شنبه 3 آذر 1403

میراث بد روحانی برای دولت بعد / کارنامه مردودی همتی برنامه‌اش را زیر سوال می‌برد / توضیح عنابستانی درباره پرونده خود

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
میراث بد روحانی برای دولت بعد / کارنامه مردودی همتی برنامه‌اش را زیر سوال می‌برد / توضیح عنابستانی درباره پرونده خود

دولت روحانی، گرفتاری بزرگی را در قالب سوءمدیریت بخش مسکن برای دولت بعد به ارث می‌گذارد.

سرویس سیاست مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

**********

*س_کیهان_س*

آرمان: همتی با ایجاد مشاجره فضای مناظره را به هم زد

یک روزنامه اصلاح‌طلب با بیان این که مناظره اقتصادی به فرصت از دست رفته تبدیل شد، همتی را متهم کرد ضمن ایجاد مشاجره، از دادن پاسخ به سؤالات اقتصادی طفره رفته است.

روزنامه آرمان در یادداشتی با عنوان «مناظره؛ فرصت از دست رفته» نوشت: کاش اصلاح‌طلبان خصوصا آقای همتی به جای تبدیل مناظره به مشاجره با عنایت به اینکه جامعه امروز گرفتار امور اقتصادی است و سفره مردم در واقع جمع شده می‌باشد و برابر آمارهای اعلام شده بیش از 60 درصد از مردم حتی توان خرید گوشت را ندارند و مرغ و تخم مرغ هم که پرواز کرده و دسترسی به آن فعلا امکان‌پذیر نمی‌باشد دیگر ارزاق هم از پلکان افزایش قیمت بالا رفته‌اند و آهی بر دل مردم مانده، آیا بهتر نبود به جای مشاجره در یک کلام مثلا جناب همتی در پاسخ سوالی که چه برنامه‌ای برای معوقات بانکی دارید به‌راحتی با ذکر اعداد و ارقام اعلام می‌کردند میزان معوقات بانکی چقدر است؟ چه مقدار ممکن‌الوصول، چه مقدار مشکوک‌الوصول و چه میزان امکان وصول اصلا وجود ندارد و با یک فرمول ساده اعلام می‌کردند این معوقات بانکی می‌تواند بودجه کشور را رونق دهد و در اینجا رئیس قوه قضائیه را مسئول می‌کردند که هم‌اکنون من لیستی از معوقات بانکی و افرادی که این معوقات را در تصرف دارند در اختیار شما یا جانشین شما در قوه قضائیه قرار می‌دهم تا اموالی که از این ابربدهکاران باقی مانده را شناسایی و دیگر اموالی که به هر طریق توسط این ابربدهکاران در مسیرهای دیگر خرج شده است را شناسایی و وصول نمایند.

اشاره روزنامه آرمان به پرسش درباره کلان بدهکاران بانکی است؛ از جمله یازده نفر که 20 هزار میلیارد تومان تسهیلات گرفته و بازپرداخت نمی‌کنند.

آرمان می‌افزاید: همتی باید به صراحت اعلام می‌کرد چه درصدی از درآمد دولت برخلاف اصل 53 قانون اساسی وارد خزانه نمی‌شود من اگر جای همتی بودم به صراحت اعلام می‌کردم اولین لایحه‌ای که به مجلس خواهم داد در جهت تقویت بخش خصوصی خواهد بود که بتواند فعالیت‌های اقتصادی در همه زمینه‌ها را به صورت مساوی بین بخش خصوصی تقسیم کنم و هیچ نهاد یا سازمانی را مستثنی نکنم که با توجه به ابزار قدرتی که در اختیار دارد، فعالیت بخش خصوصی را در انحصار خود داشته باشد. در این فرصت‌های سه، چهار دقیقه‌ای که بعضا به گفته یکی از کاندیداها به انشاءخوانی گذشت، چه اشکال داشت که انشای ما، انشایی بود که درددل مردم بود و می‌توانست موج ایجاد کند. الان مردم درد اشتغال، گرانی، بی‌برنامگی و اقتصاد درهم ریخته‌ای را دارند. جناح اصلاح‌طلب که نمایندگان آن آقایان همتی و مهرعلیزاده هستند، باید حداقل در دو برنامه مناظره بعدی حمله‌ای که مشاورین آنها برای دوقطبی کردن به آنان پیشنهاد داده‌اند را کنار بگذارند و برای برون‌رفت از اصل موضوع که همگی به آن اذعان نمودند که وضع اقتصاد مملکت خراب‌تر از آن است که بشود پرده‌پوشی کرد و برملاکردن مسیر و بستری که باید دورنمای مناسبی را رقم زد، مشاجره نیست بلکه برنامه است.

نویسنده روزنامه آرمان نکات خوبی را اشاره می‌کند اما گویا توجه ندارد که نامزدهای ائتلاف حاکم بر دولت، با عنایت به کارنامه غیرقابل دفاعی که دولت دارد، نه می‌خواهند و نه می‌توانند حرف حساب اقتصادی بزنند تا اعتماد مردم را جلب کنند بنابراین صرفا مأمور شده‌اند که با حاشیه‌سازی و توهین و ترور شخصیت، فضای مناظره معقول و منطبق با برنامه و کارنامه را به هم بزنند. به ویژه این که ظاهرا این حضرات، اختیاردار خود نیستند و مجبور هستند مثل یک مهره پیاده شطرنج پدرخواندگان جبهه اصلاحات و اعتدال، بیانیه‌خوانی کنند یا مرتکب رفتارهای انتحاری برای تخریب و جبهه نامزدهای معتبر شوند.

بلینکن: موشک‌های شلیک‌شده به اسرائیل در غزه ساخته می‌شود

وزیر خارجه آمریکا گفت: اکثر موشک‌های حماس و جهاد اسلامی در غزه ساخته می‌شود، ولو با حمایت ایران.

آنتونی بلینکن در نشست کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان گفت: اکثر موشک‌هایی که حماس در ماه گذشته به طرف اسرائیل پرتاب کرد در خود نوار غزه ساخته می‌شود، هرچند پشتیبانی فنی و مالی ایران از حماس قابل توجیه نیست.

اظهارات بلینکن در پاسخ به اظهارات برخی نمایندگان بود که گفتند موشک‌های پرتاب شده به سمت اسرائیل از سوی ایران در اختیار حماس و جهاد اسلامی گذاشته شده‌اند. آنتونی بلینکن در پاسخ گفت: «قابل استنادترین ارزیابی‌هایی که در اختیار داریم، حکایت می‌کنند که اکثر این موشک‌ها در غزه توسط حماس ساخته شده، هر چند این واقعیت حمایت مالی و فنی ایران را از حماس و به ویژه حمایت شفاهی تهران از حملات موشکی حماس و جهاد اسلامی را علیه اسرائیل توجیه نمی‌کند.»

به گزارش رادیو فرانسه در اظهاراتی جداگانه، یوسی کوهن، رئیس پیشین سرویس جاسوسی موساد، گفت: با خروج نیروهای آمریکایی از عراق، این کشور به اشغال ایران درخواهد آمد. در جریان جنگ اخیر میان اسرائیل و حماس، برخی موشک‌ها از ناحیه شمال توسط ایران به سمت اسرائیل پرتاب شدند.

یوسی کوهن همچنین گفت: ایران از دشمنان اسرائیل، حزب‌الله و سازمان حماس پشتیبانی می‌کند و سلاح‌های پیشرفته و موشک‌های نقطه‌زن در اختیار آنها می‌گذارد که در گذشته سابقه نداشت. رئیس پیشین موساد، از سیاست غرب در قبال جمهوری اسلامی ایران ابراز نگرانی کرد و پرسید: «آیا غرب می‌خواهد سیاست‌های اتمی و بی‌ثبات‌کننده ایران در خاورمیانه را تسهیل کند؟»

یوسی کوهن در ادامه افزود: باید در قبال ایران سیاستی مصمم و سرسختانه داشت و به ایران فهماند که اقدام‌های آن غیرقابل قبول هستند.

یادآور می‌شود آنتونی بلینکن درباره آرزوی مهار برنامه موشکی و نفوذ منطقه‌ای ایران هم به نمایندگان کنگره گفته است: ما می‌خواهیم برنامه هسته‌ای ایران را مهار کنیم و آن را سکویی برای پرداختن به سایر مشکلات قرار دهیم. اما شرایط فعلی بسیار دشوارتر از این است که به موضوعاتی مانند برنامه موشکی ایران پرداخته شود. ما هنوز نمی‌دانیم درباره توافق هسته‌ای (برجام) چه پیش می‌آید.

کارنامه مردودی برنامه را زیر سوال می‌برد

یک روزنامه حامی دولت، نقش رئیس کل بانک مرکزی را در به هم خوردن ثبات اقتصادی بررسی کرد.

جهان صنعت نوشت: زمانی که همتی در سال 97 به عنوان رئیس بانک مرکزی جایگزین سیف شد حجم نقدینگی حدود 1600 هزار میلیارد تومان بود، اما هم‌اکنون حجم نقدینگی به حدود 3450 هزار میلیارد تومان رسیده است. به این ترتیب حجم نقدینگی تقریبا دو برابر شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از 54 درصد حجم نقدینگی (1887 هزار میلیارد تومان) در دوره ریاست همتی ایجاد شده است. با این حال کنترل نقدینگی یکی از برنامه‌های اصلی همتی در دولت آینده اعلام شده است.

از فردی که بعد از چند سال حضور در صحنه سیاستگذاری پولی، کارنامه‌ای غیرقابل قبول در زمینه کنترل نقدینگی و تورم دارد، چگونه می‌توان سیاست کنترل وضعیت بازار پول را پذیرفت؟ هرچند گفته می‌شود که دولت نقش پررنگی در خلق پول و افزایش نقدینگی به ویژه در سال گذشته داشته، با این حال باید پرسید آیا اقتدار بانک مرکزی آنقدر پایین است که باید سر تسلیم در برابر هر خواسته‌ای فرود آورد و به هر خواسته‌ای تن بدهد؟ به نظر می‌رسد سیاستگذار پولی نیز نقش پررنگی در هر آنچه در اقتصاد به وقوع پیوسته، داشته و افزایش تورم به عنوان یکی از پیامدهای اصلی افزایش نقدینگی نیز این مسئله را تایید می‌کند. اما با وجود گرانی‌هایی که سفره معیشتی مردم را نشانه گرفته همتی می‌گوید که بهتر شدن وضعیت معیشت مردم از هر چیزی مهم‌تر است. سوال این است که بهبود رفاه و معیشت مردم قرار است چگونه و از چه مسیری باشد؟ او معتقد است که دست دولت باید از اقتصاد کوتاه شود؛ به عبارتی حضور دولت در حوزه سیاستگذاری تنها به مسائل خاصی محدود شود؟ اما سوال این است که چگونه می‌توان حضور دولت را در اقتصاد کمرنگ کرد؟ دولتی که هر سال در حال بزرگ‌تر شدن است و زیرمجموعه‌های زیادی دارد چگونه قرار است در صحنه اقتصادی کشور حضور نداشته باشد؟ از سوی دیگر عبدالناصر همتی برای بورس هم برنامه‌های زیادی دارد، آن هم در شرایطی که گفته می‌شود او یکی از عوامل اصلی پشت صحنه در ریزش‌های سنگین بورس بوده است. او گفته: «وقتی نایب‌رئیس مجلس می‌گوید می‌خواهیم بگیر و ببند راه بیندازیم این گونه بورس را امنیتی می‌کنند. می‌گویند می‌خواهیم بورس را در سه روز اصلاح کنیم، مگر ماکروفر است؟ سفارش کردم به وضعیت بازار سهام رسیدگی شود.» همتی با ابزار نرخ بهره و افزایش تدریجی آن از خرداد سال گذشته بازار بورس را در وضعیت نگران‌کننده‌ای قرار داد؛ با این حال وعده بورسی می‌دهد.

در دوران ریاست همتی بر بانک مرکزی حجم نقدینگی و قیمت دلار دو برابر شده و تورم رکورد شکسته است. اما همتی می‌گوید که از فروپاشی اقتصادی جلوگیری کرده است.

چپ، راست، کارگزار یک کمی هم نیروی سوم (!)

حزبی که گردانندگان آن بالغ بر سه دهه در دولت حضور داشته‌اند، ژست نیروی سوم (!) به خود گرفته است.

حزب کارگزاران اگرچه در میانه دولت مرحوم هاشمی شکل گرفت و در دولت‌های خاتمی و روحانی نیز حضور مؤثر داشت، اما سوابق حضو برخی اعضای مؤثر آن در دولت، به دولت میرحسین موسوی برمی‌گردد بدین ترتیب می‌توان گفت که شاکله این حزب در سه دولت هشت‌ساله حضور مؤثر داشته‌اند.

اکنون با وجود این سابقه، ارگان مطبوعاتی حزب (روزنامه سازندگی) در یادداشتی با عنوان «شهروندان عادی و نیروی سوم» می‌نویسد: «با تحلیل‌های ساده و راه‌کارهای کلیشه‌ای و قدیمی نمی‌توان شهروندان را قانع کرد و پارادایم حکمرانی مدنی در ایران نیاز به تحول گفتمانی دارد. شهروندان سیاستمدار قهرمان، مرد عمل و حراف نمی‌خواهند بلکه آنچه نیاز دارند در جای خود بودن امور است. در فضای مناظره‌های اول ریاست جمهوری سیزدهم تنها یک نفر بود که به شکل عادی در قالب نیروی سوم ظاهر شد و کمی از گزاره‌های شهروندان را به زبان آورد...

دیرزمانی است که خواسته‌های مردم در گفتمان چپ و راست مرسوم جای نمی‌گیرد. نیروی سوم شهروندمحور است و دولت‌کشور ایران را دوست دارد. نیروی سوم زندگی عادی می‌خواهد و خواهان تنش‌زدایی منطقه‌ای و بین‌المللی است. نیروی سوم در ایران قدرت مردمی دارد و مهم‌ترین ویژگی آن داشتن فهم و شعور است. نیروی سوم ایران را دوست دارد و از گذشته تاکنون جان و مال خویش را برای توسعه کشور داده‌اند. علم، تخصص و در جای خود بودن خواسته نیروی سوم است روندی که در اثر تقسیم کار تاریخی و جهانی شکل گرفته است و ما نمی‌توانیم تافته جدا بافته باشیم. تنها یک نامزد انتخاباتی بخشی از خواسته‌های نیروی سوم را نمایندگی کرد و شاید علت دوری چهره‌ها و احزاب مرسوم از او فضای جدیدی است که ایجاد شده است. شهروندان عادی سخنگوی خود را یافته‌اند. فردی که با برنامه‌های تخیلی و ناگهانی و ضد علم به آنها توهین نمی‌کند و به جای قهرمان‌گرایی به فکر حاکم کردن اصول و قواعد جهانی و تجربه‌شده است.»

یادآور می‌شود ارگان حزب کارگزاران در چند روز اخیر نیز با تیترهایی مثل «صدای سوم؛ امید من به افرادی است که با صندوق قهر کرده‌اند»، «مستقل هستم» و... سعی کرده یک نامزد دولتی با سوابق حضور در دولت‌های روحانی و خاتمی و هاشمی را فردی مستقل و نیروی سوم جا بزند؛ و حال آن که وی، عضو همین حزب کارگزاران و سهیم در قصور و تقصیرهای دولت مستقر است.

جالب و درس‌آموز این که زمانی برخی اعضای کارگزاران، (مثل خود دبیرکل) خود را چپ انقلابی جا می‌زدند، اما در دولت هاشمی فیگور راست مدرن و لیبرال گرفتند به نحوی که در دولت سازندگی مورد اعتراض چپ‌های طیف مجمع روحانیون و دفتر تحکیم بودند. اما همین دو طیف مخالف‌خوان هم، زمستان 75 و بهار 76 با یکدیگر ائتلاف کردند و چون این ترکیب شتر گاو پلنگی و شترمرغی (ائتلاف چپ و راست) را با هیچ سریشی نمی‌شد به هم چسباند و توجیه کرد، مدعی شدند دوره تقسیم‌بندی چپ و راست سپری شده و حال دوره تقسیم‌بندی اصلاح‌طلب - محافظه‌کار است...

در همین حال حالا که تق ادعاهای دروغینی مثل اعتدال و اصلاحات درآمده و می‌دانند که مردم از این مدل جناح‌بازی‌ها و باندبازی‌ها خسته شده‌اند، نقاب غلط‌انداز «نیروی سوم» را به چهره یک مدیر دولتی می‌زنند؛ و حال آن که تا همین چند ماه قبل، دولت و ارکان اقتصادی آن را بی‌کفایت و بی‌عرضه می‌دانستند و می‌گفتند اگر چوب خشک جای اینها بود، بهتر عمل می‌کرد (!)

روحانی در بخش مسکن میراث بدی برای دولت بعد می‌گذارد

دولت روحانی، گرفتاری بزرگی را در قالب سوءمدیریت بخش مسکن برای دولت بعد به ارث می‌گذارد.

روزنامه اصلاح‌طلب ابتکار، ضمن اذعان به این واقعیت نوشت: قیمت مسکن طی دولت‌های گذشته بین 200 تا 300 درصد رشد داشت اما دولت روحانی در این بخش رکوردی بی‌سابقه ثبت کرد و بازار شاهد رشد 690 درصدی قیمت در هشت سال اخیر بود. افزایش 690 درصدی قیمت مسکن در کنار رشد سرسام‌آور قیمت اجاره‌بها، تنها قسمتی از مشکلاتی است که طی سال‌های اخیر گریبان بازار و خانوارها را گرفته و تا کنون راهکارهای ارائه شده نیز نتوانست گره‌ای از مشکلات به وجود آمده را باز کند.

بازار مسکن طی سال‌های اخیر آنقدر شاهد گرانی بود که خانه برای بسیاری از خانوارها به رویایی دور از دسترس تبدیل شده است و حالا حتی نمی‌توان تصور پس‌انداز و خرید خانه‌ای نه چندان مناسب را داشت. در این میان هنگامی که درخصوص علت مشکلات پیشآمده و همچنین راه‌حل آن در بازار مسکن از کارشناسان و صاحب‌نظران پرسیده می‌شود، آنها از کمبود عرضه مسکن می‌گویند و راه‌حل را افزایش عرضه می‌دانند. البته از بحث عدم عرضه از سوی برخی مالکان هم صحبت می‌شود که این مسئله بارها مورد بررسی قرار گرفته و مالیات بر خانه‌های خالی هم از جمله راهکارهایی است که برای ترغیب مالکان به عرضه املاک خود در نظر گرفتند.

این روزنامه از سوی یک کارشناس اقتصادی نوشت: ما در روزهای پایانی دولت به سر می‌بریم و واقعیت این است که طرح‌هایی همچون مالیات بر خانه‌های خالی، مسکن اجتماعی، مسکن ملی و... در حد حرف باقی ماند. بنابراین دولت آقای روحانی متاسفانه کارنامه درخشانی در بخش مسکن نداشته و ما هیچ تحرکی از سوی دولت در این زمینه شاهد نبودیم.

یکی از راهکارهای ساماندهی به بازار، ساخت مسکن ملی بود که این طرح بیشتر در حد حرف بود و نتوانست تغییری را در بازار ایجاد کند. اگر این طرح در دولت بعد پیگیری شود بدون‌شک می‌تواند آغاز تغییر و تعدیل قیمت‌ها باشد.

راهکار دیگر مالیات بر خانه‌های خالی بود. این طرح اگر به‌درستی اجرا می‌شد بسیار مناسب و مفید بود. البته می‌گویند آثار این طرح قرار است از مردادماه در بازار مشاهده شود. به هرصورت اگر این طرح صحیح اجرا شود، واحدهای زیادی به بازار عرضه می‌شود و در آن صورت باید نرخ اجاره‌بها تعدیل شود.

*س_ایران_س*

توضیح درباره فوت ساسان نیک نفس در زندان

خبر اول اینکه، اداره کل زندان‌های استان تهران در خصوص فوت ساسان نیک نفس - زندانی - که روز 17 خرداد اتفاق افتاد اطلاعیه‌ای صادر کرد. به‌گزارش روابط عمومی اداره کل زندان‌های استان تهران در این اطلاعیه آمده است: زندانی ساسان نیک نفس فرزند محمد با محکومیت 5 سال حبس از سوی دادسرای عمومی تهران وارد زندان شده و در اندرزگاه 6 زندان اسکان داشته است. نامبرده در بدو ورود و در فرایند تکمیل پرسشنامه‌های شخصیت اعلام داشته سابقه یک نوبت اقدام به خودکشی از طریق مصرف قرص داشته است. بر اساس اعلام بهداری ندامتگاه زندانی فوق الذکر روزانه داروهای مراقبت تحت نظری از سوی بهداری زندان دریافت و انسولین قلمی که توسط خانواده تهیه می گردید در داخل اندرزگاه تزریق می‌کرده است. این اطلاعیه در توضیحات تکمیلی خود آورده است: نامبرده در مورخ 15/03/00 ساعت 7:40 به‌علت خروج ترشحات خونی از دهان و بینی به بهداری واحد 2 اعزام و تشخیص پزشک وقت به علت کاهش سطح هوشیاری در ساعت 08:00 به بهداری مرکز اعزام می‌گردد و اقدامات درمانی توسط پزشک متخصص طب اورژانس انجام می‌گیرد و بنا به اظهارات پزشک معالج، نامبرده پس از سیر انجام اقدامات درمانی حال عمومی وی مساعد و اقدام به مصرف آب و دو قاشق غذا به‌دلیل عدم افت قند می‌نماید و شرایط جسمانی رو به بهبودی بوده است که طی مکالمه‌ای که با پزشک داشته است اعلام می‌دارد از احدی زندانیان چند عدد قرص گرفته و مصرف نموده و پس از مصرف شرایط وی نرمال نبوده است که نامبرده مجددا تشنج کرده و بنا به تشخیص پزشک سریعا در ساعت 17:20 به‌صورت اورژانسی به بیمارستان فیروزآبادی منتقل می‌شود و در نهایت این زندانی در بیمارستان فوت می‌شود.

ساماندهی فضای مجازی بعد از انتخابات

خبر دیگر اینکه، طرح ساماندهی فضای مجازی با امضای 170 نفر از نمایندگان در دستور کار مجلس قرار گرفته است. این طرح 30 ماده دارد که در ماده 2 آن آمده: عرضه و ارائه خدمات پیام‌رسان‌های اجتماعی داخلی و خارجی در کشور مستلزم رعایت قوانین کشور است و اگر پیام‌رسان‌ها به تأیید «هیأت ساماندهی و نظارت» نرسد غیرقانونی است و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف به مسدود کردن آن است. مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در گفت‌وگو با ایلنا هدف نهایی این طرح را حمایت از کاربران فضای مجازی دانست. وی گفت: ما تأکید داریم پیام‌رسان‌های خارجی نمی‌توانند هر غلطی که می‌خواهند در کشورمان بکنند بدون اینکه نسبت به آن پاسخگو باشند. آقا تهرانی با بیان اینکه تمام ابعاد طرح از نظر اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و سیاسی باید مورد بررسی قرار گیرد زمان احتمالی تصمیم‌گیری درباره طرح در صحن علنی مجلس را پس از انتخابات در ماه آینده عنوان کرد.

ادعای دخالت سایبری ایران در انگلیس و امریکا

شنیدیم که، طی هفته‌های اخیر ادعاهایی درباره نفوذ سایبری ایران در شبکه‌های اجتماعی بریتانیا و ایالات متحده امریکا گزارش شده است. به گزارش عصرایران در تازه‌ترین این ادعاها روزنامه دیلی تلگراف بریتانیا به نقل از یک مطالعه 100 صفحه‌ای از نفوذ و دخالت ایران در امور داخلی بریتانیا از طریق فضای سایبری و شبکه‌های اجتماعی خبر داده است. در این گزارش نمونه‌هایی از سایت‌های جعلی برای ترویج ایده استقلال اسکاتلند از بریتانیا و نیز ترویج مضامین ضد سعودی و ضد اسرائیلی در انگلیس ذکر شده است. پیشتر ایالات متحده امریکا نیز ایران را در کنار روسیه و چین به تلاش برای تأثیرگذاری در نتیجه انتخابات ریاست جمهوری امریکا از طریق فعالیت‌های گسترده سایبری متهم کرده است. در تازه‌ترین ادعاهای مطرح شده از سوی رسانه‌های امریکا، مجله «تایم» به نقل از دو منبع اطلاعاتی در گزارشی اختصاصی از گسترش نفوذ سایبری و انتشار اخبار جعلی از سوی هکرهای وابسته به ایران در ایالات متحده امریکا خبر داده است.

توضیح عنابستانی درباره پرونده خود

دست آخر اینکه، علی‌اصغر عنابستانی نماینده سبزوار، روز گذشته یک بار دیگر مدعی شد که ادعای سرباز درباره سیلی این نماینده دروغ بوده است. به‌گزارش باشگاه خبرنگاران، این نماینده اصولگرای مجلس در توضیح شکایت پلیس راهور از خودش، با بیان اینکه «قصد مصاحبه‌ای نداشتم، اما، چون سکوت من موجب تعبیر و برداشت‌های نامناسب شده درباره‌اش توضیح می‌دهم»، گفت: «در حادثه‌ای که رخ داد ما وارد خط ویژه خیابان نشدیم و راننده‌ام بدون اجازه گرفتن از من تصمیم گرفته بود از خط ویژه برود، متأسفانه سرباز راهور به‌دلیل خستگی یا هر مورد دیگر برخورد نامناسبی با راننده داشت و بعد با من هم به‌گونه نادرستی رفتار کرد. اشتباه بنده این بود که از خودرو پیاده شدم، از سرباز خواستم توهین نکند و برخورد مناسب داشته باشد که متأسفانه دوباره سرباز توهین کرد و من هم او را به عقب هل دادم و گفتم توهین کردن کار خوبی نیست». او با بیان اینکه همان موقع از سرباز و افسر راهوری که سر صحنه آمد شکایت کردیم و برای آنها قرار مجرمیت صادر شد، گفت: «نیروی انتظامی هم از من بابت هشت عنوان شکایت کرد. برخی از عناوین اتهامی به بنده سوء‌استفاده از موقعیت، تمرد در مقابل مأمور و ضرب و شتم مأمور است که برای همه اینها قرار منع تعقیب صادر شده جز مورد هل دادن که نباید این کار را انجام می‌دادم». این ادعای عنابستانی در حالی است که به گفته حسین رحیمی، رئیس پلیس تهران نماینده سبزوار در مجلس به خاطر پرونده اتهام سیلی زدن به یک سرباز، در سه مورد مجرم شناخته شده است.

*س_آرمان ملی_س*

 نقش دختری در فوتبالیست شدن آزمون سردار آزمون با حضور در یک برنامه اینترنتی از ماجرای فوتبالیست شدنش به دلیل حرف‌های یک دختر پرده برداشت. وی گفت: در 9 سالگی با خانواده تصمیم گرفتیم در ترکمنستان زندگی کنیم. در آن زمان من فوتبال کمتر و بیشتر والیبال بازی می‌کردم. در کوچه‌پس‌کوچه های ترکمنستان راه می‌رفتیم و من دیدم عده‌ای از بچه‌ها در حال فوتبال بازی‌کردن هستند. به پدرم اصرار کردم که من هم بروم و با آن‌ها فوتبال بازی کنم که او هم اجازه داد و رفتم و چندین گل به ثمر رساندم. آزمون گفت: تا اینکه یک روز با یک دختری در فامیل صحبت می‌کردم که او به من گفت تو در آینده نمی‌توانی خوشبخت شوی و کسی را هم خوشبخت کنی و با والیبال به جایی نمی‌رسی. در آنجا بود که تصمیم گرفتم فوتبال بازی کنم. طلایی ردصلاحیت شد؟ «ایمان قربانی» رئیس کمیته اطلاع‌رسانی و تبلیغات ستاد انتخابات تهران از اعلام اسامی و کد انتخاباتی کاندیداهای شورای اسلامی شهر تهران خبر داد. آنچه در لیست منتشر شده توسط وزارت کشور قابل‌توجه است آن است که نام مرتضی طلایی به عنوان یکی از شاخص‌ترین چهره‌های اصولگرا برای انتخابات شورای شهر در بین تاییدصلاحیت‌شده‌های نهایی به چشم نمی‌خورد. همچنین اسامی حجت نظری، آرش میلانی و زهرا نژادبهرام از اعضای دوره پنجم شورای شهر نیز در بین تاییدصلاحیت‌شده‌ها نیستند. فرزندان عضو شورای نگهبان کجا زندگی می‌کنند؟ یک عضو شورای نگهبان در گفت‌وگو با سایت خبرفوری درباره فرزندان خود توضیح داد. خبرآنلاین نوشت، آیت‌ا... مدرسی، عضو شورای نگهبان، به کمپین فرزند کجاست، پیوست و درباره فرزندان خود شفاف‌سازی کرد. عضو شورای نگهبان دربار محل اقامت فرزندانش گفت که در پیش او زندگی می‌کنند و حتی به شهر دیگری هم نرفتند. کنایه معنادار مهاجری به زاکانی فعال رسانه‌ای اصولگرا به ادعای زاکانی درباره در راس اصلاح‌طلبان بودن او واکنش نشان داد. خبرآنلاین نوشت، محمد مهاجری، در توئیتی نوشت: 1- زاکانی: من خودم را در راس اصلاح‌طلبان می‌دانم. 2- و اذا قیل لهم لا تفسدوا فی الأرض قالوا انما نحن مصلحون (هنگامی که به آنها گفته می‌شود در زمین فساد نکنید می‌گویند ما اصلاح‌گر هستیم) قرآن کریم 3- بند 1و 2 ربطی به هم ندارند! ادعای عجیب داوری علیه احمدی‌نژاد مشاور سابق احمدی نژاد ادعای عجیبی علیه دوست سابق خود مطرح کرد. عبدالرضا داوری نوشت: محمود احمدی‌نژاد، برکشیده یک «باند فاسد امنیتی» است که عذرشان را سه دهه قبل از وزارت اطلاعات خواستند، ولی این باند فاسد امنیتی که پشتوانه عاملین قتل‌های زنجیره‌ای بود، در شهرداری تهران و دولت‌های نهم و دهم نفوذ کرد و با مفاسد مالی و امنیتی، احمدی‌نژاد را، چون خنجر در کمر نظام فرو کرد. توئیت فوتبالی محسن رضایی یک کاندیدای سیزدهمین دور انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: پیروزی تیم ملی اعمال‌نظرهای ناجوانمردانه AFC برای میزبانی بحرین را بی‌اثر کرد. محسن رضایی در توئیتر در واکنش به برد تیم ملی فوتبال نوشت: این پیروزی دلچسب از این جهت بزرگ بود که اعمال‌نظرهای ناجوانمردانه AFC برای میزبانی بحرین رو بی‌اثر کرد! وقتی پای غیرت ایرانی در میان باشد حربه‌ها بی‌نتیجه خواهند بود؛ با همین روحیه و تلاش مضاعف تحریم‌ها را هم می‌توانیم 3-0 شکست دهیم. بازداشت یک اینستاگرامی پلیس از شناسایی و دستگیری فردی خبر داد که اقدام به تشویش‌اذهان عمومی و انتشار مطالب تنش‌زا در ارتباط با انتخابات ریاست‌جمهوری در فضای مجازی می‌کرد. سرهنگ اکبر نصرتی افزود: فردی که مطالب تنش‌زایی در خصوص انتخابات در فضای مجازی انتشار داده بود، شناسایی و به دست قانون سپرده شد. وی ادامه داد: با رصد و پایش شبانه‌روزی و مستمر کارشناسان این پلیس، صفحه اینستاگرامی با محتوای مطالب تنش‌زا در خصوص انتخابات، شناسایی شد. صف 80 هزار نفری در لیست انتظار معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: روال و پروسه ثبت‌نام مسکن ملی مانند گذشته است و مردم نگران نباشند، قرار نیست سایت با تکمیل ظرفیت بسته شود و متقاضیان یک هفته زمان برای ثبت‌نام دارند و پس از آن کسانی که ثبت‌نام کردند پالایش می‌شوند. حدود 80 هزار متقاضی در لیست ذخیره حضور دارند که در مراحل مختلف سیستم تایید نشده‌اند یا تایید شده‌اند اما سایر مراحل را تکمیل نکردند. این افراد هم می‌توانند در مرحله جدید ثبت نام کنند. چرا فقط 30 درصد؟ بر اساس نتایج نظرسنجی ایسپا، فقط 30 درصد از واجدین شرایط رای دادن، مناظره اول کاندیداها را دیده اند! با توجه به حجم انبوه برنامه های تلویزیونی کاندیداها و بمباران تولید برنامه که صورت گرفته است، چه بسا بسیاری از مردم حتی از زمان پخش مناظره (به عنوان مهمترین برنامه انتخاباتی تلویزیون) مطلع نشدند و برنامه مهم در میان برنامه های انتخاباتی متعدد دیگر گم شد. نظر ترامپ راجع به بیت‌کوین دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در گفت‌وگو با فاکس بیزینس با دفاع از دلار گفت، نیازی نیست همه بیت‌کوین‌ها را از چرخه خارج کنیم؛ اما باید خیلی روی تراکنش‌های مرتبط با آن نظارت داشته باشیم. وی بیتکوین را یک تقلب خواند که شور و اشتیاق ایجاد شده نسبت به آن در سطح جهان باعث کاهش تمایل معامله گران به نگه داشتن دلار شده است. کیمیا علیزاده سهمیه المپیک گرفت کیمیا علیزاده در المپیک توکیو در ترکیب تیم پناهندگان شرکت خواهد کرد. کیمیا علیزاده زنوزی (وزن 57 کیلوگرم)، دینا پوریونس لنگرودی (وزن 49 کیلوگرم) و عبدا... صدیقی (وزن 68 کیلوگرم) بر اساس عملکرد ورزشی، وضعیت پناهنده تأیید شده و نمایندگی متعادل در مناطق ورزشی و جنسیت برای تیم المپیک پناهندگان انتخاب شده‌اند. علیزاده اولین زن ایرانی صاحب مدال در المپیک است که دو سال پیش، و پس از پشت سر گذاشتن مصدومیتی طولانی ایران را ترک کرده و در آلمان پناهنده شد. نگاه صداوسیما به مناظره غلامحسین کرباسچی درباره مناظره‌های انتخاباتی گفت: من فکر می‌کنم دو تا مشکل هست. اول نحوه طراحی مناظره و نگاه صدا و سیما. عزیزان صدا و سیما همان طور که به برنامه‌های «کودک شو» و «خندوانه» نگاه می‌کنند، نگاه‌شان به مناظره هم همین است.

میراث بد روحانی برای دولت بعد / کارنامه مردودی همتی برنامه‌اش را زیر سوال می‌برد / توضیح عنابستانی درباره پرونده خود 2
میراث بد روحانی برای دولت بعد / کارنامه مردودی همتی برنامه‌اش را زیر سوال می‌برد / توضیح عنابستانی درباره پرونده خود 3
میراث بد روحانی برای دولت بعد / کارنامه مردودی همتی برنامه‌اش را زیر سوال می‌برد / توضیح عنابستانی درباره پرونده خود 4