پنج‌شنبه 12 مهر 1403

آخرین وضعیت رنگ‌بندی کرونایی استان‌ها

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
آخرین وضعیت رنگ‌بندی کرونایی استان‌ها

طبق گزارش وزارت بهداشت در 17 آبان 1400، در حال حاضر 33 شهر کشور در وضعیت قرمز، 95 شهر در وضعیت نارنجی، 220 شهر در وضعیت زرد و 100 شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از جماران؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: 140 نفر دیگر طی 24 ساعت گذشته جان خود را بر اثر کرونا از دست دادند و شمار واکسن‌های تزریق شده در کشور به 94 میلیون و 984 هزار و 387 دز رسید.

از دیروز (یکشنبه) تا امروز دوشنبه 17 آبان 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 8 هزار و 341 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که یک هزار و 164 نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید19 در کشور به 5 میلیون و 996 هزار و 155 نفر رسید.

طی 24 ساعت گذشته، 140 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 127 هزار و 439 نفر رسید.

همچنین تا کنون 5 میلیون 615 هزار و 460 نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.

سه هزار و 669 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.

36 میلیون و 391 هزار و 778 آزمایش تشخیص کووید19 نیز تا کنون در کشور انجام شده است.

تا کنون 55 میلیون و 319 هزار و 795 نفر دز اول، 39 میلیون و 465 هزار و 958 نفر دز دوم و 198 هزار و 634 نفر، دز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به 94 میلیون و 984 هزار و 387 دز رسید.

در شبانه روز گذشته، 783 هزار و 114 دز واکسن کرونا در کشور تزریق شد.

در حال حاضر 33 شهره کشوردر وضعیت قرمز 95 شهر در وضعیت نارنجی، 220 شهر در وضعیت زرد و 100 شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

به رغم کاهش روند تلفات کرونا اما همچنان به آمار دو رقمی 12 فروردین سال 1400 که تلفات روزانه کرونا 94 نفر اعلام شد، نرسیده ایم.

روند سه رقمی شدن تلفات روزانه کرونا از 13 فروردین سال جاری با 117 نفر آغاز شد و تا کنون این ارابه مرگ بر این مدار می تازد.

روز شنبه 15 آبان ماه تلفات روزانه کرونا پس از عبور خیز پنجم از کشور به پایین تعداد یعنی 120 رسید.

خیز پنجم و مرگبار کرونا از ابتدای تیر ماه در کشور آغاز شد و وزارت بهداشت هشتم مهر ماه از عبور این خیز از کشور خبر داد.

در این خیز در 28 مرداد و هفتم مهر ماه به ترتیب شمار مرگ و میر در اثر کرونا از یکصد و 120 هزار نفر عبور کرد.

همچنین رکورد مرگ و میر روزانه کرونا در این مدت چندین بار شکسته شد و روز دوم شهریور ماه با 709 مورد مرگ روزانه به بالاترین شمار مرگ و میر از ابتدای شیوع کرونا (اسفند 98) در کشور رسید.

به هر روی گرچه روند تلفات روزانه کرونا کاهشی است اما احتمال خیز ششم کرونا می تواند در صورت هر گونه عادی سازی و بی توجهی به پروتکل های بهداشتی، طغیان مجدد این ویروس را رقم بزند.

بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه 25 مهر ماه نیز گفت: هنوز بابت کرونا و پیک ششم آسوده خاطر نیستیم و باید رحالت آماده‌باش بمانیم و امیدوارم با انجام واکسیناسیون سراسری در ماه‌های آینده، در وضعیت بهتری قرار بگیریم.

بر این اساس کلیدی ترین ابزار دفاعی در برابر ویروس کرونا و خیز ششم آن، در کنار واکسیناسیون، رعایت پروتکل های بهداشتی است و بدون شک می توان در صورت بروز این خیز، سر به سلامت برد و مانع از تجربه مرگبار خیز پنجم کرونا شد.

ویروس کرونا از اوایل اسفند سال 98 در کشور شیوع یافت و واکسیناسیون سراسری همزمان با 22 بهمن سال گذشته آغاز شد.

*س_17 آبان و مهم‌ترین اخبار کرونایی استان‌ها_س*

کرونا نه به شدت قبل اما همچنان در کشور قربانی می‌گیرد و بعضی از کارشناسان هشدار می‌دهند که اگر روند افزایشی شهرهای قرمز به سرعت مهار نشود، با خطر جدی موج ششم کرونا مواجه خواهیم شد.

بر اساس آخرین رنگ‌بندی منتشر شده از شهرهای مختلف کشور، 33 شهرستان در وضعیت قرمز هستند که شهرهایی در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اصفهان، ایلام، خراسان‌های جنوبی، رضوی، و شمالی، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، کردستان، کرمان، کرمانشاه، لرستان، مرکزی، و یزد را شامل می‌شوند.

همچنین در حال حاضر 95 شهرستان در وضعیت نارنجی، 220 شهرستان در وضعیت زرد، و 100 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. رنگ‌بندی مناطق در شرایطی اعلام شده است که به گفته کارشناسان، احتمال جابه‌جایی آن‌ها و تغییر رنگ مناطق کم‌خطر به پرخطر بسیار زیاد است.

در رنگ‌بندی‌های جدید تعداد شهرهای نارنجی افزایشی بوده است که حکایت از افزایش بیماران بستری در آن شهرها دارد. ولی از آنجایی که شهرهای بزرگی همچون تهران هنوز روند کاهشی دارند، در مجموع در کشور هنوز هم روند بیماری افزایشی نشده است.

در همین حال وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تزریق 95 میلیون دز واکسن به مردم خبر داده است

به گفته بهرام عین اللهی، از 95 میلیون دز واکسن تزریق شده، 82 درصد دز اول و 38 درصد نیز 2 دز را دریافت کرده اند و تا پایان آبان ماه سال جاری، آمار تزریق 2 دز واکسن به 80 درصد می رسد.

وی با بیان این کهبزودی جشن تزریق واکسن به 80 درصد جامعه را خواهیم گرفت، تاکید کرد که باید به زندگی با کرونا عادت کنیم.

به واقع تسریع در واکسیناسیون باعث شده تا حدودی بیماری کووید 19 در کشور کنترل شود و کاهش آمار ابتلا و فوتی ها نشان دهنده همین مساله است اما این بدان معنا نیست که بیماری از بین رفته است.

*س_آخرین وضعیت کرونایی استان‌ها_س*

بر اساس اعلام معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان دامغان، روند ابتلا به ویروس کرونا در این شهرستان افزایشی نیست و ثابت و به مرور رو به کاهش است.

علی خرسندی افزود: از زمان ورود دامغان به شرایط قرمز کرونایی از اوایل هفته گذشته تاکنون، شرایط نسبتا کنترل شده و تعداد مراجعات و ابتلا کاهش یافته است.

طبق جدیدترین رنگ بندی سامانه ماسک، شهرستان دامغان در کنار شاهرود قرمز تیره، شهرستان‌های سمنان و گرمسار در وضعیت نارنجی و شهرستان‌های مهدیشهر، آرادان، سرخه و میامی نیز در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان نیز در همین ارتباط گفت: با افزوده شدن 211 مورد جدید کرونا طی شبانه روز گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به 129 هزار و 886 نفر رسیده است.

دکتر سید محمد هاشمی شهری اظهارداشت: در شبانه‌روز گذشته فوتی ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان گزارش نشد.

از استان اردبیل گزارش شده است که آمار جان‌باختگان کرونا در این استان برای هفتمین بار طی سه ماه اخیر به صفر رسید و مجموع فوتی‌های پنج موج شیوع بیماری کووید.19 در این استان در رقم 2 هزار و 536 نفر باقی ماند.

به رغم کاهش شمار فوتی های کرونا در استان اردبیل، شمار بستری همزمان افراد مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل به صورت آرام در حال افزایش بوده و در شبانه روز گذشته به 193 رسیده است.

بر اساس اعلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، روند نزولی شیوع بیماری کووید.19 در این استان که از پنج هفته پیش آغاز شده بود، متوقف شده و شمار مبتلایان جدید، مراجعه به مراکز درمانی و بستری همزمان مبتلایان در این استان نیز به صورت نسبی در حال افزایش است.

دکتر شهرام حبیب‌زاده گفت: شمار مبتلایان جدید بستری در مراکز درمانی استان بسیار نوسان دارد به طوری که طی یک هفته اخیر بین 16 تا 45 فرد مبتلا متغیر بوده است.

در همین حال در گلستان، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان از تزریق بیش از 2 میلیون دز واکسن در استان خبر داد و گفت که این تعداد دست‌کم 775 هزار نفر دز دوم واکسن را دریافت کردند.

علی باقری اظهارداشت: امروز مجموع تزریقات نوبت اول و دوم و سوم واکسن کرونا در استان گلستان به 2 میلیون و 43 دز رسیده است.

وی روند انجام واکسیناسیون در منطقه مطلوب ذکر و اضافه کرد: تاکنون یک میلیون و 204 هزار نفر در استان نوبت اول واکسن کرونا را دریافت کردند و نوبت سوم واکسن به یک هزار و 639 گلستانی تزریق شده است.

از رشت نیز گزارش شده است که 88.2 درصد جمعیت بالای 12 سال شهرستان رشت به تعداد 697 هزار و 585 نفر دز یک واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

علی فتح اللهی فرماندار رشت در این خصوص گفت که 69 درصد جمعیت شهرستان به تعداد 546 هزار نفر دز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز با اعلام اینکه 85 درصد جمعیت آذربایجان‌شرقی دز اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند، گفت: 67 درصد جمعیت استان هم هر 2 دز واکسن را تزریق کرده اند و برای رسیدن به ضریب ایمنی بالا باید 80درصد جمعیت هر 2 دز را دریافت کنند.

دکتر بهمن نقی پور اظهار کرد: 81 درصد دانش آموزان 12 تا 17 سال آذربایجان شرقی واکسینه شده‌اند و آماده رفتن به مدرسه هستند.

بر اساس مصوبات ستاد کرونا برای بازگشایی مدارس و دانشگاه ها از اول آذر ماه امسال فاصله اعلام شده برای چینش صندلی های دانش آموزان و دانشجویان 1.5 متر بوده و ساعت حضور در کلاس ها هم کاهش پیدا کرده است.

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آبادان نیز از 27 هزار و 764 نفر جمعیت روستایی شهرستانهای آبادان، خرمشهر و شادگان که باید علیه کرونا واکسینه شوند تاکنون 16 هزار و 530 نفر دز اول واکسن را دریافت کردند.

ساسان قربانی اظهار داشت: تاکنون 60 درصد از جمعیت روستایی در شهرستان‌های آبادان، خرمشهر و شادگان علیه کرونا واکسینه شدند.

وی با اشاره به استقبال اندک جمعیت روستایی جنوب غرب خوزستان از دز دوم واکسن افزود: از تعداد 16 هزار و 530 نفری که دز اول واکسن کرو نا را دریافت کرده اند فقط 9 هزار و 306 نفر برای دریافت دز دوم واکسن اقدام کردند.

همچنین بر اساس اعلام رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان نیز میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در اماکن و مراکز این استان 44.85 درصد رسیده است و در این میان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون نانوایی‌ها و مسافربرهای درون شهری کمترین میزان رعایت پروتکل‌ها را به خود اختصاص داده است.

دکتر پرویز قزلباش با اشاره به اینکه میزان مراجعات افراد مشکوک و مبتلا به کرونا به مراکز 16 ساعته استان در هفته سوم مهرماه هفت هزارو 641 نفر بوده است، اضافه کرد: این رقم در هفته چهارم مهر روند کاهشی 6 هزار و 151 نفری را ثبت کرد، اما در هفته دوم آبان روند افزایشی 6 هزارو 759 نفری داشت.

این مسوول با بیان اینکه یک سناریو پیش رو این است که روند افزایش بیماران سرپایی طی هفته های آینده یک زنگ خطر جدی برای استان محسوب می شود، گفت: به فاصله نه چندان دور، احتمال افزایش بستری های کرونایی در استان وجود دارد و بطور طبیعی تاثیر مستقیمی بر رنگ بندی شهرهای استان خواهد داشت.

مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین نیز گفت: از ابتدای طرح واکسیناسیون عمومی تاکنون 86 درصد دانش‌آموزان 12 تا 18 سال استان علیه بیماری کرونا واکسینه شده‌اند.

حسنعلی اصغری تعداد دانش آموزان 12 تا 18 ساله را 126 هزار نفر اعلام کرد و افزود: البته بازگشایی مدارس منوط به انجام واکسیناسیون دانش‌آموزان نیست.

بر اساس گزارش رییس کارگروه اطلاع رسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجان غربی، بستری شدگان روزانه سندرم حاد تنفسی در استان طی 24 ساعت گذشته به 126 نفر رسید که کمترین رقم طی 15 هفته (سه ماه و نیم) اخیر بوده است.

علی احمد آقاپور افزود: در این مدت تعداد بستری شدگان روزانه کرونا در آذربایجان غربی به نزدیکی های 460 نفر هم رسیده بود ولی طی روزهای اخیر، کاهش خوبی داشته به طوری که در 24 ساعت گذشته به یک چهارم دوره اوج رسیده است.

بر اساس اعلام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان، سه بیمار مبتلا به کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان جان باختند و شمار قربانیان به 2 هزار و 611 نفر رسید.

مریم کوشکی گفت: همچنین 221 بیمار جدید مبتلا به کووید 19 طی شبانه روز گذشته در این استان شناسایی شده و تعداد مبتلایان هم به 193 هزار و 149 نفر رسیده است.

کرونا در شبانه روز گذشته چهار خانواده ایلامی را عزادار کرد و با احتساب این چهار مورد مجموع فوتی های استان به یک هزار و 141 نفر افزایش یافت.

همچنین در 24 ساعت گذشته 105 مورد ابتلای جدید کرونا در ایلام شناسایی شد و مجموع مبتلایان استان 64 هزار و 684 نفر است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد نیز از تزریق 841 هزار و 615دز واکسن در این استان خبر داد و گفت: با تلاش شبانه روزی کادر درمانی تاکنون 76.3 درصد واکسن تحویلی تزریق شده است.

مهدی بانشی اظهار داشت: یک میلیون و 102 هزار و 328 دز واکسن از ابتدای شروع واکسیناسیون تاکنون به استان کهگیلویه و بویراحمد وارد شده است.

روند افزایشی کرونا در این استان از حدود سه هفته پیش به علت کاهش دستورالعمل های بهداشتی شتاب گرفته و در مسیر صعودی قرار دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز با بیان این‌که یک هزار و 408 نفر از کادر درمان این استان دز سوم واکسن کرونا را دریافت کردند، گفت: به‌زودی افراد بالای 60 سال نیز می‌توانند دز سوم را تزریق کنند.

محمدرضا قدیر افزود: تاکنون یک‌میلیون و 172 هزار و 355 دز واکسن کرونا در استان تزریق شده که 732 هزار و 973 نفر دز اول و 437 هزار و 974 نفر نیز دز دوم را دریافت کرده‌اند.

وضعیت کرونایی قم که از 23 تیرماه امسال در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفته بود، بر اساس رنگ‌بندی اپلیکیشن ماسک، از بیستم شهریورماه جاری وارد مناطق پرخطر و نارنجی کرونایی شد و از 30 مهرماه به رنگ زرد درآمد.

*س_230 هزار نفر در استان همدان واکسن کرونا تزریق نکرده‌اند_س*

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: روند مشارکت مردم در طرح واکسیناسیون عمومی کرونا کاهشی است به نحوی که تاکنون 230 هزار نفر در این استان واکسن کرونا را تزریق نکرده اند.

دکتر «محمد خزائی» روز دوشنبه در جلسه کمیته اطلاع رسانی ستاد مقابله با کرونا استان همدان، افزود: آمار روزانه واکسیناسیون کرونا در استان به 20 تا 27 هزار نفر رسیده بود که اینک به چهار تا پنج هزار نفر در روز کاهش یافته است.

وی اظهار داشت: در صورت تداوم این روند بیش از 2 ماه تا واکسینه کردن بیش از 80 درصد جامعه هدف علیه ویروس کرونا در استان طول می کشد بنابراین استفاده از ابزارهای رسانه ای و دیگر ظرفیت ها برای تبیین ضرورت واکسیناسیون در استان ضروری است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با بیان اینکه آمار روزانه ترخیص بیماران کرونایی از شمار بستری ها بیشتر شده است، گفت: تعداد بیماران کرونایی بستری در بیمارستان ها به یک هزار و 800 نفر نیز رسید که اینک به 525 بیمار کاهش یافته و امید می رود با رعایت پروتکل های بهداشتی و واکسیناسیون این رقم به صفر نزدیک شود.

خزائی افزود: جمعیت استان همدان یک میلیون و 780 هزار نفر است که برای رسیدن به نقطه مطلوب دست کم باید 80 درصد این جمعیت معادل یک میلیون و 430 هزار نفر علیه کرونا واکسینه شوند.

وی با بیان اینکه آمار واکسیناسیون در استان همدان از مرز 2 میلیون دز گذشته است، گفت: برای تزریق هر 2 نوبت واکسن کرونا به جامعه هدف باید 2 میلیون و 860 هزار دز واکسن تزریق شود که تاکنون بیش از 2 میلیون دز تزریق شده و حدود 860 هزار دز باقی مانده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان ادامه داد: 67 درصد مردم استان دز نخست و 45 درصد هر 2 دز را دریافت کرده اند که برای رسیدن این رقم به 80 درصد و قطع زنجیره کرونا باید تلاش کرد.

خزائی اظهار داشت: آمار تزریق واکسن دز نخست کرونا در شهرستان درگزین 75 درصد، رزن 72 درصد، اسدآباد 70 درصد، همدان 69 درصد، تویسرکان 67 درصد، ملایر و نهاوند 63 درصد و فامنین 62 درصد است.

وی با بیان اینکه همدان رتبه 12 کشور را از نظر تزریق واکسن کرونا دارد افزود: میانگین کشوری تزریق دز نخست واکسن کرونا 65 درصد و در همدان 67 درصد است و دز دوم نیز در کشور و استان 45 درصد است.

وی افزود: 136 هزار دانش آموز 12 تا 18 سال در مدارس این استان تحصیل می کنند و از این تعداد 78 درصد دز اول و 39 درصد دز دوم را دریافت کردند که شهرستان درگزین با 88 درصد، فامنین و رزن 86 درصد بیشترین میزان تزریق دز نخست واکسن به دانش اموزان را دارند.

از 10 شهرستان تابعه استان همدان، از نظر رنگ بندی، هم اینک شهرستان های اسدآباد، ملایر، فامنین و کبودراهنگ در وضعیت زرد و 6 شهرستان مابقی نیز در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارند.

*س_کمیته اطلاع‌رسانی کرونا در مناطق قرمز خراسان جنوبی متمرکز می‌شود_س*

مدیر کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا خراسان جنوبی گفت: دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی استان این هفته بر مناطق قرمز و برگزاری جلسات با کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد و سایر نهادهای موثر در راستای افزایش تولیدات و ایجاد اقناع عمومی تمرکز می‌کند.

ناصر نبی‌زاده روز دوشنبه در هشتاد و هشتمین نشست کمیته اطلاع‌رسانی و تبلیغات شورای اطلاع‌رسانی خراسان جنوبی و کمیته اطلاع‌رسانی ستاد استانی مدیریت کرونا از افزایش موارد بستری و بیماران مثبت کرونایی خبر داد و گفت: باید با هدف جلوگیری از ورود به پیک ششم تمرکز بیشتری بر آگاهی‌بخشی و ایجاد حساسیت در جامعه داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه کشور در وضعیت شکننده‌ای قرار دارد اضافه کرد: طبق آخرین رنگ‌بندی‌ها شاهد افزایش تعداد شهرهای قرمز به 33 شهر در کشور هستیم و در خراسان جنوبی نیز سه شهر بیرجند، قاین و نهبندان دارای وضعیت قرمز و باقی شهرها نارنجی و زرد هستند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در کشور به کمتر از 47 درصد رسیده است گفت: در حال حاضر خراسان جنوبی با میزان رعایت کمتر از میانگین کشوری جزو هفت تا هشت استانی است که در پایین‌ترین حد رعایت‌ها قرار گرفته‌اند.

وی افزود: طبق آخرین تحلیل ارائه شده، استفاده از ماسک در استان به حدود 45 درصد رسیده است.

نبی‌زاده گفت: بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تاکنون بیش از 883 هزار و 577 نفر در استان خراسان جنوبی از واکسن کرونا استفاده کرده‌اند که از این تعداد 512 هزار و 49 دز اول و 370 هزار و 567 دز دوم تزریق شده است.

وی بیان کرد: کسانی که دز اول واکسن را تزریق کرده‌اند در زمان معین برای تزریق دز دوم اقدام کنند و از این موضوع غافل نشوند.

مدیر کمیته اطلاع‌رسانی ستاد استانی مدیریت کرونا افزود: امیدواریم روند واکسیناسیون استمرار یابد تا همه مردم به‌صورت کامل واکسینه شوند و به درصدی برسیم که جامعه برای مصونیت عمومی نیاز دارد.

*س_67 بیمار کووید -19 در مراکز درمانی البرز بستری شدند_س*

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی البرز اعلام کرد که 67 بیمار بدحال کووید 19 طی 24 ساعت گذشته در مراکز درمانی استان پذیرش و بستری شدند.

دکتر شهرام صیادی روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: 77هزارو 266 بیمار کووید19 از ابتدای شیوع کرونا تا کنون در بیمارستان‌های استان بستری و تحت مراقبت‌های پزشکی قرار گرفته اند.

وی خاطرنشان کرد: اکنون 417 بیماربدحال کووید 19 در مراکز درمانی استان البرز تحت مراقبت پزشکی قرار دارند.

صیادی گفت: با مرگ سه بیمار دیگر کووید 19 در البرز شمار کل جانباختگان این بیماری به 6 هزارو 363 نفر رسید.

وی یاد آورشد: 70 هزارو 483 بیمار کووید19 از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در مراکز درمانی استان البرز بهبوبد یافته و ترخیص شده اند.

از مجموع هفت شهرستان تابعه استان البرز، شهرستان طالقان در وضعیت آبی و مابقی شهرستان‌ها در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

همچنان توصیه کارشناسان بهداشت و درمان البرز به مردم برای پیشگیری از ابتلا به کرونا رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی مانند، استفاده از ماسک، شستن مکرر دست‌ها،‌حفظ فاصله اجتماعی و تزریق واکسن کرونا است.

*س_6 بیمار دیگر در کاشان قربانی کرونا شدند_س*

معاون بهداشت و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: سه زن 41، 64 و 101 ساله و یک مرد46 ساله مبتلا به کرونا در کاشان و 2 مرد 63 و 78ساله در آران و بیدگل طی 24 ساعت گذشته در مرکزهای درمانی این شهرستان جان باختند.

مهدی دلاوری روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: در 24 ساعت گذشته 34 بیمار جدید حاد تنفسی در منطقه کاشان بستری شدند که از این تعداد 25 بیمار با سن هفت تا 91 سال در مرکزهای درمانی کاشان و 9 نفر با سن 41 تا 68 سال در آران و بیدگل تحت مراقبت و درمان قرار گرفتند.

وی شمار بیماران کووید 19 بستری در بخش مراقبت‌های ویژه مرکزهای درمانی منطقه کاشان را 28 نفر اعلام و اضافه کرد: 22 نفر از بیماران در کاشان و 6 نفر در آران و بیدگل بستری هستند.

معاون بهداشت و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار داشت: شمار آزمایش مثبت ویروس کرونا در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل با ثبت 64 مورد جدید به 53 هزار و 808 نفر رسید.

وی ادامه داد: اکنون 264 بیمار حاد تنفسی مبتلا به کرونا در مرکزهای درمانی این منطقه بستری هستند که از این تعداد، 183 بیمار در کاشان و 81 نفر در آران و بیدگل تحت مراقبت و درمان قرار دارند؛ همچنین 61 بیمار به طور موقت بستری شده‌اند.

دلاوری با اشاره به مراجعه 303 نفر به کلینیک‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در 24 ساعت گذشته، گفت: 6 هزار و 452 نفر نیز شمار پذیرش بستری موقت در مرکزهای ریفرال (زیر مجموعه) دانشگاه است.

به گفته وی، 281 هزار و 977 نفر از آغاز شیوع کرونا (اسفند 98) تاکنون به مرکزهای بستری و سرپایی تشخیصی و درمانی 2 شهرستان کاشان و آران و بیدگل مراجعه کرده‌اند و 18 هزار و 173 بیمار حاد تنفسی نیز تاکنون از بیمارستان‌های شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل مرخص شده‌اند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در خصوص واکسیناسیون جمعیت بالای 12 سال منطقه کاشان خاطر نشان کرد: از ابتدای طرح ملی واکسیناسیون علیه ویروس کرونا تاکنون 71 و 18 دهم صدم درصد واجدان شرایط نوبت نخست و 49 و 79 درصد نوبت دوم واکسن را دریافت کرده‌اند.

وضعیت کرونایی کاشان و آران و بیدگل در برهه کنونی به ترتیب نارنجی و آبی است.

جمعیت نزدیک به 500 هزار نفری شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل، زیرپوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.

*س_بستری روزانه کرونا در آذربایجان غربی به کمترین رقم طی 3.5 ماه اخیر رسید _س*

رییس کارگروه اطلاع رسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجان غربی گفت: بستری شدگان روزانه سندرم حاد تنفسی در استان طی 24 ساعت گذشته به 126 نفر رسید که کمترین رقم طی 15 هفته (سه ماه و نیم) اخیر بوده است.

علی احمد آقاپور روز دوشنبه افزود: در این مدت تعداد بستری شدگان روزانه کرونا در آذربایجان غربی به نزدیکی های 460 نفر هم رسیده بود ولی طی روزهای اخیر، کاهش خوبی داشته به طوری که در 24 ساعت گذشته به یک چهارم دوره اوج رسیده است.

وی اضافه کرد: با اضافه شدن 126 بیمار مبتلا یا مشکوک به کرونای بستری شده طی 24 ساعت گذشته، کل بستری شدگان سندرم حاد تنفسی در آذربایجان غربی به 968 نفر رسید.

رییس کارگروه اطلاع رسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجان غربی ادامه داد: از این تعداد، 220 نفر در بخش های مراقبت های ویژه مراکز درمانی بستری بوده و 43 نفر با استفاده از ونتیلاتور قادر به تنفس هستند.

آقاپور اظهار کرد: طی 24 ساعت گذشته 630 نفر در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد 20 درصد مجبور به بستری در مراکز درمانی شدند.

وی گفت: همچنین متاسفانه در این مدت هشت نفر در آذربایجان غربی از جمله پنج نفر در ارومیه بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند که با اضافه شدن این تعداد، کل فوتی های ناشی از کرونا در استان به 6 هزار و 952 نفر رسید.

تاکنون 310 هزار نفر در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا شده و 2.2 درصد از این تعداد، جان خود را از دست داده اند.

*س_شمار مبتلایان جدید کرونا در سیستان و بلوچستان به 211 نفر رسید_س*

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: با افزوده شدن 211 مورد جدید کرونا طی شبانه روز گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به 129 هزار و 886 نفر رسیده است.

دکتر سید محمد هاشمی شهری روز دوشنبه اظهار داشت: در شبانه‌روز گذشته فوتی ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان گزارش نشد.

وی با بیان اینکه هم‌اینک 231 بیمار حاد تنفسی و 77 فرد مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند افزود: از مردم عزیز درخواست می‌شود در صورت امکان و نداشتن ضرورت در خانه بمانند و چنانچه از خانه بیرون می‌روند اصول بهداشتی و آداب تنفسی را به خوبی رعایت کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان ادامه داد: از آنجایی که کشف راه‌های انتقال کرونا و عوارض ناشی از آن نیازمند گذشت مدت‌زمانی از شیوع و اپیدمی ویروس است و سپس براساس یافته‌های علمی رفتار عامل بیماری شناسایی می‌شود ضروریست شهروندان تمام نکات بهداشتی را رعایت کنند.

وی با اشاره به اینکه کمبودی در داروهای ضد ویروس و تجهیزات موردنیاز بیماران کرونایی در سیستان و بلوچستان وجود ندارد، گفت: براساس مطالعات انجام شده واکسیناسیون عمومی از شمار مبتلایان، بستری و فوت‌شدگان ناشی از کرونا به شدت کاسته و این روند کاهشی موارد ابتلا به کرونا در این استان نیز ارتباط مستقیمی با انجام واکسیناسیون داشته است.

*س_کرونا دفتر زندگی هفت کرمانشاهی دیگر را بست_س*

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه در شبانه‌روز گذشته هفت نفر دیگر بر اثر ابتلای قطعی به کرونا فوت کردند، گفت: مجموع جان باختگان استان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به 2 هزار و 811 نفر رسیده است.

«مهدی محمدی» یکشنبه شب افزود: هم‌اکنون 551 بیمار کووید 19 در مراکز درمانی این استان بستری هستند که از این تعداد، 129 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده‌اند و حال 18 نفر آنها وخیم است.

وی گفت: در شبانه‌روز گذشته 84 نفر شامل 41 بیمار مثبت بستری و 43 بیمار مثبت سرپایی مبتلا به کرونا در سطح استان شناسایی شدند که نسبت به روز قبل 53 نفر کمتر است.

محمدی یادآور شد: در 24 ساعت گذشته 136 نفر در مراکز درمانی استان با علایم کرونا بستری و 162 نفر هم پس از بهبودی از بیمارستان ترخیص شدند.

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ادامه داد: 163بیمار هم در شبانه روز گذشته در مراکز درمانی استان برای تزریق رمدسیویر بستری موقت شدند که نسبت به روز قبل 42 نفر بیشتر است.

براساس رنگ‌بندی جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پاوه از روز شنبه 15 آبان تنها شهرستان قرمز استان اعلام شد.

براساس رنگ‌بندی 12 آبان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سه شهرستان استان کرمانشاه در وضعیت قرمز قرار داشت که از امروز شهرستان‌های سرپل‌ذهاب و روانسر به وضعیت نارنجی و شهرستان‌های صحنه و سنقر و کلیایی نیز از نارنجی به زرد تغییر رنگ دادند.

براساس رنگ‌بندی جدید شهرستان‌های کرمانشاه، هرسین، سنقر و کلیایی، کنگاور، صحنه، اسلام آبادغرب، گیلانغرب، قصرشیرین، سرپل ذهاب و روانسر در وضعیت نارنجی و شهرستان‌های ثلاث باباجانی، دالاهو، صحنه و سنقر و کلیایی نیز در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

استان کرمانشاه با 2 میلیون نفر جمعیت دارای 34 شهرستان و 2 هزار و 595 روستا است.

*س_زالی: پیک پنجم کرونا در تهران نزولی شد _س*

فرمانده عملیات ستاد مقابله با کرونا تهران با بیان اینکه پیک پنجم کرونا در تهران نزولی شده است، گفت: اکنون بهترین فرصت برای بیماریابی مبتلایان به ویروس کرونا است.

علیرضا زالی بعدازظهر روز دوشنبه در جلسه ستاد پیشگیری و مبارزه با بیماری کرونا استان تهران افزود: ما در اجرای طرح شهید سلیمانی در کشور پیشتاز بوده ایم اکنون باید اقدامات پیشگیرانه در این طرح در استان آغاز شود چرا که اجرای این طرح پیشگیرانه، مقرون به صرفه تر از درمان است.

وی ادامه داد: در بحث مقابله با ویروس کرونا در تهران اقدامات بهتری نسبت به میانگین کشوری انجام شده است.

زالی گفت: در هفته گذشته ابتلا به ویروس کرونا 35 درصد در دنیا افزایش یافت.

فرمانده عملیات ستاد مقابله با کرونا تهران با بیان مشاهده نوع جدید ویروس جهش یافته دلتا پلاس کرونا، در برخی از کشورها، اذعان داشت: 11.7 دهم از جمعیت انگلستان به این واریانت جدید مبتلا شده اند.

زالی افزود: دلتا پلاس در هفت ایالت آمریکا، مالزی، اوکران، رومانی و روسیه نیز گسترش یافته است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه واریانت جدید کرونا در کشورهای همسایه ایران نظیر روسیه دیده شده است، باید نسبت به کنترل مرزها هوشیار بود تا دلتا پلاس وارد کشور نشود.

همچنین بخوانید