یک‌شنبه 30 دی 1403

14 آبان و مهمترین اخبار کرونایی استان‌ها

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
14 آبان و مهمترین اخبار کرونایی استان‌ها

استان‌ها - ایرنا - شیوع کووید 19 در کشور با بی‌توجهی برخی مردم به موج سوم رسیده و در نیمه فصل پاییز، رخت زرد، نارنجی و قرمز بیماری را بر تن استان‌ها کرده است، به طوری که هم اکنون کارشناسان و مسوولان اعمال محدودیت‌های بیشتر را برای مقابله موثرتر با کرونا اجتناب ناپذیر می‌دانند.

حالا دیگر کمتر کسی است که درباره بیماری نوپدید کووید 19 اطلاعات نداشته باشد، حداقل بیشتر مردم آن را با عنوان "کرونا" شناخته و بسیاری از خانواده‌ها نیز از نزدیک این بیماری را لمس کرده‌اند.

پس از حدود 9 ماه حضور کرونا در کشورمان، هم اکنون ویروس افسار گسیخته آن با قدرت و شدت در بیشتر مناطق کشور در حال گردش است، قربانی می گیرد و توان کادر درمان را هم کاهش داده است، اما برخی مردم هنوز کووید 19 را جدی نگرفته اند و نیازی به رعایت دقیق دستورالعمل های توصیه شده نمی‌بینند به طوری که مسوولان در برخی استان ها از ضرورت مداخلات جدی‌تر و با دامنه و عمق بیشتر برای کنترل آن سخن می گویند.

استفاده همگانی از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی 2 متری، شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادن‌های مکرر و به ویژه منع سفر و حضور در اجتماعات از جمله نکاتی است که کارشناسان برای پیشگیری از شیوع ویروس بیماری توصیه می‌کنند.

پیگیری خبری ایرنا تازه‌ترین وضعیت کرونایی استان‌ها را نشان می دهد، از جمله در آذربایجان غربی که وضعیت همه شهرستان‌های آن به لحاظ شیوع کرونا قرمز شده است، فوتی‌های ناشی از این بیماری طی 24 ساعت گذشته 25 نفر افزایش یافت و به هزار و 925 نفر رسید. دکتر جواد آقازاده رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی با اعلام این خبر افزود: با بستری شدن حدود 290 نفر دیگر در مراکز درمانی آذربایجان غربی طی 24 ساعت گذشته نیز، تعداد بستری های بیماران حاد تنفسی در استان به یک هزار و 601 نفر رسید که آن هم رقم بسیار بالایی است. وی اضافه کرد: از این تعداد، 921 نفر مشکوک به بیماری کرونا و 680 نفر به طور قطعی مبتلا به این بیماری هستند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد هم با اشاره به روند صعودی ابتلای افراد به ویروس کرونا گفت: 594 فرد مبتلا به این ویروس 24 ساعت گذشته در استان شناسایی شدند. به گفته سید ابراهیم سلمانی، از این تعداد 165 نفر در بیمارستان‌های استان تحت درمان و مابقی در منازل خود دوران درمان را طی می کنند.

آمار مبتلایان در کهگیلویه و بویراحمد هم زنگ خطر را به صدا دراورده است و به گفته حسین کلانتری استاندار، ماه جاری نسبت به ماه گذشته روند ابتلا به کرونا در استان رشد چند برابری داشته و با توجه به افزایش شمار مبتلایان و افراد بستری باید شاهد مرگ و میرهای بیشتر در طی دو تا چهار هفته آینده باشیم. در همین ارتباط، رییس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: شهرستان های بویراحمد، کهگیلویه و گچساران از نظر شیوع کرونا از شرایط قرمز فراتر رفته و وارد وضعیت سیاه شده اند. به گفته پرویز یزدان پناه، روزانه به طور متوسط 40 نفر به بیماران بستری استان افزوده می شود و روند ابتلای بیماری در استان بسیار بالا رفته است. روز گذشته 453 نمونه از آزمایشگاه سلولی و مولکولی یاسوج دریافت شد که 63 درصد موارد مثبت و بیشترین موارد در شهرستان های بویراحمد، کهگیلویه، چرام، گچساران و دنا بودند.

در خمین هم رئیس دانشکده علوم پزشکی از ابتلای 30 درصد از مدافعان سلامت و کادر درمانی و بهداشتی این شهرستان به کرونا خبر داد و با بیان این که این افراد مراحل قرنطینه و درمان را می گذرانند، افزود: کادر درمان بیمارستان امام خمینی (ره) به‌دلیل بی‌توجهی برخی مردم به ضوابط بهداشتی تحت فشار هستند. دکتر مجتبی دیده دار اظهار داشت: پرستاران خسته و فرسوده هستند و سهل‌انگاری مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی جان کادر درمان را به‌خطر انداخته است. رئیس دانشکده علوم پزشکی خمین گفت: ارزیابی‌ها بیانگر آن است که 80 درصد از مردم این شهرستتان از ماسک استفاده می‌کنند در حالیکه این رقم باید به بیش از 95 برسد. علاوه بر ین، با وجود هشدارها و محدودیت‌ها هنور برخی خانواده‌ها در خمین برای برگزاری جشن عروسی در شرایط بحرانی این شهرستان اصرار دارند و این تجمع‌ها به شدت در تکثیر ویروس و تهدید سلامت شهروندان اثر دارد.

در همین حال خبر رسید که کادر درمان همدان اولین شهید را را تقدیم دفاع از سلامت شهروندان کرد. به گفته هادی زرینی رییس نظام پرستاری همدان، سید زهرا موسوی ارفع بهیار بیمارستان سینا پس از ابتلا به ویروس کرونا و تحمل یک هفته بیماری شب گذشته آسمانی و نامش به عنوان اولین شهید سلامت استان ماندگار شد. وی با تاکید بر ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم بیان کرد: شیفت های مستمر و شب نخوابی پرستاران موجب کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن آنها شده و با وجود مراقبت ها و رعایت اصول بهداشت فردی، بدن آنها در برابر ویروس ضعیف و آسیب پذیر است.

همچنین در استان سمنان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گفت: کادر درمان و پزشکی و بخش بهداشتی، نزدیک به 9 ماه است که به صورت مستمر و شبانه‌روز در حال فعالیت هستند و به واسطه فشار کاری و همچنین مشکلات متعدد، فرسایش کادر درمانی در حال افزایش است. وی بیان کرد: با وجود هشدارها در زمینه موج فزاینده شیوع کرونا، رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی افزایش نیافته است و برگزاری اجتماعات ادامه دارد و افراد کمتر به استفاده ماسک توجه می‌کنند.

محدودیت‌های بیشتر در استان‌ها 

در حالی که چشم انداز نزدیکی برای کاهش آمار مبتلایان و قربانیان ابتلا به کرونا متصور نیست، مسوولان و ستادهای استانی مدیریت کرونا محدودیت های بیشتری را برای شهرستان ها در نظر گرفته اند.

بر این اساس امروز در استان اردبیل، محدودیت‌های جدید با تصمیم ستاد استانی مدیریت کرونا در زمینه فعالیت اصناف و تردد شهروندان به اجرا درمی‌آید و لذا برگزاری مراسم و مهمانی‌های خانوادگی به دلیل عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری و در نتیجه انتشار کنترل نشده ویروس از این طریق ممنوع اعلام شده است. همچنین ارائه خدمات در قلیان‌سراها، کافه‌ها، چایخانه‌ها، سفره‌خانه‌ها و غذاخوری‌ها (به جز شکل بیرون‌بر) و نیز برگزاری هر گونه جلسه بالای 10 نفر تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام شده ست. سرو غذا و صبحانه در ادارات هم تا اطلاع ثانوی حذف شده و فعالیت آرایشگاه‌های زنانه حداقل به مدت 2 هفته تعطیل اعلام شده است. به گزارش ایرنا، در ادامه روند افزایشی ابتلا به بیماری کرونا، استان اردبیل همچنان در وضعیت قرمز شیوع کرونا قرار دارد و 2 شهرستان اردبیل و مشکین‌شهر در وضعیت مشکی (حاد و بحرانی) قرار گرفته است.

در خراسان رضوی هم فرماندار گناباد گفت: با عنایت به شرایط بحرانی و شیوع موج سوم ویروس همه‌گیر کرونا و افزایش موارد ابتلا به بیماری کووید 19 محدودیتهای کرونایی مشاغل در این شهرستان افزایش یافت.‌حامد قربانی افزود: بر اساس ابلاغ ستاد کرونای استان خراسان رضوی در شهرستان گناباد مانند 6 شهرستان دیگر این استان، محدودیت‌های کرونایی در فعالیت گروههای شغلی از روز چهارشنبه به مدت 10 روز اجرا می‌شود. وی ادامه داد: محدودیت فعالیت گروههای شغلی سه و چهار از سه روز گذشته در گناباد آغاز شده است و محدودیت فعالیت گروه شغلی دو از امروز چهارشنبه آغاز و تا 23 آبان ماه جاری ادامه می یابد.

در لرستان نیز سیدموسی خادمی استاندار این استان گفت: محدودیت‌های جدید کرونا در خرم‌آباد مرکز استان از امروز چهارشنبه 14 آبان به مدت 10 روز اعمال خواهد شد و در چارچوب این محدودیت، تمام فعالیت‌های اصناف و مشاغل سطح سه و چهار که اغلب آموزشی و تجمع در مناسبت‌های مختلف است ممنوع شده است.

همچنین در سبزوار، مشاغل بیشتری مشمول محدودیت‌های کرونایی شدند. به گفته حسین شاد سرپرست فرمانداری سبزوار، محدودیت‌های مشاغل گروه سه و چهار شغلی از هفته‌های گذشته در سبزوار اعمال شده بود اما از امروز 14 آبان‌ماه بر مبنای مصوبات ستاد ملی کرونا، مشاغل گروه دوم هم مشمول محدودیت شده است. وی ادامه داد: همچنین برای پیشگیری از شیوع ویروس همه‌گیر کرونا، توصیه‌های بهداشتی به سایر واحدهای صنفی سبزوار ابلاغ شده و چنانچه واحدی تخلف کند با آن برخورد می شود.

علاوه بر این، مسوول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه از اعمال محدودیت تردد در منطقه طاق‌بستان از امروز خبر داد و گفت: براساس مصوبه ستاد استانی کرونا در منطقه هفت شهرداری محدودیت‌های تردد برای حضور نیافتن مردم در مناطق تفریحی شهر اعمال می‌شود. «بهمن خدادادیان» در گفت و گو با ایرنا افزود: با تمام تاکیدات انجام شده در خصوص رعایت پروتکل‌های بهداشتی متاسفانه در چند شب گذشته شاهد حضور جمعیت زیادی از خانواده‌ها و جوانان در محوطه طاق بستان و چم‌بشیر و همچنین رستوران‌ها و قلیان سراها که کانون‌های خطرناکی برای انتقال کرونا هستند، بودیم. وی اظهار داشت: باتوجه به شرایط بحرانی شیوع کرونا در استان و توجه نکردن مردم به رعایت دستورالعمل ها و محدودیت های اعمال شده، با هماهنگی فرماندار شهر کرمانشاه تصمیماتی برای حفظ سلامت مردم استان از امروز اجرایی می‌شود. خدادادیان افزود: از امروز چهارشنبه 14 آبان ماه با محوریت شهرداری منطقه هفت کرمانشاه تمام مسیرهای منتهی به آثار باستانی طاق بستان و همچنین رستوران‌ها و چم بشیر تا پایان زمان اعمال محدودیت های کرونایی بسته خواهد بود و وسایل نقلیه حق ورود به این منطقه را نخواهد داشت.

استان‌ها و تدابیر مقابله با کرونا 

در کردستان رییس پلیس راه استان گفت: از آغاز اجرای طرح محدودیت و ممنوعیت تردد، تاکنون حدود یک هزار دستگاه خودرو از مبادی ورودی سنندج بازگشت داده شده و برای بیش از 10 مورد نیز اعمال قانون صورت گرفته است. سرهنگ عیسی گوهری با بیان اینکه در سه نقطه مبادی ورودی شهر سنندج محدودیت و ممنوعیت تردد وجود دارد، اظهار داشت: پلیس راه و راهور استان در این سه نقطه به صورت شبانه‌روزی مشغول فعالیت هستند. وی اضافه کرد: عوامل پلیس در حدود 48 ساعت گذشته از ورود یک هزار خودرو به سنندج ممانعت کرده‌اند و برای 10 راننده متخلف که قصد ادامه سفر داشتند جریمه 500 هزار تومانی منظور شده است. سرهنگ گوهری یادآور شد: برابر دستورالعمل اجرایی ستادهای ملی و استانی مبارزه با کروه ها در ابتدای ورودی محورهای سنندج به کامیاران، همدان و سقز از ورود خودرو با پلاک‌های انتظامی غیر ایران 51 به سنندج ممانعت به عمل می‌آید و به خودروهای با پلاک 51 نیز اجازه خروج داده نمی‌شود. وی افزود: همزمان با 25 مرکز استان دارای وضعیت قرمز کشور در سنندج از ساعت 12 ظهر روز دوشنبه 12 آبان تا ساعت 24 جمعه 16 این ماه (به مدت پنج روز) محدودیت تردد خودورهای بومی و غیر بومی به این شهر اعمال شده است.

از سوی دیگر، عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی بیمه سلامت کشور گفت: تمامی هزینه‌های مربوط به درمان بیماران کرونا تحت پوشش بیمه قرار گرفت و سقف ریالی ارایه خدمات به این بیماران برداشته شد. یحیی ابراهیمی اظهار داشت: هزینه معالجه و درمان بیماران مبتلا به کرونا بر اساس وضعیت جسمانی بیمار تغییر می‌کند که در بسیاری از بیماران وخیم به بیش از 40 میلیون تومان می رسد. نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی افزود: پس از رایزنی های صورت گرفته با وزیر بهداشت، هزینه های سنگین درمان توسط خانواده های متوفیان کرونا نیز تحت پوشش بیمه قرار گرفته و به این اجحاف پایان داده شد. ابراهیمی با اشاره به برگزاری نشست شورای عالی بیمه عنوان کرد: با تصویب این شورا، تمامی بیماران کرونایی تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و سقف ریالی برای مراکز درمانی و داروخانه ها نیز برداشته شد.

همچنین با افزایش موارد حاد ابتلا به کرونا، نیاز بیشتری به دستگاه های اکسیژن ساز در مراکز درمانی کشور از جمله یزد ایجاد شده است. نماینده حوزه انتخابیه مهریز در مجلس شورای اسلامی گفت: تامین مخزن و دستگاه اکسیژن‌ساز بیمارستان‌های این حوزه با همکاری مسوولان وزارت بهداشت و درمان پیگیری و اقدام شد و برای رفع تمامی نیازها تلاش ادامه دارد. محمدرضا صباغیان با اشاره به اهمیت تامین تجهیزات مراکز بهداشتی و درمانی در رسیدگی مناسب و به موقع به بیماران، گفت: در این خصوص سعی شده برای هر پنج شهرستان مهریز، خاتم، ابرکوه، بافق و بهاباد که دارای مشکلات کرونا به ویژه دستگاه‌های مورد نیاز از جمله اکسیژن‌ساز هستند، پیگیری شود. نماینده حوزه انتخابیه مهریز اظهار کرد: اطلاعی که من دارم چهار کارخانه، دستگاه اکسیژن‌ساز تولید می‌کند ولی چون این مشکل برای همه کشور به وجود آمده هم‌اکنون جوابگو نیست و مشکلات تحریم نیز واردات را سخت کرده بنابراین تولید به حد نیاز نیست.

همچنین در خراسان رضوی معین شده است که بیماران کرونایی که امکان قرنطینه‌شدن در منزل را ندارند می‌توانند با مراجعه به مرکز تکمیل درمان دانشگاه علوم پزشکی، ادامه درمان خود را طی کنند. دکتر محسن ذاکریان رییس سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی افزود: مرکز تکمیل درمان برای بیماران کرونایی که به دلیل حضور بیماران دیابتی و یا بیماران خاص امکان قرنطینه شدن در منزل را ندارند و همچنین طی کردن دوره نقاهت بیماران کرونایی بستری در بیمارستانها راه‌اندازی شده است. وی ادامه داد: این گونه بیماران با تایید پزشک در این مرکز ادامه درمان خود را طی می‌کنند تا ضمن کاهش بار بیمارستانها، تیم درمان مشغول ارائه خدمت به بیماران بدحال شوند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان نیز گفت که هشت مرکز منتخب جامع سلامت در شهرستان‌های استان تحت پوشش این دانشگاه آماده پذیرش و بررسی پزشکی افراد مشکوک به کرونا هستند. نوید دانایی ابراز داشت: با توجه به افزایش مجدد شیوع بیماری کووید19، برای افزایش میزان رضایتمندی و کیفیت ارائه خدمات بهداشتی و تسهیل در امر بیماریابی به موقع و همچنین آموزش، اطلاع رسانی و ارائه خدمات بهداشتی بهتر، در تمام مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، مراکز منتخب جهت مراجعه افراد مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا فعال است

از سوی دیگر مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی از پرداخت 740 میلیارد ریال تسهیلات جبران خسارت کرونا در این استان خبر داد و گفت: چهار هزار و 666 نفر از این مبلغ بهره‌مند شدند. به گفته «محمدتقی آبایی هزاوه»، تاکنون 6 هزار و 403 متقاضی دریافت تسهیلات کرونا در استان مرکزی ثبت‌نام کرده‌اند که هنوز یک‌هزار و 737 متقاضی موفق به دریافت تسهیلات خود نشده‌اند و انتظار است بانک‌های عامل در پرداخت تسهیلاتی که مهلت آنها تا پایان آبان‌ماه است، بیشتر تلاش کنند. در ارستای تلاش برای مقابله با شیوع کرونا، رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری هم گفت: روزانه به طور میانگین 500 آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام می‌گیرد که نسبت به ماه‌های گذشته آمار قابل توجهی است. مجید شیرانی افزود: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در حدود 45 هزار نمونه‌گیری در استان انجام شده است که بیش از سه هزار مورد آن مثبت گزارش شده است. وی همچنین از فوت 9 بیمار جدید طی 24 ساعت گذشته خبر داد و گفت: تعداد فوتی‌های استان از ابتدا تاکنون به 444 نفر رسیده است. شیرانی کنترل شیوع کرونا در این استان را همراه با 2 چالش دانست و تصریح کرد: چالش نخست دورهمی‌های خانوادگی و گردش فامیلی ویروس کرونا است که با وجود تاکیدات بسیار همچنان مورد بی‌توجهی مردم است.

در استان قم که وضعیت کرونا از بیستم شهریورماه و به دنبال افزایش قابل توجه بیماران و مبتلایان این بیماری فوق قرمز شده است، طی روزهای گذشته به‌صورت متوسط روزانه 9 نفر به دلیل کرونا جان خود را از دست داده اند و بالا بودن میزان ترددها یکی از عوامل مهم در سرایت ویروس بیماری شناخته شده است. براین اساس، استاندار قم از ادامه محدودیت های کرونایی در هفته آینده خبر داد و گفت: برگزاری هرگونه مراسم و تجمع در این استان همچنان ممنوع است. بهرام سرمست با اشااره به این که ادای نمازهای یومیه صحن‌های روباز در حرم مطهر حضرت معصومه (س) مجاز است، گفت: رستوران‌ها، کبابی‌ها، اغذیه‌فروشی و غیره هم فقط با یک‌سوم ظرفیت می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند و محدودیت‌های هفته گذشته در رابطه با مراکز آموزشی، ورزشی، مراکز تفریحی و غیره تا پایان هفته آینده تداوم خواهد داشت. به گفته سرمست، ممنوعیت ورود پلاک‌های غیربومی و خروج پلاک‌های بومی از شهر قم تا عصر روز جمعه این هفته ادامه خواهد یافت.

گزارش های کرونایی

برخی از گزارش های ایرنا با موضوعات کرونایی به شرح زیر است: ضرورت خودمراقبتی در بازار چهارمحال و بختیاری

مرور محدودیت‌های کرونایی تهران

ماسک‌های غیراستاندارد، بلای جان مردم در کرونا

کرونا در هرمزگان و دوگانگی های مرگبار

قرنطینه دقیقه نودی مازندران؛ هیاهو برای هیچ

ولیمه‌ای به قیمت جان

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز گفت: با فوت 419 بیمار دیگر از مبتلایان قطعی به کرونا در 24 ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی بیماری کووید19 در کشور به 36 هزار و 579 نفر رسید و 27 استان همچنان در وضعیت قرمز کرونا هستند.

سیما سادات لاری افزود: در 24 ساعت گذشته تا ظهر امروز (14 آبان 1399) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، هشت هزار و 452 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد و دو هزار و 852 نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید19 در کشور به 646 هزار و 164 نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون 500 هزار و 400 نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین 5426 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون پنج میلیون و 73 هزار و 34 آزمایش تشخیص کووید19 در کشور انجام شده است.

لاری افزود: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند و استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*
14 آبان و مهمترین اخبار کرونایی استان‌ها 2
14 آبان و مهمترین اخبار کرونایی استان‌ها 3
14 آبان و مهمترین اخبار کرونایی استان‌ها 4