در فضای مجازی / تقاضای قالیباف از دولت درباره رمزارزها / توصیفات جالب جواد لاریجانی درباره احمدینژاد و ظریف
هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار میکند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
آخرین آمار واکسیناسیون و ابتلا به کرونا در ایران
بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت تا کنون سه میلیون و 494 هزار و 145 نفر دز اول واکسن کرونا و 515 هزار و 908 نفر نیز دز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به 4 میلیون و 10 هزار و 53 دز رسید.
از دیروز تا امروز 9 خرداد 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 8 هزار و 876 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که هزار و 154 نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید19 در کشور به دو میلیون و 902 هزار و 94 نفر رسید.
متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 198 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 79 هزار و 939 نفر رسید.
درخواست مصرف اورژانسی واکسن کووایران برکت از وزارت بهداشت
به گزارش ایسنا، مینو محرز محقق اصلی پروژه و مسئول تیم نظارت بر فاز مطالعات بالینی واکسن کوو ایران برکت در نشستی با خبرنگاران درباره علت تاخیر دیرهنگام تولید واکسن گفت: علت تاخیر دیرهنگام این است که در تحریم ها بودیم. ما طبق استاندارد پیش میرویم. کارآزمایی سه مرحله دارد و باید طی شود. اکنون به علت موقعیتی که داریم باید تقاضای مصرف اورژانسی بشود که من این تقاضا را از وزارت بهداشت دارم و امید است وزارت بهداشت موافقت کند.
محرز در ادامه با بیان اینکه تمام نتایج لازم به وزارت بهداشت داده شده و اگر جای وزارت بهداشت بودم مجوز می دادم عنوان کرد: مقالات مرحله یک تست در حیوانات چاپ شده و مرحله یک تست انسانی نیز برای چاپ آماده است. مرحله دوم هم بزودی به اتمام میرسد و آماده میشود و مقالات چاپ و مجوز سازمان جهانی بهداشت گرفته خواهد شد.
مطالعات واکسن کرونای ایران - کوبا با 24 هزار داوطلب خرداد تمام میشود
علیرضا بیگلری رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: تزریق اولیه واکسن مشترک انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا که در فاز نهایی یا فاز سه قرار دارد برای 24 هزار نفر از مردم ایران در هفت استان و هشت شهر شامل اصفهان، یزد، کرمان، بندرعباس، ساری، بابل، همدان و زنجان انجام شده و از هفته گذشته تزریق دوز دوم برای این 24 هزار نفر آغاز شده است.
وی اظهار داشت: امیدواریم با پایان تزریق به افراد داوطلب در فاز سه این واکسن، بتوانیم نتایج اولیه را در اواخر خرداد تحلیل کنیم تا در صورت مثبت بودن نظرات کارشناسان سازمان غذا و دارو، مجوز مصرف را دریافت کنیم.
بیشتر بخوانید: اثربخشی واکسن کووبرکت روی گونه انگلیسی، هندی و آفریقایی / نحوه نگهداری واکسن های دپو شده
***
شکست «#روحانی_متشکریم» در فضای مجازی
براساس بیگدیتای سامانه مانیتورینگ و آنالیز شبکههای اجتماعی لایفوب و با بررسی محتوای تولید شده در روز گذشته برای این موج، طوفان توییتری حامیان دولت، با هشتگ #روحانی_متشکریم جهت تشکر و #خداحافظی_باشکوه_روحانی، به تمجید از نقاط قوت عملکرد دولت فعلی پرداخت.
پس از گذشت ساعاتی این موج حمایتی، با ورود منتقدان وضعیت کنونی، به بیان کاستیها و نقد عملکرد دولت روحانی تغییر جهت داد.
هرچند تعداد محتوای تولید شده حامیان دولت بیشتر بود، با این وجود مجموع ریتوییتها و لایکهای پستهای با رویکرد انتقادی به مراتب بیشتر از پستهای حمایتی بود.
در یک کلام عملکرد ضعیف رئیسجمهور دولت دوازدهم، تاثیرگذاری این کمپین را معکوس کرد.
صبح نو درباره این موج توییتری نوشت: «باید پرسید که تشکر از روحانی، تشکر از چیست؟ تشکر از افزایش سرسامآور نرخ ارز است یا کاهش بیسابقه ارزش پول ملی؟ تورم و بیکاری و ایجاد مانع برای تولید نیز از این قاعده مستثنا نیست. از سوی دیگر مدیریت اپیدمی کرونا نیز برگ سیاه دیگری را به کارنامه دولت به اصطلاح امید، افزوده است و پیکهای پیاپی کرونایی در پی سوء مدیریت و ناهماهنگی با ستادی که رییس دولت تشکیل داده است، جان مردم را نیز هدف قرار داد تا هیچ جایی برای دفاع، نگذارد.
اوضاع نابسامان اقتصادی در شرایط ویژه اقتصادی زمان کرونایی اگرچه هیچ جای دفاعی باقی نگذاشته است اما پروژه بگیران، تشکر از روحانی را در دستور کار خود قرار دادهاند. بیتوجهی به آنچه گذشته است و تحریف واقعیات ملت ایران را از رسیدن به قلهها و گذار از موانع باز میدارد.»
***
زمزمه تغییر برخی روسای کمیسیونهای مجلس
اعتماد نوشت: «ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هماکنون برعهده مجتبی ذوالنوری است اما از قرار معلوم و براساس پیگیری خبرنگار ما، 2 نفر از نمایندگان تلاش دارند تا شاید بتوانند او را کنار بگذارند... وحید جلالزاده کنار ابراهیم عزیزی 2 نمایندهای هستند که از قرار معلوم رایزنیهایی را برای ریاست این کمیسیون آغاز کرده و تلاش دارند نظر برخی نمایندگان دارای سابقه دیپلماتیک این کمیسیون را جلب کنند تا شاید از این طریق بتوانند دستپایین جلوی ریاست بیدردسر ذوالنوری بر این کمیسیون را بگیرند...
کمیسیون برنامه و بودجه دیگر کمیسیون پراهمیت مجلس یازدهم است. ریاست این کمیسیون در شرایطی به حمیدرضا حاجی بابایی در سال نخست واگذار شد که اگر نبود دخل و تصرفهای هیات رییسه و شخص قالیباف با محوریت احمد امیرآبادی فراهانی، نادران میتوانست ریاست این کمیسیون را به دست آورد ولی حاجیبابایی در انتخابات هیاترییسه شرکت نکرده و اصطلاحا قالیباف را مدیون خود کرده بود. از قرار معلوم نادران حالا قصد تلافی کرده ولی براساس اظهارات 3 نفر از اعضای این کمیسیون، حواشی برسر تغییربندهای بودجه سبب شده تا شانس کمی برای رقابت داشته باشد. برخلاف او، شمسالدین حسینی که سابقه وزارت اقتصاد را هم داراست، نهتنها شانس خوبی را دارد، بلکه حداقل با 5 نفر از اعضای این کمیسیون رایزنیهایی را ترتیب داده تا بتواند در سال دوم، کمیسیون برنامه و بودجه را در اختیار بگیرد ولی بازهم عدم کاندیداتوری حاجیبابایی در انتخابات هیات رییسه، عاملی است که دست بالاتری را به او در مقابل رقبایش داده است.»
***
تقاضای قالیباف از دولت درباره رمزارزها
مجلس شورای اسلامی امروز میزبان وزیر نیرو برای گزارش در باب خاموشی های اخیر بود. رضا اردکانیان وزیر نیرو درباره علل غافلگیری این وزارتخانه، یک عامل غافلگیری را رمزارزها عنوان کرد و گفت: این واژه در افکار عمومی مفهوم روشنی ندارد که ما به عنوان صادرات انرژی از آن یاد میکنیم که اگر استخراج رمزارز با مجوز ماینینگ صورت گیرد، صادرات آن نیز مجوز خواهد داشت و اگر بدون مجوز انجام شود، صادرات آن نیز پنهانی و غیرقانونی خواهد بود.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه با کمک نیروی انتظامی از تیر ماه سال 1399 تا فروردین 1400، دو هزار و 661 مرکز استخراج رمز ارز و 175 هزار دستگاه کشف شده است، ادامه داد: 10 درصد از انرژی مصرف تولیدی رمزارزهای کل جهان در ایران بوده و این میزان به معنای صرف دو هزار مگاوات انرژی برق است، در حالی که واحدهای دارای مجوز استخراج رمزارزها تنها 320مگاوات مصرف دارد.
وی افزود: جمعبندی کمیته مربوطه در شورای امنیت کشور که توسط وزیر کشور ابلاغ شده و دبیرخانه شورای امنیت ملی بر این است که یکی از دو علت قطعی برق، افزایش دما و استخراج رمزارزها هستند.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: نتیجه خشکسالیها، کمبود آب برای تولید برق، افزایش زودهنگام دما و استخراج غیرقانونی رمزارزها موجب شد تا برخلاف تمامی سالهای گذشته رشد مصرف انرژی 19 درصد باشد.
محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و پس از گزارش وزیر نیرو درباره علل قطعی برق، گفت: در حوزه رمز ارزها هم سردرگمی چندجانبه وجود دارد به گونهای که بحث تولید رمز ارز به وزارت صمت باز میگردد، بحث تبادل آن اگر به صورت ارز باشد به بانک مرکزی و اگر دارایی دیجیتال باشد به وزارت اقتصاد باز میگردد و همچنین بحث تأمین انرژی رمز ارزها هم به وزارت نیرو مربوط است.
قالیباف تأکید کرد: در این بخش نیاز به دو هزار مگاوات برق است و همچنین حجم بالایی از دارایی ارزی و یا دارایی دیجیتالی در رمز ارزها رقم میخورد و بر این اساس سوال ما این است که چرا دولت لایحهای در این زمینه به مجلس ارائه نمیکند تا موضوع رمزارزها که چهار وزارتخانه را درگیر کرده است، ساماندهی شود؟ دولت در موضوعات مهم این چنینی حتما باید به مجلس لایحه دهد اما متأسفانه دولت در ارائه لایحه کوتاهی میکند.
وی متذکر شد: دولت یازدهم از دولت سابق انتقاد کرد که چرا مجوزهای موسسات اعتباری را به وزارت تعاون سپرده است و سردرگمی به وجود آمده و 36 هزار میلیارد تومان خسارت به بیت المال وارد شده است و بنده باید بگویم امروز ما در حوزه رمز ارزها با سردرگمی مواجه هستیم و لازم است دولت لایحهای را برای نظاممندی استخراج رمز ارزها به مجلس ارائه کند.
***
مذاکرات وین در دور پنجم به نتیجه می رسد؟
دیاکو حسینی مدیربرنامه مطالعات جهانی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در گفتوگو با ایسنا در ارزیابی خود از روند مذاکرات احیای برجام اظهار کرد: توافق همکاریهای ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی که به مدت یک ماه تمدید شد نیز مربوط می شود به چشم انداز مثبتی که در روند مذاکرات و طبق ارزیابی های شورای عالی امنیت ملی وجود دارد.
وی افزود: در واقع روند در مذاکرات مثبت بوده و اتفاقات خوبی در حال انجام است. تفاهم های لازم صورت گرفته و آن اختلافات بنیادینی که مانع اصلی بوده وجود ندارد و در حال حاضر مانع غیر قابل عبوری برای برجام نداریم.
میخائیل اولیانوف سرپرست هیات مذاکراه کننده روسیه در نشست برجامی وین روز یکشنبه در صفحه توئیترش نوشت که دور جاری (دور پنجم) این مذاکرات احتمالا باید دور پایانی باشد و فعلا برنامه ای برای دور ششم مذکرات در کار نیست.
اولیانوف نوشت مذاکره کنندگان با این استنباط پیش می روند که دور فعلی مذاکرات احتمالا باید دور پایانی باشد.
***
توصیفات جالب جواد لاریجانی درباره احمدینژاد و ظریف
محمدجواد لاریجانی، سیاستمدار کهنهکار اصولگرا اخیرا گفتوگویی تصویری با خبرگزاری دانشجو داشته است. در پایان این گفتگو به رسم معمول برخی گفتگوها، از وی خواسته می شود نظر چند کلمهای درباره نامهایی که خوانده می شود ارائه دهد. شاید جالب ترین توصیفات درباره احمدینژاد و ظریف باشد. لاریجانی درباره احمدینژاد گفت: احمدی نژاد استعداد وافری در عوام فریبی دارد، دینش منحرف و شبیه به بهابیت است، در عمل سیاسی منافق است، انحراف را از گذشته داشته است. دین احمدینژاد منحرف و شبیه بهائیت است.
اما درباره ظریف به سابقه دوستی 50 ساله اشاره کرده و گفت: در مدت اخیر به دو مشکل مبتلا شده که یکی نارسیسم است که همه چیز را متناسب با نقش خود تعریف می کند و دیگری نوعی بساطت و ساده لوحی در تحلیل امور.
- برچسبها:
- اصفهان
- بندرعباس
- رضا اردکانیان
- روسیه
- زنجان
- سازمان جهانی بهداشت
- سازمان غذا و دارو
- سیاست خارجی
- کرمان
- نرخ ارز
- نیروی انتظامی
- واکسیناسیون
- وزارت اقتصاد
- وزارت بهداشت
- وزیر نیرو
- همدان
- یزد
- آژانس بینالمللی انرژی اتمی
- امنیت ملی و سیاست خارجی
- بانک مرکزی
- برجام
- شورای امنیت سازمان ملل
- شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران
- وزارت نیرو
- کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی
- مجلس شورای اسلامی
- ویروس کرونا