چهارشنبه 7 آذر 1403

طی یک ماه گذشته نرخ ابتلا 77.2 و فوتی‌ها 190.4 درصد رشد کرد / غربالگری هوشمند در اولویت باشد + نقشه و نمودار

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
طی یک ماه گذشته نرخ ابتلا 77.2 و فوتی‌ها 190.4 درصد رشد کرد / غربالگری هوشمند در اولویت باشد + نقشه و نمودار

آخرین ماه تابستان 1400 درحالی آغاز شد که بسیاری از کارشناسان نسبت به روند صعودی آمارها در پیک پنجم نگرانند و احتمال شکست رکوردهای تازه در دومین هفته از این ماه را دور از انتظار نیست.

به گزارش مشرق، ثبت رکوردهای جدید کرونایی در نیمه تابستان 1400 و کاهش قابل توجه توجه هموطنان به پروتکل‌های بهداشتی این نگرانی را میان کارشناسان بهداشت و درمان ایجاد کرده است که احتمالا هفته دوم آخرین ماه تابستان 1400 باید منتظر رکوردهای تازه‌ای در دوره فعالیت ویروس جهش‌یافته دلتا باشیم.

این درحالی است که البته مشاهده و فعالیت ویروس "لامبدا" در 52 کشور جهان و قدرت تهاجمی و کشندگی بالای آن به نگرانی‌ها دامن زده است و کارشناسان بهداشت و درمان بر این باورند که طولانی شدن پیک پنجم و کمبودهای موجود در موارد مختلف می‌تواند زمستانی سخت را مقابل کادر درمان ایران قرار دهد و مشکلات را نسبت به گذشته دوچندان کند.

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان‌شهر تهران با اشاره به شرایط همه‌گیری در استان تهران گفت: به‌رغم کاهش مراجعان سرپایی به بیمارستان‌های تهران، میزان مرگ‌ومیر بیماران کرونایی در استان تهران همچنان بالاست و در این زمینه استان در وضعیت قرمز قرار دارد.

علیرضا زالی در ادامه با اشاره به جایگاه استان تهران در شاخص‌های کل کشور افزود: تعداد بیماران سرپایی در بیمارستان‌های تهران از اواخر هفته گذشته کاهش یافته است که این موضوع می‌تواند نویدبخش کاهش تعداد بستری‌ها و فوتی‌های ناشی از ابتلا به ویروس کرونا باشد.

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان‌شهر تهران تأکید کرد: سوش دیگری از کرونا به‌نام سویه لامبدا (Lambda) نیز برای نخستین بار در کشور پرو مشاهده شده است و اکنون این سوش 52 کشور جهان انتقال یافته است ما باید بسیار مراقبت کنیم تا این سویه جدید وارد کشور ما نشود.

زالی با بیان اینکه سرایت‌پذیری سوش لامبدا نسبت به دلتا بیشتر و واکسن‌گریزی بیشتری دارد، تصریح کرد: ابتلای کودکان و نوجوانان به سویه لامبدا بیش از دیگر سوش‌های کرونا است که این روند درصورت شکل‌گیری در کشورمان می‌تواند نگران‌کننده باشد.

واقعیت آماری در یک ماه گذشته چیست؟

از سوی دیگر وقتی به جداول منتشرشده روزانه وزارت بهداشت نگاه می‌کنیم اگرچه در دو جدول آخر روند تغییر آمارها کمی سرعت کمتری نسبت به گذشته را نشان می‌دهد اما نباید فراموش کنیم که اصولا تصمیم‌گیری برای روند همه‌گیری کرونا در سراسر ایران باید در بازه‌های زمانی طولانی‌تری باشد چون واقعیت آماری در این دوره‌های کوتاه مشخص نیست.

بر همین اساس با نگاه دقیق و کارشناسی به روند تغییر آمارها از اولین روز مرداد 1400 تا اولین روز آخرین ماه تابستان همین سال می‌بینیم تمام شاخص‌ها روند صعودی داشته و در برخی از شاخص‌ها جهش نگران‌کننده است.

در این زمینه نرخ ابتلای روزانه در دوره یادشده با جهشی 77.2درصدی از اول مرداد در اولین روز شهریور 1400 به رقمی معادل 38657 مورد رسیده است و به همین نسبت بستری بیماران در مراکز درمانی شاهد جهش 110 درصد است تا عدد 5108 مورد بستری در روز را در جداول رسمی وزارت بهداشت مشاهده کنیم.

هرچند ادامه بررسی کمی نگرانی‌ها را بیشتر خواهد کرد چون می‌بینیم آمار بستری در بخش مراقبت‌های ویژه در همین دوره یک‌ماهه شاهد رشد 63.8درصدی بوده تا جایی که در اولین روز آخرین ماه تابستان 1400 آمارها عدد 7695 نفر را نشان می‌دهند و به‌دنبال آن رشد خیره‌کننده 190.4درصدی موارد فوتی روزانه نشان‌دهنده 610 مورد فوتی در نخستین روز شهریور 1400 است که اگر تعداد کل فوتی‌های دو نقطه اول و انتهای محدوده زمانی مورد نظر را بررسی کنیم به عدد 14375 مورد فوت تنها در یک ماه خواهیم رسید که واقعا در شرایط فعلی نگران‌کننده است.

نکته جالب توجه این است که در شرایط فعلی علی‌رغم تمام کمبودهایی که انجام شده است و رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی هموطنان روند نزولی داشته است تعداد انجام تست‌های روزانه کرونا برای غربالگری هوشمند نیز متناسب با شرایط نیست تا بتوانیم از طریق قرنطینه بیماران کرونامثبت مانع از انتشار گسترده بیماری و شکل‌گیری خوشه‌های جدید در کشور باشیم و مقایسه آخرین روز مرداد و اولین روز شهریور نشان می‌دهد تنها 119479 مورد تست کرونا در سراسر ایران انجام شده است که واقعا مناسب شرایط فعلی نیست.

برخی از کارشناسان در این زمینه تأکید دارند در شرایطی که محدودیت‌های تجهیزاتی، دارویی و مواردی از این دست در سراسر کشور مشهود است شاید یکی از کم‌هزینه‌ترین راهکارها برای مدیریت، شناسایی بیماران و قرنطینه آنها با گسترش تست کرونا در سراسر کشور برای جلوگیری از گسترش بیماری باشد.

نکته‌ای که ظاهرا مسئولان هنوز به آن توجه نکرده‌اند و بیشتر توجهشان معطوف به واکسیناسیون است درحالی که همه می‌دانیم واکسیناسیون برای مدیریت این پیک واقعا اثرگذاری ندارد و تنها می‌تواند پیک‌های بعدی را مدیریت کند و اکنون که هزینه‌های انجام تست پی سی آر هم تحت پوشش بیمه قرار گرفته، برنامه‌ریزی برای افزایش سطح پوششی انجام تست‌های مرتبط ساده‌تر خواهد بود.

استان آذربایجان‌غربی / کاهش موارد فوتی

جواد آقازاده با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در آذربایجان‌غربی اظهار داشت: در شبانه روز گذشته با وجود اینکه آمار فوتی‌ها در استان کاهش یافت اما 21 نفر دیگر نیز جانباختند و مجموع فوتی‌ها به پنج هزار و 293 نفر رسید.

وی تصریح کرد: این فوتی‌ها در ارومیه، خوی، سلماس، میاندوآب، مهاباد، بوکان، شاهین دژ و تکاب بوده اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی گفت: همچنین یک هزار و 858 نفر بیمار سندروم حاد تنفسی، 922 نفر مشکوک و 286 نفر در بخش آی سی یو بیمارستان‌های سطح استان بستری هستند.

وی با اشاره به تعداد مبتلایان جدید کروناویروس بیان کرد: با آلوده شدن یک هزار و 559 نفر دیگر شمار کل مبتلایان از ابتدا تا امروز به 223 هزار و266 نفر رسید.

آقازاده به تعداد کل واکسیناسیون نیز اشاره کرد و افزود: در شبانه روز گذشته تعداد 18 هزار و 949 نفر واکسن دریافت کردند و شمار کلی دریافت کنندگان به 738 هزار و 528 نفر رسید.

استان اصفهان /7813 مورد ابتلای جدید

آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه‌گیری شده ویروس کرونا در استان 7813 نفر بودند که 3113 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده 624 نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت 379 بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 3571 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد 457 بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی 24 ساعت اخیر در استان اصفهان را 41 نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد 29نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.

استان ایلام / جهش قابل توجه موارد فوتی

محمد کریمیان، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 51 هزار و 634 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده‌اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 409 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 473 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 102 بیمار جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته‌ها 48 هزار و 691 نفر بوده است.

کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته پنج مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان دو مورد در شهرستان ایلام، یک مورد شهرستان دهلران، یک مورد شهرستان چرداول و یک مورد مربوط به شهرستان آبدانان گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون 914 نفر بوده است.

استان بوشهر / رکورد فوتی‌های روزانه شکسته شد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با گرامیداشت روز پزشک نقش کادر درمانی در عرصه مقابله با کرونا را برشمرد و اظهار داشت: جایگاه پزشکان در عرصه سلامت و در شرایط کرونایی که در خط مقدم مقابله با این بیماری قرار دارند از اهمیت بالایی برخوردار است.

سعید کشمیری با بیان اینکه رکورد فوتی‌های کرونا در استان بوشهر بار دیگر شکسته شد خاطر نشان کرد: با فوت 23 بیمار مبتلا به کرونا در شبانه‌روز گذشته بار دیگر رکورد جان‌باختگان ناشی از این ویروس در استان بوشهر شکسته شد.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به اوج شیوع بیماری کرونا در پیک پنجم گفت: همه مردم در این مرحله از شیوع گونه دلتا در معرض خطر قرار دارند و تنها راهکار مصون ماندن از ابتلا به بیماری کرونا رعایت دستورالعمل بهداشتی است.

وی با اشاره به اوج‌گیری بیماری خطرناک کرونا با گونه‌های مختلف این ویروس افزود: خیز پنجم کرونا همزمان با آغاز فصل گرما آغاز شد و همراهی گونه دلتا با آن، شمار مبتلایان، بستری‌ها و فوتی‌ها به شکل بی‌سابقه افزایش یافت به‌گونه‌ای که آمار بستری و فوتی‌ها به بالاترین حد خود رسید و چندین بار رکورد تلفات روزانه در استان شکسته شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر فوت 23 نفر در یک روز را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: روز گذشته 17 آقا و 6 خانم بین سن 27 تا 85 سال جان خود را از دست دادند و تعداد فوتی‌های کرونایی در استان بوشهر به یک‌هزار و 731 نفر رسید.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر، افزایش ثبت تعداد بیماران فوت شده کرونایی در هفته گذشته نسبت به هفته ماقبل آن را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: مبتلایان، بستری‌های بخش کرونایی مراکز درمانی و فوتی‌ها در مرداد ماه به بالاترین رقم رسید که بسیار نگران کننده است.

کشمیری، تعداد بیماران کرونایی شناسایی شده در استان بوشهر را تاکنون بیش از 78 هزار نفر اعلام کرد و افزود: تعداد بیماران بستری در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان 832 نفر است که 146 نفر از آن‌ها بیمار جدید هستند.

وی بیماران کرونایی بستری در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها را 69 نفر ذکر کرد و گفت: از این تعداد 32 نفر آنان در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند و با کمک دستگاه اکسیژن‌ساز تنفس می‌کنند.

استان خراسان جنوبی /176 مورد بیمار جدید ثبت شد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: روز گذشته 387 آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام و 176 بیمار جدید شناسایی شد که 52 مورد بستری و 124 مورد سرپایی بودند.

کامبیز مهدی زاده افزود: از این تعداد بیرجند 55 مورد، درمیان 4 مورد، زیرکوه 33، سربیشه 8 مورد، فردوس 13 مورد، خوسف 2 مورد، سرایان 19 مورد، طبس 12 مورد، نهبندان 6 مورد و قاین 24 مورد جدید شناسایی شد.

وی با بیان اینکه همچنین از 1257 تست سریع 317 بیمار جدید شناسایی شد، گفت: هم اکنون 491 بیمار با علائم تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند که 295 نفر دارای تست کرونای مثبتند و از این تعداد 36 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال 2 نفر وخیم است.

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در شبانه روز گذشته با ثبت 7 مورد فوت جدید، تعداد فوتی‌های کرونا در استان به 1035 نفر رسید.

وی گفت: در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا، افرادی که واکسن نوبت اول کرونا را دریافت کردند به 192 هزار و 177 نفر رسید و تاکنون 72 هزار و 497 نفر نیز واکسن نوبت دوم را دریافت کردند.

استان خراسان رضوی / وضعیت ناپایدار است

محمد علی کیانی در مشهدمقدس ضمن قدردانی از تمامی پزشکان و مدافعان سلامت که از ابتدای همه گیری ویروس کرونا، با ایثار و از خود گذشتگی به بیماران خدمات رسانی داشتند اظهار کرد: فداکاری‌های مدافعان سلامت در این مدت یادآور رشادت‌های رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس است و به طور حتم این روزها و خدماتی که پزشکان و تمامی مدافعان سلامت به بیماران دارند در تاریخ ثبت و ماندگار خواهد شد.

وی با بیان اینکه شرایط و تعداد بیماران سرپایی و بستری و روند خدمات رسانی به طور مستمر و شبانه روزی رصد می‌شود تصریح کرد: در حال حاضر از نظر تعداد بیماران سرپایی و بستری به مرحله ثبات نرسیده‌ایم و وضعیت ناپایدار و شکننده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: رعایت دستورالعمل های بهداشتی، حفظ فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و اجتناب از حضور در دورهمی ها مهمترین راهکار در قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا محسوب می‌شود.

دکتر کیانی با بیان اینکه در حال حاضر برنامه واکسیناسیون با تمام توان در حال اجراست افزود: همچنین با مشارکت بسیج جامعه پزشکی، هشت پایگاه واکسیناسیون در مناطق حاشیه شهر مشهد راه اندازی شده و روزانه تعداد زیادی از ساکنان این مناطق زیر پوشش قرار می‌گیرند.

استان خوزستان / کمبود واکسن برطرف شد

فرهاد ابول نژادیان اظهار داشت: سهمیه ای که هفته گذشته به استان تخصیص داده شد، کافی نبود به همین دلیل پیگیری های مکرری از سوی استانداری و دانشگاه علوم پزشکی انجام شد.

وی با اعلام خبر شروع مجدد واکسیناسیون در خوزستان افزود: از روز شنبه هفته جاری واکسیناسیون در استان مجددا شروع شده و همچنان ادامه دارد.

ابول نژادیان درباره جزئیات واکسیناسیون گفت: فعلا محموله خوبی در استان وجود دارد ولی امیدواریم که دوباره واکسن در اختیارمان قرار دهند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز درباره میزان ذخیره واکسیناسیون بیان داشت: در حال حاضر برای سه تا چهار روز آینده نیز واکسن داریم و از این بابت جای نگرانی نیست.

وی بیان کرد: قرار شده آخر این هفته مجددا توزیع واکسن توسط وزارتخانه انجام و سهمیه دیگری دریافت کنیم. تاکنون یک میلیون و 300 هزار دز واکسن در خوزساان تزریق شده است.

استان زنجان / ویروس منحوس یکه‌تازی می‌کند

پرویز قزلباش رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان اظهار داشت: متاسفانه روند مبتلایان و بستری‌شدگان در زنجان صعودی است و آمار بستری‌شدگان در بیمارستان‌های استان به 600 رسیده است.

وی افزود: پیش‌بینی ما این است که در هفته آینده طغیان کرونا در زنجان رخ دهد و قطعا وقوع این طغیان به عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در روزهای گذشته بستگی دارد.

این مسئول تصریح کرد: از شهروندان زنجانی درخواست می‌کنیم که ویروس کرونا را جدی بگیرند و قرار نیست این ویروس با آغاز واکسیناسیون از بین برود.

استان سمنان / 455 مورد ابتلای قطعی

حبیب‌الله خجسته پور سخنگو و جانشین رئیس ستاد مقابله با کرونا ویروس استان سمنان، اظهار داشت: از 31 مردادماه تا یکم شهریور ماه جمع کل محتملین ورود به بیمارستان 481 نفر است.

وی جمع کل موارد مثبت (مبتلای قطعی) را نیز 455 نفر اعلام کرد و افزود: همچنین جمع کل موارد مثبت سرپایی در شبانه‌روز گذشته 399 نفر بوده است.

سخنگو و جانشین رئیس ستاد مقابله با کرونا ویروس استان سمنان اضافه کرد: جمع کل موارد مثبت بستری را 63 نفر اعلام کرد و گفت: در شبانه‌روز گذشته نیز یک در اثر ابتلا به بیماری کرونا جان باختند و همچنین یک نفر فوتی مشکوک به کرونا در استان ثبت شد.

خجسته پور جمع کل ترخیص شده را نیز 104 نفر برشمرد و گفت: جمع کل بستری در شبانه‌روز گذشته (قطعی و مشکوک) 758 نفر بوده است.

نوید دانائی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان نیز گفت: 47 بیمار جدید مبتلا به کووید -19 در 24 ساعت گذشته در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه بستری شدند.

وی گفت: از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تا کنون 36 هزار و 794 بیمار مبتلا به کرونا در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با اشاره به تعداد افراد بستری شده با تشخیص قطعی بیماری کرونا گفت: در 24 ساعت گذشته تعداد 47 بیمار جدید مبتلا به کرونا در سمنان بستری شد.

دانائی در مجموع از ابتدای شیوع کرونا تا کنون تعداد هشت هزار و 541 نفر در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه بستری شدند.

وی تصریح کرد: همچنین از ابتدای بیماری تا کنون بیست‌وهشت هزار و 253 بیمار نیز به صورت سرپایی شناسایی شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان به آمار افراد بهبود یافته از بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اشاره کرد و گفت: از ابتدای بروز بیماری کرونا تعداد هفت هزار و 224 بهبود یافتند.

استان فارس / موارد فوتی نگران کننده است

هشدار نسبت به بالا بودن بی‌سابقه آمار ابتلا و بستری بیماران کرونا در کشور و استان فارس موضوعی است که این روزها هر روز از سوی مسئولان امر تکرار می‌شود اما افزایش روز به روز آمار نشان از یک نوع بی‌توجهی و دلسردی به هشدارها است.

براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، یک میلیون و 204 هزار و 366 تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده که با بررسی نمونه‌های انجام شده، 366 هزار و 82 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج قاسم سلیمانی تاکنون 145 هزار و 430 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 29 هزار و 784 بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون 395 هزار و 866 بیمار مبتلا به کووید 19 در استان فارس شناسایی شده است.

بستری بی‌سابقه 679 بیمار جدید طی 24 ساعت گذشته در بیمارستان‌های استان خبری نگران‌کننده است که از سوی علوم پزشکی شیراز مطرح شده و هم اکنون پنج هزار و 104 بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد 444 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش‌های ICU مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

با اعلام جان باختن 30 هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جان باختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری به پنج هزار و 902 نفر رسیده است.

استان قزوین /58 بیمار بدحال زیر دستگاه کمک تنفسی

در شبانه‌روز اخیر جمع موارد قطعی ابتلا به 93 هزار و 716 نفر رسید که از این تعداد 34 هزار و 226 نفر در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان بستری شدند و 2 هزار و 71 نفر فوت کردند. در ضمن آمار موارد محتمل و مشکوک به ابتلا هم به 17 هزار و 323 نفر رسیده که بستری موقت 2 هزار و 92 نفر را به دنبال داشته است. ضمن اینکه 26 هزار و 957 نفر بیمار کرونایی هم تاکنون بهبود یافته و از بیمارستان‌های استان قزوین ترخیص شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین از ثبت تازه‌ترین رکورد کرونایی استان خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر 58 بیمار کرونایی بدحال زیر دستگاه کمک‌تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان قزوین بستری هستند که بالاترین رکورد در 18 ماه گذشته محسوب می‌شود و نسبت به روز قبل 12 درصد (6 نفر) افزایش یافته است.

پیمان نامدار با اشاره به افزایش 86 درصدی مرگ‌ومیر کرونایی در 24 ساعت اخیر اضافه کرد: در طول این مدت 13 بیمار بدحال کرونایی را به خاطر علائم شدید تنفسی از دست دادیم که این آمار در قیاس با روز گذشته 6 نفر افزایش یافته است.

وی همچنین از افزایش 154 درصدی آمار مبتلایان کرونایی در طول شبانه‌روز گذشته خبر داد و گفت: در 24 ساعت اخیر 770 مورد جدید ابتلای کرونایی در سطح استان شناسایی شد که در مقایسه با روز پیش 466 مورد افزایش داشته است. در ضمن آمار بستری‌های روزانه ما هم 9 درصد کاهش یافته و در 24 ساعت گذشته 263 بیمار کرونایی جدید در بیمارستان‌های ما بستری شدند که 27 نفر کمتر از روز پیش بوده است.

سخنگوی ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای استان قزوین در ادامه به کاهش آمار بهبودیافتگان کرونایی اشاره کرد و افزود: در طول شبانه‌روز گذشته 155 بیمار با علائم قطعی نقاهت از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی دیگر ما مرخص شدند که نسبت به روز قبل فقط 3 نفر کمتر شده است.

نامدار ادامه داد: در نهایت هم آمار مجموع بستری‌های کرونایی فعلی ما در بیمارستان‌های استان قزوین 5 نفر افزایش یافته و به 936 نفر رسیده است که همچنان آمار بسیار نگران‌کننده‌ای به شمار می‌رود.

استان کرمان / بستری بالا و وضعیت شکننده ثابت

مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان هزار و 210 مورد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد 706 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: 52 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 213 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 103 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 136 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 307 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 34 هزار و 305 مورد رسیده است.

وی به فوت 21 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 4 هزار و 104 نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان 638 هزار و 375 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را 214 هزار و 214 مورد است.

حسین صافی‌زاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا در بزرگترین استان کشور اظهار داشت: استان کرمان در حال حاضر در وضعیت شکننده و ثابتی با میزان بالای بستری قرار دارد.

وی با عنوان اینکه بستری‌های کرونا در استان کرمان بالای هزار و 800 نفر است که در بیمارستان‌های سراسر استان بستری هستند گفت: چند روزی است که تغییر چندانی در آمار بیماران بستری استان نداشتیم و امیدواریم که هر چه سریع‌تر سیر نزولی را طی کنیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: در حال حاضر 253 نفر در بخش‌های آی سی یو تحت درمان هستند و وضعیت 77 نفر نیز با ونتیلاتور و با کمک دستگاه‌های کمک تنفسی مدیریت می‌شود.

استان گلستان / بی‌توجهی به پروتکل‌های کرونایی مشهود است

هرچند در تعطیلات هفته گذشته میزان تردد در جاده‌ها از جمله ورود و خروج خودروها به استان گلستان 40 تا 45 درصد کمتر از روزهای قبل از آن شده اما بهرحال برخی از شهروندان به رغم تمام هشدارها از طریق ناوگان حمل و نقل عمومی اقدام به سفر به شهرهای مختلف از جمله استان گلستان کردند.

نتیجه این سفرها در کنار مراسماتی که بعضا پروتکل‌های بهداشتی به صورت محدودی در آنها رعایت شده آثارش را تا یک هفته آینده در میزان مراجعات و بستری بیماران کرونایی نشان می‌دهد.

مسئولان بهداشت و درمان استان امیدوارند این روند کاهشی که در سه چهار روز اخیر درخصوص بیماران سرپایی و تعداد بستری شدگان کرونایی در مراکز درمانی استان ایجاد شده است، در یک هفته آینده هم تداوم داشته باشد و موج پنجم کرونا هرچه زودتر به پایان برسد.

طبق آخرین آمارهای دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان یکهزار و 721 بیمار در مراکز درمانی استان بستری هستند که نسبت به روز قبل از آن، 85 نفر کمتر شده است. از شروع پیک پنجم کرونا برای اولین بار است که تعداد موارد بستری به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش پیدا می‌کند.

همچنین از این تعداد 229 بیمار تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند که حال 84 نفر از آن‌ها کاملا وخیم بوده و به دستگاه ونتیلاتور متصل هستند.

تعداد مراجعات سرپایی به مراکز درمانی استان و بیمارانی که خدمات دارویی دریافت می‌کنند در روزهای اخیر دارای نوسان بوده و براساس آخرین اعلام این دانشگاه 753 بیمار به صورت روزانه با مراجعه به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها خدمات دارویی دریافت می‌کنند.

با توجه به فروکش کردن تب تند کرونا در موج پنجم شیوع این ویروس، برای جلوگیری از ادامه دار بودن وضعیت قرمز و همچنین پیشگیری از ایجاد موج‌های بعدی کرونا، رعایت فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک، پرهیز از تجمعات و دورهمی‌های خانوادگی، عدم حضور غیرضروری در بیرون از منزل و غیره همچنان جزو موارد ضروری است.

استان گیلان / وضعیت قرمز کرونایی در تمام شهرستان‌ها ادامه دارد

تمامی 17 شهرستان استان گیلان اکنون در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد و آمار بستری‌شدگان کرونایی در شهرهای گیلان همچنان روند رو به رشد دارد.

براساس آخرین اعلام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در حال حاضر بیش از هزار و 950 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های استان گیلان بستری هستند که 350 نفر در 24 ساعت گذشته به این آمار افزوده شده‌اند.

همچنین تقریبا 2 هزار بیمار کرونایی در مراکز درمانی گیلان به صورت سرپایی مداوا می‌شوند البته شمار بیماران سرپایی در گیلان نسبت به روزهای اخیر روند نزولی داشته است.

برای قطع زنجیره کرونا و مهار آن باید میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی به بیش از 90 درصد برسد این در حالی است که میانگین رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کل کشور و همچنین گیلان کمتر از 50 درصد است.

کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی سبب شده تا ابتلاء به کرونا در کشور و به تبع استان گیلان خوشه‌ای و خانوادگی باشد و در حال حاضر اکثر بستری‌شدگان کرونایی در بیمارستان‌های استان گیلان از افراد یک خانواده هستند.

به‌دنبال شیوع سویه دلتا و کرونای انگلیسی در گیلان به‌دلیل شدت علائم بالای این گونه‌ها آمار فوت‌شدگان کرونایی که در تیرماه به صفر رسیده بود اکنون رو به افزایش است و روزانه حدود 30 الی 40 نفر از هم‌استانیانمان بر اثر ابتلاء به کرونا جان خود را از دست می‌دهند.

استان لرستان / روند افزایشی بیماری ادامه دارد

مریم کوشکی صبح امروز در رابطه با آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان لرستان اظهارداشت: با اضافه شدن هزار و 248 بیمار جدید آمار مبتلایان به کرونا در لرستان به157 هزار و 497 نفر رسیده است.

وی افزود: در بحث فوتی‌های ناشی از کرونا نیز طی 24 ساعت گذشته 9 نفر جان خود را از دست دادند که با افزوده شدن این تعداد مجموع فوتی های استان به 2 هزار و 152 نفر رسیده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: هم اکنون نیز هزار و 390 بیمار مشکوک و مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند روز گذشته نیز آمارها بستری‌های لرستان هزار و 341 نفر بود.

وی بیان کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون در استان 469 هزار و 949 نمونه برای انجام آزمایش ارسال شده که به462 هزار و 116 مورد جواب داده شده است و 304 هزار و 610 مورد منفی بوده است.

استان هرمزگان / رشد مناسب موارد تست‌گیری

دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار داشت: سیستم بهداشت و درمان هرمزگان سعی دارد با بیماریابی میزان شیوع بیماری را کاهش دهد تا به تدریج شاهد کاهش آمار بستری باشیم.

وی افزود: تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا 480618 بوده که طی هفته‌های اخیر میزان تست گیری رشد مناسبی داشته است.

نوروزیان با اشاره به حجم مراجعات به بیمارستان‌های استان گفت: روز گذشته 223 بیمار جدید که نیازمند بستری شدن بودند در بیمارستان‌های استان پذیرش شدند و در حال دریافت خدمات درمانی هستند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر 1101 نفر با تشخیص کووید 19 در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد 137 بیمار در بخش آی‌سی‌یو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و وضعیت 38 بیمار نیز وخیم گزارش شده است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به کاهش موارد بیماران قرنطینه در منزل گفت: متاسفانه در شبانه روز گذشته کرونا جان 11 بیمار دیگر شامل 8 آقا 3 خانم در محدوده سنی 41 الی 88 سال از شهرستانهای بندرعباس (7 نفر)، سیریک، کیش، حاجی‌آباد و قشم هر کدام یک نفر را گرفت و شمار جان باختگان به 2062 نفر رسید.

استان همدان /1012 بیمار جدید شناسایی شد

دکتر محمد طاهری اظهار داشت: با فوت 9 بیمار دیگر در 24 ساعت گذشته آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در استان از ابتدای اپیدمی ویروس تاکنون به 2 هزار و 528 مورد رسیده است.

وی تصریح کرد: با شناسایی یک هزار و 12 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان، مجموع بیماران بستری مثبت به 23 هزار و 187 و بیماران سرپایی مثبت به 64 هزار و 48 نفر رسید.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان‌های استان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در 24 ساعت گذشته یک هزار و 907 مورد بود که 329 نفر از مراجعان به بیمارستان‌ها در بخش عادی بستری شدند.

طاهری گفت: 21 بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی. سی. یو مراکز درمانی استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی 48 بیمار بستری در بیمارستان‌های استان وخیم گزارش شده است.

وی درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان‌های استان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون در بیمارستان‌های اسدآباد یک هزار و 144، بهار یک هزار و 186، تویسرکان یک هزار و 271، رزن 948، درگزین 318، فامنین 357 و کبودرآهنگ یک هزار و 210 نفر است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: همچنین تاکنون چهار هزار و 428 نفر در ملایر، 2 هزار و 833 نفر در نهاوند و هشت هزار و 975 نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شده‌اند.

منبع: تسنیم
طی یک ماه گذشته نرخ ابتلا 77.2 و فوتی‌ها 190.4 درصد رشد کرد / غربالگری هوشمند در اولویت باشد + نقشه و نمودار 2
طی یک ماه گذشته نرخ ابتلا 77.2 و فوتی‌ها 190.4 درصد رشد کرد / غربالگری هوشمند در اولویت باشد + نقشه و نمودار 3
طی یک ماه گذشته نرخ ابتلا 77.2 و فوتی‌ها 190.4 درصد رشد کرد / غربالگری هوشمند در اولویت باشد + نقشه و نمودار 4
طی یک ماه گذشته نرخ ابتلا 77.2 و فوتی‌ها 190.4 درصد رشد کرد / غربالگری هوشمند در اولویت باشد + نقشه و نمودار 5
طی یک ماه گذشته نرخ ابتلا 77.2 و فوتی‌ها 190.4 درصد رشد کرد / غربالگری هوشمند در اولویت باشد + نقشه و نمودار 6
طی یک ماه گذشته نرخ ابتلا 77.2 و فوتی‌ها 190.4 درصد رشد کرد / غربالگری هوشمند در اولویت باشد + نقشه و نمودار 7
طی یک ماه گذشته نرخ ابتلا 77.2 و فوتی‌ها 190.4 درصد رشد کرد / غربالگری هوشمند در اولویت باشد + نقشه و نمودار 8
طی یک ماه گذشته نرخ ابتلا 77.2 و فوتی‌ها 190.4 درصد رشد کرد / غربالگری هوشمند در اولویت باشد + نقشه و نمودار 9
طی یک ماه گذشته نرخ ابتلا 77.2 و فوتی‌ها 190.4 درصد رشد کرد / غربالگری هوشمند در اولویت باشد + نقشه و نمودار 10