17 بهمن ماه و آخرین خبرهای کرونایی استانها
استان ها - ایرنا - اومیکرون در کشور همچنان درمسیر ثبت رکوردهای جدید کرونایی میتازد و این درحالی است که مسئولان حوزه بهداشت تاکید دارند اگر نتوانیم از گردش ویروس در سطح جامعه جلوگیری کنیم، اومیکرون مانند سایر سویههای پیشین تعداد مرگهای زیادی را ثبت و روزهای سختتری را تجربه خواهیم کرد.
سویه اومیکرون اواخر آذرماه وارد کشور ما شد، در این مدت به آرامی به استانهای مختلف کشور راه یافت اکنون به قدرت انتشار یافته و هر روز افراد زیادی را مبتلا میکند. خواستگاه این ویروس آفریقای جنوبی عنوان شد و سازمان بهداشت جهانی از همان ابتدا سویه اومیکرون را به عنوان یک گونه نگران کننده معرفی کرد. اومیکرون اکنون سویه غالب در همه کشورها از جمله ایران شده است.
با توجه به گسترش سویه اومیکرون در سراسر کشور، تعداد شهرهای قرمز کرونایی به 120 شهر افزایش یافت و 167 شهرستان در وضعیت زرد، 153 شهرستان نارنجی و هشت شهرستان آبی قرار دارند.
بر طبق اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال حاضر کودکان 20 درصد از مبتلایان به اومیکرون را به خود اختصاص داده اند. این در حالی است که واکسیناسیون که به عنوان بهترین راهکار مقابله با اومیکرون شناخته شده تنها برای کودکان بالای 9 سال در حال انجام است و هنوز تصمیم گیری برای واکسیناسیون زیر این گروه سنی در کشور انجام نشده است.
بر اساس آماری که معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در ستاد کرونای استان تهران اعلام کرد در هفته دوم بهمن امسال، تعداد فوت شدگان نسبت به هفته اول این ماه، شاهد رشد 48 درصدی است و 90 درصد فوت شده ها را افراد بالای 50 سال تشکیل می دهند.
جلسه مدیریت و مقابله با بیماری کرونا استان تهران در حالی برگزار شد که در آن خبرهای خوبی در خصوص شیوع سویه اُمیکرون کرونا به گوش نمی رسید و حتی آمار، حکایت از اوج گیری مجدد تعداد فوتی های کرونایی طی روزهای گذشته داشت.
با وجود آنکه در آخرین نشست ستاد کرونا خبری از اعلام محدودیت های جدید، از دورکاری کارمندان گرفته تا مجازی شدن کلاس های مدارس نبود اما آمار افزایش چشم گیر تعداد مبتلایان و فوتی ها، در پیش بودن روزهای نگران کننده را خبر میداد.
آخرین محدودیت اعمال شده برای جلوگیری از شیوع کرونا، مربوط به چهارشنبه هفته گذشته و مجازی شدن کلاس مدارس ابتدایی و تعطیلی مهدهای کودک و پیش دبستانی ها بود، در حالی که در جلسه امروز - شنبه - نه فقط محدودیت جدیدی به تصویب نرسید بلکه کاهش روزهای مرخصی استعلاجی از 14 به پنج روز تصویب شد.
دکتر نادر توکلی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در ابتدای جلسه، آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان تهران را با استناد به آمار و ارقام دانشگاه های علوم پزشکی تشریح کرد و گفت: روز گذشته در این استان تعداد کل مراجعان به مراکز درمانی 11 هزار و 343 نفر، مراجعه کننده به مراکز بهداشتی چهار هزار و 507 نفر، 608 نفر بستری شده عادی، 142 نفر بستری بصورت ویژه، 10 نفر فوتی قطعی و 4 نفر فوتی محتمل ثبت شد.
وی افزود: طی دهه نخست بهمن امسال در هر روز به طور متوسط 6 هزار و 400 بیمار سرپایی، حدود 300 بیمار در بخش عادی و 100 بیمار در بخش ویژه مراجعه کرده و بستری شده و 17 مورد فوت نیز رخ داده است.
توکلی یادآورشد: تعداد موارد ابتلا و بستری که در 40 روز قبل از بهمن روند ثابتی را طی می کرد که از ابتدای بهمن روند به شدت صعودی را به خود گرفته است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران تعداد کل مراجعان مبتلا به کرونا را در هفته آخر دی 700 نفر، هفته نخست بهمن را پنج هزار و 800 و هفته دوم این ماه را 33 هزار و 300 نفر اعلام و تاکید کرد: بعد از چهار هفته ثبات نسبی در تعداد مراجعات، متاسفانه در هفته گذشته بار دیگر شاهد افزایش بی سابقه موارد ابتلا هستیم.
تازه ترین اخبار از وضعیت شیوع اومیکرون در استانها
در حالی که مازندران حدود چهار ماه تقریبا آرام و با ثبات کرونایی را پشتسر گذاشت و با رنگ آبی کرونایی وارد یازدهمین ماه سال شد، حالا با گذشت 16 روز از بهمن تعداد مرگهای کرونایی این استان دو ماه گذشته بیشتر شده است تا پازل بازگشت مازندران به وضعیت قرمز تکمیل شود. بر اساس آمارهای دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل، 43 نفر در آذر و 44 نفر در دی بر اثر ابتلا به کرونا در بیمارستانهای مازندران جان باختند. اما این آمار در 16 روز از ماه جاری به 45 نفر رسیده و با روندی دیده میشود قطعا تا پایان ماه بیشتر هم خواهد شد.
اومیکرون در سایر شاخصهای آماری کرونا در مازندران مانند سرعت افزایش تعداد مجموع بستریشدگان، تعداد بیماران بدحال و میزان مراجعات سرپایی روزانه نیز به سرعت پیشروی میکند. تعداد مجموع بستریشدگان کرونایی در بیمارستانهای مازندران به سرعت در حال نزدیک شدن به هزار نفر است. در حالی که یکم بهمن 241 نفر در بیمارستانهای مازندران به دلیل ابتلا به کرونا بستری بودند و 66 نفرشان نیز در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان قرار داشتند، در شانزدهمین روز از این ماه تعداد مجموع بستریشدگان به 816 نفر و تعداد بیماران بدحال در بخشهای آیسییو به 151 نفر رسید.
در ادامه روند صعودی شیوع کرونا در موج ششم آمار بستریهای مبتلا به کرونا در بیمارستانهای گیلان نسبت کمترین میزان خود چندماه اخیر با افزایش حدود 3.5 برابری امروز یکشنبه به 439 نفر رسید که از بازگشت روزهای تلخ موج های قبل حکایت دارد.
اومیکرون پس از ورود به ایران نیمههای ماه گذشته در گیلان مشاهده شد. کمتر از 10 روز از رخنمایی این ویروس از اواخر دی ماه گذشته شمار بستریهای مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان روند صعودی را آغاز کرد و در این مدت آمار بسترها به بیش از 3.5 برابر رسید. بسترهای روزانه مبتلا به بیماری کووید 19 در بیمارستانهای گیلان نیز افزایشی است و طی 24 ساعت گذشته با 150 بستری به بیشترین میزان طی ماههای اخیر رسیدهاست.
با افزایش آمار روزانه مبتلایان به کرونا و روند صعودی بستریهای مبتلا به این بیماری، تعداد بیماران بدحال در مراقبتهای ویژه نیز فزونی یافته و براساس آخرین آمار امروز "یکشنبه" 55 بیمار بدحال تحت مراقبت ویژه هستند.
از استان یزد خبر رسیده که در شبانه روز گذشته بر اساس معیارهای تشخیصی سازمان جهانی بهداشت 507 بیمار مبتلای قطعی به کووید - 19 شناسایی شدند که از این تعداد به دلیل وخامت حال عمومی آنها 30 نفر در بیمارستانهای استان بستری شدند و 477 نفر هم به دلیل خفیف بودن بیماری در منزل دوران نقاهت خود را طی میکنند.
در شبانه روز گذشته یک بیمار کووید -19 در ابرکوه و یک نفر هم در مهریز جان خود را از دست دادند و هم اکنون 430 فرد مشکوک به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد، 87 نفر در بخش مراقبتهای ویژه خدمات درمانی دریافت میکنند.
هم اکنون 9 شهرستان یزد از لحاظ رنگ بندی کرونایی قرمز است و شهرستان های اشکذر و بافق نارنجی هستند.
امروز همچنین خبری از وضعیت کرونایی مردم اردبیل منتشر شد منبی بر اینکه در ادامه روند صعودی شیوع کرونا، بستری مبتلایان روزانه کرونا در استان اردبیل نسبت به هفته قبل چهار برابر افزایش یافته است. طی شبانه روز گذشته 57 فرد مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان پذیرش و بستری شدند که این میزان شمار بستری، در مقایسه با هفته پیش چهار برابر شده است.
در شبانه روز گذشته با فوت یک نفر دیگر از مبتلایان کرونا، مجموع جانباختگان بیماری کووید.19 در این استان به رقم 2 هزار و 634 نفر رسید. شهرستانهای اردبیل، بیلهسوار، خلخال، سرعین، کوثر، گرمی، نمین و نیر در وضعیت زرد، شهرستان پارسآباد در وضعیت نارنجی، شهرستان اصلاندوز در وضعیت آبی و شهرستان مشکینشهر در وضعیت قرمز قرار دارند.
خبر دیگر اینکه در شهرستان گناباد به دنبال شیوع ویروس اومیکرون تعداد بیماران مراجعه کننده به تریاژ بیماران تنفسی بیمارستان علامه بهلول گنابادی در 15 روز گذشته با افزایش بیش از 450 درصدی از 54 مورد در ابتدای بهمن ماه به 297 نفر در پانزدهم این ماه رسید و بیماران بستری شده در این بیمارستان 2 برابر افزایش یافت.
از مجموع 53 هزار و 994 تست کرونا از ابتدای شیوع بیماری کووید 19 در شهرستانهای تابعه این دانشگاه (گناباد و بجستان) 15 هزار و 358 نفر متبلا به این بیماری شناسایی شده و تحت درمان قرار گرفته اند.
اما درباره آخرین وضعیت کرونایی در استان خوزستان گزارش شده است که تاکنون فوت ناشی از سویه اُمیکرون در کودکان خوزستانی دیده نشده است. هم اکنون 214 بیمار بستری در خوزستان وجود دارد که 2 سوم آنها در بخشهای عادی و یک سوم نیز در بخشهای ویژه زیر مراقبت هستند و 17 بیمار نیز اینتوبهای میباشند.
میزان بیماران بستری ناشی از کرونا در خوزستان نسبت به هفته قبل سه برابر شده است. وضعیت آبادان هم اکنون قرمز، وضعیت 9 شهرستان استان نارنجی، 15 شهرستان زرد و 2 شهرستان آبی کرونایی هستند.
خبر دیگر اینکه 95 درصد مبتلایان مثبت قطعی به سویه اُمیکرون کرونا در استان سمنان به صورت سرپایی درمان و پنج درصد مبتلایان در مراکز درمانی بستری شدند.
در یک هفته گذشته حدود 9 هزار نفر با علایم کرونا به مراکز درمانی استان سمنان مراجعه کردند که آزمایش کرونای چهار هزار و 600 نفر مثبت بود. شهرستانهای گرمسار و دامغان در وضعیت قرمز کرونایی، سمنان و شاهرود در وضعیت نارنجی، و مهدیشهر، سرخه، میامی و آرادان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد.
از کهگیلویه و بویراحمد خبر رسیده که شمار قربانیان کرونا در استان با فوت 2 بیمار مبتلا به کرونا طی 24 ساعت گذشته به یک هزار و 53 نفر رسید. هم اکنون 102 بیمار در بیمارستانهای کرونایی کهگیلویه و بویراحمد بستری هستند که از این تعداد 35 بیمار مبتلای قطعی و سه بیمار هم در بخش مراقبتهای ویژه خدمات درمانی دریافت می کنند. از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا کنون 86 هزار و 845 بیمار کرونایی در کهگیلویه و بویراحمد بهبود یافته اند. وضعیت رنگ بندی کرونا شهرهای یاسوج، دهدشت، دوگنبدان نارنجی و باشت در کهگیلویه و بویراحمد نارنجی است.
در استان هرمزگان در شبانه روز گذشته با بستری شدن 90 بیمار دیگر، شمار کل بستریهای کرونا در استان به 292 نفر رسید. در 24 ساعت گذشته فوتی براثر کرونا در هرمزگان ثبت نشد و جمع جانباختگان براثر این بیماری همان 2 هزار و 479 نفر باقی ماند. اکنون 27 نفر در بخش مراقبتهای ویژه (آی. سی. یو) بستری هستند و حال چهار نفر از آنها وخیم است.
همچنین هفت بیمار کووید 19 طی 48 ساعت گذشته در استان مرکزی جان باختند. مجموع بیماران شناسایی شده در استان، 85 مورد در بیمارستانها بستری شدند و شمار مبتلایان کرونا از زمان شیوع این ویروس تاکنون در استان مرکزی به 113 هزار و 26 نفر رسیده است. تاکنون 3 هزار و 17 نفر در استان مرکزی بر اثر ابتلا به کووید 19 جان باختهاند.
از استان خراسان رضوی خبر رسیده که تعداد بیماران بستری کرونایی در بیمارستانهای خراسان رضوی به 840 نفر افزایش یافت که از این تعداد 630 نفر در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری هستندکه علاوه بر مشهد، 15 شهرستان دیگر را زیر پوشش دارد.
تعداد بیماران بدحال کرونایی که اکنون در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان خراسان رضوی بستری هستند 185 نفر است. تعداد بستریشدگان روزانه در خراسان رضوی دیروز 290 نفر گزارش شده است که این روند همچنان افزایشی است. در حال حاضر شهرستانهای سبزوار، بردسکن، رشتخوار، کلات، نیشابور، تربتحیدریه، مشهد و بینالود در وضعیت قرمز هستنند و بقیه شهرستانهای استان در شرایط نارنجی و زرد قرار دارند. در استان البرز 78 بیمار بدحال کووید 19 طی 24 ساعت گذشته در مراکز درمانی این استان بستری و تحت مراقبتهای پزشکی قرار گرفتند. 380 بیمار بدحال کووید 19 اکنون در مراکز درمانی استان البرز بستری و تحت مراقبتهای پزشکی قرار دارند.
طی 24 ساعت گذشته یک مورد فوتی کرونایی در استان ثبت شده است و در مجموع 6 هزارو 516 بیمار بدحال کووید 19 از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در البرز جان باختهاند.
با توجه به آمارهای اعلام شده ابتلا به اُمیکرون در کشور و این استان صعودی بوده بطوریکه نرخ ابتلا به این سویه در شهرستان زنجان 20 برابر شده است.
شمار مراجعه کنندگان به مطب ها و کلینیکها، درمانگاههای شبانه روزی و حتی بیمارستانهای دانشگاهی و غیردانشگاهی با توجه به نرخ ابتلا روند افزایشی دارد و با سیر صعودی چندین برابر شده است. در زمان حاضر 150 بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری هستند، تعداد بیماران سرپایی شناسایی شده در استان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به 141هزارو 662 نفر و تعداد موارد مثبت بستری به 13 هزار و 523 نفر رسیده است و در مجموع یکهزار و 835 نفر در استان زنجان بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
از سویی دیگر طبق آخرین رنگبندی، شهرستان ابهر در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته است و شهرستانهای زنجان، خدابنده و خرمدره به رنگ نارنجی و شهرستانهای ایجرود، سلطانیه، طارم و ماهنشان هم در شرایط زرد هستند. طی روزهای اخیر افزایش 20 برابری مراجعات سرپایی و رشد پنج تا 6 برابری بستریها و بیماران تحت مرقبت در بخش آی سی یو را در استان شاهد هستیم.
خبری دیگر از آذربایجان غربی اینکه در نیمه نخست بهمن ماه جاری، ابتلای 6 هزار و 445 نفر در استان به کرونا ثبت شده است که بسیار بیشتر از کل مبتلایان دی ماه است.
در این مدت، بیشترین آمار ابتلا مربوط به 14 بهمن با 951 مبتلای ثبت شده بود که این روند افزایشی همچنان ادامه دار است. آمار ابتلای روز چهاردهم بهمن امسال، بیش از 14 برابر روز ابتدایی بهمن ماه برآورد می شود.
در همین حال در استان لرستان یکهزار و 50 ابتلای جدید به کرونا طی شبانه روز گذشته در استان ثبت شده و شمار مبتلایان نیز به 203 هزار و 689 نفر رسیده است.
2نفر در شبانه روز گذشته به علت ابتلا به کرونا در استان جان باختند و مجموع جانباختگان به 2 هزار و 697 نفر رسید. آخرین وضعیت کرونا در خرم آباد قرمز، در بروجرد، سلسله و الیگودرز نارنجی است و بقیه شهرستان های لرستان در وضع زرد شیوع کرونا قرار دارند.
در سیستان و بلوچستان هم با ابتلای یکهزار و 276 نفر دیگر به کرونا طی 24 ساعت گذشته در این استان شمار مبتلایان این ویروس در استان به 143 هزار و 505 نفر رسید.
با فوت 2 نفر دیگر در شبانه روز گذشته شمار درگذشتگان ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان به 2 هزار و 677 نفر رسید.
از اصفهان هم خبر رسیده که در موج ششم کرونا روزانه بین 200 تا 220 کودک دارای علائم کرونا به این مرکز درمانی مراجعه میکنند که بیشتر آنها در رده سنی 5 تا 10 سال هستند.
از بین کودکان دارای علائم کرونا که به بیمارستان امام حسین (ع) اصفهان مراجعه میکنند حدود 20 درصدشان بستری میشوند که زمان آن ممکن است کوتاه یا بلندمدت باشد.
بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در زمان حاضر حدود 780 بیمار دارای علائم کرونا در بیمارستانهای استان بستری و حدود 96 نفر از آنها بدحال هستند.
از سویی دیگر مبتلایان روزانه کرونا در استان ایلام شبانه روز گذشته به 400 نفر رسید و مجموع مبتلایان از ابتدای شیوع بیماری کووید 19 تاکنون به 69 هزار و 850 نفر رسیده است.
همچنین در شبانه روز گذشته 23 بیمار جدید کرونایی در مراکز درمانی بستری شدند و مجموع بستری های استان 58 نفر است. یک فوتی ناشی از کرونا در شبانه روز گذشته ثبت شد و مجموع فوتی های استان هزار و 181 نفر است.
در همدان با شناسایی 395 بیمار جدید مبتلا به کرونا طی 24 ساعت گذشته در استان همدان، مجموع بیماران بستری مثبت به 31 هزار و 420 و بیماران سرپایی مثبت به 104 هزار و پنج نفر رسید. همچنین آمار روزانه مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19 در این استان صفر شد به نحوی که در 24 ساعت گذشته هیچ مورد فوتی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا گزارش و ثبت نشده است.
آمار روزانه مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19 در استان از ابتدای اپیدمی ویروس کرونا تاکنون به سه هزار و 171 نفر رسیده است.
خبردیگری از استان گلستان مبنی بر اینکه با شیوع سویه اُمیکرون و کاهش رعایت شیوهنامههای بهداشتی، تعداد بیماران کرونایی بستری در مراکز درمانی گلستان از هفته گذشته تاکنون 2.5 برابر شد
در حال حاضر 448 مبتلا به کرونا در گلستان بستری هستند که این تعداد 265 نفر بیشتر از شنبه هفته گذشته است.67 نفر از مبتلایان بستری در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان قرار دارند که این تعداد در مقایسه با هفته قبل 23 نفر بیشتر شد.
تداوم واکسیناسیون عمومی در کشور
تا کنون 61 میلیون و 112 هزار و 617 نفر دُز اول، 54 میلیون و 505 هزار و 698 نفر دُز دوم و 19 میلیون و 646 هزار و 357 نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به 135 میلیون و 264 هزار و 672 دُز رسید.
در شبانه روز گذشته 459 هزار و 976 دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
در استان اردبیل از 22 بهمن سال گذشته تاکنون 2 میلیون و 11 هزار و 410 دُز واکسن کرونا برای گروههای هدف در استان تزریق شده است. تاکنون 922 هزار 552 دُز واکسن نوبت اول با 92 درصد پوشش و 813 هزار و 297 دُز واکسن نوبت دوم با پوشش 82 درصد در این استان تزریق شده است.
تاکنون برای 275 هزار و 561 نفر از گروههای سنی واجد شرایط در استان اردبیل، دُز سوم واکسن کرونا تزریق شده و پوشش دُز سوم در این استان به 25 درصد رسیده است.
از سویی دیگر در استان قزوین هم در حال حاضر کمتر از یک سوم جمیعت بالای 12 سال استان دُز سوم واکسن علیه کرونا را تزریق کردهاند. 30 درصد جمعیت بالای 12 سال استان قزوین واکسن سوم خود علیه کرونا را تزریق کرده اند. تاکنون 95 درصد جمعیت بالای 12 سال استان قزوین یک دُز و 86 درصد نیز دو دُز واکسن علیه کرونا دریافت کرده اند.
در شهرستان خمین 198 هزار و 915 دُز واکسن کرونا از ابتدای آغاز طرح واکسیناسیون عمومی کووید 19 در سه نوبت در این شهرستان تزریق شده است.
این میزان واکسن در خمین شامل 86 هزار و 888 دُز نوبت اول، و 78 هزار و 836 دُز نوبت دوم و 33 هزار و 191 دُز نوبت سوم برای گروههای هدف تزریق شده است. خبر دیگر اینکه تاکنون 20 درصد جمعیت هدف استان خوزستان دُز سوم واکسن را تزریق کردهاند که رعایت شیوهنامههای بهداشتی در خوزستان بسیار پایین و به زیر 50 درصد رسیده است که ضروری است ماسک زدن و فاصله اجتماعی رعایت شود.
گزارش های کرونایی استان ها
رکوردشکنی اومیکرون در مازندران زیر سایه باورهای اشتباه کرونایی
آخرین اطلاعات درباره وضعیت کرونایی کشور
افزایش تلفات کرونا به 85 نفر / شناسایی بیش از 35 هزار بیمار
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: در طول 24 ساعت گذشته، 85 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 132 هزار و 830 نفر است.
از دیروز تا امروز 17 بهمن ماه 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 35 هزار و 429 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که دو هزار و 199 نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید19 در کشور به 6 میلیون و 579 هزار و 266 نفر رسید.
تا کنون 6 میلیون 152 هزار و 908 نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
دو هزار و 395 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون 45 میلیون و 399 هزار و 262 آزمایش تشخیص کووید19 در کشور انجام شده است.
برچسبها
پرونده خبری
- برچسبها:
- اردبیل
- استان اردبیل
- استان البرز
- استان ایلام
- استان تهران
- استان خراسان رضوی
- استان خوزستان
- استان زنجان
- استان سمنان
- استان قزوین
- استان گلستان
- استان لرستان
- استان مرکزی
- استان همدان
- استان یزد
- اصفهان
- امام حسین
- ایلام
- تهران
- خراسان رضوی
- خرم آباد
- دانشگاه علوم پزشکی
- زنجان
- سازمان جهانی بهداشت
- سمنان
- قزوین
- مشهد
- واکسیناسیون
- وزارت بهداشت
- همدان
- یاسوج
- یزد
- ویروس کرونا