چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403

نوزدهم اردیبهشت ماه با مهمترین اخبار کرونا در استان ها

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
نوزدهم اردیبهشت ماه با مهمترین اخبار کرونا در استان ها

استان ها - ایرنا - مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده اند که بیشتر استان ها و شهرها از قله پیک چهارم کرونا عبور کرده و روند شیوع بیماری در کشور نزولی شده، اما در زمان حاضر وضعیت همانند آبان ماه و شمار مبتلایان همچنان نسبت به اسفند و تابستان بالاتر است.

به گزارش ایرنا و بر اساس اخبار و آمار منتشره، اکنون 46 شهر کشور در وضعیت قرمز، 263 شهر در وضعیت نارنجی، 139 شهر در وضعیت زرد و صفر شهر در وضعیت آبی قرار دارند. بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. با افزایش مبتلایان در سیستان و بلوچستان نیز تعداد شهرستان‌های آبی به صفر رسید.

متاسفانه امروز یکشنبه با فوت 386 نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید19 در شبانه روز گذشته تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به 74 هزار و 910 نفر رسید. پنج هزار و 538 بیمار بدحال نیز در بخش های آی سی یو بستری هستند.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اطلاعیه ای اعلام کرد: از دیروز تا امروز (19 اردیبهشت 1400) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 14 هزار و 141 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که دو هزار و 44 نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید19 در کشور به دو میلیون و 654 هزار و 811 نفر رسید.

در این اطلاعیه آمده است: تاکنون دو میلیون 109 هزار و 702 نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. پنج هزار و 538 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و 17 میلیون و 69 هزار و 126 آزمایش تشخیص کووید19 در کشور انجام شده است.

وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد: تاکنون یک میلیون و 378 هزار و 744 نفر دوز اول واکسن کرونا و 276 هزار و 667 نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده و واکسینه شده اند. مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به یک میلیون و 655 هزار و 411 دوز رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از کاهش 14 درصدی تلفات کرونا در کشور خبر داد و گفت: در هفته گذشته شاهد کاهش 16.5 درصدی موارد مثبت بستری به علت کرونا، کاهش حدود 14 درصدی در تعداد افراد فوت شده و کاهش 26 درصدی در موارد سرپایی مثبت شناسایی شده نسبت به هفته گذشته بودیم.

سیما سادات لاری درباره آخرین وضعیت بیماری کووید 19 در کشور ادامه داد: روند موارد بستری به علت کووید 19 در اغلب استان‌های کشور نزولی است.

وی بیان کرد: در هفته گذشته استان‌های ایلام، همدان، خراسان شمالی و چهار محال وبختیاری دارای بیشترین میزان بروز موارد مثبت بستری و استان‌های مرکزی، البرز، چهارمحال و بختیاری، اردبیل و قزوین دارای بیشترین میزان بروز موارد مرگ و میر ناشی از بیماری بوده‌اند.

معاون وزیر بهداشت گفت: طبق آخرین بررسی‌های صورت پذیرفته میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور 62.2 درصد گزارش شده است.

سادات لاری افزود: استان‌های سیستان و بلوچستان و آذربایجان غربی دارای کمترین میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور هستند و در استان‌های یزد، سمنان، تهران، قزوین، زنجان و اردبیل شاهد میزان بالاتر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی نسبت به سایر استان‌ها هستیم.

وی اظهار کرد: طبق آخرین گزارشات واصله درصد استفاده از ماسک 63.3 درصد بوده و میانگین رعایت تهویه مناسب هوا در اماکن عمومی کشور 64.3 درصد گزارش شده است.

آخرین وضعیت بیماران کرونایی در استان‌ها

خبر خوب امروز از خراسان رضوی اینکه تعداد مراجعان سرپایی مراکز منتخب کرونا کاهش یافته و قائم مقام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از کاهش پنج هزار و 500 نفری تعداد مراجعان به مراکز منتخب کرونا در مناطق زیرپوشش این دانشگاه خبر داد.

دکتر سیدکاظم فرهمند گفت: تعداد مراجعان به مراکز منتخب کرونا در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد طی هفته سوم اردیبهشت ماه 16 هزار و 100 نفر بوده است که این تعداد در هفته آخر فروردین ماه امسال 21 هزار و 600 نفر بود.

قائم مقام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: همه آمار و ارقام حاکی از آن است که در روزهای اخیر تعداد بستری شدگان کرونایی در شهرهای مختلف خراسان رضوی از جمله مشهد کاهش یافته که نویدبخش روزهای خوب است اما نباید غافل شویم تا گرفتار موج بعدی گردیم. وی گفت: وضعیت کنونی مشهد از نظر همه‌گیری کرونا به حالت ثبات رسیده و با تداوم همکاری مردم با خادمان حوزه سلامت می‌توانیم ضمن خروج کامل از موج چهارم شیوع کرونا به وضعیت پایدار برسیم.

آخرین اطلاعات منتشر شده توسط دبیرخانه ستاد مدیریت کرونای استان اردبیل نشان می‌دهد که همزمان با افزایش آمار بهبود یافتگان، شمار افراد بستری مبتلا به بیماری کووید.19 در مراکز درمانی این استان نیز در حال کاهش است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با اشاره به افزایش شمار بهبودیافتگان بستری در مراکز درمانی استان گفت: در شبانه روز گذشته 97 نفر از بیماران بستری مبتلا به کرونا از مراکز درمانی استان ترخیص شدند.

دکتر شهرام حبیب‌زاده افزود: علاوه بر این، ابتلای جدید به کرونا در استان اردبیل با 52 نفر کاهش نسبت به سه هفته قبل روند کاهشی داشته و به 69 نفر رسیده و مجموع شمار بستری‌ها نیز با 207 مورد کاهش از 633 نفر به 426 نفر افت کرده است.

وی روند کاهش شمار فوتی‌ها و مبتلایان کرونا در استان اردبیل را امیدوار کننده خواند و بیان کرد: کاهش شمار مبتلایان و جان‌باختگان کرونا در استان اردبیل که از چند روز پیش آغاز شده، همچنان ادامه دارد.

در ادامه روند کاهشی شیوع کرونا در استان اردبیل که از حدود 6 هفته پیش آغاز شده، شهرستان‌های کوثر، نیر، سرعین، نمین، اصلاندوز، بیله‌سوار و گرمی در وضعیت زرد و شهرستان‌های خلخال، مشگین‌شهر، پارس‌آباد، اردبیل در وضعیت نارنجی شیوع کرونا قرار گرفته‌ان

از خرم آباد خبر رسیده که معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفته که شمار مبتلایان کرونا در این استان با شناسایی 358 بیمار جدید طی شبانه روز گذشته به 109 هزار و 773 نفر رسید.

دکتر "مریم کوشکی" اعلام کرد: سه شهروند این استان نیز در شبانه‌روز گذشته به دلیل ابتلا به کرونا جان باختند و مجموع قربانیان به یکهزار و 749 نفر رسیده است. در حال حاضر 819 بیمار و مشکوک به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند.

براساس ستاد مقابله با کرونا بروجرد، دورود، کوهدشت و رومشکان در وضعیت نارنجی و مابقی شهرهای استان لرستان در وضعیت قرمز شیوع ویروس قرار دارند.

با گذشت حدود 50 روز از قرارگیری استان خراسان شمالی درموج چهارم ویروس کرونا، شهرستان شیروان در شرق این استان همچنان در وضعیت قرمز با شیب تند بیماری کووید 19 قرار دارد.

براساس آخرین ارزیابی سامانه ماسک وابسته به وزارت بهداشت و درمان که روز 18 اردیبهشت ماه (روز گذشته) انجام شد از هشت شهرستان استان خراسان شمالی شهرستان های گرمه و راز و جرگلان در وضعیت الگوی رنگ بندی کرونایی زرد و چهار شهرستان بجنورد، اسفراین، مانه و سملقان و جاجرم در وضعیت نارنجی و پرخطر و شهرستان شیروان همچنان در وضعیت قرمز خیلی پرخطر کرونایی قرار دارد. براساس این گزارش طبق بررسی مرکز بهداشت و درمان شهرستان شیروان از هر 100 بیمار مشکوک به ویروس کرونا که به مراکز تست گیری در این شهرستان مراجعه می کنند؛ تست حدود 70 نفر مثبت می شود و همچنان 80 بیمار در بیمارستان های این استان بستری هستند که حدود 30 درصد از مجموع بیماران کووید19 این استان را تشکیل می دهد.

در همین رابطه رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: هم‌اینک 174 بیمار حاد تنفسی و 90 نفر مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند.

دکتر سیدمحمد هاشمی‌شهری اظهارداشت: با افزوده شدن 70 نفر جدید در شبانه روز گذشته شمار مبتلایان کرونا در سیستان و بلوچستان به 33 هزار و 253 نفر رسید.

وی شمار درگذشتگان این ویروس در سیستان و بلوچستان با افزوده شدن پنج نفر دیگر را یکهزار و 270 نفر ذکر کرد. موارد مثبت کرونای جهش یافته انگلیسی در سیستان و بلوچستان نیز در حال افزایش است و این نوع از ویروس تقریبا جایگزین نوع قبلی شده بطوریکه 80 درصد موارد ابتلا در سطح استان را شامل می‌شود.

همچنین امروز سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: در شبانه‌روز گذشته از 359 نمونه گرفته شده از افراد مشکوک به ویروس کرونا، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی 119 فرد مبتلا به بیماری کووید 19 در این استان شناسایی شدند.

ابراهیم سلیمانی افزود: از این تعداد 26 نفر در بیمارستان‌های استان بستری و 93 نفر هم در منزل دوره نقاهت خود را طی می‌کنند. وی ادامه داد: در این مدت چهار بیمار مبتلا به کووید 19 در استان جان خود را از دست دادند و هم اکنون 420 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد 104 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه خدمات درمانی دریافت می‌کنند. استان یزد هم اکنون شرایط در 9 شهرستان نارنجی و شهرستان بافق در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد.

از زنجان خبر رسیده که رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان اعلام کرد: شهرهای ایجرود، سلطانیه و ماهنشان در شرایط رنگ زرد کرونایی قرار گرفته اند و مابقی شهرهای استان ازجمله زنجان به رنگ نارنجی تغییر وضعیت داده اند.

دکتر پرویز قزلباش با اشاره به اینکه تغییر رنگ‌بندی براساس شاخص هایی در استان‌ها انجام می‌گیرد افزود: در زمان حاضر نگرانی هایی در خصوص عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، عادی انگاری و شرکت در دورهمی‌ها وجود دارد. وی با تاکید براینکه اگر روند بیماری در بستری و سرپایی از یک حد به بالا صعودی باشد، بطور حتم رنگ قرمز کرونایی است، اضافه کرد: این در حالی است که کسب و کارها در مناطق نارنجی هم، مجاز به فعالیت شدند و در این راستا، نگرانی از برگشت دوباره به رنگ قرمز وجود دارد.

قزلباش افزود: روند بیماری هم در بخش بستری، هم سرپایی در استان نزولی است که تاثیر آن را در رنگ‌بندی ها خود را نشان داده اما انتظار می رود این مهم با سرعت بیشتری تداوم یابد.

از سوی دیگر رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اعلام کرد که با مرگ 24 نفر دیگر طی 24 ساعت گذشته، شمار جانباختگان کووید19 از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در استان به سه هزارو717 نفر رسیده است.

دکتر محمد فتحی گفت: 139 بیمار بدحال کووید19 طی 24 ساعت گذشته به تخت های بستری استان انتقال یافتند که اکنون در مجموع 981 بیمار کووید 19 در این مراکز تحت مراقبت پزشکی قرار دارند.

استان البرز همچنان در وضعیت قرمز کرونایی است و مسوولان دانشگاه علوم پزشکی برای گذر از موج چهارم کرونا مردم را به رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و ماندن درخانه ها توصیه می کنند.

از قصر شیرین خبر رسید که فرماندار گیلانغرب گفته این شهرستان از نظر ابتلا به کرونا قرمز و وضعیت خوبی ندارد و پس از تعطیلات نوروز تعداد افراد مبتلا و بستری روند صعودی داشته است.

کوروش محمودیان افزود: عدم رعایت پروتکل‌ها و دستورالعمل های بهداشتی توسط بسیاری از شهروندان به خصوص در ایام تعطیلات، دورهمی ها، بی توجهی برخی در استفاده از ماسک و تجمع در آیین های خاکسپاری و ترحیم از جمله عومل دخیل در استمرار وضعیت قرمز گیلانغرب است.

وی اظهار داشت: برخورد قاطع با متخلفان و افراد بی توجه به مصوبات ستاد کرونا همواره در دستور کار قراردارد زیرا که سلامت مردم خط قرمز ما است.

به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام 54 بستری جدید ناشی از کرونا در مراکز درمانی بستری شدند و مجموع بستری های استان به 186 نفر افزایش یافت.

دکتر محمد کریمیان اظهار داشت: از بستری های جدید بیشترین تعداد مربوط به ایلام با 15 نفر، دره شهر هشت نفر و دهلران و چرداول هرکدام هفت نفر است.

ایلام، آبدانان، دره شهر، دهلران، مهران، ایوان، چرداول و چوار در وضعیت نارنجی و بدره، ملکشاهی، سیروان و هلیلان در وضعیت زرد قرار دارند.

تزریق واکسیناسیون کرونا

در سیستان و بلوچستان نیز معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: 900 نفر بیمار خاص و صعب العلاج سیستان و بلوچستان تاکنون واکسن کرونا را به طور رایگان دریافت کرده‌اند.

دکتر قاسم میری علی آباد اظهارداشت: با توجه به برخورداری از سیستم ایمنی پایین و مراجعات مکرر به مراکز درمانی بیماران خاص و صعب العلاج این گروه همواره در معرض خطر ابتلاء به کرونا هستند و از گروه‌های اولویت‌دار در دریافت واکسن بوده‌اند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: آن دسته از بیماران خاص و صعب العلاج سیستان و بلوچستان که تاکنون واکسینه نشده‌اند می‌توانند با مراجعه به مراکز درمانی که تحت پوشش آن هستند نسبت به انجام واکسیناسیون اقدام کنند.

خبر دیگر اینکه سرپرست شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل گفت: یکهزار و 150 سالمند آران و بیدگلی که نیمی از سالمندان بالای 80 سال این شهرستان را تشکیل می دهند واکسن کرونا دریافت کردند.

اعظم باقری افزود: تزریق واکسن کرونا به سالمندان بالای 80 سال از هفتم اردیبهشت در خانه‌های بهداشت و مرکزهای جامع سلامت آران و بیدگل آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

وی با بیان اینکه هیچ نگرانی، محدودیت و کمبودی برای واکسیناسیون سالمندان واجد شرایط وجود ندارد، ادامه داد: واکسن کرونا به تعداد کافی تامین شده است و واکسیناسیون سالمندان واجد شرایط تا تزریق واکسن به آخرین سالمند ادامه خواهد داشت.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان‌های استان تهران گفت: یکهزار و 500 جانباز 50 تا 70 درصد زیر پوشش این اداره کل در برابر ویروس کرونا واکسینه خواهند شد که حدود 500 نفر آنان در شهرستان ری و بقیه در سایر شهرستانهای این استان هستند.

خبر خوب دیگر از استان تهران اینکه بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان ری، عبدالله مرتضوی با حضور در مرکز جامع خدمات سلامت شهید مبارکی در شهرستان ری ضمن بازدید از فرآیند واکسیناسیون ایثارگران هدف، اظهار داشت: واکسیناسیون جانبازان 50 تا 70 درصد برای ایمن سازی در برابر ویروس همه گیر کرونا آغاز شده و افراد مشمول با با حضور در مراکز بهداشتی منتخب در برابر ویروس کرونا ایمن‌سازی می‌شوند. وی افزود: پیش از این حدود 500 نفر از ایثارگران استان شامل جانبازان قطع نخاع، شیمیایی شدید، سه عضو قطع شده و بیشتر و همچنین والدین دارای 2 شهید دربرابر کرونا ایمن سازی شده بودند.

از قزوین خبر رسیده که مدیر کل بهزیستی استان قزوین اعلام کرد: یک هزار و 39 نفر از معلولان و پرسنل مراکز توانبخشی بهزیستی این استان در انتظار دریافت واکسن کرونا هستند.

علیرضا وارثی اظهار داشت: براساس آخرین آمار اعلام شده به بهزیستی کشور جهت هماهنگی در سطح کلان، 883 نفر از معلولان، 100 نفر از کارکنان مراکز شبانه روزی و 56 نفر از کارکنان مراکز ویزیت و مراقبت در منزل در انتظار دریافت واکسن می باشند. وی افزود: برای دریافت واکسن این افراد همکاری های لازم با دانشگاه علوم پزشکی استان انجام شده و در همین روزها تلقیح واکسن مطابق دستورالعمل های ابلاغی آغاز خواهد شد. این مسوول گفت: تا به امروز در بین افراد تحت پوشش بهزیستی استان قزوین تعداد 227 نفر از سالمندان و کارکنان بخش های مرتبط با نگهداری سالمندان واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

از طرفی رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان اعلام کرد که هشت هزار سالمند بالای 80 سال سن در استان علیه کرونا واکسیناسیون شدند و مرحله بعدی واکسیناسیون این بار در محدوده سنی 75 تا 79 سال از دیروز آغاز شده است.

فرزین رضاعی اظهار داشت: کار واکسیناسیون گروه‌های اولویت‌دار از 21 بهمن در کردستان آغاز شده و تاکنون بیش از 26 هزار نفر علیه کرونا واکسیناسیون شده‌اند.

وی با بیان اینکه بر اساس سند ملی واکسیناسیون فاز اول تمام شده است، افزود: ممکن است افرادی جا مانده و یا خود راضی به واکسیناسیون نبوده باشند ولی بخش بزرگی از پرسنل بهداشت و درمان و افراد مرتبط با این بخش علیه بیماری کووید 19 واکسیناسیون شده‌اند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: 20 هزار و 436 نفر در نوبت اول و پنج هزار و 952 نفر در نوبت دوم واکسن دریافت کرده‌اند که در مجموع تعداد واکسن شدگان را به 26 هزار و 388 نفر در استان رساند.

خبر دیگر اینکه سرپرست مرکز بهداشت آبادان گفته هفت هزار و 700دوز واکسن کرونا پس از اجرای طرح واکسیناسیون کووید 19 بر اساس ابلاغیه‌های وزارتی در آبادان تزریق شد.

توفیق عنافچه از پوشش بیش از 98درصدی واکسیناسیون گروه‌های اولویت‌دار در مرحله اول در آبادان خبر داد واظهار داشت: از اسفند سال گذشته با شروع واکسیناسیون گروه‌های پرخطر در فاز اول شامل کارکنان اولویت‌دار کادر درمان، پرسنل عملیاتی اورژانس، کارکنان مستقیم تغسیل متوفیان کووید 19 و سایر موارد ابلاغی از وزارت بهداشت تاکنون در دو مرحله تزریق انجام و پوشش مرحله دوم نیز 95 درصد است.

وی با اعلام تزریق 530 دوز واکسن به بیماران خاص افزود: کار تزریق واکسن در همه روزهای هفته اعم از تعطیل و غیر تعطیل در 2شیفت کاری پیوسته از 8:30 صبح تا 18 انجام می‌شود.

همچنین رئیس گروه بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اعلام کرد: در اجرای طرح واکسیناسیون گروه‌های هدف علیه بیماری کووید.19 بیش از 25 هزار دوز واکسن در استان تزریق شده است.

جواد ابیش‌وند با اشاره به اختصاص 37 هزار دوز واکسن خارجی از نوع آسترازنکا، اسپوتنیک وی، سینوفارم و بهارات به استان اردبیل گفت: تزریق مابقی واکسن کرونا برای افراد و گروه‌های تعیین شده در سطح استان در حال انجام است.

وی با اشاره به اجرای جدی واکسیناسیون جامعه هدف گروه سنی بالای 80 سال در سطح استان اردبیل بیان کرد: هم اکنون با مراجعه افراد بالای 80 سال افراد عملیات واکسیناسیون در مراکز بهداشتی انجام می شود و در مناطق روستایی هم حتی برای افراد بالای 75 سال نیز واکسن کرونا تزریق می شود.

خبر دیگر اینکه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اعلام کرد که تزریق واکسن کرونای ایرانی - کوبایی به داوطلبانی که در شهرستان‌های زیرمجموعه این دانشگاه ثبت نام کرده‌اند از روز سه‌شنبه 21 اردیبهشت شروع می‌شود.

دکتر قاسم اویس گفت که کار ثبت نام از داوطلبان برای انجام کارآزمایی بالینی مرحله سوم این واکسن در مازندران ادامه دارد و تاکنون یکهزار و 200 نفر در شهرستان های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی مازندران ثبت نامشان را نهایی کرده اند.

وی با اعلام این که سهمیه دانشگاه علوم پزشکی مازندران سه هزار داوطلب است، افزود که شهروندان ساکن شهرستان های ساری، قائمشهر، میاندرود و جویبار به عنوان زیرمجموعه این دانشگاه می توانند برای شرکت در کارآزمایی واکسن ایرانی - کوبایی داوطلب شوند.

ممنوعیت سفر در تعطیلات عید فطر / فعالیت مشاغل گروه یک و 2

با توجه به تعطیلات پیش رو و برای تداوم روند کاهشی آمار مبتلایان و جانباختگان و همچنین تغییر رنگ شهرها از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا محدودیت هایی برای هفته پیش رو اتخاذ شده است و از روز سه‌شنبه 21 اردیبهشت تا ظهر شنبه 25 اردیبهشت مصادف با تعطیلات عید سعید فطر تردد بین استان‌ها ممنوع خواهد بود.

معاون فرماندار بندرعباس گفت: براساس تصمیم ستاد ملی کرونا و ابلاغ وزیر کشور مبنی بر ممنوعیت تمامی سفرها در ایام عید فطر در سراسر کشور، محدودیت ورود در مبادی ورودی شهرها و این شهرستان اعمال می‌شود.

فرزاد ابراهیمی اظهار داشت: ممنوعیت ها با هدف کاهش شیوع کرونا با توجه به فرا رسیدن تعطیلی‌های عید فطر و کنترل و قطع زنجیره آن به تصویب شده است.

وی ادامه داد: نیروی انتظامی و جمعیت هلال احمر در مبادی ورودی مستقر شده و خودروهای با پلاک‌های غیر بومی در این محل‌ها بازگشت می‌دهند، بنابراین به افراد توصیه می‌کنیم از سفر در مدت اعمال محدودیت‌ها اجتناب کنند.

همچنین استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به اینکه ستاد ملی مقابله با کرونا، مسافرت در تعطیلات عید فطر را فارغ از رنگ‌بندی شهرستان‌ها ممنوع اعلام کرده است بنابراین تمامی مراکز رفاهی، تفریحی، خدماتی و گردشگری استان نیز در پایان هفته جاری تعطیل است و هیچ نوع خدمتی ارائه نمی‌شود.

اقبال عباسی بر تشدید نظارت‌ها در هفته منتهی به تعطیلات عید فطر به منظور مقابله با موج احتمالی شیوع کرونا در چهارمحال و بختیاری تاکید کرد.

در همین حال استاندار بوشهر گفت: براساس مصوبه ستاد ملی کرونا برای پیشگیری از شیوع این ویروس به واسطه جابه جایی جمعیتی، همه ورودی‌های این استان از بعد از ظهر روز سه‌شنبه 21 اردیبهشت ماه جاری بسته می‌شود.

عبدالکریم گراوند افزود: در اجرای این مصوبه هیچ رنگ بندی مد نظر نیست و انتظار می‌رود این مصوبه با همکاری فرمانداران و فرماندهان نیروی انتظامی با قوت اجرا و اجازه هیچ ترددی داده نشود.

وی بیان کرد: براین اساس همه کارمندانی که خارج از بوشهر زندگی می‌کنند و محل کار آنها در مرکز استان است به غیر از نیروهای انتظامی و نظامی و برخی مشاغل حساس مانند آتش‌نشانی روز چهارشنبه دور کار باشند و لازم نیست در محل کار خود حاضر شوند.

همچنین فرماندار قشم گفت: با توجه به وضعیت قرمز کرونایی در قشم و ممنوعیت سفر در تعطیلات عید سعید فطر، سفر به این جزیره نیز ممنوع شد. علیرضا نصری افزود: این ممنوعیت بر اساس تصمیم ستاد کرونای استان اجرا شده است و تا بهبود شرایط شیوع بیماری ادامه دارد.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید 19 از اواخر سال 2019 در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند 98 (فوریه 2020) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود 158 میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و حدود سه میلیون و 300 هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید19 جان خود را از دست داده‌اند.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید 19 است. بیش از 80 درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*
نوزدهم اردیبهشت ماه با مهمترین اخبار کرونا در استان ها 2
نوزدهم اردیبهشت ماه با مهمترین اخبار کرونا در استان ها 3
نوزدهم اردیبهشت ماه با مهمترین اخبار کرونا در استان ها 4