سه‌شنبه 3 مهر 1403

12 دی ماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
12 دی ماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

استان ها - ایرنا - ورود سویه جدید کرونا به نام اومیکرون به کشور زنگ خطری که باید آن را جدی گرفت و به دلیل اینکه سرعت، قدرت و شدت درگیری آن در مقایسه با دیگر سویه‌های کووید 19 بسیار بالا است، ضروریست مردم در اولین فرصت نسبت به تکمیل واکسیناسیون عمومی و تزریق دز سوم اقدام کنند.

با توجه به اینکه همچنان روند تزریق واکسن با سرعت بیشتری صورت می‌گیرد اما شاهد هستیم که برخی از افراد به دلایل مختلف بر اثر تبلیغات منفی هنوز در تزریق واکسن دچار شک و تردید هستند.

شناسایی 159 مبتلا به اومیکرون در کشور

در همین حال سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در توئیتی از شناسایی 159 فرد مبتلا با اومیکرون در کشور خبر داد.

محمد هاشمی تصریح کرد: «وارد مثبت شناسایی شده اومیکرون در کشور تا روز شنبه 11 دی ماه: تهران 28، بوشهر 3، هرمزگان 45، مشهد 35، مازندران 9، بابل 4، اصفهان 9، زاهدان 6، یزد 8، تبریز 3، شیراز 2، قم 3، اراک 1، البرز 1، ارومیه 1، شهرکرد 1 مورد. مجموع موارد تایید شده 159 مورد.»

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه 28 آذر ماه مشاهده سویه اومیکرون کرونا در ایران را تایید کرد.

آغاز فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن نورا 

مرحله سوم بالینی واکسن نورا روز یکشنبه با حضور سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران، بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت و مسئولین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله آغاز شد.

در این مراسم سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با تزریق واکسن نورا، سومین دز واکسن کرونا خود را دریافت کرد.

حسن ابوالقاسمی فرمانده دانشگاه بقیه‌الله (عج) در این مراسم با اشاره به دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی گفت: ما در دانشگاه بقیه‌الله (عج) با خودباوری و تلاش برای عبور از مرزهای دانش، سعی می‌کنیم انتقام خود را از عاملان ترور حاج قاسم سلیمانی بگیریم.

وی افزود: پس از تایید نتایج فاز سوم آزمایش بالینی واکسن نورا، پنج میلیون دز از این واکسن را برای تزریق توزیع خواهیم کرد.

فرمانده دانشگاه بقیه الله اظهار کرد: ما زمانی کار بر روی این واکسن نوترکیب را آغاز کردیم که ساخت این نوع واکسن ها هنوز جایی در جوامع مختلف نداشت؛ زیرا زمانی که واکسن‌های کرونا تولید شد، همه بر اساس ویروس کشته شده تولید شده بودند. اما امروز تحقیقات نشان داده بهترین واکسن، واکسن های نو ترکیب است به نحوی که امروز بیش از 50 واکسن نوترکیب در دنیا در حال مطالعه قرار دارند تا خود را به بازار مصرف برسانند.

وی افزود: واکسن نورا در فازهای بالینی خود ثابت کرد با حدود 90 درصد اثر بخشی می‌تواند برای مرحله سوم تزریق واکسن مقابله با کرونا مورد استفاده قرار گیرد.

ابوالقاسمی خاطرنشان کرد: برای طی کردن مرحله نهایی کارآزمایی بالینی خود 10 هزار نفر از امروز به صورت داوطلبانه این واکسن را تزریق می‌کنند.

بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم آغاز مرحله سوم مطالعات بالینی واکسن نورا گفت: تاکنون حدود 180 میلیون دز واکسن در کشور تامین شده است. مردم نگران کمبود دارو نباشند و ما سعی کردیم کیفیت تولیدات داخل را ارتقا بخشیم و تمام داروهای مورد نیاز مردم را تامین می کنیم.

وی افزود: اکنون 119 میلیون و 686 هزار و 241 دز واکسن در کشور تزریق شده که از این تعداد، هفت میلیون و 877 هزار و 288 نفر دز سوم واکسن کرونا را دریافت کردند.

وی اظهار داشت: تا شهریور ماه حدود پنج میلیون نفر واکسن زده بودند که با آغاز بکار دولت سیزدهم سرعت واکسیناسیون شتاب گرفت و اکنون تعداد افراد بستری در بخش مراقبت های ویژه به 2676 بیمار در کشور کاهش پیدا کرده است.

عین اللهی با بیان اینکه اومیکرون در کشور افزایش نداشته، گفت: واکسن «نورا» در یک ماه آینده وارد بازار می شود و منتظریم که واکسن‌های داخلی به تایید سازمان جهانی بهداشت برسد تا صرفا نیاز به تزریق استرازنکا برای سفر به سایر کشورها نباشد.

ایجاد ایمنی کافی در برابر اومیکرون با تزریق دزسوم واکسن کرونا 

دکتر حمیدرضا جماعتی دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با تاکید بر اینکه دز سوم واکسن کرونا ایمنی کافی در برابر اومیکرون ایجاد می کند، گفت: مردم ساده انگاری نکنند و فکر نکنند که اومیکرون با واکسینه شدن سبب بستری، مرگ و میر نمی شود، نباید پروتکل های بهداشتی را به هیچ وجه فراموش کنند.

وی به هموطنان توصیه کردکه تزریق دز سوم واکسن کرونا را به تاخیر نیندازند. در سویه جدید اومیکرون 2 دز اصلی احتمالا ایمنی کافی به وجود نمی آورد. مردم حتما دز سوم را بزنند.

جماعتی در پاسخ به سوالی در مورد آخرین وضعیت شناسایی افراد مبتلا به اومیکرن اظهار داشت: نتایج بررسی ها نشان می دهد حدود 150 مورد در استان های مختلف شناسایی شده است.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا خاطرنشان کرد: بر اساس اطلاعات فعلی واکسن های سینوفارم و پاستوکووک برای واکسیناسیون 5 تا 11 ساله ها مورد تأیید است.

تازه ترین اخبار از وضعیت کرونایی استان‌ها 

طبق پیش بینی های انجام شده خراسان رضوی از 2 یا سه هفته آینده، درگیر موج بعدی شیوع کرونا با سویه اومیکرون خواهد بود. هم اکنون از بین 33 شهرستان خراسان رضوی فقط گناباد از نظر کرونا در وضعیت زرد و بقیه در وضعیت آبی قرار دارند.

در خراسان رضوی اکنون 380 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که 290 نفر از این تعداد در بیمارستان‌های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در 16 شهرستان هستند.

تعداد بیماران بدحال کرونایی و بستری شده در بخشهای مراقبت های ویژه خراسان رضوی نیز به 93 نفر کاهش یافته است. تعداد بستری شدگان روزانه در خراسان رضوی دیروز 138 نفر گزارش شد که تفاوتی با 10 روز گذشته نداشت اما تعداد مراجعه کنندگان سرپایی دارای علائم مشکوک به کرونا در استان در حال افزایش است.

از آذربایجان شرقی خبر رسیده که چهار فرد مبتلا به سویه امیکرون ویروس کرونا شناسایی شده است این افراد از شهرهای تبریز و هریس بوده‌اند.

اکنون تعداد بستری‌های کرونایی در استان به زیر 300 نفر رسیده است و روزانه نتیجه آزمایش کرونای 50 تا 60 نفر در آذربایجان شرقی مثبت اعلام می‌شود. تعداد فوتی‌های روزانه ناشی از ابتلا به کرونا در استان نیز چهار پنج نفر است.

خبر دیگر از استان یزد اینکه سویه اومیکرون در شهرستان‌های یزد، اشکذر و اردکان شناسایی شده است. در چند روز اخیر موارد مثبت امیکرون شناسایی شده در استان که به تأیید وزارت بهداشت رسیده، هشت مورد گزارش شده است.

هم اکنون 204 فرد مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان های استان یزد بستری هستند که از این تعداد، 54 نفر به دلیل وخامت عمومی حال آنها در بخش مراقبت های ویژه (i.c.u) خدمات درمانی دریافت می کنند.

همچنین 24 ساعت گذشته از 310 نمونه گرفته شده از افراد مشکوک به کرونا در مراجعه به مراکز درمانی، بر اساس معیارهای تشخیصی سازمان جهانی بهداشت،23 بیمار مبتلای قطعی به کووید -19 در استان یزد شناسایی شدند. شبانه روز گذشته فوت بیمار مبتلا به کووید - 19 در استان یزد گزارش نشد.

شمار قربانیان کرونا در کهگیلویه و بویراحمد با فوت یک بیمار کرونایی طی 24 ساعت گذشته به یک هزار و 42 نفر رسید. هم اکنون 111 نفر در بیمارستان‌های معین کرونای کهگیلویه و بویراحمد بستری هستند که از این تعداد 33 بیمار مبتلای قطعی و 6 بیمار نیز در بخش مراقبت‌های ویژه خدمات درمانی دریافت می کنند.

از سویی دیگر در 24 ساعت گذشته، 28 نفر دیگر بر اثر ابتلا به کرونا در بیمارستان های هرمزگان بستری شدند و آمار بستری ها در استان به 93 نفر رسید. از مجموع بستری ها، 13 نفر در بخش مراقبت های ویژه تحت نظر هستند که حال 3 نفر از آنها وخیم گزارش شده است.

خبر دیگر اینکه در استان مرکزی 32 بیمار جدید کووید 19 بر اساس آخرین یافته‌های آزمایشگاهی طی 72 ساعت اخیر شناسایی شد. پنج نفر از بیماران جدید شناسایی شده در این استان برای پیگیری امور تخصصی درمانی در بیمارستان‌ها بستری شدند. یک مورد فوتی کرونا در این بازه زمانی گزارش شده است که شمار فوتی‌های کووید 19 در استان مرکزی تاکنون به 2 هزار و 989 نفر رسیده است.

بنا بر آمار دانشگاه علوم‌پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون 87 هزار و 123 مبتلای به کووید 19 در استان شناسایی شده که از این تعداد یک‌هزار و 759 نفر جان خود را از دست داده‌اند.

براساس آخرین رنگ‌بندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تمامی شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری به جز شهرستان بروجن در وضعیت آبی (کم‌خطر) شیوع ویروس کرونا قرار دارند و شهرستان بروجن در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار دارد.

در ادامه روند پایدار شیوع کووید.19 در استان اردبیل، 27 بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا طی شبانه روز گذشته در مراکز درمانی این استان بستری شدند. این میزان بستری روزانه 162 نفر کمتر از بالاترین رکورد ثبت شده در استان اردبیل است.

مجموع مبتلایان ویروس کرونای بستری در مراکز درمانی استان اردبیل طی شبانه روز گذشته را 113 نفر اعلام شده که این میزان بستری همزمان مبتلایان کرونا، 784 نفر کمتر از بالاترین رکورد ثبت شده در استان اردبیل است. با فوت 2 نفر دیگر از مبتلایان کرونا طی شبانه روز گذشته، مجموع جان‌باختگان بیماری کووید.19 در این استان به 2 هزار و 617 نفر رسید.

از سویی دیگر 13 ابتلای جدید به کووید 19طی شبانه روز گذشته در این استان لرستان ثبت شد و شمار مبتلایان به 197 هزار و 191 نفر رسید. البته موردی از مرگ و میر کرونا طی هفت روز گذشته در این استان ثبت نشده و شمار جانباختگان همچنان 2 هزار و 682 نفر است. هم اکنون 100 بیمار مبتلا و مشکوک به کرونا در مراکز درمانی این استان بستری هستند.

در ایلام هم مورد فوتی ناشی از کرونا در شبانه روز گذشته گزارش نشده و هفتمین روز بدون فوتی در استان ثبت شد. مجموع فوتی های کرونا در استان تا این لحظه یک هزار و 174 نفر است و شبانه روز گذشته 14 ابتلای جدید شناسایی شد و مجموع مبتلایان ایلام به 67 هزار و 91 نفر افزایش یافته است.

وی افزود: 19 بیمار جدید کرونایی شبانه روز گذشته در مراکز درمانی ایلام بستری شدند و مجموع بستری استان با احتساب موارد جدید به 44 نفر افزایش یافت.

طبق اعلام کمیته اطلاع رسانی ستاد مقابله با کرونا استان سمنان در 24 ساعت گذشته از 11 تا 12 دی، آزمایش کرونای 70 نفر در استان مثبت اعلام شد. در این مدت، هیچ مورد فوتی در استان ثبت نشده است و 57 نفر به عنوان مورد مثبت سرپایی اعلام شد.

خبر دیگر اینکه تاکنون 365هزار و 621 نفر از جمعیت هدف بالای 12 سال در شهرستان‌های آبادان، خرمشهر و شادگان تاکنون واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند.

از 486 هزار و 177 نفر واجد شرایط تزریق واکسن در جنوب غرب خوزستان 97هزار و 401 نفر در مناطق روستایی و 268 هزار و 220 نفر جمعیت شهری واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند این در حالیست که انتظار می‌رفت تمامی افراد واجد شرایط در این منطقه برای تزریق واکسن اقدام کرده باشند.

تداوم واکسیناسیون عمومی در کشور 

تاکنون 59 میلیون و 869 هزار و 552 نفر دز اول، 52 میلیون و 42 هزار و 721 نفر دز دوم و 8 میلیون و 91 هزار و 164 نفر، دز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به 120 میلیون و 3 هزار و 437 دز رسیده است. در شبانه روز گذشته 317 هزار و 196 دز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

در همین حال آخرین آمار واکسیناسیون کرونا در هرمزگان را 2 میلیون و 782 هزار و 776 نفر اعلام شده و تاکنون یک میلیون و 213 هزار و 373 دز در نوبت دوم و 194 هزار و 422 دز در نوبت سوم تزریق شده است.

در استان کرمانشاه هم تاکنون 88/6 درصد از جمعیت بالای 12 سال استان کرمانشاه نوبت اول و 74/8 درصد نوبت دوم واکسن کرونا خود را تزریق کرده‌اند.

از افراد بالای 18 سال استان که جمعیت فراخوان شده برای دریافت دز سوم هستند 158 هزار و 346 نفر دز سوم واکسن خود را دریافت کرده‌اند.

همچنین در استان اردبیل تزریق 2 دز واکسن برای بیش از 80 درصد جمعیت هدف صورت گرفته و تاکنون 908 هزار و 277 دز واکسن نوبت اول و 787 هزار و 704 دز واکسن نوبت دوم در این استان تزریق شده است. تاکنون برای 103 هزار و 152 نفر از گروه‌های سنی واجد شرایط در این استان، دز سوم واکسن کرونا تزریق شده است.

در سیستان و بلوچستان هم تاکنون حدود سه میلیون دز واکسن کرونا برای جمعیت بالای 12 استان در مراحل اول، دوم و سوم تزریق شده است.

جمعیت مورد هدف واکسیناسیون کرونا در سیستان و بلوچستان در رده بالای 12 سال افزون‌بر 2 میلیون و 35 هزار نفر است که تاکنون افزون‌بر یک میلیون و617 هزار نفر دز اول، بیش‌از یک میلیون و 262 هزار نفر دز دوم و افزون‌بر 115 هزار نفر دز سوم را دریافت کرده‌اند.

هم‌اینک پوشش واکسیناسیون در سیستان و بلوچستان در مرحله اول 82 درصد، مرحله دوم 64 درصد و مرحله سوم 6 درصد بوده است.

از خوزستان خبر رسیده که روزانه 700 دز واکسن کرونا توسط 10 تیم سیار واکسیناسیون در حوزه شرق اهواز تزریق می شود. تاکنون در حوزه شرق اهواز 445 هزار دز واکسن در مرحله اول، 362 هزار دز در مرحله دوم و 53 هزار دز واکسن نوبت سوم تزریق شده است.

93 درصد جمعیت بالای 12 سال حوزه شرق اهواز یک دز و 76 درصد هر 2 دز واکسن را تزریق کرده اند همچنین 94.8 درصد جمعیت بالای 18 سال ساکن در این منطقه یک دز و 78 درصد 2 نوبت واکسن خود را دریافت کردند.

همچنین تاکنون 176 هزار و 222 دز واکسن کرونا در این شهرستان خمین تزریق شده است. از ابتدای ایمن‌سازی همگانی علیه بیماری کووید 19 تاکنون، 85 هزار و 480 دز نوبت اول، 75 هزار و 992 دز نوبت دوم و 14 هزار و 750 دز نوبت سوم واکسن در خمین تزریق شده است.

در شهرستان قائمشهر تاکنون 204 هزار و 249 دز معادل 81.8 درصد از جمعیت هدف بالای 12 سال در این شهرستان دو نوبت علیه کرونا واکسینه شدند.

کل تزریق واکسن کرونا در سطح شهرستان قائمشهر را 464 هزار و 975 دز اعلام کرد. همچنین 37 هزار و 68 دز معادل 14.8 درصد از جمعیت بالای 18 سال در این شهرستان نوبت سوم واکسن کرونا خود را دریافت کرده اند.

آخرین اطلاعات درباره وضعیت کرونایی کشور / فوت 41 هموطن دیگر 

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: 41 نفر دیگر طی 24 ساعت گذشته بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و در همین باز زمانی شمار تزریق واکسن از 120 میلیون دز عبور کرد.

به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، از دیروز (شنبه) تا امروز یکشنبه 12 دی ماه 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یک هزار و 510 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که 294 نفر از آنها بستری شدند.

طی 24 ساعت گذشته، 41 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 131 هزار و 680 نفر رسید.

دو هزار و 658 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.

به گزارش ایرنا، تلفات کرونا طی هفته های اخیر و پس از عبور خیز پنجم کرونا از کشور با توجه به رویکرد دولت سیزدهم در افزایش واردات واکسن واکسن و واکسیناسیون حداکثری روندی کاهشی داشته و روز دوشنبه ششم دی ماه پس از 580 روز تلفات روزانه کرونا در ایران به 34 نفر رسید.

*س_برچسب‌ها_س*
12 دی ماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها 2
12 دی ماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها 3