سه‌شنبه 6 آذر 1403

هفت روز تلاش بی‌وقفه برای امدادرسانی به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
هفت روز تلاش بی‌وقفه برای امدادرسانی به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان

زاهدان - ایرنا - هفت روز از جاری شدن سیل در سیستان و بلوچستان گذشت و تلاش بی وقفه امدادگران و امدادرسانی‌ها ادامه دارد بطوریکه تمامی امکانات امدادی کشور برای نجات و کمک‌رسانی به سیل‌زدگان این استان بسیج شده است.

به گزارش ایرنا هفت روز است که همچنان سیل سیستان و بلوچستان تیتر نخست بسیاری از رسانه‌های داخلی و خارجی را به خود اختصاص داده است. این روزها سیستان و بلوچستان محل آمد و شد مدیران و مسوولان ارشد کشور است که می‌خواهند ضمن بازدید از مناطق سیل زده، عمق فاجعه ای را که در جنوب شرق ایران رخ داده از نزدیک مشاهده و برای تسریع در امدادرسانی و حل مشکلات هموطنان این خطه از میهن اسلامی تلاش کنند.

علاوه بر رییس مجلس شورای اسلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات، نیرو، ورزش و جوانان و بهداشت و درمان که در روزهای گذشته میهمان این استان بودند از شب گذشته تا کنون نیز 4 تن از اعضای هیات دولت به مناطق سیلزده سیستان و بلوچستان سفر و مشکلات مردم را از نزدیک مشاهده و بررسی کردند.

امدادرسانی به مردم سیلزده همچنان از هر طریق ممکن ادامه دارد این در حالی است که سیل به بیش از 30 درصد راه‌ها و 60 درصد ابنیه و پل‌های موجود در محورهای روستایی آسیب وارد کرده است و همین موضوع دسترسی زمینی نیروهای امدادی به مناطق سیلزده را با تاخیر روبرو کرده است در این میان امداد هوایی بهترین گزینه جایگزین است که به گفته رسول راشکی مدیر عامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان با قوت ادامه دارد.

امدادگران جمعیت هلال احمر بیش از سایر نیروهای امدادی در جنب و جوش و تکاپو هستند و نیروهای سپاه پاسداران و سایر نهادهای نظامی و انتظامی نیز از روزهای نخست سیل به یاری سیل زدگان شتافته و همچنان در حال کمک رسانی هستند.

با این حال فرماندار چابهار معتقد است در شرایط فعلی به 20 فروند بالگرد برای امدادرسانی نیاز است در حالی که هم اکنون 6 بالگرد در منطقه حضور دارد.

علی ربیعی سنخگوی دولت نیز که شب گذشته وارد چابهار شد از بسیج تمامی امکانات امدادرسانی کشور در مناطق سیلزده سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: دولت برای جبران خسارت‌ها از هیچ کوششی دریغ نمی‌کند و تمام امکانات را برای امدادرسانی به مردم بسیج کرده و مسوولان ارشد وزارتخانه‌ها و ستاد مدیریت بحران در شهرستان‌های مختلف بلوچستان حضور دارند.

مشکلات بهداشتی و درمانی یکی دیگر از نگرانی های مردم در مناطق سیلزده است که با توجه به احتمال شیوع بیماری های واگیردار حساسیت در این زمینه را افزایش می دهد. اهمیت این موضوع آنقدر زیاد است که وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز شخصا در منطقه حضور یافت و از نزدیک مشکلات بهداشتی مردم مناطق سیلزده را مشاهده کرد.

وارد آمدن خسارت‌های چند صد میلیارد تومانی به راه‌های اصلی، فرعی و روستایی و تخریب ابنیه و پل ها نیز یکی دیگر از اثرات این سیل است بطوریکه وزیر راه و شهرسازی امروز در سفر به چابهار میزان برآورد اولیه خسارات وارده به راهها و ابنیه مربوطه را 700 میلیارد تومان عنوان کرد. ی

وزیر ورزش و جوانان نیز امروز کمک های جمع آوری شده توسط ورزشکاران را همراه با خود به سیستان و بلوچستان آورد و ضمن بازدید از مناطق سیلزده این هدایا را بین مردم توزیع کرد.

انجام 70 پرواز امداد و نجات در مناطق سیل زده

مدیر عامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا گفت: امداد هوایی به سیلزدگان با توجه به بسته بودن برخی مسیرهای ارتباطی روستاهای جنوب این استان همچنان با قوت ادامه دارد.

رسول راشکی با بیان اینکه هم‌اینک 2 فروند بالگرد هلال احمر در حال امدادرسانی هوایی هستند، اظهار داشت: تا کنون 70 سورتی پرواز برای انجام عملیات نجات، جستجو و توزیع اقلام امدادی در مناطق آسیب دیده انجام شده است. وی افزود: به دنبال وقوع سیلاب در سیستان و بلوچستان کار امدادرسانی وارد هفتمین روز خود شده و خدمات رسانی به مردم سیلزده در 386 روستای جنوب این استان توسط 495 تیم عملیاتی در حال انجام است. مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: 52 هزار و 902 نفر در قالب 11 هزار و 769 خانوار آسیب دیده توسط نجاتگران این جمعیت امداد رسانی شدند که از این تعداد هزار و 371 خانوار در هزار و 331 چادر امدادی اسکان اضطراری داده شدند. وی ادامه داد: تاکنون 2 هزار و 644 تخته موکت، پنج هزار و 934 تخته پتو، 6 هزار و 138 کیلوگرم نایلون در بین آسیب دیدگان توزیع شده است. راشکی ضمن تاکید بر توزیع اقلام امدادی بین حادثه دیدگان سیل اخیر اظهار داشت: همچنین بیش‌از 10 هزار و 815 بسته غذایی 72 ساعته و هزار و 145 بطری آب معدنی، چهار هزار و 960 قوطی کنسرو، 2 هزار و 288 کیلوگرم برنج، هزار و 83 کیلوگرم حبوبات و سایر اقلام از قبیل قند و شکر، چای، فانوس و ست ظروف بین سیلزدگان توزیع شده است.

وی گفت: 2 هزار و 352 نفر روز امدادگر به همراه 327 دستگاه خودروی عملیاتی جمعیت هلال احمر استان در مناطق آسیب دیده کار امدادرسانی را بر عهده دارند.

تاکید وزیر بهداشت بر تامین آب و بازگشایی راه ها در مناطق سیلزده

سعید نمکی وزیر بهداشت و درمان امروز در حاشیه بازدید از مناطق سیلزده چابهار در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مسوولان هرچه سریعتر با ارسال تانکر و یا خرید و تامین آب آشامیدنی سالم مورد نیاز، مردم مناطق سیل زده جنوب سیستان و بلوچستان را یاری کنند تا مردم مجبور به استفاده از آب گل آلود و غیربهداشتی نباشند و شاهد شیوع بیماریها نباشیم.

وی افزود: دارو و تجهیزات پزشکی به مقدار کافی در این مناطق توزیع شده و از این بابت نگرانی چندانی وجود ندارد و تمامی پزشکان و کادر بهداشتی درمانی، بهورزان و اورژانس نیز در حال آماده باش و ارائه خدمت به سیلزدگان مناطق مختلف جنوب سیستان وبلوچستان هستند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: عملیات اجرایی ساخت 33 پایگاه اورژانس جنوب سیستان و بلوچستان آغاز شده که می تواند بخشی از مشکلات را مرتفع و خدمات بهتری به مردم محروم و مناطق کمتر توسعه یافته این استان ارائه کند.

وی بر تکمیل و بهره برداری از این پایگاه ها تا پایان سال آینده تاکید کرد و افزود: افتخار آشنایی با این استان محروم از سالهای خیلی دور و به بیش از 30 سال پیش بر می گردد و تمام محرومیت ها و نیازمندی های این منطقه را کاملا آشنایی دارم و آخرین سعی و تلاشم بر حل مشکلات بهداشتی وافزایش اعتبارات در حوزه سلامت است.

دکتر نمکی ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان به دلیل حوادث فراوان و عدم دسترسی کافی به مراکز درمانی، وجود پایگاه ها و آمبولانس های اورژانس، بسیار مهم و اساسی است و می تواند خدمات مورد نیاز مردم را ارائه کند.

در زمینه بیماری های واگیردار نگرانی نداریم

رییس سازمان اورژانس کشور نیز به خبرنگاران اظهار داشت: روند ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در مناطق سیل زده تاکنون مطلوب بوده و مناطق سیل زده از نظر سلامت و بهداشت، شرایط پایداری دارند.

پیرحسین کولیوند افزود: اقلام زیستی نظیر پتو، آب معدنی، موادغذایی وبهداشتی از مهمترین نیازها است و از نظر بهداشتی تمامی مناطق متاثر از سیل را از نزدیک بررسی کرده‌ایم، امیدواریم با فروکش کردن آب ها در تمام نقاط روستایی، مسیرهای ارتباطی باز شده و روند خدمت رسانی به مردم سیلزده با سرعت بهتری انجام شود.

وی به استقرار پزشکان، پرستاران و تیم‌های فوریتهای پزشکی در مناطق سیل زده و پایگاه های مرکز سلامت در روزهای اولیه وقوع سیل اشاره و خاطرنشان کرد: تمامی افرادی که دارای بیماری‌های خاص، مزمن و شرایط پرخطر هستند، شناسایی و به مناطق امن منتقل شده اند و باید اعلام کنم در حوزه بیماری های واگیردار، اقدامات پیشگیرانه در حال انجام است و نگرانی نداریم.

مشکلی در تامین دارو نیست

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر نیز اظهار داشت: خدمات رسانی به بیماران و مراجعان تمام مراکز بهداشتی و درمانی سطح دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر استمرار دارد و هیچ خللی در روند ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به وجود نیامده است.

محمدمهران امینی‌فرد افزود: اقدامات و هماهنگی های لازم برای ارائه خدمات موردنیاز به مادران باردار ساکن در مناطق مستعد سیل و بحران پیش بینی و تاکنون 37 مادر باردار به بیمارستان امام علی (ع) چابهار منتقل شده و سایر مادران باردار نیز تحت نظر هستند.

وی ادامه داد: 77 پایگاه اورژانس زمینی به همراه 2 فروند بالگرد اورژانس هوایی ایرانشهر و گناباد و 6 تیم واکنش سریع فوریت های پزشکی در منطقه مستقر هستند و نگرانی در این مورد وجود ندارد.

وی بیان کرد: 16 تیم عملیاتی بهداشتی به منظور ارزیابی مستمر وضعیت بهداشت محیط، بیماری ها، بیماریهای منتقله از آب و سایر خدمات بهداشتی در شهرستان های چابهار و کنارک مستقر هستند و شرایط بهداشتی منطقه کاملا تحت کنترل و پایدار است.

وی ادامه داد: کمبود دارویی وجود ندارد و با همکاری سازمان غذا و دارو اقلام دارویی مورد نیاز تامین شده و الباقی نیز در روزهای آینده ارسال خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر افزود: واکسن ها و سرم های لازم برای شرایط پس از سیل و کنترل بیماری ها با کمک مرکز مدیریت بیماری های واگیر و معاونت بهداشت وزارت بهداشت تامین شده است.

ویزیت رایگان پنج هزار بیمار سیلزده

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) سیستان و بلوچستان نیز روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا گفت: پنج هزار و 100 بیمار مناطق سیلزده جنوب استان توسط پزشکان این ستاد ویزیت رایگان شدند.

علیرضا راشکی اظهار داشت: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) همزمان با سیلاب اخیر سیستان و بلوچستان علاوه بر ویزیت بیماران نیازمند منطقه اقدام به توزیع 32 هزار پرس غذای گرم بین مردم سیلزده کرده است.

وی افزود: همچنین در این مدت هفت هزار و 200 جیره خشک بین سیل زدگان سیستان و بلوچستان توزیع شده است. مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) سیستان و بلوچستان بیان کرد: علاوه بر خدمات یادشده، 32 دستگاه کف‌شکن و لجن‌کش این ستاد همزمان با بروز سیلاب در استان به مناطق مورد نیاز اعزام و در حال خدمات رسانی به سیلزدگان هستند.

برآورد 700 میلیارد تومان خسارت به راه های سیستان و بلوچستان

وزیر راه و شهرسازی نیز با حضور در مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس برآوردهای اولیه میزان خسارت وارد شده از سیل به راه‌ها، پل‌ها، آب‌روها و ابنیه فنی راه‌های استان سیستان و بلوچستان بالغ بر 700 میلیارد تومان است.

محمد اسلامی افزود: بیش از 800 راه روستایی دچار آسیب یا انسداد شده بود که با همت راهداران و با بسیج امکانات و استفاده از 375 دستگاه ماشین آلات سنگین و نیمه سنگین بازگشایی راه‌ها انجام شده است.

وی ادامه داد: با این وجود اکنون بیش از 30 مسیر روستایی به طور کامل بازگشایی نشده است و همکاران ما در تلاش برای باز کردن راه های باقی مانده هستند. روستاهای باقی مانده عموما در مسیر رودخانه ها هستند و تا زمانی که آب به طور کامل فروکش نکند، نمی‌توان کار بازگشایی را انجام داد.

تمام راه‌های اصلی باز است

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه الویت ما این است که راه های اصلی مسدود نباشد، گفت: اکنون راه های اصلی تماما باز و بسیاری از راه های فرعی نیز ترمیم شده‌اند. تاکید دولت برگرداندن شرایط به وضعیت عادی است و بنابراین رسیدگی به وضعیت مسکن و خانه‌های آسیب دیده در برنامه های وزارت راه قرار دارد. اکنون مسوولان و کارشناسان بنیاد مسکن در استان مستقر شده و در حال شناسایی، ارزیابی و انجام اقدام های اجرایی هستند تا هم اقلام مورد نیاز مردم در اختیارشان قرار گیرد و هم کار بازسازی خانه‌ها آغاز شود.

وی خاطرنشان کرد: باید بتوانیم اعتباراتی را برای بازسازی مناطق سیل زده مصوب کنیم و بعد از آن کار بازسازی را آغاز خواهیم کرد.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: الویت اصلی ما برقراری تردد است و در گام دوم به دنبال تثبیت ترددها و در گام سوم در تلاش برای بازسازی هستیم؛ همه این سه مورد به شکل متوازن در حال انجام است.

راه ارتباطی 33 روستای سیلزده سیستان و بلوچستان همچنان بسته است

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: راه ارتباطی 33 روستای سیل‌زده جنوب این استان با توجه به شدت بارندگی‌ها و سیلاب همچنان بسته است و امداد رسانی بوسیله بالگرد و قایق انجام می‌شود.

احمدعلی موهبتی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همزمان با بارندگی‌های 20 تا 22 دی در سیستان و بلوچستان و جاری شدن سیلاب راه ارتباطی 890 روستای این استان قطع شد که با تلاش شبانه روزی نیروهای راهداری و امدادی بیشتر آنها ترمیم و بازگشایی شد و تنها راه 33 روستا بسته است

وی افزود: در سیلاب اخیر حدود سه هزار میلیارد تومان خسارت به بخش‌های زیربنایی، کشاورزی، برق، شیلات و آموزشی سیستان و بلوچستان وارد شد و همچنان با توجه به شدت سیلاب برآوردها در حال انجام است.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: بر اساس برآورد اولیه سیل 744 میلیارد و 500 میلیون تومان به بخش راه‌ها، 23 میلیارد تومان به شبکه برق رسانی و 40 میلیارد و 500 میلیون تومان به شبکه آبرسانی استان خسارت وارد کرده است.

وی ادامه داد: همچنین در سیلاب اخیر بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان متحمل 640 میلیارد تومان، مسکن 820 میلیارد تومان، ارتباطات یک میلیارد تومان، عشایری 24 میلیارد تومان و مراکز بهداشتی درمانی 14 میلیارد و 500 میلیون تومان دچار خسارت شدند.

موهبتی تصریح کرد: 108 میلیارد تومان به مراکز آموزشی، 18 میلیارد تومان بخش منابع طبیعی، 332 میلیارد تومان زیرساخت‌های شهری و 113 میلیارد تومان به بخش شیلات خسارت وارد شده است.

وی بیان کرد: براساس آخرین آمار از مجموع 878 روستای سیستان و بلوچستان که دچار قطعی برق شده بودند تاکنون برق بیش از 870 روستا وصل شده و تنها هفت روستا بی برق هستند.

آسیب سیل به بیش‌از 30 درصد راه‌های روستایی جنوب سیستان و بلوچستان

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب سیستان و بلوچستان (ایرانشهر) گفت: سیل در جنوب این استان به بیش از 30 درصد راه‌ها و 60 درصد ابنیه و پل‌های موجود در محورهای روستایی آسیب وارد کرده است.

ابراهیم جاوشیری چهارشنبه شب در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا گفته بود: 27 محور اصلی و فرعی و 875 راه روستایی بر اثر سیل و طغیان رودخانه‌ها دچار انسداد شده بود که با تلاش شبانه‌روزی 722 نفر نیروی راهداری و بکارگیری 375 دستگاه ماشین‌آلات نیمه سنگین و سنگین فعال راهداری تاکنون 27 محور اصلی و فرعی و 805 راه روستایی بازگشایی شده است.

وی گفت: 70 اکیپ راهداری به صورت شبانه‌روزی و بی وقفه برای بازگشایی و رفع مشکل مناطق آسیب دیده تلاش می‌کنند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب سیستان و بلوچستان (ایرانشهر) افزود: بر اثر وقوع سیل حدود 16 دستگاه پل و آب رو کاملا تخریب و حدود 162 ابنیه شامل آبنما و پل دچار آسیب و خسارت شده است.

وی بیان کرد: همچنین هزارو 763 کیلومتر از راه‌های اصلی و فرعی و سه هزارو 860 کیلومتر از راه‌های روستایی تخریب و یا دچار آسیب شده است.

جاوشیری گفت: پس از بارش 200 میلیمتری باران و جاری شدن سیل در جنوب بلوچستان و فروکش کردن آب با تلاش شبانه روزی راهداران هم‌اینک همه محورهای اصلی، فرعی و بیشتر راه‌های روستایی بازگشایی شده است.

وی ادامه داد: حجم بیشتر خسارت‌ها در شهرستان‌های نیکشهر، چابهار، فنوج، کنارک، قصرقند، دلگان و ایرانشهر بوده که باتوجه به فاصله زیاد شهرها از یکدیگر و فاصله حدود 800 کیلومتری از مرکز استان امداد رسانی از طریق جاده‌های روستایی به سختی انجام می‌شود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب سیستان و بلوچستان (ایرانشهر) افزود: بر حسب دستور مقام معظم رهبری مبنی بر امدادرسانی به سیل زدگان جنوب استان در حال حاضر چندین تیم از سازمان راهداری برای بازدید میدانی به منطقه اعزام شده‌اند.

وی اظهار داشت: با توجه به حجم خسارات وارده، اداره کل راهداری ایرانشهر از تمام ظرفیت نیروی انسانی و ماشین آلات راهداری خود و همچنین ماشین آلات راهداری و نیروی انسانی شرکت‌های پیمانکاری تحت اختیار استفاده کرده است.

حداقل به 20 بالگرد برای امدادرسانی نیاز است

معاون استاندار سیستان وبلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه چابهار نیز استقرار حداقل 20 فروند بالگرد برای کمک رسانی و ارسال نیروی امدادی به روستاها را خواستار شد و ادامه داد: هم‌اینک 6 بالگرد در حال خدمات رسانی هستند که این تعداد با توجه به حجم بالای تخریب راه‌های روستایی و محاصره بودن روستاها در سیل کافی نیست.

رحمدل بامری بر راه‌اندازی بیمارستان صحرایی در مرکز بخش‌های پلان، دشتیاری و اعزام پزشک به مناطق مختلف سیلزده و افزایش آمبولانس‌ها به 30 دستگاه، جذب پرستار، بهورز و پزشک تاکید کرد و گفت: هماهنگی لازم برای بیمارستان صحرایی صورت گرفته که نیاز است هرچه سریعتر این مهم محقق شود.

وی بر افزایش امداد هوایی و استقرار اورژانس هوایی در چابهار تاکید کرد و افزود: بعد از گذشت یک هفته از سیل و بارندگی‌های مخرب بیش‌از 50 درصد روستاهای چابهار همچنان در محاصره سیل هستند و نیاز به امدادهوایی دارند.

وی از وزارت بهداشت و درمان خواست هرچه سریعتر مرکز تسهیلات زایمانی و زایمان بستر پیرسهراب و سه نقطه پرجمعیت چابهار را راه‌اندازی تا مردم و مادران باردار در مواقع بارندگی در پشت سیلاب گرفتار نشود.

فرماندار چابهار تخصیص اعتبار و تکمیل بیمارستان 540 تختخوابی، جذب نیروهای بومی و پزشکان متخصص، ایجاد خانه‌های بهداشت و تکمیل چارت بهداشتی و درمانی، بازسازی خانه‌های بهداشت، تامین اعتبار برای ارتقای سلامت و مقابله با مالاریا و تامین سرم عقرب و مار را از سوی وزارت بهداشت و درمان خواستار شد و افزود: در بارندگی‌های اخیر مار و عقرب زیاد شده و نیاز است هزاران لاشه دام‌های تلف شده اهلی و وحشی، پرندگان و مرغ‌های محلی بصورت بهداشتی جمع آوری و دفن شوند.

وی بیان کرد: 80 درصد چارت بهداشتی و درمانی چابهار خالی است و می‌طلبد با نگاه ویژه حداقل مشکلات حوزه بهداشت و درمان مرتفع تا شاهد سلامت جامعه در این منطقه ویژه اقتصادی، گردشگری و تجاری باشیم.

بامری بر تشویق پزشکان و کادر بهداشتی و درمانی چابهار از سوی وزیر بهداشت تاکید کرد و گفت: این نیروها با حداقل امکانات و رفاه اندک در مناطق مرزی در حال خدمات رسانی به سیلزدگان هستند.

وی ادامه داد: آموزش برای جمع‌آوری لاشه حیوانات و دام‌های تلف شده، مقابله با بیماری‌های مشترک انسان و دام ضروری است و باید همه‌ی مراکز حداقل 2 پزشک داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه روستاهای کلانی، منطقه عورکی و دلگان‌ها با مشکلات زیادی مواجه هستند، خاطرنشان کرد: هم‌اینک مهمترین نیاز سیلزدگان چادر، آب معدنی، موادغذایی و از همه مهمتر بازگشایی راه‌های بسته شده است که هم وزارت راه و شهرسازی، پیمانکاران بومی و ادارات و ارگان‌های مختلف باید ماشین آلات سنگین را به منطقه اعزام تا شاهد بازگشایی راه‌ها و ارسال کمک به مردم سیلزده باشیم.

وی بر ارسال بیش‌از 200 دستگاه ماشین آلات سنگین نظیر بولدزر، لودر، بیل میکانیکی، کامیون و تانکر آبرسان تاکید کرد و گفت: با همت جهادی می‌توان مناطق سیلزده را بازسازی و شرایط را به حالت عادی قبل باز گرداند.

بامری اظهار داشت: هزاران واحدمسکونی خشتی و گلی و غیر استاندارد تخریب شده که نیاز است بنیاد مسکن برای ساخت خانه‌های مقاوم ورود کند.

وزیر ورزش و جوانان کمک های ورزشکاران را به مناطق سیلزده آورد

مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش و جوانان نیز به منظور بازدید از مناطق سیلزده جنوب سیستان و بلوچستان صبح امروز / پنجشنبه / وارد کنارک شد.

مدیرکل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان در حاشیه این سفر در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هدف از سفر وزیر ورزش و جوانان به استان حضور در جمع سیل زدگان و بازدید از مناطق سیلزده جنوب استان است.

ادهم کرد زابلی افزود: در این سفر برانوش نیک‌بین مدیرکل حوزه وزارتی و مازیار ناظمی مدیرکل روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ورزش و جوانان وی را همراهی می کنند.

وی ادامه داد: اقلام جمع آوری شده ورزشکاران سیستان و بلوچستان در سفر وزیر ورزش بین سیل زدگان توزیع شد.

اتلاف 500 راس دام سبک و سنگین در سیلاب نیکشهر

مدیر جهاد کشاورزی نیکشهر در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: سیلاب اخیر علاوه‌بر تلف کردن 400 راس دام سبک و 100 راس دام سنگین به 300 جایگاه دام سنتی و هفت جایگاه بهداشتی دام این شهرستان نیز آسیب جدی وارد کرد.

حبیب رئیسی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا مجموع خسارات وارد شده به بخش کشاورزی نیکشهر را بیش‌از 611میلیارد و 300 میلیون ریال عنوان کرد و اظهار داشت: هسته اصلی سامانه بارش ارتفاعات بخش‌های بنت و مرکزی این شهرستان بوده و با میانگین کم سابقه 200 میلی‌متری بارندگی خسارات زیادی به بخش کشاورزی منطقه وارد کرده است. وی افزود: بیشترین خسارت این مدت با 353میلیارد و 300میلیون ریال به بخش آب و خاک نیکشهر اختصاص دارد.

مدیرجهاد کشاورزی نیکشهر بیان کرد: براثر طغیان رودخانه‌های محلی 90هکتار اراضی زراعی و باغی شهرستان به همراه محصولات آن که در حاشیه رودخانه‌ها بودند دچار آب بردگی و به 230 رشته قنات خسارت سنگینی وارد شده است وی با اشاره به فصل برداشت محصول زراعی گفت: 105هکتار از مزارع جالیز، گوجه‌فرنگی، پیاز، باقلا و یونجه شبدر برسیم و سبزیجات برگی خسارت 100 درصدی وارد شده است رئیسی تاکید کرد: با فروکش کردن سیلاب و باز شدن مسیرها و حضور گروه‌های ارزیاب میزان خسارت به طور کلی اعلام خواهد شد.

 26 تیم دامپزشکی به مناطق سیلزده سیستان و بلوچستان اعزام شدند

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: 26 تیم تخصصی نظارتی متشکل از کارشناسان خبره و کار آزموده دامپزشکی به مناطق سیلزده جنوب این استان جهت ارائه خدمات دامپزشکی اعزام شدند.

دکتر مهدی حسینی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تلاش در جهت رفع نیازمندی مردم آسیب دیده و تسکین آلام روحی آنان وظیفه‌ای است که بر دوش مسوولان و سایر آحاد مردم قرار دارد.

وی افزود: رایزنی با گروه‌های خیر، دانشگاه‌های مشهد، شیراز و زابل و همچنین هماهنگی با استان‌های همجوار جهت اعزام تیم‌های امدادی به مناطق آسیب‌دیده از دیگر اقدامات این اداره‌کل بوده است.

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: سازمان دامپزشکی کشور با ارسال محموله‌ای از اقلام ضروری به مردم آسیب دیده از سیل کمک کرده است.

روند امدادرسانی مطلوب است

معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: هم‌اینک عملیات امداد رسانی در مناطق سیلزده سیستان و بلوچستان به خوبی انجام و تیم‌های امدادی پنج استان معین نیز به این مناطق وارد می‌شوند.

حامد سجادی روز پنجشنبه در جریان بازدید از مناطق سیل‌زده چابهار در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پنج تیم امدادی از پنج استان خراسان شمالی، خراسان رضوی، یزد، فارس و کرمان به همراه 350 امدادگر بزودی وارد مناطق سیلزده جنوب سیستان و بلوچستان می‌شوند. وی عنوان کرد: کاروان امداد رسانی خراسان رضوی شامل 9 خودروی کمک‌دار، 2 کامیون و 2 هزار بسته غذایی وارد چابهار خواهند شد.

معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: همچنین تیم امدادی فارس شهرستان فنوج، خراسان شمالی شهرستان چابهار، یزد شهرستان دلگان و خراسان رضوی شهرستان‌های نیکشهر قصرقند را پوشش امدادی خواهند کرد. وی اظهار داشت: با گذشت چند روز امدادگران تازه نفس جایگزین نیروهای بومی می‌شوند و بخش لجستیک ما را تقویت می‌کنند.

9 محموله کمک‌های انسان دوستانه به مناطق سیلزده سیستان و بلوچستان ارسال شد

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: 9 محموله کمک‌های انسان دوستانه خیران و کارکنان این اداره‌کل به مناطق سیلزده شهرستان‌های چابهار و کنارک ارسال شد.

بهروز آقایی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این محموله‌ها شامل پتو، روفرشی، چراغ شارژی، لوازم بهداشتی، پزشکی و دارویی، لباس گرم، کنسروجات، آب معدنی و سایر مواد خوراکی است.

وی افزود: در پی وقوع سیل در مناطق روستایی بلوچستان تمامی واحدها و شرکت‌های فعال در اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان مکلف به امداد رسانی همه جانبه به مردم سیلزده شدند.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان بیان کرد: در این راستا تیم‌های واکنش سریع یگان حفاظت، عملیاتی و گشت و نظارت بر سواحل استان به منظور امدادرسانی و برآورد سطح خسارت و نیازمندی‌های مردم در مناطق روستایی حضور یافتند.

وی ادامه داد: همچنین ماشین آلات فعال در پروژه‌های در دست اجرای بندر چابهار جهت امدادرسانی و بازگشایی معابر روستایی به این مناطق ارسال شد.

آقایی بیان کرد: در چند روز اخیر علاوه‌بر کمک‌های نقدی، کمک‌های غیرنقدی کارکنان این اداره‌کل و شرکت‌های فعال در بندر به مناطق سیلزده ارسال شده است.

وی خاطرنشان کرد: رسیدگی به سیلزدگان از وظایف همه‌ی مردم و مسوولان است تا درد و رنج افراد محروم و آسیب دیده کاهش پیدا کند.

11 هزار خانوار سیلزده سیستان و بلوچستان امدادرسانی شدند

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: همزمان با آغاز باران‌های سیل آسا در این استان به 11 هزار خانوار با جمعیتی در حدود 55 هزار نفر توسط هلال احمر امدادرسانی شدند.

رسول راشکی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کار امدادرسانی به مناطق زلزله زده کماکان ادامه دارد و تمام نیروهای امدادی سیستان و بلوچستان بسیج شده‌اند. وی افزود: از پنج استان کرمان، یزد، خراسان شمالی، رضوی و هرمزگان 70 امدادگر وارد منطقه شده‌اند و کار امداد رسانی را انجام می‌دهند. مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان ادامه داد: سه محموله امدادی تاکنون از تهران به کنارک ارسال شده و امروز هم یک محموله 60 تنی دیگر وارد استان می‌شود. وی تصریح کرد: خوشبختانه تاکنون تلفات جانی در سیل چابهار نداشتیم چراکه پیشگیری در این زمینه از ابتدای سیلاب مدنظر بوده و ذخیره سازی اقلام غذایی برای 72 ساعت با توجه به پیش بینی‌های گذشته به خوبی انجام شده است. راشکی اظهار داشت: هم‌اینک سنگین‌ترین اتفاقات در کنارک و چابهار رخ داده و خوشبختانه هفت بالگرد ارتش و سپاه کار امداد هوایی را در این منطقه انجام می‌دهند. وی درباره روند توزیع اقلام موردنیاز سیلزدگان گفت: در این مدت 977 چادر امدادی، هزار و 102 تخته پتو، 4 هزار و 562 کیلوگرم نایلون، 103 شعله فانوس، سه هزار و 307 بسته غذایی، 9 هزار و 139کیلوگرم قند و چای، والور، برنج و نان از اقلام ضروری بوده که توسط این جمعیت در بین سیلزدگان توزیع شده است. مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان افزود: همچنین در این مدت هزار و 17 خانوار اسکان یافتند و حدود هزار نفر نیز مداوا شده‌اند. وی عنوان کرد: این عملیات‌ها توسط 300 نیرو و هزار و 546 نجاتگر انجام شد. راشکی اظهار داشت: هم‌اینک 400 تیم عملیاتی امداد و نجات در 308 روستا و مناطق سیلزده فعال و در حال خدمات رسانی هستند. وی مشکل اصلی این حوزه را تهیه سوخت بالگرد عنوان کرد و گفت: باید در این زمینه تدابیری اندیشیده شود تا مشکل حل شود.

137 روستای سیل‌زده کاجو و بنت در انتظار امدادرسانی

فرماندار قصرقند در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به سرگردانی و بی اطلاعی از مردم بیش از 40 روستای حوزه مسیر رودخانه کاجو اظهار داشت: با توجه به بارندگی‌ها و طغیان رودخانه از پنج روز پیش تاکنون از برخی روستاهای کاجو اطلاعی در دست نبوده و تلفن و راه قطع و بسته شده است که امیدواریم تا 24 ساعت آینده با وصل شدن برق، تلفن نیز وصل شود.

رحیم بخش پاک‌اندیش افزود: از روز گذشته امدادرسانی به صورت هوایی آغاز شده و امیدواریم با یک بالگرد امدادرسانی شود و مهمترین مشکل نبود راه است زیرا بر روی رودخانه کاجو در چندین نقطه پل وجود ندارد و این امدادرسانی را کند کرده است.

وی ادامه داد: طول جاده دسترسی حوزه کاجو در مجموع 54 کیلومتر است که در طول پنج سال گذشته 20 کیلومتر آن بازگشایی شده و 34 کیلومتر باقیمانده حداقل 60 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وی اظهار امیدواری کرد در روزهای آینده با فروکش کردن آب رودخانه کاجو امدادرسانی به بیش از 40 روستای فاقد راه در حوزه کاجو و بیش از 70 روستای بخش تلنگ شتاب گیرد.

وی خواستار کمک رسانی و تامین موادغذایی، آب معدنی، پتو و سایر ملزومات برای سیلزدگان و ارسال ماشین آلات سنگین راهسازی به روستاهای مختلف شد.

فرماندار نیکشهر نیز اظهار داشت: در بارندگی های کم سابقه اخیر در حوزه نیکشهر چندین پل تخریب و به زیرساخت ها خسارت زیادی وارد شده و تاکنون راه بسیاری از روستاها به مرکز شهرستان نیکشهر بسته شده و هنوز بازگشایی نشده است.

ضیا الحق هاشمزهی افزود: روستاهای توتان مهمدان، داروکان، گرگان، کوچینک، چاهان، هنزم زیردان، سرگوست، دستگرد راه مناسبی برای تردد ندارند و خودروهای کمک دار در حال تردد و خدمات رسانی هستند.

وی گفت: امدادرسانی هوایی نیز آغاز شده و برق و تلفن نیز در بیشتر مناطق وصل شده و در حال برآورد خسارت سیل هستیم.

وی از نیروهای مردمی و خدمات رسان دولتی خواست کمک ها را براساس برنامه ریزی و هماهنگی فرمانداری و بخشداری ها به مردم ارسال کنند تا به نیازمندان واقعی برسد و اینگونه نباشد که در برخی نقاط چندین بار کمک ارسال و در برخی نقاط هیچ کمک رسانی انجام نشود.

خدمات ارائه شده از سوی امداگران هلال احمر در منطقه قابل تقدیر است اما بسته بودن برخی راههای روستایی امکان دسترسی به روستاها را از آنان سلب کرده است.

ارسال 40 تن آرد به مناطق سیلزده نیکشهر

مدیرکل غله سیستان و بلوچستان گفت: 40 تن آرد خام جهت تامین نان مورد نیاز مناطق سیل‌زده روستایی و عشایری نیکشهر ارسال شد.

غلامعلی گنجعلی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هزار کیسه آرد خام جهت پخت نان مورد نیاز مردم با هماهنگی لازم به مناطق سیل‌زده روستایی و عشایری نیکشهر ارسال شد.

وی گفت: در صورت اعلام نیاز، آمادگی بیشتری برای تامین آرد ساکنان مناطق شهری، روستایی و عشایری سیل‌زده در جنوب سیستان و بلوچستان وجود دارد.

همچنین امروز رییس سازمان بسیج مستضعفان از مناطق سیلزده چابهار بازدید کرد.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*
هفت روز تلاش بی‌وقفه برای امدادرسانی به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان 2
هفت روز تلاش بی‌وقفه برای امدادرسانی به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان 3
هفت روز تلاش بی‌وقفه برای امدادرسانی به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان 4
هفت روز تلاش بی‌وقفه برای امدادرسانی به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان 5
هفت روز تلاش بی‌وقفه برای امدادرسانی به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان 6
هفت روز تلاش بی‌وقفه برای امدادرسانی به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان 7