پنج‌شنبه 10 آبان 1403

واکسینه نشده‌ها پاشنه آشیل مدیریت کم هزینه همه‌گیری / دز یادآور برای بالای 18 ساله‌ها تزریق می‌شود + نقشه و نمودار

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
واکسینه نشده‌ها پاشنه آشیل مدیریت کم هزینه همه‌گیری / دز یادآور برای بالای 18 ساله‌ها تزریق می‌شود + نقشه و نمودار

در شرایطی که احتمال ورود ویروس جهش یافته آفریقایی به کشور وجود دارد مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا خبر از برنامه‌ریزی برای تزریق دز یادآور برای افراد بالای 18 سال کشور می‌دهند.

به گزارش مشرق، درشرایطی که بررسی‌ها و برآوردهای مدل‌های انتشار ویروس جهش‌یافته آفریقای جنوبی نشان می‌دهد احتمال ورود این ویروس به ایران نیز وجود دارد کارشناسان و متخصصان براین باورند که برای کاهش هزینه‌های احتمالی تکمیل فرآیند واکسیناسیون و البته مشارکت حداکثری افراد جامعه تعیین کننده است.

کارشناسان و متخصصان بهداشت و درمان در این زمینه می‌گویند: در شرایطی که مطالعات فعلی نشان می‌دهد اگرچه ویروس جهش یافته آفریقای جنوبی در برابر واکسیناسیون مقاوم است و احتمال ابتلا حتی در میان افراد واکسینه شده نیز وجود دارد اما محققان تاکید می‌کنند مشارکت در فرآیند واکسیناسیون می‌تواند از هزینه‌های مدیریت همه‌گیری با این ویروس کاسته و تلفات را به حداقل برساند چون شدت بیماری در صورت واکسینه شدن افراد کمتر است.

این گروه همچنین تاکید می‌کنند مطالعات مقدماتی در این زمینه نشان داده در مبداء شکل‌گیری این ویروس اصولا سطح واکسیناسیون کمتر از 40 درصد جامعه بوده و همین امر به افزایش سرعت جهش‌ها و البته تشکیل زنجیره‌های انتقال کمک کرده و از این رو بهترین راهکار برای شکست چرخه انتقال و البته ممانعت از جهش‌های آتی تکمیل فرآیند واکسیناسیون و رساندن سطح واکسینه شده‌های جامعه به بالاترین حد ممکن و بیش از 95 درصد است.

واکسینه‌نشده‌ها منشاء موج‌های تازه همه‌گیری

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا در این زمینه روز گذشته اعلام کرد: مواردی از واریانت امیکرون در کشورهای مختلف شناسایی شده و به دلیل سرایت بالای این نوع جهش، نگرانی‌هایی وجود دارد و در مطالعات مختلف نشان داده شده که در کشورهای آفریقایی، میزان واکسیناسیون خیلی پایین و کمتر از 40 درصد بوده، این جهش در کرونا رخ داده البته جهش‌های متعددی در کرونا ایجاد شده و شاید بیش از 50 نوع جهش ایجاد و باعث به وجود آمدن جهش امیکرون شده باشد.

حمیدرضا جماعتی تصریح کرد: مهمترین راه مقابله با واریانت های جدید ویروس از جمله امیکرون، واکسیناسیون، رعایت پروتکل های بهداشتی و محدودیت در مبادی مرزی کشورها به ویژه کشورهایی است که با کشورهای آفریقایی رفت و آمد و داد و ستد دارند. در حال حاضر برخی کشورهای اروپایی، محدودیت‌هایی را در مرزهای خود ایجاد کرده‌اند و این موارد در کمیته علمی بررسی و بر افزایش پوشش واکسیناسیون، لزوم رعایت بیشتر پروتکل های بهداشتی و تزریق دز اضافه یا یادآور تاکید شد.

جماعتی یادآور شد: تا کنون حدود 85 درصد از جمعیت هدف برای واکسیناسیون، دز اول و حدود 70 درصد نیز دز دوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند. افرادی که واکسن نمی زنند باعث افزایش ویروس در گردش در جامعه می شوند و موج اپیدمی ها، پاندمی ها و موج های کرونا از افراد غیرواکسینه ایجاد می شوند.

وی خاطرنشان کرد: مطالعاتی که در دنیا و ایران انجام شده نشان داده افرادی که واکسن تزریق کرده اند، نسبت به واکسن نزده ها، خیلی ایمن تر بوده اند و میزان بستری در بیمارستان و مرگ و میر غیرواکسینه‌ها خیلی بیشتر از افرادی بوده که واکسن تزریق کرده اند بنابراین توصیه می شود که حتما، واکسیناسیون با پوشش بالا انجام شود. مطالعات هم نشان داده اند که تزریق واکسن کرونا در کنار رعایت پروتکل‌های بهداشتی از مهمترین روش‌های کاهش بستری در بیمارستان و مرگ و میر بیماران کرونایی شود.

بالای 18 ساله‌ها منتظر اعلام جدول زمان‌بندی دز یادآور باشند

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا ادامه داد: ستاد ملی مقابله با کرونا و قرارگاه اجرایی این ستاد می توانند در خصوص افرادی که واکسن تزریق نکرده‌اند، تصمیم‌گیری و محدودیت‌هایی را اعمال کنند چون این افراد می‌توانند منشا ایجاد موج‌های بیماری در کشور شوند. این درحالی است که تمامی اعضای کمیته علمی کشوری کرونا در آخرین جلسه بر تزریق دز سوم واکسن کرونا برای افراد بالاتر از 18 سال کشور تاکید کردند و چگونگی انجام و زمان بندی این کار توسط معاونت بهداشت وزارت بهداشت و مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر این وزارتخانه، اطلاع رسانی خواهد شد.

واکسن‌زده‌ها؛ عادی‌انگاری ممنوع!

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به سویه آفریقایی کرونا که اخیرا نگرانی‌هایی را در دنیا ایجاد کرده است، گفت: اینکه تصور کنیم علیرغم تمام اقداماتی که انجام می دهیم، این سویه از ویروس به ما نمی‌رسد، دور از ذهن است و امکان درگیری کشور ما هم زیاد است. پس رعایت جدی پروتکل‌ها ضرورت دارد.

حسینعلی شهریاری، در همایش رهاورد ملی خدمت، 100 روز توفیق خدمت، 100 میلیون دز تزریق سلامت، بیان کرد: طبق اخبار واصله، سویه آفریقایی کرونا در راه است. اینکه تصور کنیم علیرغم تمام اقداماتی که انجام می‌دهیم به ما نمی رسد، دور از ذهن است و امکان درگیری کشور ما هم زیاد است. پس رعایت جدی تر پروتکل‌های بهداشتی ضرورت دارد.

شهریاری در ادامه تاکید کرد: مردم تصور نکنند چون واکسن زده‌اند، همه چیز تمام شده و عادی انگاری صورت گیرد. زیرا متاسفانه در زمینه رعایت پروتکل‌ها، استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری، از سوی مردم کوتاهی می‌شود. قطعا شدت مرگ و میر با تزریق واکسن کاهش می‌یابد؛ پس باید به سمتی برویم که اگر در دنیا واکسن برای کودکان بالای 3 سال هم ساخته شده، آنها را وارد کرده و اقدام کنیم. نباید به پوشش 80 درصدی اکتفا کنیم، بلکه باید واکسیناسیون را به نزدیک 100 درصد برسانیم.

رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: تولیدات داخلی از افتخارات ما است. ما جزو شش کشور بزرگ دنیا در تولید واکسن شدیم. تا آخر سال شرکت‌های تولیدی توان تولید 60 میلیون دز واکسن داخلی دارند. تمام واکسن های تولید داخل از بسیاری از واکسن های خارجی، اثربخشی بیشتری دارد. ما باید پیش خرید کنیم و به موقع به شرکت‌ها پول دهیم که بتوانند تولید کنند.

احتمال اجرای محدودیت‌های جدید براساس شرایط همه‌گیری

در همین حال رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت بااشاره به احتمال ورود ویروس جهش یافته جدید به کشور اظهار داشت: تحقیقات لازم برای سویه جدید کرونا هنوز کامل نشده است، اما در صورتی که شیوع آن در کشور به حد زیادی برسد قطعا محدودیت‌ها مجدد اعمال خواهند شد و نسبت به تعطیل کردن مدارس اقدام خواهیم کرد.

محمد مهدی گویا در ادامه گفت: در راستای جلوگیری از شیوع سویه جدید کرونا، برای افرادی که از کشورهای دیگر وارد ایران می‌شوند، سختگیری‌های لازم اعمال شده است.

گویا تاکید کرد: اخیرا یک هیئت علمی از آلمان وارد کشورمان شد که از آن‌ها درباره علت بروز همه‌گیری شدید به رغم واکیسناسیون گسترده در این کشور سوال شد که در پاسخ گفتند رعایت نشدن شیوه نامه‌های بهداشتی؛ ساده انگاری و باز شدن مراکز تجمعی مردم دلیل ابتلای روزانه 60 تا 70 هزار نفر به کرونا در آلمان است. وی معتقد است اگر مردم همکاری نکنند و دستگاه‌ها دست به دست هم ندهند بروز همه‌گیری مانند آلمان در کشور ما دور از انتظار نیست.

این موارد درحالی مطرح می‌شود که بررسی آمارهای رسمی منتشر شده در دو روز اخیر نشان می‌دهد ویروس منحوس زیر سایه بی‌توجهی و عادی انگاری هموطنان دوباره جانی تازه گرفته و نسبت به گذشته نرخ ابتلا 24.17 درصد در آخرین آمار افزایش به خود دیده و در عین حال هم نرخ موارد بستری در مراکز درمانی هم صعودی 11.32 درصدی داشته است.

کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه تاکید می‌کنند رفتارشناسی ویروس منحوس در پیک‌های گذشته نشان می‌دهد تمامی این شاخص‌ها که روزانه در جداول آماری منتشر می‌شوند زنجیره‌ای با یکدیگر مرتبط بوده و روند افزایشی در ابتدای زنجیره یعنی نرخ ابتلا در روزهای بعدی یا حداکثر 72 ساعت سایر شاخص‌ها یعنی نرخ بستری، نرخ بستری در بخش مراقبت‌های ویژه و البته موارد فوتی را هم با خود همراه می‌کند.

استان آذربایجان غربی / 5 نفر بر اثر کرونا جان باختند

محمدامین ولی‌زاده، با اشاره به فوت پنج نفر دیگر در شبانه‌روز گذشته بر اثر کرونا اظهار داشت: تاکنون هفت هزار و 118 نفر قربانی این ویروس منحوس شدند.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات درمانی آذربایجان‌غربی از ابتلای 294 نفر دیگر خبر داد و گفت: کل مبتلایان کروناویروس از ابتدا تاکنون به 318 هزار و 828 نفر رسیده و 72 هزار و 32 بیمار بستری نیز بهبود یافته‌اند.

وی با اشاره به بستری 661 نفر به سبب سندروم حاد تنفسی در استان تصریح کرد: 37 نفر نیز هم اکنون به علت مشکلات تنفسی وصل به دستگاه ونتیلاتور هستند.

ولی‌زاده بیان کرد: همچنین تعداد بستری‌های مشکوک به کرونا در شبانه‌روز گذشته به 402 نفر رسیده و 164 نفر نیز در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

وی از واکسیناسیون پنج هزار و 534 نفر دیگر خبر داد و افزود: تاکنون در مجموع چهار میلیون و 206 هزار و پنج نفر واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند که شامل دو میلیون و 333 هزار و 669 نفر دوز اول، یک میلیون و 841 هزار و 93 نفر دوز دوم و 31 هزار و 243 نفر دوز سوم بوده است.

استان اردبیل / امیدواریم وارد پیک ششم نشویم

شهرام حبیب‌زاده اظهار داشت: طی شبانه روز گذشته 36 فرد جدید مبتلا به کرونا در مراکز درمانی این استان بستری شدند که این میزان بستری نیز پایین ترین رقم در چهار ماه گذشته بوده و نسبت به بالاترین آمار ثبت شده سه ماه، 153 نفر کاهش را نشان می‌دهد.

وی بیان کرد: بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، هم اکنون شیوع بیماری کووید.19 در این استان در وضعیت آبی قرار دارد و شاخص شمار ابتلای جدید، آمار بستری همزمان و تعداد جان‌باختگان روند آرام کاهشی را طی می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل از مراجعه 65 فرد مشکوک به ابتلای کووید.19 به مراکز درمانی استان اردبیل در شبانه روز گذشته خبر داد و بیان کرد: امیدواریم که این استان دچار موج ششم کرونا نشود.

حبیب‌زاده از بستری شدن 44 نفر از مبتلایان به کرونا در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی این استان طی شبانه روز گذشته خبر داد و اظهار کرد: در شبانه‌روز گذشته 26 نفر از مبتلایان بستری در مراکز درمانی استان نیز پس از بهبودی نسبی و ادامه درمان در منزل ترخیص شدند.

وی وضعیت کنونی شیوع کرونا در این استان را همچنان شکننده خواند و با اشاره به احتمال صعودی شدن شیوع کرونا در این استان گفت: کنترل شیوع کرونا بدون همراهی مردم میسر نیست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل بیان کرد: هم‌اکنون شهرستان‌های اردبیل، کوثر، گرمی، سرعین، پارس‌آباد، بیله‌سوار، خلخال، اصلاندوز و نمین در وضعیت آبی و شهرستان مشکین‌شهر و نیر در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند.

وی در ادامه اعلام کرد: تاکنون 89 درصد از جمعیت هدف بالای 12 سال ساکن در استان اردبیل دز اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

حبیب‌زاده گفت: از 22 بهمن سال گذشته تاکنون یک میلیون و 627 هزار و 856 دز واکسن کرونا برای گروه‌های هدف در این استان تزریق شده است.

وی با اشاره به تزریق 2 دز واکسن برای بیش از 74 درصد جمعیت هدف در استان اردبیل افزود: تاکنون 886 هزار و 837 دز واکسن نوبت اول و 726 هزار و 796 دز واکسن نوبت دوم در این استان تزریق شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل بیان کرد: به رغم افزایش سرعت و امکان واکسیناسیون در استان اردبیل با اختصاص محموله‌های پرتعداد واکسن کرونا، در روزهای اخیر استقبال مردمی از واکسیناسیون کاهش یافته است.

وی از تزریق دز سوم برای 14 هزار و 223 نفر از واجدان شرایط خبر داد و اضافه کرد: امیدواریم با ادامه همین روند، تا آخر همین ماه، تمام گروه‌های سنی علیه کرونا واکسینه شوند.

استان اصفهان / 10 فوتی در 24 ساعت گذشته

پژمان عقدک در جمع اصحاب رسانه با اشاره به تعداد کل موارد ابتلای قطعی و مشکوک به کرونا از ابتدا تاکنون، اظهار داتش: از ابتدای همه‌گیری ویروس کرونا تعداد یک میلیون و240 هزار و 687 نفر موارد ابتلای قطعی و مشکوک به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: در این بازه زمانی تعداد کل موارد ابتلای قطعی به کرونا در استان 425 هزار و 494 نفر و موارد مثبت ابتلای قطعی در 24 ساعت گذشته 176 نفر گزارش شده است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، تصریح کرد: همچنین تعداد17 هزار و 3 نفر آمار کل فوت شدگان قطعی و مشکوک به علت کرونا از ابتدای همه‌گیری این ویروس در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بوده است.

وی ادامه داد: تعداد 183 هزار و 148 نیز تعداد کل بستری شدگان کرونا از از ابتدا تاکنون بوده و تعداد بهبود یافتگان نیز 123 هزار و 387 نفر اعلام شده است.

عقدک با بیان اینکه در حال حاضر 575 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، افزود: از این تعداد 109 بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در مورد آمار تعداد کل بهبود یافتگان از ابتدا تاکنون گفت: در این بازه زمانی 123 هزار و 387 نفر بهبودیافتگان کرونا هستند و تعداد بیماران ترخیص شده جدید در 24 ساعت گذشته نیز 141 نفر بوده است.

وی تاکید کرد: همچنین 94 بیمار جدید در 24 ساعت گذشته در بیمارستان‌های اصفهان بستری و 10 نفر هم در اثر بیماری کرونا جان خود را از دست دادند.

عقدک پوشش واکسیناسیون نوبت اول در استان اصفهان را 78.16 درصد و نوبت دوم را نزدیک به 64 درصد اعلام و اضافه کرد: پوشش واکسیناسیون در گروه سنی 12 تا 18 نیز در نوبت اول 73 و در نوبت دوم نزدیک به 52 درصد است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، پوشش نوبت سوم واکسن کرونا در استان را بیش از 7 درصد عنوان کرد و گفت: در زمان حاضر نوبت سوم برای کادر بهداشت و درمان، بیماران خاص و سالمندان بالای 65 سال انجام می‌شود.

وی به اجرای طرح شهدای سلامت از اول آذر در استان اصفهان با هدف ایمن‌سازی هرچه بیشتر جامعه در برابر ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: در یک هفته گذشته روند افزایشی نوبت اول واکسیناسیون با اجرای این طرح، بهتر شده است.

عقدک اظهار امیدواری کرد که با اجرای این طرح شاهد افزایش قابل‌توجه پوشش واکسیناسیون در خمینی‌شهر، نجف‌آباد، برخوار و فلاورجان باشیم که در زمان حاضر نسبت به سایر شهرستان‌ها کمتر است.

وی با بیان اینکه افرادی که تاکنون برای دریافت واکسن کرونا مراجعه نکرده‌اند ممکن است واکسن هراس، واکسن گریز یا واکسن ستیز باشند، تصریح کرد: در طرح شهدای سلامت تلاش می‌شود تا با آموزش و اقناع سازی این دسته افراد، پوشش واکسیناسیون در سطح جامعه افزایش یابد.

عقدک درباره سویه جدید ویروس کرونا به نام "اومیکرون" توضیح داد: از نظر برخورد با این ویروس از نظر ماهوی تفاوتی با سایر سویه‌ها وجود ندارد و مردم باید همان مراقبت‌های چهارگانه یعنی واکسیناسیون، ماسک، فاصله‌گذاری اجتماعی و شست و شوی دست‌ها را انجام دهند.

استان البرز / فوت 3 بیمار کرونایی در 24 ساعت گذشته

مهرداد بابایی در مورد آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان البرز، اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته 57 بیمار با علائم کووید 19 در مراکز درمانی استان بستری شدند.

وی افزود: مجموع کل موارد بستری شامل قطعی، محتمل و مشکوک از ابتدای شیوع کرونا تا امروز در استان البرز 78 هزار و 846 نفر است.

سخنگوی ستاد کرونای استان البرز با بیان اینکه در حال حاضر تعداد 292 نفر شامل موارد قطعی، محتمل و مشکوک در مراکز درمانی بستری هستند، بیان کرد: از این تعداد، ابتلای 82 نفر به بیماری کووید 19، تا این تاریخ قطعی شده است.

بابایی با اشاره به اینکه شیوه نامه‌های بهداشتی و استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی باید با جدیت رعایت شود، تصریح کرد: متاسفانه در 24 ساعت گذشته سه بیمار کووید 19 جان خود را از دست داده اند و مجموع جان باختگان این بیماری در استان به 6 هزار و 443 نفر رسید.

وی با بیان اینکه تزریق واکسن کرونا در حال انجام است و به نسبت دیگر البرزی‌ها استقبال خوبی از تزریق واکسن شده است، تصریح کرد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون 72 هزار و 108 نفر از مراکز درمانی ترخیص شدند.

استان ایلام / 48 مورد ابتلای جدید ثبت شد

محمد کریمیان، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 66 هزار و 157 هفت نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده‌اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 48 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 87 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 31 بیمار جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته‌ها 65 هزار و 337 نفر بوده است.

کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان گزارش نشده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تا کنون یک هزار و 160 نفر بوده است.

استان بوشهر / 78 بیمار جدید در مراکز درمانی بستری شدند

سعید کشمیری با بیان اینکه بیش از 87 درصد جمعیت بالای 18 سال استان نوبت اول واکسن کرونا دریافت کرده‌اند اظهار داشت: در مجموع به 75 درصد این گروه سنی هر دو نوبت واکسن کرونا تزریق شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: در گروه دانش‌آموزان نیز به 82 درصد نوبت اول و 60 درصد نیز هر دو نوبت تزریق شده است.

وی با اشاره به روند بستری در بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر گفت: روز گذشته 37 بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شده‌اند که از این تعداد ابتلای 11 مورد به کرونا مثبت، قطعی است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا در استان بوشهر با اشاره به اینکه اکنون 8 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان بستری هستند تصریح کرد: از این مجموع موارد بستری در بخش‌های ویژه کرونایی یک نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارد.

کشمیری از افزوده شدن یک مورد فوتی ناشی از ابتلا به کرونا به جان‌باختگان این ویروس خبر داد و بیان کرد: روز گذشته یک خانم با 34 سال سن بدون سابقه بیماری زمینه‌ای در استان بوشهر به سبب ابتلا به کرونا جان باخت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: خوشبختانه در شبانه‌روز گذشته 24 بیمار بخش کرونایی با حال عمومی خوب از بیمارستان‌های استان بوشهر ترخیص شده‌اند، که از این تعداد 18 نفر از آنها مثبت قطعی بوده‌اند

وی با اشاره به اینکه در بیمارستان‌های استان بوشهر 78 نفر بستری است خاطر نشان کرد: تعداد بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بوشهر 78 نفر است که نسبت به روز قبل 12 نفر افزایش یافته است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا در استان بوشهر افزود: تاکنون 2 هزار و 23 نفر از ابتدای شیوع کرونا در استان بوشهر به علت ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده‌اند.

کشمیری خاطرنشان کرد: از آغاز شیوع کرونا تاکنون 89 هزار نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شده‌اند.

استان خراسان رضوی / انجام تست رپید در فرودگاه بین‌المللی مشهد مقدس

علی اصغر انجیدنی، اظهارداشت: در قرارگاه عملیاتی مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقرر شد که با توجه به گسترش بیماری کرونا به ویژه در کشورهای اروپایی و شیوع سویه جدید این بیماری در برخی از کشورهای افریقایی که حتی به کشورهای اروپایی هم منتقل شده است، تاکید بیشتری به همه کمیته‌ها شده است تا در خصوص افزایش میزان آمادگی و کمیته بهداشت در خصوص انجام تست رپید در فرودگاه بین المللی مشهد برای مسافران ورودی اقدام انجام دهند.

وی با بیان اینکه افرادی که تست کرونای آنها مثبت می‌شود، 4 تا 5 نفر از اطرافیان آن‌ها نیز مورد رهگیری و تست قرار می‌گیرند خاطرنشان کرد: علاوه بر رهگیری اطرافیان بیماران بستری در مراکز درمانی، از خانواده بیمارانی که نتایج رادیولوژی آن‌ها نشان از بیماری کرونا می‌دهد نیز این اقدام مراقبتی انجام می‌شود.

دبیر قرارگاه عملیاتی مدیریت بیماری کرونا استان خراسان رضوی با بیان اینکه بر اساس برنامه‌ریزی بیمارستان‌ها باید برای مدیریت بیماری کرونا در حوزه تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی آمادگی خود را بالا ببرند و مشکل اکسیژن مراکز درمانی نیز مرتفع شود بیان کرد: در مدیریت تخت‌ها بازنگری مجدد انجام شد تا در پیک احتمالی بعدی مشکلی نداشته باشیم.

وی اظهار کرد: همچنین به بیمارستان‌ها اطلاع رسانی شده که اقدامات مربوط به ذخیره اقلام و ملزومات استراتژیک برای 6 ماه آینده داشته باشند و از توان نیروهای جهادی و بسیجی که یار مردم و دانشگاه در پاندمی کرونا بودند بیشتر استفاده شود تا با کمک همه گروه‌های درگیر بتوانیم خدمت‌رسانی خوبی به بیماران داشته باشیم.

استان خوزستان / وضعیت کرونا در استان به مردم بستگی دارد

سید محمد علوی امروز دوشنبه در نشست ستاد استانی کرونا در استانداری خوزستان با بیان اینکه خطر شیوع پیک جدید کرونا به شدت احساس می‌شود، اظهار داشت: نوع جدید ویروس کرونا موسوم به اومیکرون، به شدت قدرت سرایت و درگیری ریوی افراد را بالا برده است که در این زمینه افراد واکسن نزده به شدت مورد تهدید این ویروس هستند.

وی افزود: افراد واکسن زده به دلیل ایمنی بالای بدن آنان نسبت به افراد واکسن نزده، احتمال بسیار کمتری برای ابتلا دارند و اگر هم مبتلا شوند احتمال بسیار پایین‌تر دچار درگیری شدید ریوی و یا فوت خواهند شد لذا می‌توان گفت هر نوع واکسنی بیش از 90 درصد جان افراد را دربرابر کرونا و یا فوت بر اثر آن جلوگیری می‌کند.

رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان تصریح کرد: بر اثر مشاهدات فعلی پیک‌های جدید کرونا و انواع جهش یافته آن از کشورها و جوامعی آغاز می‌شود که در خصوص واکسیناسیون افراد جامعه کمترین پیشرفت را دارند و نسبت به دیگر جوامع عقب‌تر هستند لذا می‌توان نتیجه گرفت که افراد واکسن نزده مهمترین تهدید در شیوع پیک‌های جدید کرونا هستند.

دکتر علوی در خصوص آخرین وضعیت رنگ بندی کرونایی شهرهای استان خوزستان گفت: براساس آخرین وضعیت رنگ بندی کرونایی شهرهای استان خوزستان، 3 شهر رامهرمز، دزفول و شوشتر در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند و ما باقی شهرهای استان در وضعیت آبی هستند.

وی ادامه داد: در حال حاضر حدود 5 میلیون و 200 هزار دوز واکسن کرونا در استان تزریق شده است که این میزان واکسن به جمعیتی حدود 3 میلیون و 500 نفر تزریق شده است که شامل بیش از 80 درصد جمعیت بالای 12 سال استان را شامل می‌شوند.

استان سمنان / 12 بیمار جدید بستری شدند

کامران قدس درباره آخرین آمار شیوع بیماری کرونا ویروس اظهار داشت: از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تاکنون 49 هزار و 259 مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه تحت دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شده اند.

وی تصریح کرد: در 24 ساعت گذشته (از چهارم الی پنجم آذر ماه سال جاری) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 12 بیمار مثبت جدید مبتلا به کووید -19 در شهرستان تابعه دانشگاه و در مراکز درمانی بستری شدند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان افزود: مجموع بیماران بستری شده در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا ویروس تاکنون به ده هزار و 618 نفر رسیده است و سی و هشت هزار و 641 بیمار نیز به صورت سرپایی شناسایی شدند.

قدس ادامه داد: خوشبختانه کل موارد بهبودی و ترخیص بیماران مبتلا به کووید19 از ابتدای بروز و شیوع بیماری در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه به 9 هزار و 493 نفر رسید.

استان فارس / 121 بیمار جدید در مراکز درمانی بستری شدند

براساس آخرین وضعیت ثبت شده درباره شهرستان‌ها و استان‌های کشور استان فارس در وضعیت کم خطر قرار گرفته است. بر این اساس هیچ یک از شهرها و شهرستان‌های استان در وضعیت قرمز قرار ندارند.

بر اساس آخرین تغییرات نقشه تنها شهرستان ممسنی در وضعیت نارنجی قرار دارد و مابقی شهرستان‌های استان در حالت زرد و آبی هستند که در این میان شیراز به عنوان مرکز استان در وضعیت زرد است.

ثبات در این روند با رعایت کامل شیوه‌نامه‌های بهداشتی و تکمیل چرخه واکسیناسیون از موضوعات مورد تاکید متولیان بهداشت است. با این حال مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شیراز از پیش‌بینی و آمادگی برای مقابله با موج ششم کرونا خبر داده و از شیوع سویه جدید کرونا در آفریقا ابراز نگرانی کرده‌اند.

براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون یک میلیون و 496 هزار و 280 تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده که با بررسی نمونه‌های انجام شده، 440 هزار و 456 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون 252 هزار و 62 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 58 هزار و 852 بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون، 499 هزار و 308 بیمار مبتلا به کووید 19 در استان فارس شناسایی شده است.

با اعلام بستری 121 بیمار جدید مثبت و مشکوک دارای علائم کروناویروس طی شبانه روز گذشته در بیمارستان‌های استان مجموع بیماران مثبت و مشکوک دارای علائم که هم‌اکنون در بیمارستان‌های استان بستری هستند به هزار و 73 نفر رسیده که از این تعداد، 152 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش‌های ICU مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

همچنین با جان باختن 9 هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون مجموع جان باختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری به هفت هزار و 238 نفر رسیده است.

استان قزوین / نرخ ابتلا 45 درصد کاهش یافت

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین از کاهش 45 درصدی موارد قطعی ابتلای به کرونا در استان خبر داد و اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته 48 بیمار کرونایی جدید در آزمایشگاه‌های منتخب کووید -19 استان قزوین شناسایی شدند که این آمار نسبت به روز قبل 40 نفر کاهش داشته است.

جلال رحمانی با اشاره به افزایش 22 درصدی نرخ روزانه بستری‌های کرونایی اضافه کرد: در شبانه‌روز اخیر 56 بیمار کرونایی جدید با علائم حاد تنفسی در بیمارستان‌های استان قزوین بستری شدند که این آمار 10 نفر از روز پیش بیشتر شده است.

وی از کاهش 36 درصدی آمار بیماران بدحال کرونایی و تک‌رقمی شدن دوباره آنها هم خبر داد و گفت: در حال حاضر فقط 9 بیمار کرونایی بدحال زیر دستگاه کمک تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های قزوین بستری شدند که این آمار در قیاس با روز گذشته 5 نفر کاهش یافته است.

رحمانی به نصف شدن موارد فوت کرونایی روزانه در استان قزوین هم اشاره کرد و افزود: در 24 ساعت اخیر فقط یک بیمار کرونایی بدحال به خاطر شدت بالای بیماری و درگیر شدن بالای ریه جان باخت که این آمار در مقایسه با روز قبل 50 درصد کاهش یافته و یک نفر کمتر است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی قزوین همچنین از افزایش 80 درصدی نرخ بهبودیافتگان روزانه خبر داد و گفت: در شبانه‌روز اخیر 54 بیمار کرونایی با علائم قطعی نقاهت از بیمارستان‌های استان قزوین ترخیص شدند که این آمار 24 نفر از روز پیش بیشتر است.

رحمانی ادامه داد: در نهایت هم آمار کل بستری‌های کرونایی فعلی استان قزوین به 232 نفر رسید که این آمار نسبت به روز قبل تقریبأ ثابت بوده و فقط یک نفر از روز پیش کمتر شده است.

استان قم / تردید 20 درصد مردم قم برای تزریق واکسن

محمدرضا قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به تبدیل شدن وضعیت کرونایی قم به رنگ آبی، اظهار داشت: این وضعیت به‌شرطی پایدار خواهد بود که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم و در صورت توجه نکردن به آن، دچار مشکل می‌شویم.

وی ادامه داد: رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و تزریق واکسن از جمله موارد مهمی است که نباید فراموش کنیم و همواره در راستای توجه و اهتمام به این موارد کوشا باشیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: حدود 70 درصد مردم قم از واکسن استفاده کرده‌اند و 10 درصد نیز افراد واکسن هراس بوده و 20 درصد هم همچنان تردید دارند که باید اقناع سازی لازم انجام شود.

قدیر با اشاره به اینکه قم بیشترین مرکز واکسیناسیون را دایر کرده اما در تزریق واکسن، کمترین سهم را داشته است، خاطرنشان کرد: در موج جدید کرونا که کشورهای اروپایی را گرفتار کرده است، به‌طور حتم افرادی که واکسن نزده‌اند، مورد هجمه بیشتر ویروس قرار دارند.

جزیره کیش / 90 درصد جامعه هدف مراحل واکسیناسیون را تکمیل کرده‌اند

مریم ستاریان روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: برای ایمنی جامعه باید 80 درصد افراد 2 دوز واکسن خود را دریافت کنند و خوشبختانه در کیش از مرز 80 درصد فراتر رفته‌ایم.

وی با اعلام اینکه روند واکسیناسیون افراد بالای 12 سال در کیش همچنان ادامه دارد، افزود: امیدواریم با تزریق واکسن‌کرونا به تمام افراد ساکن در جزیره، بتوانیم زندگی در شرایط سفید را به ارمغان بیاوریم.

به‌گفته مسئول کمیته واکسیناسیون، تا کنون 100 هزار و 39 دوز واکسن در این جزیره تزریق شده که 54 هزار و 779 نفر دوز اول 44 هزار 828 نفر هم دوز دوم را دریافت کردند و تاکنون 432 هم دوز سوم را دریافت نمودند.

وی با اعلام اینکه حدود 49 هزار نفر در کیش به عنوان جامعه هدف طرح واکسیناسیون شناسایی شده‌اند، ادامه داد: با توجه به جمعیت شناور جزیره، تاکنون میزان واکسیناسیون در نوبت اول افزون بر 100 درصد بوده و ما برای تزریق دوز سوم و در صورت تصویب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دوزهای بالاتر نیز آمادگی کامل را داریم.

ستاریان بیان داشت: برای سلامت کامل جامعه امیدواریم افرادی که تاکنون دوز اول، دوم و سوم خود را دریافت نکرده هر چه زودتر برای دریافت واکسن و یا تکمیل دوره‌های مورد نظر اقدام کنند.

وی یادآور شد: برای ایمنی جامعه در مقابل ویروس کرونا مردم نباید تنها به تزریق یک نوبت واکسن اکتفا کنند و با توجه به شیوع نوع جدید کرونا در شماری از کشورهای جهان بهتر است همه مردم نسبت به دریافت کامل واکسن اقدام نمایند.

کاشان / روند افزایشی نرخ ابتلا در آران و بیدگل

کاشان همچنان در وضعیت نارنجی قرار دارد و این موضوع نشان از آن دارد که ویروس کرونا در منطقه کاشان همچنان جولان می‌دهد و خوشبختانه طی چند روز گذشته این ویروس منحوس در کاشان افت نسبی اما شکننده داشته است.

مهدی دلاوری، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 19 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد هشت بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و سه بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء و هشت بیمار نیز در بیمارستان ثامن شهرستان آران و بیدگل بستری شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل 20 و حداکثر 66 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیمار 15 و حداکثر 95 ساله به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.

دلاوری با بیان اینکه تاکنون 91 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 56 بیمار در شهرستان کاشان و 35 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران دو بیمار به صورت موقت بستری هستند.

وی از بستری هفت بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه در دو مرکز درمانی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت گذشته متاسفانه دو نفر آقا 60 و 88 سال در شهرستان کاشان جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادند.

دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 21 مورد می‌رسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیک‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 225 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون شش هزار 558 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند.

وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.

استان کردستان / 87درصد فوتی‌ها واکسن دریافت نکرده‌اند

بهروز اخوان صبح امروز در ارتباط مجازی با خبرنگاران به تشریح آخرین وضعیت کرونا در استان پرداخت و اظهار داشت: بر اساس بررسی‌های انجام شده، در ماه‌های مرداد، شهریور و مهرماه امسال 91درصد افراد بستری در بخش مراقبت‌های ویژه سنندج و 87درصد فوتی‌ها واکسن دریافت نکرده بودند.

وی افزود: از ابتدای اجرای طرح واکسیناسیون تاکنون یک میلیون و 12هزار و 188دوز واکسن کرونا در استان کردستان تزریق شده که 75درصد مربوط به دوز اول، 57درصد مربوط به دوز دوم و 12هزار و 967 دوز سوم که اکثرا افراد بالای60سال و کادر درمان هستند، را دریافت کرده‌اند.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی کردستان گفت: در حال حاضر 51درصد مادران باردار که از گروه‌های در معرض خطر کرونا هستند، واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

اخوان با اشاره به اینکه تاکنون 80درصد جمعیت 12تا 18سال استان علیه کرونا واکسینه شده‌اند، تصریح کرد: از همه شهروندان فهیم کردستانی واجدالشرایط درخواست می‌شود هرچه زودتر برای تزریق واکس کرونا اقدام کنند.

استان گیلان / 233 بیمار در مراکز درمانی بستری هستند

طبق آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان (تا روز یکشنبه) 233 بیمار کرونایی در حال حاضر در بیمارستان‌های استان گیلان بستری هستند و این تعداد در چند روز اخیر در استان تثبیت شده است.

از تعداد کل بستری‌شدگان کرونایی در بیمارستان‌های استان گیلان 82 بیمار طی شبانه‌روز گذشته به آمار مذکور افزوده شده‌اند این در حالی است که تا در روز یکشنبه آمار بستری‌شدگان جدید 39 نفر بود و این افزایش می‌تواند یک هشدار باشد.

همچنین 47 بیمار کرونایی نیز به دلیل شدت علائم و وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان گیلان بستری هستند و می‌توان کاهش بیماران بدحال کرونایی به زیر 50 درصد را از اثرات واکسیناسیون دانست.

واکسیناسیون کرونا در 452 مرکز واکسیناسیون در استان گیلان در حال انجام است و 92 درصد گروه‌های هدف واکسیناسیون در استان گیلان با مراجعه به این پایگاه‌ها در سطح استان دز نخست واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

25 هزار نفر از دانش‌آموزان در استان گیلان تاکنون نسبت به انجام واکسیناسیون اقدام نکرده‌اند از این رو طرح "محله‌محور" با هدف واکسیناسیون گروه‌های هدف واکسیناسیون به‌ویژه دانش‌آموزان در گیلان در حال انجام است.

استان مرکزی / 37 مورد ابتلای جدید در 24 ساعت گذشته

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به وضعیت شیوع ابتلا به کرونا در استان مرکزی اظهار داشت: موردی از ثبت مرگ کرونایی طی شبانه روز اخیر در استان مرکزی گزارش نشده است.

سیدمحمد جمالیان افزود: بر اساس آخرین نتایج آزمایشگاهی 37 مورد ابتلای به ویروس کرونا شبانه‌روز اخیر در استان مرکزی شناسایی شده این درحالیست که 7 مورد از مجموع بیماران جدید شناسایی شده در استان، در بیمارستان‌ها بستری شدند که تحت مراقبت قرار دارند و خدمات تخصصی درمانی را دریافت می‌کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی اراک تصریح کرد: 30 مورد از بیماران جدید شناسایی شده نیز به‌صورت سرپایی درمان گرفتند و باید که تا زمان منفی شدن جواب آزمایش در منزل قرنطینه باشند.

جمالیان افزود: شمار مبتلایان به کرونا ویروس از زمان شیوع ویروس تاکنون در استان 105 هزار 126 نفر رسیده و تاکنون 2 هزار و 965 نفر در استان مرکزی بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته‌اند.

رئیس علوم پزشکی اراک با اشاره به مسئله واکسیناسیون گفت: به تعویق انداختن واکسن اصلا به صلاح نیست چرا که رسیدن به ایمنی مطلوب ناشی از واکسیناسیون بیش از یک ماه زمان نیاز دارد و اگر به دلیل شرایط تقریبا آرام فعلی دریافت واکسن تا زمان شروع موج جدید به تعویق انداخته شود، بدن زمان کافی برای رسیدن به سطح ایمنی ناشی از واکسن را نخواهد داشت.

منبع: تسنیم
واکسینه نشده‌ها پاشنه آشیل مدیریت کم هزینه همه‌گیری / دز یادآور برای بالای 18 ساله‌ها تزریق می‌شود + نقشه و نمودار 2
واکسینه نشده‌ها پاشنه آشیل مدیریت کم هزینه همه‌گیری / دز یادآور برای بالای 18 ساله‌ها تزریق می‌شود + نقشه و نمودار 3
واکسینه نشده‌ها پاشنه آشیل مدیریت کم هزینه همه‌گیری / دز یادآور برای بالای 18 ساله‌ها تزریق می‌شود + نقشه و نمودار 4
واکسینه نشده‌ها پاشنه آشیل مدیریت کم هزینه همه‌گیری / دز یادآور برای بالای 18 ساله‌ها تزریق می‌شود + نقشه و نمودار 5
واکسینه نشده‌ها پاشنه آشیل مدیریت کم هزینه همه‌گیری / دز یادآور برای بالای 18 ساله‌ها تزریق می‌شود + نقشه و نمودار 6