جهش تولید؛ دروازه ورود ایران به 1400
تهران - ایرنا - رئیسجمهوری جهش تولید را رمز عبور از مشکلات کشور دانسته و تصریح داشته که تحقق شعار جهش تولید با همکاری، همفکری و تلاش همگانی، آینده ایران را روشن و مردم را امیدوار میسازد.
توسعه برنامه دولت الکترونیک، تبیین برنامههای دولت در مواجهه با بیماری کووید 19، تشریح برنامهها و طرحهای اقتصادی دولت، جایگاه جهش تولید در آینده اقتصاد ایران و... از مهمترین محورهای اظهارات رئیسجمهوری در یک هفته اخیر بوده است.
این گزارش اهم اظهارات رئیسجمهوری در یک هفته گذشته منتهی به یکشنبه 25 خرداد را طبقهبندی کرده است.
جهش تولید رمز عبور از مشکلات کشور برای ورود به قرن جدید است
دکتر حسن روحانی روز دوشنبه 19 خرداد 99 در دومین جلسه برنامهریزی برای تحقق شعار جهش تولید، اظهار داشت: با تلاش همهجانبه در مسیر جهش تولید باید نقشهها و برنامههای دشمنان ایران و ملت را که همواره به دنبال ناکارآمد نشان دادن نظام و دولت بودهاند، نقش بر آب میکنیم. رئیسجمهور بابیان اینکه تحقق شعار جهش تولید نماد تمامعیار کارآمدی نظام خواهد بود، گفت: توسعه، پیشرفت و آبادانی کشور با جهش تولید، افزایش امید، اعتماد و رضایت مردم را به دنبال خواهد داشت. دکتر روحانی با تأکید بر اینکه محقق شدن شعار جهش تولید و اشتغال فراگیر نیازمند یک همکاری همهجانبه و تلاش همگانی است، خاطرنشان کرد: باید در نظر داشته باشیم که تحقق این شعار صرفا بر عهده دولت و یک دستگاه خاص نیست اگرچه میدانداری آن با دولت است. رئیسجمهور با تأکید بر پررنگ بودن نقش و سهم مردم در تحقق شعار جهش تولید، تصریح کرد: مشارکت جدی و نقشآفرینی مردم و مساعدت و همکاری همه قوا و دستگاهها در این موضوع ضروری و لازم است. دکتر روحانی با اشاره به اهمیت نقش دستگاههای تبلیغاتی و رسانهای در این زمینه، گفت: دستگاههای اجرایی و تبلیغاتی میبایست با ارائه راهکارها، شیوهها و آموزشهای مؤثر و کارآمد، نحوه مشارکت مردم در تحقق این شعار را تبیین و تحلیل کنند تا مردم بتوانند با مشارکت فعال خود نقشآفرین باشند.
رئیسجمهور در ادامه گفت: دولت و تمامی وزرا و روسای دستگاهها باید با تلاشهای خود و همکاری با سایر قوا ازجمله مجلس شورای اسلامی در تصویب قوانین و سازوکارهای حقوقی تقویتکننده جهش تولید و حذف قوانین دست و پاگیر و موانع پیش روی تحقق این شعار تلاش کنند. دکتر روحانی همچنین در این جلسه با تعیین مأموریتهای ویژه برای دستگاههای اجرایی برای پیشرفت کشور، تأکید کرد: هر دستگاهی باید راهبرد خود را در این زمینه مشخص و بهطور مداوم گزارشها، اطلاعات و فعالیتهای خود را با دقت و پردازش مناسب منتشر و منعکس کند. رئیسجمهور همچنین با تأکید بر خودداری از انعکاس گزارشها و اطلاعات غیرموثر، اظهار داشت: ارائه گزارشها و اطلاعات باید بهگونهای باشد که مردم دریافت عینی و ملموس از اثربخشی اقدامات دستگاهها داشته باشند.
مشارکت رسانهها در تحقق شعار جهش تولید
دکتر روحانی با اشاره بهضرورت طراحی پیوست رسانهای و افکار عمومی از سوی دستگاهها در راستای معرفی دستاوردها و اقدامات برای تحقق شعار تولید، افزود: تمامی دستگاههای تبلیغاتی کشور اعم از رسانه ملی، خبرگزاریها و روزنامهها باید در این زمینه مشارکت داشته باشند. رئیسجمهور تأکید کرد: ارائه این دستاوردها صرفا بیان اقدامات دولت و یا یک دستگاه اجرایی یا اقتصادی خاص نیست بلکه دستاورد ملت، نظام و حاصل همکاری قوای سهگانه و نیروهای مسلح کشور است که در سختترین سال باوجود اعمال تحریمهای شدید و غیرقانونی و همچنین پیامدهای سخت شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد کشور و جهان، بهدستآمده است. دکتر روحانی با اشاره به اقدامات دولت تدبیر و امید در دو دوره یازدهم و دوازدهم از این دوران بهعنوان دوران گشایش و پیشرفت یادکرد و گفت: در دولت یازدهم اگرچه تحریمها برقرار بود، اما با اقداماتی مانند توافق اولیه در 100 روز اول و تعدیل تحریمها ماهانه 700 میلیون دلار از اموال بلوکهشده ایران آزاد میشد و اقدامات بسیار مهمی انجام گرفت که درنهایت به توافق هستهای و موفقیت درزمینه هستهای و رفع تحریمها منجر شد. رئیسجمهور افزود: در دوره سهساله اخیر یعنی دوره مقاومت و بردباری پس از خروج آمریکا از برجام باسیاست ذاتی آمریکاییها یعنی قرار دادن زانو بر گلوی مخالفان خود مواجه شدیم و آن همین اقدامی است که امروز بهوضوح در آمریکا شاهد آن هستیم.
نگذاشتیم زانوی تروریسم اقتصادی آمریکا نفس تولید و نشاط کشور را تنگ کند
به گفته دکتر روحانی، آمریکاییها باسیاست «زانو بر گلو» شدیدترین تحریمها را علیه دولت و ملت ایران اعمال کردند و هدفشان این بود که مردم در تأمین اولیهترین امکانات زندگی خود نظیر انرژی، آب، برق، گاز، مواد غذایی و دارو دچار مشکل شوند و با افزایش فشارها این روند به فروپاشی کشور منجر شده و آنها بتوانند به هدف اساسی خود که از ابتدا آن را دنبال میکردند، یعنی تغییر نظام سیاسی در ایران برسند. رئیسجمهور افزود: امروز پس از گذشت بیش از 2 سال از فشار آنان دولت با هدایتهای رهبری و همراهی مردم و وحدت و انسجامی که در جامعه به وجود آمده، نگذاشته زانوی آمریکاییها برگلوی ملت فشار آورده و نفس آنها را تنگ کند.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: امروز نهتنها در تأمین کالاهای اساسی زندگی مردم ازجمله غذا و دارو و خدمات ضروری موردنیاز دچار مشکل نیستیم، بلکه حتی توانستهایم علیرغم سنگینترین و شدیدترین تحریمهای اقتصادی رشد منفی اقتصادی را جبران کرده و حتی در برخی زمینهها شاهد رشد و پیشرفت باشیم. رئیسجمهور با اشاره به اینکه در برخی از بخشها حرکتهای خوبی انجامشده و اقداماتی به ثمر رسیده که فوق انتظار بوده است، گفت: درزمینه رفاه اجتماعی و بهرهمندی اقشار کم برخوردار کار بزرگی انجامگرفته و مستمریبگیران توانستهاند 9 برابر مستمری دریافت کنند. دکتر روحانی با اشاره به اینکه در سالهای قبل از دولت تدبیر و امید میزان اضافهحقوق کارمندان با تورم همخوانی نداشت، گفت: در دولت تدبیر و امید تلاش کردهایم نسبت واقعی میان تورم و افزایش حقوقها و مزایا وجود داشته باشد و در حوزههای دیگر مثل فناوری، شرکتهای دانشبنیان، دولت الکترونیک، گردشگری و محیطزیست نیز شاهد پیشرفتهای بسیار خوبی بودهایم. رئیسجمهور با تقدیر از تمامی دستاندرکارانی که در این سالها با مقاومت و بردباری زمینههای رشد و پیشرفت را در کشور به وجود آوردهاند، به حرکتهای امیدآفرینی که اخیرا در بورس آغازشده، اشاره کرد و افزود: باید این تلاشها بهگونهای برنامهریزی شود که با شفافیت و تعادل دقیق در این بازار بتوانیم این حرکت بزرگ را ماندگار کنیم و مردم احساس کنند که یک اقدام مؤثر در اقتصاد کشور وزندگی آنها انجامگرفته است.
رئیسجمهور بیان داشت: اگرچه این دولتبهدولت صلح و ثبات معروف شده، اما اقدامات و تلاشهای صورت گرفته در حوزه قدرت ملی و ازجمله قدرت دفاعی و تأمین تجهیزات موردنیاز بخش دفاعی کشور بههیچوجه با دورههای قبل قابلمقایسه نبوده و درمجموع کار عظیم و بزرگی در طول سالهای گذشته از عمر دولت تدبیر و امید انجامشده است. در این جلسه مقرر شد در چارچوب سیاستها و برنامههایی که اعلام شد، وزارت کشور میبایست با ابلاغ به استانداران مسئولان مناطق و نواحی در خصوص هماهنگی با وزارتخانهها و دستگاههای محلی و منطقهای دستاوردهای دولت و کشور را درزمینه سلامت مردم و رشد تولید و فعالیتهای انجامشده در طول سالهای گذشته در دولت تدبیر و امید تبیین و اطلاعرسانی کنند. دکتر روحانی همچنین ارتباط مستمر مردم با کارشناسان و متخصصان در تحقق اهداف نظام را امری ضروری و قابلتوجه دانست و افزود: در آستانه ورود به سده جدید، کشور میبایست دستاوردهای بزرگ در مسیر توسعه و پیشرفت داشته باشد و تحقق شعار تولید، دروازه ورود ایران به سال 1400 و قرن جدید خواهد بود.
توسعه زیرساختها و عمران و آبادانی کشور همواره از رئوس فعالیتهای دولت بوده است
دکتر حسن روحانی، رئیسجمهور، در جلسه سهشنبه 20 خرداد 1399 بابیان اینکه آزادسازی سهام عدالت اقدام بزرگی بوده که بعد از سالها تلاش دولت اتفاق افتاده است، گفت: امروز مردم صاحباختیار سهامی شدهاند که تا قبل از آن باوجود اختصاص سهام، مالکیت روشنی نبود و اختیاری برای مدیریت این سهام نداشتند. رئیسجمهور اظهار داشت: دولت تلاش کرده است در روندی کاملا شفاف و ضابطهمند، مردم سهامی را که قبلا به نام آنها بوده، در دست بگیرند و درعینحال چرخ اقتصادی کشور نیز به تحرک بیشتر واداشته شود. دکتر روحانی بورس را نقطه امیدی دانست که در این شرایط خاص اقتصادی کشور، موجب افزایش حضور مردم در اقتصاد شده است و باید شورای عالی و سازمان بورس مراقبت لازم نمایند که این فضای مطمئن برای مردم بیشازپیش امیدآفرین باشد و باید تلاش کرد بازار بورس با قدرت به کار خود ادامه دهد. رئیسجمهور تصریح کرد: از افتخارات کشور این است درحالیکه کرونا با همراهی مردم مدیریتشده، بورس و بازار سرمایه نیز با مشارکت مردم رونق گرفته است. رئیسجمهور تأکید کرد: با روشهای مناسب باید مانع آن شویم عدهای که در کمین سهام مردم و تصرف صندلیهای مدیریتی هستند بتوانند این سهام را باارزش کمتر خریداری کنند.
دکتر روحانی با بیان اینکه وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان بورس باید جوانب و ضوابط مدیریت این سهام را به شکل دقیق مشخص کنند، افزود: نحوه اطلاعرسانی و آموزش به مردم در خصوص مالکیت و تعامل در این زمینه از جمله واگذاری، نگهداری و اطلاعرسانی درباره میزان سود و شرکتهای مرتبط با این سهام بسیار مهم است. رئیسجمهور واگذاری اختیار معامله سهام عدالت به مالکان را گامی بزرگ در واگذاریهای اقتصادی توصیف و تصریح کرد: این واگذاری هم از لحاظ حجم سهام و هم به لحاظ تعداد افراد سهامدار که بیش از 49 میلیون نفر را در برمیگیرد، اهمیت زیادی در ارتقای نقشآفرینی مردم در عرصه اقتصاد دارد. دکتر روحانی با اشاره به اینکه طبیعتا مردم سؤالات و ابهامات زیادی درزمینه چگونگی سهامداری یا فروش سهام خوددارند، خاطرنشان کرد: مسئولان سازمان بورس باید توجه داشته باشند که آرامش در بازار بورس و در نزد مردم تأثیر بسیار زیادی در رونق بازار سرمایه دارد. دکتر روحانی با بیان اینکه بازار سرمایه باید با تکیهبر آزادسازی و تقویت سهام عدالت، اقتصاد شفاف و سالم را هم تقویت کند، گفت: تهدیدی که از ناحیه برخی روشهای مخرب معمولا متوجه بازارهای دیگر است، نباید متوجه بازار سرمایه و سهامداران آن بهخصوص مالکان سهام عدالت باشد. لذا به همه مسئولان مرتبط تأکید میکنم مراقبت لازم را از این بازار به عملآورند.
رئیسجمهور اضافه کرد: سامانهای که برای اطلاعرسانی مستقیم مردم از تحولات و اتفاقات مرتبط با سهام عدالت راهاندازی شده است، میتواند در عین پاسخگویی به ابهامات و سؤالات، هم برای سهامداران و هم برای مدیران شرکتهای سرمایهگذاری اصلی اعتمادآفرین باشد. دکتر روحانی بابیان اینکه در واگذاری اختیار سهام عدالت به مالکان آن، بهصراحت به مردم اعلام کردهایم که دولت از این به بعد صاحباختیار ثروت و سهام آن نیست، اظهار داشت: به مردم اعلامشده است که ازاینپس برای مدیریت دارایی خود درزمینه سهام عدالت مالک و کاملا صاحباختیارند و خود میتوانند در مورد نحوه استفاده از حق مالکانه تصمیم بگیرند، البته توصیه دولت این است که دارندگان، سهام خود را نفروشند و از منافع بلندمدت آن بهرهمند شوند. دکتر روحانی با تأکید بر ضرورت تقویت و تعمیق بازار سرمایه از وزارت امور اقتصادی و دارایی و شورای عالی بورس خواست برای راهاندازی بورس املاک تلاش و سرعت عمل داشته باشند. دکتر روحانی با بیان اینکه بارها تأکید کردهایم درحالیکه با قدرت در حال مقابله با تروریسم اقتصادی آمریکا و مبارزه با تحریم هستیم، توسعه و پیشرفت کشور را از یاد نبردهایم، تصریح کرد: توسعه زیرساختها و عمران و آبادانی کشور همواره از اصلیترین رئوس فعالیتهای دولت بوده است.
رئیس جمهور افزود: توسعه زیرساختهای ارتباطی ازجمله اقدامات بزرگ دولت تدبیر و امید در جهت تحقق توسعه در کشور و درعینحال گامی مهم در راستای تحقق حکمرانی دقیق و مطلوب است، بر این اساس ایجاد زیرساختهای ارتباطی برای تکمیل پروژه بزرگ دولت الکترونیک اقدامی بنیادین محسوب میشود. دکتر روحانی خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته اقدامات مؤثر و مفیدی در راستای تکمیل پروژه دولت الکترونیک انجامشده که البته کافی نبوده است. تا پایان امسال همه دستگاههای اجرایی موظف به اقدامات مؤثر برای تکمیل، راهاندازی و بهرهمندی مردم از شبکه دولت الکترونیک هستند. رئیسجمهور گفت: دولت الکترونیک نهتنها در زندگی روزمره مردم خدمات اداری و دیوانی را تسهیل و تسریع میکند، بلکه مؤثرترین اقدام در راستای ایجاد شفافیت و مقابله واقعی با فساد است. دکتر روحانی بابیان اینکه محدودیتهای ایجادشده درروند مقابله با کرونا هم به آحاد مردم و هم به مسئولین نشان داد که دولت الکترونیک چه نقش بزرگی در عرصه اجتماع ایفا میکند، اظهار داشت: با تکیه بر این تجربه بزرگ میتوانیم بگوییم که دولت الکترونیک زمانی به شکل مطلوب ایجاد شده است که مردم برای انجام امور اداری و دیوانی در زندگی روزمره خود، کمترین نیاز به مراجعه به دستگاهها و ادارات دولتی و اجرایی را داشته باشند. رئیسجمهور تصریح کرد: استقرار کامل دولت الکترونیک به معنای آن خواهد بود که مردم با سهولت، سرعت، دقت و شفافیت تمامی خدمات اداری خود را بدون نیاز به مراجعه حضوری دریافت خواهند کرد. در این جلسه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گزارشی از پیشرفت اقدامات این وزارتخانه درباره اجرای دولت الکترونیک و چالشهای پیش رو برای الکترونیکی کردن برخی فرایندهای بانکی، استعلامات مربوط به نیروی انتظامی و همچنین بانکهای اطلاعاتی مدارک تحصیلی ارائه داد. رئیسجمهور پس از استماع این گزارشها از وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیسکل بانک مرکزی خواست، رفع موانع الکترونیکی سازی و فرایندهای بانکی را با جدیت پیگیری کنند.
دولت الکترونیک مؤثرترین اقدام در راستای ایجاد شفافیت و مقابله واقعی با فساد است
دکتر روحانی وزیر کشور را مأمور پیگیری اتصال کامل نیروی انتظامی جمهوری اسلامی به دولت الکترونیک و پاسخگویی برخط به نیازهای مردم کرد. رئیس جمهور از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز خواست در مهلت مقرر یکماهه، یکپارچهسازی بانکهای اطلاعاتی مدارک تحصیلی را حلوفصل کند. رئیس جمهور همچنین اجرای اقدامات باقیمانده از سلامت الکترونیکی بهویژه نسخه صفحهای الکترونیکی را مورد تأکید قرارداد. در این جلسه، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور نیز گزارشی از خدمات دستگاههای اجرایی، اصلاح فرایندهای ارائه خدمت با همکاری دستگاهها و تخصیص شناسه یکتا به هر خدمت دولتی را ارائه کرد. رئیسجمهور نیز با اشاره به خدمات سازمان امور اداری و استخدامی درزمینه راهبری دستگاههای اجرایی و استقرار سامانههایی برای ارائه خدمات به شکل الکترونیک، تأکید کرد: تا پایان دولت دوازدهم تمام برنامههای دولت الکترونیک باید اجرایی و مستقر شود. رئیسجمهور با اشاره به اینکه تاکنون 57 درصد خدماتی که میتوانست الکترونیکی شود، انجامشده، تأکید کرد که این روند باید بهسرعت ادامه یابد.
تا خروج کامل از شرایط کرونایی راهی جز تغییر سبک زندگی نداریم
دکتر حسن روحانی روز چهارشنبه 21 خرداد 1399 در جلسه هیات دولت با تاکید بر اینکه سلامت مردم همچنان مسئله اول ما است، بر ضرورت نظارت دقیق دستگاههای نظارتی و همچنین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر رعایت و اجرای دستورالعملهای پزشکی از سوی مردم و صاحبان مشاغل و اصناف تاکید کرد. دکتر روحانی اظهار داشت: در زمینه ویروس کرونا به دلیل بازگشاییهایی که در طول دو ماه گذشته به تدریج انجام شده بهطور طبیعی بایستی بااحتیاط و خود مراقبتی بیشتر بتوانیم در برابر خطرات احتمالی این ویروس مقابله کنیم.
رئیسجمهور اضافه کرد: امروز با تلاشهای انجامشده موفق به مهار این ویروس در کشور به استثنای چند استان شدهایم و در این چند استان نیز تلاشهای مضاعفی در حال انجام است تا از شرایط قرمز خارجشده و وضعیت مناسبی به وجود بیاید. دکتر روحانی خاطرنشان کرد: امروز نه کرونا پایان یافته و نه تابستان و گرمای هوا میتواند نسبت به این ویروس تأثیرگذار باشد لذا ضرورت دارد دستگاههای نظارتی از جمله وزارت کشور، بهداشت و درمان، صمت، دادگستری و اصناف مراقبت و دقت کنند که بازگشاییها در کشور که از ابتدا مشروط بر این بوده که همه مردم به دستورالعملها توجه کنند موجب آسیب نشود. رئیسجمهور با اشاره به افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در هفتههای اخیر، اظهار داشت: بخشی از این افزایش به خاطر انجام تستهای آزمایشگاهی است. یعنی امروز تست زیادی در سراسر کشور انجام میگیرد و به طور طبیعی وقتی تست بیشتری انجام میشود شناسایی بیمار هم بیشتر میشود و این جنبه منفی ندارد و مردم نگران نباشند.
دکتر روحانی با بیان اینکه توانمندی وزارت بهداشت و درمان همچنان بسیار بالاتر از فشار این ویروس در کشور است، گفت: در شرایط فعلی بهغیراز بخش تحول سلامت، کارهای دیگری هم انجام میدهیم یعنی برای درمان بیماران و یافتن واکسن این ویروس تلاش میکنیم و همچنین برای نیازمندیهایی که کشور از لحاظ بهداشت و درمان دارد، بخشهای تولیدی بویژه شرکتهای دانشبنیان تلاش بسیار خوبی انجام دادهاند و در این زمینه حتی در بعضی از تولیدات خود صادرکننده هستیم و برخی از کشورها متقاضی خرید امکانات بهداشتی و ضد عفونی از ایران هستند. رئیسجمهور در ادامه با تاکید بر اهمیت موضوع حملونقل شهری خاطرنشان کرد: باید در این زمینه همه شهرداریها بهویژه شهرداری تهران، مراقبت زیادی انجام دهند زیرا یکی از جاهایی که میتواند مشکلآفرین باشد، مترو و اتوبوس است و اگر مردم از وسایل حفاظتی مثل ماسک استفاده نکنند حتما با مشکلاتی مواجه میشویم. دکتر روحانی بابیان اینکه در مقابله با ویروس کرونا از ابتدا با همکاری، یاری و وحدت مردم پیش رفتیم، گفت: بازهم از مردم عزیز و بزرگوار میخواهیم که در این زمینه ما را یاری کنند و مطمئن هستم با یاری مردم در چند استان باقیمانده هم به مرحله مهار ویروس خواهیم رسید. رئیس جمهور همچنین آموزشوپرورش را به استفاده از امکانات فضای مجازی در ایام تابستان در راستای آموزش و تقویت دانشآموزان توصیه کرد و گفت: از وزارت آموزشوپرورش میخواهم در این ایام که دانشآموزان فراغت و فرصت دارند از امکاناتی که در فضای مجازی به وجود آمده برای تکمیل آموزشهایی که دانشآموزان در سال گذشته داشتند و همچنین برای پر کردن ساعات فراغت آنها و هم برای اینکه خود مراقبتی و مهارت آنها را در شرایط فعلی تقویت کنند، استفاده نمایند.
دکتر روحانی در بخش دیگری از سخنان خود بابیان اینکه کرونا هنوز تمام نشده، خطاب به مردم خاطرنشان کرد: راهی نداریم جز اینکه سبک زندگی خود را عوض کنیم. یعنی تا زمانی که این ویروس وجود دارد و تا زمانی که دنیا به واکسن مطمئنی در مورد کرونا برسد، راه دومی وجود ندارد. رئیسجمهور با تأکید بر اینکه بازگشاییها باید بهتدریج ادامه پیدا کند، گفت: در این هفته و هفته آینده هم مواردی از بازگشایی راداریم. البته باید قدمبهقدم و بااحتیاط صورت بگیرد. اما راهحل اصلی تغییر سبک زندگی است. ایشان اظهار داشت: ما در معاشرت با خانوادهها و دوستان، آداب، برخوردها و رسومی که داشتیم و در مراسمهایی که به مناسبتهایی خواهیم داشت همهجا باید مراعات کنیم و سبک زندگی را برای مدتی تغییر دهیم تا از این شرایط خارج شویم، ممکن است خروج از این شرایط برای ماهها طولانی شود.
دکتر روحانی افزود: نکته دومی که میخواهم تأکید کنم اینکه مردم آگاه هستند که کشور ما از آغاز سال 97 با یک تحریم شدید بینظیر از طرف حاکمان کاخ سفید مواجه شد و متأسفانه با رعب و وحشت کشورهای دیگر را هم وادار کردند در برخی موارد همکاریها را کم یا قطع کنند. دکتر روحانی با بیان اینکه از اواخر سال 98 هم که ویروس کرونا اضافه شده با شرایط دشوارتری روبرو هستیم، افزود: همه باید به این مسأله توجه کنند که در چه شرایطی کشور را مدیریت و اداره میکنیم. نمیخواهم دولت هرگز در مسأله حاشیهسازیها وارد شود و در 14 ماهی که از دولت باقی مانده، همه توانمان را باید برای حل مشکلات و رفاه مردم و تکمیل طرحهای نیمهتمام، بگذاریم. رئیس جمهور خاطرنشان کرد: دولت در هر هفته افتتاحهای زیادی انجام میدهد و در همین هفته در پنجشنبه 4 هزار و 800 میلیارد تومان، طرح و پروژه صنعتی و معدنی افتتاح خواهد شد. البته افتتاحها مخصوص روزهای پنجشنبه نیست و در همه روزها مسوولین اجرایی طرحها و پروژههای مختلفی را در سراسر کشور به افتتاح میرسانند و این به معنای نشاط و فعالیت در کشور برغم همه این فشارها است. دکتر روحانی بابیان اینکه در شرایط فشار فوقالعاده تحریم در این سالها، در سال حدود 50 میلیارد دلار درآمدمان کم شده است، گفت: کل بودجه سال 99، 570 هزار میلیارد تومان و در سال گذشته 448 هزار میلیارد تومان بوده است و 50 میلیارد دلار یعنی 870 هزار میلیارد تومان و این حدود 2 برابر بودجه پارسال و 300 هزار میلیارد تومان بیشتر از کل بودجه امسال است. با چنین شرایطی هر دولتی در دنیا به زانو درمیآمد اما مردم ایران ایستادگی کردند، قوای دیگر همکاری و رهبر معظم انقلاب حمایت کردند و دولت نیز در صحنه بود. رئیسجمهور تصریح کرد: در این شرایط همه توان خودمان را برای تولید بکار خواهیم گرفت و تا پایان سال، پروژههای بسیار عظیمی را افتتاح خواهیم کرد.
اقدامات انجام شده درمورد دریاچه ارومیه عظیمترین کار محیط زیستی در تاریخ کشور است
دکتر روحانی با اشاره به اقدامات دولت برای احیای دریاچه ارومیه اظهار داشت: موضوع دریاچه ارومیه که اولین وعده دولت به مردم آذربایجان و غرب کشور بود که اهمیت ویژه محیط زیستی داشت، با طرحهایی که تا دیماه افتتاح خواهد شد، 600 میلیون مترمکعب آب وارد دریاچه میشود و در این راستا، تونلی به طول 36 کیلومتر در حال حفاری است. یعنی دولت در این شرایط سخت تحریمی، 36 کیلومتر تونل را تکمیل میکند تا آب را وارد دریاچه ارومیه کند. رئیسجمهور اضافه کرد: 90 درصد گردوغبار دریاچه ارومیه در طول دولت یازدهم و اوایل دولت دوازدهم مهارشده و 10 درصد هم تا پایان امسال مهار خواهد شد و این عظیمترین کار محیط زیستی است که در تاریخ کشور انجامگرفته است و دولت یازدهم و دوازدهم بهحق دولت محیطزیست بوده و درزمینه محیطزیست کارهای بسیار عظیم و بزرگی انجامگرفته است. دکتر روحانی با تأکید بر اینکه از همه میخواهم اگر از دولت انتقاد دارند، خیلی راحت و با زبان روان انتقاد کنند، اما درعینحال شرایط را در نظر بگیرند و انصاف را رعایت کنند، اظهار داشت: دولت هرگز وارد حاشیهسازی نخواهد شد. رئیسجمهور با اشاره به اقدامات دولت یازدهم و دوازدهم درزمینه رشد اقتصادی و مهار تورم گفت: امروز شرایط زندگی مقداری برای مردم سختتر شده است و نتوانستیم روند کاهش تورم را به خاطر تحریمها ادامه دهیم. درحالیکه وقتی تحریمهای شدید وجود نداشت، رشد اقتصادی را از منهای 8 به مثبت 14 رساندیم که در تاریخ کشور بینظیر بود ضمن اینکه نرخ تورم هم از 40 به رقم 7 درصد رسید یعنی تورم تکرقمی و رشد اقتصادی 2 رقمی شد و این یعنی همان وعدهای بود که در ابتدای دولت یازدهم به مردم دادیم و در همان دولت هم عملی کردیم.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: در دولت دوازدهم با شرایط ویژهای روبرو هستیم و بایستی این شرایط ویژه مدنظرمان باشد اما در این شرایط نیز متوسط حقوق کارمندان و کارگران نسبت به اول دولت یازدهم 4 تا 5 برابر شده و مستمری افراد کمدرآمد حدود 9 برابر شده است. رئیسجمهور با تأکید بر اینکه در شرایط کنونی باید توسعه دولت الکترونیک باقوت پیگیری شود، اظهار داشت: چارهای نداریم جز اینکه سبک زندگی خود را در شرایط کرونایی تغییر دهیم و بخش مهمی از این تغییر سبک انجام امور و خدماترسانی در فضای مجازی است. در شرایط فعلی باید تلاش کنیم کارها و خدمات از طریق فضای مجازی در اختیار مردم قرار بگیرد. دکتر روحانی تصریح کرد: دولت درزمینه توسعه دولت الکترونیک تمام امکانات خود را بسیج خواهد کرد تا روز به روز خدمات مردم توسط فضای مجازی در اختیارشان قرار بگیرد. این برای مبارزه با کرونا و برای سبک زندگی جدید یک اصل بسیار مهم است. رئیسجمهور اضافه کرد: در زمینه استفاده از فناوریهای نو و فضای مجازی شرکتهای دانشبنیان اقدامات ارزشمندی انجام دادهاند و اینکه درآمد 5 هزار شرکت دانشبنیان، در یک سال، حدود 120 هزار میلیارد بوده به معنای تحول بسیار بزرگ در علم و فناوری جدید در کشورمان است.
دستور ویژه به وزیران مسکن، اقتصاد و رئیس بانک مرکزی برای مهار تورم در بخش مسکن
دکتر روحانی در ادامه به مشکلات مردم در حوزه مسکن اشاره کرد و گفت: امروز شرایط مسکن، اجارهها، قیمت مسکن، با شاخصهای اقتصادی منطبق نیست یعنی یک حرکتی در جامعه جریان دارد که به مردم فشار ناعادلانه میآورد. به همین دلیل امروز در دولت دستور دادم که وزیر اقتصاد، رئیس بانک مرکزی و وزیر مسکن زیر نظر معاون اول رئیس جمهور، همه طرحهایی که برای مهار این مسأله امکانپذیر است را مورد نظر قرار دهند که بتوانیم فشاری که امروز بر دوش مردم قرار گرفته را کاهش دهیم. رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات جنایتآمیز آمریکا گفت: دولت آمریکا یک دولت بیاعتباری بود و در این دولت جدید بیاعتبارتر شد. دولتی که همه مقررات بینالمللی، مسأله محیط زیست، یونسکو و حقوق مظلومین عالم و ملت مظلوم فلسطین را زیر پا گذاشت و حتی بسیاری از قراردادهایی که با دوستان خودش داشت را زیر پا گذاشت. دکتر روحانی خاطرنشان کرد: ایالات متحده آمریکا در زمینه مبارزه با ویروس کرونا، بدترین کشور در دنیا تا امروز بوده است و در این زمینه بدترین شیوه را انتخاب کرده و بیشترین تلفات را داده و مردم خودش را گرفتار کرده است ضمن اینکه نشان داده که مدیریت لازم را برای اداره این کشور عظیم و بزرگ در اختیار ندارند.
رئیسجمهور اظهار داشت: اینگونه اقدامات در هفتههای اخیر با خشونت شدید علیه ملت خودشان توأم شده است یعنی نظامیان و پلیس به دستور کاخ سفید، فشار و کشتار مردم را انجام میدهند. دکتر روحانی بابیان اینکه از گذشته سیاست آمریکا، سیاست «زانو بر گلو» بوده است، تصریح کرد: اینان در طول تاریخ. هر مظلومی را پیدا میکردند با زانو بر گلویش فشار میدادند تا او را از بین ببرند و از پا در بیاورند، این سیاستشان است البته نه سیاست یک پلیس در یک شهر بلکه اساسا این سیاست آمریکا است. رئیسجمهور با تأکید بر اینکه ملت بزرگ ایران این زانو و سیاست آمریکا را درهمشکسته است، گفت: اینها سال 97 میخواستند همین سیاست را انجام دهند و زانوی خود را تا حلقوم ملت ایران نزدیک آوردند اما ملت عزیز ایران این زانو را با پتک عظیم اتحاد و وحدت ملی در هم شکست و اینها دیگر زانویی ندارند که نسبت به ملت ایران اعمال فشار کنند.
توطئه آمریکا علیه ملت ایران محکوم به شکست است
دکتر روحانی بابیان اینکه آمریکاییها بازهم به دنبال توطئه علیه ملت ایران هستند، خاطرنشان کرد: ازآنجاییکه در هفتههای آینده به نقطهای میرسیم که در مهرماه طبق قطعنامه 2231 همه تحریمهای تسلیحاتی ایران برداشته میشود از حالا آمریکاییها نسبت به این روز مهم و بلند برای تاریخ دفاع ایران عصبانی و ناراحت هستند و قصد دارند قطعنامه تهیهکرده و به شورای امنیت ببرند. رئیسجمهور تصریح کرد: از 4 کشور دائم شورای امنیت توقع داریم در برابر این توطئه ایستادگی کنند و در برابر این توطئه به خاطر منافع و ثبات جهان و منافعی که در توافق هستهای مدنظر منطقه و جهان بود، بایستند. مخصوصا از دو کشور دوست خود یعنی روسیه و چین. توقع داریم در برابر این توطئه ایستادگی کنند. دکتر روحانی تأکید کرد: اطمینان داریم ازآنجاییکه انواع توطئههایی که آمریکا تا به امروز علیه ملت ایران داشته منجر به شکست شده در این توطئه هم به موفقیت نخواهد رسید و ما با همه توانمان، توانمندی دفاعی خود را بالا میبریم. رئیس جمهور تصریح کرد: آمریکاییها باید بدانند که هر کاری کنند، توانمندی دفاعی ایران در همه شرایط توسعه خواهد یافت و همچنان که در شرایط سخت و تحریم و در همین سالهای گذشته که در شرایط سخت تحریم بودیم بهترین سیستمهای پدافند هوایی را طراحی کردیم و با همین سیستم، پهپاد آمریکایی را سرنگون کردیم.
دکتر روحانی خطاب به مردم گفت: مردم بدانند که دولت درزمینه اقتصادی همه تلاش خود را به کار خواهد گرفت تا فشار بر مردم کم شود. رئیسجمهور با اشاره به گزارش رئیس بانک مرکزی اظهار داشت: بر اساس این گزارش در 3 ماهه چهارم سال گذشته، کارگاههای بزرگ صنعتی رشد قابلملاحظهای داشتند و 10.5 درصد در 3 ماهه چهارم رشد داشتند و امیدوارم رشد اقتصادی بدون نفت بهرغم تحریمها مثبت باشد ضمن اینکه علائم و نشانهها نیز حاکی ازآن است که رشد اقتصادی بدون نفت ما منفی نخواهد بود و انشاءالله و مثبت خواهد بود. دکتر روحانی خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش رئیس بانک مرکزی همچنین درزمینه کاهش تورم علامت خوبی مشاهده میکنیم. بنابراین با توجه به شرایط کنونی به آینده امیدواریم و در سال جهش تولید همه توانمان را برای کاهش فشار بر مردم به کارخواهیم گرفت.
ایران امروز با وجود تحریمها و فشار اقتصادی آمریکا، به یک کارگاه بزرگ تبدیل شده است
رئیس جمهور روز پنجشنبه 22 خرداد 1399 در مراسم آغاز بهره برداری از طرحهای ملی استانهای خراسان رضوی و اصفهان تاکید کرد: برغم اعمال شدیدترین تحریمها و فشار اقتصادی علیه ایران و شیوع بیماری کرونا در ایران و جهان، روند افتتاح پروژههای توسعهای و ساختاری در کشور همچنان ادامه دارد و معنای این افتتاحها این است که کشور در حال حرکت است. دکتر حسن روحانی ضمن ابراز خرسندی از بهره برداری طرحهای عظیم صنعتی و معدنی در این دو استان گفت: امسال سالی پرکار و پرشتاب برای همه مسوولان به شمار میرود. چرا که امسال سال جهش تولید است و باید همه توانمان را به کار ببریم و حرکتمان را به گونهای افزایش دهیم تا بتوانیم سالی پرافتخار برای ملت داشته باشیم. رئیس جمهور با اشاره به گزارش سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر اینکه تولید فولاد کشور در دولت یازدهم و دوازدهم دو برابر میزان تولید فولاد تا قبل از آن بوده است، گفت: این بدان معنا است که همه سرمایهگذاران، کارآفرینان و مهندسان برای آبادانی کشور در حال تلاش هستند.
تحریم ها نمی تواند در اراده ملت ما تاثیر بگذارد
دکتر روحانی با بیان اینکه بسیار حائز اهمیت است که در تولید فولاد از رتبه دهم در حال حرکت به سمت رتبه هشتم و ظرفیت تولید سالانه 55 میلیون تن هستیم، اظهار داشت: خوشبختانه در تمامی بخشهای فولاد اعم از کنسانتره، آهن اسفنجی و گندله زنجیرهها به طور منظم و کامل در حال شکل گرفتن است و باید تلاش کنیم تا در این بخش از معدن تا تولید فرآورده به همین شکل زنجیرهها منظم به انجام برسد. رئیس جمهور تاکید کرد: امروز تمام ایران به یک کارگاه عظیم و بزرگ تبدیل شده و همه در حال تلاش در بخشهای گوناگون در راستای توسعه و آبادانی کشور هستند. دکتر روحانی اظهار داشت: اینکه 3800 طرح در بخش صنعت و معدن در حال اجرا بوده و در سال جاری قرار است 200 طرح مهم در این بخش به بهرهبرداری برسد نشان از تلاش و کوشش فعالان در این حوزه است. رئیس جمهور با بیان اینکه امروز در تمامی بخشها شاهد تحول و روند موفق هستیم که میتوانیم هر هفته افتتاحهای گوناگونی را در زمینههای مختلف داشته باشیم، خاطرنشان کرد: بهره برداری از 4 هزار 826 میلیارد تومان پروژه امروز پاسخ خوبی برای آنهایی است که میخواستند کشور را در فشار قرار دهند. دکتر روحانی با اشاره به اینکه در زمینه تولید لوازم خانگی بر اساس گزارش فعالان این بخش میزان تولید در سال 98 نسبت به سال 97 افزایش یافته، گفت: این نشان میدهد که تحریمها نتوانسته ما را از پا در بیاورد و طرحهای مختلف در کشور اجرا و تولید افزایش پیدا کرده است. رئیس جمهور با تاکید بر اینکه تحریم نمیتواند در اراده ملت تأثیر بگذارد، اظهار داشت: اینکه در بخش لوازم خانگی برای افزایش صادرات درخواست تخصیص ارز دارند نشان دهنده آن است که دشمن نتوانسته ما را از هدف بازداشته و ما را تسلیم کند؛ ما راه خود را با قدرت ادامه خواهیم داد.
تاکید بر ضرورت آزاد سازی معادن
دکتر روحانی مواد اولیه، فناوری و صادرات مستمر و باکیفیت را سه اصل مهم در بخش صنعت کشور عنوان کرد و گفت: خوشبختانه وجود معادن غنی در کشور، مواد اولیه را به خوبی تأمین میکند و نیازی به خرید این مواد نداریم. رئیس جمهور آزادسازی معادن را یکی از اقدامات مهم و ضروری برشمرد و افزود: امروز معادن کشور به واسطه اینکه امتیاز آنها در یک ورق به برخی افراد داده شده حبس شدهاند و باید این معادن را از حبس نجات دهیم و به کسانی که این ورق پارهها را در اختیار دارند مهلت داده و اگر نتوانستند در این مهلت معادن را فعال کنند آنها را به مردم واگذار کنیم. دکتر روحانی تصریح کرد: معادن بزرگترین سرمایه برای کشور به شمار میرود و در دولت یازدهم و دوازدهم در زمینه اکتشاف اقدام بزرگی صورت گرفت. رئیس جمهور ادامه داد: در زمینه فناوری گامهای بسیاری خوبی طی سالهای اخیر برداشته شده و در زمینه صنایع تا 70 درصد به خودکفایی رسیدهایم و با تلاش بیشتر این مسیر ادامه پیدا خواهد کرد. وی خاطرنشان کرد: مردم باید توجه داشته باشند که این افتتاحها در شرایط عادی انجام نمیشود بلکه در شرایط تحریم و مواجهه کشور با کرونا در حال انجام است.
بهبود کیفیت کالا ضرورت افزایش صادرات صنعتی کشور
رئیس جمهور با اشاره به گزارش یکی از مسوولان در افتتاحهای امروز گفت: در بخش صنایع لوازم خانگی تولید در فروردین و اردیبهشت امسال که کشور با کرونا مواجه بود نسبت به قبل 152 درصد افزایش ظرفیت داشته است و این نشان میدهد که تحریم و کرونا ما را متوقف نکرده و امروز شاهد یک حرکت خوب در کشور هستیم. دکتر روحانی صادرات مستمر و باکیفیت را از دیگر نیازمندیهای بخش صنعت برای توسعه دانست و افزود: در صادرات ناچاریم کیفیت را بالا برده و قیمت را متعادل کنیم. رئیس جمهور افزود: اگر صادرات وجود نداشته باشد و تمام آنچه تولید میشود برای داخل کشور باشد به سرنوشتی مانند خودروسازیهای داخلی دچار خواهیم شد که یک روز قیمت را بالا میبرند، فردا آن را بیشتر افزایش میدهند و گاهی از کیفیت آنها نیز کاسته میشود اما اگر خودروسازی ما به شرایطی برسد که 30 درصد محصولاتش صادر شود مجبور است قیمت را پایین آورده و کیفیت را بالا ببرد. دکتر روحانی با بیان اینکه افزایش تولید ملی در سال جاری به عنوان یک اصل برای دولت حائز اهمیت است گفت: متاسفانه شرایط کرونا موجب کاهش برخی مشاغل و تولیدات در کشور شده است اما باید در هر بخشی که امکان آن وجود دارد تولید ملی را افزایش دهیم. رئیس جمهور تاکید کرد: اگر مردم دستورالعملهای بهداشتی را به خوبی رعایت کنند همه مشاغل حتی آنهایی که در حال حاضر ممنوع هستند میتوانند گشایش پیدا کنند اما مجبوریم در این راستا حرکت قدم به قدم و آرام داشته باشیم چرا که نباید تصور کنیم بیماری عادی شده و از بین رفته است.
دکتر روحانی با اشاره به ضرورت رعایت کیفیت مستمر در تولید محصولات برای از بین نرفتن فضای صادراتی کالاها گفت: باید کارها را به مردم واگذار کنیم و دولت باید در این راستا زمینهها را آماده کند تا مردم بتوانند در صحنه حضور یافته و تولید و اشتغال را افزایش دهند. در این مراسم مهندس مدرس خیابانی سرپرست وزارت صمت گزارشی از وضعیت طرحهای صنعت، معدن کشور به رئیس جمهور ارائه کرد. همچنین استانداران خراسان رضوی و اصفهان نیز ضمن بیان گزارشی از چگونگی اجرای طرحها و پروژههای دولت در این استانها درباره اقدامات انجام شده برای مقابله با بیماری کرونا و اجرای سیاستهای ستاد ملی مقابله با کرونا در این دو استان گزارشی را به رئیس جمهور ارائه کردند. روحانی هنگام صدور فرمان بهره برداری از طرحهای استان خراسان رضوی به ویژه در منطقه خواف و سنگان گفت: در این منطقه همه مردم اعم از شیعه و سنی برادرانه و برای رضای خدا و در مسیر توسعه کشور عزیزمان ایران تلاش میکنند و این بسیار خوشحال کننده است.
به دنبال اشتغال پایدار هستیم
همچنین رئیس جمهور به هنگام صدور فرمان بهره برداری از طرحهای استان اصفهان این استان را قلب ایران برشمرد و گفت: مردم اصفهان از دوران انقلاب و دفاع مقدس و امروز در زمینه تولید ملی همواره پیشتاز بوده و هستند. رئیس جمهور افزود: نسبت به همه کارگران، مهندسان و فعالان عرصه تولید کشور تواضع کرده و دست آنها را که در مسیر تولید کشور تلاش میکنند، میبوسم. دکتر روحانی ابراز امیدواری کرد تا با تلاش همه مسوولان روز به روز اصفهانی پرشورتر و ایرانی سربلندتر داشته باشیم. متن کامل سخنان رئیس جمهور به این شرح است: خداوند بزرگ را سپاسگزاریم که در پنجشنبهای دیگر توانستیم بخشی از دستاوردهای ملت بزرگ ایران کارگران و مهندسان را به عرضه دید ملت فهیم ایران و همچنین جهانیان برسانیم. برای ما بسیار مهم است که امسال سالی پرکار و پرشتاب برای همه مسوولین و همه کارگران کشور باشد. امسال سال تولید ملی نیست امسال سال رونق تولید نیست امسال سالی است که سال جهش تولید است و باید همه توانمان را بکار ببریم و حرکتمان را به گونهای افزایش دهیم که سال ما سال پرافتخاری برای ملت و کشور عزیز باشد. در همین افتتاح امروز به چند نکته رسیدیم که بسیار مهم است آن اینکه تولید فولاد کشور در دولت یازدهم و دوازدهم به دو برابر تولید فولاد در تاریخ ایران رسیده یعنی هر چه ما تولید فولاد داشتیم در این هفت سال به دو برابر رسیده این به معنای آن است که همه سرمایهگذاران، کارآفرینان و مهندسین ما شبانهروز برای آبادانی تلاش میکنند.
مهم است که در فولاد رتبه ما دهم بوده و داریم به رتبه هشتم میرسیم و امروز ظرفیت 55 میلیون تن فولاد را دارا هستیم، هم در زنجیره فولاد یعنی هم در معدن و هم در کنسانتره و بعد در گندله و بعد آهن اسفنجی و بعد در شمش فولاد زنجیره ما بحمدالله یک زنجیره منظم و کاملی شده است. اینکه میبینیم یک جا کنسانتره افتتاح میشود و یک جا گندله یعنی زنجیره دارد انجام میگیرد و باید کاری کنیم که در بخش فولاد از معدن که شروع میکنیم بتوانیم زنجیره بعدی را هم محقق کنیم که سریعتر به محصول نهایی برسیم. میخواهم خدمت ملت بزرگ ایران بگویم که امروز تمام ایران تبدیل شده به یک کارگاه عظیم و بزرگ، شما که از بالا به ایران نگاه کنید در هر استانی شرق، غرب، مرکز کشور، جنوب، شمال همه دارند تلاش میکنند، همه دارند کار میکنند. اینکه در بخش صمت یعنی صنعت، معدن کشور 3800 طرح مشغول فعالیت هستند و در سال جاری تا پایان سال 200 طرح مهم به افتتاح میرسد، معنایش این است که همه کشور در حال حرکت است و میبینیم که در بخشهای مختلف حال بخش صنعت، کشاورزی، خدمات، حمل و نقل، انرژی، همه جا امروز شاهد یک تحول هستیم و بحمدالله موفق هستیم در هر هفته طرحهای بزرگ و مهمی را افتتاح کنیم. ارزش طرحهایی که امروز افتتاح شد 4 هزار و 826 میلیارد تومان است، این پاسخ بسیار خوبی است به آنهایی که میخواستند در سال 97 و 98 کشور ما را به زانو دربیاورند.
گزارشی که امروز داده شده در همین بخش لوازم خانگی نشان داد که در سال 98 که فشار 97 را داشتیم و فشار مضاعف شد، اعلام شد که تولید لوازم خانگی مجموعا در سال 98 نسبت به 97، 10 درصد افزایش پیدا کرده در برخی از موارد 33 درصد افزایش پیدا کرده، در برخی از موارد 12 درصد افزایش پیدا کرده است. یعنی اینکه تحریمها نتوانسته ما را از پا دربیاورد یعنی ما طرحهای خود را ادامه دادیم، تولیدمان را توسعه دادیم. اینکه در یک افتتاح دیدیم از امروز تولید یخچال فریزر 300 هزار دستگاه افزایش پیدا میکند، معلوم است که تحریم نمیتواند در اراده ملت ما تأثیر بگذارد البته تحریم به ما فشار میآورد و کار ما را سخت میکند همینکه عزیزان ما از ما ارز میخواهند، میگویند ارز بیشتری به ما اختصاص داده شود تا بتوانیم تولیدمان را سرعت بیشتری بدهیم این معنایش همان است که خب فشارها بیتأثیر نیست اما دشمن نه توانسته ما را از هدف بازدارد و نه توانسته ما را تسلیم کند یعنی دشمن را نگذاشتیم به هدفش دست پیدا کند ما هم راه خودمان را ادامه دادیم حال ممکن است حرکت و مسیر ما کمی کندتر شده باشد اما این حرکت حرکتی است که ادامه خواهد یافت.
در بخش صنعت سه چیز برای ما بسیار مهم است یکی مواد اولیه است یعنی بحمدالله معادن غنی کشور مواد اولیه را برای ما فراهم میکند در فولاد نمیرویم از کشور دیگر گندله بخریم و بیاوریم اینجا تبدیل کنیم به آهن اسفنجی یا شمش فولاد، از معدن شروع میشود تا خط نهایی این یعنی مواد اولیه کشور غنیای داریم که در اکثر موارد مواد اولیه خودمان را میتوانیم از معادن خود استخراج کنیم و معادن بسیار مهم است و بارها در دولت توصیه کردم امروز هم به وزارت صمت توصیه میکنم. یکی از کارهای بسیار مهم این است که معادنمان را آزاد کنیم، معادن روی کاغذ به افرادی واگذار شده که این معادن را حبس کردهاند، معادن کشور را از حبس نجات بدهید این ورق پارههایی که به اینها دادید یک فرصت به آنها بدهید اگر در آن زمان کوتاه نتوانستند بهرهبرداری کنند این کاغذها را ابطال کنید بیایید این معادن را به مردم واگذار کنید. حتی در سخنان قبل خود گفتم که میتوانیم معادن را به سهام تبدیل کنیم و حتی در بورس عرضه کنیم. بگذاریم معادن ما آباد شود که این معادن بزرگترین سرمایه برای اشتغال کشور خواهد بود. پس ما بحمدالله مواد اولیه داریم که معادن ما هست. خوشبختانه دولت یازدهم و دوازدهم در زمینه اکتشاف کار بسیار بزرگی کرده همین که الان مسوول ایمیدرو اعلام کرد که در این دولت 100 هزار کیلومترمربع جدید برای اکتشاف کار کردیم. خیلی مهم است اکتشاف اولین قدم است که ما را راهنمایی میکند در کجا در کدام ارتفاعات چه نوع مواد معدنی وجود دارد، پشت سر آن است که به هر حال اقدامات بعدی انجام میگیرد. نکته دوم بعد از مواد اولیه فنآوری است و خوشبختانه امروز در فناوری داریم خودکفا میشویم. امروز اعلام شد که در بسیاری از صنایع 60 تا 70 درصد داخلی هست صنایع ما و در زمینه فولاد اعلام شد که حتی به خاطر کرونا آن بخش خارجی که بنا بوده بیاید کار نهایی را انجام دهد نتوانستند بیایند و جوانهای ایرانی خودمان اینها را به افتتاح رساندند این جزو افتخارات بزرگ است. خدمت ملت شریف ایران عرض میکنم این افتتاحها در یک شرایط عادی کشور صورت نمیگیرد، در شرایط تحریم شدید صورت میگیرد، در شرایط کرونا صورت میگیرد اینکه استاندار محترم اصفهان گفتند که روز عید کار کردیم، روز سیزده بدر صنایع ما مشغول کار بوده است. خیلی مهم بود.
آماری که اعلام شد در بخشی از صنایع لوازم خانگی در دو ماه اول یعنی فروردین و اردیبهشت که شدت کرونایی بوده، - اسفند، فروردین و اردیبهشت زمان شدت کرونا بوده است - در فروردین و اردیبهشت این دو ماه نسبت به دو ماه پارسال یعنی سال 98 که کرونایی نبوده گفتند در زمینه صنعت لباسشویی 152 درصد افزایش داریم، در زمینه صنعت تولید تلویزیون گفتند 49 درصد این دو ماه نسبت به دو ماه مشابه در سال گذشته افزایش داشتهایم. پس متوقف نشدیم، کرونا ما را متوقف نکرد، تحریم ما را متوقف نکرد و امروز شاهد یک حرکت بسیار خوب هستیم پس این هم در زمینه فناوری. در زمینه سوم که برای ما بسیار مهم است میدان صادرات است. باید کاری کنیم در تمام صنایعی که تولید میکنیم بخشی از آن صادر شود در صادرات است که ناچار میشویم کیفیت را بالا ببریم و در صادرات است که مجبور میشویم قیمت را متعادل کنیم.
اگر بنا باشد یک جنسی در داخل تولید کنیم و به مردم خودمان بفروشیم مثل صنعت خودرو میشویم. وقتی به مردم خودمان فروختیم امروز گران میکنیم، فردا گرانتر میکنیم، امروز کیفیت را پایین میآوریم، فردا پایینتر میآوریم. اما اگر خودروسازی ما به روزی برسد که 30 درصد محصول آن صادر شود، آن وقت ناچار است قیمت را متعادل کند، ناچار است کیفیت را بالا ببرد، صادرات امر مهمی است برای اینکه وارد دنیای رقابت شویم و بتوانیم در این دنیای رقابت خودمان را تصحیح و حرکت خودمان را تسریع کنیم. در اینجا این نکته پایانی را میخواهم تاکید کنم، امسال سه چیز برای ما مهم است گرچه سالهای قبل هم برای ما مهم بوده به خاطر شرایطی که داریم، اول اینکه باید تولید ملی خود را افزایش دهیم، در بعضی از زمینهها کرونا باعث شده که برخی از حرکتهای اشتغال آمیز ما تضعیف شود. در زمینه گردشگری، در بخشی از زمینه خدمات این مشکلات را داریم به هر حال تا از این ویروس خلاصی پیدا کنیم که ممکن است زمان طولانی شود و یک پایان دقیقی نمیتوانیم برای آن پیشبینی کنیم بنابراین باید حواسمان جمع باشد.
پس در هر بخشی که میتوانیم باید تولید ملی را افزایش دهیم البته به اعتقاد من اگر مردم بزرگوار و عزیز ما دستورالعملهای بهداشتی را مراعات کنند تمام مشاغل را حتی آنهایی که الان ممنوع است و جلوی آن را گرفتیم، آنها هم میتواند بازگشایی شود. یعنی اگر همه دستورالعملها را مراعات کنند مدارس، دبیرستان، دانشگاه هم میتواند باز شوند. مساجد ما میتواند به طور کامل فعال شود، تالارها هم میتواند فعال شود، همه جا، بخش گردشگری حتی گردشگری خارجی ما، اگر ما بتوانیم دستورالعملها را دقیقا مراعات کنیم همه مشاغل میتوانند فعال شوند. یک علت اینکه قدم به قدم و آرام حرکت میکنیم به خاطر این است که مردم ما اگر خدای ناکرده برایشان عادی شود و فکر کنند دوران کرونا سپری شده واقعا برای سلامت مردم بسیار خوب و عزیز کشورمان دچار مشکل بزرگ میشویم.
پس تولید ملی را باید بالا ببریم. باید دنبال اشتغال پایدار باشیم. همین امروز تمام این طرحهایی که به نهایت رسید و افتتاح شد در کنار آن اشتغالها هم نوشته شده است، این یکی 700 اشتغال مستقیم، آن یکی 1000 اشتغال مستقیم. میبینیم طرحهایی که افتتاح میکنیم هزارها اشتغال مستقیم درست میکند و گاهی دهها هزار اشتغال غیرمستقیم و این اشتغال برای ما بسیار مهم است چون امسال به خاطر کرونا به اشتغال ما صدمه خورده، از جای دیگر باید اشتغال را جبران کنیم. و مساله سوم صادرات مستمر است. صادرات اگر مستمر نباشد گاهی به سابقه بد تبدیل میشود یعنی به جایی صادر کنیم بعد طرف به ما اطمینان پیدا میکند، سه ماه بعد بگوییم نمیتوانیم صادر کنیم به قول معروف این مشتری برای همیشه از دست ما پریده، این فضا از دست ما رفته پس صادرات ما باید مستمر باشد. کیفیت هم باید مستمر باشد. اگر شما صادراتی با کیفیت خوب داشته باشید و امروز مشتری دارید، فردا کیفیت پایین بیاید آن فضای صادراتی را به طور کامل از دست میدهیم پس باید دنبال یک صادرات مستمر هم در این کشور باشیم. انشاءالله همه بخشهای تولیدی ما، بخش صنعت و معدن که امروز افتتاحهای ما در بخش صنعت و معدن بود در بخشهای دیگری که در هفتههای آینده انشاءالله در بخشهای آنها افتتاح خواهیم داشت. و مردم عزیز و بخش خصوصی ما، از همه شرکتها و بخش خصوصی خواهش میکنم، امروز هم دیدیم در بسیاری از این افتتاحها سرمایهگذاری مال بعضی از شرکتهای دولتی و بعضی خصوصی بود عمدتا باید کارها را به مردم واگذار کنیم. دولت باید زمینهها را برای مردم مهیا کند تا مردم بتوانند در یک حرکت پرشتاب هم تولید و هم صادرات را بالا ببرند و هم انشاءالله اشتغال خوبی برای کشور داشته باشیم. امیدوارم طرحهای افتتاح شده برای مردم عزیز و بزرگوار مخصوصا مردم استان خراسان رضوی و استان اصفهان که امروز این افتتاحها بیشتر مربوط به این دو استان بوده برایشان مبارک باشد مردم ما به سلامت باشند و ما شاهد پیشرفت و آبادانی ایران عزیزمان باشیم انشاءالله.
مرحله سوم مدیریت مقابله با بیماری کووید 19، سازگاری با کرونا با رعایت کامل دستورالعملها است
جلسه روسای کمیتههای تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا روز پنجشنبه 22 خرداد به ریاست دکتر حسن روحانی تشکیل شد. رئیس جمهور در این جلسه با بیان اینکه امروز در برخی از مناطق کشور وارد مرحله سوم مدیریت مقابله با کرونا شدهایم، گفت: مرحله اول با ایجاد محدویت های وسیع در تعطیلی بسیاری از کسب و کارها اجرا شده و مرحله دوم نیز با فاصله گذاری هوشمند اجتماعی که منجر به بازگشایی کسب و کارها و تقسیم بندی شهرها به سه سطح قرمز، زرد و سفید همراه بود. رئیس جمهور با بیان اینکه مرحله سوم مدیریت مقابله با کرونا سازگاری با کرونا با رعایت کامل دستورالعملها است، افزود: این مرحله در حالی شروع میشود که هم متخصصان داخلی و هم سازمانهای بین المللی اعلام کردهاند فعلا هیچ پایانی را نمیتوان برای کرونا مشخص کرد و باید با استفاده از تجربه فاصله گذاری هوشمند وارد مرحله تأمین سلامت مردم با رعایت دستورالعملهای بهداشتی در روال فعالیتهای لازم اقتصادی - اجتماعی بشویم. دکتر روحانی ادامه داد: برنامه ریزی برای مرحله سازگاری با کرونا با رعایت کامل دستورالعملها ضروری است که این سازگاری بر اساس تعریف متخصصین تغییر در شیوهها و سبک زندگی و نحوه فعالیت است.
رئیس جمهور اظهار داشت: خوشبختانه ایران جزو اولین کشورهایی بود که توانست با تدوین دستورالعملهای بهداشتی فشار بر زندگی و کسب و کار مردم را کاهش داده و مسیر منطقی و تدریجی بازگشت به فعالیتهای ضروری با حفظ سلامتی را برای مردم تأمین کند. دکتر روحانی با تاکید بر لزوم تلاش مسوولان برای آموزش و اطلاع رسانی همگانی به مردم با همکاری صدا و سیما در زمینه رعایت دستورالعملهای بهداشتی، خاطرنشان کرد: تولید و توزیع ماسک به عنوان وسیله لازم برای جلوگیری از شیوع بیماری به مرحله نسبتا مطلوبی رسیده و باید وزارت صمت تولید ماسک ارزان را در دستور کار فوری قرار دهد. رئیس جمهور گزارشهای ارائه شده در مرحله بازگشایی و شروع به کار مراکز پر رفت و آمد در سطوح طبقه بندی شده سفید، زرد و قرمز بویژه در مراکز مذهبی وبرخی بقاع متبرکه را مطلوب خواند و با قدردانی از مسوولان این مراکز ابراز امیدواری کرد دیگر مراکز پر رفت و آمد و پر جمعیت نیز به سطح مطلوب برسند.
دکتر روحانی تاکید کرد: مسوولان کمیتههای مرتبط موظفند برای مراکزی که در سطح نگران کننده قرار دارند از جمله متولیان اصناف و کسب و کارها جلسات توجیحی برگزار کرده و آنان را ملزم به رعایت و نظارت بر اجرای دقیق دستورالعملها کنند و در صورت نیاز با مراکز متخلف برخورد قانونی صورت گیرد. رئیس جمهور گفت: مردم شریف باید بدانند دولت و مسوولان تلاش میکنند با سیاستها و برنامههای مدون کشور را وارد مرحله مقابله با عوارض اقتصادی کنند؛ اگرچه در حال حاضر با همت تولید کنندگان، کارگران، کارمندان، کشاورزان ودیگر دست اندرکاران بخش ضروری صنعت، کشاورزی و خدمات چرخه اقتصادی کشور هرگز متوقف نشده است. دکتر روحانی تاکید کرد: عوارض کرونا بر اقتصاد کشور پدیده غیر قابل انکار جهانی است و ما نیاز داریم قدم به قدم وارد مرحله جبران خسارتهای اقتصادی کرونا شویم که این مرحله نیز نیازمند داشتن اطمینان از سلامتی مردم و رعایت مطلوب مقررات بهداشتی از سوی مردم است. نحوه و زمان بازگشایی فعالیت مشاغلی که رابطه مستقیمی با اجتماعات دارند، نظیر برگزاری نمایشگاههای تخصصی، کتابخانهها، تالارهای پذیرایی و قهوه خانهها و همچنین زمان وچگونگی سفر گردشگران خارجی به کشور از جمله مباحثی بود که در این جلسه مطرح و مقرر شد ضوابط بازگشایی این مراکز پس از بررسی در ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب شود.
دستور رئیس جمهور برای تسریع در اجرای پروژههای تحول آفرین در حوزه حمل ونقل ریلی و جادهای کشور
دکتر حسن روحانی روز جمعه 23 خرداد 1399 درگفتگو با مهندس محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی پس از استماع گزارش وی درباره اقدامات و برنامههای این وزارتخانه، ازوی خواست تا طرحها و دستورالعملهای لازم برای حل معضل و کنترل قیمت مسکن را برای بررسی، تصویب و تسریع در اجرا به جلسه روز یکشنبه ستاد اقتصادی دولت ارائه کند. رئیس جمهور تاکید کرد: شایسته نیست که مردم در این شرایط دچار معضل مسکن و افزایش قیمت آن باشند و دولت مصمم است که با برنامه ریزی، این مشکل را به سرعت حل وفصل شود. دکتر روحانی همچنین تسریع در اجرای طرح «اقدام ملی تأمین مسکن» در کشور را حائز اهمیت دانست و بر ضرورت همکاری با پیمانکاران و ارائه تسهیلات و زمین ارزان قیمت در این طرح در راستای کمک به رونق بازار مسکن و جلوگیری از ایجاد تنگنا و فشار بر مردم در این بخش تاکید کرد.
رئیس جمهور با اشاره بر ضروت تلاش برای تسریع در تکمیل و بهره برداری از طرحها و پروژههایی که در رفت وآمد مردم و افزایش حمل و نقل کالا و بار در کشور تحول ایجاد میکند، اظهار داشت: باید تلاش کنیم تا در سال جهش تولید همچون سالهای گذشته شاهد تحول در توسعه حمل و نقل ریلی و جادهای در کشور باشیم. دکتر روحانی افزود: باید به گونهای برنامه ریزی شود تا تخلیه بار در پایانهها تسریع شده و با همکاری گمرک کالاهای اساسی با سرعت در اختیار مردم قرار بگیرد تا مردم نسبت به تأمین این کالاها دغدغه و نگرانی نداشته باشند. رئیس جمهور همچنین از تمامی فعالان، دست اندرکاران و عوامل حوزه حمل و نقل باری و مسافربری شهری و برون شهری، ریلی و هوایی که علی رغم شرایط سخت شیوع کرونا همچنان به خدمت رسانی ادامه داده و در کنار مردم قرار دارند، تقدیر و تشکر کرد.
تاکید رئیس جمهور مبنی بر تقویت سیاستهای آگاهی بخشی و اطلاع رسانی ستاد ملی مقابله با کرونا
دکتر حسن روحانی روز جمعه 23 خرداد ماه همچنین در گفتگو با دکترسعید نمکی اظهار داشت: باید تلاش کنیم تا مرحله سوم مدیریت مقابله با بیماری کوید 19 تحت عنوان «سازگاری با کرونا» نیز با رعایت کامل تمامی دستورالعملها و ارائه آموزشها و اطلاع رسانی لازم وکافی، به بهترین شکل در کشور اجرا شود تا زندگی، معیشت و سلامت مردم توامان با هم حفظ شود. رئیس جمهور با بیان اینکه باید همه دستگاهها و بخشهای مرتبط نسبت به چگونگی اجرای برنامه ریزیهای لازم برای این مرحله آگاهی داشته باشند، گفت: هدف از اجرای مرحله سازگاری با کرونا، تأمین سلامت مردم و حفظ جان آنان، در کنار فعالیت پویای کسب و کارها است. دکتر روحانی با اشاره به افزایش نسبی آمار ابتلا به کرونا در برخی استانها و شهرها، خاطرنشان کرد: باید با همکاری کمیته تبلیغات ستاد ملی مقابله با کرونا سیاستهای آگاهی بخشی و اطلاع رسانی تقویت شده و صدا وسیما، رسانهها وفضای مجازی همانند روزهای اولیه شیوع این بیماری در راستای رعایت دستورالعملها فعالیت کنند. وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این گفتگو گزارشی از آخرین وضعیت کشور در مقابله با کرونا و مباحثی که قرار است در جلسه روز شنبه ستاد ملی مقابله با کرونا بررسی شود به رئیس جمهور ارائه کرد.
دستور دکتر روحانی برای اقدام سریع در زمینه ساماندهی و کنترل قیمتها در بازار لوازم خانگی
دکتر حسن روحانی روز جمعه 23 خرداد ماه 99 در گفتگو با مهندس مدرس خیابانی سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن استماع گزارش وی در زمینه توسعه تولید لوازم خانگی و وضعیت بازار این محصولات در کشور طی ماههای اخیر، با اشاره به برخی گزارشها درباره افزایش قیمت بعضی از کالاها و لوازم خانگی، بر ضرورت اجرای نظارت دقیق و اقدام عاجل و سریع برای ساماندهی قیمتها در این بخش تاکید کرد. رئیس جمهور با اشاره به افزایش تقاضا برای خرید لوازم خانگی پس از بازگشایی نسبی فعالیتها و کسب و کارها و رفع برخی محدودیتها در این راستا، اظهار داشت: باید با استفاده از توانمندی و ظرفیت ایجاد شده برای تولید لوازم خانگی در داخل کشور و جلوگیری سریع از روند افزایشی قیمت این کالاها در بازار، از بوجود آمدن تنگنا و مشکل برای مردم توسط برخی دلالان و افراد سودجو جلوگیری کنیم. دکتر روحانی با تقدیر از تلاشها و خدمات فعالان، دست اندرکاران و کارگران تلاشگر در زمینه تولید لوازم خانگی داخلی در کشور، از سرپرست وزارت صمت خواست تا با هماهنگی با اصناف و اجرای نظارتهای دقیق نسبت به کنترل و ساماندهی بازار لوازم خانگی اقدام و گزارشهای مربوط را به جلسه روز یکشنبه ستاد اقتصادی دولت ارائه کند. رئیس جمهور تاکید کرد: شایسته نیست با وجود تلاشی که تولید کنندگان کشور بهویژه در ماههای اخیر در زمینه افزایش تولید لوازم خانگی با کیفیت دارند، مردم برای خرید این محصولات دچار فشار و تنگنا باشند و باید تمام دستگاههای ذیربط در دولت با همکاری سایر بخشها این مشکلات را برطرف کنند.
دکتر روحانی 6 قانون مصوب مجلس را برای اجرا ابلاغ کرد
دکتر حسن روحانی رئیس جمهور روز شنبه 24 خرداد، 6 قانون مصوب مجلس را برای اجرا به وزارتخانههای دادگستری، جهادکشاورزی، امور اقتصادی و دارایی، راه و شهرسازی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و قوه قضائیه، ستاد کل نیروهای مسلح، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان بهزیستی کشور ابلاغ کرد. رئیس جمهور در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «قانون کاهش مجازات حبس تعزیری»، را برای اجرا به وزارت دادگستری و قوه قضائیه، «قانون موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایهگذاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری عراق» و «قانون اصلاح موادی از قانون محاسبات عمومی کشور»، را برای اجرا به وزارت امور اقتصادی و دارایی، «قانون حمایت قضایی و بیمهای از ماموران یگان حفاظت از محیط زیست و جنگلبانی» را برای اجرا به وزارت دادگستری، وزارت جهاد کشاورزی، ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان حفاظت محیط زیست، «قانون حمایت از اطفال و نوجوانان» را برای اجرا به قوه قضائیه، وزارت دادگستری، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان بهزیستی کشور و «قانون موافقتنامه خدمات (سرویسهای) هوایی دوجانبه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت کشور کویت» را برای اجرا به وزارت راه و شهرسازی ابلاغ کرد.
امروز شاهد تشکیل یک "ائتلاف ملی برای زندگی" در کشور هستیم
دکتر حسن روحانی روز شنبه 24 خرداد ماه 99 در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، با بیان اینکه نگرانی درمورد بیماری کووید 19 و ویروس ناشناخته کرونا هنوز وجود دارد، اظهار داشت: مردم عزیز همچنان باید توصیههای بهداشتی را مراعات کرده و از سفرهای غیر ضروری خودداری کنند تا بار دیگر شاهد اوج گیری بیماری در کشور نباشیم. رئیس جمهور با بیان اینکه هنوز برای این بیماری واکسن و داروی قطعی به دست نیامده است و به شرایط ایمنی دستهجمعی نرسیدهایم و وضعیت در استانها از نظر بیماری ثابت نیست، گفت: استان هرمزگان از وضعیت سفید برخوردار بود ولی در ایام عید سعید فطر و تعطیلات و به واسطه سفرها و رفت و آمدها این استان دچار مشکل شده است. لذا اگر دستورالعملها رعایت نشود، همچنان خطر وجود دارد. دکتر روحانی اضافه کرد: کشور هر چه قدر هم پیشرفته باشد، تخت، امکانات و تجهیزات پزشکی و کادر درمانی محدود است، لذا باید همه نسبت به رعایت دستورالعملها همچنان همکاری داشته باشند.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: براساس گزارشی که در جلسه ارائه شد مردم در اردیبهشتماه نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی همکاری بیشتری داشتند و شاهد شرایط مطلوبی بودیم، اما از اواسط خردادماه از سطح این مراقبتها کاسته شده به نحوی که از حدود 80 درصد رعایت اصول بهداشتی به 20 درصد رسیدهایم که میتواند نگرانکننده باشد. همه باید توجه داشته باشند که برای عبور از این شرایط همچنان باید مراقبتها و توجه به دستورالعملهای بهداشتی را مد نظر قرار دهند. دکتر روحانی تصریح کرد: دولت تمام اقدامات لازم را برای اینکه تختهای بیمارستانی و امکانات و تجهیزات پزشکی و حفاظتی برای پزشکان و پرستاران بیشتر شود را بکار گرفته و از شرایط خوبی در این زمینه برخوردار هستیم و مشکلی نداریم. البته باید همچنان آمادگیهای خود را تقویت کنیم. رئیس جمهور با بیان اینکه در کنار اینگونه آمادگیها مردم هم همکاریهای لازم را ادامه دهند، گفت: به وزارت صنعت، معدن و تجارت توصیه شد که ماسک ارزان و به اندازه کافی در اختیار مردم قرار دهند. دکتر روحانی با تاکید بر تقویت و توسعه دولت الکترونیک، افزود: امروز در جلسه توصیه شد که هم دولت و هم مردم حتیالامکان امور و اقدامات خود را بدون سفر انجام دهند و دولت نیز خدمات خود را تا جایی که امکان دارد با استفاده از امکانات دولت الکترونیک و بدون مراجعه مردم انجام دهد و در این راستا هر هفته یک خدمت بزرگ به حوزه خدمت الکترونیک تبدیل میشود تا مردم نیازی به مراجعه به ادارات نداشته باشند. دکتر روحانی با اعلام اینکه سطح تولیدات صنعتی، کشاورزی و خدمات الکترونیک در فروردین و اردیبهشت افزایش یافته است، اظهار داشت: امروز وضعیت تولید نسبت به 2 ماه اول سال گذشته به طور متوسط 10 الی 12 درصد افزایش یافته است و تولیدات صنعتی نیز از جایگاه خوبی برخوردار است.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: صادرات غیرنفتی در ماههای اسفند، فروردین و اردیبهشت بخاطر مواجه شدن با ویروس کرونا با مشکل مواجه شده بود ولی در 2 هفته اخیر بسیاری از دروازهها با کشورهای همسایه گشایش یافته است و شرایط بانک مرکزی و ارزآوری کشور بهتر شده است. دکتر روحانی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه امروز شاهد حکمرانی بهتری در کشور هستیم و با وحدت و انسجام، به جای مچ گیری دست همدیگر را گرفتن، تقویت شده است، اظهار داشت: امروز همه قوا و نیروهای مسلح و ارکان کشور در کنار هم قرار دارند. رئیس جمهور تصریح کرد: اگر بتوانیم امسال را سال پیوند و پیروزی قرار دهیم و بیش از گذشته متحد باشیم، دستاورد بزرگی است که میتواند از مؤلفههای تبدیل تهدیدات و مشکلاتی که این بیماری ایجاد کرده به فرصت باشد. دکتر روحانی تصریح کرد: امروز شاهد ائتلاف ملی برای سلامت و معیشت و در حقیقت ائتلاف ملی برای زندگی هستیم و این دستاورد بزرگی است که نباید از دست بدهیم.
رئیس جمهور تأکید کرد: تجربه چند ماه اخیر نشان میدهد که اگر در مقابله با مشکلاتی مانند کرونا و تحریم دست به دست هم دهیم، پیروز خواهیم بود و باید حکمرانی ماههای اخیر را به ائتلاف ملی برای زندگی، معیشت، سلامت و پیشرفت تبدیل کنیم و آن را تا پیروزی نهایی ادامه دهیم. دکتر روحانی در ادامه با بیان اینکه ویروس کرونا برای افراد مسن و کسانی که بیماری زمینهای دارند، خطرناکتر است، گفت: باید نسبت به این دو گروه حساس باشیم و در مناطقی که وارد پیک بیماری میشوند، بایستی اولین هشدارها را نسبت به افراد مسن و کسانی که بیماری زمینهای دارند، اعلام شود.
رئیس جمهور با اشاره به بازگشایی اماکن مقدس و لزوم مراعات دستورالعملهای بهداشتی در این اماکن، تصریح کرد: براساس گزارشی که در جلسه امروز داده شد، وضعیت رعایت دستورالعملهای بهداشتی در برخی از اماکن مقدس از جمله حرم عبدالعظیم حسنی و همچنین در قم و جمکران بسیار خوب و عالی بوده است، ولی بعضی از اماکن مانند حرم رضوی شرایط مناسبی ندارند و گزارشاتی که در این زمینه ارائه شده، امیدوارکننده نیست، لذا از تولیت آستان قدس رضوی، استاندار و دانشگاه علوم پزشکی مشهد میخواهیم که تلاش کنند با مراعات موارد بهداشتی، استان خراسان رضوی وارد پیک بیماری نشود. دکتر روحانی خاطر نشان کرد: گشایشها مشروط بر این بوده که همه باید همکاری کنند، در غیر این صورت اگر سلامت مردم به خطر بیفتد ناچار خواهیم بود محدودیتها را مجددا اعمال نماییم. رئیس جمهور در ادامه با اشاره به مصوبات جدید ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: در جلسه امروز مصوب شد افرادی که در 3 ماه اخیر بخاطر بیماری کرونا مشمول بیماری شدهاند و همچنین به کسب و کارهایی که پرونده بیمه ندارند و بخاطر کرونا دچار مشکل شدهاند، کمک شود.
تصمیم گیری درمورد از سرگیری برخی مشاغل و فعالیت ها از جمله تالارهای پذیرایی و نمایشگاه های تخصصی با رعایت پروتکل های بهداشتی
دکتر روحانی اضافه کرد: در این جلسه همچنین مصوب شد تا نمایشگاههای تخصصی مجاز به فعالیت باشند به شرط اینکه افراد خاصی برای بازدید از آن دعوت شوند. همچنین تالارهای پذیرایی در نقاطی که شرایط قرمز ندارد در چارچوب دستورالعملها بازگشایی شود به نحوی که بیشتر از 50 درصد ظرفیت آن پذیرش نداشته باشد. در این راستا همچنین کتابخانههای عمومی و قهوهخانهها در چارچوب پروتکلهای بهداشتی که اعلام خواهد شد، مجاز به فعالیت هستند، ولی برخی فعالیتهای فرهنگی از جمله اردوهای تابستانی فعلا ممنوع است. رئیس جمهور همچنین با اشاره به درخواست برخی از استانهایی که در وضعیت قرمز قرار دارند، برای برخورداری از اعمال محدودیتها، اظهار داشت: در این زمینه مقرر گردید چارچوبها، زمان و چگونگی این اختیارات به استانهایی که در شرایط قرمز قرار دارند، تا زمانی که از شرایط پیک بیماری خارج شوند در جلسه پنجشنبه مورد بررسی قرار گرفته و در دستور کار هفته آینده جلسه ستاد مقابله با کرونا قرار بگیرد. دکتر روحانی خاطر نشان کرد: درخصوص مرخصی تیرماه زندانیانی که آزادی آنها خطری برای امنیت جامعه ندارند، نیز با توجه به اینکه هماهنگیها به طور کامل انجام نشده بود، مقرر گردید هفته آینده تصمیمگیری شود.
تهدید کرونا امروز به یک فرصت تبدیل شده است
متن کامل سخنان دکتر حسن روحانی به شرح زیر است: در جلسه امروز ستاد مقابله با کرونا که بحث درمورد نقاط و نکات مختلف پیرامون کرونا بود، چند نکته مهم مورد بحث و بررسی قرار گرفت. اولا مردم عزیز میدانند که موضوع مواجه شدن با این ویروس پاندمی و عالمگیر یک موضوع بی سابقه است؛ حداقل در 150 سال اخیر در کشور بی سابقه بوده است؛ یعنی از سال 1247 و 1248 که دوران طاعون و مرگ و میر شدید در ایران و عراق آن زمان بوده، یعنی 150 سال پیش، دیگر چنین حادثهای به این صورت نداشتیم. البته مواردی اپیدمی بوده ولی به این صورت، بیسابقه بوده است. در دنیا هم همینطور هست. در دنیا هم از 100 سال پیش، از سال 1918، 1920 که موضوع آنفلوانزای اسپانیایی مطرح بود و کشتار عظیمی کرد که حالا بعضیها نوشتند تا 50 میلیون نفر در آن آنفلوانزا در سطح دنیا از بین رفتند، این همهگیری بیسابقه بوده است. از این مسائل بگذریم که همه مربوط میشود به 100 و 150 سال پیش؛ در این 100 سال اخیر چنین حادثهای نداشتیم که یک ویروس خطرناکی از آسیا شروع شود، بعد به اروپا برسد، بعد به آمریکا و بعد به آفریقا برسد و تقریبا همه کشورهای جهان را با این مساله درگیر کند.
روند به این صورت بوده که در یک کشوری این ویروس وارد شده، به پیک رسیده و کم کم از پیک عبور کرده و بعد میبینیم از دروازهای وارد یک کشور دوم شده، از کشور دوم وارد کشور سوم شده و به همین صورت ادامه پیدا کرده است. وقتی داخل خود کشورها هم وارد میشویم؛ مثلا ایران را به عنوان مثال مورد بررسی قرار دهیم، وقتی این ویروس وارد کشور ما شده یک استانهایی مثل قم و گیلان به سرعت در پیک رفتند و بعد هم به تدریج استانهای دیگر و در نموداری که امروز در جلسه نشان داده شده و مورد بررسی قرار گرفت، بسیاری از این استانهایی که به پیک رسیدند از پیک خارج شدند و عبور کردند و الان شرایط آنها یک شرایط فوقالعاده نیست؛ البته باز هم بیماری هست، باز هم بستری هست، اما آن حالت فوقالعاده که داشته از آن عبور کرده است.
امروز هم چند استان همین حالت را دارند؛ یعنی اینها همه به پیک اول مربوط میشود و ما داخل پیک اول هستیم؛ پیک اول در برخی از استانها آمده و عبور کرده و الان هم در بعضی از استانهای دیگر وارد پیک شدیم و عبور خواهیم کرد. مثل خوزستان که در این جلسه بحث شد، کم کم در حال عبور از پیک هستند و بعد پیشبینی این است که بقیه استانها هم در نوبت هستند؛ یعنی به تدریج آنها هم وارد این پیک میشوند و باید عبور کنند. همه اینها مربوط به پیک اول این بیماری است. بنابراین این استان با آن استان متفاوت است؛ اینکه قبلا گفته شد استانهای سفید، استانهای زرد، استانهای قرمز هست؛ این قرمزی ثابت نیست، سفید بودن هم ثابت نیست؛ یک استان ممکن است امروز سفید باشد، هفته بعد زرد شود و هفته بعدی به سمت قرمز شدن برود و شرایط ویژه خودش را خواهد داشت. بارها تکرار کردیم چون این بیماری هنوز واکسن و داروی قطعی برای درمان ندارد؛ حالا داروهایی در کشورهای دنیا میگویند مؤثر است و دارند تجربه و امتحان میکنند؛ ولی این ویروس یک دارویی ندارد که اگر کسی این ویروس را گرفت دارویی به او بدهیم و سه روز بعد بگوییم خوب شود، هنوز در دنیا به آن نقطه نرسیدهایم و معمولا در کشور ما هم اگر چند شهرستان را کنار بگذاریم، به نقطهای که حدود 60، 65 درصد جمعیت با ویروس مواجه شده و با آن دست و پنجه نرم کرده باشند و بعد از این ویروس عبور کرده باشند، نرسیدیم. همانی که معروف است به ایمنی دسته جمعی یا ایمنی رمهای، حالا هر چه که گفته میشود؛ یعنی نه واکسن پیش روی ما هست نه دارو و نه آن ایمنی جمعی و رمهای به وجود آمده است. اینکه بگوییم در جامعهای 65 درصد مردم گرفتند و عبور کرده و بنابراین خیلی نباید نگران باشیم، نیست؛ پس نگرانی ما همچنان وجود دارد و باید مراقبت کنیم.
حالا دلیل شروع این پیکها چیست؟ الان استان هرمزگان یکی از استانهایی بود که با ویدئوکنفرانس با آنها در تماس بودیم و مثلا گفتند شرایط ما یک شرایط عادی بود یا حتی شرایط سفید بود، ولی در ایام عید سعید فطر و تعطیلات که معمولا مردم آن تعطیلات را با تعطیلات بعدی متصل کردند و رفت و آمدها زیاد شد، متاسفانه استان هرمزگان دچار مشکل شد و هنوز هم در مرحله پیک قرار دارد. پس سفرها، رفت و آمدها و مراعات نکردن دستورالعملها کشور را دچار مشکل میکند. باز هم مردم عزیز توجه کنند که نه در ایران، بلکه در تمام دنیا هر چقدر هم کشور پیشرفته باشد، تخت، آی. سی. یو و امکانات از لحاظ پزشک و پرستار محدود است و همه جا یک محدودیتهایی وجود دارد که آن محدودیت را باید مدنظر قرار دهیم. برای اینکه هر استانی که وارد پیک میشود، به صورت آرام و پشتهای از آن عبور کنیم و نه یک پیک بلند که همه را دچار اضطراب و مشکل کند، همه باید در این زمینه نسبت به دستورالعملها مراقبت و کمک کنیم. گزارش دومی که در جلسه داده شد و یک مقدار نگران کننده بود این بود که مراعات مردم عزیزمان در اردیبهشت نسبت به این اپیدمی، مطلوب تا 80 درصد و گاهی بیشتر از 80 درصد بوده اما امروز تقریبا از اواسط خرداد که نگاه میکنیم این مراعاتها کم شده است و از 80 درصد به 20 تا 18 درصد رسیده است، بنابراین میتواند نگرانی به وجود بیاورد و مردم عزیز باید این مراقبت را انجام دهند تا بتوانیم از این مرحله به خوبی عبور کنیم.
آمادگی دولت از ارائه خدمات حداکثری برای مقابله با بیماری کرونا
نکتهای که در اینجا میخواهم تاکید کنم اینکه دولت تمام اقدامات لازم و همه توان خود را برای اینکه تختها بیشتر شود، برای اینکه تجهیزات بیمارستانها بیشتر شود، برای اینکه ونتیلاتورها بیشتر شود و برای اینکه امکانات و تجهیزات حفاظتی برای پرستاران و پزشکان بیشتر شود را به کار گرفته و تقریبا امروز شرایط کشور در اینگونه نیازمندیها خوب و مناسب است و مشکل نداریم و حتی خودمان را آماده کردیم برای اینکه اگر مراحل سختتری هم باشد، این آمادگی را داشته باشیم، اما در عین حال در کنار این آمادگی درمانی و پزشکی مردم هم باید همکاریهای خودشان را همچنان ادامه دهند. حالا همه دستورالعملهایی که گفته میشود از شستن دست که سرآغاز همه این امور هست تا مساله ماسک و امثال اینها که امروز هم به وزارت صمت توصیه شد که ماسک ارزان به اندازه کافی در اختیار مردم گذاشته شود که مردم راحت بتوانند به ماسک پارچهای قابل شستشو دسترسی داشته باشند و مشکلی نداشته باشند تا بتوانیم از این مراحل به خوبی عبور کنیم. یکی از توصیههایی که همه باید به آن پایبند باشیم این است که هم دولت و هم مردم اقداماتی که انجام میدهیم حتیالامکان باید بدون سفر باشد و خدماتی که دولت بخواهد انجام بدهد، حتیالامکان باید الکترونیکی باشد. درباره دولت الکترونیک همه توان خودمان را بکار گرفتیم و این را ادامه میدهیم برای اینکه خدمات مردم بدون مراجعه باشد و میبینید در هر هفتهای یک مورد مهم از مجوز گرفتن که هفته قبل اعلام شد یعنی دو هفته پیش اعلام شد تا مساله بیمه شخص ثالث که هفته قبل اعلام شد و در هر هفتهای یک خدمت بزرگ تبدیل به خدمت الکترونیکی میشود که مردم نیازی نداشته باشند از خانه خارج شوند و به ادارهای مراجعه کنند. میز خدمت ادارات هم به گونهای باید خدمت ارائه دهد که اجتماعات نباشد و اگر صبح میبیند راجع به مسالهای اجتماع هست و تا ظهر نمیتواند رسیدگی کند با فاصله به آنها نوبت و زمان بدهد و بگوید شما 100 نفر فردا صبح و شما 100 نفر پس فردا مراجعه کنید یعنی دولت هم در میز خدمت یعنی اداری - استخدامی کاملا باید در این زمینه تلاش کند که مردم در صفهای طولانی و بدون فاصلهگذاری لازم گرفتار این مساله نشوند.
خبر خوشی هم برای مردم دارم و آن اینکه کلا در فروردین و اردیبهشت و تا حدودی حالا خرداد هم همین شرایط را دارد، ولی آمار خرداد هنوز در دست نیست؛ تولیدات در بسیاری از امور افزایش پیدا کرده است؛ البته در بعضی از امور مثل گردشگری و صنعت هوانوردی که اینها شرایطشان فرق میکند، بخش حمل و نقل یک مقدار شرایطشان فرق میکند؛ به غیر از آن چند موضوعی که هنوز به شرایط نرمال نرسیدند، امروز یک شرایط مناسبی هست. نه تنها مناسب، بلکه این دو ماه نسبت به دو ماه اول پارسال تولیدات به طور متوسط حدود 10 تا 12 درصد افزایش پیدا کرده است. بخش صنعتی و کشاورزی همین حالت را دارد. بخش خدمات، همین حالت را دارد. خدمات الکترونیکی، خریدهای الکترونیکی همین حالت را دارد. بنابراین بسیار خوشحال کننده است که هم تولید در مسیر حرکت است، و هم امروز صادرات در نقطه خوب دارد قرار میگیرد. مردم عزیز میدانند در فروردین، اردیبهشت و اسفند هم همینطور تقریبا سه ماه گرفتار بودیم و صادرات غیرنفتی با مشکل عظیمی مواجه بود؛ دروازههای کشور همه بسته بوده و بحمدالله در هفته قبل و هفته قبلتر، در این دو هفته اخیر بسیاری از مرزها با همسایگان گشایش پیدا کرد. همه دروازهها چه غربی، چه شرقی، چه جنوبی و چه شمالی گشایش یافته و صادرات غیرنفتی افزایش پیدا کرده است، شرایط بانک مرکزی بهتر شده و شرایط ارز آوری کشور بیشتر شده است؛ این هم جزو خبرهای خوشحالکنندهای است که داریم.
از این دو خوشحالکنندهتر حکمرانی در کشور است؛ در این شرایط امروز بحمدالله یک وحدت و انسجام و دست همدیگر را گرفتن به جای مچ گرفتن در کشور شاهدیم؛ در اسفند، فروردین، اردیبهشت و الان خرداد شاهدیم همه قوا، همه نیروها همه کنار هم، نیروهای مسلح، مردم خدوم و خدمتگزار همه در کنار هم هستیم. همانطور که در سخنرانی مجلس شورای اسلامی عرض کردم اگر بتوانیم امسال را سال پیوند و پیروزی قرار دهیم، یعنی همه با هم پیوند برقرار کرده و بیش از گذشته متحد شویم، به نظرم همه این مشکلاتی که این ویروس برای کشور ایجاد کرده، این همه مشکلاتی که برای دنیا ایجاد کرده یک نکاتی هم بوده که توانستیم تهدید را به فرصت تبدیل کنیم و دستاوردی هم داشته است؛ یکی از آن نکات مهم نزدیک شدن قوا به همدیگر، متحد شدن همه نیروها کنار همدیگر است. همه جناحها و احزاب یک ائتلاف ملی برای سلامت و برای معیشت یا به عبارت دیگر یک ائتلاف ملی را برای زندگی امروز شاهدیم. این ائتلاف یک دستاورد بزرگ است و نباید این را از دست بدهیم و باید همه در کنار هم باشیم و این تجربه چند ماهه خواهد گفت و به ما میآموزد که اگر همه دست به دست هم دهیم، هم در برابر کرونا و هم در برابر تحریم موفق و پیروز میشویم؛ البته همه اینها مشکل دارد، ولی پیروزی نهایی در کنار مقاومت، استقامت و اتحاد، با ماست. پس من حکمرانی این ماههای اخیر را تعبیر میکنم به یک "ائتلاف ملی برای زندگی"، هم برای سلامت، هم برای معیشت، هم برای پیشرفت و این را باید حفظ کنیم و ادامه دهیم که بسیار مهم است.
در اینجا یک نکته قبلی را تکرار میکنم که قبلا هم روی آن تاکید کردم و امروز هم در جلسه، وزارت بهداشت آن را تاکید میکرد که ببینید در زمینه این ویروس البته نمیتوانیم بگوییم این ویروس فقط برای افراد مسن و آنهایی که بیماری زمینهای دارند، هست و برای دیگران اصلا نیست و افرادی که در تخت آی. سی. یو هستند یا حتی فوت کردند، حدود 12.6 درصد آنها نه مسن بودند و نه بیماری زمینهای داشتند، پس صفر نیست، اما از آن طرف جمعیت بزرگ کشور که مبتلا میشوند دچار مشکل میشوند و بعد هم متاسفانه جان عزیز خود را از دست میدهند یا مسن هستند یا بیماری زمینهای دارند و این خیلی مهم است که نسبت به این دو گروه حساس باشیم. همه جا مخصوصا استانهایی که داخل پیک میرویم، پیشبینی کنیم که وقتی داخل پیک میرویم اولین هشدار برای افراد مسن و برای آنهایی است که بیماری زمینهای دارند و بقیه هم البته باید مراقبت کنند منتها خطر برای آنها کمتر است، این مساله مهمی است که باید مدنظر قرار دهیم. در اینجا نکتهای در جلسه گفته شد که توجه میدهم و خیلی مهم است که در برخی از اماکن مقدس خیلی مراعات خوب و یا حتی عالی بود و در جلسه گزارش داده شد که در حرم و صحن حضرت عبدالعظیم حسنی و همچنین در قم و جمکران مراعات خیلی خوب بوده و همه اصول را تا حدود 90 درصد مراعات کردند که جای خوشحالی دارد و از همه آنها تشکر و سپاسگزاری میکنیم که دستورالعملهای لازم را برای حفظ سلامت و جان مردم مراعات کردند.
در بعضی از جاها شرایط مناسب نبوده و در حرم رضوی که البته آنجا جمعیت و هجوم بیشتر است و معلوم است که با همه جا متفاوت است و آنجا باید کار بیشتری شود و گزارشها امیدوارکننده نبود از فاصلهها، ماسک، تشکیل نماز جماعت و چیزهایی که در این جلسه نقل شد که از تولیت آستان مقدس رضوی، همه مسوولین، استاندار محترم و از دانشگاه علوم پزشکی مشهد خواهش میکنم که همه تلاش کنند تا در استان خراسان رضوی وارد یک پیک نشویم که در آن صورت خیلی مشکل پیدا میکنیم. این را خدمت مردم عزیز عرض میکنم که همه این گشایشهایی که بوجود میآوریم و امروز هم موارد جدید بازگشایی جزو مصوبات هست، مشروط به این است که همه با هم همکاری کنیم وگرنه یک روزی مجبور میشویم که همه را برگردانیم و اگر مجبور شویم ناچاریم این کار را بکنیم و اگر سلامت مردم در استانی و شهرستانی به خطر بیفتد، ناچاریم همان محدودیتهای هفتههای اول فروردین را دومرتبه ایجاد کنیم. پس برای اینکه به آنجا نرسیم و بازگشاییها هم ادامه پیدا کند و مردم هم در سلامت باشند، این همکاریها باید به خوبی ادامه پیدا کند انشاءالله. چند موضوع را در جلسه امروز به تصویب رساندیم؛ یکی برای آنهایی که در سه ماه به خاطر کرونا مشمول بیکاری شدند و کمکی که باید به آنها برای هر ماه انجام بگیرد، این را مصوب کردیم که انشاءالله اجرا و عملیاتی خواهد شد. بعضی از کسب و کارها که بیمه نبودند و به دلایلی پرونده بیمه ندارند، آنها هم که به خاطر کرونا دچار مشکل شدند امروز مشمول کمک شدند که به آنها هم کمک شود که قبلا جزو برنامه نبود، اینها جزو مصوبات هست.
امروز تصویب شد که نمایشگاههای تخصصی مجاز باشند به شرط ورود افراد ویژه و خاص؛ افراد را دعوت کنند؛ نه اینکه نمایشگاه طوری باشد که همه مردم بتوانند به این نمایشگاه بروند و حضور پیدا کنند به آن صورت نه، در چارچوبی که امروز مصوب شده نمایشگاه تخصصی میتواند باشد. تالار پذیرایی در جایی که قرمز نیست میتوانیم داشته باشیم در چارچوبی که مصوب میشود حتما باید 50 درصد ظرفیت بیشتر افراد در آنجا ورود پیدا نکنند و اینها میتواند باز شود. کتابخانههای عمومی میتواند فعالیت خود را شروع کند، قهوهخانهها میتوانند در چارچوب پروتکلهایی که به آنها ابلاغ میشود فعالیت خود را آغاز کنند؛ اما بعضی از امور مثل فعالیتهای فرهنگی، اردوهای تابستانی، اینها مواردی هست که فعلا ممنوع است تا ببینیم شرایط بعد به کجا میرسد.
در اینجا یک مساله خیلی مهم مطرح شد و آن اینکه در استانهایی که در این روزها در وضعیت قرمز قرار میگیرند آیا اختیاراتی به استانداری و استان داده شود برای اینکه برخی از محدودیتها را حالا در کل استان یا در چند شهرستان آن استان اعمال کنند یا نه؛ برخی از استاندارها که امروز صحبت کردند درخواست چنین اختیاراتی را داشتند؛ بنا شد اینگونه که اختیارات چه باشد تا چه حد و چه مدت باشد فقط برای ایامی که اینها قرمز هستند یعنی وقتی شرایط آنها شروع میشود به شرایط پیک، آنها این اختیارات را داشته باشند تا وقتی که از پیک خارج شده و شرایط عادی پیدا میکنند؛ چارچوبهای آن را در جلسه پنجشنبه بررسی و تصویب میکنیم و این را در دستور شنبه آینده برای این امر قرار میدهیم. در مساله زندان آنچه که قبلا تصویب کرده بودیم این بود که زندانیانی که مرخصی آنها خطری را برای امنیت جامعه ایجاد نمیکند تا پایان خرداد در مرخصی باشند. نسبت به تیر ماه بنا بود امروز تصمیم بگیریم ظاهرا هماهنگیها کامل نبود، این هماهنگیها کامل شود، برای هفته آینده این را هم تصمیم بگیریم چون مساله سلامت مردم در این شرایط ویژه هست تا از این شرایط ویژه عبور کنیم. امیدوارم همه ارکان کشور عزیزمان مسیر پیوند و پیروزی را برگزینند و انتخاب کنند و همچنان تا پایان بحران و انشاءالله برای همیشه بتوانیم آن ائتلاف ملی خودمان را به امید حق برای زندگی بهتر حفظ کنیم.
اعلام آمادگی برای ارائه کمک درزمینه مبارزه با ویروس کرونا و صدور خدمات فنی مهندسی ایران به قرقیزستان
دکتر حسن روحانی روز سهشنبه 20 خردادماه 99 در گفتوگوی تلفنی با رئیسجمهور قرقیزستان با اشاره به موفقیتهای ایران درزمینه مبارزه با ویروس کرونا و تولید تجهیزات موردنیاز در این راه توسط شرکتهای دانشبنیان، خاطرنشان کرد: بیتردید برای اینکه بتوانیم مردم خود را در برابر این ویروس محافظت کنیم همه کشورها باید همدیگر را یاری کنند. دکتر روحانی افزود: بهرغم محدودیتها و فشارهای تحمیلی آمریکا علیه ایران، خوشبختانه ما در مبارزه با این ویروس موفقیتهای خوبی داشتهایم و همچنین توانستیم به برخی از کشورهای دوست خود ازجمله قرقیزستان در مقابله با این بیماری کمک کنیم. رئیسجمهور در ادامه با تأکید بر ضرورت توسعه همکاریهای دو کشور، افزود: برای همکاریهای اقتصادی نباید منتظر پایان کرونا باشیم و میتوانیم در چارچوب پروتکلهای بهداشتی مبادلات تجاری و همکاریهای اقتصادی را افزایش دهیم. دکتر روحانی با اشاره به تکمیل پروژه مجموعه ورزشی شهر اوش در قرقیزستان با همکاری مهندسان ایرانی، اظهار داشت: برای ارائه خدمات فنی و مهندسی از سوی شرکتهای ایرانی به قرقیزستان آمادگی کامل داریم و مهندسان و متخصصان ایرانی درزمینه ساخت نیروگاه و خطوط انتقال نیرو، سدسازی، جادهسازی و پروژههای توسعه تأسیسات برق آماده همکاری هستند.
دستور دکتر روحانی برای پیگیری مطالبات بانک مرکزی از کره جنوبی از همه راههای ممکن
دکتر حسن روحانی روز جمعه 23 خرداد 99 درگفتگوی تلفنی با دکتر همتی رئیس کل بانک مرکزی با انتقاد از اقدام به مسدود سازی منابع بانک مرکزی ایران توسط کره جنوبی که با تبعیت از سیاستهای ضد انسانی دولت آمریکا و درچارچوب فشار حداکثری آنها به ملت ایران انجام شده است، به رئیس کل بانک مرکزی دستور داد با همکاری وزارت امور خارجه موضوع را از طریق سیاسی دوجانبه و مسیر حقوقی و نهادهای مالی و مجامع بین المللی مورد پیگیری قرار دهد. رئیس جمهور تاکید کرد: ممانعت کره جنوبی در استفاده ایران از منابع بانک مرکزی برای خرید کالاهای اساسی، دارو و اقلام انسان دوستانه هرگز پذیرفتنی نیست و انتظار داریم دولت کره جنوبی هرچه سریعتر این محدودیت را برطرف کند. رئیس کل بانک مرکزی نیز در این گفتگو گزارشی از روند مثبت تأمین ارز کالاهای اساسی، دارو و سایر کالاهای ضروری ومواد اولیه واحدهای تولیدی را به اطلاع رئیس جمهور رساند واعلام کرد با مهلتی که به صادرکنندگان برای برگشت ارز تا پایان تیرماه داده شده، روند برگشت سرعت گرفته است وطی چند هفته آینده شرایط تأمین ارز بسیار بهتر خواهد شد. دکتر همتی همچنین محورهای اصلی پیشنهاد بانک مرکزی برای نحوه تأمین مالی غیر تورمی پروژههای مهم وزارت نفت را به رئیس جمهور ارائه کرد که در این راستا دکتر روحانی دستور داد طرح پیشنهادی بانک مرکزی در اولین جلسه ستاد اقتصادی دولت درهفته آینده مطرح شود.
*س_برچسبها_س*- برچسبها:
- آستان قدس رضوی
- آمریکا
- ارومیه
- استان اصفهان
- استان خراسان رضوی
- استان هرمزگان
- اصفهان
- اقتصاد کشور
- امور اقتصادی و دارایی
- ایالات متحده آمریکا
- بازار بورس
- پرستار
- تهران
- جمهوری اسلامی
- جهاد کشاورزی
- چین
- خراسان رضوی
- دانشگاه علوم پزشکی
- دفاع مقدس
- راه و شهرسازی
- روسیه
- رونق تولید
- رئیس بانک مرکزی
- سازمان بهزیستی
- شهرداری تهران
- صدا و سیما
- صنعت خودرو
- صنعت، معدن و تجارت
- عراق
- فلسطین
- قم
- قوه قضائیه
- کاخ سفید
- کره جنوبی
- گردشگری
- محمد اسلامی
- محیط زیست
- مشهد
- معاون اول رئیس جمهور
- نیروی انتظامی
- وزارت بهداشت
- وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
- وزارت راه و شهرسازی
- وزارت صنعت
- وزارت نفت
- وزیر اقتصاد
- وزیر بهداشت
- بازار مسکن
- بانک مرکزی
- برجام
- تروریسم
- تولید ملی
- حقوق کارمندان
- ستاد کل نیروهای مسلح
- شورای امنیت سازمان ملل
- قطعنامه ۲۲۳۱
- وزارت کشور
- حسن روحانی
- مجلس شورای اسلامی
- ویروس کرونا