پیشگامی دولت الکترونیک در راستای جهش تولید
تهران - ایرنا - از نگاه رئیسجمهوری تجربه دولت الکترونیک در مقابله با ویروس کرونا برای رویارویی با تحریمهای ظالمانه ضدایرانی نیز کارایی خود را نشان میدهد.
لزوم کنترل قیمتها و تأمین اقلام ضروری مردم، اهمیت دولت الکترونیک در تحقق شعار جهش تولید، تبیین برنامههای دولت در مواجهه با بیماری کووید 19، تشریح برنامهها و طرحهای اقتصادی دولت در بخش مسکن و... از مهمترین محورهای اظهارات رئیسجمهوری در یک هفته اخیر بوده است.
این گزارش اهم اظهارات رئیسجمهوری در یک هفته گذشته منتهی به یکشنبه اول تیرماه را محوربندی کرده است.
کوتاهی در برابر افزایش قیمتها بههیچعنوان پذیرفته نیست
حجتالاسلاموالمسلمین دکتر حسن روحانی رئیسجمهوری روز یکشنبه25 خرداد 1399 در جلسه ستاد اقتصادی دولت، مشارکت و همکاری مردم را مؤثرترین کمک و عامل در مسیر مقابله با تنگناها و تکانههای اقتصادی در همه شرایط خواند و گفت: در این روزها که ایران نیز مانند همه کشورهای دیگر جهان درگیر عوارض اقتصادی ناشی از همهگیری کرونا است، معضلات پیش رو با مشارکت جدی مردم قابلحل خواهد بود. رئیسجمهور با اشاره به اینکه مردم شریف ایران میدانند، در حالی درگیر عوارض اقتصادی کرونا شدهایم که کشورمان تحت سختترین و غیرانسانیترین تحریمها است، افزود: خوشبختانه دولت از همان ابتدای بروز این بیماری برای رفع عوارض اقتصادی کرونا با دقت برنامهریزی کرده و با طراحی سیاستهای خاص، تلاش کرده است با اتکا به مردم و باقدرت در برابر این وضعیت دشوار تابآوری داشته باشد.
دکتر روحانی همچنین اظهار داشت: اگرچه متخصصان اقتصادی معتقدند عوارض اقتصادی کرونا ماندگارتر و آسیبزنندهتر از خود کرونا است، اما دولت تلاش کرده با تمهیدات خاص مانع از وارد شدن عوارض و آسیبهای جدی به مردم و اقتصاد کشور از این ناحیه شود. رئیسجمهور اولویت نخست در کنترل عوارض اقتصادی کرونا را مراقبت از وضعیت معیشت و اقتصاد خانوارها بهویژه اقشار حقوقبگیر و کم برخوردار عنوان و تصریح کرد: کنترل قیمتها و تأمین اقلام ضروری زندگی مردم اولویت اصلی برنامههای اقتصادی دولت بوده و خوشبختانه مردم عزیز کشورمان شاهد بودهاند در تأمین اقلام موردنیازشان کمترین مشکل را داشتهایم.
کنترل قیمتها و تأمین اقلام ضروری مردم اولویت اصلی برنامههای اقتصادی دولت است
دکتر روحانی در جلسه روز یکشنبه هفته گذشته مرحله بعدی اقدامات را کنترل قیمتها دانست و بابیان اینکه کنترل بازار صرفا با دستور، بخشنامه و ابلاغهای اداری ممکن نیست، افزود: تمام دستگاهها و وزارتخانههای اقتصادی باید در شرایط اقتصادی خاص این روزها با مراقبت و حساسیت بیشتری در کنار مردم حضورداشته باشند و بر بازار نظارت کنند. نظارت و مراقبت دقیق و واکنش به هنگام در مقابل افزایش قیمتها از وظایف خطیر همه مسئولان، تولیدکنندگان، اصناف و فروشندگان است و کوتاهی و اهمال در این خصوص بههیچوجه پذیرفته نیست. دکتر روحانی با تأکید بر اینکه بههیچوجه نباید اجازه داد بار روانی منفی جدیدی این شرایط زندگی و معیشت مردم را تحتالشعاع قرار دهد، اظهار داشت: انتظار این است که با کوچکترین افزایش قیمتی یا ابهام در کنترل قیمتها مسئولان مرتبط در میان مردم حاضرشده و با همکاری فعالان و تولیدکنندگان و اصناف بهسرعت نسبت به ساماندهی مشکلات اقدام کنند.
عرضه مسکن کوچک و متوسط برای اقشار کمدرآمد
دکتر روحانی در ادامه این جلسه گرانیها در حوزه خرید و اجاره مسکن و برخی لوازمخانگی در روزهای اخیر را مورد اشاره قرارداد و گفت: باسیاستهایی که وزارت راه و شهرسازی و وزارت صمت به ستاد اقتصادی دولت پیشنهاد کرده است، ضمن تأمین تقاضای بازار و ساخت مسکن موردتقاضا، نسبت به مدیریت قیمت و ورود نقدینگی به این حوزه نیز تلاش خواهد شد. از جمله این برنامهها تأمین تقاضا با ایجاد چشمانداز مثبت در ایجاد رونق و عرضه مسکن کوچک و متوسط است که به سهولت قابلدسترسی برای اقشار کم برخوردار باشد. رئیسجمهور افزود: درعینحال تسریع در اجرای طرحهای گسترده مسکن ملی یا مسکن اول با انتقال تسهیلات به متقاضیان در چارچوب بازار عرضه از جمله برنامههای مؤثر در کنترل قیمت مسکن خواهد بود. دولت همچنین با اجرای سیاستهایی که در تمامی بخشهای اقتصادی مرتبط طراحیشده است، درصدد کنترل و مدیریت آن بخش از نقدینگی در بازار مسکن است که میتواند این بازار را دچار آشفتگی کند. دکتر روحانی مدیریت انتظارات برای افزایش قیمت را نیز ازجمله برنامههای دولت برای کنترل بازار مسکن برشمرد و اظهار داشت: وزارت مسکن موظف به اجرای اقدامات لازم در این خصوص است تا برخی واسطهها نتوانند با آشفته کردن فضا قیمت خریدوفروش و اجاره مسکن را افزایش دهند. رئیسجمهور تأکید کرد: همچنین وزارت راه و شهرسازی موظف به کنترل و مدیریت هزینه ساخت مسکن است که اگر بتوان از این منشأ اصلی که مرحله ساخت است هزینهها را کنترل کرد، گام مؤثری در مدیریت قیمت مسکن برداشتهشده است.
برنامه دولت فراهم ساختن تمامی امکانات و منابع برای تحقق جهش تولید است
دکتر حسن روحانی روز دوشنبه 26 خرداد 1399 در سومین جلسه برنامه ریزی و تلاش ملی برای تحقق شعار جهش تولید، خاطرنشان کرد: با وجودی که اکثر کشورهای جهان به واسطه شیوع ویروس کرونا با کاهش یا منفی شدن نرخ رشد اقتصادی مواجه شدهاند، نرخ رشد اقتصادی بدون نفت ما با وجود تحریمهای ظالمانه مثبت شد. رئیس جمهور خاطرنشان کرد: درحالی که کشور در حال مقابله با تحریم، مبارزه برای مهار کرونا و آسیب دیده از ناحیه بیکاری است، جهش تولید یک هدفگذاری هوشمند برای رسیدن به یک رشد اقتصادی مطلوب در کشور و پیروز شدن در مقابل این سه پدیده مضموم است. دکتر روحانی با تاکید بر اینکه امروز تمام دستگاهها در کشور باید با ظرفیت کامل خود به تحقق شعار جهش تولید موانع نبل به ابن مهم را به سرعت شناسایی کنند، اظهارداشت: برای رفع موانع تحقق این شعار باید راه حلهای کاربردی از سوی دستگاهها به سرعت ارائه شود.
دولت الکترونیک و زمینهسازی تحقق شعار جهش تولید
رئیس جمهور در ادامه جلسه برنامه ریزی و تلاش برای تحقق شعار تولید با اشاره به اهمیت توسعه و تکمیل دولت الکترونیک در سرعت بخشیدن به برنامه جهش تولید و ارائه خدمات شفاف به مردم و مبارزه با فساد تصریح کرد: حذف قوانین دست و پا گیر، کاهش مراجعات حضوری و افزایش سرعت خدمات رضایتمندی مردم را در پی خواهد داشت. دکتر روحانی با بیان اینکه، دولت، مردم و بخش خصوصی باید دست به دست هم جهش تولید را در کشور رقم بزنند، برنامه دیگر دولت را تسهیل فرآیندهای ورود به بازار کسب و کارها و کاهش زمان دسترسی به مجوزها با کمک دولت الکترونیکی عنوان کرد و افزود: است. در جلسه امروز برای تحقق شعار جهش تولید چند اتفاق مهم برای تسهیل فرآیندها و کاهش زمان صدور مجوزها رخ داده است و وزارت ارتباطات موظف شده است که این موضوع را از همه دستگاهها پیگیری و گزارش کند. رئیس جمهور افزود: با همکاری نیروی انتظامی کشور و اتصال خدمات آن به دولت الکترونیکی فرآیندهای زائد حذف و با سرعت بخشیدن به فرایندهای ضروری مدت زمان اخذ مجوزهای اصناف کاهش قابل ملاحظهای خواهد یافت. دکتر روحانی با بیان اینکه توسعه دولت الکترونیکی میتواند خدمات یکپارچه خوبی را با کمترین هزینه و کمترین زحمت برای مردم فراهم کند، افزود: تجربه دولت الکترونیک در موضوع مقابله با ویروس کرونا نیز همچون مقابله با تحریمهای ظالمانه استکبار جهانی به مدد خدمتگزاران کشور آمده تنوعی از خدمات نوین و یکپارچه دولت در بستر زیرساختهای فراهم شده دولت الکترونیکی در دسترس مردم قرار گرفته است.
مردم باید با کمترین مراجعه به ادارات و صرف وقت، خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند
رئیس جمهور در جلسه روز دوشنبه بیان داشت: بیش از 21 میلیون خانوار از مردم عزیز کشورمان در بازه زمانی مشخص شده و محدود بدون مراجعه حضوری و تنها با ارسال پیامک توانستند از وام مربوط به حمایت از خانوارها در مقابل سختیها مقابله با کرونا دست پیدا کنند این درحالی است که اگر قرار بود همین وام به شیوه غیرالکترونیکی در اختیار مردم قرار گیرد میلیونها تردد و میلیونها کاغذ و اسناد در کنار میلیونها ساعت زمان هموطنان صرف این موضوع میشد. دکتر روحانی با اشاره به حذف میلیونها مراجعه حضوری برای تمدید دفترچههای بیمه تاکید کرد: انتظار من از همکاران بخش سلامت و بیمه کشور، حذف کامل دفترچههای بیمه و الکترونیکی شدن خدمات سلامت است. رئیس جمهور مهمترین گام در خدمات الکترونیک را تقسیم بندی اطلاعات عنوان کرد و افزود: اکثر اطلاعات باید برخط ارائه شود و در دسترس عموم باشد تا همگان بتوانند از آن استفاده کنند البته برخی اطلاعات که بنا به دلایلی نمیتواند برخط ارائه شود و دارای طبقه بندی است، برای افراد ویژه و خاص در دسترس باشد. دکتر روحانی با بیان اینکه زمان بندی برای استعلام و یا مجوزها لازم است، گفت: تمام دستگاههایی که مسئول ارائه استعلام و یا اعطای مجوز هستند میبایست به مردم به طور شفاف اطلاع دهند که نهایت زمان ارائه و پاسخ استعلام و صدور مجوز چقدر است. رئیس جمهور در عین حال اظهار داشت: یک نکته مهم در کنار خدمات دولت الکترونیک وجود دارد که چندان ارتباطی با الکترونیکی شدن خدمات ندارد و آن پیچیده بودن بسیاری از فرایندها است که در ادارات ما برای صدور مجوزها و استعلامهای تشریفات غیر ضروری و طولانی وجود دارد که هم مردم را دچار سردرگمی میکند و هم زمان زیادی برای ارائه خدمات در برمیگیرد.
دکتر روحانی افزود: از این نظر دستگاههای مرتبط با جدیت تمامی فرایندها و تشریفات خدمات را مورد بازنگری قرار دهند که موارد غیر ضروری و غیر لازم شناسایی و حذف شود. رئیس جمهور اظهار داشت: در تحقق دولت الکترونیک نقشآفرینی رسانهها اهمیت ویژهای دارد چرا که در دولت الکترونیک ما با یک تغییر اساسی در سبک زندگی اجتماعی مردم مواجه هستیم و لذا دستگاهها میبایست با کمک و مساعدت رسانهها خدمات انلاین خود را برای مردم معرفی کننند و آموزشها و اطلاعرسانیهای لازم را انجام دهند. دکتر روحانی ادامه داد: دسترسی منصفانه و عادلانه با سرمایهگذاریهای انجام گرفته در این دولت نیز ادامه پیدا کرده و اکثر روستائیان عزیز کشورمان (بیش از 95 درصد جمعیت روستایی و بیش از 90 درصد روستاهای بالای 20 خانوار نیز در کنار شهروندان امکان بهرهگیری از زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات و انواع خدمات ارائه شده دولت و بخش غیردولتی در این بستر را یافتند. رئیس جمهور با اشاره به اینکه دولت در مسیری که از ابتدای فعالیت خود ترسیم کرده بود، به خوبی پیش رفته است، گفت: انتظار دارم با تلاش بیشتر تا پایان سال جاری به نقطه مطلوبی در دولت الکترونیکی و توسعه اقتصاد دیجیتال برسیم.
تقویت بیش از پیش انسجام و وحدت در شرایط کنونی ضروری است
دکتر حسن روحانی روز سه شنبه27 خرداد 1399 در جلسه ستاد اقتصادی دولت با بیان اینکه مدیران و مسوولان کادر درمانی کشور از آغاز دوران بیماری کرونا، لحظهای از کار و تلاش و مبارزه با این بیماری دست نکشیدهاند، گفت: دولت در قالب ستاد ملی مبارزه با کرونا، کمیته اقتصادی را نیز همزمان با کمیته درمان فعال کرد و مبارزه را عملا در دوجبهه مقابله با بیماری کرونا از یک سو و تحریمها و عوارض بیماری کرونا بر اقتصاد کشور از سوی دیگر، آغاز کرد. رئیس جمهور با قدردانی از تلاش همه مدیران کشور، تصریح کرد: مدیران کشور در بخشهای مختلف طی این دوره بسیار سخت تحریم با روحیه جهادی که یادآور روزهای دفاع مقدس بود، حتی در ایام تعطیلات رسمی کشور نیز از کار و تلاش دست نکشیدند. دکتر روحانی با تاکید بر اینکه تاریخ این روزها را از یاد نخواهد برد، تقویت بیش از پیش انسجام و وحدت در کشور را در شرایط کنونی مبارزه همزمان با تحریمهای دشمنان و بیماری کرونا، ضروری خواند و اظهار داشت: دولت در این خصوص دست یاری به سوی مردم و بخش خصوصی و فعالان اقتصادی دراز کرده و از همه یاری طلبیده است و بی تردید حتی منتقدان منصف نیز با انتقاد خود راهنما بودهاند و میتوانند زمینهساز رفع بسیاری از مشکلات و مخاطرات باشند. رئیس جمهور در عین حال تاکید کرد که برخی انتقادهای غیرمنصفانه و حاشیه پردازیها نیز نمیتواند دولت را از مسیر اصلی که خدمت صادقانه به مردم و حل مشکلات آنها و مبارزه جدی با تحریم است، دور کند.
نباید اجازه دهیم فشار تحریم برای تأمین ارز باعث افزایش افسارگسیخته قیمتها شود
دکتر روحانی در جلسه ستاد اقتصادی دولت اظهار داشت: از افتخارات کشور در مدیریت همزمان تحریم و کرونا، تأمین بازار مایحتاج ضرورری مردم بوده است به نحوی که اجازه ندادهایم آرزوی غیر انسانی تحریم کنندگان که ایجاد مشکل و پریشانی در زندگی روزمره اقتصادی مردم در تأمین اقلام مورد نیاز زندگیشان بوده، محقق شود. رئیس جمهور افزود: مسوولان اقتصادی کشور در این شرایط خاص با دقت و مراقبت هرچه تمامتر در حال رصد وضعیت و تأمین کالاهای ضروری و اقلام اساسی زندگی مردم هستند تا نه در مضیقه کمبود کالا باشیم و نه گرانی گریبانگیر مردم شود. دکتر روحانی با اشاره به اینکه در برخی کشورها حتی کشورهای توسعه یافته همزمان با شیوع کرونا، مردم به بازارها و فروشگاهها هجوم آوردند اما این اتفاق در ایران رخ نداد، خاطرنشان کرد: این نشان و گواهی بر موفقیت مسوولان و تلاش جهادی در مدیریت اقتصادی کشور است.
رئیس جمهور اظهار داشت: مهمترین نکتهای که مردم، صاحب نظران و کارشناسان اقتصادی میبایست با توجه ویژه به آن بپردازند این است که در شرایط سخت و بی سابقه تحریم حداکثری و شیوع یک بیماری خطرناک نظیر کرونا، عارضهها و فشار اقتصادی یک معضل جهانی است و اینکه برخی با نگاه صرفا سیاسی بخواهند دولت و مسوولانی را که با تلاش شبانه روزی در حال مدیریت این معضل و گذر از این گردنه سخت هستند، مورد هجمه قرار دهند و به افزایش انتظارات جامعه دامن بزنند، نه تنها منصفانه نیست که حتی بر خلاف مصالح کشور و جامعه است.
دکتر روحانی تأمین داروهای ضروری و مورد نیاز مردم و بیماران را از تلاشهای ارزشمند و قابل تقدیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بانک مرکزی در شرایط سخت کنونی دانست و افزود: خوشبختانه با تلاش مسوولان و دستگاههای ذیربط و با برنامهریزی مناسب داروهای مورد نیاز مردم علی رغم شرایط سخت تحریم و شیوع کرونا تأمین شده است. رئیس جمهور با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم فشار تحریم برای تأمین ارز باعث افزایش قیمت نیازمندیهای ضروری مردم شود، گفت: رصد و اقدام به موقع مسوولان میتواند مردم را به ایجاد یک ثبات و آرامش قابل اطمینان امیدوار کند. دکتر روحانی با اشاره به ضرورت مدیریت در بازار سرمایه و تأمین ارز مورد نیاز برای تأمین نیازمندیهای کشور تا پایان سال به عنوان یکی از اولویتهای اقتصادی کشور، تصریح کرد: مسوولان سیاست خارجی و بانک مرکزی در تلاش هستند تا از طریق رایزنیهای چند جانبه طلبهای ارزی ایران در دیگر کشورها را آزاد کنند تا با این اقدام بازار ارز کشور از التهابهای احتمالی مصون بماند.
مدینه در دوران امام صادق (ع) دانشگاه بزرگی برای تعامل افکار و اندیشههای مختلف بود
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز سهشنبه در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: پس از دوران پیامبر گرامی اسلام (ص) که مکتب اسلام تبیین و تشریح شد، تا زمان امام جعفر صادق (ع) و پدر بزرگوارش، فرصتی برای تبیین و تشریح دین اسلام و مباحثات علمی در این زمینه پیش نیامد تا اینکه در این دوران، مدینه به برکت حضور امام صادق (ع) به دانشگاه بزرگی تبدیل شد که افکار و اندیشههای مختلف در آن مورد بحث قرار میگرفت. رئیس جمهور ادامه داد: در مکتب امام جعفر صادق (ع) علاوه بر مسائل دینی علومی مثل نجوم، طب، هندسه و شیمی نیز مورد بحث قرار میگرفت و چنانچه گفته میشود امام صادق (ع) بیش از 4 هزار شاگرد در زمینههای مختلف تربیت کرد که به عنوان مثال حوزههای علمیه حال حاضر در کشورمان نیز ادامه همان مجالس بحث و درس میباشند. دکتر روحانی با تأکید بر اهمیت فرهنگ و با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی منشأ فرهنگی داشت و نظام اسلامی نیز در سایه همان حرکت فرهنگی تداوم دارد، تصریح کرد: اگر فرهنگ غنی و ایمان راسخ مردم نبود، امروز جامعه نمیتوانست در برابر فشارهای سنگینی که به کشورمان وارد میشود، تاب بیاورد. این ایمان و استقامت در سایه همان مکتبی است که تحت نظر امام صادق (ع) بالنده شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه فرهنگ همیشه مؤثرتر و قدرتمندتر از قدرت نظامی نقشآفرینی کرده است، خاطر نشان کرد: در نظام اسلامی نیز سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) در چند مقطع به عنوان نقطه عطف و اوجگیری مبارزات اسلامی مردم نقش داشته است. اولین باری که در جریان نهضت اسلامی عدهای به شهادت رسیدند در مجلس تعزیت شهادت امام جعفر صادق (ع) در مدرسه فیضیه در دوم فروردین سال 42 بود. دکتر روحانی اضافه کرد: همچنین در سال 56 که نهضت اسلامی مردم اوج گرفت، باز هم آغاز این اوجگیری در مهرماه سال 56 و در ایام شهادت امام جعفر صادق (ع) بود که بعدا به رخداد 19 دی و پس از آن یادبودهای چهلم هر یک از کشتارهای رژیم بود تا اینکه به آستانه پیروزی انقلاب اسلامی رسیدیم و امیدوارم بتوانیم همواره تا رسیدن به اهداف نهایی انقلاب اسلامی، پیرو و رهرو مکتب امام صادق (ع) باشیم.
نقش مراکز دانشبنیان در شرایط سخت تحریمها و کرونا
رئیس جمهور در ادامه جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به شرایط خاص امروز کشور، گفت: امروز برغم همه تلاشها، مردم با مشکلات و فشارهایی در زندگی خود مواجه هستند و البته هیچکس فکر نمیکرد پس از فشارها و تحریمهایی که از ابتدای سال 97 شروع شد، ملت ایران بتوانند 3 سال در برابر فشارهای روزافزون ایستادگی کند. دکتر روحانی ادامه داد: هیچکس فکر نمیکرد، فشارهای اقتصادی که در سال 97 آغاز شد و به سرعت رشد اقتصادی کشور را منفی کرد، در سال 98 با وجود تشدید فشارها به رشد اقتصادی مثبت تبدیل شود و یا در حالی که بسیاری از کارشناسان پیشبینی کردند تا پایان سال 98 تورم 3 رقمی خواهد شد، از همان اواسط سال 98 تورم در کشور سیر نزولی پیدا کند و از تورم بالای 40 درصد به زیر 30 درصد در حال حاضر برسد.
رئیس جمهور اظهار داشت: این نشان و گواه آن است که برغم همه فشارها، مردم با مقاومت و ایستادگی تلاش درخشان و بزرگی کردند و نشان دادند که وقتی دست به دست هم دهیم، حتی اگر فشار سنگین تحریمها با عوارض سخت کرونا همراه شود باز هم میتوانیم کشور را به خوبی اداره کنیم. دکتر روحانی با اشاره به اینکه کاهش درآمدها در اثر تحریم و پس از آن شیوع کرونا، باعث سختیها و مشکلات مختلفی شده است اما در مجموع توانستهایم مسیر رشد کشور را ادامه دهیم، تصریح کرد: با وجود آنکه توانستهایم بخشهای زیادی از مشاغل تعطیل شده بر اثر کرونا را به مدار کار و فعالیت برگردانیم، اما همچنان بخشهایی مثل حمل و نقل و گردشگری، فعالیتهای فرهنگی، علمی، آموزشی و هنری، تحت تأثیر شیوع کرونا نتوانستند به شرایط فعالیت عادی برگردند. رئیس جمهور ادامه داد: دنیای پس از کرونا، دنیایی کاملا متفاوت است و اگر فکر کنیم که در کوتاهمدت میتوانیم به شرایط پیش از کرونا بازگردیم اشتباه است چرا که هیچ کس نمیتواند بگوید چه زمانی راه درمان یا واکسنی برای پیشگیری از کرونا پیدا خواهد شد.
دکتر روحانی با بیان اینکه همه دنیا با شرایط سختی مواجه هستند و آمار و ارقام گواه کوچکشدن اقتصاد کشورها است، خاطر نشان کرد: با تلاش مسئولان در بخشهای مختلف توانستهایم صادرات غیرنفتی را در بخشهای زیادی دوباره فعال کنیم و از اوایل خرداد به تدریج تعداد زیادی از مرزهای کشور نیز بازگشایی شده و شرایط قدم به قدم در حال بهتر شدن است و امیدواری نسبت به بهبود شرایط افزایش یافته است. رئیس جمهور گفت: باید از همه مراکز علمی، دانشگاهی، بنگاهها و مراکز دانشبنیان که در شرایط سخت شیوع کرونا تلاش کردند، برای جلوگیری از توقف چرخ تولید، راهکارهای جدید ابداع کنند، تشکر کنم. در این شرایط سخت ایدههای جدید مراکز دانشبنیان، ایران را به صادرکننده قدرتمند برخی محصولات جدید تبدیل کرد. همچنین از همه بخشها و افرادی که در مدت سپری شده از آغاز شیوع کرونا در بخشهای بهداشتی، پزشکی، امنیتی، اقتصادی و معیشتی به مردم و کشور کمک کردهاند، تشکر میکنم و امیدوارم خدا به همه ما توفیق دهد که این راه را قدرتمندتر از قبل ادامه دهیم.
ملت ایران از حرکت برای سربلندی و تعالی باز نمیایستد
دکتر حسن روحانی روز پنج شنبه 29 خرداد 1399 در آیین بهره برداری از طرحهای ملی وزارت راه و شهرسازی در استانهای البرز، مازندران، قزوین و ایلام گفت: وزارت راه و شهرسازی 2 مسئولیت مهم در حوزه حمل و نقل و مسکن برعهده دارد و اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است. حمل و نقل یکی از نیازهای اساسی و از حقوق مردم کشورمان است تا بتوانند از مطمئنترین و کوتاهترین راه به مقصد برسند. دکتر روحانی با تاکید بر اینکه مسکن جزو اولویتهای دولت قرار دارد، اظهارداشت: از آغاز دولت یازدهم تاکنون، با تکمیل همه طرحهای نیمه تمام باقیمانده، حدود یک میلیون و 300 هزار واحد مسکونی تکمیل و در اختیار مردم قرار گرفته شده است و در دولت دوازدهم مجموعا وزیر راه و شهرسازی قول داده حدود یک میلیون واحد مسکونی را در اختیار مردم قرار دهد. متن سخنان رئیس جمهور به این شرح است: باز هم پنجشنبه دیگری فرا رسید و خداوند توفیق داد تا دستاورد همه تلاشگران مسیر تولید کشور را در معرض دید ملت بزرگوار ایران عزیز و همچنین جهانیان قرار دهیم. اینگونه افتتاحها در سال بسیار سخت مواجهه با ویروس کووید 19 و سال بسیار سخت اعمال تحریمهای شدید،، پیام دیگری به همه جهان است که ایران و ملت ایران از حرکت خودش برای سربلندی و تعالی باز نمیایستد و مسیر تکامل خود را ادامه میدهد. امروز شاهد طرحهای بسیار مهمی در استانهای البرز، قزوین، مازندران و ایلام بودیم. پروژه بسیار مهمی که میتوانیم بگوییم که پروژه استانی نیست و ملی است، افتتاح 104 کیلومتر راهآهن و خط دوم راهآهن کرج به قزوین بود که این راهآهن باعث میشود مسیر راه کوتاه شود هم برای آنهایی که در این 2 استان تردد دارند و هم مردمی که از این مسیر به مقصد رشت و گیلان یا به مقصد تبریز یا از آن طرف مقصد از این استانها به مشهد مقدس انجام میگیرد که مجموعا این تلاش حدود یک ساعت راه را کوتاه میکند و در مسیر رشت به کرج یا در قزوین این مسیر را مجموعا 45 دقیقه کوتاه میکند و این مسیر از 4 ساعت و 45 دقیقه به 4 ساعت کوتاه میشود. دراین پروژه هم سرعت دسترسی مردم، سفر کوتاه، صرفهجویی در سوخت و همچنین مسأله ایمنی مد نظر ما بوده است.
یکی از تأکیدات دولت یازدهم و دوازدهم، مسأله ریل بوده، هم بخاطر ایمن و سلامت بودن و هم صرفهجویی در سوخت که بحمدالله در این مسیر حرکتهای بسیار خوبی انجام گرفته. وزیر راه قول دادند که انشاء الله تا پایان سال شاهد افتتاحهای دیگری در ریل در مسیر بستانآباد - تبریز بوده و شاهد افتتاح این پروژه مهم باشیم. راهآهن رشت به کاسپین و انزلی و همچنین راهآهن اقلید به یزد نیز امیدواریم تا پایان سال افتتاح شود البته آقای وزیر تا پایان دولت اشاره کردند ولی قرار ما پایان امسال است انشاء الله. فکر میکنم که تا پایان سال هم راهآهن انزلی و هم راهآهن تبریز را به نتیجه برسانید، برای ما افتتاح هر یک از این راهآهنها بسیار حائز اهمیت است و مردم عزیز ما در استانهای مختلف از یک مسیر مطمئن برای مسافرت برخوردار باشند. به غیر از مسافرت مردم، مسأله حمل بار که بسیار ارزانتر از جاده تمام میشود و محیط زیست هم بسیار مهم است. الحمدالله امروز شاهد این افتتاح بودیم و امروز مجموعا 196 کیلومتر راه افتتاح شد، هم بزرگراه و هم راههای اصلی در 2 استان مازندران و ایلام و همچنین واحدهای مسکونی افتتاح شد.
در اینجا میخواهم خدمت ملت عزیزایران عرض کنم که وزارت راه و شهرسازی، 2 مسئولیت بسیار مهم را بر دوش دارد. یک مسئولیت، مسئولیت حمل و نقل در کشور است که اعم از حمل و نقل دریایی، ریلی، جادهای وهوایی باشد، مسأله حمل و نقل یکی از نیازهای اساسی و از حقوق مردم عزیز کشورمان است که هر کجایی که میخواهند سفر کنند، حمل نقل مسافر یا بار باشد، بتوانند از مطمئنترین و کوتاهترین راه به مقصد برسند.
امروز فعالیت اقتصادی، با وجود فشار ویروس کرونا امکانپذیر است
دکتر روحانی همچنین در ادامه سخنان خود در روز پنج شنبه بیان داشت: در شرایطی که کشورمان دارد، امروز حمل و نقل مثل همیشه کار مهم و اساسی را انجام میدهد، ضمن اینکه کووید 19 فشار زیادی هم به بخش حمل و نقل وارد کرده است. یعنی این ویروس یکی از بخشهایی که تحت فشار قرار داده، بخش حمل و نقل و گردشگری است. چه در صنعت هوا نوردی و چه در تحرک در جادهها و ریل. اما بحمدالله این حرکت از ماه اردیبهشت آغاز شده هر چه جلو برویم تحرک در حمل و نقل بیشتر میشود. البته مردم عزیز باید اصول بهداشتی را در همه مسیرهایی که انجام میدهند. هوایی، ریلی یا جادهای یا دریایی، ب مورد توجه خودشان قرار دهند. امروز فعالیت اقتصادی، علی رغم فشار این ویروس امکانپذیر است و محدودیتهای شدیدی که در ماه اسفند و فروردین مورد نظر ما بود، امروز آن محدودیتهای شدید نیست، اما فعالیت اقتصادی، اگر بخواهد با همه اصول بهداشتی توأم نباشد، حتما نمیتوانیم ادامه دهیم و دچار مشکل میشویم. سلامت و بعد هم معیشت و زندگی مردم، همیشه برای دولت اولویت نخست بوده و در این راه حمل و نقل، بار بسیار سنگینی را بر دوش دارد و انجام میدهد. الحمدالله شاهد تحرک بسیار خوبی در مسیر دریایی و بنادر مخصوصا در چابهار و هم تحرک در ریل و در جاده هستیم.
ضمن اینکه مردم عزیز ما بدانند که بخش بزرگی از درآمد ارزی و هم صادرات و هم تولید به عهده حمل و نقل است. اگر حمل و نقل نباشد، صادرات کالا و واردات کالاهای مورد نیاز امکانپذیر نیست و علاوه بر این مسیر ترانزیت از شمال به جنوب و از شرق به غرب به عهده این وزارتخانه است، به عهده ریل، جاده، کشتی و کشتیرانی و هواپیما است و اگر این حرکت و این حمل و نقل نباشد، مسلما صادرات غیرنفتی و واردات مختل میشود. بنابراین همیشه اهمیت خاص و ویژهای داشته و در این مقطع هم اهمیت خاص خودش را دارد. در این مقطع زمانی مسأله مسکن جزو اولویتهای دولت قرار گرفته است، البته مسأله مسکن همیشه مهم بوده است و از آغاز دولت یازدهم تاکنون همه طرحهای نیمه تمام باقیمانده مسکن حدود یک میلیون و 300 هزار واحد مسکونی را تکمیل و افتتاح کردیم و در اختیار مردم قرار دادیم و در دولت دوازدهم مجموعا وزیر محترم راه و شهرسازی به مردم قول داده در طول دولت دوازدهم مخصوصا سال گذشته و امسال و تا پایان دولت در سال آینده حدود یک میلیون واحد مسکونی را در اختیار مردم قرار دهد.
امروز میدانیم مردم ما در زمینه مسکن و اجارهبها دچار مشکل هستند. در مجموع در کشور حدود 30 درصد مردم مستأجر هستند یعنی مالک خانه نیستند، 70 درصد مردم مالک خانه هستند، 30 درصد مالک خانه نیستند، البته این درصد در استانها فرق میکند، در استان تهران مستأجری بیشتر است. در شهر تهران رقم، رقم قابل ملاحظه است. اما در مجموع این جزو کالای اساسی برای زندگی مردم است. مسکن جزو کالاهای اساسی است. مردم باید در یک جایی زیست کنند و در یک محلهای شب را به صبح بیاورند و فرزندان خودشان را بزرگ کنند که از مسکن مطمئنی برخوردار باشند. امروز چه اقداماتی باید انجام بگیرد؟ یکی از مواردی است که هم دولت، هم ستاد اقتصادی دولت و هم شخص معاون اول، مسئول شده تا درباره مسأله قیمت مسکن و قیمت اجارهبها که امروز مردم با مشکل مواجه هستند، دولت وظیفه دارد در این زمینه حرکت کند.
در این زمینه باید 2 نوع حرکت انجام دهیم. یک حرکت، حرکتهایی است که یک مقدار بلندمدت جواب میدهد اما ضروری است. زمینهایی که باید در اختیار قرار دهیم. محدوده شهرها که به مقدار لازم باید توسعه پیدا کند. زمینهایی که دستگاههای دیگر، وزارتخانههای دیگر یا حتی نیروهای مسلح زمینهای مورد نیاز را باید در اختیار وزارت مسکن و شهرسازی قرار دهند، تا بتواند زمین را به قیمت مناسب و ارزان در اختیار آنهایی قرار دهد که ساخت مسکن را به صورت انبوه و غیر انبوه انجام میدهند یا مردمی که برای خودشان نیازمند به خانه مسکونی هستند لذا مسأله زمین، مسأله اول است. مسأله مصالح ساختمانی هم که مربوط میشود به وزارت صمت و این مسئولیت به دوش آنهاست. این قیمتها باید قیمتهای متناسبی باشد، برای اینکه مردم بتوانند صاحب مسکن شوند، اقداماتی که بانکها باید انجام دهند، چه برای ساخت مسکن چه برای خرید مسکن، اهمیت زیادی دارد و همچنین مقرراتی که باید گذاشته شود. این مقرراتی که امروز داریم برای اجاره مسکن یا فروش مسکن، کافی نیست. این مقررات چه در قانون و چه در مقررات دولت و آییننامهها باید اصلاحاتی انجام دهیم برای اینکه فشار را از روی دوش مردم برداریم، مخصوصا که امسال هم، شرایط سختی در زمینه مسکن برای مردم بوجود آمده است. برای لوازمی هم که در خانه مورد نیاز آنها است که در هر دو زمینه قدمهای خوبی شروع شده هم در زمینه لوازم خانگی مقرراتی وضع شد، هم سازمان حمایت و تعزیرات همه به میدان آمدند و انشاء الله کنترل شود، قیمتهایی که امروز برای مردم فشار زیادی ایجاد میکند.
بازآفرینی شهری، بهترین راه برای مقاوم کردن مسکن و تولید مسکن جدید است
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود در آیین بهره برداری طرح های وزارت راه و شهرسازی بیان داشت: از طرف دیگر در زمینه مسکن هم باید در زمینه واگذاری و قیمت زمین، ساخت مسکن، در اختیار گذاشتن مسکن و مخصوصا برای خانه اولیها و بازآفرینی شهری حرکت کنیم. البته باز آفرینی شهری از ابتدای دولت یازدهم مورد نظر دولت بود. بازآفرینی شهری، بهترین راه برای مقاوم کردن مسکن و تولید مسکن جدید است. یک محله قدیمی که مردم در زحمت هستند اگر این محله را بازآفرینی کنیم، هم مردم امکانات بهتری در اختیارشان قرار میگیرد و هم امنیت آنها بالا میرود و هم قیمت ساختمانشان بیشتر میشود و یک سرمایهای برای آنها است و هم میتوانیم خانههای جدید را تولید کنیم و در اختیار مسکناولیها قرار دهیم. در مسأله بازآفرینی قدمهای خوبی در دولت یازدهم برداشته شد و در دولت دوازدهم برداشته میشود.
بهترین راه برای مسکن این است که در داخل شهر، بتوانیم محلهها را بازآفرینی کنیم و در کنار آن بازآفرینی، ضمن اینکه شرایط زندگی مردم بهتر میشود، خانهها و مسکنهای جدید هم در اختیار مردم قرار بگیرد. این دو وظیفه اصلی به عنوان دو وظیفه مهم بر دوش دولت است. هم در زمینه مسأله حمل و نقل و هم در زمینه مسکن که باید به قیمت مناسب در اختیار مردم قرار بگیرد و امروز الحمدالله در هر دو زمینه افتتاح داشتیم و در هر دو زمینه پروژههای مهمی کلید خورد. امیدوارم با اقداماتی که دولت انجام میدهد، بتواند چارچوبی را مقرر کند تا 30 درصد مردمی که برای خانه مسکونی خودشان مستأجر هستند و نیاز به اجاره دارند، بتوانند با قیمت عادلانهای زندگی خودشان را پیش ببرند. امیدوارم خداوند به همه ما توفیق دهد امسال در مسیر جهش تولید، قدمهای بلندی را برداریم. امروز پروژههای مهمی در 4 استان افتتاح شد و انشاء الله باز هم هفتههای آینده شاهد افتتاحهای جدید در بخشهای مختلف تولید کشور خواهیم بود. انشاء الله.
حفظ موفقیت به دست آمده در کنترل کرونا، دشوارتر از رسیدن به موفقیت است
جلسه روز پنحشنبه 29 خرداد 1399 کمیتههای تخصصی ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا که به ریاست حجتالاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی تشکیل شد، آخرین وضعیت روند مبارزه با این ویروس فراگیر و ناشناخته جهانی در کشور بررسی شد. رئیس جمهور با اشاره به اذعان سازمان بهداشت جهانی به موفقیت ایران در کنترل شیوع این ویروس تاکید کرد: مردم شریف، مسئولان و دستگاههای مرتبط باید با هوشیاری و مراقبت لازم با رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی و استفاده از ماسک در فضای سرپوشیده، این دستاورد بزرگ را که از مرحله به دست آمدن آن مهمتر و دشوارتر است، حفظ کنند. دکتر روحانی هر گونه اهمال و کوتاهی را موجب یک اتفاق ناگوار و زیان بزرگتر در مسیر مقابله با کرونا خواند و افزود: در حال حاضر با اقدامات انجام گرفته به موفقیت بزرگ کنترل بیماری در مرکز استانها رسیدهایم و در سایر استانها به تدریج به مرحله مهار این ویروس نزدیک میشویم اما آنچه اهمیت دارد این است که ممکن است در اثر رفتارهای ناشناخته این ویروس و عدم رعایت دستورالعملها به یک وضعیت غیرقابل پیشبینی و ناخوشایند دچار شویم.
رئیس جمهور با اشاره به گزارشهایی که در مورد وضعیت قرمز شهرهای برخی استانها مطرح است، بر ضرورت ارائه تعریف شاخصها در زمینه قرمز قلمداد کردن وضعیت ایمنی شهرستانها و استانها تاکید کرد و اظهار داشت: همه باید بدانند چه شهرهایی از کشور را با چه وضعیتی منطقه قرمز قلمداد میکنیم و در این مناطق چه محدودیتهایی در چه بازه زمانی و وسعت جغرافیایی اجرا خواهد شد. دکتر روحانی ادامه داد: بر این اساس باید محدودیتها به صورت نقطهای و نه یکپارچه در استان اجرا شود و در عین حال این محدودیتها صرفا باید با هماهنگی ومجوزکمیتههای تخصصی درمانی و اجتماعی - امنیتی و درمرکز اجرا شود.
از برگزاری تجمعها که از مهمترین عوامل شیوع این بیماری ناشناخته است، ممانعت شود
رئیس جمهور همچنین در جلسه ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا، نحوه اعلام هشدارها و اجرای محدودیتها و دستورالعملها را از نکات مهم و حساس خواند و تصریح کرد: از نکات درخشان و مهم در مرحله ابتدایی کنترل بیماری این بود که بدون توسل به روشهای قهری و صرفا با قدرت اقناع و همراهی صمیمانه مردم توانستیم به این مرحله در کنترل بیماری برسیم. دکتر روحانی روش اقناع و آموزش همگانی مردم از طریق دستگاههای ارتباطی و تبلیغاتی را در زمینه روشهای سازگاری با کرونا تاثیرگذارتر برشمرد و گفت: با توجه به همکاری و همراهی خوب مردم، مسئولان کادر بهداشتی و درمانی و اجرایی باید با شفافیت و دقت هشدارهای لازم را به مردم بدهند.
رئیس جمهور استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی را در جلوگیری از انتقال ویروس کووید 19 بسیار مهم خواند و خاطرنشان کرد: در کشورهایی که استفاده از ماسک را در اماکن سرپوشیده و تجمعها اجباری کردهاند، این امر عامل موفقیت قابل توجهی در کنترل بیماری بوده و باید از این تجربه استفاده کرد. ضمن آن که براساس اعلام و تشخیص مسئولان، برگزاری تجمعها، مهمترین عوامل شیوع بیماری شناخته شده که میبایست از این اقدام ممانعت شود.
مردم بدون اضطراب و با شکیبابی، به استقامت و استمرار مبارزه ادامه دهند
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز شنبه 31 خرداد 1399 - در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا با بیان اینکه پایان دوره ویروس کرونا هنوز مشخص نیست و باید خودمان را برای یک مقابله بلند مدت آماده کنیم، گفت: برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا و قطع زنجیره آن، مسوولیت سنگینی بر دوش همگان است و تجربه چهارماهه ما این است که با رعایت دقیق دستورالعملهای وزارت بهداشت، فعالیت اقتصادی، آموزشی، فرهنگی و معنوی در کشور میتواند آزاد باشد. رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که استانداران سراسر کشور نیز از طریق ویدئو کنفرانس در آن حضور داشتند، با بیان اینکه بیش از 4 ماه از مواجهه کشور با بیماری کرونا گذشته است، گفت: در این دوره مردم همراهی بسیار خوبی از خود نشان دادند و کادر بهداشت و درمان کشور نیز فداکاری و تلاش بسیاری داشتهاند.
رئیس جمهور با بیان اینکه براساس آنچه دانشمندان و متخصصان بهداشت و درمان اعلام کردهاند نمیتوان زمان خاصی را برای پایان این بیماری پیشبینی کرد، گفت: رفتار این ویروس در حال تغییر است و رفتار ثابتی ندارد و براساس نظر محققین این ویروس خود به خود از بین نخواهد رفت، بنابراین ما باید خود را برای یک مقابله بلندمدت آماده کنیم. دکتر روحانی با بیان اینکه این ویروس قابل ریشهکنی در زمان کوتاه نبوده و نمیتوانیم کاری کنیم که مردم در مصونیت کامل باشند، گفت: آنچه حائز اهمیت است اینکه این ویروس به خودی خود منتقل نمیشود و توسط افراد با عدم رعایت دستورالعملها در جامعه شیوع پیدا میکند و این نشان میدهد که خود ما نیز در توسعه و انتقال این بیماری نقش داریم، به همین دلیل مسئولیت سنگینی بر عهده همگان است و باید خودمان یکدیگر را یاری کنیم.
رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت توجه به موضوع فاصلهگذاری و دوری از تجمعات غیرضرور، گفت: رعایت بهداشت فردی و استفاده از ماسک میتواند نقش بسیار اساسی در قطع زنجیره شیوع داشته باشد و یکی از مباحثی که در جلسه امروز داشتیم این بود که طرح استفاده اجباری از ماسک در نقاط مورد نظر تهیه و پس از بررسی در جلسات آینده برای تصویب ارائه شود. دکتر روحانی اظهار داشت: در ماه پنجم مواجهه با کرونا براساس تجربهای که در ماههای گذشته به دست آوردهایم، میتوانیم این مطلب را عنوان کنیم که فعالیتهای گوناگون اعم از فعالیتهای اقتصادی، فرهنگی و معنوی میتواند با رعایت دستورالعملها ادامه داشته و گشایش یابد چرا که تعطیلی کارها و فعالیتهای جامعه، شدنی و امکانپذیر نیست ولی باید پروتکلها به طور کامل رعایت شود، در حقیقت ما به ادامه فعالیتها آری میگوییم، اما به تردد و تجمع غیرضرور نه میگوییم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه تا به امروز در کشور با موج اول بیماری مواجه هستیم، گفت: در برخی استانها با پیک بیماری مواجه شدیم و از آن عبور کردیم و در برخی از استانها در حال حاضر پیک بیماری آغاز شده است که باید با رعایت دستورالعملها از آن عبور کنیم. دکتر روحانی ادامه داد: در جلسه امروز راجع به فشار روحی و روانی منتقل شده به جامعه و نگرانیهایی که این ویروس میان مردم بوجود آورده مباحث خوبی مطرح شد؛ بسیاری افراد ممکن است دچار بیماریهای روحی و روانی شده باشند که در این راستا از همه دانشمندان و متخصصان علوم اجتماعی، دینی و روانشناسی، فرهنگی، هنری و دستگاههای تبلیغاتی بویژه صدا و سیما و فضای مجازی میخواهم تا در راستای آمادگی مردم برای مواجهه با شرایط تلاش کنند تا مردم به عنوان نکته نخست بدانند دوران مواجهه با این ویروس کوتاهمدت نیست.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در ابتدای شیوع بیماری در کشور با همکاری و تلاش خوب وزارت بهداشت و درمان، نیروهای مسلح و صدا و سیما و همراهی مردم توانستیم از روزهای سخت بگذریم، گفت: باید با استقامت و استمرار تلاشها، به گونهای عمل کنیم تا دستاوردهای به دست آمده از بین نرود. دکتر روحانی تأکید کرد: به عنوان رئیس جمهور از مردم میخواهم برای پاسداری از دستاوردها و بخاطر ایران عزیز، شکیباییها را ادامه داده و هرگز نسبت به آینده نگران و مضطرب نشویم؛ ما ملتی و کشوری بزرگ هستیم که با این ویروس مواجه شده و تا به امروز با همکاری و همراهی دستاوردهای خوبی در مقابله با آن به دست آوردهایم.
رئیس جمهور با بیان اینکه این ویروس ساده نبوده و تمام روابط انسانی را تحت تأثیر خود قرار داده است، گفت: بسیاری از مشاغل بر اثر شیوع این بیماری با تعطیلی مواجه شده و ضربه سختی به حوزههای مختلف از جمله گردشگری، صادرات و واردات، روابط بینالمللی، آموزش و حتی بخشهایی از پزشکی به واسطه این بیماری وارد شده است. دکتر روحانی تصریح کرد: به یمن فداکاری جبهه سلامت و مدافعان سلامت که در خط مقدم قرار دارند و همکاری نیروهای مسلح و دیگر بخشها و همراهی مردم تا امروز در مقابله با این بیماری سرافراز بودهایم. رئیس جمهور با بیان اینکه همدلی، هماهنگی و انسجام اساس موفقیتها در این راستا بوده است، اما زیرساختها و بنیانهای بسیار خوبی که در این 7 سال با تلاش دولت در بخشهای مختلف بوجود آمد نیز کمک شایانی به تسهیل امور کرد، گفت: زیرساختهای درمانی، طرح تحول سلامت و امکانات و تجهیز بیمارستانها که دولت در سالهای گذشته ایجاد کرد در کنار تلاش پزشکان، پرستاران و کادر درمانی کمک شایانی به این روند داشته است. دکتر روحانی ادامه داد: همچنین زیرساختهای ارتباطات کشور از جمله ساماندهی فضای مجازی، گسترش پهنای باند و موبایل هوشمند نیز تأثیرات بسزایی در این روند داشته است و بخشهای مختلف از جمله آموزش و خرید و فروشها به واسطه زیرساخت قوی و محکمی که در این 7 سال ایجاد شد در این دوران به انجام رسیدهاند.
رئیس جمهور ساماندهی شرکتهای دانشبنیان را از دیگر زیرساختهای بوجود آمده، مؤثر در این راستا دانست و اظهار داشت: در حال حاضر 5 هزار شرکت دانشبنیان فعال بوده و به بخشهای مختلف کمک میکنند. دکتر روحانی اظهار داشت: اگر تلاشهای دولت در چند سال اخیر در بخش کشاورزی نبود، امسال نیز باید کماکان 6 میلیون تن گندم خریداری میشد در حالی که نمیتوانستیم آن را با وجود شرایط کرونا در جهان تأمین کنیم. رئیس جمهور با تقدیر از تلاشهای بخش اقتصادی کشور در این ایام، گفت: علیرغم شرایطی که در کشور وجود دارد و صادرات در ماههای گذشته تعطیل بوده، اما تلاش بسیار خوبی برای تأمین ارز مورد نیاز برای واردات کالاهای ضروری به انجام رسید و مشکلی در این خصوص نداشتهایم.
دکتر روحانی افزود: پرداخت حقوق به موقع کارکنان، اعطای بستههای معیشتی و یارانه و کمکهایی که در حد توان به بخشهایی از جامعه شده، اقداماتی است که در ماههای اخیر مسئولان تلاشهای زیادی برای تحقق آن داشتهاند. رئیس جمهور با بیان اینکه بازگشاییها و فعالیتهای اقتصادی، منوط به رعایت دستورالعملها و رفتار اجتماعی مردم در جامعه است، گفت: اگر رفتار عمومی در این شرایط با دستورالعملها منطبق نباشد، فعالیتها در عرصههای گوناگون با سختی مواجه خواهد بود. دکتر روحانی حضور افراد مبتلا به کرونا در اجتماعات را بزرگترین خطر برای جامعه دانست و گفت: مهم است فردی که میداند بیمار است، خود را قرنطینه کرده و بخشهایی که تشخیص میدهند افراد مبتلا به کرونا هستند، باید به خانواده و محل کار او اطلاع دهند.
مبنای مناطق قرمز از این پس شهرستانها و نه کل یک استان خواهد بود
رئیس جمهور در تشریح مصوبات جلسه روز شنبه 31 خرداد ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: در این جلسه مقرر شد که مبنای اعلام وضعیت قرمز یک استان نیست، بلکه براساس شرایط یک منطقه یا شهرستان به عنوان منطقه قرمز اعلام خواهد شد. بر این اساس هر استانی که شهرستانهایش دچار مشکل میشوند، باید بلافاصله ستاد استانی پیشبینیها و محدودیتهای لازم را تدوین و به کمیته امنیتی، اجتماعی و بهداشت و درمان بفرستند تا محدودیتهای لازم پس از تأیید رئیس جمهور در مناطق مورد نظر اجرا شود. دکتر روحانی با اشاره به اینکه درباره الزام استفاده از ماسک در برخی از فضاها و مناطق در این جلسه مباحثی انجام شد، گفت: مقرر شد، پس از بررسیهای لازم مصوبه در جلسات آینده در ستاد ملی مقابله با کرونا مورد بررسی قرار گیرد، ضمن اینکه اجرای این طرح نیز باید به شرط این باشد که ماسک به وفور و ارزانقیمت در اختیار مردم قرار داشته باشد.
رئیس جمهور اظهار داشت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دستورالعملهای بسیار خوبی را برای زندانها ابلاغ کرده که براساس آنها در زندانها رفتار شده و نظارتهای لازم نیز در این خصوص از سوی بخش بهداشت و درمان انجام خواهد شد.
فعالیت دانشگاهها و مدارس از 15 شهریور آغاز میشود
دکتر روحانی همچنین در جلسه روز شنبه خاطر نشان کرد: براساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، سال تحصیلی دانشگاهها از 17 شهریور 99، در 2 بخش فضای مجازی و حقیقی آغاز خواهد شد. رئیس جمهور افزود: "کلاس خلوت و خوابگاه خلوت "به عنوان یک اصل در بازگشایی دانشگاهها مطرح است که براین اساس باید به دانشجویان اجازه داده شود که بتوانند در دانشگاه محل زندگی خود، دروس را بگذرانند. دکتر روحانی خاطر نشان کرد: همچنین سال تحصیلی مدارس و آموزش و پرورش نیز از 15 شهریور آغاز میشود که البته به آموزش و پرورش اجازه داده شده به تناسب استان، منطقه و نیاز خود و اینکه دانش آموزان بصورت یک روز در میان در مدارس حاضر شوند، از ابتدای شهریور فعالیت آموزشی مدارس را در دو نوبت بازگشایی کرده و تعطیلی پنجشنبهها نیز در این راستا حذف خواهد شد. رئیس جمهور اظهار داشت: همچنین کمیته تبلیغات ستاد ملی مقابله با کرونا موظف شد درباره اضطراب و نگرانی که برخی درباره دوران پساکرونا مطرح میکنند، اقدامات لازم را انجام دهند. متن سخنان رئیس جمهور به این شرح است:
بیش از 4 ماه است که مردم عزیزمان با ویروس خطرناک کووید 19 مواجه هستند و امروز میتوانیم بگوییم 123 روز از شروع ابتلا گذشته است. زمان شروع ابتلا که وزارت بهداشت و درمان توانست مطلع شود و با تست تشخیص دهد و به ما اعلام کرد، آخرین روز بهمن سال گذشته بود و از آن روز تا امروز 123 روز گذشته و در این 123 روز مردم عزیز و کادر بهداشت و درمان و همه مسوولین، مقابله خوب و جانانهای در برابر این ویروس داشتند.
اما همه باید به خوبی بدانیم که اینجا پایان مقابله و مواجهه نیست و متاسفانه امروز نه سازمان بهداشت جهانی، نه دنیا و نه وزارت بهداشت و درمان کشور، زمان خاصی را برای پایان این بیماری نمیتوانند پیشبینی کنند. به هر حال این ویروسی است که هنوز واکسن و درمان قطعی ندارد و رفتار این ویروس کمی در حال تغییر است، یک رفتار کامل و ثابت ندارد و علیالظاهر آن طوری که تا امروز محققین دنیا میگویند این ویروس خود به خود از بین نخواهد رفت. یعنی ویروسی نیست که بگوییم2 ماه دیگر به طور طبیعی از بین میرود بنابراین باید خودمان را برای یک مقابله بلندمدت آماده کنیم. این ویروس نه میرود، نه قابل ریشه کنی در یک زمان کوتاه است و نه در شرایط فعلی میتوانیم کاری کنیم که مردم مصونیت کامل داشته باشند، هیچکدام از اینها الان در اختیار ما نیست.
متاسفانه یک کمک بزرگ به این ویروس ممکن است خودمان باشیم یعنی این ویروس به خودی خود منتقل نمیشود. این پر ندارد که پرواز کند. این ویروس توسط خود ما منتقل میشود یعنی یک نفر بیمار میشود و مراعات نمیکند، خودش را در قرنطینه قرار نمیدهد، با دیگران معاشرت میکند، از ماسک استفاده نمیکند و به جای شلوغ میرود و یکدفعه 10 نفر دیگر را هم مبتلا میکند. پس متاسفانه خود ما هم امروز در توسعه و انتقال این بیماری نقش داریم و در همین قسمت است که مسوولیت سنگینی بر دوش ما هست که به ویروس کمک نکنیم. باید به مردم خودمان کمک کنیم مخصوصا به افراد مسن و آنهایی که دارای بیماری زمینهای هستند یاری کنیم و آنچه که به ما گفته میشود و وزارت بهداشت و درمان بر آن تاکید دارد، مساله فاصلهگذاری است که باید به آن توجه کنیم و در تجمعات حضور پیدا نکنیم و بهداشت فردی مخصوصا شستن دست و مساله ماسک را جدی بگیریم. در جلسه روز پنجشنبه و در جلسه امروز تاکید شد که ماسک میتواند پیشگیری کند و برای بهداشت مؤثر باشد و میتواند کمک کند که این زنجیره قطع شود بنابراین مهم است که این مسائل را مراعات کنیم.
طرح الزام استفاده از ماسک
دکتر حسن روحانی در جلسه ستاد مبارزه با ویروس کرونا در روز شنبه اظهار داشت: یکی از تصمیماتی که امروز اتخاذ کردیم اینکه برای یک تا دو هفته آینده طرح الزام ماسک در جاهایی که ضروری هست، آماده شود تا تصویب و ابلاغ شود. به طور خلاصه میتوانم بگویم که آنچه تجربه امروز ما در ماه پنجم است، اینکه فعالیتها میتواند آزاد باشد. فعالیت اقتصادی، آموزشی، فرهنگی و معنوی میتواند آزاد باشد با توجه به همه دستورالعملهایی که وزارت بهداشت و درمان روی آن تاکید دارد. پس بنابراین نمیگوییم کارها تعطیل شود، این شدنی نیست، نه امکان پذیر است و نه مردم میپذیرند. در دنیا هم آنهایی که رفتند، خیلی سریع رها کردند. گرچه الان بعضیها بازگشایی کردند، وسط آن دومرتبه میآیند محدودیت میگذارند، باز بازگشایی میکنند، به دلیل اینکه اصلا نه تعطیلی مورد نظر است، نه ضرورت دارد، ولی دستورالعملها و پروتکلها، همه باید مراعات شود. پس فعالیت آری، ولی تجمع و اجتماع در جایی که ضرورت ندارد و تردد در جایی که ضرورت ندارد، نه. اگر در جای مناسب، آری و نه بگوییم، به نظرم میتوانیم در یک زمان قابل قبولی شرایطمان را با کمک همدیگر بهتر کنیم.
تا امروز همانطور که قبلا هم گفته شد، درگیر موج اول این بیماری هستیم. موج اول این بیماری در بعضی از استانها رفت به پیک رسید و عبور کرد. بعضی از استانها امروز گرفتار آن هستند و ممکن است ان شاءالله آنها هم چند روز یا یک هفته دیگر از این وضعیت عبور کنند. ممکن است در استانهای دیگر دومرتبه پیک موج اول در آنها شروع شود. موج ثابتی نیست و در حال حرکت است و باید این را در نظر بگیریم و همه خودمان را آماده کنیم. امروز در جلسه یک بحث بسیار خوبی شد درباره فشار روحی - روانی که این ویروس در جامعه ایجاد میکند. مردم را مضطرب و نگران و افسرده میکند و خیلیها ممکن است با ادامه این وضعیت دچار بیماری روحی شوند. از همه آنهایی که تخصص اجتماعی دارند، تخصص در زمینه روانشناختی دارند، آنهایی که در زمینه علوم حوزوی و دینی تخصص دارند، در تبلیغات تخصص دارند، هنرمند و شاعر هستند و همه آنهایی که به نحوی در هنر ورود دارند، خواهش دارم و دستگاههای تبلیغاتی کشور به ویژه صدا و سیما، در فضای مجازی مردم را آماده کنیم. به نظرم اولین آمادگی این است که مردم بدانند درگیری جامعه با این ویروس کوتاهمدت نیست. باید خودمان را برای یک زمان بلندتر آماده کنیم. اگر آدم فکر کند که مثلا روزه سه روز هست، روز چهارم روزه گرفتن برای او خیلی سخت است، ولی اگر از اول بداند یک ماه است، خودش را برای یک ماه آماده میکند. حالا سر آن یک روز آخر که عید فطر هست یا نیست، اینجا محل بحث میشود. والا تا 29 روز خوب پیش میرود و همه با هم بدون هیچ مشکلی پیش میرویم، چون همه خودمان را برای این کار که عبادتی است، آماده کردیم.
در این زمینه هم باید خودمان را برای بلندمدت آماده کنیم، چون پایان آن را دقیق نمیدانیم. نمیتوانیم بگوییم این بیماری یک ماه دیگر یا دو ماه دیگر تمام میشود. ممکن است تا آخر امسال به نحوی با آن درگیر باشیم، پس بلندمدت فکر کنیم و خودمان را آماده کنیم. همه باید در این زمینه یاری و کمک کنند. میخواهم خدمت ملت عزیز و بزرگوار عرض کنم که در آغاز شیوع این بیماری، خیلی خوب شروع کردیم. یعنی بخشهای بهداشت و درمان، نیروهای مسلح، مردم، صدا و سیما، همکاریها همه در اواخر اسفند و در ماه فروردین و اوایل اردیبهشت خیلی خوب با هم همکاری کردیم. خیلی خوب توانستیم از آن روزهای سخت بگذریم، ولی این کار نیاز به استقامت و استمرار دارد. اگر استقامت عمومی رها شود و روی استمرار فکر نکنیم، ممکن است دستاوردهای گذشته خدای ناکرده مورد تردید قرار گرفته و یا حتی از بین برود.
این یک ویروسی نیست که فقط در بخش بیماری و درمان و اپیدمی یک چیز بزرگی است بلکه تمام روابط انسانی و تمام روابط بینالمللی را تحت تأثیر قرار داده است. شما میبینید یک عده با مرگ عزیزان خود مواجه هستند، یک عدهای با رنج جانکاه بخشی از مردم مواجه هستند، سختی معیشت برای بخشی از مردم هست، مشاغل برخی از رستهها تعطیل شده و لااقل مدتی تعطیل بوده و هنوز هم بعضیها تعطیل هستند و ضربه سختی به حمل و نقل، گردشگری، مراودات بینالمللی و تجارت بینالمللی و صادرات و واردات و آموزش و فرهنگ خورده است و حتی بخشهایی از پزشکی هم دچار مشکل شده و هنوز هم شاید دندانپزشکی ما برای فعالیت خود خیلی مشکل داشته باشد و رستههای دیگر پزشکی هم ممکن است هنوز دچار مشکل باشند. به یمن فداکاری جبهه سلامت ما و همه آنهایی که در خط مقدم جبهه سلامت بودند، پزشکان و پرستاران ما، بخشهای دیگر مدافعین سلامت، به یمن همکاری همه نیروهای مسلح، قوای دیگر و به یمن همکاری مردم تا امروز در مقابله با این ویروس سرفراز بودیم و با مقایسه کشورمان با وضعیت کشورهای دیگر و کشورهای پیشرفته میبینیم الحمدالله کارنامه ما کارنامه قابل قبولی است.
همدلی و انسجام رمز غلبه بر کرونا
دکتر روحانی در جلسه روز شنبه 31 خرداد با اشاره به همدلی و انسجام ملت ایران در مقابله با ویروس کرونا اظهار داشت: همکاری، همدلی، هماهنگی، انسجام رمز موفقیت است. اگر زیربنا و زیرساخت پزشکی و درمانی ما آماده نبود یعنی همان زیرساخت سال مثلا 91 بود، نمیتوانستیم پیش برویم و کاری که در این مدت و در هفت سال شد و در زیرساخت درمانی، طرح تحول سلامت کار عظیمی انجام گرفته، است که تعداد تختها، تعداد آی. سی. یوها، امکاناتی که امروز وجود دارد و پزشکان و پرستاران ما قابل مقایسه نیست و این زیرساخت بود که به ما کمک کرد. زیرساخت دیگری که در اختیار ما بود زیرساخت ارتباطات بود. اگر ما ارتباطات نداشتیم، فضای مجازی ساماندهی شده نداشتیم، پهنای باند نداشتیم و موبایل هوشمند در اختیار مردم نبود، خیلی کار سخت میشد و الان آموزش، خرید و فروش، اطلاعات ما و بسیاری از کارهای ما حتی در سوگواری که الان میگوییم در فضای مجازی بروید و کمک کنید چون راهی نداریم باید از فضای مجازی استفاده کنیم که این زیرساخت محکم و قوی در کشور ما بود که در این هفت سال ایجاد شد و کمک بسیار بزرگی به ما کرد. زیرساخت سوم و ساماندهی سوم شرکتهای دانشبنیان بود. اگر شرکت دانشبنیان ما همان 50 تا بود، الان چه کار میتوانست بکند؟ الان به جای 50 شرکت، 5 هزار شرکت دانشبنیان ما فعال است و همه افتخار میآفرینند و کار عظیم و بزرگی است که این زیرساختی است که آماده شده است.
اگر تلاشهای این چندساله در بخش کشاورزی نبود و باز هم امسال میخواستیم 6 میلیون تن گندم بخریم، چه کار میکردیم، از چه کسی میخریدیم، چه کسی به ما میفروخت و در چه شرایطی بودیم و کاری که در کشاورزی انجام گرفت، کاری که در انرژی انجام گرفت، خودکفایی که برای ما در بخشهای مختلف ایجاد شده است و در آب و برق اقداماتی که در این مدت انجام گرفته است که اگر در اینها دچار مشکل میشدیم، خیلی کار ما سخت میشد و زیرساختها و کارهای قبلی ما که باید تشکر کنیم و کارهایی که در این مدت انجام گرفت.
میخواهم از بخش اقتصاد کشور علیرغم اینکه میدانم مردم ما در بخش اقتصاد و معیشت هنوز هم مشکل دارند، تشکر کنم. تأمین ارز برای کالاهای مورد نیاز ما در این مدت و شما میدانید در فروردین و اردیبهشت صادرات نداشتیم، صادرات ما قطع بود، مرزهای ما بسته بود و در این شرایط تحریم و در شرایط سختی که داریم، ارز تأمین شده و ما ارز را برای کالاهای اساسی، ضروری و برای مواد اولیه تا امروز تأمین کردیم و باز هم تأمین میکنیم. کار سادهای نیست که حقوقها سر موقع و بستههای معیشتی و یارانه مردم در روز معین پرداخت شده است، پشت آن، کار و تلاش و گرفتاری داشته و کار بزرگی در بخش اقتصاد است. کمکهایی هم در حد توان برای آنهایی که بیکار شدند و مشکل داشتند، انجام دادیم و یک بسته ویژه کرونا برای 4 ماه به 3 میلیون خانواری دادیم که در شرایط معیشتی مناسب نبودند و یک کار عظیم و بزرگی است که اینها با هم انجام گرفته است. میخواهم خدمت مردم عزیز عرض کنم که همه بازگشایی و فعالیت اقتصادی منوط به رفتار عمومی ما است اگر همه اقدامات لازم را انجام دادیم، مراعات کردیم و دستورالعمل را پیاده کردیم به خوبی همانطور که تا امروز موفق بودیم، موفق خواهیم بود و با کمترین تلفات و فوتیها میتوانیم عبور کنیم.
اگر رفتار عمومی ما خدای ناکرده در این شرایط منطبق نباشد و باز هم تاکید اگر آزمایش کسی مثبت هست، اولا دستگاهی که تشخیص میدهد باید به خانواده طرف و محل کار او اطلاع بدهد و این وظیفه است. متاسفانه هنوز هم این دستور به خوبی و با دقت و با کمال اجرا نمیشود. بعضیها هستند که فکر میکنند اگر مثبت شدند نباید به کسی بگویند و باید این را مخفی کنند. کسی که مثبت شده اگر در خانواده رفت و در جامعه تردد کرد، اگر مراعات نکرد و خودش را در خانه قرنطینه نکرد این خود بزرگترین خطر است. تست یک نفر مثبت بوده و به مراسم عروسی و یا عزا رفته و یا در یک اجتماعی حضور یافته و تعداد زیادی را مبتلا کرده و آمار واقعی اینها وجود دارد. یک نفر با علایم مثبت رفته به بازار ماهی فروشی و همه را مبتلا کرده، یک نفر دیگر در مراسم عروسی 100 نفر را مبتلا کرده است. بزرگترین وظیفه ما این است که اگر دیدیم بیمار هستیم به گوشه و کناری برویم و دوره 14 روز کمتر یا بیشتر است را بگذرانیم، این مساله مساله بسیار مهمی است. میخواهم بگویم برخی از مراقبتها ممکن است خیلی سخت نباشد، زمان آن هم محدود به14 الی 15 روز باشد اما آثار مهمی برای سلامت مردم و برای کادر درمان دارد.
امروز خدمت مردم عزیز عرض کنم که تصمیمات خوبی در این جلسه اتخاذ کردیم که فهرست آن را برای اطلاع مردم عرض میکنم. اول اینکه مبنای اینکه میگوییم فلان جا قرمز است از این به بعد کل استان نخواهد بود یعنی نمیگوییم استان خوزستان قرمز است میگوییم این 5 یا 10 شهر این استان است. پس مبنا استان نیست مبنای ما شهرستان است این به خاطر دقت در عمل است و برای اینکه بدانیم در چه مرحلهای و کجا باید فعالیتمان را تشدید کنیم. مساله دوم اینکه هر استانی که بخشی از آن استان یا شهرستانهای آن دچار مشکل میشوند بلافاصله ستاد استانی آن پیشبینیهای لازم را بکند و محدودیتهایی که فکر میکند برای آن شهرستانها ضروری است را بلافاصله برای کمیته بهداشتی و درمانی ما بفرستد و کمیته اجتماعی - امنیتی این موارد را بررسی کنند و محدودیتی را که وزیر بهداشت و درمان و وزیر کشور به نتیجه رسیدند را اعلام کنند و با تأیید رئیس جمهور اجرایی و عملیاتی شود. بنابراین ممکن است محدودیت دیگر برای کشور و برای کل استان نباشد اما برای بخشی از استانها محدودیتهای ویژهای باشد، این جزو تصمیمات امروز بود که امیدواریم سازوکار آن زودتر آماده شود.
نکته دومی که در این جلسه مطرح شد و بنا شد برای آینده در یکی دو هفته آینده درباره آن تصمیم نهایی بگیریم، الزام استفاده از ماسک در بعضی از موارد هست. الزام استفاده از ماسک بیشتر برای یک فضایی است که جمعیتی در آن هست و سرپوشیده است. در آنجا استفاده از ماسک الزامی است. این باید دقیقتر مشخص شود، منتها باید قبل از الزامی کردن - که ممکن است یک هفته دیگر یا کمتر یا بیشتر آن را الزامی کنیم -، باید ماسک به وفور و ارزان در اختیار مردم قرار گیرد که وقتی الزام میکنیم، ماسک، ولو ماسک پارچهای و قابل شستشو باشد، در اختیار مردم قرار بگیرد. این هم موردی است که این آمادگی باید باشد. ممکن است برای مناطق قرمز یا هر کجای دیگری که وزارت بهداشت و درمان لازم بداند، استفاده از ماسک را الزامی و ضروری کنیم. مساله بعدی که در این جلسه مطرح شد بحث زندانها بود. دستورالعمل خوبی وزارت بهداشت و درمان به عنوان پروتکل برای نگهداری زندانیان تهیه و ابلاغ کرده که زندانهای کشور بر مبنای آن عمل میکنند. اگر جایی در زندانی، پزشک دارد و جایی پزشک ندارد، به هر حال فردی را برای نظارت مسوول میکند و اگر وزارت بهداشت و درمان ببیند که پروتکلها دقیق اجرا میشود، به بهترین شکل بشود ان شاءالله. همینطور اگر محل اختلاف و بحث بود، میآید در کمیته اجتماعی - امنیتی مطرح میشود.
وی در ادامه این جلسه تصریح کرد: در دو جا الحمدالله شرایط، شرایط مناسبی بود. یک سالمندان هستند که بحمدالله شرایط خوب و مراقبتهای خوبی شده و دیگری زندان بوده که تلاش شده زندان را خلوت کنند. به آنهایی که میتوانند مرخصی بدهند، مرخصی دادند. باز هم اگر لازم باشد مرخصی خواهند داد. این را هم به هر حال امیدواریم درباره چارچوب آن تصمیمگیری شود و بر این مبنا اجرا شود. اما مورد آخر مربوط به آموزش هست. امروز در این جلسه تصمیم گرفته شد که دانشگاهها 15 شهریور فعالیت خود را آغاز کنند. البته این فعالیت، فعالیت توام با فضای حقیقی و فضای مجازی است. بخشی از آن در فضای مجازی و بخشی در فضای حقیقی و تسهیلات لازم را فراهم میکنند. کلاس خلوت، خوابگاه خلوت، این دو تا اصل است. کلاس شلوغ، خوابگاه شلوغ ممکن است مشکل درست کند. بنابراین باید اجازه بدهند به همه دانشجویان که اگر در دانشگاه دیگری قبول شدند، در دانشگاه موطن خود و محل زندگی خود بتوانند ترم آینده را انتخاب کنند و فعلا آنجا تحصیل را ادامه دهند. برای اینکه بتوانیم ازدحام را عمدتا در خوابگاه کنترل کنیم و دانشگاهها بتوانند فعالیت خودشان را انجام دهند. همین زمان هم برای آموزش و پرورش خواهد بود. 15 شهریور آموزش و پرورش در سراسر کشور آغاز به کار خواهد کرد، منتها اجازه داده شد که آموزش و پرورش از اول تا پانزدهم شهریور، به تناسب استانها این آغاز فعالیت آموزشی خود را اعلام کند، چون برنامهای دارد که بخشی از آموزش در فضای مجازی، بخشی هم در فضای حقیقی باشد. ممکن است بعضی از جاها نوبتی باشد، تعداد دانشآموزان را بخواهند تقسیم کنند و عدد آن به گونهای باشد که یک روز در میان لازم باشد مدرسه بروند. بنابراین ممکن است تعطیلی پنجشنبه هم به این دلیل حذف شود، تا ان شاءالله بتوانند این کار را انجام دهند.
آخرین نکتهای که در جلسه بر آن تاکید شد، مربوط به کمیته تبلیغات بود تا در این زمینه، آنهایی که مرتب بحث پساکرونا را مطرح میکنند و میگویند کرونا که تمام شد چه خواهد شد؟ کار کند. چیزی که حالا نه روز، نه هفته، نه ماه آن معلوم است! پیشبینیهای آنها معمولا نادرست است و مردم را مضطرب و نگران میکنند. هم صدا و سیما و هم بخشهای دیگر تبلیغاتی چارچوبی خواهند داشت و مردم را آگاه میکنند. مردم عزیز مثل همیشه در کنار بخش بهداشت و درمان، متخصصین کشور و دولت و همه در کنار هم خواهیم بود و ان شاءالله از این روزهای سخت عبور خواهیم کرد.
*س_برچسبها_س*- برچسبها:
- آموزش و پرورش
- استان تهران
- استان خوزستان
- استان مازندران
- اقتصاد کشور
- امام صادق
- ایلام
- تبریز
- تهران
- حضرت محمد
- خرید مسکن
- دفاع مقدس
- راه و شهرسازی
- رشت
- روانشناسی
- سیاست خارجی
- صدا و سیما
- قزوین
- کرج
- گردشگری
- محیط زیست
- مشهد
- نقدینگی
- نیروی انتظامی
- وزارت بهداشت
- وزارت راه و شهرسازی
- وزیر بهداشت
- یزد
- یمن
- بازار مسکن
- بانک مرکزی
- بازار ارز
- حسن روحانی
- ویروس کرونا