زنگ خطر کرونا این بار در چه استانهایی به صدا درآمد؟
استانها - ایرنا - کسی فکرش را هم نمی کرد که ویروس کرونا خود را شهروند دائمی جا بزند و با هیچ ترفند و وسیله ای هم از راه بدر نشود.
شاید با کمرنگ شدن رنگ و روی این ویروس همه خیال می کردیم که بی صدا و خاموش رفته است اما افزایش آمار افرادی که این بیماری در وجودشان خانه کرده تمامی محاسبات را به هم ریخته است.
چند وقتی کاهش آمار مبتلایان و فوتی ها دلگرممان کرد به اینکه این بیماری هم به خیر گذشته و دست از سر ما که تاکنون مبتلا نشده ایم، برداشته است موضوعی که اینگونه نبود و گویی ویروس کرونا قصد حمله مجدد داشت و البته موفق هم شد، با بی توجهی برخی نسبت به رعایت مسائل بهداشتی به راحتی آمد و این بار با شکل و شمایل جدید که کار را برای مقابله با او سخت تر کرده است.
آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حکایت از درگیر شدن 13 استان دارد و برای استانهای خوزستان، هرمزگان، بوشهر، کرمانشاه، کردستان، ایلام، آذربایجانهای غربی و شرقی و خراسان رضوی چراغ قرمز و استانهای گلستان، البرز، کرمان، یزد، همدان و سیستان و بلوچستان چراغ هشدار روشن شده است، در این شرایط باید با درایت بیشتر وارد شد و سرعت عمل را از این ویروس ناشناخته گرفت تنها با یک راه حل ساده آن هم استفاده از ماسک.
در این گزارش نمای کلی از وضعیت استان های قرمز و در معرض هشدار ارائه می شود تا آحاد جامعه از برخی محدودیت ها و شرایط بیمارستانی و درمانی استان خود مطلع شوند:
استان های در وضعیت قرمز
آذربایجان شرقی
مسوولان این استان که بر اساس اعلام ستاد مقابله با کرونا در وضعیت قرمز قرار دارد اقدام به اعمال برخی از محدودیت ها کرده اند از جمله اینکه اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی اعلام کرده است که به علت شدت یافتن شیوع ویروس کرونا محدودیت یک هفته ای برای اماکن ورزشی در شهرهای قرمز استان شامل جمله بناب، مراغه، چاراویماق، مرند، میانه، تبریز و اهر اعمال می شود.
تعطیلی یک هفته ای موزههای تحت نظارت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی در این مناطق از دیگر محدودیت ها است.
تعطیلی دانشگاهها، مدارس، حوزه های علمیه، آموزشگاه های فنی حرفه ای، زبانسراها، آموزشگاه ها، کتابخانه های عمومی، استخرهای سرپوشیده، مراکز تئاتر، موزه ها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه های زنانه و سالن های زیبایی، برگزاری هرگونه مراسم اجتماعی و فرهنگی و مذهبی و همایش و باشگاه های ورزشی، کافه ها و قهوه خانه ها، شهربازی ها و باشگاه های بدنسازی، تداوم بازارهای هفتگی و جلوگیری از برگزاری مراسم ترحیم و عروسی از جمله محدودیت هایی است که در طول هفته جاری در شهرستان مرند اعمال می شود.
اما در مورد آمار مبتلایان به کرونا بر اساس مشاغل دکتر عباسعلی درستی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز اعلام کرده است: بیشترین درصد ابتلا به کرونا را زنان خانه دار با 28 درصد به خود اختصاص داده اند و پس از آنها 0.8 درصد بنگاه های املاک و خودرو، 5.5 درصد مربوط به دانش آموزان، 2.2 درصد دانشجویان، 0.2 درصد مربوط به زندانیان است.
وی ادامه داد: همچنین سربازان 0.3 درصد، کادر بهداشت 0.5 درصد، کادر درمان 10 درصد، نظامیان 1.3 درصد و کشاورزان و دامداران یک درصد و کارمندان بانک 0.4 درصد، کارکنان ادارات حدود 11 درصد و کارگران شرکتهای مواد غذایی حدود 0.5 درصد از موارد مثبت بیماری را شامل می شوند.
همچنین به منظور کاهش شیوع کرونا و قطع زنجیره انتقال آن، استفاده از ماسک از 15 تیرماه در اماکن عمومی آذربایجانشرقی اجباری شده است و بر اساس اعلام مسوولان در استان آذربایجان شرقی اکنون 42 واحد تولید ماسک در استان فعال هستند و این واحدها روزانه 500 هزار ماسک تولید میکنند که در صورت نیاز این ظرفیت تا 700 هزار عدد قابل افزایش است.
آذربایجان غربی
آذربایجانغربی که تا اردیبهشت سال جاری و حدود سه ماه نخست شیوع ویروس کرونا، در ردیف استانهای با وضعیت بهنسبت مناسب قرار داشت، به یکباره این بیماری اوج گرفت و در جمع استانهای با بیشترین میزان ابتلا و حتی مرگ و میر قرار گرفت.
با توجه به اینکه بر اساس اعلام مسوولان آذربایجان غربی حدود 50 درصد مردم این استان دستورالعملهای بهداشتی را رعایت و از ماسک استفاده می کنند اما این روزها شاهد اوج شیوه بیماری کووید 19 هستیم به گونه ای که جواد آقازاده رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتیدرمانی آذربایجانغربی اعلام کرد: ظرفیت بیمارستانهای امام (ره) و آیتالله طالقانی ارومیه پر شده که نشاندهنده وضعیت بسیار نامناسب استان در شیوع بیماری کروناست.
وی افزود: با پر شدن این ظرفیت، بیمارستان سوم ارومیه برای مداوای بیماران کرونایی اختصاص یافته و روند ابتلا و فوت بیماران در آذربایجانغربی و ارومیه رو به افزایش بوده و حجم قابل توجهی از افراد در آی سی یو بستری هستند.
با شدت گرفتن بیماری مسوولان آذربایجان غربی دست به کار شده و محدودیت هایی را اعمال کرده اند تا به تدریج از حجم مبتلایان کاسته شود از جمله اینکه بر اساس اعلام علیرضا ملامحمدی زاده فرماندار ارومیه مسیرهای منتهی به سواحل دریاچه ارومیه در راستای جلوگیری از تجمع گردشگران و شیوع بیماری کرونا، به مدت یک هفته مسدود شد.
همچنین بنا به درخواست اسقف اعظم، مراسم باداراک که همه ساله با حضور مسیحیان بسیاری از کشورهای جهان در قرهکلیسای چالدران برگزار میشد، امسال برگزار نمیشود و ارائه خدمات در دستگاههای اجرایی به افرادی که فاقد ماسک هستند، انجام نمیگیرد و با دستگاههای اداری که در این زمینه کوتاهی کنند، برخورد می شود.
در بوکان نیز با افزایش آمار مبتلایان محدودیت های جدیدی در نظر گرفته شده است از جمله اینکه هیچ کدام از وسایل حملونقل عمومی درون شهری حق ندارند به مسافران بدون ماسک خدمات ارایه دهند و رانندگانی که از این امر تخطی کنند وسیله نقلیه آنها توقیف خواهد شد، باشگاه های ورزشی سرپوشیده و موزه حمام "میرزا رسول در مهاباد تعطیل بوده و تمامی بوستانهای شهرستان بوکان تا اطلاع ثانوی بسته شده و چراغهای روشنایی آنها نیز در شب خاموش خواهند بود و تیم مشترکی از بازرسان فرمانداری و شبکه بهداشت و درمان، رعایت پروتکلهای بهداشتی و الزام استفاده از ماسک و اقدامات ادارات را رصد می کنند.
ایلام
استان ایلام هم بنابر اظهارات مسوولان در شرایط بحرانی کرونا بوده و 90 درصد جمعیت این استان در منطقه قرمز از نظر شیوع ابتلا به کرونا قرار دارند و از مجموع 11 شهرستان آن پنج شهرستان در وضعیت قرمز و چهار شهرستان در وضعیت نارنجی هستند.
آمار بیماران بستری مبتلا به کرونا در ایلام به بالاترین تعداد از زمان شیوع بیماری تا کنون رسیده است و سه رقمی شده و زنگ خطر برای تهدید سلامت مردم بصدا درآمده است.
مهمترین عامل این وضعیت رعایت نکردن مردم و اصناف، برگزاری تجمعات و تردد به استان های قرمز همجوار اعلام و هشدار داده شده است که در صورت ادامه این شرایط همه شهرستان ها در وضعیت قرمز قرار می گیرند.
براساس محدودیتهای ابلاغی به مدت یک هفته فعالیت آموزشگاههای فنی و حرفهای، زبانسراها و سایر آموزشگاهها خصوصی، کتابخانهها، تئاتر و مراکز مشابه، موزه، باغ موزهها و شهربازیها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاههای زنانه و سالنهای زیبایی، کافهها، قهوهخانه، چاپخانهها، مراکز تفریحی آبی، استخرهای سرپوشیده، باشگاههای بدنسازی و باشگاهها و فعالیتهای ورزشی پربرخورد و موارد مشابه ممنوع است همچنین مساجد و مصلیها نیز تعطیل هستند.
علاوه بر این زدن ماسک در مکانهای عمومی و تجمعات و ادارات الزامی است و با متخلفان برخورد میشود، به ارباب رجوع بدون ماسک ارائه خدمت نمیشود و کارمند بدون ماسک غیبت میخورد و ادارات و متولیان امر ملزم هستند برای کارمندان خود اقلام بهداشتی و ماسک تهیه کنند، مدیران تا آنجا که میتوانند امور خود را از طریق فضای مجازی، اینترنت و دورکاری انجام دهند و در سرویسهای عمومی، رستورانها و مکانهای عمومی با افرادی که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند برخورد میشود.
پیشنهاد شده است در بانکهای استان ایلام که بالاترین مبتلا دارد خدمات الکترونیکی و باجهها و خدمات از راه دور بیشتر و سقف پرداختها به وسیله خودپردازها و اینترنت بیشتر شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام اعلام کرده است که میانگین سنی مبتلایان و فوتی های کرونا کرونا در مردان به ترتیب 57 و 59 سال و در زنان 43 و 41 سال است و ابتلا به کرونا در گروه سنی 20 تا 30 نیز به شدت در حال افزایش است.
دکتر محمد کریمیان اظهار داشت: موارد ابتلا، بستری ها و فوتی های کرونا در این استان در 10 روز اول تیرماه جهش بسیار زیادی داشته است و پنج شهرستان این استان شامل ایلام، ایوان، دهلران، آبدانان و دره شهر در وضعیت قرمز قرار گرفته اند.
وی یادآور شد: میانگین سنی مبتلایان کرونا در این استان 46.5 و فوتی ها 67.5 سال است و 83 درصد مبتلایان بدون بیماری زمینه ای هستند اما 79 درصد فوتی ها یک بیماری زمینه ای داشتند ضمن اینکه 21 درصد بدون بیماری زمینه ای دست کم کهولت سن داشته اند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام تاکید کرد: اکنون شهرستان های ایوان، بدره، مهران، دهلران و ایلام دارای بیشترین آمار ابتلا نسبت به جمعیت هستند و بیشترین مبتلایان در بین زنان خانه دار، افراد بیکار و کارمندان و بیشتر فوتی ها در زنان خانه دار، سالمندان و افراد بازنشسته و بیکار ثبت شده است.
اما در مورد وضعیت مرز مهران نیز باید گفت مهران جزو اولین مرزهایی بود که در اسفند ماه و در پی شیوع ویروس کرونا در کشور به حالت تعطیلی درآمد و اکنون طبق توافق انجامشده با طرف عراقی افراد دارای 2 تابعیتی (ایرانی، عراقی) با رعایت موازین و پروتکلهای بهداشتی میتوانند از مرز مهران تردد کنند.
بوشهر
شیوع بیماری کووید 19 در استان بوشهر نیز همانند بسیاری از جاهای کشور بعد از کاهش خوبی که در اواخر فروردین و نیمه اول اردیبهشت داشت، هر روز در حال افزایش است و چند شهرستان در وضعیت قرمز و هشدار کرونایی قرار دارند.
بیشترین میزان شیوع کرونا در شهرستان دیلم از مراسم جشن و عروسی ثبت شده است به همین خاطر بر اساس اعلام فرماندار دیلم استان بوشهر سختگیری ها بیشتر شده تا دیگر شاهد شیوع بیماری نباشیم از جمله اینکه دفاتر چاپ آگاهی ترحیم هیچگونه اطلاع رسانی نسبت به زمان و مکان تشییع و تدفین نباید انجام دهند و مراسم بصورت محدود توسط خانواده مرحوم صورت می گیرد.
بر اساس گفته احمد دشتی تیمهای بازرسی و نظارت بر اصناف، ادارات، بانکها و سایر اماکن عمومی و خدماتی درصورت رعایت نکردن موارد بهداشتی با آنها برخورد می کند.
همچنین با توجه به شیوع کرونا و اعلام وضعیت قرمز در شهرستانهای بوشهر، گناوه و کنگان فعالیتهای رشتههای پر برخورد و خطرناک در این شهرستانها شامل بدنسازی، ورزش های رزمی و شنا به مدت یک هفته تعطیل اعلام شده است.
از آنجا که یکی از راه های پیگشیری از شیوع ویروس کرونا استفاده از ماسک اعلام شده است در استان بوشهر کارگاه صنعتی تولید ماسک سه لایه استاندارد با سرمایه گذاری 11 میلیارد ریال و به روش تمام اتوماتیک راهاندازی شده تا مردم بتوانند به راحتی به ماسک دسترسی داشته باشند. این کارگاه صنفی با ظرفیت تولید روزانه 15 هزار ماسک سه لایه استاندارد و پزشکی توانایی تامین ماسک مورد نیاز شهرستانهای جنوبی استان و شرکت های موجود در منطقه پارس جنوبی را دارا است.
فعالیت 4 واحد تولیدی محصولات پلاستیکی با تغییر خط به تولید دستکش یکبار مصرف، بهرهبرداری از واحد تولید ژل و انواع محلول شستشو و ضدعفونی کننده، آغاز به کار واحدهای صنعتی تولید ماسک در بوشهر و عسلویه از دیگر اقداماتی است که انجام شده تا مردم این استان به راحتی به اقلام بهداشتی دسترسی داشته باشند.
مسوولان استان بوشهر اقدامات تشویقی هم در کنار این محدودیت ها در نظر گرفته اند به گونه ای که سید حسین حسینی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفته است: واحدهای صنفی رعایت کننده اصول بهداشتی مبارزه با بیماری کرونا دراین استان با همکاری اتاق اصناف و اتحادیههای مربوطه تشویق میشوند.
البته بنا بر اظهارات دکتر عبدالمحمد خواجه ئیان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر شرایط در شهرستانهایی که وضعیت قرمز و هشدار دارند پایدار است زیرا تقسیمبندی و نشانهگذاری این شهرستانها بر اساس موارد بستری است که روزانه در حال تغییر است.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی احتمال داده میشود تعداد زیادی از افراد جامعه که بیشتر بی علامت هستند ناقل بیماری کرونا باشند و در تماسهای روزانه میتوانند این بیماری را به افراد سالم نیز منتقل کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز اظهار داشت: 500 تخت بیمارستانهای این استان برای بیماران مبتلا به ویروس کووید 19 پیش بینی شده که اکنون 309 تخت از این شمار پر است.
دکتر سعید کشمیری بیان کرد: با توجه به شرایط و افزایش شیوع بیماری کرونا در استان بوشهر به آمار تختهای آماده در حال نزدیک شدن است و در صورت نیاز باید 200 تخت دیگر نیز افزوده شود.
تعطیلی خطوط اتوبوسرانی و بازارهای سرپوشیده در شهرهای قرمز این استان شامل بوشهر، کنگان، دشتستان و گناوه، دورکاری 50 درصد کارکنان دستگاه هاهی اجرایی، جلوگیری از برگزاری مراسم عروسی در تالارها و باغها، ختم و تعطیلی پارکها و ساحل از دیگر محدودیت های در نظر گرفته شده برای این استان است.
خوزستان
در شرایطی که پیش از این اعلام شده بود که ویروس کرونا با افزایش دما از بین می رود اما اینگونه نشد و این ویروس دقیقا به همان نقاط گرم کشور رخت بربست و اکنون حدود 50 روز است که در استان خوزستان جا خوش کرده و بر اساس اعلام مسوولان 12 شهر این استان در وضعیت قرمز، چهار شهر نارنجی و 11 شهر زرد قرار دارد به گونه ای که بیش از 50 درصد مردم خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی هستند.
با توجه به آخرین بررسیهای صورت گرفته از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص شیوع بیماری کرونا در استان، شهرهای دزفول، آبادان، رامهرمز، شوش، شوشتر، کارون، امیدیه، اندیمشک، ماهشهر، مسجدسلیمان، هندیجان و گتوند در وضعیت قرمز، شهرهای اهواز، بهبهان، حمیدیه و خرمشهر در وضعیت نارنجی و شهرهای آغاجاری، اندیکا، ایذه، باغملک، باوی، دشت آزادگان، رامشیر، شادگان، لالی، هفتکل و هویزه در وضعیت زرد قرار دارند.
بر اساس اعلام دکتر سید محمد علوی سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز، غذا خوردن در رستوران و گردش در مراکز شلوغ شهر 40 درصد، میهمانی رفتن به منزل اقوام وخرید کردن در یک مرکز خرید به مدت حداقل 15 دقیقه 50 درصد و رفتن به مدرسه و مهد کودک و خانه سالمندان به میزان 60 درصد احتمال انتقال وجود دارد.
وی اضافه کرد: همچنین احتمال انتقال بیماری کرونا در آرایشگاه مردانه و زنانه، غذا خوردن در رستوران بسته و انجام فوتبال و بسکتبال 70 درصد، شرکت در آیینهای عروسی و عزا و دست دادن و روبروسی بین 70 تا 80 درصد، غذا خوردن در بوفه 80 درصد و رفتن به استادیومهای ورزشی، شهربازی، سینما، کنسرت و آیین های مذهبی با جمعیت بالای 500 نفر بین 80 تا 90 درصد است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز نیز اعلام کرده است که در این شرایط 17 بیمارستان خوزستان دستگاه اکسیژن ساز ندارند یا با کمبود مواجه هستند.
دکتر فرهاد ابول نژادیان همچنین گفته است: با وجود اینکه 150 تخت آی سی یو به ظرفیت بیمارستانی استان خوزستان اضافه شده است اما به دلیل افزایش بیماران هنوز تخت خالی نداریم.
همچنین بنا بر اعلام ستاد مقابله با کرونا استان خوزستان تمامی مدارس شهرهای قرمز، نارنجی و زرد استان که متولی ثبت نام پایه های ورودی اول دبستان، هفتم متوسطه اول و دهم متوسطه دوم هستند در روزهای دوشنبه و چهارشنبه 16 و 18 تیرماه 99 تعطیل شده اند و فقط مدارس شاهد برای دریافت مستندات پیش ثبت نام در سامانه سجا پذیرای اولیای دانشآموزان با رعایت شیوهنامههای بهداشتی هستند.
به منظور جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا، بازرسی از بازار و اماکن عمومی اندیمشک افزایش یافته و چهار تخت آی سی یو با تجهیزات کامل با اعتباری بالغ بر 40 میلیارد ریال به بیمارستان اندیمشک اضافه شده است.
شهرهای آبادان، امیدیه، دزفول، رامهرمز، اندیمشک، ماهشهر، شوش، شوشتر و مسجدسلیمان نیز مشمول برخی محدودیت ها شده اند به گونه ای که فعالیت تمامی آرایشگاههای زنانه و سالنهای آرایشی، موزه و باغ موزه، خانههای کودک، حوزههای علمیه، مدارس، دانشگاهها، آموزشگاههای فنی و حرفهای، سالنهای ورزشی پرخطر، مساجد و مصلاها، زبانسرا، کتابخانهها، استخرهای سرپوشیده، تالارهای پذیرایی، مدارس شبانه روزی، کافههاو چایخانهها تا اطلاع ثانوی در این شهرها ممنوع است و مراسم ترحیم و عروسی، مذهبی، فرهنگی و همایش در سراسر استان خوزستان ممنوع بوده و باشگاه های ورزشی پر خطر مانند کشتی و جودو نباید فعالیت داشته باشند.
هرمزگان
تعداد شهرستانهای قرمز کرونا در این استان اکنون به 10 مورد رسیده است که شامل بندرعباس، حاجی آباد، قشم، رودان، بندرلنگه، میناب و کیش، بستک، خمیر و جاسک است و مسوولان علت این افزایش را رعایت نکردن فاصله گذاری اجتماعی و برگزاری دورهمی ها و مراسم های مختلف عروسی و ترحیم عنوان کرده اند.
برای مقابله با ویروس کرونا در10 روز گذشته استفاده از ماسک در استان بویژه شهربندرعباس در بین مردم، کسبه، رانندگان تاکسی و ادارهها اجباری شده و همه ردههای شغلی و صنفی باید دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند درغیر این صورت با آنان برخورد می شود.
همچنین فعالیت مراکز ورزشی، تفریحی، آموزشی، موزه ها، مراکز فرهنگی، آرایشگاه ها و بخش هایی دیگر به مدت یک هفته تعطیل است و برگزاری هرگونه مراسم و تجمع ممنوع بوده و در همه ادارات استان، مدیران باید ضمن موافقت با مرخصی دو هفتهای برای همه کارمندان دارای بیماری زمینهای، افراد با سن بالای 50 سال و زنان باردار، شرایط فعالیت این افراد به صورت دورکاری را فراهم کنند.
طبق گفته فریدون همتی استاندار هرمزگان ارائه خدمات به ارباب رجوع نیز بیشتر از طریق میز خدمت الکترونیکی انجام شود و مردم نیز از این شیوه غیر حضوری برای انجام امور اداری خود استفاده کنند.
همچنین براساس تصمیم اتخاذشده در ستاد ملی مقابله با کرونا استفاده از ماسک درتمامی بنادر تجاری و مسافری استان الزامی بوده و ورود تمامی کارکنان، پیمانکاران و ارباب رجوع به بندر و شهرکهای مسکونی منوط به استفاده از ماسک هستند.
علیرضا بهمن نژاد بندری رییس سازمان مدیریت آرامستان شهرداری بندرعباس نیز اعلام کرده است: به علت لزوم قطع چرخه انتقال ویروس کرونا و پرهیز از تجمع، تنها تعداد اندکی از خانوادههای درجه یک متوفیان در مراسم خاکسپاری حضور یابند و از هرگونه توزیع موادخوراکی در محیط آرامستان خودداری شود.
در هفته گذشته، 100 تخت بیمارستانی ویژه بیماران کرونا، 12 تخت ویژه و 2 مخزن ده تنی اکسیژن به بیمارستانهای استان اضافه شده است و بیمارستان شهید محمدی بندرعباس مرکز اصلی ارائه خدمات به بیماران کووید 19 است.
در کیش هم به دلیل شیوع این ویروس محدودیت هایی اعمال شده که از جمله آنها می توان به کاهش فعالیت ادارات، نهادها، سازمان ها، موسسات مالی و بیمه ای، شرکت ها و ادارههای دولتی به میزان 50 درصد، محدودیت فعالیت های تمام مراکز پذیرایی، بازارها و اصناف و تعطیلی گرد همایی ها، همایش ها و کشتی های تفریحی اشاره کرد.
کرمانشاه
این روزها 12 شهرستان در استان کرمانشاه نیز در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند به همین خاطر محدودیت هایی در نظر گرفته شده و همکان ملزم به اجرای آن شده اند.
براساس اعلام ستاد ملی ملی کرونا زدن ماسک در تمامی اماکن ارایه خدمات خصوصی و دولتی ضروری است و ارایه خدمات به مراجعان منوط به زدن ماسک است، برگزاری آیین های مذهبی، همایش های فرهنگی و سخنرانی ها ممنوع است و 50 درصد جلسه های ادارات نیز در این هفته باید کاهش یابد و سایر نشست ها هم به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شود. جلوگیری از ورود افراد بدون ماسک به بوستان ها توسط شهرداری ها، فعالیت دفاتر پیشخوان الکترونیک (دولت، قضایی و پلیس) با رعایت ابلاغ پروتکل های بهداشتی، تعطیلی باشگاه های ورزشی در تمامی رشته های پربرخورد، فراهم کردن شرایط دورکاری کارکنان دارای بیماری زمینه ای یا علایم کرونا، فعالیت رستوران ها با 50 درصد ظرفیت، تعطیلی تمامی تالارهای عروسی، اجبار به استفاده مسافران از ماسک در اتوبوس و تاکسی، ممنوعیت برگزاری آزمون ها به صورت حضوری در تمامی دانشگاه ها و مراکز علمی و الزام به رعایت پروتکل های بهداشتی در تمامی مطب های پزشکان و داروخانه ها از دیگر محدودیت هایی است که این روزها در استان کرمانشاه و به ویژه شهرستان های دارای وضعیت قرمز باید رعایت شود.
در قصرشیرین نیز به دلیل شمار بالای مبتلایان به این بیماری ورود افراد و کارمندان و ارباب رجوع به مکان های عمومی، ادارات و بانک ها برای گرفتن خدمات لازم بدون ماسک ممنوع اعلام شده و همچنین تمامی فعالان در مرز رسمی پرویزخان نیز باید از ماسک استفاده کنند.
همچنین تمامی مکان های عمومی شامل بوستان ها، آرامستان و مجالس عزا و عروسی ممنوع است و تاکسی ها و آژانس ها و ناوگان حمل و نقل عمومی درون و برون شهری نیز از پذیرش افراد بدون ماسک باید خودداری کنند در غیر اینصورت با متخلفان برخورد می شود.
بر اساس دستورالعمل یک تیم متشکل از نماینده ادارات عضو ستاد کرونا زیرنظر شبکه بهداشت و درمان در سطح شهر نظارت می کند و اصناف و واحدهای صنفی نیز ضمن اینکه خود از پوشش محافظتی ماسک استفاده کنند باید از ورود افراد بدون ماسک به واحدهایشان جلوگیری کنند و رعایت فاصله را نیز در دستور کار خود قرار دهند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در خصوص وضعیت بیمارستان ها با بیان اینکه 20 درصد تخت بیمارستانهای استان، تختهای ویژه است، گفت: کمبودی اکنون از نظر تعداد این تختها نداریم اما باید از لحاظ امکانات تجهیز شوند.
دکتر «بهمن روشنی» افزود: با بهرهبرداری از مرحله دوم بیمارستان امام خمینی (ره) اسلام آباد غرب و تجهیز تخت های ICU این مرکز، ظرفیت ICU استان اضافه خواهد شد و در چند روز اخیر تعداد موارد ترخیصی در استان کرمانشاه 2 برابر بستری ها بوده که این روند بسیار امیدوارکننده است.
کردستان
با توجه به گسترش شیوع ویروس کرونا و وضعیت قرمز در برخی شهرهای استان به منظور پیشگیری از افزایش تعداد مبتلایان، این استان نیز مشمول اعمال محدودیت شد.
ستاد استانی مبارزه با ویروس کرونا به تبع دستوالعملهای ستاد ملی اکنون استفاده تمام کارکنان ادارات از ماسک در دستگاه های اجرایی را اجباری کرده و کارمندانی که ماسک نزنند اجازه حضور در محل کار را پیدا نکرده و برای آنها غیبت ثبت خواهد شد.
همچنین ارایه خدمات به ویژه در بخش های دولتی منوط به رعایت پروتکلهای بهداشتی، استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری است و مشاغلی که این دستورالعمل ها را رعایت نکنند پس از تذکر، در صورت تکرار یک هفته تعطیل میشوند و بر اساس تصمیمات ستاد ملی کرونا استفاده از ماسک در اماکن عمومی اجباری بوده و این تصمیم در مورد اتوبوسها، تاکسیها و مینیبوسهای های بین شهری نیز صدق میکند و استفاده از ماسک برای تمام کارکنان و مراجعهکنندگان به بانکهای استان هم الزامی شده است.
تعطیلی دانشگاهها، مدارس روزانه و شبانه روزی، حوزههای علمیه، کتابخانههای عمومی، آموزشگاههای فنی و حرفهای، زبانسراها و سایر آموزشگاهها، استخرهای سرپوشیده، سینما، تئاتر و مراکز مشابه، موزه و باغ موزهها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه های زنانه و سالن های زیبایی، مساجد و مصلاها برخی دیگر از این محدودیت ها است و علاوه بر این، برگزاری هرگونه مراسم اجتماعی، فرهنگی، همایش، عزاداری و عروسی، فعالیت باشگاه های ورزشی و ورزش های پر برخورد از جمله کشتی، کاراته و جودو، کافه، قهوه خانه و چایخانه، باغ وحش و شهر بازیها، مراکز تفریحی آبی و استخرهای سرپوشیده، باشگاه های بدنسازی و برگزاری نماز جمعه دیگر مواردی است که اعمال محدودیت آنها تا 30 تیر ماه ادامه دارد.
بر اساس اعلام حسین خوش اقبال معاون سیاسی استاندار کردستان در زمان درگیری مناطق مختلف استان با این ویروس، نوسانات قابل توجهی داشته و ممکن است اکنون در شهرستان سنندج و مریوان با پیک بیماری روبرو باشیم.
در شرایطی که ویروس کرونا در اغلب استان ها رخنه کرده توجه آحاد جامعه به رعایت دستورالعمل های بهداشتی نیز نکته حائز اهمیتی است که می تواند به قطع زنجیره شیوع کمک کند به گونه ای که منصور مولانایی جانشین رییس ستاد مدیریت بحران شهرستان سنندج گفته است: طی بازرسیها و تحقیقات انجام گرفته در روزهای گذشته مشخص شد بیش از 90 درصد مردم و اصناف سنندج دستورالعملهای بهداشتی را رعایت میکنند و مردم به خوبی خطر شیوع کرونا را جدی گرفتهاند و اکنون بسیاری از آنان بیرون از منزل از ماسک استفاده میکنند.
خراسان رضوی
این روزها خراسان رضوی نیز حال خوشی ندارد هرچند تعداد بستری شدگان مبتلا به کرونا در بیمارستانهای مشهد و دیگر مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی این شهر نسبت به روزهای گذشته تغییری نداشته است اما اورژانس های بیمارستانی شاهد افزایش تعداد مراجعه کنندگان بوده و وضعیت شهر مشهد و استان خراسان رضوی از نظر ابتلا به کرونا و تعداد بیماران بستری مبتلا به کووید 19 همچنان قرمز است.
از زمان شیوع کرونا بیمارستانهای شریعتی، امام رضا (ع) و قائم (عج) در مشهد ویژه درمان بیماران کرونایی اختصاص یافتهاند و اکنون تمامی طبقات بیمارستان 610 تختخوابی امام رضا (ع) برای پذیرش بیماران آماده شده است و بیماران پس از بررسی وضعیت آنها در صورت نیاز به بخش های این مرکز ارجاع داده می شوند.
همچنین آزمایش سی. تی. اسکن برای بیماران مشکوک به کرونا در قالب 8 مرکز تصویر برداری در سطح شهر مشهد شامل بیمارستان "ثامن الائمه (ع)، بیمارستان فارابی، بیمارستان مهر، بیمارستان موسیبن جعفر (ع)، مرکز تصویربرداری پارسیان، درمانگاه امام حسین (ع)، مرکز تصویربرداری عارف و موسسه رادیولوژی و سونوگرافی نور"، و ارائه خدمات برای افراد بالای 100 کیلوگرم در درمانگاه رضا، بیمارستان رضوی، بیمارستان موسی ابن جعفر (ع)، بیمارستان امام رضا (ع)، بیمارستان امام حسین (ع)، بیمارستان مهر، مرکز تصویربرداری پارسیان، مرکز تصویربرداری پرتو گستر و مرکز تصویربرداری بهساز طب انجام می شود.
با توجه به مصوبه ستاد ملی کرونا مبنی بر الزامی بودن استفاده از ماسک در ناوگان حمل و نقل عمومی، ناظران در 29 پایانه مشهد مستقر هستند و مسافران را برای استفاده از ماسک ارشاد میکنند.
بر اساس اعلام رییس بیمارستان فوق تخصصی دکتر علی شریعتی مشهد گروه سنی 40 تا 60 سال بیشترین مبتلایان بستری به کرونا در بیمارستان شریعتی مشهد را شامل میشوند اما بررسیهای کشوری نشان می دهد که جوانان بیشترین آمار مبتلایان به کرونا و فوتیهای ناشی از این بیماری را در موج دوم کرونا تشکیل می دهند.
دکتر محمد رضا حسینعلی زاده افزود: بیمارستان شریعتی با 160 تخت بستری یکی از بیمارستانهای اختصاصی درمان بیماران مشکوک به کرونا از همان ابتدای شیوع این بیماری تاکنون معرفی شده است و تمامی بخشهای این بیمارستان به درمان بیماران کووید 19 اختصاص یافته است.
شیوع ویروس کرونا باعث شده که محدودیت هایی در برخی از شهرهای این استان اعمال شود از جمله در تربت حیدریه با افزایش شمار مبتلایان و قرار گرفتن این شهرستان در فهرست شهرهای پرخطر و قرمز، محدودیتهای بیشتری در ناوگان حمل و نقل عمومی اعمال شده و مسافران و رانندگان وسایل نقلیه عمومی درون شهری ملزم به استفاده از ماسک هستند.
همچنین جمعه بازار تربتحیدریه نیز تا اطلاع بعدی تعطیل و فعالیت دستفروشان نیز در سطح شهر خواهد بود و برخی صنوف مانند آریشگاههای زنانه و مردانه فقط در زمانهای اعلام شده اجازه فعالیت دارند و برای تردد و تجمع در اماکن تفریحی، تفرجگاههای داخل و خارج از شهر از جمله مناطق پیشکوه و رودمعجن تا اطلاع بعدی نیز ممنوعیت و محدودیت در نظر گرفته شده است.
از آنجا که از دو هفته گذشته شمار مبتلایان به کرونا در رشتخوار استان خراسان رضوی افزایش یافته است محدودیت هایی برای کاهش شیوع ویروس کرونا در نظر گرفته شده است.
در نیشابور نیز به دلیل وضعیت قرمز تا اطلاع ثانوی تمامی تجمعات و هر گونه برنامهای در مراکز تجمعی مانند تالارها، مراکز مذهبی، گردشگری و آموزشی که در آنها تجمع ایجاد میشود ممنوع اعلام شده است.
استان های در وضعیت هشدار
گلستان
گلستان استانی است که در لیست وضعیت هشدار قرار گرفته و اکنون 10 شهر گنبدکاووس، کلاله، مراوه تپه، مینودشت، گالیکش، کردکوی، آق قلا، بندرگز، ترکمن و گمیشان در وضعیت قرمز و گرگان، علی آباد، رامیان و آزادشهر نیز در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند از این رو مسوولان دست به کار شده اند تا با اعمال محدودیت ها از رسیدن این استان به وضعیت قرمز جلوگیری کنند.
ممنوعیت برگزاری مراسم های عزا و عروسی به مدت 2 هفته، ممنوعیت ارایه خدمات به ارباب رجوع بدون استفاده از ماسک، منع برگزاری کلاسهای آموزشی و تقویتی، تعطیلی تفرجگاهها، تعطیلی 2 هفته ای بازارهای هفتگی و پلمب واحدهای صنفی بی توجه به رعایت پروتکل های بهداشتی، کاهش ظرفیت حضور کارمندان در محل کار، از جمله این محدودیت ها است.
مطابق گزارش دانشگاه علوم پزشکی استان در حال حاضر 675 نفر در مراکز درمانی و بیشتر در شرق استان بستری هستند.
به گفته عبدالرضا فاضل رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان اکنون آمار بیشترین بیمار بستری مبتلا به کرونا در گلستان مربوط به گنبدکاووس با 275 نفر است.
همچنین در ادامه شیوع کرونا و تعطیلی بانکهای گلستان به دلیل ابتلای کارکنان به این بیماری، فعالیت یک شعبه بانکی در گالیکش تعطیل شد.
البته در این میان آنچه بیشتر به چشم می خورد دور زدن محدودیت ها از سوی برخی زوج های جوان است که بنا به گفته مسوولان استان گلستان این افراد مراسم خود را در شهرهای اطراف برگزار میکنند که در صورت ادامه این روند، احتمال قرمز شدن وضعیت شهرهای همجوار دور از انتظار نیست.
کرمان
افزایش مبتلایان به کرونا در استان کرمان زنگ خطر را برای مردم این استان هم به صدا درآورده، بطوری که تقریبا نقاط مختلف این استان در معرض هشدار جدی قرار گرفته است.
افزایش شمارمبتلایان به بیماری کرونا موجب شده تا بیش از 60 تخت بیمارستان های امام رضا و شهید غرضی سیرجان تکمیل شوند.
با تمهیدات اندیشیده شده از سوی مسئولان و رعایت مردم، در روزهای ابتدایی ورود ویروس کرونا به استان کرمان، این استان با وضعیت با ثباتی در برخورد با این بیماری پشت سر گذاشت که نوید گذر از موج اول بیماری را می داد.
اما برخلاف پیش بینی ها مبنی بر ضعیف شدن ویروس کرونا با شروع فصل گرما، از اواسط خرداد ماه آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا با شیب صعودی افزایش پیدا کرد از این رو اکنون
بازگشت برخی محدودیت ها و کنترل جدی تر رعایت دستورالعمل های بهداشتی به مدت یک هفته در دستور کار مسئولان ستاد ملی و استانی کرونا قرار گرفته است.
جلوگیری از برگزاری مراسم عزا، جشن و همچنین مراسم عبادی مذهبی بدون ایجاد تجمع از جمله تصمیمات ستاد مقابله با کرونا برای پیشگیری از شیوع ویروس در جنوب کرمان است و باید یک سوم کارکنان ادارات در محل کارشان و دوسوم به صورت دورکاری به مردم خدمترسانی کنند.
بر اساس تصمیم ستاد کرونای استان تنها صنوف ارائه دهنده مایحتاج ضروری مردم دایر خواهند بود و تا اطلاع بعدی سایر صنوف این منطقه تعطیل خواهد بود.
با بالا رفتن آمار مبتلایان به کرونا در شهربابک نیز محدودیت های جدیدی اعمال شده از جمله برگزاری مراسم عروسی، قهوه خانه ها، کافی شاپ ها، تریا سراها تا اطلاع ثانوی ممنوع است و تمامی باشگاه های ورزشی در هر رده سنی و رشته ورزشی در بخش های بانوان و آقایان باید تعطیل شوند و در صورت باز بودن، اداره صمت موظف به رسیدگی است.
همچنین با شیوع بیماری کووید 19 اصناف غیر ضرور در رودبار جنوب نز تا اطلاع بعدی تعطیل شدند و تنها صنوفی که مواد غذایی و دارویی را عرضه میکنند آن هم به شرط رعایت شیوهنامههای بهداشتی میتوانند فعالیت دارند و استفاده از ماسک در اماکن عمومی و ادارات اجباری است و آزمایشگاه مرکزی شهرستان و دفاتر رسمی ازدواج هم از پذیرش و ارائه خدمات به شهروندان در زمینه ازدواج تا اطلاع بعدی خودداری کنند.
سیستان و بلوچستان
اما شرایط در استان سیستان و بلوچستان هم در وضعیت هشدار قرار دارد و علاوهبر افزایش تعداد مبتلایان به کرونا، موارد نیازمند به بستری در بخشهای مراقبت ویژه نیز در این استان رو به افزایش است.
بنا بر اعلام دکتر محمد هاشمی شهری رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شرایط به حدی رسیده که تختهای بستری بخشهای کرونا در برخی بیمارستانها تکمیل و در برخی دیگر نیز بیشاز 95 درصد تکمیل شده است و در صورت استمرار وضعیت فعلی، هم ظرفیت خدماتی بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی تحت تاثیر روند بیرویه و فزاینده کرونا قرار خواهد گرفت.
وی این موضوع را هم گفت که اکنون 6 آزمایشگاه دولتی در حال بررسی تست کرونای مردم سیستان و بلوچستان است اما با توجه به روند صعودی آمار مبتلایان به این ویروس ورود بخش خصوصی به این بخش ضروری به نظر میرسد.
البرز
استان البرز کلان شهری است که از تیررس کرونا در امان نبوده و اکنون در وضعیت قرمز قرار دارد و مردم این کلان شهر با توجه به افزایش شیوع بیماری ویروسی کرونا شاهد برخی محدودیت ها هستند.
بر اساس ستاد ملی کرونا اکنون شهرستان های طالقان، نظرآباد، اشتهارد و ساوجبلاغ در وضعیت قرمز و شهرستان های کرج و فردیس در آستانه قرمز شدن قرار گرفته است بنابر این محدودیت هایی همچون دورکاری یک سوم کارکنان دولتی به صورت گردشی و کاهش ساعات ادارات (هفت صبح تا 12 ظهر)، تعطیلی سالن های ورزشی، استخرها، مراکز تجمعی و تفریحی، شهرهای بازی، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه های زنانه، سالن های زیبایی، مهدهای کودک، سینما، تئاتر، مدارس، دانشگاه ها، کتابخانه، حوزه علمیه، آموزشگاه فنی و حرفه ای تا اطلاع ثانوی در نظر گرفته شده است و شهرداری ها و دهیاری ها موظف هستند روزانه نسبت ضدعفونی کردن شهرها و روستاها اقدام کنند.
حسین کریم رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز با اشاره به جمعیت سه میلیون نفری البرز و وجود حدود سه هزار تخت بیمارستانی در این استان اظهار داشته است: استان البرز به لحاظ تخت بیمارستانی قدرت مانور ندارد و باید اقدامات پیشگیرانه توسط مردم و مسوولان در این استان تشدید شود.
وی تاکید کرده است که مردم استفاده از ماسک، مواد ضدعفونی کننده و رعایت فاصله اجتماعی را بیشتر از گذشته جدی بگیرند چرا که وضعیت استان به لحاظ شیوع کرونا قرمز است.
همدان
مردم همدان نیز که در روزهای گذشته نسبت به رعایت مسائل بهداشتی کم توجهی کرده اند این روزها در لیست استان های در وضعیت هشدا قرار گرفته اند به گونه ای که اکنون چهار شهرستان همدان، ملایر، نهاوند و تویسرکان در وضعیت قرمز، بهار در وضعیت نارنجی و مابقی شهرستان ها در وضعیت زرد هستند و در مجموع استان همدان در شرایط هشدار نزدیک به قرمز است از این رو مسوولان ناچار به اعمال محدودیت هایی شده اند.
با دستور استاندار ورود بدون ماسک به اماکن پرتجمع ممنوع شده است و کارکنان و گیرندگان خدمت حق ورود بدون ماسک به ادارات را ندارند همچنین هیچگونه خدمتی به مراجعه کنندگان بدون ماسک ارائه نمی شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان اعلام کرده است که در صورت روند رو به رشد مبتلایان به کرونا در استان با کمبود تخت برای بستری بیماران و تامین اکسیژن مورد نیاز مواجه خواهیم شد.
رشید حیدری مقدم افزود: پس از یک هفته تلاش یک دستگاه اکسیژن ساز در بیمارستان سینا شهر همدان نصب شد و به زودی دستگاه هایی هم در بیمارستان های بهشتی و بعثت نصب و راه اندازی می شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان بیان کرد: هم اینک تعداد بیماران دارای علایم حاد تنفسی که در بیمارستان های این استان بستری هستند سه برابر شده و اگر چهار برابر شود توان کنترل بیماری را به علت کمبود دستگاه اکسیژن ساز از دست می دهیم.
حیدری مقدم ادامه داد: بیمارستان های زیر مجموعه علوم پزشکی همدان دارای سه هزار و 200 تخت است با این اوصاف اگر تنها پنج درصد شهرستان 700 هزار نفری همدان به این ویروس مبتلا شوند نیاز به 35 هزار تخت است.
وی بیان کرد: طبق آخرین داده های آماری بانوان خانه دار 46 درصد از افرادی هستند که تست شان مثبت یا مشکوک به کرونا بودند اما با مراجعه به مراکز 16 ساعته مثبت بودن بیماری آنها تایید شده است و با احتساب کارگران، کشاورزان و مشاغل آزاد این آمار به 70 درصد می رسد.
یزد
جولان بی خیالی افرادی که بدون ماسک در خیابان های شهر در رفت و آمد هستند باعث شده پای کرونا به استان یزد هم برسد تا این استان نیز در وضعیت هشدار به لحاظ شیوه بیماری کووید 19 قرار گیرد و مشمول محدودیت شود. علت اصلی افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان یزد رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی از سوی مردم به ویژه بی توجهی به استفاده از ماسک است که این موضوع باعث شده فشار زیادی به حوزه درمان استان وارد شود.
بنابر تصمیم مسوولان استان اکنون استفاده از ماسک در ادارات و بانک ها و اماکن شلوغ الزامی است تا شاید بتوان زنجیره این بیماری را قطع کرده و یا حداقل کاهش داد.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان اردکان هم اعلام کرده است که با افراد یا مراکزی که به الزامات و تذکرات بهداشتی بیتوجهی کنند یا اقدامات آنان مصداق تهدید علیه بهداشت عمومی باشد، به عنوان ناقض حقوق عامه، برخورد قانونی میشود.
مهدی حسنپور گفته است رعایت اصول فاصلهگذاری اجتماعی، استفاده از ماسک بهویژه در اماکن عمومی و محلهای شلوغ، عدم استفاده از وسایل مشترک مثل خودکار و... استفاده از مایعات ضدعفونیکننده دست از مواردی که رعایت آن از سوی افراد و مراکز مختلف انتظار میرود.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*- برچسبها:
- ارومیه
- استان آذربایجان شرقی
- استان البرز
- استان ایلام
- استان بوشهر
- استان خراسان رضوی
- استان خوزستان
- استان سیستان و بلوچستان
- استان کرمان
- استان کرمانشاه
- استان گلستان
- استان همدان
- استان یزد
- امام حسین
- اورژانس
- اهواز
- ایلام
- بسکتبال
- بندرعباس
- بنگاه های املاک
- تبریز
- تئاتر
- جودو
- جولان
- حوزه علمیه
- خراسان رضوی
- دانشگاه علوم پزشکی
- دورهمی
- زاهدان
- سنندج
- سید حسین حسینی
- شنا
- صنایع دستی
- صنعت، معدن و تجارت
- کاراته
- کرج
- کرمان
- کرمانشاه
- گردشگری
- گرگان
- مشهد
- نماز جمعه
- ورزش و جوانان
- وزارت بهداشت
- همدان
- یزد
- سید روح الله خمینی
- ستاد مدیریت بحران
- ویروس کرونا