یک‌شنبه 30 دی 1403

کاهش 430 هزار واحدی تولید مسکن در دولت روحانی / روایت یک طرفه از تبادل زندانیان

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
کاهش 430 هزار واحدی تولید مسکن در دولت روحانی / روایت یک طرفه از تبادل زندانیان

یک روزنامه اصلاح‌طلب حامی دولت می‌گوید: تولید مسکن در هفت سال فعالیت دولت روحانی با افت شدید مواجه شده و همین کاهش ساخت و ساز، به تورم شدید دامن زده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که در ادامه می خوانید.

*س_ کیهان_س*

جان بولتون هنوز زنده است؟!

جان‌بولتون مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید که زمانی از فعال‌ترین چهره‌های آمریکایی در توییتر بود و علیه ایران فضاسازی می‌کرد، اکنون در بحبوحه به هم‌ریختگی اجتماعی و سیاسی آمریکا خفه‌خون گرفته است.

به گزارش روزنامه جوان، سرچ نام کشورمان در توئیت‌های جان بولتون، توئیت‌های متعددی را به فاصله‌های زمانی کم نشان می‌دهد؛ هر اتفاق مهم ایران، بولتون، وکیل و دیپلمات آمریکایی را که تا پاییز 98 مشاور امنیت ملی دولت ترامپ بود، به واکنش توئیتری و غیرتوئیتری وا می‌دارد. تا جایی که بولتون را می‌توان به عنوان فعال مجازی ضدایرانی شناخت. او نگران قیمت بنزین و اعتراضات آن در ایران می‌شد، اما اینک که همه جای دنیا صحبت از آمریکا، خشونت پلیس، نژادپرستی و اعتراض و آشوب است، جان بولتون ساکت‌ترین فعال سیاسی توئیتری شده است. صفحه توئیتر او چند روز متوالی پس از قتل یک شهروند سیاهپوست آمریکایی توسط پلیس آمریکا و آغاز اعتراضات شدید در سراسر آمریکا، به‌روزرسانی نشد. او سپس با توئیتی در مورد هنگ کنگ! به توئیتر بازگشت! سه توئیت در دو روز زد؛ دو توئیت در مورد هنگ کنگ و لزوم شنیدن صدای اعتراضات توسط دولت چین و یکی هم در مورد ناسا!

بولتون مشخصا در مورد وقایع پر خبر کشورش که همه فضای خبری جهان را تحت تأثیر قرار داده و ده‌ها شهر آمریکا را درنوردیده و دامنه اعتراضات را به اروپا رسانده، سکوت کرده است. علاوه‌بر آنکه او طبیعتا هیچ دفاعی از نژادپرستی سازمان یافته و حاکمیتی دولت آمریکا ندارد، به نظر می‌رسد از آنکه مطلبی علیه دولت ترامپ بزند هم پرهیز دارد. مشاور خاتمی: مردم از عملکرد دولت و مجلس دهم ناراضی هستند

مشاور خاتمی و وزیر دولت اصلاحات می‌گوید: دولت تدبیر و فراکسیون امید در مجلس دهم، با عملکرد خود، مردم را ناراضی و عصبانی کرده‌اند.

علی صوفی در گفت‌وگو با «تابناک» و درباره اظهارات صادق زیباکلام پیرامون مرگ جریان اصلاح‌طلبی بعد از انتخابات مجلس اظهار داشت: آقای زیباکلام گاهی حرف‌های متفاوتی می‌زند تا به قول خودشان در عرصه سیاسی شوک ایجاد کنند.

او با کتمان رای نیاوردن فهرست اصلاح‌طلبان گفت: برخلاف نظر زیباکلام اعتقاد دارم که اصلاح‌طلبی نمرده، بلکه اصلاح‌طلبی را کشتند. اصلاح‌طلبی یک جریان سیاسی و فکری است که در بین مردم ریشه دارد و در انتخابات‌ها دارای پایگاه است و روحانی هم مدیون همین پایگاه اجتماعی و عقبه رای اصلاحات است.

صوفی به «عملکرد ضعیف فراکسیون امید» و «حسن روحانی در قامت رئیس‌جمهور مورد حمایت اصلاح‌طلبان» اشاره کرد و یادآور شد: آنها نتوانسته‌اند، انتظارات مردم را برآورده کنند و مردم را عصبانی کرده‌اند و به اصلاحات لطمه زدند. وزیر دولت اصلاحات فضای متأثر از عملکرد ضعیف روحانی در پاستور و نماینده‌های اصلاح‌طلب در بهارستان را این‌گونه توضیح می‌دهد: به دلیل همین ضعف در عملکرد و نارضایتی ایجاد شده به دنبال آن، اگر همه ژنرال‌های اصلاح‌طلب در انتخابات 98 تایید صلاحیت می‌شدند هم معلوم نبود که رای می‌آوردند. مردم در انتخابات مجلس، ارزیابی مثبتی از نامزدهای اصلاح‌طلبی نداشتند.

عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در عین حال در اظهارنظری متناقض مدعی شد: گفتمان اصلاحات امروز بین اصولگرایان هم نفوذ دارد و خیلی از اصولگرایان عاقل و معتدل با اصلاحاتی که اصلاح‌طلبان آن را مطرح می‌کنند، موافقند. صوفی بدون اشاره به ترکیب ائتلافی اکثریت مجلس دهم گفت: انتظار ما این بود، اگر مجلس دست عقلای هر دو جریان می‌افتاد شاهد تصمیمات و همکاری‌های مشترکی بین جریانات اصولگرا و اصلاح‌طلب در کشور بودیم که می‌توانست اوضاع را بهبود بخشد و نارسایی‌های موجود را حل و نظر مردم را جلب کند.

گزارش دیرهنگام عارف و بحران محبوبیت اصلاح‌طلبان

بیانیه محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید در مجلس دهم، نوشدارو پس از مرگ سهراب و در شرایطی منتشر شده که محبوبیت اجتماعی اصلاح‌طلبان در بدترین وضعیت خود به سر می‌برد.

سایت اصلاح‌طلب فرارو با انتشار تحلیل فوق می‌نویسد:

محمدرضا عارف رئیس شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان پس از پایان دوره دهم مجلس، گزارشی منتشر کرده و در آن از عملکرد خود و فراکسیون امید دفاع کرده است. عارف در این بیانیه سعی کرده برای سکوت‌ها و کم‌کاری‌هایی که مورد انتقاد افکار عمومی قرار دارد دلیلی ارائه کند.

محمدرضا عارف در کل دوران چهار سال نمایندگی‌اش فقط سه بار در مجلس نطق کرد. او در این چهار سال به ندرت با رسانه‌ها گفت‌وگو می‌کرد و همیشه در شرایط حساس، سیاست سکوت را در پیش می‌گرفت. او در طول چهار سال حتی از کارنامه خود و فراکسیون امید هم دفاع تمام قدی انجام نداد. سکوت‌های او شهره عام و خاص و مایه اعتراض بدنه اصلاح‌طلبان بود.

رئیس شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان، در ماه‌های اخیر زیر شدیدترین انتقادات و فشارهای فعالان سیاسی اصلاح‌طلب بوده است. بسیاری متعقدند او باید از این مسئولیت استعفا دهد چرا که نتوانسته است در جایگاه یک رهبر موثر برای اصلاح‌طلبان عمل کند. عارف در برابر درخواست‌ها برای استعفا هم سکوت کرده و به نوعی مقاومت می‌کند. شاید بیانیه اخیر او و وعده‌اش برای توضیحات بیشتر درباره اقدامات فراکسیون امید در راستای کاهش فشارها بر او در جبهه اصلاحات باشد.

پس از انتخابات سال 494 و موفقیت نسبی لیست امید در آن انتخابات انتظار زیادی از این لیست و به ویژه عارف به عنوان سرلیست آن در افکار عمومی وجود داشت. انتظاری که خیلی سریع کار خود را کرد و موج نارضایتی از عملکرد فراکسیون امید را به وجود آورد.

سوال مهم این است که چرا عارف حالا به انتقادات و انتظارات پاسخ می‌دهد، چرا در زمانی که نماینده مجلس بود گزارش کار نمی‌داد و نشست خبری برگزار نمی‌کرد؟ عده‌ای معتقدند که او در حال زمینه‌چینی برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری است. عارف در سال 92 رقیب حسن روحانی بود به دلیل عدم حمایت اصلاح‌طلبان، او ناچار شد که به نفع روحانی کناره‌گیری کند.

البته اگر عارف برای ریاست‌جمهوری آماده می‌شود باید بداند، وضعیت برای او بسیار دشوار است، محبوبیت اصلاح‌طلبان در بدترین روزهای خود قرار دارد. این مسئله در مورد شخص عارف محسوس‌تر هم هست. او دیگر چهره میانه‌رو اصلاح‌طلبان نیست بلکه به عنوان شخصیتی کم کار، ناتوان و معامله‌گر در میان بدنه اصلاح‌طلبان شناخته می‌شود. حتی بسیاری او را فرصت‌طلب می‌دانند که به دنبال استفاده از نردبان اصلاحات برای بالا رفتن است.

در این شرایط ممکن است جریان اصلاح‌طلب از عارف برای ریاست‌جمهوری حمایت نکند، البته احتمالا رقبای اصلاح‌طلبان از حضور او در عرصه انتخابات ریاست‌جمهوری به خوبی استقبال کنند. چرا که آن‌ها نیز از اوضاع اصلاح‌طلبان باخبرند و تصور می‌کنند عارف شانسی برای موفقیت ندارد، اما از حضورش می‌توان استفاده تبلیغاتی کرد. عارف در جدال درونی اصلاح‌طلبان نیز مخالفان جدی همچون حزب کارگزاران دارد. شورای نگهبان را بهانه نکنیم مردم از ما اصلاح‌طلبان ناامیدند

یک سایت اصلاح‌طلب از اعضای فراکسیون امید خواست مظلوم‌نمایی را کنار بگذارند و درباره کارنامه ضعیف خود توضیح بدهند.

عصر ایران با اشاره به ناکامی اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس نوشت: نمایندگان مجلس دهم باید رودرروی مردم بنشینند و بگویند چرا کار به اینجا رسید و تفکری که با رای مردم از مجلس دور مانده بود، دوباره به سرکار برگشت و پارلمان را در اختیار گرفت.

ردصلاحیت‌ها جای خود اما نمی‌شود چشم‌ها را بر روی عملکرد نمایندگان مجلس دهم بست. مثلا چقدر خوب می‌شود محمدرضا عارف به‌عنوان رئیس فراکسیون امید حداقل بعد از پایان عمر نمایندگی قفل از دهان بگشاید و حرف بزند البته نه مثل بیانیه‌ای که برای دوران چهار ساله نمایندگی خود صادر کردند. بگوید چه کارهایی کرده‌اند، چه کارهایی می‌خواستند بکنند و نتوانستند و چه کارهایی نکرده‌اند.

قطعا نتیجه انتخابات مجلس یازدهم، حاصل ناامیدی مردم از نمایندگان مجلس دهم بود. اگر نماینده‌های مجلس کار خود را به خوبی انجام می‌دادند و یا حداقل مردم می‌دیدند که وکلای‌شان در مجلس، در حال تلاش هستند اما زورشان نمی‌رسد شاهد تکیه زدن دوباره برخی افراد به کرسی‌های سبز پارلمان نبودیم. برخی نمایندگان حتی به خود زحمت نمی‌دادند در مورد شرایط کشور نطق کنند یا حرفی بزنند. بعضی از اسامی برای ما که کارمان خبر و تحلیل است، ناآشنا بود چه برسد به مردم عادی.

عصر ایران با منفعلانه خواندن رفتار فراکسیون امید نوشت: حاصل عملکرد مجلس دهم تشکیل مجلسی شاید تندتر از مجلس نهم.

دیگر گلایه از شورای نگهبان و ردصلاحیت‌ها را باید کنار گذاشت و نقد درون‌جریانی را شروع کرد. اصلاح‌طلبان باید از خود بپرسند چرا به قدرت رسیدیم و چرا آن را از دست دادیم؟ نه تنها در مورد مجلس، در مورد دولت هم باید این پرسش مطرح شود. چرا همه فکر می‌کنند رئیس‌جمهور آینده ایران یک اصولگرا است. مردم باید هرجا نمایندگان مجلس دهم به‌ویژه در تهران را دیدند - البته به شرطی که آنها را بشناسند از بس که نبودند تا دیده شوند - در مورد عملکردشان و رفتارشان سوال کنند و از آنها دلیل سکوت‌شان را مطالبه کنند و از حق‌شان بگویند و امیدی که قربانی «امید» شد. زیباکلام: در انتخابات مجلس با صورت به زمین خوردیم

یک فعال طیف اصلاح‌طلب می‌گوید: اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس در اسفند 98 با صورت زمین خوردند. صادق زیباکلام در گفت‌وگو با نامه‌نیوز درباره آینده سیاسی علی لاریجانی گفت: حیات سیاسی بسیاری از شخصیت‌های اصولگرا همچون آقای علی لاریجانی به آخر خط رسیده چون نه حرفی برای گفتن دارند، نه زبان نسل جدید را می‌فهمند و نه نسل جدید می‌تواند با آنها ارتباط برقرار کند.

وی افزود: آقای لاریجانی فکر و اندیشه‌ای برای مشکلات عظیم کشور ندارد، حداکثر همان صحبت‌های کلی همیشگی را تکرار می‌کند که باید امید را در جامعه حفظ کرد و از طریق همدلی، وحدت و انسجام ملی مشکلات را پشت‌سر گذاشت بنابراین اصلا و ابدا هیچ شانسی برای انتخابات ریاست جمهوری 1400 ندارد. واقعا چه کسی حاضر است به آقای لاریجانی رأی دهد؟ اصلاح‌طلبان هم او را به عنوان یار قرضی نمی‌گیرند. حتی اگر این اتفاق هم بیفتد 10 درصد رأی‌دهندگان نیز حاضر نیستند به آقای لاریجانی رأی دهند.

وی ادامه داد: ما اوج قدرت اصلاح‌طلبان را در انتخابات اسفند 98 مشاهده کردیم و دیدم چطور اصلاح‌طلبان با صورت به زمین خوردند. از نظر جامعه‌شناسی مهم‌ترین مشکل آقای لاریجانی برای ریاست جمهوری آن است که پایگاه اجتماعی معلوم و مشخصی ندارد. حتی اگر آقای خاتمی از آقای لاریجانی حمایت کند هیچ شانسی برای پیروزی در انتخابات 1400 به وجود نمی‌آید.

زیباکلام با بیان اینکه حمایت خاتمی ذره‌ای به شانس پیروزی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری 1400 اضافه نمی‌کند، اظهار کرد: نه‌تنها آقای خاتمی بلکه تمامی اصلاح‌طلبان نیز روی حمایت از آقای لاریجانی اجماع کنند حتی یک رأی هم به سبد آقای لاریجانی اضافه نخواهد شد.

وی یادآور شد: اصولگرایان سنتی همچون آقایان لاریجانی و ناطق‌نوری هیچ شانسی برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ندارند چون مردم کلا از آنها و اصلاح‌طلبان سنتی همچون آقای خاتمی رخت بربستند. کاهش 430 هزار واحدی تولید مسکن در دولت روحانی

یک روزنامه اصلاح‌طلب حامی دولت می‌گوید: تولید مسکن در هفت سال فعالیت دولت روحانی با افت شدید مواجه شده و همین کاهش ساخت و ساز، به تورم شدید دامن زده است.

روزنامه آرمان از قول ایرج رهبر رئیس انجمن انبوه‌سازان مسکن نوشت: اکنون که در سال جهش تولید قرار گرفته‌ایم می‌توان ساختمان‌سازی را در راس صنایع و پیشتاز تولید دانست. متاسفانه بی‌توجهی به حوزه تولید طی سال‌های اخیر باعث شده تا هرساله یک میلیون تقاضای انباشته به وجود آید، در حالی که حداقل 500 هزار مهندس در حوزه ساختمان‌سازی از دانشگاه‌های کشور فارغ‌التحصیل شده‌اند که اگر سالانه به هر کدام از این افراد دو پروژه واگذار شود، عقب‌ماندگی بازار مسکن جبران می‌شود.

در این صورت می‌توان به تعدیل قیمت‌ها هم امید داشت. گذشته از تعداد مهندسانی که به آن اشاره شد 6500 شرکت انبوه‌ساز هم در کشور فعالیت دارند؛ حال که وزارت راه‌وشهرسازی عزم خود را برای جهش تولید مسکن جزم کرده، می‌توان طبق برنامه‌ای مدون همکاری دولت با این شرکت‌ها را محقق ساخت. به هر حال انبوه‌سازان و تولیدکنندگان به دنبال رکود بازار نیستند. سود آنها زمانی محقق می‌شود که بلافاصله پس از پایان یک پروژه، ساخت پروژه جدید را آغاز کنند. اکنون این سوال مطرح می‌شود که چرا به‌رغم رکود ناشی از شیوع کرونا، قیمت مسکن رو به افزایش است؟

اما باید توجه داشت که پیش از این هم انتظار بروز این افزایش قیمت وجود داشت. چراکه طی سال‌های گذشته برنامه‌ای برای تولید وجود نداشت و در پی پیشی‌گرفتن تقاضا از عرضه این افزایش قیمت همچنان در بازار مسکن وجود دارد. البته امروز مشاهده می‌شود که وزارت راه و شهرسازی با جدیت طرح اقدام ملی مسکن را دنبال می‌کند و درصدد است حداقل در این طرح سالانه 200 هزار واحد تولید کند، امید می‌رود این وزارتخانه پای کار بماند و تا آخر با همین جدیت پیش برود.

اگر طی یک دهه اخیر چنین طرح‌هایی به اجرا گذاشته می‌شد، امروز دیگر نگرانی بابت تامین مسکن ارزان وجود نداشت. مقایسه میزان تولید مسکن در سال 98 با سال 92 نشان از افت 430 هزار واحدی تولیدات دارد. در حالی که در این مدت علاوه بر رشد جمعیت جوانان زیادی هم تشکیل خانواده داده‌اند و به جمعیت متقاضیان واقعی مسکن اضافه شده‌اند. مجموعه حاکمیت باید دست به دست هم دهند تا در سال جهش تولید، تامین مسکن به سهولت انجام بپذیرد. به نظر می‌رسد وزارت راه و شهرسازی به عنوان متولی ساخت مسکن همراه با وزارت کار، وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی با هماهنگی و هم‌فکری می‌توانند برنامه ساخت مسکن در شهرهای کوچک و روستاها را به خوبی اجرایی کنند. چرا که امروز حاشیه‌نشینی به یک معضل تبدیل شده و طبق گفته وزیر پیشین راه‌وشهرسازی تعداد حاشیه‌نشینان به بیش از 19 میلیون نفر می‌رسد.

یادآور می‌شود قیمت مسکن فقط طی دو سال اخیر، حدود 300 درصد افزایش داشته و 3 برابر شده است.

*س_ ایران_س*

روایت یک طرفه از تبادل زندانیان

خبر اول اینکه، علی‌اکبر رشاد، رئیس شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه استان تهران، از تبادل زندانیان بین ایران و امریکا انتقاد کرد.

به گزارش انتخاب، وی با بیان اینکه قدرت امریکا در حال افول است، «بزک کردن سیمای وحشی امریکا و توجیه جنایات اخیر» را از سوی برخی افراد داخلی تأسف‌بار دانست و افزود: متأسفانه برخی مسئولان با بدسلیقگی یا احیانا سوء نیت مرتکب بعضی رفتارها می‌شوند که به نفع امریکا تمام می‌شود. رشاد ادامه داد: «برای مثال در شرایط موجود که ترامپ تحت فشار قرار گرفته و در انزوا است چرا باید مایکل وایت افسر نیروی دریایی و جاسوس امریکا به هر بهانه‌ای آزاد شود و اینگونه به داد ترامپ برسند و او بیاید و در توئیت خود از مسئولان کشور ایران تشکر کند و شعار پیروزی سر دهد که من به سازش و تسلیم ایران امیدوار هستم و آزادسازی فرد را چراغ سبز برای خود تلقی کند.»

البته آقای رشاد اشاره نکرد که مایکل وایت آزاد نشده بلکه تبادل شده و در مقابل آزادی او، مجید طاهری پزشک ایرانی و سیروس عسگری استاد دانشگاه ایرانی هم از زندان‌های امریکا آزاد شده‌اند.

اعتبارنامه تاجگردون هنوز تعیین تکلیف نشده

خبر دیگر اینکه، به گفته نایب رئیس اول مجلس، اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون منتخب گچساران در مجلس یازدهم هنوز تعیین تکلیف نشده است. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی تصریح کرد: اعتبارنامه حسین محمدصالحی، منتخب مردم چادگان، فریدن، فریدون‌شهر و کاظم دلخوش منتخب مردم صومعه سرا در شعبه 10 بررسی و تأیید شد. وی افزود: بررسی اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون، منتخب گچساران ادامه دارد و هنوز تعیین تکلیف نشده است. دیروز البته علیرضا سلیمی، عضو هیأت رئیسه مجلس هم از نامه شورای نگهبان به مجلس در همین باره خبر داد و به فارس گفت: شورای نگهبان در نامه‌ای به مجلس تصریح کرده که درباره اعتبارنامه منتخبین فریدن و صومعه‌سرا مدارکی که امروز در اختیار مجلس قرار دارد در زمان تأیید صلاحیت‌ها در اختیار شورای نگهبان نبوده است. براساس این نامه مدارک مربوط به منتخب گچساران در زمان بررسی صلاحیت فرد مورد نظر در اختیار شورای نگهبان نیز قرار داشته است. سلیمی با اشاره به نشست دیروز هیأت رئیسه افزود: با بررسی این نامه مقرر شد تا شعبه برای بررسی این نامه تشکیل جلسه دهد.

توصیه‌های جامعه مدرسین به قالیباف

شنیدیم که، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در نامه‌ای به رئیس مجلس با امضای آیت‌الله محمد یزدی، با تبریک انتخاب محمدباقر قالیباف به ریاست مجلس، توصیه‌های چندگانه‌ای را مطرح کرده است. به گزارش فارس، در این نامه با اشاره به اهمیت مقولاتی همچون مبارزه با فساد و رعایت شرع در قانونگذاری و استقلال مجلس آمده است: با تقویت نظارت بر عملکرد نهادهای متولی فرهنگ، برای رفع ولنگاری فرهنگی و بی‌اهتمامی به امر فرهنگ گام بردارید و برای ترویج معارف دینی و فرهنگ متعالی اسلامی، صریح و انقلابی تصمیم بگیرید. دراین میان آسیب‌های اجتماعی همچون اعتیاد، طلاق، حاشیه‌نشینی و چالش‌های فرهنگی و اجتماعی مربوط به حجاب، فضای مجازی و مانند اینها نیازمند تدوین قوانینی پایدار و راهگشاست.

معرفی علی دیواندری متهم پرونده اخلال در نظام اقتصادی به زندان

دست آخر اینکه، علی دیواندری و دیگر محکومان پرونده اخلال در نظام اقتصادی کشور به زندان معرفی شدند. به گزارش ایلنا، در اجرای حکم صادره از سوی شعبه اول دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی، در مورخ 13/3/1399 محکوم علیهم علی دیواندری فرزند علی، بهروز مختاری فرزند غلامعلی، مهدی فلاحتیان فرزند اصغر، حسین ابوالحسنی فرزند علی اکبر و اسماعیل احدی فرزند صفی الله به زندان معرفی شدند.

*س_ خراسان_س*

دستور ویژه درباره خانه سازمانی مدیران پیر

یکی از اعضای اقتصادی کابینه در بخشنامه جدید خود خطاب به معاونان و مدیران این دستگاه، با اشاره به برنامه و سیاست های دولت به منظورحضور بیشتر نیروی انسانی جوان در نهادهای دولتی، متذکر شده از این پس انتصاب در مشاغل مدیریتی و سرپرستی، ارجاع کار در خارج از وقت اداری (مشمول اضافه کاری) و نیز واگذاری منزل سازمانی به کارمندان و مدیران دارای بیش از 60 سال، ممنوع است.

ارتقای رتبه جهانی ایران در کسب و کار را گزارش کنید

پس از آن که یک مسئول مهم اجرایی از برخی اعضای کابینه خواست با بررسی اقداماتی چون اصلاح قوانین و رویه ها، شرایط بهبود و ارتقای جایگاه ایران در شاخص های جهانی محیط کسب و کار را فراهم و پیش بینی مندرج در قانون برنامه ششم برای ارتقای 10 رتبه ای در هر سال را پیگیری کنند، گزارش جدید یک مسئول دولتی نشان می دهد طی هفته های اخیر جلسات کارشناسی و مدیریتی مختلفی در این خصوص برگزار شده و نتایج آن طی ماه های آینده به دولت و مجلس ارائه خواهد شد.

*س_ آرمان_س*

هزار قبر برای بحران‌های احتمالی

مدیرکل خدمات شهری شهرداری تهران گفت: شهرداری تهران به منظور واکنش مناسب در برابر بحران‌های احتمالی نظیر زلزله در قطعه‌ای مجزا 15 هزار قبر اضطراری را آماده کرده و روزانه نیز 10 هزار قبر آماده داریم که در کنار قبرهای اضطراری در مواقع ضروری می‌توانند کمک حائز اهمیتی باشند. همچنین2000 دستگاه آمبولانس را تجهیز کرده‌ایم و 100 سوله بحران نیز در تهران برای مواقع اضطراری وجود دارد.

تجمع اعتراضی اهالی روستای «برخوردار»

طی روزهای گذشته تعدادی از اهالی روستای برخوردار لرستان در اعتراض به فعالیت پرخطر یک معدن شن و ماسه تجمع اعتراض‌آمیز انجام داده‌اند. به گفته یکی از اهالی روستا این معدن شن و ماسه که حدودا 11 سال فعالیت داشته است به دلیل انجام انفجارهای بسیار و تردد بیش از حد کامیون‌ها در جاده روستا، مشکلاتی را برای اهالی این منطقه به وجود آورده است. در این تجمع نیز در ساعات پایانی شب تعدادی از اهالی روستا مسیر اصلی جاده نورآباد به نهاوند را که در حاشیه روستای برخوردار قرار گرفته است، مسدود کردند.

کشف یک تن مواد مخدر در بم

فرمانده انتظامی شهرستان بم از کشف یک تن مواد مخدر در بم خبر داده است. سرهنگ اکبر نجفی در این باره افزود: با رصد و کار اطلاعاتی، ماموران پلیس مواد مخدر و همکاران انتظامی شهرستان بم، طی دو عملیات موفق به کشف یک تن انواع مواد مخدر از نوع تریاک، شیشه و حشیش شده‌اند. سرهنگ اکبر نجفی، فرمانده انتظامی شهرستان بم بیان کرد: در این عملیات 4 نفر قاچاقچی دستگیر و 2 دستگاه خودرو توقیف شده است. او در ادامه سخنانش در این باره تصریح کرد: پلیس با تمام قدرت با قاچاقچیان و سوداگران مرگ برخورد قاطع می‌کند.

وزیر اقتصاد تصادف کرد

رئیس مجلس در مورد تصادف وزیر اقتصاد گفت: در مسیر، برای آقای دژپسند تصادف کوتاهی رخ داد و بر این اساس یک تأخیر کوچک اتفاق افتاد. در این راستا محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر خضریان درباره تأخیر آغاز وزیر اقتصاد برای حضور در مجلس اظهارکرد: حتما دوستان باید سر وقت بیایند، اما مطلع شده‌ام که در مسیر، برای آقای دژپسند تصادف کوتاهی پیش آمد و بر این اساس یک تأخیر کوچک رخ داد. وی افزود: قطعا هر مسئول و وزیری که به مجلس دعوت می‌شود مکلف است سر وقت در مجلس حاضر شود، اما باید بگوییم در جریان تأخیر وزیر اقتصاد بی‌توجهی در کار نبود و عذر ایشان موجه است.

کشف جام عتیقه ایرانی در آمریکا

بر اساس اطلاعاتی که در سایت اداره گمرک و مرزبانی ایالات متحده آمریکا اعلام شده است، ماموران گمرک شهر لوییزویل در ایالت کنتاکی آمریکا یک جام بلورین عتیقه را که قرار بوده به مقصدی در ایالت کلرادو آمریکا حمل شود، کشف و ضبط کرده‌اند. این جام بلورین که گمان می‌رود در فاصله قرون 11 تا 13 میلادی در ایران تولید شده است، از بریتانیا به ایالات متحده آمریکا فرستاده شده است. این در حالی است که اطلاعاتی درباره مالک احتمالی این جام و نیز فرستنده و گیرنده آن در بریتانیا و ایالات متحده آمریکا، اعلام نشده است.

معرفی مدیرعامل سابق بانک ملت به زندان

علی دیوانداری مدیر عامل سابق بانک ملت و دیگر محکومان پرونده اخلال در نظام اقتصادی کشور به زندان معرفی شده‌اند. علی دیواندری و دیگر محکومان پرونده اخلال در نظام اقتصادی کشور به زندان معرفی شده‌اند. گفتنی است در اجرای حکم صادره از سوی شعبه اول دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی، در مورخ 1399/3/13 محکوم‌علیهم علی دیواندری فرزند علی، بهروز مختاری فرزند غلامعلی، مهدی فلاحتیان فرزند اصغر، حسین ابوالحسنی فرزند علی اکبر، اسماعیل احدی فرزند صفی ا... به زندان معرفی شده‌اند.

طبقه متوسط در حال تجزیه شدن

رئیس اتاق بازرگانی در جلسه علنی مجلس و در جریان بررسی وضعیت اقتصادی کشور اظهار کرد: طبق آمار رسمی منتشر شده، نرخ تشکیل سرمایه از سال 1390 تاکنون همواره نزولی بوده است. غلامحسین شافعی افزود: طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس ضریب جینی از سال 1392 روند صعودی داشته است، این یعنی افزایش قابل‌توجه نابرابری و شکاف اجتماعی. به‌رغم افزایش درآمد اسمی خانوارها به نظر می‌رسد که طبق این آمار با وجود بالا رفتن قدرت خرید، طبقه متوسط کشور در حال تجزیه است؛ موضوع بسیار مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد.

دستگیری 274 اتباع خارجی در یزد

فرمانده انتظامی استان یزد در مورد دستگیری 274 اتباع خارجی در یزد گفت: ماموران پلیس یزد با انجام کارهای اطلاعاتی و پلیسی از دپوی تعدادی اتباع غیرمجاز در3 نقطه شهر یزد مطلع شده و محل اختفای آنها را شناسایی و در چند عملیات جداگانه274 نفر از آنها را دستگیر کرده‌اند. سردارعباسعلی بهدانی‌فرد فرمانده انتظامی استان یزد با بیان اینکه این افراد از مرزهای شرقی و جنوب شرق کشور به صورت غیرمجاز وارد کشور شده بودند، تصریح کرد: مقصد بعدی افراد دستگیر شده، استان‌های مرکزی کشور بوده است که قرار بوده با خودروهای شوتی این عمل مجرمانه صورت گیرد.

شهاب حسینی؛ داور در ترکیه

شهاب حسینی به عنوان داور جشنواره مهاجرین گازیانتپ ترکیه معرفی شده است. شهاب حسینی دارنده جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن به همراه نوری بیلگه جیران کارگردان ترک برنده نخل طلای جشنواره کن، دنی گلاور بازیگر آمریکایی، یوان چن بازیگر چینی، سندی پاول طراح لباس برنده 3 دوره جوایز اسکار آمریکایی، لون شرفیگ کارگردان برنده خرس نقره‌ای جشنواره برلین دانمارکی و امیر هادزیحافظ بگوویچ بازیگر برنده شیر نقره ونیز از بوسنی فیلم‌های بخش مسابقه جشنواره مهاجرین گازیانتپ ترکیه را داوری می‌کنند. این در حالی است که به گفته پوریا حیدری تهیه‌کننده و کارگردان سینما، 8 فیلم سینمایی در بخش مسابقه این جشنواره حضور دارند و امسال به‌واسطه شیوع ویروس کرونا این جشنواره در تاریخ 14-21 جون به صورت آنلاین برگزار می‌شود.

احضار ابوالقاسم طالبی

ابوالقاسم طالبی اعلام کرده است بعد از 2 سال که گفته قصد داشته است فیلمی درباره حسن روحانی و روایت یک ملاقات در سال 65 بسازد، به دادگاه احضار شده و در حال حاضر با قید وثیقه آزاد است. ابوالقاسم طالبی در توئیتی در این باره عنوان کرده بود: «به شکایت دولت احضار و مورد بازپرسی قرار گرفتم به اتهام فیلمی که زمانی در توئیتی گفته‌ام می‌سازم. البته در دولت هاشمی و بعد سر قلاده‌های طلا طعم دادگاه، شنود و ورود به منزلم و... را چشیده‌ام؛ می‌گویم تا تاریخ بنویسد، لیبرال‌های وطنی». طالبی دراین باره گفته است: پس از احضار به دادگاه و بعد از گفت‌وگوی اولیه، قرار شده است دوباره من را به دادگاه فرا بخوانند. جرم من تنها این بوده که گفته بوده‌ام می‌خواهم فیلمی بسازم. شاکی من نهاد ریاست‌جمهوری است. الان به قید وثیقه آزاد هستم.

دولت چگونه حباب بورس را ترکاند؟

سعیدلیلاز، کارشناس اقتصادی گفت: حباب در بازار شکل گرفته بود، اما دولت با عرضه به موقع و عادلانه سهام عدالت و ETF حباب را ترکاند و صدها هزار سهام‌دار جدید خرده‌پا را که دارایی‌های کوچک آنها در معرض نابود شدن بود نجات داد. هیچ زمانی به اندازه یکی دو ماه اخیر توده مردم به بازار سرمایه اقبال نشان نداده بودند و این خطر را جدی می‌کرد که اگر فروپاشی در بازار بورس اتفاق بیفتد، سرمایه‌داران بزرگ، بخشی از سود به دست آورده را از دست بدهند، اما توده مردم سرمایه کمی را که داشتند از دست می‌دادند. باید از تازه‌واردها به بازار سرمایه بخواهیم یا با علم وارد بازار سرمایه شوند یا سهام دولتی‌ای را که توسط دولت عرضه می‌شود با قیمت مناسب خریداری کنند.

انتقاد از آزادی مایکل وایت

علی‌اکبر رشاد رئیس شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه استان تهران گفت: همین آقای رئیس‌جمهوری که می‌گفت من دور آمریکا را برای حفاظت از آمریکایی‌ها دیوار می‌کشم، دیدیم که روز جمعه چگونه دور کاخ سفید را برای حفاظت از خود و کاخش در مقابل آمریکایی‌ها دیوار کشید؛ رفتارهای ضدبشری آمریکا نشانه زوال و انحطاط امپراتوری پوشالی آمریکا است. علی‌اکبر رشاد افزود: در شرایط موجود که ترامپ تحت‌فشار قرار گرفته و در انزوا است چرا باید مایک وایت افسر نیروی دریایی و جاسوس آمریکا به هر بهانه‌ای آزاد شود و این‌گونه به داد ترامپ برسند و او بیاید و در توییت خود از مسئولان کشور ایران تشکر کند و شعار پیروزی سر دهد که من به سازش و تسلیم ایران امیدوار هستم و آزادسازی فرد را چراغ سبز برای خود تلقی کند.

انتهای پیام /

کاهش 430 هزار واحدی تولید مسکن در دولت روحانی / روایت یک طرفه از تبادل زندانیان 2
کاهش 430 هزار واحدی تولید مسکن در دولت روحانی / روایت یک طرفه از تبادل زندانیان 3
کاهش 430 هزار واحدی تولید مسکن در دولت روحانی / روایت یک طرفه از تبادل زندانیان 4
کاهش 430 هزار واحدی تولید مسکن در دولت روحانی / روایت یک طرفه از تبادل زندانیان 5